Saksafanien kokoontumisajot

  • 74 545
  • 545

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
- Saksalaiset ovat harvinnaisen tympeitä, saitoja ihmisiä sekä ihme jankkaajia (Etelä-Saksa on tässä poikkeus ja varsinkin Munchen)

"Wie wurde der Kupferdraht erfunden? Da haben sich zwei Schwaben gleichzeitig nach einem Pfennig gebückt."
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olen miettinyt, että mitä pahaa Saksassa oikein on ja olen ikävä kyllä havainnut, että saksalaiset ovat kaikkiaankin aivan liian nöyristelevää sakkia!

Mitä pahaa he oikein ovat tehneet - siis tämänpäivän saksalaiset nuorukaiset? Minusta on suhteetonta vaatia saksalaisilta edelleen nöyristelyjä vuosikymmenten takaisten toimien tähden. Aikaa on kulunut jo riittävästi ja niinpä olisi syytä antaa menneiden olla ja unohtaa ne menneet tuhansien kuolemaan johtaneet teot! Miksi vaatia saksalaisilta käytöstä jota emme vaadi muiltakaan? Hiljaa mielessämme hyväksymme Stalinin kauden miljoonat uhrit tai Maon kauden kymmenet miljoonat kuolleet mutta toistaalta kärsimme kollektiivisesti miljoonien keskitysleiriuhrin tähden - miksi?

Joskus vuosia sitten olin valmis vaatimaan germaaneja oikeuteen tekojensa tähden mutta nyt minusta tuntuu entistäkin voimallisemmin siltä, että on parempi unohtaa ja antaa anteeksi kuin kanta kaunaa sukupolvien ajan! Niinpä mielusti minäkin annan anteeksi teutoneille ja unohdan mitä he tekivät vuosikymmeniä sitten - tai en aivan kaikkea unohda vaan muistan sen mitä itävaltalaiskorpraali teki vajaat vuosisata sitten 1920- ja 1930-luvuilla ja siitä eteenpäin mutta en syyllistä siitä tämän hetken germaaneja!

Sieg hail!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En nyt tiedä olenko Saksafani, mutta muutaman visiitin perusteella pidän maasta. Otanta on kyllä suppeaa, eli olen pääasiassa ollut Kölnissä ja Düsseldorfissa sitten lyhyemmän aikaa. Tuon perusteella Köln on enemmän mieleeni, Düsseldorf oli aavistuksen kliinisemmän ja sitä kautta tylsemmän oloinen mesta. Toki se on pienempi kaupunkikin.

Mutta saksalainen ruoka, oluet, monin paikoin musiikkikin (on mielestäni yksi tärkeimmistä maista kun puhutaan elektronisen musiikin uranuurtajista) ja kieli on mieleeni. Saksaa en kyllä muutamaa hassua sanaa enempää osaa, kun en muutenkaan ole erityisen lahjakas kielillä puhuja.

Tarkoitus olisi tulevaisuudessa päästä ainakin Berliinissä käymään ja myös München kiehtoisi. Hampurikin kenties. Osaako joku sanoa, että onko se käymisen arvoinen kaupunki? Myös pienemmät kaupungit, jos löytyy kiehtovia ja viihtyisiä, niin saa mainita. Ihan pian tässä ei nyt olla reissuun lähdössä, mutta hyvä se on etukäteen tietää.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hampurikin kenties. Osaako joku sanoa, että onko se käymisen arvoinen kaupunki?

Todellakin on käymisen arvoinen kaupunki. Hampurista löytyy vaikka mitä näkemisen ja kokemisen arvoista. Kun on Hampurissa, niin kannattaa ainakin käydä tutustumassa sellaisiin paikkoihin kuin Speicherstadt, HafenCity, Landungsbrücken, Reeperbahn, Sternschanze, Binnen- ja Außenalster sekä niitä ympäröivät paikat, kuten Dammtor ja Eppendorf. Siinä muutamia vinkkejä Hampurissä kävijöille näin äkkiseltään.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saksa on hieno maa ja siitä lätisen lisää joskus selvinpäin.




Hiljaa mielessämme hyväksymme Stalinin kauden miljoonat uhrit tai Maon kauden kymmenet miljoonat kuolleet mutta toistaalta kärsimme kollektiivisesti miljoonien keskitysleiriuhrin tähden - miksi?

Ja kuinka moni jaksaa edes ajatella sympaattisen vain teetä ja sympatiaa tarjonneen Brittiläisen imperiumin miljoonia ja miljoonia uhreja jokusen sadan vuoden pätkältä ihmiskunnan historiaa. Tämä fantastinen vapahtajakansa tarjosi upeuttaan ympäri maailmaa vielä reilusti 2. maailmansodan jälkeenkin. God save the Queen!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ja kuinka moni jaksaa edes ajatella sympaattisen vain teetä ja sympatiaa tarjonneen Brittiläisen imperiumin miljoonia ja miljoonia uhreja jokusen sadan vuoden pätkältä ihmiskunnan historiaa. Tämä fantastinen vapahtajakansa tarjosi upeuttaan ympäri maailmaa vielä reilusti 2. maailmansodan jälkeenkin. God save the Queen!

Jaa, miljoonia ja miljoonia? Miten lasket nämä - toki imperiumi oli brutaali riistokoneisto, mutta jos ajattelemme joviaalien nahkahousujen paria yritystä Afrikassa niin aika amatöörimäistä touhua tuo kriketin ja teen levittäminen oli briteiltä, sen verran ammattimaisemmin sorto kävi hapankaalin ja makkaran ystäviltä. Että ihan hyvä, että maailman meriä vähän vahdittiin ettei siellä ihan mitä tahansa Weltpolitikia voinut harjoittaa. Kyllä tuo Englannin ja Saksan historiallinen ero kiteytyy siihen, että edellinen on liberalismin kotimaa ja jälkimmäinen nationalismin. Silloin kun nickisi yhdisteli Saksaa verellä ja raudalla, vaikutti Britanniassa puhdasverisesti juutalainen pääministeri... Ja vehnäolut on syvältä!
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaa, miljoonia ja miljoonia? Miten lasket nämä - toki imperiumi oli brutaali riistokoneisto, mutta jos ajattelemme joviaalien nahkahousujen paria yritystä Afrikassa niin aika amatöörimäistä touhua tuo kriketin ja teen levittäminen oli briteiltä, sen verran ammattimaisemmin sorto kävi hapankaalin ja makkaran ystäviltä.

Ah, liberalismi indeed! Hail Magna Carta ja John Locke! Intia (kaiken ohella mm. Bengalin nälänhätä 1943), Pakistan, Lähi-Itä, Afrikka yleisesti, Australia, Mau Mau, Kiina + oopium ja lista jatkuu. Eipä tässä mitään vertailua tehty, vaan lisäys oli Vladin listaan ihmisyyden tyhmyydestä. Tietynlainen voittajien historia tuppaa työntämään tuon coolin pop-kulttuurin kehdon teot jonnekkin kauas näkymättömiin. Britanniassakin tuntuu olevan kovin vaikeaa tunnustaa vielä tänä päivänäkin imperialismin "liberalismi" ja että maailmalla pistettiin "mutiaisia" järjestykseen. Se oli vain teetä, valistusta ja liberalismia pehmein keinoin. Ja lisätään loppuun vielä lainaus sankarilliselta Winston Churchilliltä vuodelta 1937: "I do not admit for instance, that a great wrong has been done to the Red Indians of America or the black people of Australia. I do not admit that a wrong has been done to these people by the fact that a stronger race, a higher-grade race, a more worldly wise race to put it that way, has come in and taken their place.".
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ah, liberalismi indeed! Hail Magna Carta ja John Locke!

No, en nyt tiedä miten paljon pitäisi luetella liberalismin arvojen ja käytäntöjen välisiä ristiriitoja, että voisi todistaa, että käytäntö seuraa arvoista, eli ihmisoikeuksien rikkomukset ihmisoikeuksista. Uskoisin että se tapa jolla Britannia luopui esimerkiksi Intiasta johtui hyvin pitkälle liberalismin voimakkuudesta emämaassa, ja olisi kiintoisa kuvitella minkälainen vastaava prosessi olisi ollut, jos Saksa olisi voittanut näitä harrastamiaan maailmansotia ja tullut vastaavanlaiseksi globaaliksi suurvallaksi. Voisi olla että siellä olisi muutama kymmenen miljoonaa intialaista pistetty saippuatehtaalle ennenkuin oltaisiin ruvettu lippuja laskemaan ja joukkoja vetämään...
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisi olla että siellä olisi muutama kymmenen miljoonaa intialaista pistetty saippuatehtaalle ennenkuin oltaisiin ruvettu lippuja laskemaan ja joukkoja vetämään...

Olisi ja olisi. Ismeistä huolimatta tekojen suhteen kyseessä on aina ollut käytännössä oman edun tavoittelu ja jollain tasolla huvittaa anglofiilien puolustautuminen mm. natsikortin taakse kyseenalaistattaessa suuren ja mahtavan imperiumin tekosia joka mantereella aikojen saatossa. Tässäkin listasin kyseisen ja usein unholaan jääneen vaikuttajan Vladin listan jatkeeksi esimerkkinä ihmiskunnan rujoudesta ilman esimerkiksi Saksan tekojen kieltämistä. Maailma on harmaa. Mä olen rustannut tähän ketjuun jo aivan liikaa tekstiä ohi aiheen ja palaan asiaan myöhemmin asiaan liittyen.

Ps. Ja vehnäolut hakkaa mallassotkun 100-0! Nih.
Ps2. On se perkele, kun ei täällä saa harrastaa teutonipuuhastelua rauhassa ilman sumuisten saarten hörökorvien penetraatiota.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän Stalinin ja kumppaneidenkin tekosia tunnutaan usein vähäteltävän verrattuna Natsien tekosiin. Toki nuo Neuvostoliiton rujoudetkin nyt on tiedossa, mutta niillä ei silti tunnu olevan erityisemmin painoarvoa. Eli kyllä se vaan niin on, että voittajat kirjoittaa sen historian, kuten usein sanotaan. Häviäjää muistutellaan teoista ja siihen liittyvät keskustelut on vähintäänkin arkaluonteisia.

Brittiläinen Imperiumi oli ilman muuta suuri sortaja, hiukan eri tavalla, mutta kyllä sen jäljetkin maailmalla edelleen näkyy.

Omasta mielestäni Saksan syyttäminen ja leimaaminen on tätä nykyä turhaa.

Ja vehnäolut on todella hyvää, Saksa on siinä lajityypissä maailman ykkönen. Piste.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mikäs helvetin Saksa - Englanti historiamittelö täällä on käynnissä? Ketjun otsikko on "Saksafanien kokoontumisajot". Halukkaat voivat perustaa lädifaneille oman jossa voivat vaikka analysoida krikettikauden asetelmia, kehua purjososekeittoa ja kello viiden teehetkiä sekä ylistää brittiläistä naiskauneutta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mikäs helvetin Saksa - Englanti historiamittelö täällä on käynnissä? Ketjun otsikko on "Saksafanien kokoontumisajot". Halukkaat voivat perustaa lädifaneille oman jossa voivat vaikka analysoida krikettikauden asetelmia, kehua purjososekeittoa ja kello viiden teehetkiä sekä ylistää brittiläistä naiskauneutta.

Itse aloititte! Kauhea alemmuskompleksi jopa hapankaalien fanittajilla näköjään... Nyt vain kehumaan sitä kaunista maata, kieltä, kulttuuria ja hulvatonta huumorintajua sekä ihanan hiivaista vehnäolutta, eikä puolta halventavaa sanaa varsinaisista sivistysmaista!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse aloititte! Kauhea alemmuskompleksi jopa hapankaalien fanittajilla näköjään...
Mitä vikaa hapankaalissa on?

Hyvää ja terveellistä ja mitä parhain höyste bratwurstin kanssa. Jawohl!

P.S. Rupesi tekemään mieli weissbieriä!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hapankaali on aivan loistava lisuke bratwurstille. Varsinkin valkosipulilla maustettu hapankaali. Nam!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Itse aloititte! Kauhea alemmuskompleksi jopa hapankaalien fanittajilla näköjään... Nyt vain kehumaan sitä kaunista maata, kieltä, kulttuuria ja hulvatonta huumorintajua sekä ihanan hiivaista vehnäolutta, eikä puolta halventavaa sanaa varsinaisista sivistysmaista!
Mitä scheissea. Himmlerilläkö muka huono huumorintaju? Nyt valot päälle jo äkkiä!

Hapankaali on kokemassa Suomessakin varsinaista renessanssia. Olen bongannut ihmeen usein hapankaalivaihtoehdon jopa työpaikkaravintoloiden lounaslinjastoilta, myös sellaisina päivinä kun tarjolla ei ole makkaroita. Tervehdin ilolla. Tosin täyteläisten makkaroiden kanssa lämmin hapankaali istuu mitä mainioimmin, oli kyytipoikana vehnäolutta tai ei.

Hapankaalista saa loistosettiä nopeaan kotikokkailuun. Kermaa, pekonia, sieniä ja aivan kipenen valkopippuria, ja käsillä on täyttävä aamiainen, lounas, päivällinen tai yöpala. Tai pekonin voi jättää pois ja laittaa kylkeen nürnberginbratwursteja... variaatiot ovat rajattomat.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos olisin lyyrikko, kirjoittaisin oodin hapankaalille. Mutta tyydyn siis vain toteamaan, että kun ruuanlaitossa halutaan yhdistää helppous ja makunautinto, tyrkätään rasiallinen hapankaalia pataan ja asetellaan bratwurstit päälle. Kansi päälle ja uuniin. Voi höystää kermalla ja valkosipulilla halutessaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Saksa on hieno maa, ainoastaan kaksi asiaa kusee:
- byrokratia - hiukanko meni hermo, kun piti lapsilisää anoa - ja saksalainen
- työkulttuuri - välillä meinaa niin mennä hermo saksalaisiin kolleegoihin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuten edellä jo totesin, olen tosi suuri saksalaisen oluen ystävä. Etenkin mjr:n inhoamaa vehnäolutta sakemannit yksinkertaisesti osaa valmistaa. Toki pilsit ja tummat lagerit sujuu myös, mutta vehnäolut on se kruunu, ainakin niistä maistamistani. Erityisesti omaan suuhun maittaa vahvemmat weizenbockit, joihin on törmännyt ainakin Schneider-Weissen ja Weihenstephanin panimoiden tuotoksina. Myös Ayingerilla loistavia vehnäoluita ja lagereitakin.

Kölnissä luonnollisesti on paikallista vaaleaa pintahiivaolutta; kölschiä tullut nautiskeltua. Noissakin on hiukan eroja, mutta pääasiassa mitä virkistävin terassijuoma kesäisin (kölschejä on Suomessakin nähty viime vuosina). Paikan päällähän niitä myydään pienissä stangeissa (muistinkohan nimen oikein), mutta porukalla voi tilata kokonaisen rivistön putkiloita sellaiseen puumailaan aseteltuina.

Altiin en ole valitettavasti päässyt tutustumaan. Jostain typerästä syystä Düsseldorfissa en altia tullut tilanneeksi.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Oluista tuli mieleen:

Kun kävin ensimmäisen kerran Berliinissä luin matkaoppaasta että siellä tarjottava erikoisuus on juoma nimeltä Berliner Weiße mit schuß. No, minäpä tilasin moisen baarissa. Miespuolinen tarjoilija katseli vähän kummissaan ja kysyi olenko varma? Ihmettelin miksi moista kyselee ja sanoin että toki. Kyseli sitten otanko punaisen vai vihreän version. Muistaakseni otin punaisen. Tarjoilija toi minulle tällaisen kuvassa näkyvän pienen lasillisen kera pillin ja hymyili vähän sarkastisen näköisesti.
Jäi sellainen kuva että miespuoliset henkilöt harvemmin moisia tilaavat. Ainakaan siinä baarissa.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Todellakin on käymisen arvoinen kaupunki. Hampurista löytyy vaikka mitä näkemisen ja kokemisen arvoista. Kun on Hampurissa, niin kannattaa ainakin käydä tutustumassa sellaisiin paikkoihin kuin Speicherstadt, HafenCity, Landungsbrücken, Reeperbahn, Sternschanze, Binnen- ja Außenalster sekä niitä ympäröivät paikat, kuten Dammtor ja Eppendorf. Siinä muutamia vinkkejä Hampurissä kävijöille näin äkkiseltään.

Miniatur Wunderland Hamburg - model building - model railway Hamburg

Must vierailupaikka Hampurissa.
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ketjun ostikosta voisi tehdä nopean johtopäätöksen, että tämä aihe on omistettu Saksalaisille autoille.

Kerran olen käynyt Saksassa Bremenin kaupungissa. Oikein kiva kaupunki, jossa olisi kiva käydä myös kesälläkin. Viikonlopuksi pääsee Suomesta suhteellisen halvalla lentämään.
Tyttöystäväni opiskelee saksaa ja olen siinä sivussa muutaman sanan oppinut. Hienon kuuloinen kieli jota olisi mukava osata enemmänkin.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Oluista tuli mieleen:

Kun kävin ensimmäisen kerran Berliinissä luin matkaoppaasta että siellä tarjottava erikoisuus on juoma nimeltä Berliner Weiße mit schuß. No, minäpä tilasin moisen baarissa. Miespuolinen tarjoilija katseli vähän kummissaan ja kysyi olenko varma? Ihmettelin miksi moista kyselee ja sanoin että toki. Kyseli sitten otanko punaisen vai vihreän version. Muistaakseni otin punaisen. Tarjoilija toi minulle tällaisen kuvassa näkyvän pienen lasillisen kera pillin ja hymyili vähän sarkastisen näköisesti.
Jäi sellainen kuva että miespuoliset henkilöt harvemmin moisia tilaavat. Ainakaan siinä baarissa.
Hm, tuosta vihreästä versiosta tulee mieleen Chamonixissa juomani genepi-olut. Väri oli sama ja maku vähintäänkin erikoinen. Génépi - Wikipedia, the free encyclopedia

Hampurista joku kyseli, kyllä kannattaa poiketa. Todella erilainen paikka kuin Berliini, mutta omalla vauraalla tavallaan hyvin viehättävä kaupunki. Joulun alla keskustassa ja varmaan muuallakin oli lähes joka aukiolla Christkindlmarkt, joissa oli mukava nautiskella gluhweinia ja ostaa jouluaiheista krääsää. Risteily satama-alueella jäi mieleen; oli hauska ja erilainen kokemus, tosin marraskuun viimeisen viikonlopun iltana tuppasi vähän paleltamaan vaatekerroksista ja sormikkaista huolimatta.
 

Cockersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, New York Rangers
Mitä vikaa hapankaalissa on?

Hyvää ja terveellistä ja mitä parhain höyste bratwurstin kanssa. Jawohl!

P.S. Rupesi tekemään mieli weissbieriä!

Jos eksyt joskus Müncheniin, niin käy Augustiner Kellerissä ottamassa Augustiner Weissbieriä litran kolpakko ja makkara-annos kylkeen. Oli kyllä niin loistavaa settiä, että oksat pois. Tuo niiden vehnäolut oli omaan makuun parasta ja tuolla tarjottu tumma versio jopa ylivoimaisesti parasta mitä on tullut juotua.

Saksassa on tullut käytyä nyt kolme kertaa ja lähtisin koska vaan uudestaan. Noista kerroista vain yksi on ollut puhdas lomareissu (juurikin Münchenissä) ja kaksi muuta on ollut autonhakureissuja (Frankfurt ja Düsseldorf). Joku siinä maassa vaan viehättää. Hintataso on Suomeen verrattuna vähintäänkin siedettävä, ruoka ja olut on hyvää ja sitä on myös yleensä riittävästi, "kaikki" tuntuu toimivan ja autobahnit ovat maailman paras keksintö. Byrokratiaan pääsee tutustumaan jo autoa ostaessa, joten vakituisesti Saksassa asuvana sitä tulee varmasti eteen moninverroin. Harmittaa kun en lukenut saksaa koulussa, mutta ehkä joku kielikurssi tms. tulee vielä joskus käytyä.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Olut, makkara ja hapankaali ovat Saksassa lähes poikkeuksetta erinomaisia, kuten Puolassakin. Maailman parhaan kebabin saa Berliinistä, joka on muutenkin hieno paikka. Etelä-Saksa on kokonaisuudessaan kaunista seutua, erityisesti München. Hannover on taas vain iso Kouvola ja Frankfurt on vain lentokenttä. Saksan sijainti on erinomainen ja autobahneja pitkin pääsee nopeasti joka suuntaan.

Saksalaisen ruuan suosio Suomessa ei sikäli ole yllätys, että perussaksalainen sikaperunamättö sopii keskivertosuomalaisen einesjauhomakkaradiettiin kuin torpedo putkeen, paitsi että se makkara on kerrankin ihan hyvää. Oluttakin saa juoda joka ruuan kanssa ihan luvan kanssa, ja salaattihan on suomalaisen nelivuotiaan suomalaislapsen makutottumuksilla varustetun kolesterolivalaan ykkösvihollinen.

Suomalaisten tuntuu olevan helpompi samaistua saksalaisiin kuin muihin läntisen Euroopan kansoihin: Saksalaisetkin ovat kuuliainen ja pohjimmiltaan nöyrä orjakansa, jolle hyvän- tai pahantahtoinen isoveli on aina vähän naureskellut, alistanut ja/tai nöyryyttänyt, mutta joka on kuitenkin aina pärjännyt lopuksi ihan hyvin. Suomalaisten kunniaksi uho ja huono itsetunto näkyy vain känniääliöilynä Tallinnassa tai persujen nettikirjoituksissa, saksalaiset puolestaan aloittavat maailmansodan tai kansanmurhan.

Saksalaisten musiikkimakukin noudattelee suomalaista linjaa. Molemmissa kuunnellaan yksinkertaista humppaiskelmää, jonka tahtiin on hyvä tanssia kännissä tanssilavalla tai marssia muodostelmassa. Ei ole sattumaa, että sekä Eläkeläiset että David Hasselhoff ovat suosittuja Saksassa. Erityismaininnan ansaitsee Rammstein, joka toimii livenä kuin Schweinfurtissa tehty kuulalaakeri.

Lisätään vielä mielipuolinen poliittinen korrektius ja keskivertodemarille Saksa olisi varmasti lähes Ruotsiin tai Suomeen verrattava paratiisi. USAssa demari kuolisi nälkään viikossa, mutta Saksassa ainoa mielenterveyshaitta ovat saksalaisnaapureiden (yön pimeydessä naarmutettavat) hienommat autot.

Futista Otto Normalverbraucher osaa myös pelata sekä tehdä autoja ja muita koneita, joihin ei tarvita ihmiselle suunnattua monimutkaista käyttöliittymää. Liipasin, torpedolaukaisin ja ratti ovat saksalaisen käyttöliittymäsuunnittelun onnistujia.

Hiukan ihmetyttää vertailu britti-ja saksalaisnaisten välillä: brittinaisethan on aika pitkälle geneettistä sukua teutonien Hildegardeille. Molemmat ovat sukua germaanisille sakseille, germaanis-skandinaavisille viikingeille sekä näiden ranskalaistuneille jälkeläisille, jotka kävivät antamassa isän kädestä sakseille (kuinkas muuten) 1000-luvulla.

Saksalainen täsmällisyys on käytännössä osittainen urbaani legenda. Palaverit alkavat minuutilleen ajoissa, mutta niiden aikana ja niiden jälkeen tuhlataan kamalasti aikaa järjettömään palaveribyrokratiaan. Saksalainen laatuhysteria potkii itseään myös nilkoille, joskus pahastikin. T-34:sta kopioitu Panther oli - saksalaiseen tyyliin - aikansa edistynein tappokone, mutta aivan liian monimutkainen ja epäkäytännöllinen muualle kuin saksalaiseen laadunvalvontapalaveriin.

muaddib
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Lisätään vielä mielipuolinen poliittinen korrektius ja keskivertodemarille Saksa olisi varmasti lähes Ruotsiin tai Suomeen verrattava paratiisi. USAssa demari kuolisi nälkään viikossa, mutta Saksassa ainoa mielenterveyshaitta ovat saksalaisnaapureiden (yön pimeydessä naarmutettavat) hienommat autot.
Tässä taas klassista Jatkoajan mukahauskuutta ihmiseltä, jolla ei ole pienintäkään auttavaa käsitystä mitä Saksa oikeasti on. Kannattaisi joskus vaikka matkustaa Saksaan - se voisi hieman avartaa näkökantoja. Ensinnäkään Saksassa ei naarmuteta autoja vahingossa (koska kyseessä on liikennepako, joka on yleisen syytteen alainen vakava rikos) tai tahallaan koska hienoja autojan on yksinkertaisesti niin pajon ettei kaikkia Mersuja kukaan jaksa naarmuttaa. Vain Suomalainen peräkammarinpoika voi edes keksiä tuollaisen asian. Saksassa ei olla millään tavalla poliittisesti korrekteja. Juuri meidän pormestariäänestyksen alla paikallislehti antoi sellaista kritiikkiä ehdokkaiden ulkomainonnalle, että Suomessa jokainen persu loukkaantuisi siitä syvästi. Saksassa ei oikeasti myöskään ole mitään sosiaaliturvaa, jos olet työtön elät oikeasti köyhyysrajalla. Ihan oikeasti häpeä edes - tuo juttusi oli niin suurta tietämättömyyden ja ymmärtämättömyyden mukahauskuutta että minä deletoisin koko kyhäelmän. En jaksa puuttua muihin tietämättömyyden ilmentymiin Hannoverista tai Frankfurtista koska viestisi ei sitä ansaitse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös