Saksafanien kokoontumisajot

  • 74 530
  • 545
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Eisbären Berlinillä ei valitettavasti ole kotipeliä matkamme aikana, mutta löysin jonkun rupusakin (http://www.fass-berlin.de/oberliga/team.html), jolla on kotipeli sopivasti.

Näköjään Eisbärenin farmijengi logoa myöten.

Eipä muotiliikkeistä riitä asiantuntemusta sanoa yhtään mitään muuta kuin että Ku`Dammilta ja Friedrichstrassen suunnalta löytynee kaikkea. Ite kierrän visusti moiset ja pysyttelen baarin puolella.
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Suuntaamme harrasteporukamme kanssa Berliiniin about viiden viikon kuluttua. Reissuun lähtee 12 ukkoa, joista kukaan ei ole kyseisessä kaupungissa aiemmin vieraillut. Olen varannut lennot ja kolme kpl sviittejä Aleksanderplazilla sijaitsevasta hotellista. Lisäksi varasin O2 areenalta aition Eisbärenin peliin perjantai-illalle. Torstaina olemme mestoilla neljän maissa iltapäivällä. Perjantaina olisi tarkoitus ainakin osalla porukasta käydä katsastamassa Sachsenhausenin leiri ja sitten illalla on lätkäpeli. Lauantaille ei ole minkäänlaista tekemistä mietitty kun jalkapallopelikin siirrettiin sunnuntaille, jolloin meidän lento tulee alkuillasta takaisin kotiin. Odotukset reissun ja kaupungin suhteen ovat korkealla..

Aiempien vuosien virkistysmatkat on pääosin kulutettu kuppiloissa istuen, joten jos nyt tällä kertaa olisi jotain muutakin siihen sivuun ainakin päivänvalon aikaan. Olisiko jollain heittää jotain hyvää ideaa tekemisestä, joka tällaiselle porukalle voisi sopia? Kaupungista/lähimaastosta varmasti tekemistä/nähtävää löytyy kunhan sen osaisi vaan kaivaa esille. Esimerkiksi tunnin matka junalla kaupungista pois olisi ihan helkkarin hyvä ajatus, jos siellä toisessa päässä on jotain sen arvoista. Olisin erittäin kiitollinen, jos joltain jotain vinkkiä tulisi..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Aiempien vuosien virkistysmatkat on pääosin kulutettu kuppiloissa istuen, joten jos nyt tällä kertaa olisi jotain muutakin siihen sivuun ainakin päivänvalon aikaan. Olisiko jollain heittää jotain hyvää ideaa tekemisestä, joka tällaiselle porukalle voisi sopia?...

Jos ja kun osa porukasta on sellaista, että Sachsenhausen kelpaa, niin ehdottomasti kannattaa käydä Bendler-blockissa, joka sijaitsee ihan kaupungin ytimessä. Bendler-block siis oli se paikka, missä heinäkuun attentaatin miehet pistivät aluille leffoistakin tutun "operaatio Valkyrien". Stauffenberg itse ja hänen läheisensä lopulta sitten teloitettiin siihen pihalle.

Paikka on vaikuttava monesta syystä, eli säilynyt autenttisena se piha, keskellä pihaa rohkeiden miesten muistomerkki ja ilmainen museo (koska kyseessä "Gedenkstätte" kuten myös Sachsenhausen) kakkoskerroksessa. Museo on helvetin mielenkiintoinen, joka huoneessa varattu oma pieni tilansa kaikille Hitlerin vastaisille salaliitoille, löytyy mm. Valkoinen Ruusu ja Sophie Scholl, leffasta tuttuja nämäkin, jos ei muuten.

Sachsenhausenista: en tiedä, oletko itse aiemmin käynyt, mutta kantsii ottaa se juna Oranienburgin asemalle ja siitä muutaman minuutin bussimatka keskitysleirille. Tuokin siis ilmainen Gedenkstätte. Mielestäni kannattaa varata ihan reilusti aikaa tuolle käynnille, sanoisin että sellainen päivän reissu, iltapäiväksi ehditte sitten takaisin keskustaan bisselle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olisiko jollain heittää jotain hyvää ideaa tekemisestä, joka tällaiselle porukalle voisi sopia? Kaupungista/lähimaastosta varmasti tekemistä/nähtävää löytyy kunhan sen osaisi vaan kaivaa esille. Esimerkiksi tunnin matka junalla kaupungista pois olisi ihan helkkarin hyvä ajatus, jos siellä toisessa päässä on jotain sen arvoista. Olisin erittäin kiitollinen, jos joltain jotain vinkkiä tulisi..
Kaikkea löytyy, riippuu ihan siitä, mikä kiinnostaa. Natsihistoriaa ja juutalaismuseo siihen liittyen, mutta sitten löytyy tekniikkamuseo, ellei Adolfin perintö niin sykäytä. Tai historiasta laajemmin vaikkapa museosaaren tarjonta, jota en ole itse katsastanut, mutta käsittääkseni siellä on aika messeviä esineitä antiikin ajoilta. DDR-museo, valokuvausmuseo... onhan noita museoita. Ehkä kiertoajelu Trabanteilla natsaisi miesporukan makuun? Samasta syssystä löytyy myös Trabant-museo.

Tuollaiseen jengiin mahtuu mieltymyksiä jo sen verran, että kannattaa vain googlailla ahkerasti. Minnekään kauemmaksi ei kannata lähteä välttämättä, koska itse kaupungin alueelta löytyy aivan varmasti kaikille jotain, kun vain hiukan tonkii. Kannattaa ottaa ne kolmen päivän Berliini-kortit jokaiselle, 25 euroa ja rajoittamaton julkinen liikenne. Sitä en tiedä, yltääkö nuo Sachenhauseniin saakka. @MustatKortit varmistanee tämän. Joka tapauksessa pääsette niillä kentältä pois ja takaisin sekä vapaasti ympäri cityä ynnä saatte alennuksia erinäisistä paikoista.

Jos minä olisin reissulla, hyppäisin aamulla S- tai U-Bahniin ja ysiksi Prenzlauer Bergiin Mauerparkin jättikirppikselle. Tai kaikkea mahdollista siellä myydää taiteilijoiden tuotoksista katuruokaan ja vaatteista leluihin. Niin, ja vielä yksi tuli mieleeni. Jos vaatteet sattuvat kiinnostamaan, Alexanderplatzilla on toinen kaupungin Primarkeista. Kyseessä on siis jättimäinen vaatekauppa, jossa hinnat ovat naurettavan halpoja. Toki laatu saattaa joissain tuotteissa olla kapoinen, mutta olen ainakin minä sieltä löytänyt ihan hyviä rättejä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Tuollaiseen jengiin mahtuu mieltymyksiä jo sen verran, että kannattaa vain googlailla ahkerasti. Minnekään kauemmaksi ei kannata lähteä välttämättä, koska itse kaupungin alueelta löytyy aivan varmasti kaikille jotain, kun vain hiukan tonkii. Kannattaa ottaa ne kolmen päivän Berliini-kortit jokaiselle, 25 euroa ja rajoittamaton julkinen liikenne. Sitä en tiedä, yltääkö nuo Sachenhauseniin saakka. @MustatKortit varmistanee tämän. Joka tapauksessa pääsette niillä kentältä pois ja takaisin sekä vapaasti ympäri cityä ynnä saatte alennuksia erinäisistä paikoista...

KYLLÄ, Reisekartella pääsee aina Oranienburgiin ja jopa se dösämatka siellä Oranienburgissa leirille, sekin sisältyy kortille. Oli tuo Reisekarte ihan törkeän hyvä ostos muuten kaikin tavoin, hinta-laatusuhde kohdallaan.

Se pitää huomioida, että jos haluaa lähteä Potsdamiin, niin sinne tuolla peruskortilla ei ymmärtääkseni pääse, vaan pitää maksaa vähän ekstraa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Potsdamin sisältävä kolmen päivän kortti kustansi muistaakseni 27,50. Sanssouci on kuitenkin kesäkohde, mutta olisihan siellä Wannseen konferenssin tönöt, jos natsihistoria on joidenkin reissulaisten mieleen erityisen voimallisesti.

Tulee tässä näitä juttuja mieleen, joten laitellaan nyt vielä pari:
- Jos on kiva keli, Gendanmenmarktin aukio on komea paikka. Se on aika perinteistä turistialuetta, mutta näyttävä mesta joka tapauksessa. Vierestä löytyy kohtalaisen hyvän valikoiman suklaakauppa, ravinteleita yms. tosin hintatasosta en tiedä. Niin, ja siinä suht. lähellä on myös Checkpoint Charlie. Sinne koko kööri pienessä tumussa ottamaan rajavartijoiden ja muun rekvisiitan kera kunnon turistiryhmäkuva pientä maksua vastaan! Me heiluteltiin oppilaiden kanssa jenkkien ja neukkujen lippuja siellä ja näyteltiin käsimerkkejä. Junttimaista mutta hauskaa, ja jäipähän koko ryhmästä oikein hieno muisto jemmaan.
- Bernauer Strassella on Berliinin muurista ainoa kokonaisuus kuolemanvyöhykkeineen, piikkilankoineen ja vartiotorneineen jäljellä. Kyseessä on aiemmin mainittu Gedänkstätte eli näköalatasanteelle ja sen alakerrassa olevaan näyttelytilaan on vapaa pääsy.

Nokian Here ja kännyyn ladattu kartta on muuten hyvä paketti. Näytti reitit offlinessa kävellen ja julkisillä myös. Lisäksi siinä näkyy U- ja S-bahn -reitit, raitsikat sekä bussit pysäkkeineen. Eikös Heren saa nykyään myös Androidille ja omppuun? Varmasti parempi kuin mikään muu, vaikkein muita ole edes käyttänyt.

edit. Vielä yksi tuli mieleen eli Sony Centerissä Potsdamer Platzilla on lähin imax-teatteri. Jos sää on huono ja leffat iskee, sinne vain, tosin muistakaa valita originaali versio eli ov. ellei saksa solju. Samassa kompleksissa on myös ihan jees ostari. Ja Potsdamer Platz ei vaadi Berliini-korttiin Potsdam-optiota.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Potsdamin sisältävä kolmen päivän kortti kustansi muistaakseni 27,50. Sanssouci on kuitenkin kesäkohde, mutta olisihan siellä Wannseen konferenssin tönöt, jos natsihistoria on joidenkin reissulaisten mieleen erityisen voimallisesti.

Tulee tässä näitä juttuja mieleen, joten laitellaan nyt vielä pari:
- Jos on kiva keli, Gendanmenmarktin aukio on komea paikka. Se on aika perinteistä turistialuetta, mutta näyttävä mesta joka tapauksessa. Vierestä löytyy kohtalaisen hyvän valikoiman suklaakauppa, ravinteleita yms. tosin hintatasosta en tiedä.

No, onhan tuo Berliinin kalleinta aluetta. Toki ei Suomen mittapuussa sekään kovin kallista. Jos oikein haluaa pröystäillä niin kyseisen aukion laidalla olevaan Newton baariin alastomien pimujen (valokuvassa, ei valitettavasti livenä) alle siemailemaan drinksuja.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Edessä viikonloppu Berliinissä. Tasavuosia juhlimassa siinä paikassa jossa tässä maailmankaikkeidessa haluan niitä juhlistaa. Ohjelmassa myös launtaina Olympiastadionilla matsi Hertha - Köln. Nyt tuli mieleen sellainen juttu että Suomessahan on sunnuntaina vaalit ja kiva olis seurata tulosten kehitystä joten oliskohan kenelläkään antaa vinkkejä mukavista baareista joissa on ilmainen wifi? Kokemuksesta tiedän että Sony Centerissä on ja siellä on useitakin baareja mutten kyseisestä paikasta muuten erityisemmin perusta.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Berliiniin olisi varattu lennot ja hotelli. Kaupunkiin tutustuttu nopeasti googlen kautta, mutta kysymystä tulisi tälle palstalle. Suositelkaa ruokaravintolaa, pubia, panimoravintolaa ym. Tekstejä lukiessa tulee vastaan että kaikkea hyvää löytyy, mutta mitä hyvää ja missä? Ravintoloiden tyylillä ja hinnallakaan ei ole paljoa merkitystä, kunhan vain suosittelet ja perustelet.

Länsi-Berliinissä on hotelli, mutta kyllähän siitä liikutaan...
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Berliiniin olisi varattu lennot ja hotelli. Kaupunkiin tutustuttu nopeasti googlen kautta, mutta kysymystä tulisi tälle palstalle. Suositelkaa ruokaravintolaa, pubia, panimoravintolaa ym. Tekstejä lukiessa tulee vastaan että kaikkea hyvää löytyy, mutta mitä hyvää ja missä? Ravintoloiden tyylillä ja hinnallakaan ei ole paljoa merkitystä, kunhan vain suosittelet ja perustelet.

Länsi-Berliinissä on hotelli, mutta kyllähän siitä liikutaan...
Vuokraemäntä suositteli meille olutpörssiä, eli Berliner republik-ravintolaa: - Die Berliner Republik
Palvelu oli niin huonoa, että siirryimme naapurin Perunakellariin: Kartoffelkeller, Berlin - Speisen rund um die Kartoffel
Siellä oli palvelu ja ruoka molemmat todella hyvällä tasolla. Kuten nimestä voi päätellä: perunaruokia riittää. Suosittelen.
Mukava pubi Savignyplatzin lähellä on Union Jack: Union Jack Berlin | 401 Sorten Whisky mitten in Berlin
Sopii erityisesti viskin ystäville, joille löytyy 401 erilaista viskiä.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Berliiniin olisi varattu lennot ja hotelli. Kaupunkiin tutustuttu nopeasti googlen kautta, mutta kysymystä tulisi tälle palstalle. Suositelkaa ruokaravintolaa, pubia, panimoravintolaa ym. Tekstejä lukiessa tulee vastaan että kaikkea hyvää löytyy, mutta mitä hyvää ja missä? Ravintoloiden tyylillä ja hinnallakaan ei ole paljoa merkitystä, kunhan vain suosittelet ja perustelet.

Länsi-Berliinissä on hotelli, mutta kyllähän siitä liikutaan...
Ymmärrän yskäsi, koska itsekin tykkään jotain maamerkkejä reissuilleni hommata ja sitten mennä muutoin vapaasti fiiliksen mukaan. Siksipä suosittelen sulle kiireetöntä ekskursiota itään ja hampurilaisia aivan loistavassa BBI:ssä: Home - Berlinburger International Löytyy myös Bier-olutta eli "bränditöntä" olutta. Tosin tuo brändittömyys lienee itsessään jo aika suuri brändi. Mutta, kyseessä on pieni burgerputka Pannierstrassella, sisällä alle kymmenen paikkaa mutta ulos mahtuu lämpölamppujen alle tarvittaessa. Huutavat hakemaan syötävät, kun on valmista. Ja ne burgerit olivat aivan loistavia, ei tule kuin Kauppuri10 mieleen samalle tasolle päässeistä, tosin hinta noilla oli puolet edullisempi. Kaksi burgeria, olut ja limu 17 euroa. Paikka on idässä, mutta U- ja S-bahnilla pääsee parin vaihdon kanssa, riippuen toki mistä tulee. Me käytiin heittämässä lenkki tuolla ihan varta vasten, ja Mittestä sinne ja takaisin ruokailuineen meni reilu tunti.

Tässä vielä hyvä blogi ruokapaikkoihin. Berlin Food Stories | Best Restaurants in Berlin Top List tarjoaa suosituksia tyylien mukaisesti. Siellä olisi toinen kova hamppispaikka Volta suht lähellä keskustaa, Brunnenstrassella. Tarjoaa muutakin kuin burgereita ja taitaa olla varaus paikallaan, mitä olen käsittänyt suosiosta. Itse en ole tuonne vielä ehtinyt.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Berliiniin olisi varattu lennot ja hotelli. Kaupunkiin tutustuttu nopeasti googlen kautta, mutta kysymystä tulisi tälle palstalle. Suositelkaa ruokaravintolaa, pubia, panimoravintolaa ym. Tekstejä lukiessa tulee vastaan että kaikkea hyvää löytyy, mutta mitä hyvää ja missä? Ravintoloiden tyylillä ja hinnallakaan ei ole paljoa merkitystä, kunhan vain suosittelet ja perustelet.

Eilen juuri kotiuduin Berliinistä (mahtava reissu, taas kerran!) ja voin mitä lämpimimmin suositella panimoravintola Georgbräuta. http://www.georgbraeu.de/
Erinomaiset schnizelit ja mainiota talon oman panimon olutta. Palvelu hyvää ja nopeaa vaikka paikka olikin melko täynnä. Sijaitsee historiallisessa Nikolaiviertelissä lähellä Alexanderplatzia.
Müncheniläinen iso oluttupa Hofbrauhaus löytyy myös Berliinistä. Alexanderplatzin vieressä sekin. Siellä tuli käytyä päiväkaljoilla. Nahkapöksybändi soitti juomalauluja ja isorintaiset kansallispukuiset naiset kantoivat tuoppeja pöytään.
http://www.hofbraeuhaus-berlin.de/
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eilen juuri kotiuduin Berliinistä (mahtava reissu, taas kerran!) ja voin mitä lämpimimmin suositella panimoravintola Georgbräuta. http://www.georgbraeu.de/
Erinomaiset schnizelit ja mainiota talon oman panimon olutta. Palvelu hyvää ja nopeaa vaikka paikka olikin melko täynnä. Sijaitsee historiallisessa Nikolaiviertelissä lähellä Alexanderplatzia.
Müncheniläinen iso oluttupa Hofbrauhaus löytyy myös Berliinistä. Alexanderplatzin vieressä sekin. Siellä tuli käytyä päiväkaljoilla. Nahkapöksybändi soitti juomalauluja ja isorintaiset kansallispukuiset naiset kantoivat tuoppeja pöytään.
http://www.hofbraeuhaus-berlin.de/
Hienoja vinkkejä nämäkin, varmasti oli hyvä reissu. Hofbrauhausin meininki voi joidenkin silmään vaikuttaa jo hitusen kliseenomaiselta, mutta kun tuota settiä ei tehdä pelkästään turistien riemuksi - toki senkin vuoksi - niin tuo on Saksasta vähemmänkin innostuneelle ihan asiallinen kokemus. Tuon Georgbräun laitan kyllä ylös seuraavia reissuja varten. Vaikuttaa lupaavalta, tuonne voisi mennä varsinkin kaveriporukalla liikkuessa.

Museoita ja näyttelyitä on mainittu, mutta kun Berliinissä on tälläkin saralla monenlaista nähtävää, niin toivoisin vinkkejä erikoisuuksista tai vaikka vähän oudommistakin mestoista. Jonkin vähän spesiaalimman aiheen ympärille rakennettu näyttely tai museo olisi, niin Berliinissä kuin muuallakin, herkästi yksi reissun kohokohdista. Natsi-, WW2- ja DDR-juttuja saa niitäkin postailla, mutta erityisen kiinnostunut olisin, jos joku raportoisi jostakin hieman vähemmän ilmeisestä vierailukokemuksesta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
PK186:
http://berliner-unterwelten.de/tour-m.675.1.html

Tuo kierros vie tutustumaan Berliinin jaon aikaisiin pakotunneleihin ja tarinoihin niiden takana. Noin muutenkin ihan mielenkiintoista kikkailla maan alla metroreittien naapurissa. Kokemuksellista historiaa ja hyvät oppaat ainakin meillä. Muitakin teemoja on, kuten natsit yllättäen.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tänä keväänähän on II maailmansodan päättymisen 70-vuotispäivä ja sen johdosta Berliinissä näkyi olevan eri puolille kaupunkia levittäytyä ulkoilmanäyttely teemalla Berliini vuonna nolla. Eli siellä on kuvakollaaseja ja kertomuksia hävitetystä kaupungista jonka puna-armeija on valloittanut ja miehittänyt. Tuohon teemaan liittyviä tauluja bongasin ainakin Ku`Dammilta, Alexanderplatzilta ja Potzdamer Platzin lähettyviltä.

Tiedotusvälineissä oli suht isoja uutisia Putinin oman liivijengin Yön susien suunnittelemasta moottoripyörämarssista Berliiniin jossa aikovat Treptowin neuvostomuistomerkillä kunnioittaa kaupungin "vapauttajia" the Voitonpäivänä. Isointa kohua tuo heidän marssi on muuten aiheuttanut Puolassa jossa ei katsella erityisen hyvällä sitä että ko.porukka aikoo ajaa Berliiniin Puolan läpi. Puolassa on maan poliittista johtoa kohtaan esitetty vaatimuksia että Putinjengin maahantulo pitäisi estää.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ymmärrän yskäsi, koska itsekin tykkään jotain maamerkkejä reissuilleni hommata ja sitten mennä muutoin vapaasti fiiliksen mukaan.
Tripadvisoria olen selaillut, mutta mielummin luotan tuttuihin ja lasken teidät tässä tapuksessa tutuiksi. Matkalla nähtävyyksille tai "nähtävyyksille", olen usein löytänyt vahingossa mielenkiintoisia asioita ja paikkoja. Useasti se "nähtävyys" on ollut vain pikku kujan pubi.

Isot kiitokset vastanneille, nyt merkintöjä karttaan.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Eilen juuri kotiuduin Berliinistä (mahtava reissu, taas kerran!) ja voin mitä lämpimimmin suositella panimoravintola Georgbräuta. http://www.georgbraeu.de/
Erinomaiset schnizelit ja mainiota talon oman panimon olutta. Palvelu hyvää ja nopeaa vaikka paikka olikin melko täynnä. Sijaitsee historiallisessa Nikolaiviertelissä lähellä Alexanderplatzia.
Müncheniläinen iso oluttupa Hofbrauhaus löytyy myös Berliinistä. Alexanderplatzin vieressä sekin. Siellä tuli käytyä päiväkaljoilla. Nahkapöksybändi soitti juomalauluja ja isorintaiset kansallispukuiset naiset kantoivat tuoppeja pöytään.
http://www.hofbraeuhaus-berlin.de/

Kiitos vinkistä, täytyy käydä kolmen viikon päästä testaamassa. Samalla reissulla myös ohjelmassa Hertha BSC - Eintracht Frankfurt sekä Podsdamin vasurien suosiman Babelsberg 03:sen kotipeli Meuselwitziä vastaan.

Itse vietin viime viikonlopun Saksan lempikaupungissani Hampurissa. Tuosta vähän uunituoreita matkavinkkejä sinne kuvien kera. Linkki vie blogiini:
http://laamanaama.blogspot.fi/2015/04/vinkkeja-viikonloppureissulle-hampuriin.html
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kävin itse alkuvuodesta ensi kertaa Berliinissä ja minulle jäi kaupungista jotenkin vaisu kuva. Muualla Saksassa olin toki käynyt (4 tai 5 kertaa), mutta reissu pääkaupunkiin oli siis ensimmäiseni. Tuskin palaan sinne ihan ensimmäisenä sillä Saksasta löytyy huomattavasti mielenkiintoisempiakin kaupunkeja esim. München, Köln tai oma suosikkini Düsseldorf.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Heinäkuussa olisi tarkoitus taas piipahtaa Berliinissä ja nyt olisi suunnitelmissa viisi yötä kaupungissa. Keskiviikkona mestoille ja maanantaina takaisin. Kaveri liittyy seuraan perjantaina. Tämä taitaa olla jo seitsemäs vierailu sinne. Nyt kun edellisellä vierailulla on jo koettu teknon mekka Berghain, niin nyt pitää suunnata muutamalle muulle klubille. (Ja totta kai myös Berghainiin pitää päästä uudelleen :) ) Mutta kyllä nyt olisi tarkoitus ottaa ohjelmaan myös joku kaupungin historiaa valottava kohde, joko ww2, tai ddr.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Itse olen kavereineni elokuussa Berliniissä muutaman päivän ja kämppäkin Kreuzbergistä vuokrattuna. Myöskin Berghain on meidän nähtävyyksien listalla ja sinnehän pyritään niin monta kertaa, että myös päästään. Jos kuitenkin joku voisi listata Berliinin kaikki muut maininnan arvoiset nähtävyydet ilman koko ketjun lukemista niin olisin varsin mielissäni. Lisäksi olisin kiinnostunut ravintoloiden yleisestä hintatasosta Berliinissä sekä niistä jotka ehdottomasti kannattaisi tarkistaa tai kiertää kaukaa. Minkä hintaista taxilla suhaaminen Berliinissä on?
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itse olen kavereineni elokuussa Berliniissä muutaman päivän ja kämppäkin Kreuzbergistä vuokrattuna...

Onnittelut, olette siis visiteeraamassa maailman parhaassa maassa.

...Jos kuitenkin joku voisi listata Berliinin kaikki muut maininnan arvoiset nähtävyydet ilman koko ketjun lukemista niin olisin varsin mielissäni...

No varmaan ei tarvitse listata Checkpoint Charliea, Brandenburgin porttia jne, eikö nämä nyt ole aika selvät... Sen sijaan muistuttaisin ensinnäkin Sachsenhausenista, mihin pääsee junalla ja sitten paikka on lyhyen (pari minsaa) dösämatkan päässä Oranienburgin asemalta.

Toisekseen - mielestäni yksi Berliinin siisteimmistä nähtävyyksistä - vierailla ihmeessä Bendler-blockissa! Kyseinen paikka tekee autenttisella atmosfäärillään varmasti vaikutuksen, etenkin jos on nähnyt jonkun elokuvan operaatio Valkyriesta tms. Kyseisessä esikunnan rakennuksessa ja sen pihalla siis yritettiin toteuttaa heinäkuun attentaatti Hitleriä vastaan. Pihalla vaikuttava, mutta minimalistinen muistomerkki Stauffenbergille ja kumppaneille. Tokassa kerroksessa vastarintamuseo, joka jo itsessään todella kiinnostava.

Liikutuin kovasti tuolla Bendler-blockin pihalla...

Edit. Syytä myös muistuttaa, että suurin osa natseihin ja heidän rikoksiinsa liittyvistä paikoista/museoista ovat ilmaisia. Niin myös Sachsenhausen ja Bendler-block.

... Lisäksi olisin kiinnostunut ravintoloiden yleisestä hintatasosta Berliinissä sekä niistä jotka ehdottomasti kannattaisi tarkistaa tai kiertää kaukaa. ...?

Mielestäni parhaat lounaspaikat ovat nämä Döner-mestat sekä Currywurst-standit. Döner lienee maailman parasta Berliinissä. Hinnoista kertoo jotain se, että kun kerroin turkkilaiselle omistajalle mitä Suomessa saattaa maksaa kuiva pitaleipä, niin hän järkyttyi kovasti.

Toki oltu myös hienoissa ravintoloissa illallisaikaan, mutta eihän noiden hintataso niin valtavasti Suomea halvempi ole...


... Minkä hintaista taxilla suhaaminen Berliinissä on?

Halvempaa kuin Helsingissä. Jos oikein halvalla haluaa päästä niin ajakaa yyberillä, joita Berliinissä on helposti saatavilla. Tai no en itse asiassa ole varma, sillä heillä myös tulossa jotain muutoksia nyt kesällä...

PS. Jos kyseessä kaveriporukan reissu, niin Berliinin Reisekarten ostamista kyllä suosittelen. Berliinissä ei voi käytännössä liikkua jalan eri kaupunginosien välillä, vaan julkiset ovat nopein tapa liikkua. Reisekarte on paitsi halpa, myös todella laajalle alueelle riittävä: muutaman euron lisähintaa vastaan sillä pääsee ajamaan jopa Potsdamiin asti.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@Action Bronson

Minä suosittelen myös tuota Berliini-korttia. Toki aina ei asemat osu kohdalle ja jos tuhannen päissään tuolla liikkuu, saattaa reittien hahmottaminen olla haasteellista. Jos taas kutakuinkin tolkuissaan reissaa, on s- ja u-bahnien reitit niin kattavat, että aivan varmasti tulee reilusti halvemmaksi liikkua niillä. Varsinkin jos pidempiä siirtymiä on.

Nähtävyyksiä on vaikea suositella sen kummemmin, kun ei porukkanne kiinnostuksia tiedä, mutta juutalaismuseo on siinä suht lähellä Kreuzbergiä. Kun taisit laadukkaista vaatteista pitää, niin Berliinissä on laatuvaatteiden second hand -liikkeitä jonniin verran. Yksi muistaakseni Alexanderplatzilla. Ruoasta sen verran, että kuten MustatKortit totesi, katuruokaa huiviin. Dönerit ja currywurstit on jo mainittu, mutta muutakin etnistä löytyy reilusti. Todella hyvä burgerpaikka löytyy parin metropysäkin päästä teitä idästä: Home - Berlinburger International
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
@Action Bronson

Minä suosittelen myös tuota Berliini-korttia. Toki aina ei asemat osu kohdalle ja jos tuhannen päissään tuolla liikkuu, saattaa reittien hahmottaminen olla haasteellista. Jos taas kutakuinkin tolkuissaan reissaa, on s- ja u-bahnien reitit niin kattavat, että aivan varmasti tulee reilusti halvemmaksi liikkua niillä. Varsinkin jos pidempiä siirtymiä on.

Ja itse asiassa tulee myös nopeammaksi liikkua varsinkin S-Bahnilla (=paikallisjuna) kuin taksilla. ns. Keskustaradan varrella ovat sitäpaitsi kaikki keskeiset "turistialueet".

Edit..jaa @Action Bronson on Kreuzbergissa joten sieltä ei tuo S-Bahnrata kulje mutta kyllä sieltäkin hyvät kulkuyhteydet on.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
@MustatKortit @sampio @Pavlovin Koira

Kiitokset hyvistä ja kattavista vastauksista. Tosiaan ihan fiiliksissä odottelen nyt reissua ja käy kaikkia mahdollisuuksia läpi. Harmi ettei tunne ketään paikallisia juuri tuolta suunnalta, mutta eiköhän sekin asia muutu matkan aikana.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
München-reissu takana ja kyllä ketuttaa. Pitkä viikonloppu oli väärä valinta noin mukavaan paikkaan, olisi pitänyt koko viikko olla.

S-bahn testattiin heti perillä. Kävi huono tuuri: olikin heti lentokentän jälkeen työmaata radalla, seistiin paikallamme puolisen tuntia.

Näin naisena pakko kyllä todeta, että kuulun Saksaan. Ei tarvinnut helteisille kaduille miettiä, onko ylläni muodikkain asukokonaisuus. Syödessä sai sotkea naamaansa, niinhän ne paikalliset naisetkin.

Syöminen ja juominen on Saksassa on miellyttävämpää kuin muissa käymissäni maissa. Ei tarvitse miettiä, saako jostain pahan olon. Eikä tarvitse katsoa kriittisesti hintoja.

Moni museo ja nähtävyys jäi käymättä, haluan takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös