Mainos

Sampo-konsernin tuki Kokoomukselle

  • 38 328
  • 460

Fordél

Jäsen
Jo silloin ennustin että jossain vaiheessa tämä tulee kolahtamaan paperimiesten omaan nilkkaan - tosin näin rajuja toimenpiteitä en odottanut.

OT, mutta jos kerran palkoilla ei ole metsäteollisuuden ongelmiin juuri merkitystä niin miten se on voinut kolahtaa paperimiesten omaan nilkkaan?

Tämä kauteus peperimiehiä kohtaan on kyllä hupaisaa. Sitä on havaittavissa yleensä niiden paikkakuntien asukkaissa, jotka eivät elä paperiteollisuudesta. Mutta mikä tai kuka estää näitä kateellisia itse menemästä näihin hyvä palkkaisiin hommiin? Sama suomalaisille tyypillinen kateus taitaa olla koko tämän vaalirahajupakan takana. Koko ajan paljastellaan uusia rahalähteita, mutta kun kerran mitään laitonta ei ole tehty, on näiden uutisten arvo samaa luokkaa kuin, että paperimiehillä on tosiaan iso palkka.
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Kamala polemiikki pikkuasioista.

Mistäköhän ihmiset luulivat rahoituksen puolueille tulevan, jos ei liike-elämästä, liitoilta ja muutamalta varakkaalta? Jostain myyjäisistä vai?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Puoluetuki

Ne on itse itselleen demokratian toteutumisen takia määränneet puoluetuen. Joka näyttäisi olevan n. 75 000 €/ kansanedustaja/vuosi (2007).
Lisäksi siihen päälle vielä lehdistötuki joka oli samana vuona n. 6milj. €.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Seminaarit tuottavat kuitenkin voittoa reippaasti. Verottajakaan ei ole nähnyt syytä puuttua vähennyskelpoisuuteen, joten lienee laillista, ei siinä mitään. Peräänkuulutankin jälleen sitä etiikkaa, ja kokoomuksen piikittelyä AY liikkeen suuntaan verovähennyskelpoisen rahan syytämisestä vasureille, kun veroja kierretään myös oikealla.

Eli, jos seminaarin järjestäjä olisi puolue, ei yhtiö, puolue joutuisi maksamaan kaikesta arvonlisäveron eikä olisi oikeutettu vastaaviin vähennyksiin.

Ja sitä paitsi kokoomuksen hallintopäällikkö Jarmo Pekkalan mukaan kokoomuksen myyntitoiminta yhtiöitettiin nimenomaan arvonlisäverovähennysten takia.

Kun puhut tästä alv-vähennyksestä, saa puheesta käsityksen, että se olisi tuottoa puolueelle. Miksi? Onko puolueilla jonkin näköinen alv-vapaus eli saavat periä alv:n laskussa, mutta eivät joudu tilittämään sitä?

Itse ymmärrän alv:n siten, että laskun päälle lisätään veroa, joka sitten tilitetään valtiolle. Yritys saa kyllä vähentää ostoissa itse maksamansa alv:n näistä tilitetyistä, mutta käsittääkseni yhtälössä ei jää yhtään alv euroa yritykseen.

Olisiko Kokoomus yhtiöittänyt toimintaansa siksi, että sillä on niin paljon ostoja, joita se saa alv-rekisteröitynä vähennettyä myynneissä. Näin ovat toimineet myös lähes kaikki SM-liigajoukkueet eli muuttivat ry muotoisen toiminnan oy muotoiseksi, koska se oli järkevää taloudellisesti.

Eli sinä katsot, että järkevä liiketoiminta on verojen kiertamistä?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
OT, mutta jos kerran palkoilla ei ole metsäteollisuuden ongelmiin juuri merkitystä niin miten se on voinut kolahtaa paperimiesten omaan nilkkaan?

Siinä Daespoon viestin ensimmäisessä lauseessahan se lukee. Mutta pistetään nyt vielä kerran, että joustamattomuus työajoissa kolahti paperimiesten nilkkaan.

Kateuskortti on kyllä loistava.
 

Fordél

Jäsen
Siinä Daespoon viestin ensimmäisessä lauseessahan se lukee. Mutta pistetään nyt vielä kerran, että joustamattomuus työajoissa kolahti paperimiesten nilkkaan.

Itse olen kyllä siinä käsityksessä, että metsäteollisuuden ongelmat johtuvat ihan jostain muusta kuin palkoista tai työntekijöiden työaikojen joustamattomuudesta (esim. ylituotannosta). Nämä metsäteollisuuden ongelmat ovat ne, jotka ovat työntekijöiden nilkoille kolahtaneet, eivät työntekijöiden joustamattomuus tai palkat. No mutta tästä voidaan keskustella muussa ketjussa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Siinä Daespoon viestin ensimmäisessä lauseessahan se lukee. Mutta pistetään nyt vielä kerran, että joustamattomuus työajoissa kolahti paperimiesten nilkkaan.

Laajennetaan sitten sen verran, että henkilöstökulut (ml. joustamattomuudesta yms. aiheutuvat kulut) ovat varsin pienessä roolissa kun tarkastellaan syitä ja seurauksia. Liikakapasiteetti ja raaka-aineen hinta lienevät keskeiset tekijät. Muistetaan vielä sekin, että työnantajapuoli sulki tehtaansa työsulun kautta 2005, joka oli selkeä signaali: Maailma pärjää ilman suomalaisiakin tehtaita.

Paperimiehet ovat pitkään ja hartaasti olleet kateuden kohteena. Kuitenkin myllyt ovat tuoneet miljardeja omistajiensa taskuun, lienee kohtuullista että paperimiehetkin ovat siitä siivunsa saaneet. Näistä palkkatuloista on sitten maksettu rutkasti veroja, joilla on voitu maksaa vaikka sairaanhoitajien palkkoja. Tämä esimerkki sen takia, että vieläkin näkee välillä ihan älyttömiä kirjoituksia joissa verrataan paperimiesten ja kunnan/valtion palkkalistoilla olevinen tuloja. Pitääkö vääntää rautalangasta mikä on ero niillä on?

Ettei menisi ihan off topiciksi, niin kohta varmaan on muutakin pureskeltavaa kuin Sammon tuki Kokoomukselle: SDP lienee avaamassa rahoitustaan, näin kylillä puhutaan. Siinä sitten on ihmettelemistä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Laajennetaan sitten sen verran, että henkilöstökulut (ml. joustamattomuudesta yms. aiheutuvat kulut) ovat varsin pienessä roolissa kun tarkastellaan syitä ja seurauksia. Liikakapasiteetti ja raaka-aineen hinta lienevät keskeiset tekijät.

Lisäksi väittävät logistisella takamatkalla olevan asian kanssa jotain tekemistä. Ts sillä, että kun Aasiassa kulutetaan 1000 yksikköä paperia Euroopan yhtä yksikköä kohtaan, niin on hiukan epätarkoituksenmukaista tehdä paperia täällä ja roudata se sitten Aasiaan. Mutta em lienee pelkkää paskafaktaa ja todellinen syyhän on paperimiehen rajaton ahneus ja ahdasmielinen joustamattomuus tuotantotekijänä. Olisivat tehneet halvemmalla ja ympäri vuorokauden niin kevyttä paperikartonkia kuskattaisiin hulluna täältä edelleen.
 

Viljuri

Jäsen
Pohdintaan tätä asiaa hieman laajemmasta näkövinkkelistä.

Toimittajat, jotka eivät näemmä uskalla kertoa Erkosta mitään, demonstroivat tässä kapean humanistisen indoktrinaationsa (~ yksinkertaisia sekoitetaan mahdollisimman paljon, jotta kukaan ei ymmärtäisi mistään mitään, aivan kuten runoudessa), ilmeisenä valitettavana tarkoituksenaan vieraannuttaa ihmisiä entisestään politiikasta ja muista kuin yhden asian liikkeistä.

Kokoomuksen kannattajat ja äänestäjät tunnetusti harrastavat eniten itsenäistä ajattelua, mutta koko järjestelmän kannalta olisi parempi, että vakiintuneet yleispuolueet säilyttäisivät uudistumiskykynsä ja vetovoimansa, eivätkä ojan kautta bileisiin tulleet saisi syötyä pullasta vain niitä rusinoita!

Sekä toimittajat että lukijat kärsivät tässä asiassa itäisistä kulttuuripiirteistämme sekä persoonansa että älyllisen puolensa osalta, eikä kyseessä ole suinkaan mikään läntinen, avoimempaan yhteiskuntaan siirtymistä sisältävä katharsis. Edelleen, on todettava, että erityisen surullista on ollut seurata maakuntalehtiä, niiden taso halveksii lukijaa, ja on tehty juuri sen mukaan, että mitä se jokin kirjeystävä/mökkihöperö/avohoitopotilas siellä torilla huutelee. Miksi pitää yllä rakenteellista avuttomuutta, suoranaista tyhmyyttä, ei-arvon toimittajat?

Vaihtoehtoinen tulkinta kaikelle tälle on tietysti se, että olen yliarvioinut toimittajien älykkyyden (enkä todellakaan pidä sitä kovin korkeana) ja kysymys on vaistonvaraisesta toiminnasta, kuten koiralla, joka nuolee kiimassaan muniaan.

Mitä esimerkiksi tulee metsäteollisuuteen pelkän vaalirahakeskustelun päälle, niin monet älymystön edustajat ja toimittajat haluaisivat sen häviävän kokonaan Suomesta. Niin herran, duunarin kuin narrinkin olisi ymmärrettävä myös näitä pyrkimyksiä, ja toimia yhdessä jonkin kestävämmän mallin kehittämiseksi, mikäli sellunkeitto tai älykuidun tekeminen myös jatkossa kiinnostaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olisiko Kokoomus yhtiöittänyt toimintaansa siksi, että sillä on niin paljon ostoja, joita se saa alv-rekisteröitynä vähennettyä myynneissä. Näin ovat toimineet myös lähes kaikki SM-liigajoukkueet eli muuttivat ry muotoisen toiminnan oy muotoiseksi, koska se oli järkevää taloudellisesti.
Eli sinä katsot, että järkevä liiketoiminta on verojen kiertamistä?


Kokoomus on puolue, ei ammatillista viihdetoimintaa harrastava osakeyhtiö (lätkäseura),

Se on aatteellinen poliittinen vaikuttaja, ja se on rp. ei yritys.

joten ”järkevä liiketoiminta” ei ihan omassa mielessäni yhdisty tässä ajattelussa.

Mutta se on ulkoistanut varainhankinnan Kansallismedia nimiselle yritykselle, jonka se omistaa. Kokoomuksen tapa järjestää vaalirahaseminaarit Kansallismedia-yhtiön kautta tuottaa verohyötyjä niin Kansallismedialle kuin niille yrityksillekin, jotka ostavat lippuja vaalirahaseminaareihin.
Seminaarin järjestäminen on arvonlisäverollista liiketoimintaa, mutta seminaarin tuoton kuittaava ehdokas tai hänen tukiyhdistyksensä ei maksa tuotosta tuloveroa. Eikä seminaarit järjestävä Kansallismedia, jonka lopullisissa tilinpäätöksissä tuloja ei juuri jää, koska ne on jaettu tukina eteenpäin.
Jos seminaarin järjestäjä olisi puolue, ei yhtiö, puolue joutuisi maksamaan kaikesta arvonlisäveron sekä ehdokkaiden ja puolueiden saama raha olisi veronalaista tuloa…
Eli rautalangasta… yleishyödyllinen yhdistys , kuten puolue, joutuisi maksamaan tästä tulosta veroa. Kun sitä tekee yritys, voivat seminaarilippuja ostavat yritykset tehdä alvi vähennykset (jota eivät voi tehdä puolueen järjestämästä seminaarista), ja voitot jaetaan verottomina tukina eikä yhtiöön jää verotettavaa tuottoa.

Nerokas järjestely, mutta verosuunnistelulla on tehty järjestely, joka ei oikein ole tarkoitettu puoluerahoituksen järjestämiseen. Kyseessä on vain tehokkaampi tapa järjestellä tukiyhdistystoimintaa, josta KMS:n ja muiden kautta on polemiikkia ollut.

Joidenkin mielestä kaikki kikkailu on sallittua, kunhan tarkoitus on hyvä. Minä itse ajaisin selkeätä ja avointa rahankäyttöä kun kyse on poliittisesta toiminnasta. Ja verosuunnittelulla saadut hyödyt eivät eroa mielestäni ammattiyhdistysten verosuunnittelusta, eli jäsenmaksujen kanavoimisessa puoluetoimintaan. Molemmat ovat puoluerahoituksena mielestäni hämäriä ja läpinäkymättömiä.

Jos yritykset haluavat tukea poliitikkoja tai puolueita, niin tehköön sen suoraan ja avoimesti. Mitä häpeämistä on ”tunnustaa väriä” politiikassa?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kokoomuksen kannattajat ja äänestäjät tunnetusti harrastavat eniten itsenäistä ajattelua, mutta koko järjestelmän kannalta olisi parempi, että vakiintuneet yleispuolueet säilyttäisivät uudistumiskykynsä ja vetovoimansa, eivätkä ojan kautta bileisiin tulleet saisi syötyä pullasta vain niitä rusinoita!

Haha, tässäkin ketjussa on ollut tuota itsenäistä ajattelua vähän liiankin kanssa. Eräskin kiihkokokkari onnistui tekemään sosiaalijohtaja Paavo Vuotilaisesta demarin. Täydellinen osoitus itsenäisestä ajattelusta todellisuudesta piittaamatta.

Eikös kokoomuksen kannattajia viedä kuin pässiä narussa kaikkine toivotalkoineen ja työväenpuolueineen? Mainostoimistojen marionetit.
 

Viljuri

Jäsen
Toisin kuin Tarinankertoja yllä esittää, niin näiden yhtiöiden perustamisen perimmäinen perimmäinen motivaatio on ollut puolueen konkurssin välttäminen, kokoomus yhdessä muiden puolueiden kanssa oli rahoitusvaikeuksissa pitkin 1990-lukua ja lähes nurin 2000-luvun alussa.

Se, että samalla on hieman lähestytty demareille joukkovoiman kautta "neuvoteltuja" veroetuja, on demokratian kannalta vain plussaa, tosin tärkeämpää lienee se, että näin toimimalla (~ seminaarien järjestäminen konserniyhtiössä) on saatu kaikenpuolista vakautta ja varmuutta, ehkä jopa autenttista toimintakykyä suhteessa yhteiskunnassa vaikuttaviin syvätason virtauksiin ja/tai institutionaalisiin intressitahoihin.

Kaikki eivät voi kuitenkaan feissata rahaa tolkuttomasti pelkästään uuvuttamiseen pohjautuvalla metodilla, eivätkä kaikki voi viroissaan tai työpaikoillaan ajaa samalla myös maailmankatsomustaan muille, kuten esimerkiksi monet vihreät toimittajat tekevät.
 
Viimeksi muokattu:

Viljuri

Jäsen
Haha, tässäkin ketjussa on ollut tuota itsenäistä ajattelua vähän liiankin kanssa. Eräskin kiihkokokkari onnistui tekemään sosiaalijohtaja Paavo Vuotilaisesta demarin. Täydellinen osoitus itsenäisestä ajattelusta todellisuudesta piittaamatta.

Eikös kokoomuksen kannattajia viedä kuin pässiä narussa kaikkine toivotalkoineen ja työväenpuolueineen? Mainostoimistojen marionetit

Sehän lähtee siitä, ettei löydy työpaikalta luottamusmiestä/ammattiliittoa, joka olisi valmiiksi miettinyt kokoomuslaisen puolesta, että miten vaaleihin tai yhteiskunnallisiin asioihin tulee suhtautua.

Maaseudulla kepun äänestämättä jättäminen on lähes sama asia kuin siirtyisi ehdoin tahdoin deekikselle ja myymään persettä Damiin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Toisin kuin Tarinankertoja yllä esittää, niin näiden yhtiöiden perustamisen perimmäinen perimmäinen motivaatio on ollut puolueen konkurssin välttäminen, kokoomus yhdessä muiden puolueiden kanssa oli rahoitusvaikeuksissa pitkin 1990-lukua ja lähes nurin 2000-luvun alussa.

No ainakin lehtitietojen mukaan kokoomuksen hallintopäällikkö Jarmo Pekkalan on sanonut, että kokoomuksen myyntitoiminta yhtiöitettiin nimenomaan arvonlisäverovähennysten takia.


Se, että samalla on hieman lähestytty demareille joukkovoiman kautta "neuvoteltuja" veroetuja, on demokratian kannalta vain plussaa

eli kun joku tekee jotain, niin on hyväksyttävää munkin tehdä?

Ja ei, kummassakaan ei ole laitonta toimintaa, mutta eipä ole toisaalta ollut Kepun KMS:ssäkään ym.

Kyse on toimintamalleista, joilla yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen pyrkivät yhdistykset keräävät rahaa. Ja siitä, voiko kansalainen varmistua siitä, ettei tämä raha vaikuta heidän tekemiin kaikkia koskeviin päätöksiinsä. eli järjestelmän uskottavuus

Mielestäni olisi tärkeä, että puoluerahoitus järjestetään täysin avoimena suorana tukena yrityksiltä puolueille ja ehdokkaille. Jos tämä vaatii esimerkiksi verolakien muuttamista siten, että ao. lahjoitukset ovat verovapaita, niin sitten niin. Mutta lahjoituksen antaja ja saaja ovat koko ajan näkyvillä ilman mitään eritysjärjestelyjä.

prkl ”tunnusta väriä” myös politiikan motoksi
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Eli rautalangasta… yleishyödyllinen yhdistys , kuten puolue, joutuisi maksamaan tästä tulosta veroa. Kun sitä tekee yritys, voivat seminaarilippuja ostavat yritykset tehdä alvi vähennykset (jota eivät voi tehdä puolueen järjestämästä seminaarista), ja voitot jaetaan verottomina tukina eikä yhtiöön jää verotettavaa tuottoa.

Nerokas järjestely, mutta verosuunnistelulla on tehty järjestely, joka ei oikein ole tarkoitettu puoluerahoituksen järjestämiseen. Kyseessä on vain tehokkaampi tapa järjestellä tukiyhdistystoimintaa, josta KMS:n ja muiden kautta on polemiikkia ollut...

Ainakin ennen yleishyödyllinen yhdistys pystyi hakemaan verovapauden. Näin tapahtui mm. jääkiekon SM-liigajoukkueiden kohdalla. Haettiin verovapaus lääninverovirastosta, se myönnettiin muutamaksi vuodeksi kerrallaan ja hommasta ei tarvinnut maksaa tuloveroa. En tiedä miten asiat toimivat nykyään.

Nykymaailmassa puoleet tarvitsevat rahoitusta ja paljon. Kokoomus on "keksinyt" perustaa yrityksen, joka myy erilaisia tuotteita. Tämä yritys toimii osakeyhtiönä ja näin ollen laki määrittelee sille selvät toimintaohjeet. Ja käsittääkseni osakeyhtiölaki on selvästi tiukempi kuin yhdistyslaki.

Kysymys:

Saako Kansallismedia vähentää ehdokkaille annettavan tuen verotuksessa? Itse sain aikanaan 90-luvulla sellaisen käsityksen, että tukea saa, mutta tätä tukea ei voi vähentää verotuksessa.

Miksi yrityksen perustaminen ja pyörittäminen on moraalisesti väärin? Yritystoimintaa valvotaan Suomessa erittäin tarkkaan, paljon tarkempaa kuin yhdistystoimintaa. Mielestäni on eettisesti oikeampaa pyörittää varainhankintaa liiketoimintana, jota viranomaiset valvovat, kuin yhdistymuotoisena. Tässä kohtaa terveisiä Hämeenlinnaan...

Ja alv ei ole Kokoomuksen keksintö, se on eduskunnan päättämä.
 
Miksi yrityksen perustaminen ja pyörittäminen on moraalisesti väärin? Yritystoimintaa valvotaan Suomessa erittäin tarkkaan, paljon tarkempaa kuin yhdistystoimintaa.

Ei kai yrityksen perustaminen ja pyörittäminen väärin olekaan, mutta mielestäni poliittisten puolueiden perustamat yritykset ovat hyvän maun rajoilla. Mielestäni on syytä epäillä, että tällaiset yritykset saattavat saada etua kilpaileviin yrityksiin nähden, koska puolueella on suuri merkitys lainsäädännön kanssa. Eli lyhyesti: Tällaisilla yrityksillä on huomattavasti helpompaa saada lait mieleisikseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Eli lyhyesti: Tällaisilla yrityksillä on huomattavasti helpompaa saada lait mieleisikseen.

Eli Eduskunta säätää tarvittaessa lain Kansallismedia Oy:n hyväksi??

Soini on selvästi onnistunut... Niin, kyllähän Eduskunnassa tehdään osakeyhdistyslakiin muutoksia jatkuvasti mm. Kansallismedia Oy:n hyväksi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kysymys:

Saako Kansallismedia vähentää ehdokkaille annettavan tuen verotuksessa? Itse sain aikanaan 90-luvulla sellaisen käsityksen, että tukea saa, mutta tätä tukea ei voi vähentää verotuksessa.

Yrityksestä verotetaan sen tulosta, eli yhteisöveroa kannetaan tuloksesta. Kansallismedia ei tee tulosta, vaan raha on kohdistettu kuluina tueksi. tuloja ei ole, eli ei ole verotettavaa. Ja ehdokkaille ja puolueille tulo ei myöskään ole verotettavaa.
Lisäksi sitten alv. verovähennykset, jota puolueet eivät saa.

Miksi yrityksen perustaminen ja pyörittäminen on moraalisesti väärin?
Eihän yrityksen perustamisessa ole mitään moraalisesti väärää..
Kyse on poliitikoille ohjautuvien rahojen läpinäkyvyydestä. Siitä, että tavallinen äänestäjä näkee keltä ja kuinka paljon kukin rahaa saa, ja voi itsenäisesti tsekata vaikuttaako se päätöksentekoon ja näin tehdä omat äänestyspäätöksensä.

suomessa on hallinnon läpinäkyvyyteen panostettu vuosikymmeniä ja asiakirjajulkisuus on hyvällä tasolla. Se luo uskottavuutta hallintoon. Ainoastaan poliittisen toiminnan rahoitus ei ole ollut läpinäkyvää, vaan niitä ”piilotellaan” yhdistysten ja yritysten taakse, jolloin tavallisen äänestäjän mahdollisuus itse päätellä kuka mitenkin toimii, jää epävarmaksi.

järjestelmän uskottavuus kärsii näistä järjestelyistä.
näen sen (uskottavuuden) itseisarvona
 

Viljuri

Jäsen
Yksi pieni detalji tähän väliin: Demarit saivat jättisumman ammattiliitolta / HS

Eilen Sammon tuesta puhuttaessa oli kolmen vaalin yhteissumma laitettu otsikoihin ja ingresseihin kissankokoisilla kirjaimilla, mediassa kuin mediassa.

Mikä ihmeen rakenteellinen epärehellisyys estää sen tekemisen tässä tapauksessa?

Ai niin, tämä summa, 450.000 euroa yhdelle puolueelle (Arhinmäen joukoille ilmeisesti vielä päälle 50.000), on huomattavasti enemmän kuin mikään muu yksittäinen lähde, millekään puolueelle.

Kysymys ei ole siitä, etteikö moista tukea saisi antaa, mutta kysymys on siitä, että miksi toimittajat ja monet vasemmistokommentaattorit yrittävät leimata yrittäjät ja yhtiöt korruptoituneiksi näiden antamien, suhteellisesti vaatimattomampien vaalitukien vuoksi, kun omassa pesässä toimitaan näin, kerrotaan esimerkiksi ammattiyhdistysten jäsenistölle muunneltua totuutta jäsenmaksurahojen lopullisista osoitteista?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yrityksestä verotetaan sen tulosta, eli yhteisöveroa kannetaan tuloksesta. Kansallismedia ei tee tulosta, vaan raha on kohdistettu kuluina tueksi. tuloja ei ole, eli ei ole verotettavaa. Ja ehdokkaille ja puolueille tulo ei myöskään ole verotettavaa.
Lisäksi sitten alv. verovähennykset, jota puolueet eivät saa...

Eli nykyään osakeyhtiö saa vähentää verotuksessa tuet ehdokkaille? Aikaisemmin tukia ei saanut vähentää vaan se piti maksaa tuloksesta verojen jälkeen. Näin minulle kerrottiin aikoinaan.

Eikö puolue muka voi hakeutua alv-rekisteriin?
 
1.Eli Eduskunta säätää tarvittaessa lain Kansallismedia Oy:n hyväksi??

2.Soini on selvästi onnistunut... Niin, kyllähän Eduskunnassa tehdään osakeyhdistyslakiin muutoksia jatkuvasti mm. Kansallismedia Oy:n hyväksi.

1. En pitäisi sitä mitenkään mahdottomana ajatuksena. Kokkarit kun saavat 50paikkaa eduskuntaan ja lupaavat pitää maajussien tuet kunnossa ja svedupettereillä kieliedut, niin siinä se on enemmistö takana kaikissa lakialoitteissa mitä kokkarien mieleen ikinä juolahtaa.

2. Olemme samaa mieltä, Soini on onnistunut. Asioista on hyvä keskustella laajasti tässä vaiheessa. Muutama ohilaukaus on pienempi paha verrattuna siihen, että lainsäädäntövalta olisikin käytännössä jollain muulla kuin eduskunnalla. Ainakin Lex-Nokiasta tullaan nykyhallitus muistamaan.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Vuoden 2005 lakko paperiteollisuudessa johtui siitä että työntekijät eivät suostuneet joustamaan työajoissa esim. juhannuksen ja joulun aikana joka pakotti tehtaat ajamaan alas koneet muutaman kerran vuodessa - työnantaja tarjosi hyvin avokätisiä korvauksia menetystä työajasta mutta ei napannut työntekijöitä.

Puhutko nyt paperimiesten 1-2 päivän pistelakoista eri puolilla Suomea vai työnantajapuolen julistamasta työsulusta joka kesti n. kuusi (6) viikkoa?

Itse olen ollut sinä uskossa, että lakko ja työsulku ovat eri asioita...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. En pitäisi sitä mitenkään mahdottomana ajatuksena. Kokkarit kun saavat 50paikkaa eduskuntaan ja lupaavat pitää maajussien tuet kunnossa ja svedupettereillä kieliedut, niin siinä se on enemmistö takana kaikissa lakialoitteissa mitä kokkarien mieleen ikinä juolahtaa...

Hyvää soinilaisuutta! Maalaillaan epätodellisia uhkakuvia ja kun jätetään poliittinenrealismi sivuun, niin saadaan raflaavia lausuntoja.

Media vahtii lainsäädäntötyötä ja kuvitteletko todella, että Kokoomus lähtisi tekemään poliittista itsemurhaa säätämällä lain, joka tukisi nimenomaan puolueen yritystä? Aika huimia visioita.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Puhutko nyt paperimiesten 1-2 päivän pistelakoista eri puolilla Suomea vai työnantajapuolen julistamasta työsulusta joka kesti n. kuusi (6) viikkoa?

Itse olen ollut sinä uskossa, että lakko ja työsulku ovat eri asioita...

Paperiteollisuuden alasajo ei varmasti johdu työntekijöiden eduista, mutta paperityöläisten toiminta vuonna 2005 ärsytti ainakin itseäni. Kyllä ahneudellakin rajansa pitää olla. Nyt on vähän vastaava tilanne Finnairissa, jossa halutaan pitää kiinni mm. koemakaajista.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Kysymys ei ole siitä, etteikö moista tukea saisi antaa, mutta kysymys on siitä, että miksi toimittajat ja monet vasemmistokommentaattorit yrittävät leimata yrittäjät ja yhtiöt korruptoituneiksi näiden antamien, suhteellisesti vaatimattomampien vaalitukien vuoksi, kun omassa pesässä toimitaan näin, kerrotaan esimerkiksi ammattiyhdistysten jäsenistölle muunneltua totuutta jäsenmaksurahojen lopullisista osoitteista?

Tätä itsekin olen ihmetellyt. Yritys kai saa sijoittaa rahojaan niinkuin parhaaksi näkee, keneltä tämä on pois? Siis konkreettisesti, jos unohdetaan poliittinen jargoni päätösten puolueettomuudesta (kertokaapa mikä on puolueeton päätös). AY-liike taas "sijoittaa" jäseniensä varoja. Ammattiliiton jäsenistö on aika suuri joukko olemaan sitä mieltä, että demarit ja vasurit on ihan jees. Omalla kohdallani menee kyllä kuppi nurin, jos Akava on pumpannut vasemmalla puolelle poliittista karttaa suuri tukisummia.
 
Hyvää soinilaisuutta! Maalaillaan epätodellisia uhkakuvia ja kun jätetään poliittinenrealismi sivuun, niin saadaan raflaavia lausuntoja.

Media vahtii lainsäädäntötyötä ja kuvitteletko todella, että Kokoomus lähtisi tekemään poliittista itsemurhaa säätämällä lain, joka tukisi nimenomaan puolueen yritystä? Aika huimia visioita.

Niin kauan asiat ovat siedettävästi, kun uhkakuvat ovatkin vain epätodellisia. Luoja varjelkoon meitä siltä, että uhkakuvat toteutuisivat.

Kokoomus oli jo junailemassa tietosuojalain vastaista Lex-Nokiaa, joten siltä suunnalta voi odottaa melkeinpä mitä tahansa( edellyttäen, että se polkee kansalaisten perusoikeuksia). Eivätkä kokkareiden kannattajat vähästä hätkähdä; pääasia, että pääsee Suomalaiselle Klubille imemään halpaa konjakkia ikeniinsä ja tekemään näennäisen pesäeron rahvaaseen. Ei sillä politiikalla niin väliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös