SaiPa kaudella 2019–2020

  • 618 204
  • 2 631

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
En osaa nyt ihan tätä kautta ajatella kuviota, mutta muuten samoilla linjoilla viestisi kanssa.

Selvää on ainakin, että kauteen ei enää lähdetä selvästä isoveliasetelmasta suhteessa KooKoohon. Onhan se tietysti hyvä että on kilpailua ja derbyt jänniä, mutta pitää tässä SaiPankin alkaa jotain tehdä jotta se kilpailujännitys säilyy ja...

...huhuketjussa onneksi puhutaankin jo jostain isosta kalasta.
Pitäisin mieluummin sen isoveliasetelman ja siten, että SaiPa on se isoveli.
 

Barney

Jäsen
...huhuketjussa onneksi puhutaankin jo jostain isosta kalasta.
Tätä olen vähän SaiPan hankinnoissa ihmetellytkin, kun nyt selvästi haetaan paria "isoa kalaa" ja toivotaan sitten, että todella moni pelaaja ottaa jonkun valtavan kehitysaskeleen, vaikka aika harvalla SaiPan nykyisestä joukkueesta on potentiaalia ottaa sellainen askel. Nyt on haettu selvästi hankintojen suhteen jotain strategista muutosta, kun on päätetty satsata määrän sijasta laatuun. Tämä on sikäli vähän erikoinen ratkaisu, kun Tuomenoksa on kuitenkin aika kovalla prosentilla löytänyt noita "halpoja" ulkomaalaisia, jotka ovat sitten osoittautuneetkin erinomaisiksi pelaajiksi Liigaan.

Vaikka SaiPan hyökkäykseen tulisi vielä kaksi Zaborskyn tasoista hyökkääjää, niin kyllä tuo ensi kauden hyökkäys siltikin vähän huolestuttaisi. Muutama kausi sitten SaiPalla oli Liigan runkosarjan maalipörssin voittaja ja pistepörssin kakkonen, mutta eivät hekään pitkälle kantaneet, kun muissa ketjuissa ei ollut riittävästi tulivoimaa. Ensi kauden joukkueen rakentaminen näyttää vähän samalta.

Nykyisessä miehistössä on selviä kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjiä Zaborsky ja Nikko. Heidän takanaan potentiaalisia läpimurtopelaajia ovat ainoastaan Saari, Oksanen ja Virtanen. Saari on tehnyt parhaalla liigakaudellaan neljätoista tehopistettä, Oksanen yhdeksän pistettä ja Virtanen kymmenen pistettä. Näiden kaikkien pitäisi nousta sellaisiksi +30 pisteen miehiksi ensi kaudella, mikäli SaiPa haluaa menestyä. Onko se mahdollista? On. Onko se todennäköistä? Ei.

Saaren kohdalla uskon läpimurtoon, kun hän saa vihdoin tarvitsemansa roolin. Oksanen väläytteli potentiaaliaan viime syksynä, mutta aika isoja steppejä pitää hänenkin kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan ottaa ennen kuin voidaan puhua kaverista, joka pystyy pelaamaan tasaisesti isossa roolissa koko kauden. Virtanen on puolustussuuntaan erinomainen sentteri, mutta mikä on hyökkäyspään potentiaali ja milloin se realisoituu? Jos vertailee SaiPan tulevan kauden ja viime kauden hyökkäyksiä, niin tilanne näyttää tältä (suluissa edellisen kauden tehopisteet Liigassa):

SaiPan hyökkäys 2019-2020:

Zaborsky (34) - X (-) - Nikko (29)
X (-) - Saari (14) - Oksanen (9)
Kaksonen (9) - Virtanen (10) - Iso-Mustajärvi (13)
Vainikainen (5) - Koho (12) - Löfman (7)

SaiPan hyökkäys 2018-2019:

Goodwin (29) - Morley (-) - Nikko (18)
Tanus (33) - Nättinen (42) - Löfman (10)
A. Oksanen (26) - Kunyk (30) - E. Oksanen (-)
Kaksonen (30) - Koho (23) - Radke (12)

Oksanen ja Kaksonen olivat osan viime kaudesta loukkaantuneena yms., mutta onhan tuo ero ihan järjetön. Toisaalta on kiva nähdä muun muassa Zaborskyn kaltainen tähtipelaaja SaiPassa, mutta tuskin tuo kovin pitkälle kantaa, jos tulivoimaa ei ole riittävän laajasti. KooKoolla on ollut useammalla kaudella pari kovaa hyökkäyspään pelaajaa, jotka ovat tehneet tuhoja, mutta joukkueen kausi on aina päättynyt runkosarjaan, kun he ovat joutuneet kantamaan liian suurta roolia joukkueen hyökkäyspään tehoista. SaiPalla on ollut monesti paljon "halpoja" ulkomaalaisia, jotka ovat kantaneet joukkueen pudotuspeleihin. Nyt näyttää vähän siltä, että joukkueen rakentamisessa nämä kaksi ovat vaihtaneet strategioitaan päittäin ja kovin yllättynyt en ole, jos sama vaihdos käy myös sarjasijoituksissa.
 

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit & KalPa
Itseänikin huolettaa juurikin tuo Barneyn mainitsema strategianvaihdos. Mikäli joukkueeseen tulee ainoastaan kaksi hyökkääjää ja yksi puolustaja ja loppuja paikkoja täydennetään vasta kauden aikana, osoittautuu kausarihaaste SaiPalta ovelaksi tempuksi kairata otteluihin edes se 2000 katsojaa. Huolestuttavaa on, että juurikin KooKoon ja jopa Sportin sekä Jukureiden toiminta vaikuttaa yllättävänkin hyvältä SaiPan puuhasteluun verrattuna. Kaksonen ja Löfman ovat hyviä pelaajia ja jos he kykenisivät pelaamaan edes 75% kaudesta, niin en olisi kovinkaan huolissani. Nyt näitä jo lähes voittamattomiksi todettuja arpoja on liikaa. Toki rahaa on varmasti jäljellä, mutta parin tekijämiehen lisäksi tuonne tarvittaisiin juurikin noita Goodwinin kaltaisia halpoja ulkkareita.

Mitä tuohon SaiPan pelaajahankintaan tulee, niin toivoisin mahdollisimman pikaista julkaisua. Jos pelaaja on kerta hankittu, niin turha sitä on juhannukselle pantata, kun pelaajan nimen vuotamisen todennäköisyys kasvaa koko ajan. Jos joukkue haluaa itse julkaista ensimmäisenä, kannattaisi se tehdä nyt.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä johtaako lisävoittoihin, mutta lappeenrantalainen kiekkoyleisö tulee katsomaan nimimiehiä, pelasivat sitten omissa tai vastustajissa. Sinänsä aika juntihko kansa, mutta mielestäni SaiPan strategia on oikea. Jos voittoja tulee myös niin parempi. Topposilla ei tule kultaa eikä niitä kukaan tule ihastelemaan.

E: kun aina synkistellään, että ei tänne tule kuin arpoja ja lottokuponkeja. No nyt tulee sitten sirkustirehtöörejä isoilla lapuilla.
 

redpecka

Jäsen
Ehkä tässä on joku harkittu plääni taustalla, tiedetään ettei elmereillä päästä kuin sääleihin maksimissaan eikä ne töppöset yleisöä kiinnosta, mutta tiedetään myös ettei parilla huipullakaan oikein mitään saada kuten Ässät ja KooKoo viime vuonna taas osoittivat.

Ehkä tässä nyt luodaan jotain snadia projektia, strategian muutosta havaittavissa:

  • Pelaajien kotimaisuusaste, vaikka yliopistogoodwinejä saisikin ehkä halvemmalla.
  • Zabolla + Nikolla on 2v sopparit ja ehkä tuleviakin hankintoja katsotaan pidemmällä tähtäimellä? Lisäksi odotellaan että päästään joistain ykköskorin saikuttajista eroon.
  • Vuoden kuluttua hyvään runkoon kotiutetaan vielä yks tyyppi Venäjältä, ja siellä voi sitten massijärvinenkin luutia perus varmaa peliään kakkos-kolmosketjussa. On voimahyökkääjää, on "rantakaria ja lofquistia"... Tertsille vielä vuoden jatko tai jos ei toimi niin joku oikea valmentaja puikkoihin.

Koittaa Etelä-Karjalan Kevät, josta puhutaan jääkiekkomaailmassa ja jopa yhteiskunnallisena ilmiönä vielä pitkään.

Nojoooh...
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
SaiPan hyökkäys 2019-2020:

Zaborsky (34) - X (-) - Nikko (29)
X (-) - Saari (14) - Oksanen (9)
Kaksonen (9) - Virtanen (10) - Iso-Mustajärvi (13)
Vainikainen (5) - Koho (12) - Löfman (7)

SaiPan hyökkäys 2018-2019:

Goodwin (29) - Morley (-) - Nikko (18)
Tanus (33) - Nättinen (42) - Löfman (10)
A. Oksanen (26) - Kunyk (30) - E. Oksanen (-)
Kaksonen (30) - Koho (23) - Radke (12)

Todella hyvä analyysi toveri-Barneylta. Tässä näkee hyvin sen, miten kovalta meidän hyökkäys näytti syksyllä, kun oli nelosketjuun asti potentiaalisia 30 pisteen ukkoja.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
En tiedä johtaako lisävoittoihin, mutta lappeenrantalainen kiekkoyleisö tulee katsomaan nimimiehiä, pelasivat sitten omissa tai vastustajissa. Sinänsä aika juntihko kansa, mutta mielestäni SaiPan strategia on oikea. Jos voittoja tulee myös niin parempi. Topposilla ei tule kultaa eikä niitä kukaan tule ihastelemaan.
Jep, täällä Jatkiksessa on vuosien varrella esitetty aika usein vaatimuksia, että SaiPalla pitäisi olla ainkin yksi KOVA nimi joukkueessa. Tämä vetäisi yleisöä katsomoon paremmin, kuin sinänsä hyvin pärjäävistä rivimiehistä koottu, tirkkosmaisestikin menestyvä SaiPa. Jos tämä teoria pitää paikkansa, niin Zaborskyn hankkiminen oli juuri oikea liike. Toki pitää loppujenkin vahvistusten olla riittävän laadukaita.

Optimistina minä luotan reippaisiin tasonnostoihin toisen kauden saipalaisilta. En nyt sentään lähde ennustelemaan että Torikka-Vainio lunastaa paikkansa SaiPan ykköspakkiparina syksyn aikana, mutta yksi tai kaksi ISOa positiivista yllätystä on minulla tilauksessa!
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kyllä on itselläkin usko minkäänlaiseen menestykseen(puolivälierät) melko ohutta. Runko on melkolailla kasassa, ja vaikka nämä 3? Uutta pelaajaa olisivat vaikka minkäläisia seppiä, niin joukkueen runko erityisesti puolustuksessa on mielestäni sellainen, että ei tule riittämään sitten millään. Lisäksi kun tiedetään, että maalivahtiosasto on tosi iso kysymysmerkki potentiaalistaan huolimatta. Puhumattakaan valmennuksesta.

Onhan tuolla noita potentiaalisia nuoria, jotka voivat nostaa tasoaan erittäin huomattavasti jo yhden kesän aikana, mikäli työnteko vain kesällä maistuu. Lähinnä tulee mieleen Virtanen, Torikka ja Oksanen. Itse odotan myös vahvaa kautta Kaarlehdolta, jonka uskon ottavan ykköstorjujan paikan sekä Saarelta, jolle 30 pistettä ei pitäisi olla mahdottomuus, mikäli pörräyksen lisäksi saisi tehokkuutta peliinsä.
 

Barney

Jäsen
Vuoden kuluttua hyvään runkoon kotiutetaan vielä yks tyyppi Venäjältä, ja siellä voi sitten massijärvinenkin luutia perus varmaa peliään kakkos-kolmosketjussa. On voimahyökkääjää, on "rantakaria ja lofquistia"... Tertsille vielä vuoden jatko tai jos ei toimi niin joku oikea valmentaja puikkoihin.
Toivottavasti on joku tällainen ajatuksena. Jos mietitään vuodella eteenpäin, niin SaiPan tilannehan näyttää hyökkäyksen osalta ihan hyvältä kaudelle 2020-2021, sillä oikeastaan kaikilla tärkeimmillä hyökkääjillä on jatkosopimus. Saarelta ja Oksaselta puuttuu sopimukset, mutta heidän tasonsa voidaan testata ensi kaudella ja tarjota sopimusta nopeasti syksyllä, jos meno näyttää hyvältä. Löfmanista ja Kohosta päästään ensi kauden jälkeen varmaan eroon, minkä seurauksena budjettiin vapautuu hyvin tilaa. Vaikka Koho onkin kaikkien aikojen SaiPalainen, niin pakko se on myöntää, että hinta-laatusuhde ei taida olla enää nykyään oikein kohdallaan. Jos tuohon saadaan useamman vuoden sopimuksella se Koskiranta "kotiin", niin SaiPan ykkössentteriongelma on ratkaistu pitkäksi aikaa.

Ehkä valmennusosastokin on huomioinut tuon viime kauden ajoittaisen surffailun ja ensi kaudeksi halutaan rakentaa työteliäämpi joukkue. Muutama huippupelaaja, muutama potentiaalinen läpimurtopelaaja ja loput ovat "villehämäläisiä". Ilman todella suurta ihmettä tuollainen taktiikka joukkueenrakennuksessa ei voi kuitenkaan johtaa mihinkään hirveän hyvään. Vainikainen, Kuronen ja Iso-Mustajärvi ovat ihan hyviä taistelijoita, mutta ei heistä pistenikkareita saa tekemälläkään. Ehkä se kertoo ensi kauden joukkueestakin jo jotain, kun kannattajien fokus alkaa siirtymään jo seuraavaan kauteen, vaikka tuleva kausi ei ole vielä edes lähellä alkamista.
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rovaniemen Kiekko, HIFK, Rangers.
Kerroin jo tuolla maajoukkue-osiossa että Kanadan kukistamisen jälkeen suurimpia toiveitani penkkiurheilijana on nähdä SaiPan voittavan Suomenmestaruuden. Tämä siksi että olen urheiluromantikko ja toisen puolen isovanhempani tapasivat sodan melskeissä Etelä-Karjalassa. Ensi kaudella ei ehkä vielä onnista, mutta 20-luvulla tärähtää!
 

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Kerroin jo tuolla maajoukkue-osiossa että Kanadan kukistamisen jälkeen suurimpia toiveitani penkkiurheilijana on nähdä SaiPan voittavan Suomenmestaruuden. Tämä siksi että olen urheiluromantikko ja toisen puolen isovanhempani tapasivat sodan melskeissä Etelä-Karjalassa. Ensi kaudella ei ehkä vielä onnista, mutta 20-luvulla tärähtää!

Jaetaan sama toive kuomaseni.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kausarilasku kilahti postiin, mömmömkisat ohi, kesäkuu puskee päälle. Pelaajat puuttuu edelleen, viestinnästä hiljaista kuin haudassa. Voisi vaikka jotain tiputella vihdoin.
 

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit & KalPa
Nyt kun MM-kisojen pöly alkaa laskeutua, voidaan NHL:n finaaleja lukuun ottamatta paketoida virallisesti kiekkokausi 2018-19. Omasta mielestäni tämä kausi tarjosi harvinaisen paljon toivoa kannattamani pikkuseuran näkökulmasta. Altavastaajat HPK ja Leijonat voittivat mestaruuden, miksi tämä ei siis voisi tapahtua SaiPallekin? Yhtenäistä HPK:lle ja Leijonille oli pelaajistolle räätälöity pelitapa, jollainen SaiPalta tuntui puuttuvan koko kauden. Toki pelitavallisista asioista puhuttiin ja loppukautta kohti tiettyihin asioihin reagoitiin, mutta ainakaan omaan silmään pelissä ei tuntunut ajoittain olevan minkäänlaista tolkkua.

Tero Lehterä myönsi kauden jälkeen virheensä ja niistä on varmasti opittu. Jos jotain voidaan oppia edellä mainituista joukkueista niin se on mielestäni se, että yhtenäisen ja laadukkaan harjoittelun on oltava pitkäjänteistä ja työ on aloitettava jo nyt. Vaikka itsekin täällä penään nimimiesten julkaisujen merkitystä, ei niillä loppupeleissä ole kovinkaan suurta merkitystä. HPK:n kokoonpano ja varsinkin puolustus näytti täysin liigakelvottomalta ennen kautta ja Leijonien ei uskottu pääsevän juuri alkulohkosta pidemmälle. Tärkeintä pelaajistossa onkin mielestäni kehittymishalukkuus, asenne sekä tahto pelata logolle. Mielestäni Nättisen ja Tanuksen kaltaisilta pelimiehiltä nämä luonteenpiirteet puuttuivat ja esimerkiksi Tanuksen kohdalla on puhuttu Pelicans-siirron yhteydessä siitä, että miehen kaukalon ulkopuolinen toiminta ei vastannut huippu-urheilijan toimintaa ja ensimmäisenä se asia korjataan.

Yhtä kaikki SaiPa tarvitsee potentiaalisten pelaajien lisäksi jo tasonsa todistaneita vastuunkantajia tulosyksikköön. Yhtenäisen pelitavan luomisen on aloitettava nyt ja kokoonpanossa on oltava jo alkukesästä mukana myös ne tulosyksikön ukot. Siksi olen huolissani SaiPan tiedotuspolitiikasta. Toivottavasti tällä viikolla kuulemme pelaajauutisia!
 

redpecka

Jäsen
Nyt on siis tulossa ilmeisesti vielä ne kaksi hyökkääjää ja pakki, jotka olisivat ykköskorin kavereita. Tällä hetkellä sellaisia on Zabo & Nikko eli 2/6.

Zabo - "sentteri" - "johnpersson"
Nikko - Saari? - "joku tasonnostaja, Oksanen?"

Aika heiveröiseltä tuo kyllä siltikin vaikuttaa vaikka ykköseen tuotaisiin crosbi. Tämä paperilla ennakkoon siis, ainahan voi homma lähteäkin puksuttamaan ihan eri tavalla lähtötilanteeseen nähden - joku Oksanen terveenä paukuttaakin 18 maalia ja siinä meillä on top6-hyökkääjä (tai top4-laituri).

Sitten jos siirtorajalla vihdoin saataisi onnistuneesti veljet Rau ja Löfquist sisään niin kyllä tuossa parhaimmillaan voisi sääleistä jatkoon mennä tai jopa kuuden joukkoon suoraan, vaikea kyllä ennakoida tulevaa meininkiä - voi olla melkein mitä vaan sijojen 15-5 väliltä.

Tässä eräs jäsen kertoo faktan Samista:
Muuten hyvä, mutta on jo tehnyt ensi kaudeksi sopimuksen KHL joukkue Sibir Novosibirskin kanssa.
En tiedä millainen jengi tuo Sibir on, mutta toivottavasti joku heittopussi jotta Sam pääsee nopsaa pois sieltä.

Paljon on epävarmuustekijöitä ilmassa, ei herätä liikaa optimistisuutta:

- Veskaritilanne on vähän auki verrattuna kun viime vuonna lähdettiin varmalla ykkösmokkella kauteen.
- Viimeksi oli luotetta ykkössentteri, nyt vasta haetaan.
- Pakistossa oli jo Denisov ja ykköspakki luvattiin heti kun vaan löytyy. Nyt ollaan samassa mutta ilman Denisovia.
- Vielä lisäksi Lehteräkin on uudelleen pieni kysymysmerkki eikä voi tämän osaston kanssa huolettoman varmasti vaan todeta että alkais jo.

Ykkösmaalivahti, ykköspuolusta, ykkössentteri, valmennus. Hitto, koko jääkiekkojoukkueen tärkeimmät peruspilarit! Siinä osasto mikä pitäisi saada ratkaistua, aikaa kolme ja puoli kuukautta. Ei ole ihme jos täällä kaikilla ei ole kovin kova luotto tällä hetkellä tulevaan kauteen.

P.S. Sitten pitäisi vielä keksiä mihin rakoon ängetään ne massijärviset ja erkinjuntit..
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
@redpecka ei sieltä ole tulossa kun yksi pelaaja perjantaina.
 

redpecka

Jäsen
@Trimmer Olin kirjoittanut tuon viestin ennen kuin mitään pelaajajulkkariuutisia oli ilmoitettu tai en ainakaan ollut tietoinen ennenkuin asia nyt huhuketjuun linkitettiin.

Niputtelin tuossa vaan yleisesti näitä moneen kertaan täälläkin jo pyöriteltyjä asetelmia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Loistavaa SaiPa! Mielenkiintoinen veto tuo Zaborsky-Ramstedt kaksikon hommaaminen. Kaksikko luo mielenkiintoa SaiPaa kohtaan myös Lappeenrannan ulkopuolella. SaiPa on tehnyt hyvää taloudellista tulosta viime vuosina. Hienoa, että se vihdoin näkyy myös joukkueen rakennuksessa. Miten joukkueen rakentaminen etenee SaiPalla muilta osin?
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Miten joukkueen rakentaminen etenee SaiPalla muilta osin?
Ainakin yksi hyökkääjä (onko tämä huhuissa mainittu John Persson?), on vielä haussa ja mitä ilmeisimmin yksi pakki on tulossa, mielenkiinnolla odotan jääkö hankinnat noihin.

Minä henkilökohtaisesti toivoisin vielä yhtä sentteri/laituria, sillä en usko, että Löfman pelaa ensi kaudellakaan paljonkaan yli 20peliä, loppuaika menee hänellä sitten joukkuelistan punaisen ristin takana.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loistavaa SaiPa! Mielenkiintoinen veto tuo Zaborsky-Ramstedt kaksikon hommaaminen. Kaksikko luo mielenkiintoa SaiPaa kohtaan myös Lappeenrannan ulkopuolella. SaiPa on tehnyt hyvää taloudellista tulosta viime vuosina. Hienoa, että se vihdoin näkyy myös joukkueen rakennuksessa. Miten joukkueen rakentaminen etenee SaiPalla muilta osin?

Etelä-Saimaan mukaan laitahyökkääjää ja kiekollista puolustajaa haetaan vielä. Lehdessä sanottiin, että laitahyökkääjä tulee todennäköisesti ulkomailta. Onko se huhuttu Persson vai tuleeko hänen lisäksi vielä joku?

"Persson" - Ramstedt - Zaborsky

Nikko - Saari - E.Oksanen

Kaksonen - Löfman - Virtanen

IsoMustajärvi - Koho - Vainikainen

Kuronen, Luusuanniemi, Mäntykivi, Piipponen

Autio - "kiekollinen pakki"

Salo - Seppälä

Kojo - Riikola

Sneck, Vainio, Torikka

Onhan tuo puolustus todella heiveröinen vaikka sinne yksi "kiekollinen pakki" tuleekin. Hyökkäysosastollakin vaaditaan aika isoja tasonnostoja jos Ramstedt ja Zaborsky eivät pysty yksin kannattelemaan keltamustia.

Minusta tuonne mahtuisi vielä Perssonin lisäksi yksi laitahyökkääjä ja puolustukseen yksi parempi ja halvempi versio Denisovista.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Kyllä tuossa keväällä kun kerrottiin pelaajat, jotka lähtevät joukkueesta pieni epäusko iski ainakin allekijoittaneeseen. Sitten julkaistiin Zaborsky ja kerrottiin, että 3 pelaajaa olisi enää tulossa. Viimeistään siinä vaiheessa alkoi todella epäilyttää joukkueen rakentaminen.

Mutta, nyt kun katsoo vähän kirkkaimmin silmin ja mietiskelee niin en tiedä, voisiko tuossa joukkueessa olla kuitenkin ainesta. Lehterä painotti, että viime kauden joukkueesta puuttuivat pukukopissa ääntä pitävät pelaajat. En tiedä ovatko nämä uudet pelaajat kuinka äänekkäitä mutta voisin kuvitella, että nyt ainakin sitä johtajuutta alkaa löytymään. Nyt selkeästi pyritään rakentamaan joukkueen kärki kovaksi jopa niinkin kovaksi, että ykkösketju voi olla jopa liigan kovimpia. Ykköskentän takana on paljon potentiaalia ja toivottavasti nämä hankinnat vievät nyt sitä painetta pois alempien kenttien pelaajilta. Paras tilanne on, että katseet kohdistuvat ykköseen jossa pelaa jo tasonsa todistaneita pelaajia joiden jälkeen esimerkiksi Nikon ja Oksasen on helpompi nousta hieman puskista. Jos vielä se huhuttu Persson tulee ykkösen laitaan on meillä hyvä tilanne hyökkäyksen kanssa. Muutaman kysymysmerkki löytyy mutta mielestäni hyvin paljon potentiaalia ja kyllä nyt on monelle pelaajalle annettava reilu mahdollisuus mihin pystyy. Hyökkäyksessä on paljon potentiaalia ja se on lähtökohtaisesti SaiPan paras osa-alue ainakin tällä hetkellä. Todennäköisesti myös kauteen lähdettäessä.

Puolustus on suurempi kysymysmerkki, lähtökohtaisesti todella nimetön pakisto jossa tällä hetkellä suurimpana vastuunkantajana toimii Robin Salo. Seppälä ja Autio tulevat olemaan suuressa roolissa ensi kaudella ja heidän onnistuminen tai epäonnistuminen määrittää aika paljon myös ensi kauden suunnan. Onneksi ainakin yksi kärkipakki on vielä tulossa mutta kukaan ei varmasti pahastu jos sinne vielä kaksi puolistajaa tulisi. Kojo, Sneck, Riikola ja Torikka ovat sitten loput pakit ja ihan hirveästi näiden varaan ei ole mahdollista jättää. Riikola ja Torikka näistä ovat selkeästi ne joilta odotetaan ja toivotaan suurta harppausta eteenpäin ensi kaudella. Nähtäväksi jää miten tuolla pakistolla pärjätään, mutta aika paljon jätetään nyt tasonnostojen varaan.

Maalivahtiosasto on melkeinpä kunnossa. Westerholm ja Kaarlehto pystyvät varmasti kantamaan vastuun ja jos heillä ei onnistu niin katsellaan sitten uutta. Mutta mahdollisuus on nyt yksinkertaisesti annettava.

Tällä hetkellä ihan hyvillä mielin voi olla kuitenkin joukkueen rakennuksen kanssa. Onneksi kärkirooleihin ei nyt haeta mitään arpoja vaan tasonsa liigassa jo näyttäneitä pelaajia. Ensi kaudella on mahdollisuus olla yllättävänkin korkealla jos palaset loksahtelevat paikalleen. Niitä kuuluisia aihioita on. Ihan hyvä vaan jos meiltä ei ensi kaudella odoteta mitään. Sieltä on hyvä tulla takaa ohi.

Hyvää kesää kaikille palstaveljille. Nautitaan kesästä ja palataan asiaan sitten syssymmällä. Hyvä tästä vielä tulee.
 

redpecka

Jäsen
Ihan makealta tuntuu nimivahva ykkösketju. Se nyt ei takaa vielä mitään menestystä kuten kaikki vähänkään SaiPaa seuranneet tietää jos haluaa muistaa. Muutama vuosi sitten oli ykkösketjussa Chad "maalipörssin ykkönen" Rau ja David "pistepörssin kakkonen" McIntyre. Tuossa voisi olla tavoitetta uusille ihmemiehille.

Lisäksi Sisäkumin aikana oli parempi valmennus*) mutta niin vain JYP pimensi Idän yhden-kentän-ihmeen loistavilla roolipelaajillaan ja sen jälkeen ei SaiPasta löytynyt kuin jotain 50 kiloisia keijukaisia.

*) Ainoa ongelma mielestäni Tirkkosella oli se, ettei löytynyt oikein minkäänlaista roolitusta ketjuhierarkiassa ja viimeisetkin taklaajat ulostettiin viimeiselle kaudelle ja tilalle jotain pieniä väkkäröitä. Lujaa mentiin, muttei tommonen voi pleijareissa toimia kun pilli laitetaan taskuun by dumarit ja kolehmaiset ajaa surutta päälle. McIntyre oli niin avuttomana siellä mailaviidakossa virtahepo reppuselässään. Olisi ensinnäkin pitänyt löytyä joku kovakalle joka käy vaikka noutamassa kolehmaiset vittuun sieltä ja myös rouhintaosastoa joka vastaavasti olisi pystynyt pimentämään vastustajan ykköskentän taiturit ja mörssäritaiturit. Harmi että se Hendo ei pysynyt kasassa, siinä oli vähän sellaista asennetta mitä tuo pikkuväkkäränäppärä jengi kaipasi.

Saapa nähdä onko rosterin kokoamisissa oivallettu ja opittu mitään. Nyt kun Tirkkonen on JYPissä niin toivotaan ettei se ainakaan ole oppinut jengin kokoamisesta mitään.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuo pakisto näyttää siltä, että nimenomaan sieltä odotetaan niitä selviä tasonnostoja. Mielestäni potentiaalia on. Ainakin Salolla, Kojolla ja Autiolla ehkä Seppälälläkin. Sehän riittää jos 2 kaveria nousee nextille levelille.

Minua pelottaa eniten maalivahtiosasto. Voihan tuosta tulla loistavaa, mutta voi tulla ihan totaalisulamisiakin.
 

Ferris

Jäsen
Minua pelottaa eniten maalivahtiosasto. Voihan tuosta tulla loistavaa, mutta voi tulla ihan totaalisulamisiakin.

Ois ihan mukava jos SaiPa julkaisisi vahvistuksen sille, että Westerholm varmuudella on keltamusta alkavallakin kaudella. En muuten maalaisi piruja seinille, mutta kun tuota Nashvillen veskariosastoa scouttailee, niin siellä on suomalaiset Saros ja Rinne ylhäällä. Heidän lisäkseen ainoat sopparin alla olevat veskat ovat Westerholm ja 29-vuotias Troy Grosenick, joka oli farmijoukkueen ykkösveska kuluneella kaudella ja teki vuoden mittaisen jatkon. Farmin toinen veska Tom McCollum on suurin piirtein samanikäinen kuin Grosenick, mutta hän ei ainakaan toistaiseksi ole jatkoa saanut.

Organisaatio on varannut 2015-2018 joka vuosi veskarin viimeisillä kierroksilla, mutta nämä kaikki neljä ovat eurovahteja, joilla on sopparit alkavalle kaudelle. Eikä heistä kukaan ole tehnyt NHL-sopparia Nashvillen kanssa. Elikkäs tällä hetkellä Westerholm on se neljäs sopimuksen alainen kaveri ja olisi aika optimaalinen kaveri 29-vuotiaalle AHL-veteraanivahdille. Ykkösveskarin tontti Liigassakin on aika hyvä kasvatuspaikka ja aina AHL:ään löytää kakkosveskareita mistä vaan, joten ehkä olen aiheetta huolissani tilanteesta. Ois kuitenkin mukava saada vahvistus Westerholmin tilanteeseen ihan seuran taholta.
 

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Ois ihan mukava jos SaiPa julkaisisi vahvistuksen sille, että Westerholm varmuudella on keltamusta alkavallakin kaudella. En muuten maalaisi piruja seinille, mutta kun tuota Nashvillen veskariosastoa scouttailee, niin siellä on suomalaiset Saros ja Rinne ylhäällä. Heidän lisäkseen ainoat sopparin alla olevat veskat ovat Westerholm ja 29-vuotias Troy Grosenick, joka oli farmijoukkueen ykkösveska kuluneella kaudella ja teki vuoden mittaisen jatkon. Farmin toinen veska Tom McCollum on suurin piirtein samanikäinen kuin Grosenick, mutta hän ei ainakaan toistaiseksi ole jatkoa saanut.

Organisaatio on varannut 2015-2018 joka vuosi veskarin viimeisillä kierroksilla, mutta nämä kaikki neljä ovat eurovahteja, joilla on sopparit alkavalle kaudelle. Eikä heistä kukaan ole tehnyt NHL-sopparia Nashvillen kanssa. Elikkäs tällä hetkellä Westerholm on se neljäs sopimuksen alainen kaveri ja olisi aika optimaalinen kaveri 29-vuotiaalle AHL-veteraanivahdille. Ykkösveskarin tontti Liigassakin on aika hyvä kasvatuspaikka ja aina AHL:ään löytää kakkosveskareita mistä vaan, joten ehkä olen aiheetta huolissani tilanteesta. Ois kuitenkin mukava saada vahvistus Westerholmin tilanteeseen ihan seuran taholta.
Eiköhän SaiPa asiasta julkaise tietoa heti kun itse tietävät. Veikkaanpa, että menee heinäkuulle ainakin ennen kuin asian tiimoilta saadaan vahvistuksia jahka Predators tekee päätöksensä. Draftin ja vapaiden agenttien sainausten jälkeen. Mutta tämänhän sie änäriä seuraavana varmaan tiesitkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös