Run Forrest Run! – Jatkoajassa lenkkeilijöitä?

  • 564 996
  • 3 878

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Tsemit starttiviivalle! Tälle keväälle ei kipinää tuonne löytynyt, vaikka useamman kerran on tullut käytyäkin.

Jostain syystä vasta nyt on heräämässä kevään lenkki-innostus.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Elämäni ensimmäinen puolikas tuli juostua aikaa 1h 59min, siitä on hyvä lähteä parantamaan.

15 kilometriin saakka juoksu kulki mainiosti niin, etä loppuajaksi olisi tullut n. 1h 54min. Tämän jälkeen jalat väsyivät ihan täysin. Viimeisellä kilometrillä molemmat pohkeet kramppailivat kilpaa kun yritin pientä loppukiriä saada aikaiseksi varmistaakseni alle 2h ajan.

Helsinki City Runin järjestelyt vaikuttivat erinomaisilta, vaikka itselläni tosiaan ei ole tällaisista tapahtumista mitään kokemusta ennen tätä. Kavereiden mukaan reitti oli haastava ja muiden ajat näyttävät olevan heikommat kuin tavoiteajat.

Mites muiden HCR meni?
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Mites muiden HCR meni?
Loppuajaksi tuli 1.57, joka oli ihan positiivinen yllätys. Ennen starttia kun en kovin luottavainen ollut tuohon kahden tunnin alitukseen. Tällä kertaa lähdin sen suurempia varmistelematta liikkeelle ja noin puolimatkaan asti kulki erinomaisesti. Sitten alkoivat (myös täällä) pohkeet kramppaan ja vähän muutakin vaivaa. Viimeiset kilometrit periaatteessa tuntuivat muuten hyvältä, mutta minkäänlaista kiriä ei pystynyt enää latamaan kun pohkeet eivät antaneet yhtään myöten ja maalissa oli sellainen olo, että nyt ei lopulta saatu aivan kaikkea irti. Tuossa varmaan karkasi muutama potentiaalinen minuutti, mutta olen tähänkin aikaan tyytyväinen. Viime vuonna oli muuten ihan sama homma pohkeiden kanssa eli alkoivat kramppaan loppumatkasta ja silloin jouduin pari kertaa pysähtymään ja venytellä. Osaakohan joku enemmän asioista tietävä antaa jotakin vinkkejä, jolla tuota mahdollisesti pystyisi ehkäisemään? Takareidetkin vähän reistailivat jossain vaiheessa matkaa, mutta eivät lopulta haitanneet juoksua merkittävästi.

Reitti oli hieman muuttunut aikaisemmista vuosista ja lähtöryhmiä oli käsittääkseni pienennetty. Ei toki hirveästi silti tuntunut. Vaikka laitoin kaksi tuntia tavoiteajaksi, niin jouduin vaaleanpunaiseen lähtöryhmään, joka lähti matkaan kello 16.05. Todella hidas oli tuo lähtöryhmä keskimäärin ja lähdöstä maaliin sai ohitella porukkaa oikealta ja vasemmalta. Myöskin edellisten lähtöryhmien juoksijoita sattui paljon tielle. Keli oli kuitenkin erinomaisisin tällaiseen tapahtumaan eli ei liian kylmä eikä kuuma. Eikä vettäkään satanut.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Onnea kaikille! Itse juoksin uuden ennätyksen (alle 5min/km).
Lähdin sinisen ryhmän eturivistä ja vaikka startissa oli 15min väliä edelliseen niin ohitin monta sataa juoksijaa matkalla. Kyllähän Se hieman vitutti muutenkin ruuhkaisella reitillä kun vihreässä ryhmässä edellä oli kaikenlaista yli kahden tunnin köpöttelijää vaikka heidän aikatavoitteensa ollut 1.40-1.50 (?). Noh, kukin tyylillään. Myönnän toki että,juoksin 5min omaa tavoitettani paremman ajan. Muutenhan tapahtuma oli hienosti järjestetty ja hyvä meininki!
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyselläänpä täältä seuraavaa: Onko kellekkään vasta-alkajalle tullut alaselkä kipeäksi juoksuharjoituksista? Itselläni jokunen viikko sitten alaselkä puutui ja siihen liittyi hermokipu joka säteili pohkeisiin saakka. Lääkäri antoi lääkkeet ja olin juoksematta noin 2vko mutta vieläkin pakaran yläosassa on hermokipupiste joka säteilee toiseen pohkeeseen. Kun liikkuu ja kävelee niin kipu häviää mutta lyhyenkin istumisen jälkeen ylös nouseminen aiheuttaa kohtalaisen viiltävän kivun pakaran yläosassa. Juoksemisessa ei tunnu mitään.

Yritin talvella vahvistaa alaselän lihaksia punttiksella kyykkäämällä ja maastavedolla mutta pidin tarkoituksella painot todella pieniä ja toistot suurina ettei mitään hämminkiä pääsisi syntymään.

Olisiko juoksutekniikassa jotain vikaa?
 

Mehtänucco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Elämäni ensimmäinen virallinen puolikas takana. Viime vuonna piti jo osallistua, mutta flunssa esti sen silloin. Eilen ajattelin ennen juoksu että realistinne loppuaika voisi olla jotain 1h50min-2h. Ensimmäisen seiskan jälkeen katsoin kelloa ensimmäisen kerran ja yllätys oli suuri, kello näytti että aikaa oli mennyt rapiat 33min, eli tulossa oli omalle tasolle huikea aika. Lisäksi voimia oli vielä hyvin jäljellä, joten mietein että mitähän tästä mahtaa tulla.

Loppuaika oli sitten hiukan päälle 1h41min. Mehtänucco oli kyllä ihan loppu maaliin päästyään, mutta todellakin onnellinen. Illalla jalat olivat kipeät ja kävely näytti varmasti huvittavalta. Tähän vielä mukaan kaksi kaveria, joiden kävelyn taso oli samaa luokka, joten ollut varmasti hilpeä näky helsingin illassa.

Tosiaan tänä vuonna tähän mennessä harjoittelu on ollut melko heikkoa. kilometrejä takana joku vajaa 150, mutta kiekkoa on sitten tullut pelattua vähintään kahdesti viikossa huhtikuun loppuun asti. Loka-Marraskuussa vedin kerran viikkon sellaista 14-16 kilometriä, mutta kevätpuolella pitkät lenkit vähän jäivät, siihen nähden olen todellä tyytyväinen ja yllättynyt tuloksesta.

Kavereiden kanssa alustavasti jo sovittiin, että syksyllä uudestaan ja silloin tavoitteena on päästä alle 1.40.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
No niin, en nyt ihan tavoitteeseen päässyt, mutta lähtipä viime vuoden ajasta reilut 6 minuuttia joten aivan tyytyväinen voi olla kun minimitavoite 2 tuntiakin alittui. Ennätyksestä jäi aika tasan tarkkaan kolme minuuttia, mutta kun se on juostu Oulun lähes täysin tasaisella reitillä, niin ei sitä aikaa suoraan tuolla HCR:n rynkyttävissä keskuspuiston maastoissa juostuun aikaan voi verrata.

Eihän tuo juoksu ollut helppoa oikeastaan missään vaiheessa. Ehkä parhaiten kulki välillä 5-10 km, mutta sitten Pikku-Huopalahtea kiertäessä oli melkein yhtä tukalaa kuin viime vuonnakin, tosin sentään kävelyksi ei tarvinnut tällä kertaa missään vaiheessa pistää. Ja rasitus pysyi kuitenkin koko matkan järjellisellä tasolla, toisin kuin sillä kaverilla joka oli stadionin kupeeseen kuukahtanut, sellaisen 300 metrin päähän maalista. Tajuissaan näytti kuitenkin olevan, joten tuskin mitään sen vakavampaa.

Juoma imeytyi hyvin ja sain sitä kiskottua reitin varrella riittävästi, mutta jospa sitä nyt pikkuhiljaa ymmärtäisi pysyä noista geeleistä erossa. Vauhtia ne ei hiljentäneet, mutta illalla tuli aika paljon istuttua vessassa. Aika sekaisin se mömmö sai vatsan, joten ei ole mulle sopivaa kamaa.

Kohtuullisella ympärivuotisella lenkkeilyllä ja meikäläisen lahjoilla ei juuri parempaa aikaa voi odottaakaan, mutta siitä lähdetään, että ensi vuonna ajasta nipistetään vielä hieman pois. Se lienee ihan terveellinen tavoite, että sitä mukaa kun ikävuosia kertyy lisää, niin ajasta lähtee minuutteja tai ainakin sekunteja pois.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Pääsin itsekin nyt toisella yrittämällä jo juoksemaankin. Vuosi sitten piti osallistua mutta polvilumpio päätti mennä sijoiltaan ja se aiheutti osallistumisen siirtymisen tähän vuoteen.

Kauheasti en ehtinyt lenkkeillä ennen eilistä ja tavoitteena olikin vain juoksun suorittaminen kunnialla. Ensimmäiset kymmenen kilometriä menikin rauhallisesti hieman alle 10 kilometrin tuntivauhtia ja kun siinä vaiheessa huomasin kaiken toimivan ja polvessa ei ihmeempiä tuntemuksia ollut niin siitä sitten kiihtyvällä tahdilla kohti maalia. Loppuaika painui hieman yli kahden tunnin mutta olen tyytyväinen paikkojen kestämisestä. Ensi vuonna sitten parannetaan.

Järjestelyt toimivat kyllä mainiosti ja porukkaakin oli kivasti reitin varrella.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yritin talvella vahvistaa alaselän lihaksia punttiksella kyykkäämällä ja maastavedolla mutta pidin tarkoituksella painot todella pieniä ja toistot suurina ettei mitään hämminkiä pääsisi syntymään.

Olisiko juoksutekniikassa jotain vikaa?

Jos selkä kipeytyy, niin vikaa on ehkä enemmänkin vatsa- kuin selkälihaksissa ja selkää vahvistamalla saattaa tilanne jopa pahentua, jos vastakkaisten lihasten tasapaino on entistä enemmän pielessä. Noin ylipäätään juoksemisessa tärkein lihasryhmä ovat keskivartalon syvät lihakset.

Sen verran se tietysti liittyy tekniikkaankin, että jos vatsalihakset ovat heikot, niin lantion asento ei pysy, vaan perse alkaa laahata. Voit vertailla oman lantiosi asentoa esimerkiksi Youtubesta löytyviin näytteisiin Tirunesh Dibaban juoksusta. Samoin voi joskus kokeilla sellaista vähän reippaampaa ryhdikästä ja lennokasta juoksua ja tunnustella, onko lantio silloin samassa asennossa kuin normaalissa lenkkivauhdissa. Kovemmassa vauhdissa kun tekniikka tulee automaattisesti tuolta osin vähän paremmaksi.

Ja onnea kaikille menestyksekkäästi HCR:ssä juosseille. Itsellä olisi kolmen viikon kuluttua Tukholman maraton ja kondis vaikuttaa kyllä aika lupaavalta.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja sitä nyt vaan vielä kaikille harrastajille, että jos tykkäätte juoksutapahtumissa käydä, niin älkää suotta sitä ensi vuoden HCR:ia odottako. Suomi on täynnä toinen toistaan viehättävämpiä juoksutapahtumia, joissa järjestelyt toimivat, reitit ovat mukavia eikä tarvitse tolkuttomassa tungoksessa puikkelehtia. Hinnatkin ovat murto-osa HCR:n hinnasta. Itse esimerkiksi ajattelin tänä vuonna käydä katsomassa, minkälainen meininki on Keuruun yömaratonilla, jos se vaan perheen lomasuunnitelmiin mahtuu. Täältä esimerkiksi voi bongailla itselleen sopivan maratonin, puolimaratonin tai lyhyemmänkin siivun: Juoksukalenteri
(linkki vie Juoksija-lehden juoksukalenteriin)
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Tukholmaan on muuten omakin suuntani kolmen viikon päästä, mutta nämä kevätjuoksut ovat mulle enemmänkin valmistautumista syksyyn, jolloin aion parantaa maratonin ennätystäni taas askeleen lähemmäs 3.30- tasoa. Pitkiä lenkkejä ei ole riittävästi alla vielä vaikka puolikkaalla ennätys lauantaina tulikin.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Puolikkaan kävin juoksemassa. Yhteisaika oli 2.02h. Vauhdin olisi voinut jakaa hieman tasaisemmin kun eka 10,5km oli jossain 66min paikkeilla ja toinen sitten noin 56min. Jolkottelin ekan kympin työkavereitten kanssa ja sit ajattelin vähän rutistaa. Hyvät fiilikset jäi kuitenkin. Koko pitkälle oli tavoitteena 4.30h ja uskon, että siihen menee kun juoksee alusta asti sopivan tasaista vauhtia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä ei mitään varsinaisia tavoitteita ole, mutta puolimaratonin juoksua olen ajatellut syksyksi. Paha tästä varmaan on sanoa, mutta mitä kokeneemmat juoksijat ovat mieltä näillä tiedoilla, onko mahdollisuutta läpäistä ja mikä olisi sopiva aikatavoite?
En nyt mikään kokenut juoksija ole, ja itsekin juoksin vasta äsken ensimmäisen puolikkaani, mutta taidetaan olla aika samantasoisia juoksijoita niin vastaan. 2 tuntia oli oma tavoitteeni, ja pääsin ja juuri sen alle. Siitä on hyvä lähteä parantamaan.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Onkos kukaan jatkoajan sankareista juossut superpitkiä Ultrajuoksuja? Jos on nii mielelläni kuulisin kommenttejanne. Itseäni jonkinverran kiihottaa ajatus 160km Ultrajuoksusta. 100km on kerran jo menty ja silloin oli fiilis "ei koskaan enää tälläistä rääkkäystä" mutta kummasti se vaan perspektiivi häviää kun aikaa kuluu.

Onko kellään antaa mitään konkreettista neuvoa tai näkemystä miten tälläiseen kannattaisi alkaa reenata?
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ensimmäiseen maratoniin on aikaa 39 päivää ja juoksen sen Turussa, Paavo Nurmi Maratonissa.

Aiempaa pohjaa on 2010 ja 2012 vuosien Pirkan Hölkistä (33km, joissa ajat 4.06 ja 4.10). Tänä vuonna olen juossut enemmän pohjia kuin aiemmin ja harjoituskaudella olen päässyt puolikkaan 1.50.

Jos ei mitään tappohellettä tule uskon maaliinpääsyyn, joka on ainoa tavoite.
 

J.Olof

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tsempit maratonille. Kyllä se noilla pohjilla menee kun vauhti on kohdallaan. Itse juoksin viime viikonvaihteessa Riiassa toisen maratonini, täytyy kyllä sanoa että helle tosiaan tekee hommasta raskaamman. Toki maalialueella hengailu oli helteessä mukavampaa kuin ekalla maratonilla viime vuonna Tukholmassa, jossa sade alkoi n. 20 km:n kohdalla ja jatkui maaliin asti -> joka ikinen vaatekappale oli läpimärkä.

Mutta hieno laji joka tapauksessa ja onnea suureen päivään :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Huomenna olis edessä 2000m juoksu. Millä taktiikalla tuota kannattaisi lähteä juoksemaan? Alussa hitaammin ja loppua kohden kiristyvä vauhti vai kokoajan mahd. kovaa? Juoksin cooperin viimeksi 2012 syksyllä ja tulos oli 2350m, tosin silloin juoksin liian kovaa alussa ja välillä oli pakko kävellä. Jos nyt vetäisin cooperin niin arviolta sinne 2700m hujakoille menisi. Huomenna tavoite olisi saada juostua tuo 2000m n. 9-10 minuuttiin. Vinkkejä?
 

Hiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu
Huomenna olis edessä 2000m juoksu. Millä taktiikalla tuota kannattaisi lähteä juoksemaan? Alussa hitaammin ja loppua kohden kiristyvä vauhti vai kokoajan mahd. kovaa? Juoksin cooperin viimeksi 2012 syksyllä ja tulos oli 2350m, tosin silloin juoksin liian kovaa alussa ja välillä oli pakko kävellä. Jos nyt vetäisin cooperin niin arviolta sinne 2700m hujakoille menisi. Huomenna tavoite olisi saada juostua tuo 2000m n. 9-10 minuuttiin. Vinkkejä?

No tuossa 2700 metrin Cooperin testissä 2000 metriä tulee täyteen ajassa 8:53. Eipä siinä sen kummempia neuvoja, noin lyhyen aikaa kestävä suoritus on suhteellisen intensiivinen ja optimaalinen tulos on saavutettavissa mahdollisimman tasavauhtisella tai korkeintaan loppukirin verran kiihtyvällä suorituksella. Yritä arvioida maksimisuorituksesi mahdollisimman realistisesti ja lähde juoksemaan tasavauhtisesti sitä kohti. Ota aikoja vaikka joka kierrokselta, jos mahdollista ja sääntele vauhtia sen perusteella. Matkan lyhyys tekee sen, että jos sen täysiä juoksee, niin hapot tulee korvista asti ulos, kuten tietysti pitääkin.

Suosittelen myös huolellisia, ainakin 20 minuuttia kestäviä alkuverryttelyjä, jotka sisältävät hölkkää ja nopeampia rullauksia, jotka aukovat paikkoja.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
^Kierrosajoilla 1:40 liikenteeseen ja katsot kuinka äijän käy. 200 metrin väliaika siis 50sek, 100m 25sek.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Onko kellään antaa mitään konkreettista neuvoa tai näkemystä miten tälläiseen kannattaisi alkaa reenata?

En ole sadan mailin kisoja juossut, mutta itseänikin ne ovat alkaneet kiinnostaa suunnattomasti. Olen monet vuodet seurannut ultrajuoksijoita (lähinnä vuoristokisoja juoksevia) ja saanut kyllä aika hyvän kuvan siitä millaisista veikoista on kyse. Harjoittelussa on kyllä selkeästi kyse enemmän määrästä. Osalla kisaan valmistautuessa viikkokilometrit ovat jopa 500km:n tuntumassa. Tämä riippuu taas ihan puhtaasti siitä, missä ja miten harjoittelet ja mihin kisaan tähtäät. Esim. Pyreneitten ihmemies Kilian Jornet laskee harjoitusmäärässään kilometrien sijaan saavutettuja vuorenhuippuja ja kilometrit jäävät täten pienemmiksi.

Mutta jos esim. aikoo juosta viime kesänä ymmärtääkseni ensimmäistä kertaa järjestetyn Oxroad 100mailia-kisan (160km Turusta Hämeenlinnaan), niin varmaan kannattaa asettaa tavoite 2-3 vuoden päähän minimissään ja ruveta laittamaan tossua toisen eteen.

Harjoitteluhan muuten koostuu ihan samoista asioista. Kehonhallinta ja syvien juoksulihasten kehittäminen, hyvät pitkät palautumisjaksot jne. Ultrajuoksijathan ovat moni oppineet kantapään kautta, että myös "psyykeen" pitää palautua ollakseen riittävän vahva ja motivoitunut läpäisemään seuraavan kisan ja siihen liittyvän harjoittelun. Nopeusharjoittelun suhde verrattuna pk-vauhtisiin pitkiin lenkkeihin muuttuu varmaan oleellisimmin.

Tuossa nyt alkuun jotain...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mutta jos esim. aikoo juosta viime kesänä ymmärtääkseni ensimmäistä kertaa järjestetyn Oxroad 100mailia-kisan (160km Turusta Hämeenlinnaan), niin varmaan kannattaa asettaa tavoite 2-3 vuoden päähän minimissään ja ruveta laittamaan tossua toisen eteen.
Asia, joka avautui minulle. Oxroad juostaan näköjään Hämeen Härkätietä. Enpä tuota nimeä olekaan kuin yli puoli vuotta kummastellut Juoksufoorumilla.

Vasen jalkaterä vihoittelee taas. Tai oikeastaan jalkapohjan puolelta. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, viikon paussi riittää ja sitten voi taas painaa menemään. Saatan kokeilla uusia tossuja etuajassa, kun löysin tarjouksesta nykykengille samanlaiset kaveriksi. Nykyiset ovat vasta puolessa välissä elinkaartaan, mutta voi verrata tuntumaa kuitenkin, josko vaimennus olisi heittämässä hyvästejä.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Kaikille asiasta kiinnostuneille: Oxroad on peruttu tältä vuodelta. Noita Ultra- kisoja on kyllä tarjolla jos jonkinlaisia jos vain viitsii internettiä kaivella.

Itse olen miettinyt ensi vuonna juoksua Espoosta Porvooseen ihan yksikseni, mutta hoidellaan nämä maratonit nyt tältä vuodelta ensi poies. Triathlonkin hakkaa takaraivossa kun tuli kunnon maantiepyörä ostettua.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Noniin, nyt tuli juostua se mitä eilen täällä kyselin, tosin matka olikin 1500m eikä 2000m. Aikani oli 6:15 ja kierroksia oli vajaa neljä. 2,5 kierrosta vedin suht. kohtuullista vauhtia ja sitten aloitin loppukirin. Jäi sellainen fiilis että olisi voinut juosta alussa kovempaa ja sitten aloittaa kirin. Onko tuo ihan ok tulos, jos cooper-testissä olisi tavoite saada sellainen 2500m-2600m? Vaikkei näitä testejä suoraan voida keskenään verrata. Täytyy kyllä nostaa hattua kaikille maratoonareille sun muille, sen verran olin kumminkin hapoilla lopussa (vaikka olisi sitä vielä vähän nopeammin jaksanut ;)

Hypittiin myös loikkia, tasajalkaa paikaltaan 215cm eli kai ihan ok.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, nyt tuli juostua se mitä eilen täällä kyselin, tosin matka olikin 1500m eikä 2000m. Aikani oli 6:15 ja kierroksia oli vajaa neljä. 2,5 kierrosta vedin suht. kohtuullista vauhtia ja sitten aloitin loppukirin. Jäi sellainen fiilis että olisi voinut juosta alussa kovempaa ja sitten aloittaa kirin. Onko tuo ihan ok tulos, jos cooper-testissä olisi tavoite saada sellainen 2500m-2600m? Vaikkei näitä testejä suoraan voida keskenään verrata. Täytyy kyllä nostaa hattua kaikille maratoonareille sun muille, sen verran olin kumminkin hapoilla lopussa (vaikka olisi sitä vielä vähän nopeammin jaksanut ;)

Hypittiin myös loikkia, tasajalkaa paikaltaan 215cm eli kai ihan ok.

Näitä on ihan hyödyllistä aina välillä juosta ihan senkin takia, että vähän tajuaa, minkälaista kyytiä Suomenkin paskoiksi haukutut juoksijat painelevat. Viime vuonna 4 minuutin alittajiakin kun Suomesta löytyi reilut parikymmentä tyyppiä tuolla matkalla.

Mutta varsinaiseen kysymykseesi, niin ilman muuta menee Cooperissa ainakin se 2600 metriä. Nythän sä olet juossut 4:10 min/km -vauhtia ja saavuttaaksesi Cooperissa 2600 m sinun pitää juosta 4:37 min/km, mikä on kuitenkin selkeästi hiljempaa. Vähän enemmänkin voisit yrittää, koska luulen, että edellytyksiä voisi olla jo nykykunnossa sinne 2700-2800 tietämille.

Tuli muuten itsekin juostua Cooperin testi tällä viikolla pitkästä aikaa ja onhan se kyllä aika inhottava testi.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eilen tuli käytyä juoksemassa reilu 10km noin 57 minuuttiin, tuohon kymmeneen kilometriin meni noin 55 minuuttia. Tuo mahtaa olla itselle parhaita aikoja kympille ikinä. Ei tässä siis mitään maantiekiitäjiä olla tai sellaiseksi olla tulossa, mutta suunta on ylöspäin. Juoksutekniikan kanssa on ollut tekemistä, se on aina tuntunut sellaiselta laahustamiselta. No maanantaina katsoin joitain videoita rullaavasta juoksutekniikasta, ja vaikka sanoisin ettei se eilen ihan niiden ohjeiden mukaan mennyt, niin jotain oli jäänyt mieleen, sen verran kepeämpää se meno oli. Erityisen tyytyväinen olen vielä tuohon, miten tuo jälkimmäinen puolikas kehittyi:

6. km - 5.34
7. km - 5.29
8. km - 5.15
9. km - 4.57
10. km - 5.09

Yleensä sitä on tullut lyllerrettyä tuota vaihetta korkeintaan jossain 6 minuutin kieppeillä, monesti reilusti sen päällekin. Nyt ensimmäinen km meni 6.09 ja kolmas 5.58, siihenkin sisältyi aika paljon ylämäkeä. Muuten lenkki meni siis reilusti alle 6min/km. Vielä kun alla oli lyhyt yöuni ja työpäivä, niin hymyilyttää entistä enemmän. Miksikähän en ole aikaisemmin tajunnut turvautua näihin videoihin...

Ensimmäistä kertaa kunnolla innostuin juoksemisesta kaksi vuotta sitten, mutta silloin innostuin alussa liikaa, lepoa ei tullut tarpeeksi ja kummassakin polvessa oli juoksijan polven oireita, jotka eivät kyllä ihan helpolla hävinneet. Sitä odotellessa se juoksumotivaatio sitten taas hävisi ja lenkkejä tuli käytyä tekemässä todella epäsäännöllisesti noin puolitoista vuotta. No nyt kevään myötä tuota on innostunut tekemään säännöllisemin, vaikka alussa lenkkejä ei kertynyt yhtä enempää per viikko, lähinnä työn takia, mikä on kyllä yleensä vähän kyseenalainen syy jättää lenkki tekemättä. Siitä sitten vähitellen kahteen kertaan per viikko, kunnes kelit lämpenivät pyöräilylle sopiviksi. Nyt mennään pyörällä 2x viikko ja kerran käydään juoksemassa. Eiköhän tuo pyöräilykin ole auttanut tässä juoksemisen kehittymisessä.

Puolimaraton tässä on tähtäimessä, "sitten joskus". Kyllähän se matka menisi jo nykyisellään, mutta olen päättänyt että sitten kun juostaan, niin se mennään alta kahden tunnin. Eilisellä vauhdillahan se olisi mennyt alta kahden tunnin, en vaan usko että olisi 11 lisäkilometriä kestänyt tuo vauhti. Toisaalta se juokseminen tuntui todella kevyeltä johonkin tuonne kahdeksannelle-yhdeksännelle kilometrille, ja tuosta pystyisi kuitenkin vähentämään vauhtia reilusti, niin pääsisi alle kahden tunnin tuon puolikkaan maratonin.

Kyllähän tuo intoa lisää, kun tulee tuollaisia onnistuneita juoksukertoja. Eikä tuo kevään ensimmäinen kerta ollut, kun tuli onnistumisen tunnetta juoksemisesta. Varmasti pystyisi lisäämään viikkoon sen toisenkin kerran, sen vielä polvet luultavasti hyväksyisivät. Sitten voisi taas hakea vaihtelua niihin lenkkeihin, sen sijaan että kävisi 9/10 kerrasta sen 8-10km tasaisella vauhdilla, kuten mulla on tapana. Siitähän se sitten lähtis kehittymään..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös