SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 489
  • 2 817

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko maksaa niin järjettömiä palkkoja, että vaikea uskoa Nokelaisen päätyvän meille. Uran kannalta vuosi SaiPan rääkissä tekisi varmasti hyvää, mutta eiköhän agentti hoida dollarinkuvat silmissään homman "kotiin".
Pelaajien verotiedoista se järjettömyys tulee lopulta ilmi ihan vuosittain joten tsekkaile niistä se järjettömyys. Muista myöskin rahastointimahdollisuus joten lisäile verotietoihin se ¨50000 vai onko sekään enää ennallaan. Ja ei, tämä viesti ei ollut ylistyslaulu Nokelaiselle vaan kummastutti ja hämmästytti tuo asenne tuolta aurinkorantojen lattarinnalta.
 

redpecka

Jäsen
Ilmari Pitkänen, parempi versio Vauhkosesta. Kelpaa. Pitkäsen ja Vauhkosen suurin ero on se, että toinen menee maalille ja on röyhkeä. Pitkänen ei ole yhtä iso, mutta voittaa asenteessa mennen tullen.

Itsepä näen tässä melkeinpä ennemminkin Giliatin korvaajan: ykkösketjuun vaan Tavin tai Mankisen kanssa (mitä? jotain 7 maalia viime kaudella nelosketjussa... ensi kaudella paukkuu ylivoima-ajalla 10 häkkiä.) Lisäksi gilahtamis-ratio lienee astetta pienempi kuin alkuperäisellä.

Uskon siis että Gilin taival on SaiPassa tällä erää ohi. Nyt on pelattu try-outin jälkeiset alipalkatut 1+1 vuotta ja palstatotuuden mukaan Gilille pitäisi maksaa ensi kaudella jo ihan palkkaakin. Minä jään tosin vähän ikävöimään tuttifruttia, mutta tämä mennyt vaikea kausi pehmentää eroa jonkin verran.

No, jos Lukon menestyspotentiaali painaa oman kylän pojalle enemmän kuin SaiPan paras kausi 15 vuoteen niin mikäpä siinä. Tosin kun katsoo Tirkkosen kausia SaiPassa niin olisi mielenkiintoista nähdä perustelut sille miksi joukkueella ei olisi realistinen mahdollisuus pudotuspeleihin myös ensi kaudella (tämä siis retorinen kysymys).

(Tuossa siis yllä spekulaatiota Nokelaisesta) En tiedä käykö perustelusta, mutta kun haasteen heitit, vaikkakin retorisen, yritän vastata.

Jonkunlainen projektien kliimaksi nähtiin tässä tänä keväänä ja ylipäätään tällä kaudella. Mestis-hakuja, jotka ulosmittasivat potentiaalinsa tänä vuonna: Vauhkonen, Piitulainen, Taipalus (kestää pari kolme vuotta ennenkuin seuraavat ovat kypsiä, sillä tuntuu ettei tässä ole ollut porrastusta tällä hetkellä, tosin ymmärretyistä syistä – kaikille ei olisi riittänyt peliaikaa). Flinck jos ei jatka, voidaan lisätä tähän ryhmään. Pärre lisätään tähän vaikkei mestishaku ollutkaan, mutta saavutti luultavasti sen mitä oli saavuttaakseen SaiPassa.

Noh, V.Hämäläistä, Venäläistä (jos jatkaa) ja Jokista ei onneksi tarvitse uudestaan hankkia, tämä osasto hyvää, kuten omien poikien kehitys [Leivo, Maalahti (Riikola)].

Sitten tämä suurin kysymys: Miten onnistuu tulevat davisit ja spinat sun muut Italian-haut? Varsinkin tämä kohta luo sellaisen kaoottisen vaihtelumuuttujan tähän touhuun, että vaikka kannattajana uskookin kaiken menevän taas nappiin ensi kaudella, samalla tavalla ei välttämättä ajattele joku Nokelaisen agentti ja laita asiakkaansa tulevaisuutta tällaiselle pohjalle (eikä kyse siis ole tässä spekulaatiossa pelkästään juuri noista ykköskorinulkkareista, vaan tästä kokonaispaketista, jota kaiversin tähän ruudulle).

Hyvät peruspilarit toki on olemassa: Riku, Ana, Pexxi, Volveriini, Koho, V.Hämis plus koko Kisapuiston crash boom bang jota vetävät perässään.

Kyllä Nokelaisella olisi pelillisesti yhtäläiset mahdollisuudet saada uransa uuteen nousuun niin Lukossa kuin SaiPassakin. Tosin SaiPassa ehkä loukkaantumisriski on suurempi, mikä olisi huono juttu niin pelaajan kuin joukkueenkin kannalta: Noksulle lisää takapakkia uralla ja SaiPalle kallis raato katsomoon. Vähän kaksiteräinen miekka, ja siksi en millään mottipäisellä lähtisi Nokelaista tavoittelemaan.

Samaa mieltä tästä: Nousu, loukkaantumisriski, ura, SaiPan budjetti... Luulenpa melkein että kääntyy keissi miten päin vain, se on luultavasti tehty kaikessa ymmärryksessä osapuolten kesken. Ainoa joka ei hyväksy mahdollista Blues-, Ässät-, Lukko-keissiä on saipamieliset kannattajat ynnä fanit. Itse en esimerkiksi oikein sulata, että tällainen kuten Markkanen ja Noksu menee vähän paremman rahanipun perässä huoraamaan vihollisseuraan. Kuinka monta kymmentä tuhatta nuo oikeesti saa kaudesta enemmän muualla kuin SaiPassa? NHL-ukot! Markkanen vielä SaiPan osaomistajana menee narreihin. Oliko se sen 45 000e (hatusta) arvoista, kun olisi sitä vastoin ollut mahdollisuus pelata siellä missä veikkauskin hyväksyisi pelin kohteeseen?

Veikkaukseni on, että kun Noksu tajuaa tämän epäkohdan agentin houkutellessa häntä Lukkoon ja syömmen vetävän Lappeeseen, hän valitsee pakkoraossa jonkin ruotsalais-, sveitsiläisseuran, jossa menee day by day -statuksella odotellessaan oikeaa siirtoa johonkin KHL:ään.

Ps. On nää SaiPan sankarit kyl hitoksee kummallisii: Markkanen, Koho, Nokelainen...
 

redpecka

Jäsen
Nokelainen ei ole urallaan missään eikä koskaan oikein päässyt olemaan ykkössentterinä(Jokereissa taisi pelata osittain, hyvin seurauksin). Siltä osin koko potentiaalia ei ole nähty. Nyt SaiPa ykkössentterin paikkaa varmaankin on tarjonnut ja se on nimenomaan se, mikä varmasti painaa vaakakupissa. Lukossa pelipaikka todennäköisesti löytyy kahdesta ensimmäisestä ketjusta, onko sitten keskellä vai laidalla, se onkin toinen asia.

Niin, viimeksi 10-11 kaudella siis Kexxun Jokereissa tehoilla 11+16=27 /46 ott. Kautta voinee pitää suht onnistuneena (vai voidaanko, pidettiinkö?). SaiPassa ensi kaudella olisi kalleimpia ukkeleita (näin mitä palstatotuuksia nyt kuuntelee ja sen pohjalta olettelee), joten olisiko saipakannattajat tyytyväisiä tuollaisiin tehopisteisiin? Jos nyt pysyy edes kasassa tuota 46 ottelua?

Lukolle tällaiset riskit tuskin tuntuisi missään, mahdolliset tappiot voi lakaista maton alle ja mahdollisista täysosumista voi vaan nauttia.

No mitäpä tätä enää pyörittelemään. Jos SaiPa näkee lääkärin lausunnot, agentin hintapyynnöt ja päättää ottaa, mikäs siinä sitten. Jos ei, sitten se ei ollut ollakseen.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin, viimeksi 10-11 kaudella siis Kexxun Jokereissa tehoilla 11+16=27 /46 ott. Kautta voinee pitää suht onnistuneena (vai voidaanko, pidettiinkö?). SaiPassa ensi kaudella olisi kalleimpia ukkeleita (näin mitä palstatotuuksia nyt kuuntelee ja sen pohjalta olettelee), joten olisiko saipakannattajat tyytyväisiä tuollaisiin tehopisteisiin? Jos nyt pysyy edes kasassa tuota 46 ottelua?

Noilla pisteillä olisi ollut tällä kaudella SaiPan viidenneksi tehokkain ja pisteissä per ottelu neljäs, tehokkaampi kuin esimerkiksi Mankinen ja pistekeskiarvossa hyvin lähellä Tavia. Kyllä olisin tyytyväinen jos Nokelainen tulisi ja tuollaiset tehot tekisi edellyttäen tietysti että otteet muutenkin olisivat hyviä. Olen samalla kannalla kuin monet muutkin näyttävät olevan, ei Nokelaisesta kannata mihinkään tarjouskilpailuun lähteä ja mottipäisiä hänelle maksaa mutta kyllä hänelle kannattaisi SaiPan mittapuussa rahakasta sopimusta tarjota. Tottakai kuitenkin lääkärin kautta ennen sopimuksen allekirjoittamista, normaalisti rikki olevaa pelaajaa nyt en haluaisi palkata ollenkaan mutta Nokelaisen olisin valmis ottamaan vaikka vähän rikkinäisenä, toki siinä tapauksessa sen pitäisi näkyä selvästi palkassa.
 

krissu87

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toista päivää nyt näitä nuorten kisoja lappeessa seuranneena. Kiinnitin huomioni Tsekin joukkueesta Adam Zborilin pikkuveljeen Jacub Zboriliin, olisi mielestäni kyllä kokeilemisen arvoinen. Pelaa siis pakkina ja on melko kookas. Mielestäni kiekollisesti erittäin varmaa pelaamista, mutta luistelussa vielä hieman puutteita.
 

Pinestone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Päivän Etelä-Saimaassa Tuomenoksa toteaa seuraavaa: "- Puheluita tuntuu tulevan jatkuvasti". Eli kiinnostusta tuntuu olevan suuntaan jos toiseen. Pelaajien DS, DS, MF ja SV kanssa ilmeisesti yritetään jonkinlaista sopimusta sorvata.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä juttu. Noista Venäläinen ja Flinck olisi oikein mieleisiä jatkajia omissa kirjoissani. Spinaa hahmottelin SaiPaan tulevaksi kaudeksi, mutta ei tietysti ihan millä tahansa hinnalla ja riippuen myös, mitä muuta on tulossa. Spangin kohdalla sama juttu, mutta noista kahdesta DS:sta mieluisempi jatkaja, toki.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Realistisesti pidettävissä olevat pelaajat olisivat tärkeysjärjestyksessä seuraavat:
1. Spang. Paransi loppua kohdin ja kunnon kesä alla olisi jo kauden alussa varmempi. Taso riittää ykköspakiksi SaiPassa jos kaikki natsaa.
2. Venäläinen. Tasaisen varma. Antaa aina kaikkensa ja on ilmeisen hyvin sitoutunut joukkueeseen.
3. Spina. Korvaa Giliattin ilman pelirangaistuksia. Uskon, että on 40 pisteen mies. Mielummin tämä kuin täysi arpa. Etenkin kun arpoja tulee jo muille paikoille suurella todennäköisyydellä.
4. Flinck. No on Flinck hyvässä ja pahassa. Helppo rakastaa ja vihata jopa yhden vaihdon aikana.

Tuossapa kai ne ainoat mahdolliset jatkot ovatkin. Pukka lienee tarpeeton vaikka ei ollutkaan huono. Cutta kelpaisi, mutta ei ehkä anna rahalle vastinetta. Veikkaan ettei ole halpa kaveri.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Nämä kaikki jätkät syventäisivät nykyistä valmistuvaa runkoa entisestään. Ensinnäkin kaikki ovat välieriin edenneen joukkueen ratkaisupelaajia. Jokainen tietää suunnan ja tavoitteen. Dan Spang loksautti omalla kohdallaan kaiken kohdilleen kevään ratkaisumittelöissä. Eri asia on Se perussuorittaminen jonkun muun kuin PSN:n parina. Joka tapauksessa ehdoton jatkotoive.

Sami Venäläinen on yksinkertaisesti varma suorittaja alempiin ketjuihin ja alivoimiin. Mikäli kaakonkulma kiinnostaa niin ehdottomasti jatkoa tälle luottojätkälle.

David Spinan kohdalla moni on epäillyt, miten tehoja syntyisi runkosarjassa. Nythän pleijarit sujuivat melko fantastisesti niin kauan kuin pysyi ehjänä. Itse uskon vakaasti, että harjoituskesä tutun organisaation ja ympäristön kanssa syventää suhdetta ja tuloksia voidaan odottaa ensi kauden alkukierroksista lähtien kärkiketjuissa. Kaiken lisäksi Spina on kokenut hyökkääjä. Ja tykkää faneista.

Ja Flinkki nyt on Flinkki.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
3. Spina. Korvaa Giliattin ilman pelirangaistuksia. Uskon, että on 40 pisteen mies. Mielummin tämä kuin täysi arpa. Etenkin kun arpoja tulee jo muille paikoille suurella todennäköisyydellä.

Tämä on kyllä hyvä pointti! Olen itsekkin samaa mieltä, kun olen tässä tämän päivän aikana asiaa pyöritellyt päässä. Välillä tuntui olevan liian heppoinen kaveri, mutta kyllähän tässä jätkässä on potentiaalia ihan oikeasti tuollaiseksi n.40 pisteen mieheksi. Ei tee myöskään samanlaisia kohellus virheitä kuin Giliati ja mikäli haluaa jäädä kohtuullisella hinnalla nostamaan omia osakkeitaan markkinoilla niin ei muuta ku paperia nenän eteen ja nimeä alle.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Tervetuloa Kuroselle. Plussaa tosiaan että kaverilla on jo kokonaisen kauden edestä liigakokemusta, ja ainakin EP:n mukaan pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Tuohon vielä toivottavasti Flinckin ja Venäläisen jatkosopparit päälle niin alaketjuissa alkaa olla mukavasti leveyttä ja voidaan alkaa odottaa ykköskorin hankintoja.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielenkiintoinen ja aivan taatusti potentiaalinen haku. Edelläkirjoittaneen tapaan pidän positiivisena, että on myös Liigakokemusta alla ja Mestiksessä pelaaminen varmasti antanut lisää itseluottamusta ja pelituntumaa mestaruuden myötä.

Toivotaan, että tässä on taas yksi helmi joka nousee SaiPassa ihan uudelle tasolle. Nuori kaverikin vielä, niin kaikki mahdollista.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Mies, jonka lähtöä Kouvolaan tuli kyllä harmiteltua. Ei saanut heikossa Ilveksessä kunnon näytönpaikkaa, ja miehen laidoilla taisi pelata sellaisia taitoniekkoja kuin Tommi Välimaa ja Miiko Hintz. Toki oli fyysisesti raakile, mutta taitoa ehdottomasti löytyy ja toivottavasti Kouvolan vuosi on tuonut jämäkkyyttä pelaamiseen.

Kuronenhan esiintyi myös junnumaajoukkueessa 11-12 osana suhteellisen kovaa hyökkäystä. Raipen valitsemana toki, mutta joka tapauksessa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Nopea, mutta ehkä hippasen köykäinen jannu, joka menee kuitenkin aktiivisesti karvaamaan ja ajaa mieheen kiinni. Hyvä ranneveto ja pelaa myös ihan hyvin puolustussuuntaan. Ei kauhean luova kiekon kanssa (lue: ei esim. rytmitä ketjun peliä). KooKoon rosterissa kakkosketjun miehiä, mutta pystyi pelaamaan ketjussa kuin ketjussa. Nosti tasoaan pudotuspeleissä, josta aina iso plussa ja jatko mustaoransseissa olisi myös ollut toivottu.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
No helvetti, Ei kai Tuomenoksalle tullut virhe, luuli palkanneensa Keräsen, mutta tulikin Kuronen?

Kyllä siellä on SaiPan taholta miestä varmasti tarkkailtu, kun sopimukseen on päädytty. Kevytrakenteinen näköjään, mutta eiköhän Huhtala kesän aikana liimaa mieheen lisää lihasta, ei ainakaan sopimuksen tehneenä pääse harjoituksia karkuun, niin kuin viime keväänä pari yrittäjää kuulemani mukaan oli lähtenyt.
Oli kuulemma aivan "hullun hommaa".
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kevytrakenteinen näköjään, mutta eiköhän Huhtala kesän aikana liimaa mieheen lisää lihasta, ei ainakaan sopimuksen tehneenä pääse harjoituksia karkuun, niin kuin viime keväänä pari yrittäjää kuulemani mukaan oli lähtenyt.
Oli kuulemma aivan "hullun hommaa".

Siis mitäh, oliko nämä kaverit mukana tällä kaudella, ja jos oli niin miten vetivät ns. fyysisesti tämän kauden.

Ilmeisesti tuota kesäharjoittelua ei tehdä niin että alkukartoituksen jälkeen aletaan työstämään ''potilasta'' kuntoon. Nyt Jussi laittaa maksimipainot tankoon ja katsoon miten äijä vastaa haasteeseen.

Ja on se kyllä naurettavaa jos porukan kovakuntoisin äijä on kuntovalmentaja, sillehän pitäisi antaa maila käteen ja pistää laatikkoon ajokoiraksi mikäli vaan osaa yhtään luistella.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Derrickille: Eihän nämä try-outilla olleet sitten täällä pelanneet, kun ei harjoittelua kestäneet, vaan poistuivat ilmeisesti kesken tuon koeajan.
Ja tuo on nyt pleijareitten aikaan kuultu juttu, kun juteltiin joukkueen harjoittelusta ja kunnon kestävyydestä.

Uskoisin, että Kurosellakin kesän jälkeen on muutama kilo painoa enemmän kuin tällä hetkellä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Derrickille: Eihän nämä try-outilla olleet sitten täällä pelanneet, kun ei harjoittelua kestäneet, vaan poistuivat ilmeisesti kesken tuon koeajan.
Ja tuo on nyt pleijareitten aikaan kuultu juttu, kun juteltiin joukkueen harjoittelusta ja kunnon kestävyydestä.

Niin, osaltaan varmaankin myös selittää miksi tälle kaudelle sopimuksen omanneet Ullberg, Rehunen, Paalanen ja Pulli eivät joukkueessa pelanneet vaan sopimukset oli purettu ''yhteisymmärryksessä''.

Toisaalta kertoo myös siitä että Peksi ei kelpuuta sellaisia pelaajia joilla ei voi pelata voittavaa kiekkoa.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Jonkun verran harjoittelusta itsekin tietävänä voin sanoa, että noista neljästä yhden kaverin tulokset vaatii aivan perkeleellisen treenin.
 
Viimeksi muokattu:

krissu87

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eilen käytyäni Kisapuistossa nuorten kisoja seuraamassa tuli vastaan parkkipaikalla hinausauto, jonka kyydissä näytti olevan Savilahti-Naganderin ja Giliatin nimillä varustetut autot.
 

Wolves

Jäsen
Niin, osaltaan varmaankin myös selittää miksi tälle kaudelle sopimuksen omanneet Ullberg, Rehunen, Paalanen ja Pulli eivät joukkueessa pelanneet vaan sopimukset oli purettu ''yhteisymmärryksessä''.

Olenko nyt missannut jotain täysin, mutta Paalanenhan pelasi Mikkelissä lainalla SaiPasta eikä sopimusta milloinkaan purettu. Se vain päättyi tähän kauteen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Niin, osaltaan varmaankin myös selittää miksi tälle kaudelle sopimuksen omanneet Ullberg, Rehunen, Paalanen ja Pulli eivät joukkueessa pelanneet vaan sopimukset oli purettu ''yhteisymmärryksessä''.

Toisaalta kertoo myös siitä että Peksi ei kelpuuta sellaisia pelaajia joilla ei voi pelata voittavaa kiekkoa.

Tuosta porukasta Rehunen varmaan oli selkeästi tapaus, jolle ei vaan kova treeni maistunut. Sen sijaan Paalasen fyysinen kunto tiedetään myös Hakalin ulkopuolella, ja Mikkelin komennus selittyy pelillisillä syillä. Eikä Jere Pullinkaan fysiikassa käsittääkseni pitänyt olla estettä menestyksekkäälle liigakiekkoilulle, mutta Peksin pelisysteemi + Jere Pulli oli vaan huonosti toimiva yhdistelmä. Eikä Jeren ura oikein lähtenyt liitoon Kai Suikkasenkaan valmennuksessa, vaikka Jere Turussa pääsikin pelaamaan kolmea ottelua vaille täyden runkosarjan.'

EDIT: Barneylla on varmasti paremmat lähteet tapaus Rehusen suhteen. Rehusta minulle viime syksynä sivulauseessa kommentoinut "lähteeni" on joskus tiennyt joistain asioista paljonkin, mutta saattoi höpistä tapaus Rehusesta hyvinkin vain mutu-tuntumalta.
 
Viimeksi muokattu:

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Tuossa minun kuulemassani jutussa on turha vetää mitään nimiä esiin, ymmärsin että nuo sankarit oli ulkoapäin tulleet seuran kokeelle.
Ei vaan kestäneet edes koeaikaa, ja se siitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös