Ottelusarjan voittaja?

  • San Jose Sharks

    Ääniä: 56 53,3%
  • Vegas Golden Knights

    Ääniä: 49 46,7%

  • Äänestäjiä
    105

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Huhhu mitä draamaa oli tuo matsi ja sopi hyvin siis, että se ratkeaa nimenomaan alivoimalla! Vegas oli kyllä parempi ja olisi ansainnut voiton enemmän, mutta Jones oli huikea läpi pelin ja kyllähän Sharks sitkeästi roikkui pelissä mukana, Vegasin puolelta ei jäänyt kyllä kuin yksi kaveri negatiivisesti mieleen ja se oli Theadore, heikkoja ratkaisuja ja päätöksiä läpi pelin ja sitten tuo voittomaali mitä helvettiä!? Vittu miten löysästi voi tilanteessa pelata tuossa tilanteessa.

Tulee hieno game seven ja päätös tälle sarjalle.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Onko pleijareissa enää doping testauksia? Aika finaalissa san jose.
 
Kärpät ja Tappara ovat aivan yössä vaikka Kärppienkin leiristä yksi kirjoittaja maalailee jo mestaruutta ”Pohjoisen puhurille”. Mikälie hänen promilletasonsa näitä kirjoittaessaan.

Spine-nimimerkiltä vuoden viesti.

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Omat, lainatut ja varastetut rahatkin olin sijoittanut viime ottelussa San Josen voitolle jatkoaika mukaan lukien, koska pakollinen tasapeli oli tultava jossain vaiheessa ja nyt se tuli, joten en halunnut jatkoerässä olla vain yhden oljenkorren varassa, vaan seurasin ottelua voitto-voitto -asetelmasta käsin toivoen toki sisäisesti kotijoukkueen voittoa tietäen kuitenkin samalla sen, että vakuutus oli olemassa, jos se kaikkein pahin toteutuisi ja nyt se toteutui, kun Golden Knights ei pystynyt ottamaan kotivoittoa organisaation historian ensimmäisessä kotiottelussa, jossa panoksena oli mahdollisuus edetä eteenpäin NHL:n pudotuspeleissä. Noin, olipa fantastisen pitkä virke.

Neljän ottelun jälkeen erään mallin mukaan Golden Knightsin jatkopaikan todennäköisyys oli noin 89%. Tänään se on vain 45% eli asetelma on kääntynyt karmeasti päälaelleen neljässä päivässä. Siihen pääsyyllinen on Martin Jones, joka on torjunut tasaviisikoin 83/84 edellisestä laukauksesta, kun puolestaan Fleury on vuotanut toisessa päässä.

En ole kuitenkaan huolestunut Marc-Andren vireestä, koska myrskyn jälkeen on aina poutasää ja kahta heikkoa ottelua on vain seurattava kolmannella kerralla ehjä esitys! Fleury on esiintynyt urallaan kuudesti seitsemänsissä otteluissa voittaen niistä puolet ja pysäyttäen 120/130 kiekkoa torjuntaprosentilla 92,3%. Viimeisimmässä seiskapelissään Fleury nollasi Washington Capitalsin kaksi vuotta sitten puolivälierissä. Myös Jonesilla on alla nollapeli uransa ainoasta seiskapelistä, kun hän keväällä 2016 nollasi Nashville Predatorsin Sharksin voittaessa 5-0. Kenties molemmat maalivahdit pelaavat varsinaisella peliajalla siis nollapelin ja voittaja ratkaistaan taas jatkoajalla?

Vegasin rosterista löytyy kokemusta seiskapeleistä yhteensä 17 pelistä, joka on aika lailla puolet vähemmän kuin San Josella. Fleuryn lisäksi ainoana useammassa kuin yhdessä seiskapelissä on esiintynyt Paul Stastny, joka on neljässä seiskapelissä kasannut tehot 4+4=8, joka on lupaavaa. Viimeksi hän koki seiskapelin huumaa vuosi sitten Nashvilleä vastaan ja tuon ottelunhan Jets voitti keltaisen Tarzanin murruttua Predsin maalin suulla.

Alustava kerroinasetelma tulevaan otteluun on hyvin tasainen, sillä molempien ML-kertoimet esimerkiksi Nordicbetilla ovat tätä kirjoittaessa 1.92. Varsinaisen peliajan voitosta San Jose saa hyvin yleisesti kertoimen 2.45 ja Vegas puolestaan 2.50, joten kuitenkin hyvin niukka suosikki San Jose on tulevassa ottelussa kuten kotijoukkueen pitääkin. Aion turvata ilman muuta selustani vakuuttamalla jälleen mahdollisen ketutuksen rahallisella voitolla, jos käy niin, että San Jose onnistuu voittamaan kolmannen ottelun peräkkäin. Suosittelen samaa kotijoukkueen kannattajille toisin päin mielenrauhan takaamiseksi.

Viime vuoden sarjasta muistan sen, että Couture-Hertl-Bödker ketjun liike ja kyky suojata kiekkoa kulmaralleissa oli todellista myrkkyä Golden Knightsin pakistolle. Sörensen kunnostautui myös samalla osa-alueella. Odotan siis, että ainakin Couture, Meier, Kane, Sörensen ja ehkä Nyquist tulevat loistamaan tuolla osa-alueella tässäkin sarjassa ja yksi mielenkiintoinen havainnoitava asia onkin se, että kuinka nopeasti Golden Knightsin viisikko saa stoppeja aikaan omalla alueella Sharksin vyöryttäessä pitkiä hyökkäyksiä varmasti paljonkin kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa.

Jos tätä ketjua lukevat haluavat vinkkejä esimerkiksi erilaisiin pudotuspeleihin liittyviin veikkauksiin, kimppoihin, fantasypeleihin tai vastaaviin, suosittelen valitsemaan Sharkseista Couturen, sillä hän on usein tehoillut Vegasia vastaan. Vierasjoukkueesta puolestaan Karlsson on ollut tehokas San Josea vastaan, joten siinä olkoon kaksi pelaajanostoa tähän sarjaan. Couture löytyy pomminvarmasti minun Hockey GM -joukkueestani.

Kertoimien valossa San Jose on kotiedun takia niukka suosikki sarjaan, sillä sen jatkoonmenosta tarjotaan suurin piirtein kerrointa 1.70-1.80 ja Golden Knightsin kertoimet pyörivät hieman päälle kahden. Todennäköisyyksien mukaan sarjan todennäköisin lopputulos on 4-3 San Joselle 18%:n todennäköisyydellä. Tuo on myös minun veikkaukseni sarjan lopputuloksesta eli kotiedun turvin Sharks etenee jatkoon toiselle kierrokselle.

Jos Golden Knights pystyy pysymään poissa jäähyltä, sarja saattaa kääntyä altavastaajalle, mutta muutoin Karlsson-efektin takia veikkaan tosiaan Sharksin menevän lopulta jatkoon voitoin 4-3.
Olemme siis tulleet asetelmaan, jossa on hyvin mahdollista se, että etukäteen todennäköisin sarjatulos 4-3 toteutuu. Lisäksi haluan nostaa esille avausviestissä hehkutetun Logan Couturen. Hän on toistaiseksi kasannut tehot 4+2=6, josta olen nauttinut Hockey GM:ssä. Lisäksi hän on jatkanut Hertlin, Kanen, Meierin ja myös Thorntonin kanssa siitä, mihin jäi vuosi sitten eli nuo kiekon suojaamiset kulmaralleissa ovat kyllä todellista taidetta ja sen kanssa Golden Knights tulee olemaan vaikeuksissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönäkin. Thorntonhan oli alustaa ensimmäisessä jatkoerässä vastaavasta suojauksesta voittomaalin, mutta Labanc ohjasi kiekon vain sivurautaan. Toisena vihjeenä ollut Karlsson on tehnyt toistaiseksi neljä pistettä kuuteen otteluun, joka ei ole kovin huono suoritus sekään, kun kakkosketju on kuitenkin osittain pystynyt kannattelemaan Vegasia ja ykkösketjukin on herännyt pelaamaan laadukkaampaa jääkiekkoa sarjan edetessä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Ralph

Jäsen
Ai että teki hyvää katsoa kun poromies niitattiin jäähän! Hienoa Vegas, voitto aavikolle ja poromies jäähän!
Pysytkö yhtään tarkemmin... mitä siis tapahtui? Hurrataan Vegasia ja voittoa aavikolle sen jälkeen, kun Golden Knights hukkasi toisen mahdollisuuden katkaista sarja ja Sharks onnistui venyttämään sarjan seitsemänteen. Ja kuka tai mikä tämä poromies on?
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En nähnyt kuin jatkoajan. Jotenkin vaikutti sitten taas siltä, että Vegasin pelaajille oli käskytetty, että tunteella ja yrittämisellä ja kaikkensa antamisella ei saa pelata, vaan pelataan rauhallisesti jotain "systeemiä" ja katsotaan sitten, mitä tapahtuu. Ikävä katsoa tuollaista. Ainoastaan Game 2 oli sellainen, jossa Vegasin pelaajilla oli vähän tunnetta mukana ja se meni vähän ylikin sitten ja kostautui jäähyilynä, mutta voitto tuli kuitenkin. Nuo muut voitot tulivat sitten onnekkaiden ja onnistuneiden vastahyökkäyksien jälkeen, kuten viime kauden Vegas. Kovasti tulee tästä nykyisestä versiosta mieleen taas Ducksit ja heidän pelitapansa pleijareissa edellisvuosina. Antakaa nyt pelaajien antaa kaikkensa ja pelata tunteella ja ilolla!

Hertl sitten teki sen, minkä lupasi, eli Game 7 tulee tapahtumaan, koska Tomas itse takasi sanomisensa ja tekaisi voittomaalin. Kova tyyppi, Messier-luokkaa.

Ei ole kovinkaan korkeat odotukset tuosta ratkaisupelistä, mutta pitää nyt sitten iloita jo tässä vaiheessa, että Colorado ja St. Louis ovat jatkossa, koska heidän pelistään olen nyt viime aikoina tykännyt.
 
Viva Las Vegas!

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Pysytkö yhtään tarkemmin... mitä siis tapahtui? Hurrataan Vegasia ja voittoa aavikolle sen jälkeen, kun Golden Knights hukkasi toisen mahdollisuuden katkaista sarja ja Sharks onnistui venyttämään sarjan seitsemänteen. Ja kuka tai mikä tämä poromies on?
Varmaan Donskoi? McNabb veti kevyen sikailun siinä
 
Ambitious, but rubbish

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Viimeiset kolme erää Sharks pelasi kuin polttoaine olisi ollut täysin loppu. Kunnon prässiä ei Sharks kyennyt järjestämään ja vastahyökkäyksiin jaksettiin lähteä ehkä kaksi kertaa. En suostu uskomaan, että koko joukkueella loppui kunto playoffkevään kuudennessa pelissä. Tuurilla tästä sitten selvittiin.

Game 7 on onneksi flippi, joten mahdollisuuksia jatkoon on. Vaikea tosin kuvitella, että Vegasin ykkösketju jäisi vähille tehopisteille kolmessa pelissä peräkkäin. Jones ja Fleury ovat kumpikin ilmeisesti kovia seiskapeleissä, mutta tämän sarjan perusteella kumpikin pystyy häviämään pelin joukkueelleen, eli arvalla mennään tässäkin suhteessa.

Valmennuksen suhteen etu on tietty Gallantilla, sillä kaveri on nyt kaksi matsia putkeen kutsunut saatanan paikalle kun Vegas on ottanut jäähyn korkeasta mailasta. Vieläkin on epäselvää, onko manaus kohdistunut kultaritariin, joka ei ole saanut pidettyä mailaansa kurissa, vai seeprapaitaan, joka on kaltoinkohdellut Vegasin joukkuetta. Vahvasti tappouhkaukset ovat näyttäneet suuntautuneen dumareihin, joten Gallant lieneekin päässyt pillipiiparien pään sisään, joka ilmenee useana viheltämättömänä korkeana mailana viimeisessä kohtaamisessa. DeBoerilla tässä vielä paljon opittavaa.

Onneksi eilen kuvatun videomateriaalin perusteella Jon(es) on valmis epäreiluun ritarihyökkäykseen.
 
Young Joe Thornton

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pittsburgh, Pelicans, Porvoon Hunters
Mikä taikuri Gusevin tilanne on, olisiko jo game7:ssa kehissä?
 
Erik Karlsson - Stadin Kuningas

Tornados

Jäsen
En nähnyt kuin jatkoajan. Jotenkin vaikutti sitten taas siltä, että Vegasin pelaajille oli käskytetty, että tunteella ja yrittämisellä ja kaikkensa antamisella ei saa pelata, vaan pelataan rauhallisesti jotain "systeemiä" ja katsotaan sitten, mitä tapahtuu. Ikävä katsoa tuollaista. Ainoastaan Game 2 oli sellainen, jossa Vegasin pelaajilla oli vähän tunnetta mukana ja se meni vähän ylikin sitten ja kostautui jäähyilynä, mutta voitto tuli kuitenkin. Nuo muut voitot tulivat sitten onnekkaiden ja onnistuneiden vastahyökkäyksien jälkeen, kuten viime kauden Vegas. Kovasti tulee tästä nykyisestä versiosta mieleen taas Ducksit ja heidän pelitapansa pleijareissa edellisvuosina. Antakaa nyt pelaajien antaa kaikkensa ja pelata tunteella ja ilolla!

Hertl sitten teki sen, minkä lupasi, eli Game 7 tulee tapahtumaan, koska Tomas itse takasi sanomisensa ja tekaisi voittomaalin. Kova tyyppi, Messier-luokkaa.

Ei ole kovinkaan korkeat odotukset tuosta ratkaisupelistä, mutta pitää nyt sitten iloita jo tässä vaiheessa, että Colorado ja St. Louis ovat jatkossa, koska heidän pelistään olen nyt viime aikoina tykännyt.
Samaa mieltä. Tämä ottelu ei itseäni oikein sytyttänyt toisin kuin muiden ottelusarjojen pelit tässä vaiheessa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sarjahan olisi muuten jo Sharksille 4-2 jos Vegakselle ei olisi tuomaripelillä tuomittu kakkospeliä.
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Sarjahan olisi muuten jo Sharksille 4-2 jos Vegakselle ei olisi tuomaripelillä tuomittu kakkospeliä.
Mutta Sharksethan ovat jo tippuneet, koska eivät jaksa enää edes luistella. Helppo sarjavoitto ennustettavissa Coloradolle konferenssifinaaliin, jos Sharkset ovat 2.kiekalla. Turha näitä pelejä on edes pelata. Saadaan samaan hintaan myös tuo hieno irvikuva, eli Pacific Divarin voitto Coloradoon.

Vegas ehkä voi jaksaa Avsin luistelua vastaan, koska ovat Norjan hiihtomaajoukkue.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Hyvin pyristeli koko sarjan ajan Vegas vastaan, mutta lopulta intergalaktinen oikeus tapahtui ja Sharks sekä samalla koko ihmisyys voitti.
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vuoristorataa sitten loppuun asti Vegasin kausi. No, kiitos tästä kaudesta ja onnea kaikille San Jose Sharksin faneille. Toivottavasti menette pitkälle. Ja toivottavasti Pavelski on kunnossa. Hieno oli tämä kauden viimeinen peli.
 
Viimeksi muokattu:
Viva Las Vegas!

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin luulisi, että energiaa täynnä oleva huipputaitava Gusev olisi ollut näppärä ase jatkoajalla rättiväsyneiden joukkueiden väännössä. No, helppo se on jossitella.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Mitähän tässä sanoisi, tyhjä olo lähes kokonaan valvotun aamuyön jälkeen. Kuudennen pelin saamattomuus tämän ratkaisi ja kolmannen eron iso jäähy. Sitä ennen kaikki oli hallinnassa ja peli vaikutti selvältä. En ota kantaa, oliko tuomio oikea. Ainakin se tuli seuraamuksista, eikä itse tilanteesta. Parempaa alivoimaa olisi pitänyt pelata, vaikka paras alivoimapelaaja oli viltissä. Myös aikalisä olisi kannattanut käyttää jossain vaiheessa ylivoimaa. Ihan sama, laitoin toosan kiinni heti, kun San Jose teki välittömästi ylivoiman alkuun ensimmäisen maalin, painoin pään tyynyyn ja pelkäsin pahinta.

Kävin päässäni läpi kaikki skenaariot, mitä ylivoimalla voisi tapahtua ja pahin mahdollinen painajainen oli, että tilanne olisi 4-3, kun avaan toosan seuraavan kerran. Se, mitä tapahtui, kun laitoin pelin päälle, jääköön kertomatta. Ainakin lapset heräsivät ja luultavasti naapuritkin. Suljin välittömästi toosan ja palasin painajaisiin. Havahduin ennen jatkoajan alkua ja tajusin, että Vegas on tasoittanut. Katsoin kaikki maalit zombiena ja lähdin töihin. En muista työmatkasta mitään, enkä tajua, miten olen tänne päässyt. Vieläkään ei pysty keskittymään mihinkään.

Jatkoaikaa en edes yrittänyt katsoa. En olisi pystynyt siihen. Katsoin äsken tuloksen ja otin sen aivan tyynesti vastaan. Olin jo käsitellyt mielessäni tappion ja näen sen ikään kuin selviönä kaiken jälkeen, mitä tässä sarjassa ja ottelussa oli aiemmin tapahtunut. Ehkä kiekkojumalat ovat antaneet Vegasille liikaa ilonaiheita lyhyellä NHL-aikakaudella ja nyt meidänkin oli aika saada paskaa niskaamme. Kyllä sitä kaikkien joukkueiden kannattajat joutuvat välillä sietämään. Onnea San Joselle jatkoon. Nyt teillä on saumat vaikka mihin, sillä tuollainen nousu haudan takaa antaa taatusti energiaa tuleviin otteluihin. Toivottavasti myös Pavelski on kunnossa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Eakinille vitonen ja ulosajo tuosta? Kaikenlaista viheltelyä on tullut nähtyä, mutta nyt meni kyllä yli hilseen.

Särjet mättivät neljä maalia ylivoimalla, mutta vitosen aikana sellainen on mahdollista. Vaikea sitä on alivoimaa tai molaria syyttää, kun viivasta tulee yläpeltiä tai ohjuria. Vaikka tuo matsi pelattaisiin tuon ylivoiman alusta lähtien kymmenen kertaa loppuun, loput yhdeksän päättyisivät Vegasin voittoon. Nyt osuivat tähdet San Josessa kohdilleen.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Eeppinen sulaminen, mutta täytyy sanoa että uskomaton housuihin paskominen tuomareiltakin. Toivottavasti NHL näyttää mahtinsa ja kyseiset veijarit ei keväällä enää vihellä. Vegasia kannatin, mutta jotain erikoista kyllä tuossa psyykkeessä oli, että ei kai sitten ansainnut tuota.
 

Floyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Rahat meni pitkävedossa, mut mitsit.

No kauden yksi päätavoite saavutettu! Vi****i kun piti lähteä töihin 3-0 tilanteessa ja mieli maassa. Päivä kirkastui kun peli olikin sitten 3-4 tilanteessa. Pitänee katsoa replaynä sitten myöhemmin tänään. Aivan käsittämätöntä, neljä maalia yhden ylivoiman aikana, ei montaa kertaa ole varmaan tehty. Sen minkä kerkisin katsoa, niin oli aika tasaista vääntöä. Niin ja toivottavasti Captain Americalle ei käynyt pahasti!
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Sääliks käy Vegasia ja fanejaan ja etenkin Cody Eakinia miten tää sarja päättyi, mutta toisaalta ei se av vaan voi sulaa noin. Saavatpahan Vegas fanitkin kertaheitolla kunnolla esimakua siitä toisesta ääripäästä ja heti syvään päähän, kun alkutaival onkin muuten ollut melkosta voittokulkua.. Kohti uusia pettymyksiä.

Ei ollut vitosen paikka. Ei välttämättä edes kakkosen. No ehkä kakkosen.

Samalla jos jollekin joukkueelle tämmönen nousu sallitaan, niin Sharks ja Jumbo Joe on sillä yllämainitulla intergalaktisella oikeudella sen ehkä ansainnut. Ei muutakun baana auki ja finaaliin asti. Ja kyllä se kolikon toinen puoli on se, että ihan uskomaton yv melkosen tiukkaan paikkaa. Ei ne maalit ittestään tolla 5min yyveellä tule. Huikea nousu.
 
mi ikävyys, mi hämäryys
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy