Ottelusarjan voittaja?

  • San Jose Sharks

    Ääniä: 56 53,3%
  • Vegas Golden Knights

    Ääniä: 49 46,7%

  • Äänestäjiä
    105

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ottelu 1: to 11.04. 05.30
Ottelu 2: la 13.4. 05.30
Ottelu 3: ma 15.4. 05.00
Ottelu 4: ke 17.4. 05.30

Viime kauden pudotuspeliketju: https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/vegas-golden-knights-1-–-san-jose-sharks-3-pacific-2-kierros.67955/

Otsikkoon laitoin tietysti näin Mikael Agricolan eli suomen kielen päivänä rakasta suomen kieltä muovisen "Pacific"-sanan sijaan, mutta sitten itse asiaan. Runkosarjassa kohtaamiset menivät tasan 2-2, kun kumpikin voitti kerran kotona ja vieraissa. Golden Knights ryöpytti ensimmäisessä kohtaamisessa Sharksin 6-0 Paciorettyn kahdella osumalla. Toisen ottelun Sharks voitti 2-3, kun päätöserässä Karlsson ja Donskoi osuivat minuutin sisään. Kolmas peli päättyi 3-7 ja Jones vaihdettiin maaliltaan jo avauserässä. Couture teki kaksi osumaa kuten myös Marchessault. Smith puolestaan pelasi uransa ensimmäisen neljän tehopisteen ottelun. Viimeinen kohtaaminen pelattiin myös San Josessa ja sen kotijoukkue voitti jatkoajalla 4-3 Burnsin ylivoimamaalilla one-timerilla.

Viime vuoden pudotuspeleissä sarja päättyi toisella kierroksella Golden Knightsille voitoin 4-2. Ensimmäinen ottelu päättyi 7-0, mutta toisen pelin Couture ratkaisi jatkoajalla maalein 3-4. Kolmannessa pelissä puolestaan Karlsson teki ratkaisumaalin jatkoajalla naulaten kiekon vasempaan yläkulmaan oikeasta laidasta. Peli päättyi samoin 3-4 luvuin. Neljännen ottelun Sharks voitti 4-0, mutta viidennessä pelissä Vegas oli parempi 5-3 johdettuaan ottelua jo 4-0, mutta Sharks kiri maalin päähän päätöskympillä, kunnes Marchessault upotti kiekon tyhjiin. Kuudes ja ratkaiseva ottelu päättyi tylysti 0-3, kun toisessa erässä Marchessault teki voittomaalin muistaakseni maalin edustalta ja kymmenen minuuttia myöhemmin samassa erässä Schmidtin laukaus viivasta hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Eakin upotti viimeisen maalin tyhjiin Carpenterin esityöstä. Fleury ja maaliraudat olivat myös voiton avaimia ratkaisevassa ryöstössä.

Sharksin palsta-aktiivit voivat kertoa enemmän kokoonpanostaan, mutta Vegasin kokoonpano avausottelussa on jotain tällaista:
Näin lopuksi mainittakoon, että harjoituksissa ketjut olivat olleet:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stastny - Stone + Carpenter
Nosek/Pirri - Eakin - Tuch
Carrier - Bellemare - Reaves + Zykov

Schmidt - Engelland
McNabb - Theodore
Holden - Miller

Ylivoimaviisikot olivat: Theodore-Pacioretty-Stone-Stastny-Tuch ja Miller-Karlsson-Marchessault-Eakin/Pirri-Smith

Pirri ja Eakin olivat vuorotelleet ylivoimassa, joten Pirri saattaa aloittaa kolmosketjun laidassa Nosekin sijasta. En pidä siitä ajatuksesta, koska Nosek olisi luotettavampi puolustussuuntaan ja tärkeä pelaaja ykkösalivoimaparissa Sharksin vaarallista ylivoimaa vastaan.
Viime vuoden sarjasta muistan sen, että Couture-Hertl-Bödker ketjun liike ja kyky suojata kiekkoa kulmaralleissa oli todellista myrkkyä Golden Knightsin pakistolle. Sörensen kunnostautui myös samalla osa-alueella. Odotan siis, että ainakin Couture, Meier, Kane, Sörensen ja ehkä Nyquist tulevat loistamaan tuolla osa-alueella tässäkin sarjassa ja yksi mielenkiintoinen havainnoitava asia onkin se, että kuinka nopeasti Golden Knightsin viisikko saa stoppeja aikaan omalla alueella Sharksin vyöryttäessä pitkiä hyökkäyksiä varmasti paljonkin kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa.

Jos tätä ketjua lukevat haluavat vinkkejä esimerkiksi erilaisiin pudotuspeleihin liittyviin veikkauksiin, kimppoihin, fantasypeleihin tai vastaaviin, suosittelen valitsemaan Sharkseista Couturen, sillä hän on usein tehoillut Vegasia vastaan. Vierasjoukkueesta puolestaan Karlsson on ollut tehokas San Josea vastaan, joten siinä olkoon kaksi pelaajanostoa tähän sarjaan. Couture löytyy pomminvarmasti minun Hockey GM -joukkueestani.

Kertoimien valossa San Jose on kotiedun takia niukka suosikki sarjaan, sillä sen jatkoonmenosta tarjotaan suurin piirtein kerrointa 1.70-1.80 ja Golden Knightsin kertoimet pyörivät hieman päälle kahden. Todennäköisyyksien mukaan sarjan todennäköisin lopputulos on 4-3 San Joselle 18%:n todennäköisyydellä. Tuo on myös minun veikkaukseni sarjan lopputuloksesta eli kotiedun turvin Sharks etenee jatkoon toiselle kierrokselle.

The Athleticissa oli hieno ennakko tähän sarjaan ja siinä oli läpikäyty paljon tilastojen kautta tätä parivaljakkoa. Voisin tähän avausviestin päätteeksi poimia sieltä muutamia nostoja. Sharks oli runkosarjassa paras joukkue yhteenlasketussa Corsi-tilastossa prosentein 55,5%, mutta Vegaskin oli kolmanneksi paras lukemalla 54,5%. Vastakkain ovat siis kaksi todella laadukasta jääkiekkoa tasaviisikoin pelaavaa joukkuetta, joista toisen on valitettavasti pudottava jatkosta sarjan päätteeksi. Suurimmat erot joukkueiden välillä tulevat laukausprosenteissa, ylivoimapelaamisessa, torjuntaprosenteissa ja alivoimapelaamisessa. Sharksin maaliodottama runkosarjassa oli ottelua kohden 2,72 ja Vegasin 2,79. Lukemat olivat sarjan neljänneksi ja toiseksi parhaat. Maaleja Sharks teki neljänneksi eniten eli 2,88 ottelua kohden, mutta Vegas vain 2,58, jolla irtosi kymmenes tila. Sharksin laukausprosentti oli siis Vegasia paljon parempi eli 8,9, kun Vegasilla se oli vain 7,7, joka oli vasta sarjan 20. paras, kun Sharks oli sarjan viidenneksi tehokkain joukkue laukausprosentein mitattuna.

Ylivoimapelaaminen on sitten toinen osa-alue, jossa Sharks oli edellä selvästi. Sharksin ylivoima oli kuudenneksi paras, kun Vegasilla vasta 25. etevin. Tosin maaliodottamaa Vegas loi ylivoimalla seitsemänneksi eniten, mutta Sharks jopa toiseksi eniten. Alivoimalla Vegasin tilastot puolestaan olivat parempia, sillä sen AV-prosentti oli desimaalin verran parempi ja sijoitus 14:s, kun Sharksin sija oli 15:s. Ero Vegasin hyväksi tulee kuitenkin siitä, että maaliodottamaa vastustajalle Vegas antoi 21. eniten ja Sharks 27. eniten. Kauden 25 viimeisessä ottelussa ero oli Vegasin hyväksi vieläkin suurempi, sillä Vegas antoi silloin maaliodottamaa alivoimalla vastustajalle 6,62 sijoittuen sillä sarjan puoliväliin, mutta Sharks 7,37 ollen tuon tilaston viidenneksi huonoin. Subbanin peluuttamisen takia siis loppukaudella Vegasin alivoimatehokkuus putosi, vaikka periaatteessa numerot olivat parempia, mutta maalivahti oli heikompi eli Fleury ei ollut koppaamassa laukauksia. Syksyllähän Vegas oli pitkän aikaa sarjan TOP5 joukkue alivoimalla ja se olikin ainoa osa-alue, joka toimi Schmidtin poissaollessa ja toki myös hänen palattuaan.

Sitten vielä käsittelyyn nuo torjuntaprosentit. Sharksin torjuntaprosentti tasaviisikoin oli koko sarjan heikoin eli vain vähän päälle 89%. Vegasin torjuntaprosentti puolestaan oli kaudella tasaviisikoin 91,6%, mikä oikeutti sijaan 23, mutta 25 viimeisessä ottelussa torjuntaprosentti kipusi noin prosenttiyksikön verran ja sillä sijoituttiin sarjan puoliväliin, kun puolestaan San Jose oli 25 viimeisenkin pelin otannalla huonoin joukkue maalivahtipelaamisessa tasaviisikoin. Runkosarjassa Sharks päästikin kuudenneksi eniten maaleja ja Vegas 13. vähiten, joten tuossa on myös yksi suuri ero. Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Sharks eteni pudotuspeleihin huonoimmalla maalivahtipelaamisella sitten kauden 2007-2008, mutta pudotuspeleissä San Josen paidassa Jonesin torjuntaprosentti on ollut hyvä 92,6%, joten on odotettavaa, että hän tulee nostamaan reilusti tasoaan. Fleuryn torjuntaprosentti urallaan San Josea vastaan puolestaan on peräti 93,7%, joka on hänen parhaansa ottaen huomioon kaikki NHL-joukkueet, joten tuo on melko ikävä tilasto Sharksin kannalta.

Näin ollen voidaan yhteenvetona todeta, että maalivahti- ja viisikkopuolustuspelaamisen pitäisi olla Golden Knightsin puolella, mutta Sharksin hyökkäys on tulivoimaisempi, tehokkaampi ja ylivoimalla pelottavan vaarallinen. Jos Golden Knights pystyy pysymään poissa jäähyltä, sarja saattaa kääntyä altavastaajalle, mutta muutoin Karlsson-efektin takia veikkaan tosiaan Sharksin menevän lopulta jatkoon voitoin 4-3.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Sharks nyt aamujäillä:

Kane-Hertl-Nyquist
Meier-Couture-Pavelski
Sörensen-Thornton-LaBanc
Haley-Goodrow-Karlsson

Vlasic-Burns
Dillon-Karlsson
Ryan-Braun

Jones

Top9 on kova ja varsinkin centterit. Hertl ja Couture jo mainittiin, lisätään Thornton, joka vikassa 39. ottelussa pääsi tehoille 28. niistä. Oli Sharksin kolmanneksi tehokkain pelaaja samassa aikahaarukassa.
Sitten taasen toi neloskenttä on varmaankin tämän pleijarikevään huonoin kolmikko, joka ihan odottaa nöyryytystä. Toivon että tämä on jotain DeBoern mukamas fiksua taktikointia, mutta muuten Donskoi tulee tekemään esiintymisen viimeistään sen jälkeen, kun Vegasin Karlsson -vitja luistelee ton nelosen kumoon. Taas.

Viime keväänä nähtiin hämärä kuvio, kun Gallantin ja Marchessaultin itkuvalitukset muuttivat tuomarilinjaa ja jonka seurauksesta Hertlille vihellettiin herkästi estämisjäähy game femmassa, josta Vegas iski sarjan ratkaisseen maalin. Toivottavasti nyt pidetään reilusti tietty linja, ei ainakaan syytä mielistellä kovin myyvää cinderella -storya.

Fanipoikana veikkaan Sharksia jatkoon 5.ottelussa, koska Timo ja Kanen niittiralli ja Eki-efekti. Toisin kääntyy, jos Jones jatkaa samalla dorkalinjalla tai Sharksin tietyt ylipelaa Vegas -pelureiden päästessä jälleen heidän päihin.

Bruins-TML on pähein historia ottelupareista, mutta kyllä tässä sarjassa tullaan pelamaan parasta kiekkoviihdettä 1.kiekalla sanon minä.
 

Tornados

Jäsen
Kirjoittelen tätä hieman väsyneenä varaustilaisuutta odotellessa joten toivottavasti ei tule kovin pahoja ajatusvirheitä. Tämä on todella kova ottelupari ensimmäiselle kierroksella ja tarkemman tutkiskelun jälkeen sijoittaisin tämän jopa Bostonin ja Toronton kohtaamisen yläpuolelle.

Maalivahdit: Vegas

Tämä ei varmaan yllätä ketään. San Josen maalivahdit ovat olleet tällä kaudella aika heikkoja. Liekö osasyynä sitten liika innokkuus hyökkäyspeliin ja maalivahteja ei ole myöskään tuettu riittävästi?Vegasin Fleury on taas huippuvireessä ollessaan aivan NHL:n parhaimmistoa.

Hyökkäys: Vegas

Monien papereissa San Josen hyökkäys on varmaan parempi. Runkosarjapelien lisäksi arvostan kuitenkin aiempaa pudotuspelimenestystä ja tässä Vegas on viime vuoden jäljiltä vahvoilla. Lisäksi joukkue on mielestäni jopa vahvistunut tältä osin, sillä sekä Stastny että Stone ovat hyviä vahvistuksia. Ykkösketjukin on osoitellut heräämisen merkkejä kevään lähestyessä. Alemmissa ketjuissakin on mielenkiintoisia profiilipelaajia ja Ryan Reaves pitää tarvittaessa myös vastustajan kurissa. Ainoa suurempi pettymys tällä kaudella on ollut Max Pacioretty. Joukkue pärjännee hyvin ilman loukkaantunutta Haulaakin.

San Josen hyökkäystä hehkutetaan paljon, mutta itseäni se ei juuri sytytä. Sentterit ovat vielä ihan ok, mutta erityisesti laituriosastolla on pahoja puutteita (Pavelski on paras laituri). Minustakin Donskoin pitäisi mahtua kokoonpanoon, mutta en usko että tällä seikalla on ottelusarjan kannalta kovin suurta merkitystä.

Puolustus: San Jose

Puolustus on San Josen vahvin osio, mutta senkin vahvuus korostuu etenkin hyökkäyssuuntaan ja erikoistilannepelaamisessa. Hyökkäävinä puolustajina Karlsson ja Burns ovat tietysti aivan huipputasoa ja Vlasic on melkein yhtä tärkeä puolustussuuntaan. Vegasin puolustus on heikompi. Schmidt on mielestäni huipputasoa ja viime kauden perusteella myös pudotuspeleissä. Muut puolustajat ovat hieman heikompia, mutta kohtuullista tasoa riittää seitsemänteen puolustajaan asti.

Kokonaisuus: Vegas voittaa 2-4

Uskon, että Vegas jatkaa tällä kaudella vahvaa pudotuspelipelaamista ja omaa eväät pitkään kevääseen. Mielestäni San Josen joukkue on hieman oudosti rakennettu. Vaikka Karlsson on ollut erinomainen vahvistus, niin koen että tarvetta olisi ollut enemmän muunlaisille pelaajille Burnsin jo ollessa joukkueessa. Minulle jää joukkueesta hieman sekava kuva, enkä ole aivan vakuuttunut kaikkien rooleista joukkueessa. Pelkästään nimilistaa katsoessa San Josen materiaali pärjää vertailussa, mutta Vegasilla on parempi kokonaisuus ja varmempi maalivahti.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Tässä sarjassa tosiaan nähdään vauhdikasta ja fyysistä peliä. Sharks on hyvä joukkue ja kärki on heillä ritareita kovempi, etenkin puolustuspäässä. Pidän Vegasia kuitenkin tasapainoisempana ja yhtenäisempänä kokonaisuutena.

Tiukaksi siis menee. Onko se sitten Karlsson-Burns mahtikaksikko joka dominoinnillaan ratkoo siniviivalta vai onko Fleury tänäkin vuonna maaginen veräjän suulla? Puskeeko väkivahva Hertl ratkaisumaaleja, iskeekö Pavelski oveluudella tai Kane fysiikalla? Vyöryttääkö Vegas väsymätöntä neljän ketjun jatkuvaa rulettia ja syttyykö ykkösketju taas pudotuspeleissä huippuiskuun? Paljon kiintoisia kysymyksiä. Toivottavasti nähdään hienoja pelejä... ja Vegas vie voiton.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Varmaan ekan kiekan laadukkainta kiekkoa luvassa ja vaikka Sharks on todella kova joukkue, veikkaan, että Ritarit kävelevät tästä jatkoon yllättävän helposti.

Vgkllä oli runkosarjassa paikoin vähän säästelyn makua. Välillä piti vähän rypistää pudotuspelipaikan vuoksi, mutta syksystä saakka ollut sellainen fiilis, että fokus on vain ja ainoastaan keväässä.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehdottomasti oma suosikkini tämän kauden playoff-pareista, sillä jonkinlaiset junnuvuosien sympatiat Sharksien puolelle löytyy. Täytyykin ajoittaa töihin lähteminen siten, että ainakin kaksi erää ehtisi jo huomenaamullakin tihrustamaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sarjan pitäisi olla numeroiden perusteella aika tiukka, mutta suoritettuani tiukan teksti-tv-analyysin jossa vertasin joukkuetta useista kriittisistä näkökulmista kuten kumpi on enemmän suosikkijoukkueeni, kummalla on komeammat parrat ja hienompi logo niin tulin lopputulokseen, että tämä on jopa edellisvuotista sarjaa helpompi Sharksille.

Sharksilla on kiistattomat etulyöntiasemat seuraavista kategorioista:
Tulevat ensimmäisen äänestyksen HHOF-pelaajat
Karlssonien lukumäärä
Parrat
Suolakurkkujen mukaan nimetyt puolustajat
Maskotti
Minun suosikkijoukkueeni
Kotikaupungin läheisyys piilaaksoon
Laitahyökkääjät
Keskushyökkääjät
Puolustajat
Selostajat
Kesällä hankittujen tähtipuolustajien lepopäivät pudotuspeleihin johtavien kuukausien aikana

Niin jos ihan tarkkaan mietitään, sarja on käytännössä jo taputeltu. 5-0 Sharksille.
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sarjan pitäisi olla numeroiden perusteella aika tiukka, mutta suoritettuani tiukan teksti-tv-analyysin jossa vertasin joukkuetta useista kriittisistä näkökulmista kuten kumpi on enemmän suosikkijoukkueeni, kummalla on komeammat parrat ja hienompi logo niin tulin lopputulokseen, että tämä on jopa edellisvuotista sarjaa helpompi Sharksille.

Sharksilla on kiistattomat etulyöntiasemat seuraavista kategorioista:
Tulevat ensimmäisen äänestyksen HHOF-pelaajat
Karlssonien lukumäärä
Parrat
Suolakurkkujen mukaan nimetyt puolustajat
Maskotti
Minun suosikkijoukkueeni
Kotikaupungin läheisyys piilaaksoon
Laitahyökkääjät
Keskushyökkääjät
Puolustajat
Selostajat
Kesällä hankittujen tähtipuolustajien lepopäivät pudotuspeleihin johtavien kuukausien aikana

Niin jos ihan tarkkaan mietitään, sarja on käytännössä jo taputeltu. 5-0 Sharksille.
Aiettä minä oon kaivannu sinua @vilpertti.

Tosiaan varmasti mielenkiintoisimpia sarjoja avauskierroksella, vaikka puolueellinen olenkin. Viime vuosi painaa takaraivoon ja nyt pitäisi näyttää miten mennään.

Sharksien peli takkuillut aika huolella juuri pudotuspelien kynnyksellä, ja ongelmakohdat on aika hyvin täällä mainitukkin. Jos niihin on minkäänlaista parannusta luvassa, on kentällä ihan uskomaton joukkue. Jones tulee ratkaisemaan sarjan.

Vegasin kauden lopetus samalla tavalla vähän heikompi ja valitettavasti MAF palasi sopivasti pleijareihin kehiin. Toivon vain, ettei ole täydessä iskukunnossa, sillä sitten on ihan mahdoton kaveri ohittaa.

Periaatteen vuoksi, 4-3 Sharks.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vgkllä oli runkosarjassa paikoin vähän säästelyn makua. Välillä piti vähän rypistää pudotuspelipaikan vuoksi, mutta syksystä saakka ollut sellainen fiilis, että fokus on vain ja ainoastaan keväässä.
Tuota minäkin olen kauden mittaan pohtinut, mutta en millään jaksa uskoa, että joukkue tosiaan olisi jotenkin "oppinut" viime kauden finaaleista niin, että ajellaan kausi puolivaloilla ja ruvetaan pelaamaan sitten tosissaan pleijareissa. Vaikeaa on varmaan yhtäkkiä saada uusi vaihde silmään, jos on veltosti ajeltu aikaisemmin. Joten uskon, että tuo tällä kaudella nähty Vegas on se todellinen Vegas ja siksi veikkasin 4-2 San Joselle, vaikka mielelläni olen taas kerran väärässä.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sharks ei antanut edes siimaa, matto vedettiin heti alta.

Nätisti jompi kumpi, Burns tai Karlsson, oli kentällä 55 minuuttia ottelusta.
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Voisin vakioveikata että se lähempänä tai alle 50 minuuttia, taisi kuitenkin olla vaihtoja missä miehet samaan aikaankin jäällä.

Ryan 3.18, otetaanko kätisyyksistä välittämättä Heed seuraavaan..
Haleyltäkin vissiin sitä mitä halutaan niin saa Donskoi olla poppareilla..
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Vegas oli tällä kaudella tehnyt jokaisessa Sharksia vastaan pelatussa ottelussa maalin ekalla viisminuuttisella. Nyt se ei onnistunut, ei juuri ollut edes paikkoja.

Helvetin hyvä peli Sharkseilta. Vikalla kympillä tyhmät jäähyt Goodrowilta ja LaBancilta, inan johdon varmistelu vuoti ja törkeää lepsuilua Burnsin johtamalla ylivoimaviisikolta 3.erässä, muuten niin ehjää nannaa.

Ryan tippui aika nopeesti penkin päähän. Hieman innokkaasti haki body-body kontaktei ja kiekko näin pääsi hänen ohi menemään tilanteissa. Eipä kyllä silleen haittaa, kun kaikki viisi muuta pelasi omalla tasollaan. Varsinkin Braun oli oma tasokas itsensä omissa, samoin vähemmän yllättäen Vlasic.

Alussa jännitti, kun Vegasin nelonen jyräsi Sharksin vastaavat, mutta pelin edetessä välttyivät ongelmilta. Haleyn hankkimalla ylivoimalla sharks iski ottelun avausmaalin.

Jones oli ensimmäisissä torjunnoissa hieman haparoivan oloinen, sai kuitenkin duuninsa tehtyä. Ylivoimalla tuntui tolpasta tolppaan liikkuminen kankealta, varsinkin jos sitä edelsi edes pienikin haasto. Muuten kyllä mukavan varma peli.
Muuten Sharksin pakiston viisikko oli pelin päällä 99% ajasta, ei Vegas ollut missään kohtaan tätä peliä voittamassa. Hertl voi ynnätä tähän samaan, muutamaan otteseen kävi kiekon oman maalin takaa poimimassa ja luisteli pois Vegasin paineen alta.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Olipa huima alku sarjalle. Oli päässyt näköjään vuodessa unohtumaan playoff-kiekon fyysisyys. Tuntui, että ensimmäiseen viiteen minuuttiin painettiin lähemmäs sata niittiä. Vegas selvästi koitti horjuttaa Sharksin pelinavausta kovilla pommeilla. Vähän kyllä nousi sydän kurkkuun kun Karlsson vastaanotti tiiliseinän ensimmäisessä erässä, mutta ei näyttänyt onneksi olevan moksiskaan.

Tässä pelissä Sharks oli Erik Karlssonin verran parempi. Sharks onnistui avaamaan peliä hyvin ja pääsemään melko helposti keskialueen yli, ja suurimpana syynä tähän oli EK65. Toki muutkin pakit saivat paineen kohtuu hyvin purettua, mutta Karlssonin pitkät avaukset erottuivat kyllä edukseen. Lisäksi Sharksin neljäs häkki oli täysin Karlssonin käsialaa, kun mies malttoi ylimääräisen sekunnin ja lähetti kiekon suoraan Kanen lapaan.

Vegasin ykkösketju sai muutamia mukavia ralleja käyntiin ja ratkaisevat varmasti muutaman matsin Vegasille.

Muutama Sharks-pelaaja kävi pukukopin puolella, mutta sekä Pavs että Meier palasivat peliin paikkailujen jälkeen. Pavelski pisti hammaskaluston uusiksi ohjattuaan kiekon hampaillaan Fleuryn taakse, ja loppupelin miehen suu näytti melko rumalta. Meier nappasi vekin leukaan, kun Vegasin pakin maila nousi liian korkealle. Siitä jäi 2+2 viheltämättä, mutta kaikkea ei tuomaritkaan voi aina nähdä.

Pelin lopussa tunteet kuumenivat ja Kane ja Reaves lähtivät suihkuun. Viimeiset minuutit kentällä pyörivät lähinnä nelosketjut, ja ehkä DeBoer otti Haleyn mukaan kokoonpanoon juuri tämän takia. Jos viimeisillä minuuteilla Vegas alkaisi lähettää viestejä seuraavaa peliä ajatellen, Haley olisi paikalla ottamassa viestit vastaan. Noin muuten mies pelasi varsin kelvollisesti, eikä ollut pelillinen itsemurhapommitus. Haley jatkanee kokoonpanossa myös seuraavassa pelissä.
 
Young Joe Thornton

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
"Everything is proceeding as I have foreseen", kuten Tähtien Sodan ilkeä keisari sanoi. Piikaupungin äijät (E. Karlssson, Burns, Pavelski, Thornton, Vlasic, Hertl nyt ainakin) olivat äijiä, kun taas Vegasin puolella koko kauden jatkunut tolppien kilistely jatkui. Viime kaudella olisi noista paikoista mennyt tolppien sijaan sisään. Eakin oli jotenkin ihan kateissa kunnes pudotti päänsä ottelun loppupuolella ja sieltä ilmestyi esiin tuo oranssi ilmestys (sukua Trumpille?). Maalivahtitaisto taisi mennä Jonesille kuten @Salming totesi tuolla Vegas-ketjussa. Tällä vauhdilla Vegas ei voita peliäkään tässä sarjassa. Ainoa toivo on se, että Hait rupeavat löysäilemään johtoasemassa, kuten eilen jo vähän nähtiin, ja jostain ihmeestä tuo viime kauden onnetar tulee taas Vegasin puolelle ja tolpat muuttuvat maaleiksi. Mutta en odota näin kylläkään tapahtuvan.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Miksi ihmeessä otsikkoa on muokattu, @Moderaattorit? Käsittääkseni tämä on suomenkielinen keskustelupalsta, jossa tulisi suosia suomen kieltä eikä todellakaan englanninkielisiä ilmauksia, joiden yleistyminen vain rapauttaa suomen kieltä. "Pacific"-sanalle on olemassa täysin pätevä suomennos "Tyynenmeren divisioona", joka oli myös alkuperäisessä otsikossa, joten olen oikeasti melko pöyristynyt toiminnastanne. Jos haluatte muokata otsikot samanlaisiksi kirjoitusasultaan, silloin tämän ketjun otsikko olisi pitänyt jättää rauhaan ja muokata kaikkien muiden otteluketjujen otsikoihin vastaavat suomenkieliset ilmaisut "Keskinen divisioona", "Metropolien divisioona" ja "Atlantin divisioona".

Jottei mene täysin ohi aiheen, omat mietteet ensimmäisestä kohtaamisesta löytyvät tästä viestistä eikä niihin ole lisättävää: https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/vegas-golden-knights-2018–2019.68215/page-14#post-8130304
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
^ No jos suomeksi, niin miten olisi Niityn Kultaiset Ritarit vs. Pyhän Jounin Särjet?

Tai mitä jos sit vaan ei?
Koska NHL suomentaa divisioonan verkkosivuillaan Tyynenmeren divisioonaksi, niin silloin se on sen virallinen suomenkielinen nimi. Salming on oikeassa, modet väärässä.
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Koska NHL suomentaa divisioonan verkkosivuillaan Tyynenmeren divisioonaksi, niin silloin se on sen virallinen suomenkielinen nimi. Salming on oikeassa, modet väärässä.
Juuri tätä olin mainitsemassa. Kaikissa kausiennakoissa, uutisissa jne, myös Jatkoajan toimitus käyttää termiä Tyynenmeren divisioona. Kuten monet muutkin suomalaiset urheiluinstanssit.
 

Floyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Haley jatkanee kokoonpanossa myös seuraavassa pelissä.
Kyllä näin on kun nyt ekaa peliä katsoi, vaikka tosin toivoisin Jounaksen vielä esiintyvän. Kuuma peli oli.

Hyvin oli peli hallussa kokonaisuudessaan, vaikka pikku lepsuilu alapäässä melkein kostautui moneen otteeseen. Näissä peleissä ei voi sekunniksikaan nukahtaa! Eniten pelkäsin alkua, mutta Jonesilta ja puolustukselta kaiken kaikkiaan kelpo peli.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nyt olisi tarve sille kapteenille Ritareiden urheassa porukassa, joka näyttäisi esimerkkiä miten maali tehdään vaikka suulla sylkien! Sellainen löytyy Hailaumasta, ja tämä kapteeni näyttikin lähes kirjaimellisesti kuinka maali tehdään vaikka suupielen avustamana. Joukkue seurasi perästä, eikä Vegasin pojuilla ollut mitään sanaa. Vaikea kuitenkaan löytää tuosta nykyisestä porukasta sellaista kiistatonta johtajuutta. A-kirjaimet on jaettu Bellemarelle, Engellandille, Paciorettylle ja Smithille. Kahta jälkimmäistä en millään näe johtajatyyppeinä. Bellemare voisi olla, mutta nelosketjun ulkomaalainen pelaaja ei ole ehkä paras valinta. Engelland on käytännössä paiskinut johtajan töitä, mutta hän alkaa olla eläköitymisiässä, joten ainakin pitkäaikaisempi johtajuus on kyseenalaista. Mites olisi Schmidt? Siinä olisi oma valintani kapteeniksi. Aika velikulta, mutta ehkä kapun C-kirjaimen laittaminen rintaan saisi hänenkin suuntaamaan energiansa oikeihin asioihin.

Kateeksi käy joukkuetta, jolla on the Big Pavelski, The Truth, kapteenina.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions
Suosikkijoukkue
Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
Sanoisin melkein, että Stone alkaa olla lähimpänä johtajaa Vegasissa (Engelland toki hieman kapteenimpi). Se ei myöskään ole häpeä, ettei Pavelskin kaltaista kapteenia ole :)

Yöllä on iso peli edessä. Uskoisin tiukempaa peliä, päättynee 3-2 jommallekummalle (ilman tyhjään maaliin syntyneitä maaleja).
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Oho, onpa tässä ketjussa hiljaista. Mielestäni oli hieno peli tuo toinen kohtaaminen puolin ja toisin. Vegas jäähyili vieläkin aivan liikaa, mutta nyt oli energiat mukana ja tuota oli ihan mukava katsella, eikä tappiokaan olisi tuollaisella yrityksellä niin kauheasti haitannut. No, tästä on hyvä lähteä Vegasiin. Ei mielestäni San josella ollut mitään häpeämistä, korkeintaan maalivahtipeli ei ollut ihan huippuluokkaa.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Kerkesin pelin katsomaan vasta nyt.

'Nyt' se sitten tapahtui ja heti ekassa vaihdossa. Löysää peliä seisovin jaloin, Pacmanin veto ei olisi saannut tapahtua eikä varsinkaan sitä seurannut syöttö täysin vapaalle Eakinille. Kamalaa peliä Sharkseilta.

Toisessa ylivoimalla Ekiltä sysipaska syöttö Burnsille ajoituksen suhteen, liian hidaskin oli, risky one-touch pass. Siitä Miller kiekon kanssa 2vs1 ja kuittasi itse kiekon maaliin. Tilanteessa Jonesilla ei ollut hetkeäkään linjat kunnossa, koko ajan pelasi liian vahvasti etukulmaa. Näinpä Millerin kämänen veto ujahti kilpikäden alta maaliin.

Kolmannessa Pacman laidasta läpi, koska Vlasic haki suoraa syöttöä eikä nöyrtynyt vippaamaan kiekkoa laidan kautta kuten olisi pitänyt. Jälleen Jonesista katosen vasemmalta veto, jälleen linjat vitullaan ja liikaa etukulman pelaamista; kiekko kilpikäden puolelta sisään.

Tämä riitti ja Dell sisään. Sharksin eka kavennus oli pelin kaunein maali, toinen ylivoimalla ja kolmas seuraus, kun Kane karvasi loppuun asti Pacmania vastaan. Tota efforttia kaivattiin pelin ekassa vaihdossa.

Oli muuten änärin historian eka kerta, kun pleijareissa joukkue nousee 3-0 tappioasemasta tasoihin 1.erässä.

2.erässä pelin ratkaisu. Burnsin maali hylätään ja Couturelle rangaistus mv estämisestä. Oliko Fleury sitten vielä mv alueella jotain senttejä, mutta toi jäähy oli ainakin todellinen overkill tuomareilta. Siitä ylivoimasta Vegas kuittasi voittomaalin.

3.erässä Vegasilla oli tyyliin ekaan kymppiin yksi veto, joka tuli läpiajosta alivoimalla ja päätyi maaliin. Burnsilta kamala pinchaan - en pinchaakaan ja se olikin sitten siinä.

5vs3 ylivoima oli kamalaa ja niin helposti luettavaa. Sharksin pelurit vain seisoivat paikoillaan, Burns-Eki kerran vaihtoivat paikkojaan, siinä se. Siihen vielä kaksi alivoimamaalia, virheet tähtipakeille. Päin vittuu meni.

Pelin loppuun kunnon rähinää kentällä ja penkeillä. Eakin taisi tippua leuka edellä jäähän painiessaan Timon kanssa. Leukasuoja ilmestynyt hänen kypärään, tälläseen twiittiin törmäsin. Penkillä taasen Gallant ja Barr huutelivat toisilleen. Alkaa olemaan tunnelmaa jo.

Nyt seuraavaan peliin se tempo heti alkuun päälle, Jones ja sijoittuminen kondikseen ja ylivoimalla duunia enemmän, niin alkaa tapahtumaan. Haleylle teki niin vaikeaa ottaa helppoja ykkössyöttöjä vastaan, ei tollaista peliä voi esittää vastustajalla ollessa vaihtoetu. Donskoi kehiin.

Huumoripläjäyksenä törmäsin Marchessaultin kommenttiin, että 'touch Fleury and shits go down'. Tämä kaverilta, ketä ei kentällä muuta tee kuin kuolevia joutsenia. Voisi jo kaksminuuttisen antaa, kuka tollaista touhuu jaksaa kattoa? Muutenkin sen näköinen ja oloinen kaveri, ketä saa turpaansa vähänväliä bussipysäkillä, näin Tortsin sanoja lainaten.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
5vs3 ylivoima oli kamalaa ja niin helposti luettavaa. Sharksin pelurit vain seisoivat paikoillaan, Burns-Eki kerran vaihtoivat paikkojaan, siinä se. Siihen vielä kaksi alivoimamaalia, virheet tähtipakeille. Päin vittuu meni.
Mielestäni 5-3 yv pitäisi aina pelata Jumbon kautta, joka sitten syöttää onetimerin pakille, keskelle tai maalin eteen. Ei ainakaan pelkkää pakki-pakki-siirtelyä. Lisäksi ärsyttää tuo asettumisen hitaus, eli siihen uppoaa aina ylimääräinen 5 sekuntia, kun ei kiireellä tehdä.

Olen myös täysin kyllästynyt Couturen rooliin ylivoimalla. Milloin viimeksi rannari kaarelta on mennyt sisään tai luonut edes reboundin? Enemmän syöttöjä neliön keskelle tai takatolpalle. Muutenkaan Couturen ei pysty luomaan enää yksin paikkoja, vaan on enemmänkin tunnollinen puurtaja, ei ykkössentteri.

Kolmas peli on Sharksin, jos katastrofikaksikko maalilla päästää taakseen alle neljä maalia.
 
Young Joe Thornton

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Olen myös täysin kyllästynyt Couturen rooliin ylivoimalla. Milloin viimeksi rannari kaarelta on mennyt sisään tai luonut edes reboundin?

Onhan siitä aikaan ja jotain korkeintaan keskitason molkkea vastaan.
Couture voisi mennä takaisin tolpalle, josta kääntää vedon tai syötön. Oli aikoinas todella tehokas, oliko -16 kun käytettiin paljon. Eipä ole sen jälkeen pahemmin näkynyt tätä taktiikkaa, mitä joskus Hertl kääntänyt vedon tai Pavelski sokkosyötön.

Viime pelissä näemmä 1/8 yv ja kaksi avmaalia päästivät. Ei ihme, että peli hävittiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy