SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 063
  • 2 817

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Osaako joku viisas sanoa onko tuossa joukkueessa jokin asennevamma, vai mikä tuossa mättää?

Kolme pistettä tuosta pelistä pitikin vain ottaa, ja hyvä että se otettiin. Kääntöpuolella on taas se, että 45 minuuttia joukkue pelasi aivan totaalisen hengettömästi ja vajosi todella heikon A-junioripitoisen vastustajan tasolle.

Mikä mättää, miksi ei kiinnosta pelata hyvällä tasolla kuin korkeintaan 15 minuuttia peliä kohden? Miksi ei noin paskalla vastustajalla pyyhitä jäätä, kun sen pitäisi olla tuolla miehistöllä ihan normipäivä? Miksi hyökkääminen on noin vaikean näköistä? Vittu!

Kai tepsi rupesi lähinnä vähän yrittämään.

Ei tolla paskalla tänä keväänä mennä pitkälle.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä on joo McIntyreä ikävä. Toivottavasti on mukana jo seuraavassa pelissä. Surkeaahan se on, että yhden miehen varassa on niin paljon, mutta minkäs teet.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ei taida enää tulla mitään vahvistuksia? Toisaalta, tuskinpa joku yksi sentteri tossa nipussa enää pitkää kevättä tekisi. Rahatkin on varmasti tiukassa. On on.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Karmea ottelu, ei voi muuta sanoa.

Silti kehottaisin haukkaamaan raitista pakkasilmaa, sillä kyse on yksittäisottelusta. Tiistaina ja vielä viikon tauon jälkeen. Ei tämä ilta kokonaiskuvaa mihinkään muuta. Itseasiassa TPS:kin teki kaikkensa saadakseen pisteitä, melkein onnistuen siinä. Siitä kunnia sinne suuntaan.

Edit: Vahvistuksia toki otetaan myös täällä edelleen vastaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Jokipojat
Melkoisen nihkeää on SaiPan meno nykyisin. Voittomaalista huolimatta vaihtaisin Spinan koska tahansa Patrick Davisiin. Kärpät kuulemma haluaisi Maxwellin takaisin, joten olisiko aivan mahdoton kuvio. Alkaa tuo Spinan päämäärätön pyöriminen syövän tehoja hyökkäyksestä, koska sitä syöttöä ei koskaan lähde miehen lavasta....
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
koska sitä syöttöä ei koskaan lähde miehen lavasta....

Ei koskaan? Spina on tällä kaudella latonut niin monta namupassia, että lähinnä vituttaa, kun muut puukädet eivät niistä varmoista paikoista ole latonut tarpeeksi sisään.

Spinalla on heikkoutensa ja ei vähäisimpänä hermokontrolli, mutta paljon pitäisi Vuoksessa vettä virrata, että lähtisin miestä vaihtelemaan pois. Davis toki kelpaa tänne kärpistä, jos niikseen tulee. Koska se Davisin kokoinen aukkohan tuolla hyökkäyksessä on.
 

Bacon

Jäsen
Mitä ihmettä? Juuri kaivettu voitto ja täällä vedetään narua kaulaan? Ennakkoasetelma oli se, että SaiPa oli ylivoimainen ennakkosuosikki ja viimeksi voitto napattu tauon jälkeen 2012. Ensimmäinen erä täysin SaiPan, jossa oli paikka ratkoa peli. Heikko viimeistely ja huono tuuri vain iskivät päin näköä. Totta kai se vetää joukkueen hetkeksi kipsiin, mutta silti SaiPa nousi tuostakin suosta ylös. Ne kolme pistettä otettiin, mitkä piti ottaa ja tyylillä ole mitään väliä. Paljon helpompi lähteä jatkamaan viikkoa eteenpäin tuon voiton jälkeen.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Vaikeasta pelistä kairattiin voitto.
Mutta mutta... Vaikka tänään ei onnistun oikein mikään, niin #8 kyllä pisti silmään. Liike on kyllä niin verkkainen ja lisäksi kädet ei käy.... Onkohan siellä jotain takana, kun ei edes lähde haastamaan vastustajan pakkeja? Ei ymmärrä....
 

Barney

Jäsen
Kyllä on joo McIntyreä ikävä. Toivottavasti on mukana jo seuraavassa pelissä. Surkeaahan se on, että yhden miehen varassa on niin paljon, mutta minkäs teet.
En pidättelisi hengitystä McIntyren paluuta odotellessa. Miehellä on ilmeisesti aivotärähdys, joten paluun ajankohtaa on erittäin vaikea arvioida. Saattaa pelata jo tällä viikolla, ehkä runkosarjan lopulla tai ei enää ollenkaan tällä kaudella. Nuo pään vammat ovat sikäli erittäin pahoja, että ne voivat pitää pelaajan pitkään sivussa tai lopettaa jopa uran. Siitä minulla ei ole tietoa, kuinka paha McIntyren aivotärähdys on, joten parhassa tapauksessahan hän on jo seuraavassa pelissä mukana. Toivottavasti toimisto reagoi nyt, jos McIntyre on pitempään poissa. Koho on ollut tällä kaudella surkea, eikä Järvisestäkään taida olla kärkisentteriksi.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Odotetun nihkeä peli SaiPalta, mutta voitto kuitenkin otettiin ja sehän tässä tärkeintä onkin. Pelkäsin jopa pahempaa ottelua näin tauon jälkeen. Onneksi surkea toinen erä ei jatkunut kolmannessa vaan tarvittava ryhtiliike kuitenkin saatiin, vaikkei se helppoa ollut kolmannessakaan.

Hiukan sai pyyhkiä hikeä otsalta 0-1 tilanteessa, kun TPS:llä oli paikka jonka Markkanen kuitenkin onneksi hoiti tyylillä. Turha tästä ottelusta on masentua, vaikka vaikeaa olikin! Tämä oli ihan odotettavissa eikä ainakaan miun usko joukkueeseen kadonnut mihinkään. Vähän ailahteleva on silti SaiPa tällä kaudella ollut, mutta parhaimmillaan myös todella näyttävääkin peliä ollaan nähty.

Kohon tilanne askarruttaa silti minuakin, koska ei mies todellakaan ihan oma itsensä ole ollut. Toivottavasti Koho saa karistettua vaivansa ja saa loppukauden pelailla terveenä. Miestä kuitenkin tarvitaan kipeästi kokoonpanossa.

Yleisöä taisi olla 3331 katsojaa, joka on oikeastaan ihan ok, kun vastassa oli a-junnu pitoinen sarja jumbo ja pelipäiväkin tiistai.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ok, en tiennyt mikä vaiva McIntyrellä oli. Aivotärskyt on tosiaan katalia ja vaikeaennusteisia. Huono homma joka tapauksessa.

Sentteri tarvitaan sitten ehdottomasti jos Mäkki ei pysty pelaamaan tällä kaudella ja saattaisi olla tarve siinäkin tapauksessa jos saikku vielä jatkuu pidempään. Tuo tänhetkinen kalusto ei ole ihan tasapainoinen.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Nyt kun on ollut juttua mahdollisesta Kohon korvaajasta. Ja JOS sellaiselle on tarvetta ja ei mitään kovin kovaa luuta olla hankkimassa, niin millainen vaihtoehto olisi Teddy Da Costa. Lauantaina pelikaanien paidassa meno näytti ihan hyvältä.

Omasta mielestäni Kohon kalenterissa alkaa päivät käymään vähiin, joten Da Costasta saisi tosiaan hyvän korvaajan. Kaveri on ollut Pelicanseissa aivan liekeissä, joten toimistolta tarjouksia ranskalais-puolalaiselle. Toisaalta nykyisillä esityksillä luulen että lahtelaiset ovat sorvaamassa välittömästi kaverille sopimusta ensikaudeksi.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Mitä ihmettä? Juuri kaivettu voitto ja täällä vedetään narua kaulaan?

Tätä ihmettelen itsekin. Vaikka TPS on paska ja surkea ja hävinnyt 12 ottelua putkeen (joista tosin Elomon muistelmien mukaan 9 on päättynyt yhden maalin tappioon), niin tulihan tästä täydet pisteet. Edes sitä ei kukaan noteeraa että SaiPa sentään käänsi pelin itselleen kolmannessa erässä. Viimeiset minuutit tarjosivat viihdykettäkin ihan mukavasti. Paremmin ymmärtäisin tällaisen pessimismin jos alla olisi jäätävä tappioputki.

Tiedättekö kuinka monta tasakentällisin tehtyä maalia on uponnut SaiPan verkkoon viimeisten viiden ottelun aikana? Vastaus on 2 maalia. Eihän tämäkään mitään tietysti todista, kun kaikkia otteluita ei ole voitettu ja SaiPa pelaa niin surkeasti onnettomien senttereidensä johdolla

SaiPalla on sarjataulukossa hyvät asemat, ja täällä ollaan (voitetun ottelun jälkeen) liikuttavan yksimielisiä siitä että nyt nähdyn perusteella me ollaan hävitty tää kausi kun meillä on niin paskat pelaajat eikä uusia ja parempia ymmärretä toimistolla ostaa. No, kyllä yhden sentterin voisi minunkin puolestani hankkia.

Joku viisas on joskus sanonut, että ei pitäisi provosoitua jos provosoiodaan. Päätin kuitenkin provosoitua, kun minua vituttaa kun muita vituttaa vaikka ei niitä pitäisi vituttaa. Linkki johtaa Mua vituttaa -videoon.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPalla on sarjataulukossa hyvät asemat, ja täällä ollaan (voitetun ottelun jälkeen) liikuttavan yksimielisiä siitä että nyt nähdyn perusteella me ollaan hävitty tää kausi kun meillä on niin paskat pelaajat eikä uusia ja parempia ymmärretä toimistolla ostaa. No, kyllä yhden sentterin voisi minunkin puolestani hankkia.
Hmm... Kukahan se täällä nyt mahtaakaan ylireagoida?

Kuka ja missä on sanonu, et "me ollaa hävitty tää kausi"? Mielestäni ei kukaan. Miksi sanoisikaan, koska ei olla. Asemat on todella hyvät, mutta hikeä & verta saa vuodattaa, että ne asemat säilyy ja eilinen peli ei nyt vaan yksinkertaisesti ollut sitä periksiantamatonta ja hullua SaiPaa jota on tälläkin kaudella nähty. Tauon jälkeiseen vaisuuteen on turha verhoutua, tauko se on muillakin. Pitää olla valmiina - aina.

Totta helevetissä hieno asia, että voitto kairattiin jos ei muuta niin sillä rutiinilla, kuten joku Positiivisuusketjussa sanoi, se on vahvan joukkueen merkki. Siitä olen ainakin itse samaa mieltä. Olen myös sitä mieltä, että heikosta ja veltosta otteesta saa kritisoida, vaikka voitto tulisikin ja eilinen nyt oli luokatonta ja suurinpiirtein miltä tahansa muulta jengiltä olisi tullut turpaan niin, että tukka irtoaa.

No, ei tästä sen enempää? Voitto tuli, ollaan tyytyväisiä ja pelit jatkuu!

Omien tukena seisotaan loppuun asti, se on varmaa se. Kävi miten kävi. Ei kannata tehdä mitään lopullisia määritelmiä jos jotkut fanit vähän murisee.
 

Bacon

Jäsen
En nyt edelleenkään ymmärrä miten tuo eilinen ottelu oli luokaton. Ensimmäinen erä oli SaiPalta erinomainen ja vain Lassila sekä ripaus huonoa tuuria piti tepsukat pelissä mukana. Heti toisen erän alkuun kaverille maali niin sen jälkeen meni SaiPan peli yliyrittämiseksi ja joukkue meni ns. kipsiin. Näin olisi käynyt kenelle tahansa, kun pelin pitäisi kuitenkin olla se kuuluisa pakkovoitto. Ja siinä vaiheessa TPS tajusi, että perkele mehän saatetaan jopa voittaa tämä peli niin he laittoivat kaikki likoon, että näin olisi käynyt. Ja se oli kova temppu SaiPalta, että pystyivät nousemaan tuosta tilanteesta ja nappaamaan ne pisteet himaan. Näin ei välttämättä olisi ennen tapahtunut.

Mutta kuten todettu, pelit jatkuu ja Hämäläisen Ville oli luvannut haastattelussa, että Lahdesta tulee voitto. Näinköhän Ville nyt itsekään tietää mitä meni lupaamaan.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Omasta mielestäni Kohon kalenterissa alkaa päivät käymään vähiin, -- .

Sanon tämän edelleen: täällä taitaa olla jokin ihme konsensus siitä, että Koho on ikäloppu puukäsi, joka räjähtää tomuksi hetkellä millä hyvänsä. Ei vaan riitä ymmärrys näihin kommentteihin.

Bacon, olipa erinomainen se ensimmäinen erä tosiaan. Lähinnä hampaatonta puskemista, nolla tehtyä maalia, sekä muutama harppuunahyökkäys Tepsille. Tällä sapluunalla SaiPa on hävinnyt aika helvetin monta ottelua kotona tällä kaudella. Eikä siinä ole kyse huonosta tuurista, jos sitä kiekkoa ei mennä hakkaamaan sisään silloin kun pitää. Kolme pistettä oli hieno suoritus sentään.

Minua huolestuttaa tuo asennevammainen paskasakki, joka oli kentällä 45 minuuttia pelistä. Voiton eteen ei käytännössä tehty mitään ennen suurinpiirtein kolmannen erän puoliväliä. Edellisillä kausilla ei tällaista ollut kuin ehkä muutama ottelu kaudessa, ja nyt on joka toinen ottelu. Hieno homma, jos tämä ongelma saadaan vielä selätettyä, mutta pelkään, että ne ns. herättelijäpelaajat pelaavat tällä hetkellä jo muissa joukkueissa.
 

redpecka

Jäsen
Pientä tappiomielialaa kyllä itsekin tässä olin havaitsevinani, oliko sitten otteluketjussa vai missä ja oliko sitä loppujen lopuksi edes kovinkaan paljon vai ponnahtiko vain paradoksaalisuutensa vuoksi silmille voittopelin jälkeen, että ei ansaita pleijareita jne. Ja ei sillä - ihan hirveä peli. Kauas tultu ajoista jolloin vaikeista lähtökohdista on noustu päätöserässä tasoihin ja ohi ja fiilis silti laimea. Ei sillä - karsee peli tuo tepsipeli. Mutta kuten suurin osa täällä, olen itsekin sitä mieltä, että luja suoritus silti: lähtökohdiltaan ottelu vaikea, pientä loukkaantumishuolta sentterien ruuduilla, paineeton nuorten pelaajien tivoli vastassa, joilla jokaisella kovia näyttöhaluja, lisäksi iänikuinen "pakkovoitto" ja vieläpä kotiottelu. Miten se SaiPa itseasiassa edes onnistui suoriutumaan noinkin miehekkäästi suorituksestaan? Onneksi siellä sitten Flinck ja Leivo astuivat esiin kun jonkun se piti tehdä. Ja yritystä herättää joukkuetta ja katsojia kovilla taklauksilla oli edes jonkin verran ja vaikka tuomarit katsoivatkin parhaimmakseen suojella vastassaolevia junioreita, ei ne jäähyt harmittanut itseäni suurestikaan - taklausten välttely olisi sapettanut enemmän ja ei voi olla joukkueen vika jos vastapuolella pelaajat ovat lapsia (eivät jääneet makoilemaan kumminkaan, propsit siitä).

Vai on Ville Hämäläinen sanonut, että Lahdesta haetaan (en käyttänyt tuossa sanaa "kairata", en tiedä käyttikö Villekään, mutta ei jaksais ainakaan itse tässä enää kairata yhtään, voisi joku yrittää keksiä jonkin uuden trendisanan) voitto? Uskon, että Vilin sanomassa voi olla vinhaa perää (wanhalta haiskahtava trendisanonta, mutta en muista vähään aikaan nähneeni tällaista, joten olkoon), sillä se Paakkolan-Forsberg-vaara on mustini mukaan vaihtanut maisemaa.

Uskon SaiPan jonkintasoisen rutiinin riittävän sääleihin tänä keväänä, ja fifty-sixty niistä vielä jatkoon, mutta realistina (tässä yhteydessä) en usko sitä suurempiin mainetekoihin. Tämä siis sellaista musta tuntuu -osastoa, SaiPahan voi voittaa vaikka mestaruuden jollain ehkä 14-16% todennäköisyydellä, jossa siis viitisentoista mestaruutta sadassa vuodessa, jos tämä kausi pelattaisiin sata kertaa peräkkäin.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eilisestä pelistä osasi odottaakkin vaikeaa ja itselleni tuosta ensimmäisestä erästä tulikin mieleen Pelicans peli. Silloin SaiPa tyyliin hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin! Maaleja ei kuitenkaan saatu aikaiseksi ja Pelicans käytti kaikki paikkansa hyväkseen vieden pelin 0-5. Tällä kertaa kuitenkin vastustaja ei maaleja mättänyt onneksi tuolla prosentilla. Siksi hiukan jännitti tuon ensimmäisen erän jälkeen jo, että miten tulee käymään eikä se TPS:n 0-2 maalikaan kovin kaukana ollut. Onneksi meillä on kuitenkin Markkanen ja saatiin tarvittavat maalit aikaiseksi, mutta tosiaan toivoisin hiukan pirteämpää SaiPaa Kisapuistossa. Tärkeä oli kuitenkin voitto ja 3 pistettä eli tarvittava kuitenkin saatiin irti ja sehän on tärkeintä. Itselläni on todella vahva luotto tuohon joukkueeseen ja uskon, että edessä on pitkä rupeama.

Toivottavasti McIntyre palaa mahdollisimman pian on aika hemmetin iso palanen tuota joukkuetta.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sanon tämän edelleen: täällä taitaa olla jokin ihme konsensus siitä, että Koho on ikäloppu puukäsi, joka räjähtää tomuksi hetkellä millä hyvänsä. Ei vaan riitä ymmärrys näihin kommentteihin.

Minua huolestuttaa tuo asennevammainen paskasakki, joka oli kentällä 45 minuuttia pelistä. Voiton eteen ei käytännössä tehty mitään ennen suurinpiirtein kolmannen erän puoliväliä. Edellisillä kausilla ei tällaista ollut kuin ehkä muutama ottelu kaudessa, ja nyt on joka toinen ottelu. Hieno homma, jos tämä ongelma saadaan vielä selätettyä, mutta pelkään, että ne ns. herättelijäpelaajat pelaavat tällä hetkellä jo muissa joukkueissa.

Ei täällä mitään konsensusta ole, osa on vaan sitä mieltä että Kolle pelaa ykkösessä vanhoilla meriiteillä ei viimeaikaisilla näytöillä. Jos meillä olisi Mäcin lisäksi joku toinen sentteri joka pystyisi tekemään peliä olisi Kollen päivät jo luettu kärkikentissä. Nyt ei vaan tilanne vielä ole se. Chad Rau ei pysty tekemään peliä, Massimolla ei potku ja fyysisyys riitä, Hämäläinen on ennalta arvattava kun pelaa lähintä miestä ja Flinckillä on fyysisyys mutta vauhti puuttuu. Zborilista ei ole arviota kun ei ole miesten pelejä vielä pelannut.

Jotenkin vaikutti eilen että otetaan ensin Tepsistä mehut irti pelaamalla 45 minuuttia ja vasta sen jälkeen pistetään iso pyörä pyörimään. Fakta on kuitenkin se että Tepsin A-junnuilla ei kunto vielä riitä pelaamaan kovia minuutteja. Nyt joukkue on ehkä paremmassa hapessa Pelsuja vastaan. Tami vouhotti aikanaan 60 minuutin paineesta, nyt on sitten hiljaisempaa tuolla rintamalla.

Mr. Uimalakki (Dufva) sanoo näin: ''Ei tarvitse olla paras joukkue, riittää että on parempi kentällä olevista.''
 

redpecka

Jäsen
Sanon tämän edelleen: täällä taitaa olla jokin ihme konsensus siitä, että Koho on ikäloppu puukäsi, joka räjähtää tomuksi hetkellä millä hyvänsä. Ei vaan riitä ymmärrys näihin kommentteihin.
No minä liityn näihin joukkoihin, joissa todetaan, että Koho nyt on vaan ollut aika kehno, johtuu sitten mistä johtuu.

Harmikseni en muista, enkä laiskuuttani jaksa lähteä etsimään, jotta että kukas palstalainen se hyvin sanoi tästä asiasta, jossa itseni tavoin on peräänkuulutettu Kohon olevan hyvä kolmossentteri ja kahteen ekaan ketjuun tulisi löytää joku pätevämpi peluri, että oli Koho sitten taidoiltaan mikä tahansa, on hänen palkkansa kuitenkin sellainen saipamainen kärkiketjun hyökkääjän palkka, ja että kolmosen keskelle pitäisi löytyä kolmosketjun palkkatason peluri. Huomion tehnyt kirjoittaja varmaan itsensä tästä hyvästä lauseestaan tässä tunnistaa, mutta kun en itse sitä jaksa etsiä, se jäänee johonkin syövereihin vain hyvänä kommenttina, jota kukaan ei tohtinut ärsyttävän realisminsa takia noteerata.

Se, että hommattaisiin 1-2-ketjun sentteri ja Koho vapautettaisiin sinne minne kuuluu, olisi hieno asia, mutta kai siinä tultaisiin niihin kuuluisiin tekijöihin, kuten ollaanko valmiita panostamaan, halutaanko satsata juuri tähän kauteen, otetaanko pientä riskiä, vai mennäänkö hyväksi havaitulla metodilla ja katsotaan mihin riittää. Itse tietenkin haluaisin nähdä jonkun Moranin vielä tuossa, mutta kokonaisvaltaisesti ajatuksella että elämää on tämänkin kauden jälkeen hyväksyn myös realiteetit ja nöyränä kattelen Toimiston ammattimaista osaamista.

Tosin tuskin nuo moranit enää tässä vaiheessa kautta hirveesti maksaa, mutta onko niitä tarjollakaan... Ja koskas pirussa se siirtoaika nyt menikään nykyisin umpeen, kuun puolivälissä vai lopussa?
 

ahal

Jäsen
Jotenkin vaikutti eilen että otetaan ensin Tepsistä mehut irti pelaamalla 45 minuuttia ja vasta sen jälkeen pistetään iso pyörä pyörimään. Fakta on kuitenkin se että Tepsin A-junnuilla ei kunto vielä riitä pelaamaan kovia minuutteja. Nyt joukkue on ehkä paremmassa hapessa Pelsuja vastaan. Tami vouhotti aikanaan 60 minuutin paineesta, nyt on sitten hiljaisempaa tuolla rintamalla.

Mr. Uimalakki (Dufva) sanoo näin: ''Ei tarvitse olla paras joukkue, riittää että on parempi kentällä olevista.''
Katselin pelin jälkikäteen, eikä se niin huonolta näyttänyt kuin monet manasivat. Tepsi pelasi nimittäin hyvän puolustuspelin, aikaa ja tilaa ei SaiPalla juuri ollut ja maalinedusta oli usein ukkoja täynnä. Kiekolliseen käytiin heti kiinni, ja se on SaiPalle myrkkyä. Monet sputnikit nimittäin tarvitsevat sen ylimääräisen sekunnin aikaa ratkaisuunsa ja silloin kaveri ehtii jo blokkaamaan tai häiritsemään.

Ärhäkkä karvaus pakottaa myös äijät etäämmälle toisistaan ja silloin syntyy taas kaverille katkopaikkoja. Onneksi Tepsin hyökkäyspeli oli lopun ylivoimia lukuun ottamatta vaatimatonta, eikä katastrofia päässyt syntymään. Pelaajarumban vuoksi hyökkäyksen harjoittelu on arvatenkin jäänyt vähemmälle. Mutta tuolla puolustamisella, ja Lassilan avulla, tepsukat saattavat yllättää vielä monta kertaa.

Selvää myös on, että kova tempo kuluttaa nuorta joukkuetta, eikä lopun väsähdys ole yllätys. Mutta Atu varmasti näki monia positiivisia juttuja kentällä ensi kautta varten. Takuulla yhtään helpommalla eivät pisteet lähde Turustakaan parin viikon päästä. Hyvä jos jotain edes lähtisi mukaan.

Minusta SaiPa pelasi ihan ok-matsin. En syyttäisi velttoilusta millään muotoa. Tepsi vaan teki koitoksesta energisyydellään hankalan, osin SaiPan omilla aseilla. Ja silloin riittää tuo uimalakin tokaisu arvioksi vallan hyvin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En nyt edelleenkään ymmärrä miten tuo eilinen ottelu oli luokaton. Ensimmäinen erä oli SaiPalta erinomainen ja vain Lassila sekä ripaus huonoa tuuria piti tepsukat pelissä mukana. Heti toisen erän alkuun kaverille maali niin sen jälkeen meni SaiPan peli yliyrittämiseksi ja joukkue meni ns. kipsiin. Näin olisi käynyt kenelle tahansa, kun pelin pitäisi kuitenkin olla se kuuluisa pakkovoitto.
No, tämän myönnän, että pakkovoiton edessä on monikin ajautunut vaikeuksiin kun vastassa pelaa käytännössä paineeton joukkue jossa uudet pelaajat antaa näyttöjä tulevaisuuttaan silmällä pitäen. Lisäksi rutiinilla ja tahdonvoimalla voitto kuitenkin punnerrettiin sieltä ja kuten on jo muutamaan kertaan sanottu, kyllähän se tiettyä henkistä lujuutta kuitenkin kielii. Muistan ne ajat, kun SaiPa tälläiset pelit konttasi aika isolla prosentilla ja sitä kautta hyvinkin surullisia kaudenpäätöksiä.

Olet siis tätä kautta ihan oikeassa kun tarkemmin ajattelee ja ehkä ylimenevää kriittisyyttä, myönnetään. Se, että väitetään ihmisten olevan sitä mieltä, että tälläisen tuloksen jälkeen on kausi taputeltu ja pelaajat ihan umpipaskoja on melkoista yliampumista vuorostaan toiselta suunnalta. =) Kun en tosiaan (itseni mukaanlukien) kenenkään ole moista todennut sanoneen tai viestittäneen. Pelkkää tyytymättömyyttä pelilliseen ilmeeseen, mutta se nyt kuitenkin onneksi riitti joten se siitä. Voin tulla omalta puoleltani vastaan sikäli, että on tullut oltua turhan jyrkkä. Mitään kausi on ohi -mentaliteettia en kuitenkaan tunnusta liputtavani.

Sinänsä uskon, että jos SaiPa olisi ensimmäisen erän yv:t käyttäneet hyödykseen, niin tulos olisi voinut olla melko selkeäkin voitto. Jossittelua tietysti, kun ei mennyt niin ei, mutta peli kipsaantui siis jo omissa silmissäni hieman ensimmäisessäkin erässä kun kovan pyörityksen tuloksena ei saatu oikein mitään aikaan. Lassila oli toki hyvä, mutta kyllä niistä SaiPan kudeista aika turhan moni meni suoraan päin vastustajan maalivahtia ja homma meni muutoin kulmissa pyöriskelyksi aika lailla, joten siinä tehtiin vastustajan veskasta liikaa sankaria.

No, tämä jääköön viimeiseksi viestiksi tämän asian suhteen. Huomenna taas pelataan ja keskitytään siihen!
 

Bacon

Jäsen
Bacon, olipa erinomainen se ensimmäinen erä tosiaan. Lähinnä hampaatonta puskemista, nolla tehtyä maalia, sekä muutama harppuunahyökkäys Tepsille. Tällä sapluunalla SaiPa on hävinnyt aika helvetin monta ottelua kotona tällä kaudella. Eikä siinä ole kyse huonosta tuurista, jos sitä kiekkoa ei mennä hakkaamaan sisään silloin kun pitää. Kolme pistettä oli hieno suoritus sentään.

Niin no, lähes koko erä TPS:n päädyssä ja kyllä siellä SaiPalla oli paikat ratkaista ottelu. Myös maalin edestä. Pari kertaa se siinä viivan edessä pomppi sinne ja tänne, mutta ei maaliin. Sillehän ei mahda mitään, että meillä ei Steven Stamkoseja ole joukkue täynnä. Ja yleensä kun koko erä pyöritään toisessa päädyssä niin sieltä tulee pakostikin kaverille pari avopaikkaa vastaiskuista, kun mitään puolustustuntumaa ei ole. Esimerkkinä toiminee viime HIFK peli, joka taas oli HIFK:lta tehotonta pyörimistä ja SaiPa sai muutaman paikan, josta teki maalin. Jos SaiPalla olisi joku asennevamma ollut niin eiköhän TPS olisi tuota peliä vienyt ja todennäköisesti johtanutkin ottelua ensimmäisen erän jälkeen jotain 3-0.

Ted en ole väittänytkään kenenkään sanoneen kauden olevan ohi. Lähinnä nyt vain ihmettelin, kun täällä oltiin niin negatiivisella mielellä voitetun ottelun jälkeen.

Mutta joo katseet eteenpäin, torstaina vastassa Pelicans + Lahti, josta kukaan ei varmasti pisteitä odota ja lauantaina sitten se kuuluisa kuuden pisteen ottelu KalPaa vastaan. Tämä matsi taas olisi hoidettava keinolla millä hyvänsä. Kevät lähestyy ja pelit kovenee, lätkäkannattajan parasta aikaa!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Peliesitysten luokitteleminen absoluuttisen hyviksi tai helvetin huonoiksi on palloilulajeissa aika haasteellista. Kun kentällä on kaksi joukkuettä joista molemmat tekevät parhaansa sotkeakseen vastustajan kuviot, niin vaikeaa on arvottaa suorituksen hyvyyttä ilman että arvosteluun vaikuttaa myös vastapuolen samanaikainen huonous.

Esimerkki. Jos Brian Salcido sählää siiniviivalla kaksi kertaa kiekon vastustajalle ja omissa soi molemmilla kerroilla, niin tuomio on selvää: raahatkaa BS hiuksista viittuun ja heti! Mutta jos Salcido sählää vastustajalle kaksi maalin paikkaa, joista ei (hyökkääjän kädettömyyden tai Markkasen hyvyyden takia) maalia synny, niin synti on paljon helpompi antaa anteeksi. Entä jos Salcidon eilinen purku (oli muuten tolkuton riski, sekä V.Hämäläinen että Riikola kommentoivat sitä haastatteluissa tyyliin "kävipä tuuri") ei olisikaan mennyt tyhjään maaliin, vaan seurauksena olisi ollut pitkä kiekko, aloitus SaiPan päästä ja tasoitus 2-2? [EDIT: Kuten Bacon tuossa alla todisti, tämä oli huono esimerkki. Onneksi en ole erotuomari! Mutta muutetaan käsikirjoitusta niin, että Nummelin olisi yltänyt katkaisemaan Salcidon riskipitoisen purkuyrityksen, jä täräyttänyt kiekon siniseltä maaliin.]

Menipä filosofiseksi... Sitä vaan ajan takaa, että jos kuulantyöntäjän piti työntää 20 metriä mutta hyvistä olosuhteista huolimatta meni vain 19 metriä, niin suoritus oli absoluuttisesti huono. Ei voi syyttä muuta kuin omaa suoritusta. Jääkiekossa ja muissa palloilulajeissa hyvyyden ja huonouden arvosteleminen on parhaimmillaankin subjektiivista touhua. Onneksi Tirkkonen & Co ovat siinä hommassa kohtuullisen taitavia, ja tiukan paikan voivat tarkistaa omien näkemystensä oikeellisuuden täältä Jatkiksesta!
 
Viimeksi muokattu:

Bacon

Jäsen
Entä jos Salcidon eilinen purku (oli muuten tolkuton riski, sekä V.Hämäläinen että Riikola kommentoivat sitä haastatteluissa tyyliin "kävipä tuuri") ei olisikaan mennyt tyhjään maaliin, vaan seurauksena olisi ollut pitkä kiekko, aloitus SaiPan päästä ja tasoitus 2-2?

No sitten olisi linjatuomarit juosseet matsin jälkeen, kun SaiPa kuitenkin oli alivoimalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös