Salmelainen ota jumppatrikoosi ja lähe menee – tässä ketjussa odotamme uutta UTJ:ta!

  • 113 582
  • 870

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Välihuomiona tähän että tämä urheilutoimenjohtaja/gm-toiminta on Suomessa aika lapsen kengissä isoon mailmaan verrattuna, ja sinänsä Salmelainen 5 vuotta sitten pelaaja-agentin työkokemuksella ja koulut käyneenä talon omana poikana oli täysin looginen valinta. Talon omia poikia ne tuppaa Liigassa olemaan muutkin menestyvät, kuten Kultanen KooKoossa, Jalo Ilveksessä, Sahlstedt Lukossa, junnot & ahot Kärpissä Tapparasta nyt puhumattakaan. Osa on käynyt kouluja ja osa ei, mutta yhdessäkään tapauksessa taloon ei olla menty joidenkin annettujen näyttöjen jälkeen, vaan näytöt on annettu talossa, toimintaan ollaan ikään kuin kasvettu sisään.

Ja näin teki myös meidän kaikkien rakastama (ja joidenkin vihaama) Nybarimme meillä. Kekäläinen puolestaan osoitti jo nuorena olevansa alansa poikkeuslahjakkuus Suomessa, siitä pääsimme mekin nauttimaan ja ihan mukavasti on hänen uransa edennyt. Penasta en ala nyt puhumaan…

Mutta niin, Salmelainen on tehnyt hyviä hankintoja paljon ja huonoja jonkin verran, mutta ainakin Pikkaraisella oli erittäin hyvä nippu käytettävissä jolla mun mielestä olisi ilman koronaa haastettu Lukko, ja, jos olisi saanut jatkaa, niin Tappara viime kaudella.

Tämän kauden joukkueen rakentamisessa on ilmiselvät puutteensa ja siksipä katseet kohdistuvat yhtä lailla Salmelaiseen siinä missä Peltoseen, 5 vuotta on saanut jo puuhastella yhden ainoan tavoitteen saavuttamiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Itse luopuisin Villestä, mutta pitäisin Salmelaisen. Toki osittain johtuen siitä etten ole vakuuttunut firman korvaajarekryn olevan aukottomasti parempi.
Itse tekisin toisinpäin. Ei valmentajaa voi kerta toisensa jälkeen heittää bussin alle sen takia, että joukkueen urheilujohtaminen on hoidettu päin persettä. Tai toki voi, mutta se ei olisi ongelman todelliseen juurisyyhyn puuttumista, sillä valmentajan vaihtaminen (taas kerran) ei poistaisi ongelmaa vaan ainoastaan pitkittäisi sitä, sillä joku saattaisi sen lyhyen hetken ennen seuraavaa kyykkäämistä kuvitella, ettei vika ollutkaan huonosti johdetussa urheilutoimessa.

Summa summarum: valmentajapotkuilla ostettaisiin lähinnä isolla rahalla hetkellinen synninpäästö Salmelaiselle, mitä hän ei näillä näytöillä ansaitse.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Onhan Tobiaksella kiekkotaustaa, mutta ei minkäänlaista taustaa urheilujohtajan kaltaiseen pestiin. En tiedä onko kenelläkään seuran palkkalistojen ulkopuolisella tietoa siitä "runsaslukuisesta" UTJ-hakijalistasta, mutta JOS siellä on ollut lähtökohtaisesti pätevämpi(ä) vaihtoehtoja, joilla ei IFK taustaa, niin mistä sitä tietää vaikka tällaiset on sivuutettu.

Kyllä tässä seurassa vaikuttaa olevan sellainen meininki, että IFK-tausta (niin hieno asia kun se onkin) on vähän turhankin määräävä tekijä. Valtasella ei ollut IFK-taustaa, mutta onko siellä officella ja eri pesteissä muita kun taustan omaavia. Jos sisäsiittoisuus on ikävä sana, niin käytetään vaikka hyvävelikerhoa kuvaamaan toimintaa. Ei kaikille pidä kenkää antaa, mutta kyllä tuo vähän ravisteluakin kaipaisi.

Suurin piirtein samoin resurssein operoivat seurat:

Tappara

Keravalla syntynyt Jussi Tapola kai vastaa pelaajahankinnoista vai oliko Rautakorven seuraaja jo nimetty? Tapolalla vahva Tappara-tausta. Ei muissa seuroissa urheilujohtajana.

E: Sain korjauksen, että Antti Tuomenoksa on Tapparan uusi UJ. Tämä on vasta aloittanut tehtävänsä ja on tosiaan Tapparan ulkopuolinen UJ.

Kärpät

Oulussa syntynyt Harri Aho on niin Kärppien mies kuin voi olla eikä muistaakseni omaa mitään aiempaa kokemusta urheilujohtamisesta muualta.

Ilves

Tampereella syntynyt Timo Koskea oli ennen urheilujohtajaksi siirtymistä oli pelaamisen lisäksi ollut vain ST. Louisin scoutti muutaman vuoden. Pelasi Ilveksessä vuoden liigaa. Aika vähän Ilves taustaa, mutta varsinaista UJ-kokemusta tai edes sinne päin ei ollut.

Lukko

Kalle Sahlstedt.

Tuolla aiemmin jo kommentoinkin, että Raumalla syntyneellä miehellä on isänsä lisäksi tosi vankka Lukko-Tausta. Ei ollut aiempaa kokemusta Urheilujohtajana.

TPS

Porissa syntynyt Rauli Urama on selvästi "ulkopuolelta hankittu" oman pojan Antero Niittymäen jälkeen. Ei ole pelannut TPSässä ikinä.

Eli kun katsoo näitä isoja seuroja, niin vaikka olettamus olisi, että isot seurat hakee parhaan UJn koko maasta, niin tietty sisäsiittoisuus tai oman seuran tausta liittyy kaikkiin paitsi Uramaan.

Ei se oli huono asia, että on IFK-tausta. Ei sillä ole mitään tekemistä pätetyyden kanssa. Salmelaisella oli ihan kiinnostavia toimenkuvia ennen UJksi siirtymistään ja varmasti tietty visio. Junnupuoli tuntuu kulkevan nyt paremmin ja ihan oikeasti parin viime kauden joukkue näytti jo siltä miltä IFKn pitää näyttää.

Tämän kauden katastrofi (tai ainakin alku) voi joko olla Salmelaisen loppu tai hänen paras ja tärkein oppituntinsa.

Olisi hienoa, jos tällä palstalla lopetettaisiin tämä iänikuinen lässytys tuosta sisäsiittoisuudesta, koska se on läsnä aika monessa liiga-seurassa. UJn palkka ei ole niin kova, että siihen saisi noin vain valittua ukkoja. Salmelainenkaan ei löydy verokoneessa yli 100 000 tienaavien joukosta. Palkka voi olla lähempänä 50 tuhatta.

Edelleen on turha spekuloida, että IFK valitsi noin vain sisäsiittoisen valinnan, jos ei ole tietoa muiden hakijoiden pätevyydestä. Jos olisi tieto, että vaikka KoJo haki paikkaa ja ei päässyt kahden viimeisen joukkoon, niin sitten voisi miettiä. Kultanen tuskin haki paikkaa, koska hänellä oli kausi kesken KooKoon kanssa eikä pystynyt irtoamaan sieltä kesken ensi kauden joukkueenrakennuksen. Tai voihan sitä jos haluaa poltella siltoja.

Jos ja kun joku päivä Salmelaisen seuraaja tulee, niin se rekry pitää hoitaa oikein ja keväällä.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suurin piirtein samoin resurssein operoivat seurat:

Tappara

Keravalla syntynyt Jussi Tapola kai vastaa pelaajahankinnoista vai oliko Rautakorven seuraaja jo nimetty? Tapolalla vahva Tappara-tausta. Ei muissa seuroissa urheilujohtajana.
Antti Tuomenoksa on Tapparan nykyinen UTJ. Toimi aikaisemmin samassa roolissa SaiPassa.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmelaisella oli ihan kiinnostavia toimenkuvia ennen UJksi siirtymistään
Viilaan vähän pilkkua kun tartun tähän, mutta mitä toimenkuvia monikossa?

Tästä Salmelaisen koulutuksesta vielä näin yleisesti. Hän on käynyt jekeissä lukion ja vuoden verkko-opinnot Johan Cruyff instituutissa. Ei tuo huono lähtökohta UJ:n pestiin varmastikaan ole, kun ottaa verrokiksi muiden joukkueiden UJ:t, mutta onko tuo kuitenkaan mainostamisen arvoista? JC instituutissa opiskelu osoittaa selvästi kiinnostusta, mutta mua kyllä kiinnostaisi tietää kuinka arvostettuna ja tarpeellisena tuota pidetään? Opinnot Salmelaisella ainakin Linkedinin mukaan kuitenkin kesti vain vuoden verran.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota, tuota...

Annetaanko tässä nyt vielä 5 tai 10 vuotta aikaa ja sitten joskus Salmelaisen poistuttua selviää oliko hän pätevä tehtävään. Tässä on ollut aivan riittävästi aikaa näyttää kykynsä ja nyt käyrä osoittaa alaspäin. Kyllähän tekemisiä täytyy seurata reaaliajassa ja tarvittaessa tehdä muutoksia.

Ja kyllä mestaruuksillakin on väliä tämän kokoisessa seurassa. Niiden vähyys kertoo juurikin koko organisaation epäonnistumisista pitkällä aikavälillä eikä ainakaan nyt näytä millään muotoa, että kohti parempaa oltaisiin menossa.

En minä tiedä, kuinka paljon pitää antaa aikaa, mutta sen mä tiedän, että ammattimainen organisaatio ei huutoäänestyksellä ketään erota. Eikä kyllä palkkaakaan. Mä näen tämän nyt niin, että jos meinataan organisaationa olla oikeasti ammattimaisia ja antaa oikeasti joukkueelle työrauha, tässä kohtaa pitää nyt vain olla malttia. Koska, jos nyt kengitään koutsi (koska joukkue ei tee maaleja ja häviää käytännössä kaikki pelit yhdellä maalilla ja yv on totaalipaskaa) ja jos joukkue on oikeasti sitoutunut valmennukseen, se kokee potkut epäoikeudenmukaisena. Ja jos näin tapahtuu, HIFK ottaa taas askeleita taaksepäin. Jos taas annetaan UJ:lle monoa, koska joukkue häviää alkukaudesta liikaa, olemme taas kerran tilanteessa, missä aika ei ole meidän puolellamme. Joudumme valitsemaan jonkun pestiin, koska vaihtoehtoja ei ole ja sitten lusimme sen vaihtoehdon kanssa X vuotta, koska eihän seura nyt voi palkata UJ:ksi jotain väliaikaistyyppiä muutamaksi kuukaudeksi kasaamaan seuraavan kauden jengiä tai vain vuodeksi ja sitten taas kengitään. Näin isoissa asioissa pitää olla suunnitelmallinen ja joku lyhyt ajanjakso, kuten nyt vaikkapa tämä alkukausi, ei saa vaikuttaa päätökseen. Kyllä niiden potkujen syiden pitää olla joku muu kuin " alkukauden menestymättömyys". Vaikka joukkueessa on puutteensa, joukkueen menestyksestä vastaa kuitenkin joukkue, siis pelaajat ja valmentajat.

Koska ainakaan vielä ei ole ollut viitteitä siitä, etteikö joukkue pelaisi valmennukselle, en tekisi mitään dramaattista. Korkeintaan antaisin rahaa Salmelaiselle, jotta voisi hankkia nyt edes sen yhden sentterin, vaikka sillä rahalla ei mitään absoluuttista tähtipelaajaa saisikaan. "Kuivat markkinat" voi tarkoittaa melkein mitä tahansa. Aina on pelaajia, mutta sekin on selvä, että mitä vähemmän pelaajia markkinoilla liikkuu, sitä kalliimpia ne on. Eiköhän Salmelaisella ole kuitenkin käsitys siitä, mitä pelaajille kannattaa maksaa ja jos nyt on tarjolla pelaajia, joille ei normaalisti olisi käyttöä ja he maksavat odotusarvoonsa nähden aivan järjettömän paljon, ei sellaisia pelaajia hankita kuin äärimmäisessä epätoivossa. Tämä ei ole Salmelaisen puolustamista, vaan tilanteen ymmärtämistä.

Totta kai mestaruuksilla on merkitystä, mutta kun yksi kerrallaan voi vain voittaa, se ei voi olla ainoa mittari. Menneisyyden kanssa Salmelaisella ei ole mitään tekemistä, mutta kovasti se hänen tekemistensä arvosteluun silti vaikuttaa. Se, että Salmelaisen kasaamat jengit eivät ole voittaneet mestaruutta, ei ole ollut yksin hänen käsissään. Sillä on ollut aika helvetin iso merkitys, että joukkue on sairastanut kollektiivisesti kahtena viime kautena juuri pahimmalla mahdollisella hetkellä, eikä niitä kausia ja olosuhteita silloin voi verrata normikausiin. Sekään ei ole Salmelaisen syytä.

Miksi esimerkiksi Jarno Kultanen olisi pätevä HIFK:n urheilujohtajaksi? Koska tehnyt hyvää duunia pienemmillä resursseilla Kouvolassa? Se ei kerro mistään muusta kuin siitä, että on onnistunut Kouvolassa. Enkä nyt halua väheksyä Kultasta, koska on aivan pomminvarmasti pätevä äijä, mutta päivääkään ei hänkään ole täällä operoinut. KooKoo ei ole Helsingin IFK. Eikä yhtään mestaruutta ole plakkarissa hänelläkään.

Ja sanottakoot nyt vielä, että muakin vituttaa. Mua vituttaa joka ikinen menestymätön kausi. Mä en kuitenkaan ymmärrä tätä epätoivoista syyllisten etsimistä. Ja sanotaan sekin nyt vielä, että yksikään Salmelaisen jengi ei ole ollut täydellinen. Myöskään Salmelainen ole täydellinen. Sellaista en tosin ole ikinä väittänytkään. Tämän kauden joukkueen esitykset ovat tähän asti olleet aivan hirveän suuri pettymys. Ja yllätyskin. Jos syyllisten löytäminen johtaisi parempaan lopputulokseen automaattisesti, voisin vaikka itse ilmoittautua syylliseksi ja vieläpä ilomielin.

Melko erikoinen lähestymistapa sinulla. Ensin kirjoitat palstalle statementin ja sen jälkeen kieltäydyt perustelematta näkemystäsi miltään osin. Sopii toki siihen paremman fanin kuvaan, mitä yrität itsestäsi tällä palstalle itseriittoisine ja muita alentavin kommentteinesi rakentaa. Yhä edelleen jää vastaamatta se kysymys, että mikä ihme pätevöittää Tobias Salmelaisen IFK:n urheilujohtajaksi?

Perustelinhan minä: voi katsoa Salmelaisen CV:n. Löytyy pelaajataustaa, löytyy kokemusta junnuvalmentajana, löytyy agenttitaustaa, löytyy johtamiskoulutusta, löytyy asumista ulkomailla ja kielitaitoa. Se, että perusteluni eivät sinua tyydytä, ei tarkoita, etten olisi mielipidettänit perustellut.

@Metukka mitä tulee Salmelaiseen arpana, et sä väärässä ole. Jokainen ihminen on duunissaan arpa, kunnes ei enää ole. Sitä, miksi HIFK valitsi Salmelaisen ja keitä muita vaihtoehtoja siellä oli, ei varmaan koskaan saada tietää. Enkä tiedä, onko sillä edes mitään merkitystä, koska emme pääse ajassakaan taaksepäin. Itse en näe, että kukaan Liiga-seurojen urheilujohtajista olisi varma kortti HIFK:ssa. Oikeasti Liigassa menestyvimmät urheilujohtajat ovat olleet pitkään samassa seurassa ja ympärillä on ollut myös muita menestystä maistaneita henkilöitä, laadukkaita ja rungoltaan suhteellisen pitkäaikaisia joukkueita unohtamatta. HIFK on siis siinäkin mielessä huono verrokki, että täällä on turbulenssit tuiverrelleet säännöllisen epäsäännöllisesti. Lisäksi, ei noita työtä etsiviä, menestyneitä urheilujohtajia nyt mitenkään jonoksi asti ole. En osaa ulkomuistista nimetä yhtäkään. Suurin osa edes paperilla soveltuvista on joko muissa seuroissa kiinni tai tekevät esim. scouttaushommia. Ja sekään ei vielä pelkästään sano, että olisi hyvä urheilujohtaja, että osaa katsoa pelaajia, kun UJ:n duuniin kuuluu niin paljon muutakin.

Mä itse näen viimeiset kaudet, eli koronakaudet Salmelaisen osalta "neutraaleina" vuosina ja jos viimeiset kolme kautta olisivat olleet normikaudet olosuhteiltaan, mäkin olisin varmasti kriittisempi. Mutta, kun niitä olosuhteita ei voi täysin sivuuttakaan, en pidä oikeudenmukaisena, että paskaa kaadetaan yksittäisten henkilöiden niskaan.

Aletaanko me täällä nyt seuraavaksi keskustelemaan siitä, miten ikävä ihminen/nimimerkki minä olen? Jos aletaan, tiedän n. 20 nimimerkkiä, joiden mielestä kaikki mitä kirjoitan on ihan paskaa ja olen kurja ja hankala ihminen, mutta sellaista se on ja kestän senkin. Kovin jännittävää, että asiasta mainitsee tietyt nimimerkit, joiden oma kirjoitustyyli muita kohtaan ei aina ole kovin kunnioittava. Yrittäkää nyt vaan kestää, älkääkä ottako itseenne, mä en kuitenkaan harrasta mitään henkilökohtaisia hyökkäyksiä ketään vastaan. Jos menen liian pitkälle, moderaattorit mua siitä varmaan sitten sanktioi. Että siitä vain raportoimaan :).
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Viilaan vähän pilkkua kun tartun tähän, mutta mitä toimenkuvia monikossa?

Tästä Salmelaisen koulutuksesta vielä näin yleisesti. Hän on käynyt jekeissä lukion ja vuoden verkko-opinnot Johan Cruyff instituutissa. Ei tuo huono lähtökohta UJ:n pestiin varmastikaan ole, kun ottaa verrokiksi muiden joukkueiden UJ:t, mutta onko tuo kuitenkaan mainostamisen arvoista? JC instituutissa opiskelu osoittaa selvästi kiinnostusta, mutta mua kyllä kiinnostaisi tietää kuinka arvostettuna ja tarpeellisena tuota pidetään? Opinnot Salmelaisella ainakin Linkedinin mukaan kuitenkin kesti vain vuoden verran.

Joo. Tosiaan yksiköss ammatti ja koulutus meni vähän monikkoon. Hän oli vain ollut pelaaja-agentti, mikä oli minusta kiinnostavaa ja toivoimme siitä olevan hyötyä esim. palkkojen saamisessa alas.

Nythän kasassa on ylikallis joukkue, joten tämä ei ole kääntynyt plusmerkkiseksi.

Mutta itse valintahetkellä tuo on ollut varmasti kiinnostava asia rekryn kannalta.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Itse tekisin toisinpäin. Ei valmentajaa voi kerta toisensa jälkeen heittää bussin alle sen takia, että joukkueen urheilujohtaminen on hoidettu päin persettä. Tai toki voi, mutta se ei olisi ongelman todelliseen juurisyyhyn puuttumista, sillä valmentajan vaihtaminen (taas kerran) ei poistaisi ongelmaa vaan ainoastaan pitkittäisi sitä, sillä joku saattaisi sen lyhyen hetken ennen seuraavaa kyykkäämistä kuvitella, ettei vika ollutkaan huonosti johdetussa urheilutoimessa.

Summa summarum: valmentajapotkuilla ostettaisiin lähinnä isolla rahalla hetkellinen synninpäästö Salmelaiselle, mitä hän ei näillä näytöillä ansaitse.
Mutta tuskin saa kumpikaan lähteä, sillä se maksaisi seuralle liikaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viilaan vähän pilkkua kun tartun tähän, mutta mitä toimenkuvia monikossa?

Tästä Salmelaisen koulutuksesta vielä näin yleisesti. Hän on käynyt jekeissä lukion ja vuoden verkko-opinnot Johan Cruyff instituutissa. Ei tuo huono lähtökohta UJ:n pestiin varmastikaan ole, kun ottaa verrokiksi muiden joukkueiden UJ:t, mutta onko tuo kuitenkaan mainostamisen arvoista? JC instituutissa opiskelu osoittaa selvästi kiinnostusta, mutta mua kyllä kiinnostaisi tietää kuinka arvostettuna ja tarpeellisena tuota pidetään? Opinnot Salmelaisella ainakin Linkedinin mukaan kuitenkin kesti vain vuoden verran.

JC Instituutissa opiskelu oli nykyaikaisesti työn ohessa tapahtuvaa monimuoto-opiskelua. Jossain Salmelainen taisi mainita, että oli todella raskas setti, kun duuni sisälsi myös paljon matkustelua. Ehkä joillekin (en tarkoita lainaamaani kirjoittajaa) opiskelu tarkoittaa vielä sitä, että mennään aamulla reppu selässä kouluun ja ollaan siellä kahdeksan tuntia, mutta todellisuus on nykyisin toinen. Ei se tietenkään mikään tohtorin tutkinto ole, mutta antaa varmasti ihan riittävän hyvät pohjat ja ihminenhän pystyy opiskelemaan vapaa-ajallaan mm. alan kirjallisuutta lukemalla. Motivaatio on tärkeintä. Totta kai kaikki käydyt tutkinnot pitää mainita, koska onhan ne nyt kuitenkin saavutettu ja niin tekee kaikki muutkin. Ymmärtääkseni oppilaitoskin on ihan arvostettu, mutta varmaan netistä löytyisi siihenkin vahvistus. Se, että urheilupuolella Suomessa monelta ei mitään tutkintoja löydy, saattaa johtua siitä, ettei sellaisia ole suoritettu :D. Opiskelu on aina hyvästä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tarkoitin että onko opinnot täällä palstalla mainostamisen arvoisia. Tottakai Salmelainen sen mainitsee ja kirjaa ylös CV:hen, se on aivan oikein.

Siellä siis opiskellaan Sports Managementtia, joka on Urheilujohtamisen englanninkielinen nimike. Toki opiskelu on laaja-alaista ja antaa valmiuksia moneen urheilu- tai seurajohtamisen puoleen.

Alumneista tunnetuin on aika samoja hommia tekevä Edwin Van Der Sar. Ajaxin toimitusjohtaja. Kun menee sivuille ja hieman kaivaa, niin löytyy aika montakin erilaisissa seuroissa samankaltaisia hommia Salmelaisen kanssa tekeviä.

En usko, että kovinkaan monella suomalaisella UJ:lla on noin hyvää täydentävää koulutusta, joka sopii juuri UJn rooliin tai seuranjohtamiseen.

Kyllä tuosta voi olla ylpeä.

Musta Salmelaisen tämän vuoden joukkuetta saa ja pitää kritisoida. Se on vinossa. Mutta sitten tää palsta vaan soittaa tuota rikkinäistä levyä ja jauhaa paskaa jostain "Acme" kytkoksistä vaikka nämä on jo moneen otteeseen täällä palstalla käyty läpi, että Salmelainen ei todellakaan ota kaikkia pelaajia vain Acmesta.

Tai vaikka, että olettamus, että kovempia hakijoita oli syyskuussa, kun samaan aikaan kaikilla pätevilä UJlla oli kuitenkin kausi kesken.

Minusta Salmelaisessa oli jotain ja oli rekrynä kiinnostava. Tuo Johan Cruyff -puoli ja agenttipuoli teki hänestä kiinnostavan rekryn. Hommassa on ollut paljon hyvää, mutta tulos ei nyt vastaa toivottua ja se voi tarkoittaa Salmelaisen loppua. Mutta on taas menty palstan tyypilliseen ylitsevuotavaan negatiivisuuteen, jossa ei edes faktoilla kuten miehen koulutuksella ja rekrytilanteella ole mitään merkitystä.

Minustakin Kultainen olisi todella kiinnostava kaappaus jos olisi saatavilla. Milloin miehen sopimus loppuu?

 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Koko urheilutoimenjohtaja-homma, eli vähän sama kuin GM-homma tuolla rapakon takana, on melko uusi ja uniikki työ Suomessa. Ylipäätään seurojen utj:t ovat melko vahvasti taustalla enkä edes ole varma, että onko jokaisella Liiga-seuralla oma utj? Jos mietitään Salmelaisen mahdollista korvaajaa, niin ei tuolla ole kovinkaan montaa nimeä jotka itselläni tulisi mieleen ja joilla ylipäätään olisi kokemusta utj-hommista (Tuomenoksa, Tapola/Rautakorpi, Sahlstedt, Urama). Paljon itselläni on pyörinyt mielessä nimi Kari Jalonen, mutta eihän hänelläkään ole ollut koskaan mitään utj-pestiä. Lehtinen Suomen maajoukkueesta tulee vielä myös mieleen, mutta olisiko irrotettavissa mitenkään? Lehtisenkin utj-pesti on hyvin erilainen maajoukkueessa kuin mitä se olisi Liiga-seurassa.

Hyvin todennäköisesti myös seuraava IFK:n utj tulee olemaan kokematon kyseisen työn suhteen. Paljon tässä pitää luottaa mahdollisen entisen pelaajan/valmentajan kykyyn tietää/havannoida kuinka kasataan voittava joukkue, mutta sitten pitää osata myös tehdä järkeviä sopimuksia, kasata polkua nuorille, hoitaa ylipäätään juniorijoukkueet kuntoon jne. Se, että tietää millaisista pelaajista koostuu menestyvä joukkue on loppujen lopuksi aika pieni osa tuota työtä.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olisi hienoa, jos tällä palstalla lopetettaisiin tämä iänikuinen lässytys tuosta sisäsiittoisuudesta, koska se on läsnä aika monessa liiga-seurassa. UJn palkka ei ole niin kova, että siihen saisi noin vain valittua ukkoja. Salmelainenkaan ei löydy verokoneessa yli 100 000 tienaavien joukosta. Palkka voi olla lähempänä 50 tuhatta.

Edelleen on turha spekuloida, että IFK valitsi noin vain sisäsiittoisen valinnan, jos ei ole tietoa muiden hakijoiden pätevyydestä. Jos olisi tieto, että vaikka KoJo haki paikkaa ja ei päässyt kahden viimeisen joukkoon, niin sitten voisi miettiä. Kultanen tuskin haki paikkaa, koska hänellä oli kausi kesken KooKoon kanssa eikä pystynyt irtoamaan sieltä kesken ensi kauden joukkueenrakennuksen. Tai voihan sitä jos haluaa poltella siltoja.

Jos ja kun joku päivä Salmelaisen seuraaja tulee, niin se rekry pitää hoitaa oikein ja keväällä.
Sopii hyvin, mutta sen sanon vielä tästä aiheesta, että IFK saa kyllä myös katsoa useammin Nordiksen ulkopuolelle valinnoissaan:
---> esim. entinen UTJ tai vastaava hlö Nybondas, myös nykyisen pestin 2 finalistia aikas läheltä, uusi toimari samasta kahvipöydästä ja esim.
"kykyjenetsijänä" edelleen Rindell. Siihen löytyisi todennäköisesti pätevämpi suht helpostikin, luulisi ainakin, mutta ehkä tausta painaa.

Oliko se muutaman vuoden slogan "isältä pojalle ja äidiltä tyttärille" tarkoitettu kannattajille vai enemmän officelle, ihan en varma ole ;) Toki ymmän senkin, että IFK tausta tuo sydämen mukaan, mutta silti.

No joo, haluan uskoa että osaaminen ja lähtökohtainen pätevyys ajaa taustan edelle. IFK:lla on kuitenkin skarppauksen paikka. Mutta se siitä.
 
Viimeksi muokattu:
J

Just-Ice-Hockey

Sisäsiittoisuudesta puhuminen IFK:n kohdalla voidaan lopettaa siinä vaiheessa, kun seuran toiminta ei enää ole sisäsiittoista, tai seuran menestys on sellaisella tasolla, että sisäsiittoisuus on perusteltua. On täysin turha verrata IFK:ta Kärppiin, Tapparaan, Lukkoon tai edes TPS:ään. Näiden seurojen menestys on aivan eri tasolla IFK:n kanssa. Silloin kun joukkue menestyy ja organisaatio on kondikseaaa, on ihan ok olla sisäsiittoinen. Ja kun eivät nämä seurat edes ole. Siitä, että UJ:lla on taustaa seurasta on pitkä matka IFK:hon. Seuraan, jossa kaikki urheilupuolen avainpositiot on täytetty seuran omilla ukoilla. Tulokset voi jokainen käydä katsomassa vaikka liiga.fi sivuilta. Säälittävää on tekeminen.

Mitä tulee Salmelaisen pätevyyteen IFK:n uj:na, on käydyt koulutukset aivan se ja sama. Useampi vuosi työssä on osoittanut, että mies on väärässä tehtävässä. Pelkästään sillä, että seuraava yrittäjä voisi olla vielä huonompi, ei voida perustella Salmelaisen jatkoa. Se on uj:n palkkaavien tehtävä varmistua, että näin ei ole. Ilmaisena vinkkinä voisivat apinoida Tapparan toimintamallia. Otetaan tehtävään kaveri, jolla on näyttöjä Liigasta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Sopii hyvin, mutta sen sanon vielä tästä aiheesta, että IFK saa kyllä myös katsoa useammin Nordiksen ulkopuolelle valinnoissaan:
---> esim. entinen UTJ tai vastaava hlö Nybondas, myös nykyisen pestin 2 finalistia aikas läheltä, uusi toimari samasta kahvipöydästä ja esim.
"kykyjenetsijänä" edelleen Rindell. Siihen löytyisi todennäköisesti pätevämpi suht helpostikin, luulisi ainakin, mutta ehkä tausta painaa.

Oliko se muutaman vuoden slogan "isältä pojalle ja äidiltä tyttärille" tarkoitettu kannattajille vai enemmän officelle, ihan en varma ole ;) Toki ymmän senkin, että IFK tausta tuo sydämen mukaan, mutta silti.

No joo, haluan uskoa että osaaminen ja lähtökohtainen pätevyys ajaa taustan edelle. IFK:lla on kuitenkin skarppauksen paikka. Mutta se siitä.

Ja siis jos unohdin sanoa, niin tässä olet täysin oikeasssa, että IFKssa on ehkä tuo oman seuran tausta aika tärkeässä roolissa. Mutta niin se taitaa olla muuallakin. Täälläkin mainitut Risto Jalot jne.

Paras mies pitäisi aina valita.

En vain hetkeäkään usko, että Salmelaisen kohdalla valinnan syy oli puhtaasti "oma poika", kuten täällä on haukuttu monissa ketjuissa. Onhan tuo koulutus ja agenttitausta ollut kiinnostava.

Mutta antaa nyt miehen tehdä työnsä. On helppoa olla UJ, kun joukkueen runko toimii ja kovilla hankinnoilla on hilattu joukkue kärkikahinoihin ja ennen viime kauden pandemiasählyä niin tosiaan neljä kertaa välieriin.

Nyt mitataan mistä Salmelainen on tehty. Miten korjataan tuo joukkue? Mitä tehdä kriisin edessä?
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Mulla on myös sellainen käsitys ettei kausarimyynti juuri kyykännyt.
Ei kyykännytkään. Sen näkee jo yleisömääristäkin. Aikalailla keskiarvomäärässä ollaan kausareiden osalta.
 

hege

Jäsen
Ehkä pitäisi myös tosissaan miettiä kun seuraavaa utj:tä palkataan sitä, että pitääkö kaverin olla suomalainen? Jotenkin voisi kuvitella, että joku sopivasti kontaktoitunut ulkomaan elävä voisi näin stadissa toimia ihan hyvin varsinkin kun organisaatiossa on kuitenkin joku (toivottavasti) muukin mukana jolla näkemystä kotimaan kiekkoilusta.
Hieman harmi, kun itse toivoi Salmelaiselle onnistumista ja varsinkin kombolle Salmelainen-Peltonen mutta katsotaan ja kärsitään nyt vielä hetki.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, SAB, NYR, Inkvisitio 1480-
Ehkä pitäisi myös tosissaan miettiä kun seuraavaa utj:tä palkataan sitä, että pitääkö kaverin olla suomalainen?
Täällä kun on kaikkien aina tapana epäonnistua, niin tuskin edes Yzerman, BriseBois tai kukaan Ameriikan velhokaan pärjäisi. Eikä edes naapurin Jari Kurri. Varsinkin jos asia on ja pysyy niin, että hallitus tekee loppuviimeksi päätökset UTJ:n yli.

Tai sitten Nordiksella on jonkun kaltoin kohdellun ja katkeran ex-IFK:laisen hikiset munasyndit jossain jemmattuna, ikäänkuin kirousta tuovana "woodoonukkena". Kuka on saanut eniten paskaa niskaan viime mestaruuden jälkeen, syyllinen/uhri esiin ja etsintäpartiot hallille!?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: hege

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun tätä alisuorittamsta on seurannut nyt jokusen vuoden. Niin joukkueelle pitäisi palkata psykologo joka haastattelisi kaikki pelaajat ja organisaation jäsenen ennen sopparia. Sekä avaisi kaikki solmut kauden aikaisin jutteluin.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, SAB, NYR, Inkvisitio 1480-
Kun tätä alisuorittamsta on seurannut nyt jokusen vuoden. Niin joukkueelle pitäisi palkata psykologo joka haastattelisi kaikki pelaajat ja organisaation jäsenen ennen sopparia. Sekä avaisi kaikki solmut kauden aikaisin jutteluin.
Tämä on hyvä idea. Ja pelaajat voisivat myös suorittaa jonkinlaisen MPS-testin nykyajan hengen mukaan, kun halutaan kartuttaa mm. ihmisen kykyjä, motivaatiota ja ongelmanratkaisukykyä. Sen verran tuntuu menevän pelaajat takalukkoon, että paineensietokyky saisi olla ainakin parempaa keskitasoa :)

@vetti en mä ehkä ihan tosissani Yaria ehdottanut kuitenkaan :D
 

hege

Jäsen
Ehkä rekrytoitaessa pitäisi kandidaateille uskotella, että ovat tulossa vaikka Tapparaan tai Kärppiin niin saitaisiin parempia kandidaatteja? Sitten vain laittaa halliin ja officeen ko. logot ja sopimukseen hyvin pienellä hifk jotta saadaan nimipaperiin?
Pelaajille sama juttu, sanotaan vain että nyt pelaatte Saipassa ja Saipan paita on punainen ja vain vähän näyttää HIFK:n paidalta ja ovat vain evakossa Nordiksella niin ei pelaajillakaan ole liikaa paineita ja peli alkaa sujua.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ehkä pitäisi myös tosissaan miettiä kun seuraavaa utj:tä palkataan sitä, että pitääkö kaverin olla suomalainen? Jotenkin voisi kuvitella, että joku sopivasti kontaktoitunut ulkomaan elävä voisi näin stadissa toimia ihan hyvin varsinkin kun organisaatiossa on kuitenkin joku (toivottavasti) muukin mukana jolla näkemystä kotimaan kiekkoilusta.
Hieman harmi, kun itse toivoi Salmelaiselle onnistumista ja varsinkin kombolle Salmelainen-Peltonen mutta katsotaan ja kärsitään nyt vielä hetki.

Joo ihan hyvin voisi olla ulkomailtakin, kunhan ei enää seuran sisältä. Ainakaan hetkeen. Toki hyvä olisi, jos Liiga olisi tuttu sarja ja muutenkin nämä Suomen kuviot jokseenkin tiedossa.

Jos miettii oikein onnistuneita rekrytointeja eri pesteihin IFK:ssa, niin ainakaan näillä 4:llä ei ole paljoa tai ei ollenkaan IFK-taustaa:
- Kekäläinen, Valtanen, K.Jalonen ja Törmänen.
 
Viimeksi muokattu:

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tai sitten Nordiksella on jonkun kaltoin kohdellun ja katkeran ex-IFK:laisen hikiset munasyndit jossain jemmattuna, ikäänkuin kirousta tuovana "woodoonukkena". Kuka on saanut eniten paskaa niskaan viime mestaruuden jälkeen, syyllinen/uhri esiin ja etsintäpartiot hallille!?
Olen ennenkin sanonut, että Nordis on rakennettu vanhan intiaani-hautausmaan päälle ja saanut kirouksen. Jos HIFK olisi supersankari, sen nimi olisi Vituiks-Män.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös