Ottelusarjan voittaja?

  • San Jose Sharks

    Ääniä: 56 53,3%
  • Vegas Golden Knights

    Ääniä: 49 46,7%

  • Äänestäjiä
    105

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse en mitenkään usko että jos tuosta olisi annettu 2 minuuttia, niin Sharks olisi mennyt jatkoon tuosta. Jäähyn luonteella oli iso vaikutus. Onko koskaan annettu vastaavista tilanteista 5 min vai oliko kyseessä ennakkotapaus ?
 
You are going to be get fucked, one way or in another - Vinny Gambini
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse en mitenkään usko että jos tuosta olisi annettu 2 minuuttia, niin Sharks olisi mennyt jatkoon tuosta. Jäähyn luonteella oli iso vaikutus. Onko koskaan annettu vastaavista tilanteista 5 min vai oliko kyseessä ennakkotapaus ?
Meinaatko että poikittainen maila, jonka seurauksena pelaaja kaatuu päin toista pelaajaa ja siitä jäähän on enemmän kuin maksimissaan 2 min jäähyn arvoinen?

Nämä isot rangaistukset pitäisi kyllä katosa jo kentällä videolta. Ei mitään järkeä ratkaista seitsemättä peliä tälläiseen aivopieruun.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Ei mitään järkeä ratkaista seitsemättä peliä tälläiseen aivopieruun.
Niin siis pelihän ei ratkennut tähän jäähyyn vaan vasta jatkoajalla. Sitäpaitsi Vegasin PK oli niin luokatonta ja Gallantin reagointi surkeaa, että voivat katsoa siltä osin peiliin.

Vegasin putoaminen ei itketä ollenkaan.
 
Mörököl on Ice 2019

tiilk

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hämmentävän paljon saa lukea jauhantaa tuosta jäähystä. Tuskin olisi näin, jos Sharks olisi tehnyt kyseisellä ylivoimalla vain 1-2 maalia ja loput tarvittavat myöhemmin. Kakkosen viheltäminen ei välttämättä olisi ollut liian vähän, mutta ei vitonenkaan ollut liikaa. Rangaistuksiin kun tunnetusti vaikuttaa rikkeen seuraukset, jotka verilammikoineen olivat tällä kertaa varsin karut. Kuuluuhan se tietysti asiaan etsiä ulkopuolinen syntipukki, jos mitenkään mahdollista.
 

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Niin, eihän Sharksin pelaajat sitä jäähyn pituutta päättäneet. Tuomarit tekee tuomion ja sillä mennään (paitsi jos on selittelijä-Crosby).
Nyt vaan sattui kolikko kääntymään vitoseen. Yhtä lailla sattumaa ovat kaikki tolppakudit, katkeavat mailat yms.
 
"Löikö Mörkö sisään? Löikö Mörkö sisään?"

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Meinaatko että poikittainen maila, jonka seurauksena pelaaja kaatuu päin toista pelaajaa ja siitä jäähän on enemmän kuin maksimissaan 2 min jäähyn arvoinen?.
Öö, eikö tässä just niin käynyt? Tosin tuomarit oli sitä mieltä että töötti tuli puhelimeen. Ja antoivat vitosen katsomatta videoita. Ilman verta tuskin olisi isoa rangaistusta tullut.

Olettaisin että jos ajelee maalivahtia poikittaisella vaikka maalin takana ei selviä kakkosella.
 
You are going to be get fucked, one way or in another - Vinny Gambini

Tornados

Jäsen
En ollut täysin tyytyväinen tuomioon, mutta olen jo päässyt tilanteesta yli. Tuomarit tekevät virheitä ja tämä oli inhimillinen virhe. Paljon vaikeampi on hyväksyä niitä pelejä, joissa selkeästi suositaan toista joukkuetta. Näin ei mielestäni ollut tässä ottelussa kokonaisuutena katsottuna.

Yleisesti ottaen luulen, että hieman tiukemmalla tulkintalinjalla tuomarien toiminta olisi helpompaa. Pelaajatkin tunnistaisivat tällöin toiminnan rajat paremmin.
 
Vaikka olisi kuinka jo voiton päässä, niin mun mielestä kuulostaa vähän hölmöltä kailottaa 3-1 voitoin oleva sarja jo läpihuutojutuksi. "Ritarit tulee taas ponnahtaan kakkoskierrokselle tosta", särähti kyllä omaan korvaani jo viime perjantaina. Eikä siinä mitään, ihmiset saa sanoa mitä haluaa ja veikkailla miten haluaa. Mäkisen tyyli nyt on joskus vähän raskas "minä tiedän kaikki, ottakaa totuuteni vastaan".
Hyvä, että tarkensit tuota. Alkuperäisestä viestistä tuo ei oikein auennut. Siis että mitä Mäkinen oli sanonut ja ennen kaikkea miten. Se nyt ei tule yllätyksenä, että Antti ei-koskaan-väärässä Mäkinen naulasi tuonkin omaan tuttuun tyylinsä. Ja onhan se tyyli hieman raskas, mutta siihen on jotenkin jo tottunut ja oppinyt suodattamaan tietyt jutut. Ja eipä sillä, itsekin olisin veikannut Vegasia jatkoon ennen ensimmäistäkään peliä ja varsinkin sarjan ollessa tilanteessa 3-1.

--

Mutta olipahan hieno sarja tämäkin, jonka kruununa tuo eeppiset mittasuhteet saanut game seven. Kaipa tämä on sitä Vegasin kasvutarinaa, vaikka se ei ehkä siltä nyt siellä tunnukaan kun jo viime kaudella olivat finaaleissa. Sharksille kova päänahka ja tämän jälkeen tie on auki ihan päätyyn saakka. Ja kyllähän sen Jumbolle soisi, vaikka en muuten särjistä oikein pidäkään.
 
RELEASE THE KRAKEN

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pistin ihan mielenkiinnon vuoksi äänestyksen hfboardsiin Eakinin 5min niin tulos vaikuttaa aika yksimieliseltä. 38 sanoo, että tuomio oli oikea ja 236 sanoo, että tuomio oli väärä.

Was Eakin's 5min major right call?
 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mitähän tässä sanoisi, tyhjä olo lähes kokonaan valvotun aamuyön jälkeen. Kuudennen pelin saamattomuus tämän ratkaisi ja kolmannen eron iso jäähy. Sitä ennen kaikki oli hallinnassa ja peli vaikutti selvältä. En ota kantaa, oliko tuomio oikea. Ainakin se tuli seuraamuksista, eikä itse tilanteesta. Parempaa alivoimaa olisi pitänyt pelata, vaikka paras alivoimapelaaja oli viltissä. Myös aikalisä olisi kannattanut käyttää jossain vaiheessa ylivoimaa. Ihan sama, laitoin toosan kiinni heti, kun San Jose teki välittömästi ylivoiman alkuun ensimmäisen maalin, painoin pään tyynyyn ja pelkäsin pahinta.

Kävin päässäni läpi kaikki skenaariot, mitä ylivoimalla voisi tapahtua ja pahin mahdollinen painajainen oli, että tilanne olisi 4-3, kun avaan toosan seuraavan kerran. Se, mitä tapahtui, kun laitoin pelin päälle, jääköön kertomatta. Ainakin lapset heräsivät ja luultavasti naapuritkin. Suljin välittömästi toosan ja palasin painajaisiin. Havahduin ennen jatkoajan alkua ja tajusin, että Vegas on tasoittanut. Katsoin kaikki maalit zombiena ja lähdin töihin. En muista työmatkasta mitään, enkä tajua, miten olen tänne päässyt. Vieläkään ei pysty keskittymään mihinkään.

Jatkoaikaa en edes yrittänyt katsoa. En olisi pystynyt siihen. Katsoin äsken tuloksen ja otin sen aivan tyynesti vastaan. Olin jo käsitellyt mielessäni tappion ja näen sen ikään kuin selviönä kaiken jälkeen, mitä tässä sarjassa ja ottelussa oli aiemmin tapahtunut. Ehkä kiekkojumalat ovat antaneet Vegasille liikaa ilonaiheita lyhyellä NHL-aikakaudella ja nyt meidänkin oli aika saada paskaa niskaamme. Kyllä sitä kaikkien joukkueiden kannattajat joutuvat välillä sietämään. Onnea San Joselle jatkoon. Nyt teillä on saumat vaikka mihin, sillä tuollainen nousu haudan takaa antaa taatusti energiaa tuleviin otteluihin. Toivottavasti myös Pavelski on kunnossa.
Hieno kirjoitus, joten lainaan kokonaisuudessaan. Minullakin oli pahoja nukkumisongelmia pelin katsomisen jälkeen. Tässä on nyt vähän sellainen olo, että ehkä minun iässäni pitää jättää jääkiekon katsominen ja seuraaminen vähemmälle tai kokonaan. Ei näköjään pysty enää käsittelemään noita tunteita tässä iässä. Olenkin aina ihmetellyt, että minne katoavat kaikki kiekko- ja muutkin urheilufanit kun ikää alkaa tulla. Ehkä tämä alkaa nyt selvetä minullekin. Kiinnostus vaan vähenee kun kuolema lähestyy. Ehkä se kuoleminen on pitkä prosessi. Minulla alkoi ainakin jo 30 täytettyäni, ei enää voinut syödä kuin sitä ennen tai muuten näkyi heti lanteilla.

Tuosta Eakinin poikittaisesta mailasta, kukaan ei ole sanonut mitään siitä, miksi Eakin poikkarin antoi. En löytänyt mitään haastatteluakaan netistä, jossa Eakin selittelisi tekoaan. Kai hänellä joku "hyvä" syy oli tuohon tekoonsa. En nähnyt aloituksessa Pavelskin tekevän mitään Eakinille ennen tuota poikkaria, mutta ehkä joku aikaisempi tilanne sitten oli jäänyt Eakinille päähän.

Ja kuten TV-selostaja tai kommentaattori pikemminkin NBC Sports Networkilla sanoi, niin ellei Stastny olisi tuossa töninyt The Captainia lisää, niin Pavelski olisi voinut ottaa iskun jäähän vastaan käsillään. Nyt ei sitä mahdollisuutta ollut, koska Stastny töni ja sinkautti Pavelskin ruumista lisälentoon, joten olkapäät edellä ja sitten pään napsahdus jäihin. En sitten tiedä osuiko Stastnyn luistin vielä Pavelskia iholle ja siitä johtuen tuli sitä verta, vai tuliko veri suusta tai nenästä pelkän iskun voimasta. Kai jossain selitetään nämäkin, mutta en ole linkkiä löytänyt vielä, joten jos jollain on, niin kiitos.

Gallantiin alkaa kyllä mennä maku jo, juu. Kutsuu DeBoeria pelleksi ennen peliä ja sitten itkee vitosesta. Joo, Randy Carlyle vaan kehiin sinne Vegasiin niin saadaan minut taas kiertoliikkeeseen jonkun toisen joukkueen faniksi.
 
Viva Las Vegas!

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Pistin ihan mielenkiinnon vuoksi äänestyksen hfboardsiin Eakinin 5min niin tulos vaikuttaa aika yksimieliseltä. 38 sanoo, että tuomio oli oikea ja 236 sanoo, että tuomio oli väärä.

Was Eakin's 5min major right call?
hfboards, universaalin totuuden lähde.

Ainoa asia, mitä olet tuolla mitannut on, että vähän yli 30 ketjun lukijaa on Sharks-faneja ja pari sataa taas vihaavat Sharksia :D

Pete DeBoer sanoi sen parhaiten:
"You have a guy who is obviously out cold on the ice. If you're a referee that's obviously a distressing sign. As far as the calls go, you go back in the series and there are calls we didn't get too that changed games at different points. You deal with it. We found a way to deal with it on the negative one and the positive one."

Ja silti, 5min on ihan oikea jäähy tuollaisesta poikkarista. Missään ei puhuta säännöissä siitä, että poikkarin pitää osua naamaan niinkuin jotkut, eh, asiantuntijat täällä olettavat. Kontakti ja seuraukset ovat ainakin kertaluokkaa kovemmat kuin esimerkiksi Kanen 5+20 viime keväältä.

Ja lopulta, parempi joukkue meni jatkoon. Vegas voi alkaa keskittymään seuraavaksi draftiin ja Sharks seuraavaan kierrokseen.
 
Viimeksi muokattu:
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Elliott Friedmänniki puolsi ettei Eakinin tilanne ollut 5min arvoinen. Tässä on aika vahvaa kantaa vastaan ollut vastaan tuomiota suurelta ja vähemmän suurelta yleisöltä. Mielenkiintoa tekeekö Bettman ja NHL mitään muutoksia näihin tilanteisiin, jotta hommat ei kusisi käsille isoissa peleissä. Vääryydellä särjet jatkoon ja toivotaan, että karma näyttää naamaan vielä särjille.

NHL Now: Elliotte Friedman joins NHL Now to talk hockey news Apr 24, 2019
 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Kipinä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
Pistin ihan mielenkiinnon vuoksi äänestyksen hfboardsiin Eakinin 5min niin tulos vaikuttaa aika yksimieliseltä. 38 sanoo, että tuomio oli oikea ja 236 sanoo, että tuomio oli väärä.

Was Eakin's 5min major right call?
Virheitä tulee aina ja pitkässä juoksussa nää menee ehkä tasan. Siitä olen kanssa samaa mieltä ettei missään nimessä ollut 5 minuutin arvoinen jäähy ja se joka on toista mieltä, niin ei kyllä paljoa jääkiekosta ymmärrä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Onkos Donskoi muuten rikki vai eikö vaan mahtunut kokoonpanoon?
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Vääryydellä särjet jatkoon ja toivotaan, että karma näyttää naamaan vielä särjille.
Olihan tuo jäähy aivan vitsi, mutta se että Sharksien jatkoonmeno olisi vääryys on aivan paskapuhetta. Käsittääkseni Vegas johti sarjaa jo 3-1.

Niin ja olisihan se Vegasin alivoimanelikkokin voinut jotain tehdä siinä seiskapelin pitkällä alivoimalla. Turha kaataa kaikkea paskaa tuomareiden niskaan.
 
Pöö

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Virheitä tulee aina ja pitkässä juoksussa nää menee ehkä tasan.
Seitsemässä pelissä ei ehkä mene.

Olihan tuo nyt ihan paska tuomio, mutta toisaalta oon ihan tyytyväinen, koska selvä todiste siitä, että pomppujen lisäksi myös tuomarityöskentely voi viedä paras seitsemästä sarjassa huonomman joukkueen jatkoon.

Loppuu se paremmasta joukkueesta lässytys. Voittaminen on voittamista eikä paremmuutta. Pudotuspeleissä etsitään voittajaa.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Carlos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin siis pelihän ei ratkennut tähän jäähyyn vaan vasta jatkoajalla. Sitäpaitsi Vegasin PK oli niin luokatonta ja Gallantin reagointi surkeaa, että voivat katsoa siltä osin peiliin.
Juuri tästä syystä jauhaminen on ihan turhaa. Tosiaan, mitä hemmettiä Vegas teki tuossa alivoimalla? Mitä Fleury teki? Hemmetti tuolla määrällä pihalla seisoskelua olisi jo joku E-junnujoukkuekin saanut vähintään 2 maalia tehtyä Vegasin verkkoon. Jos konseptit sekoaa noin pahasti jostain ihmeellisestä tuomiosta, niin parempi vaan lähteä lomille ja jättää kiekko osaavammille.
 
Arrive alive.

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ihan turha noista aikaisemmista peleistä on syitä hakea, pitkässä (ja aika tasaisessa) sarjassa kiekot pomppivat puolin ja toisin. Fleurynkin syyttäminen vähän kyseenalaista, McKenna jo miestä ehtikin puolustella: "So you all realize that when Hertl went to shoot, his stick hit the D's just before release and changed the trajectory of the shot, right? That's not where he was aiming or where Fleury read it going. Any goalie can tell you how hard that is to deal with."

Viimeisessä pelissä toivoisi tietysti tasapuolista viheltelyä, ihan nyt lopputuloksesta välittämättä niin olihan tuo peli kokonaisuutena taas aika huonosti vihelletty. Siitä nyt ei pääse mihinkään ja vaihteeksi oli näin selkeä vaikutus lopputulokseen. Yleensä se vaikutus ei konkretisoidu, kuten jonkun selvän kampituksen viheltämättä jättäminen. E: Mut joo eihän tämä tule ikinä varmaan mihinkään muuttumaan, jos nyt kritisoidaan huonoa tuomiota niin samalla pitää myös muistaa ne lukuisat tilanteet, kun pelaajien "annetaan pelata".
 

lai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Olipahan tunteiden vuorsitorataa tuo seitsemäs peli. Sharkseilta reipas alku ja hyviä maalipaikkoja riitti, mutta ei ollut onnea tällä kertaa ja Fleurykin vaikutti olevan hyvällä pelipäällä. Vegasi sitten laittaa pari hienoa pomppumaalia, joille Jones ei mahda mitään, ja kolmas tais mennä heti Sharksien tolppavedon jälkeen seuraavassa hyökkäyksessä maaliin. Ei enää jännittänyt yhtään ja jäin vain kättelyitä odottelemaan tuumaten, että ehkä tämä on ihan reilua näin, kun Sharksi Vegasin hallinnasta huolimatta vei Game 6:n niin nyt roolit vaihdettu.

No sitten tapahtuu se tilanne, jossa Pavelski loukkaantuu ja Sharkseille annetaan ehkä hieman kyseenalainen viiden minuutin ylivoima. Ajatukset oli lähinnä, että pitikö tämäkin tähän peliin nyt sattua, Pavelskin loukkaantuminen. Kaveri totesi chatissä: "ironisesti tää voi olla Sharksien viimeinen oljenkorsi". Ja sehän se oli ja hyvin Sharks sen käytti. Couturen eka maali heti ylivoiman alkuun, ja Hertl iski melkein perään Sharkist maalin päähän. Alko taas jännitys ja volyymitasot nousemaan, mitä pitemmälle ylivoima ja peli eteni. Rahat meni 3-4 johtoasemassa ostettuun vitutusvakuutukseen, mutta ei liiemmin haittaa.

Ja joo, eihän se Eakinin vitonen varmaan ihan putkeen mennyt tuomareilta, mutta eipä tuota tappiota voi yksin tuomareiden päälle kaataa. Ihan oli Vegasin peli vielä siinäkin vaiheessa. Näitä paskoja vihellyksiä tai viheltämättä jättämisiä nyt sattuu aina pitkin peliä ja sarjaa. Saa ritarit kahtoa ihan peiliinkin. 4 maalin antaminen reiluun 4 minuuttiin, ei sellasta vaan sais tapahtua voittavalle joukkueelle tommosessa paikassa oli alivoimalla tai ei. Toivottavasti tästä ei nyt tehdä tapaus-Duchenea ja aleta jäähyjä katsomaan videolta.

Hyvää kesää Vegas-faneille! Katsellaan ja vihastellaan sitten näissä merkeissä taas vuoden päästä (ja pitkin kautta varmaan)
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Viiden minuutin tuomio oli tosiaan kova, mutta näyttää joiltain unohtuneen kyseenalainen hylkäys toisessa pelissä Sharksilta sekä kyseenalaiselta näyttänyt maali seiskapelissa Eakinilta. Mielestäni Eakin maali oli korkea maila, ainakin se siltä näytti.

Sulamiseksi sitä voi ihan hyvin kutsua, jos päästää neljään minuuttiin neljä maalia alivoimalla Gallantin katsellessa aitiossa ottamatta aikalisää.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Sulamiseksi sitä voi ihan hyvin kutsua, jos päästää neljään minuuttiin neljä maalia alivoimalla Gallantin katsellessa aitiossa ottamatta aikalisää.
Järkyttävä sulaminenhan se oli, ei sitä kukaan kaiketi kiistäkään. Nyt puhutaankin siitä mikä altisti joukkueen sulamiselle ja se tapahtui täysin pelitapahtumia vastaamattomista asioista johtuen. Sääli, että näin kävi, mutta rispektit McPheelle joka kommentoi ettei aio jäädä rypemään sääliin vaan palaa ensi vuonna voittamaan.

NHL:ltä hienoa selkärankaa ottaa näin selkeä kanta väärään tuomioon.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Seitsemännen pelin tuomareiden kevät loppui tuohon kyseiseen peliin, eikä Furlattia tai O'Hallorania nähdä enää pillin varressa tänä keväänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy