Tuossa kun viikon verran suunnistin lähinnä makuaistin varassa Keski-Euroopassa, niin pakko sanoa, että ruoka oli keskimäärin paremmanmakuista kuin täällä.
Itsekin keski-euroopassa autolla useampana vuonna kiertäneenä täytyy todeta että kulttuurierot nimenomaan ruokakulttuurissa ovat suuria. Samalla kun kehutaan Ranskan ja Italian ruokakulttuuria niin vieressä olevassa Saksassa siitä ei ole tietoakaan. Raaka-aineet kaupassa ihan ok, mutta jos jokainen järkevänhintainen ravintola tarjoaa vaan "schnitzeliä", makkaraa ja perunaa eri muodoissa niin ei voi käsittää Saksalaisia. Jopa yhden keskivertoa tasokkaamman ravintolan ainoa kala-annos oli paneroitu lohi, just.
Toinen muistikuva oli kun pyydettiin perinteistä saksalaista ruokaa ja vielä atlantin rannalla niin saatiin aivan hirvittävän näköinen lautanen missä oli erilaisia paistettuja mössöjä, munakokkelia, perunaa, jotain hokikalan tapaista sekä huonoimpia katkarapuja mitä olen ikinä syönyt ja suolaa aivan käsittämättömästi.
Tämä on yksi syy miksi autolomilla Saksan läpi ajaa mahdollisimman nopeasti.
Ainoa plussa Saksalle tulee Moselin(Riesling) alueen hyvistä "kesäviineistä" ja muutamista oluista.
_