Run Forrest Run! – Jatkoajassa lenkkeilijöitä?

  • 564 048
  • 3 878

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tänään en olisi lenkkikuvioissa ainakaan Hgin seudulla harkinnutkaan muuta kuin shortseja ja lyhythihaista paitaa, kun lämpöä oli se toistakymmentä astetta.
No se kyllä vähän riippuu. Täällä rantaviivan tuntumassa tuuli käy aika navakasti. Vaikka olen muuten friikki, joka ei palele ikinä ja kulkee talvetkin t-paidassa ja takki auki, hikoilen mieluummin pitkähihaisen kanssa kuin kylmetän itseni loppukävelyssä lenkin jälkeen. Metsässä olisi pärjännyt lyhythihaisessa, muuten suosittelen hiukan peittävämpää paitaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vahingossa törmäsin jossain toisella foorumilla kadenssista ja sen eroista kertovaan videoon. Olisi kiva, jos näkisi itsestään vastaavan videon. Luulen toki juoksevani "jälkeen" -tyylillä, mutta totuus saattaa toki olla myös "ennen". No, ainakin yritän juosta tuolla jälkimmäisellä askeleella. Kuvan jannun ruumiinrakenne muistuttaa aika paljon minua, joten olen edelleen sitä mieltä, etten juokse trikoissa. Kornin näköistä, jos minulta kysytään. Ihan sama, miltä se tuntuu.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Vahingossa törmäsin jossain toisella foorumilla kadenssista ja sen eroista kertovaan videoon. Olisi kiva, jos näkisi itsestään vastaavan videon. Luulen toki juoksevani "jälkeen" -tyylillä, mutta totuus saattaa toki olla myös "ennen".

Tuossa myös näkee selvästi sen, miten ensimmäisessä pätkässä astutaan selvästi kantapää edellä ja toisessa päkiällä, tai pikemminkin tasajalkaa... Ylivaimennettujen juoksukenkien ongelma on useille juoksijoille juuri siinä, että niillä ikäänkuin pyritään estämään väärästä juoksutekniikasta johtuvien rasitusvammojen syntyminen. Toiseinsanoen ei pyritä korjaamaan syytä, vaan seurausta. Siitä mainostamani barefoot kengät ovat juuri hyvät, että ne ikäänkuin pakottavat oikeanlaiseen askellukseen ja näin estävät vääränlaisesta askelluksesta johtuvien rasitusvammojen syntymistä.

Omat jalkani ovat tottuneet jo niin hyvin vaimentamattomilla kengillä juoksemiseen, että pystyn juoksemaan pitkätkin lenkit niillä. Samoin pitkän lenkin jälkeen jalat eivät ole niin kipeät kuin tavallisilla juoksukengillä matkan juostuani. Ero on huomattava ja uskon, että se johtuu puhtaasti oikeanlaisesta askelluksesta. Vaimennetut kengät antavat niin paljon anteeksi, ettei niitä käyttäessä tule samalla tavalla kiinnittäneeksi huomiota oikeaan juoksutekniikkaan.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onnittelut Ruutuässälle Vaarojen ultran selättämisestä, Juoksufoorumin puolelta luin että kisa meni hienosti!
Kiitos. Hyvinhän kisa meni ja tuli jopa yllättävän paljon media-aikaa, kun YLE oli paikalla. Kerrankin tällaisesta lajista oli saatu mielestäni todella onnistunut pätkä. Aika moni tuttu oli katsonut Urheiluruudun ja sunnuntai-iltana alkoi kännykkä piippailla. Myös töissä riitti onnittelijoita ja ihmettelijöitä. Ilman Urheiluruudun juttua lähes kukaan heistä ei olisi tiennytkään koko kisasta. Korkeintaan ehkä ihmetelleet, miksi mun kävely viikonlopun jälkeen on taas niin helvetin vaikeaa.

Treenimotivaatio ainakin nousi, mikä on hyvä juttu senkin takia, että syksy ja pimenevät kelit ovat perinteisesti olleet mulle aika vaikeita.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jos kerran akillesjänne kestää ja voi juosta, niin juostaan sitten. Tästä on hyvä jatkaa varsinkin, kun on erittäin raskas ryyppyviikonloppukin tiedossa:

21.1km, 2:02 (5.46min/km)

Mahdoton tietää kuinka paljon enemmän olisi mennyt, jätin tarkoituksella tuohon, olisi mennyt vaikka miten. Aivan todella helppoa ja mukavaa oli, kannattaakohan heinäkuussa edes juosta, vaikka nyt ei ollutkaan kummempia helteitä, näin on parempi.

Nyt oli kyllä jo vähän kylmä sortseilla ja jotkut ohuet hanskat olisi tarvinnut. Pipoa en kyllä käsitä mihin sitä olisi voinut tarvita. Alla lyhythihainen tekinen ja päällä pitkä, se toimi oikein hyvin. Olisi pitänyt laittaa trikoosortsit alle, sen tajusin puolimatkassa, pelkästään niillä ei voi, koska ainakin toistaiseksi pitää raahata puhelinta mukana.
--

Minulla ei ole televisiota, niin jää yleensä Urheiluruutu katsomatta, täytyypä kaivaa Areenasta tuo.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Huomenna olisi sitten taas tiedossa reilut 42km juoksua. Ihan hyvää säätä on lupailtu, joten mikäs tuolla hienossa säässä on juoksennellessa. Varpaat vaan eivät tunnu tykkäävän juoksumäärien kasvattamisesta. Rakkoja riittää ja yksi kynsi on lähtökuopissa. Täytynee teipata se huomenna kiinni, jottei veri roiskuisi pahemmin matkan aikana.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lidlin valikoimissa oli muuten jonkinsortin windstopper-housuja. Yhdet otin, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilla plaatua. Lisäksi nappasin pipon, aluspaidan ja pitkäkauluksisen päällispaidan. Aluspaitaa kokeilin pojan kanssa ulkoillessani. Kyllä se ainakin lämmin oli näille keleille.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Puolimaraton tänään 1.56. Ihan kohtuu hyvä suoritus tällä kunnolla. Kisassa oikeastaan kaikki meni nappiin ja kelikin oli vuodenaikaan nähden ihanteellinen. Kovin paljoa kovempaa en olis päässyt. Hieno tapahtuma Vantaalla jälleen kerran. Ens kertaan lisää treeniä ja painoa alas (nyt 96 kg).
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno tapahtuma Vantaalla jälleen kerran.

On hieno tapahtuma. Itsekin juoksin puolikkaan treenimielessä Frankfurtia silmälläpitäen. Meni just niinkuin suunnittelinkin. Haaveilin kepeämmästä kulusta, mutta eihän se aina mene niin kuin Strömsössä. Nyt palautellaan ja annetaan kunnon nousta.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Vantaalla tuli itsekin juostua, mutta omassa ohjelmassa oli täyspitkä. Ja urakkahan sujui hyvin loppuajan ollessa 3.40 ja sekunnit päälle. Ennätys parani 12 minuutilla, tosin eihän tämä ollut kuin vasta kolmas maraton.

Tuollahan juostiin sama reilun kympin lenkki neljään kertaan. Ensimmäiset kolme kierrosta menivät hyvin tasavauhtisesti, mutta yllätys oli, kun neljännellä kierroksella pystyi vielä raapimaan muutaman minuutin kovempaa. Oli kyllä hieno fiilis, kun selkiä tuli vastaan koko kierroksen ajan kiitettävällä tahdilla. Tällä kertaa vauhdinjako siis oli ilmeisen onnistunut. Kahdella aiemmalla maratonilla on kolmenkympin jälkeen tullut aikamoinen seinä vastaan.

Keli oli loistava. Ei se tuosta enää voi oikein edes parantua. Lisäksi Vantaa on profiililtaan varsin hyvä ennätystehtailuun.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
V niinkuin vituiksi meni.

Täällä joku saattaa muistaakin että olen jokusen kerran ilokseni todennut, että koko kesän ja alkusyksyn on saanut treenailla ihan hyviä kilometrimääriä ilman noita paskamaisia jalkavaivoja, joiden vuoksi mm. viime syksyn Vantaalta jäi puolimaraton täysin väliin ja kerran muistaakseni kolme vuotta sitten City Runilla tultiin maaliin asti mutta jalka säären kohdalta sopivasti turvonneena.

No, kesä tosiaan treenattiin mukavasti ilman ongelmia pidempiäkin lenkkejä, mutta silloin ei vedettykään ihan näin pitkiä pätkiä. Tänään Vantaan reitillä 28-29 kilometriin asti meni ihan hyvin ja tavoiteaikataulussa ja -vauhdissa pysyttelin eli n. 5.10-5.15 kilometrejä painelin alusta asti, mutta sitten iski tuttu tunne oikean koiven sääreen. Tunne on sellainen, että luu on siellä hiljalleen halkeamispisteessä ja juoksukyky on aikalailla mennyt eli pomppua ei enää pysty ottamaan ja kipu on melko tuntuvaa ja lopulta matkan ollessa tarpeeksi pitkä aikalailla sietämätön. Jonkun aikaa kipu oli alkaessaankin vielä siedettävää, juomapisteillä otin siinä välillä kuppia seisovilla jaloilla naamaan ja yritin siinä antaa edes 30 sekuntia jalalle toipumisaikaa, mutta minkäs teet kun paikat ei kestä ja 34 kilometrin kohdalla vedin numerolapun helvettiin rinnasta ja jäin reitin varteen ihmettelemään.

Sellainen siis tänään, ihan kivahan tuo 34 kilsaakin oli sunnuntaipäivän lenkiksi noin mahtavassa syyskelissä, mutta ei paljon fiilistä nosta kun jalkaa vihloo ihan perkeleesti ja kuitenkin olisi enää se 8 kilsaa ja n. 40 minuuttia pitänyt tarpoa niin olisi sekin homma viety läpi.

Vituttaa mutta minkäs teet.

Ja toinen tekijä joka edesauttoi sitä etten edes yrittänyt nilkuttaa sen jälkeen väkisin maaliin, on se että tässä on nyt 5 viikkoa lomaa vielä edessä ja sinä aikana on ihan kiva pystyä käyttämään tuota jalkaa edes jonkinlaiseen urheilemiseen verrattuna siihen että olisi mennyt tuon loppumatkan aikana vielä pahempaan kuntoon.

Taitaa keskiviikon futsal jäädä väliin, paha paikka kun tuli vielä tehtyä juuri suuremman luokan seurasiirto viikon aikana ja uudet värit ja kuviot olisi edessä.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onnittelut tätäkin kautta Ruutuässälle. Lueskelin tuossa jokunen päivä sitten vanhoja viestejä (pääsääntöisesti koskien omien höntsäilyjen aloittamista jostain vuodelta 2008-2009) ja siellä seassa oli Ruutuässänkin kommentteja. Jotenkaan niistä teksteistä ei vielä ilmennyt, että kaveri on Vaarojen Maran-voittaja-kondiksessa, mutta mitä luin tuota tämän kisan raporttia, niin eipä tainnut mies siihen uskoa vielä Kolillakaan. Kova veto. Täytyy muuten myös mainita, että paikallislehdessämme oli melkein aukeaman verran juttua eräästä paikallisesta (tai ainakin täällä töissä olevasta) jannusta, jonka yhdistin vetelevän samassa multisport-teamissa Ruutuässän kanssa. Tai ainakin oli samassa nelikossa tuossa Endurance Quest-kisassa. Tsemppiä näihinkin rypistyksiin, missäs seuraavaksi?

Onnittelut myös Vantaalla raastaneille, ja jos meni vituralleen, niin ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Pitää varmaan joskus tulla itsekin kokeilemaan tuota Vantaan happeningiä, kun porukka sitä niin kehuu. Ollut vain aina syksyisin muuta puuhaa.

Itse päässyt taas juoksun makuun, ja kunto tuntuu olevan nousussa tuon vrk-juoksun jälkeen. Laitoin 3vk sitten tavoitteeksi saada 300km/4vk mittariin, ja 59+100+99 saldolla ollaan menty nyt kolme viikkoa. Vklopun tuplapitkikset (La 25km, Su 36km) tuli myös ihan ok, vaikka eilinen meni jo vähän rankan puolelle. Kelikin muuttui sinä juostessa joku 7-8c ja päätyi melkein pakkaselle. Seuraavaksi sitten vähän pidempää 27.10 Treella ja toivottavasti satku alle 10h. Ei muuta kuin jengiä Pirkkahallin maisemiin huutelemaan, jos sinne päin sattuu osumaan.
 

ludvig

Jäsen
Puma

Onko muilla lenkkeilijöillä tietoa pääkaupunkiseudun Puma-jälleenmyyjistä, olisi tarvetta käydä sovittelemassa Puman eri mallien juoksukenkiä? Erikoisen harvassa tuntuu olevan Puman jälleenmyyjät ainakin hakukoneiden perusteella. Kiitokset mahdollisista vinkeistä jo etukäteen.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onnittelut tätäkin kautta Ruutuässälle. Lueskelin tuossa jokunen päivä sitten vanhoja viestejä (pääsääntöisesti koskien omien höntsäilyjen aloittamista jostain vuodelta 2008-2009) ja siellä seassa oli Ruutuässänkin kommentteja. Jotenkaan niistä teksteistä ei vielä ilmennyt, että kaveri on Vaarojen Maran-voittaja-kondiksessa, mutta mitä luin tuota tämän kisan raporttia, niin eipä tainnut mies siihen uskoa vielä Kolillakaan. Kova veto. Täytyy muuten myös mainita, että paikallislehdessämme oli melkein aukeaman verran juttua eräästä paikallisesta (tai ainakin täällä töissä olevasta) jannusta, jonka yhdistin vetelevän samassa multisport-teamissa Ruutuässän kanssa. Tai ainakin oli samassa nelikossa tuossa Endurance Quest-kisassa. Tsemppiä näihinkin rypistyksiin, missäs seuraavaksi?
Kiitos. Vaikea tosiaan oli uskoa voittomahdollisuuksiin ennen kisaa, kun ei ollut mitään hajua, mikä on oma vauhti suhteessa muihin. Reitistä tiesi vaan sen mitä oli muilta kuullut ja kaikki pitivät sitä hitaana ja raskaana. Tottakai se sitä olikin, mutta vaikea oli arvioida vauhtia. Omasta kunnosta tiesi sen, ettei se nyt ihan huono ole, mutta juoksukilometrejä oli kuitenkin kasassa aika vähän. Onneksi pääsi tulemaan sopivasti puskista, kun ei varmaan kukaan muukaan tosissaan menestystä multa odottanut.

Seikkailukisoista ensi kesänä kisataan samalla porukalla ainakin Endurance Quest. Ulkomaan seikkailukisoja tuskin tulee kierrettyä, kun sen on perheelle aika hankalaa. Vaimolle on turhan raskasta olla kahta viikkoa lasten kanssa, joten pitää jättää noi ulkomaanreissut siihen saakka, kunnes lapset kasvaa isommiksi. Expedition Africa kyllä kiinnostaisi aika paljon, mutta ei voi mitään. Ehkä jotain Viron reissuja ehtiii tehdä, kun voi matkustaa kisapaikalle melkein saman päivän aikana. Lisäksi kierretään Suomessa Multisport cup ja rogainingin EM-kisoihin Barcelonaan oon menossa yhden ranskalaisen kaverin kanssa.

Juoksupuolella haaveissa on Ladonia crossing ja melko varmasti Nuuksio Classic ja Vaarojen maraton. Johan noista kaikista ylläluetelluista kalenteri aika täyteen tuleekin. Johonkin väliin olisi hyvä joku asvalttimaratonkin lykätä, kun kaveri on menossa Bostoniin ja Berliiniin, joissa todennäköisesti rikkoo mun ennätyksen. Tänä vuonna Tukholmassa jäi siitä enää kuusi minuuttia ja Vantaalla reilu kolme.

Hyvin oot kilsoja kerännyt. Hyvät mahdollisuudet on päästä tavoitteeseen satkulla, kun vaan malttaa aloittaa riittävän rauhallisesti ja tehdä tasaista duunia. Sulle 100 km on sen verran lyhyt matka, että menee aika hyvällä rutiinilla. Ei muuta kuin tsemppiä!
 

Fordél

Jäsen
Onko muilla lenkkeilijöillä tietoa pääkaupunkiseudun Puma-jälleenmyyjistä, olisi tarvetta käydä sovittelemassa Puman eri mallien juoksukenkiä? Erikoisen harvassa tuntuu olevan Puman jälleenmyyjät ainakin hakukoneiden perusteella. Kiitokset mahdollisista vinkeistä jo etukäteen.

Voi tulla vähän myöhässä, mutta Budget Sportissa näytti olevan jotain Puman malleja myynnissä. Lähinnä täysi olla maastojuoksukenkiä, mutta ehkä löytyy muitakin. Ainakin jos Puman kokopolitiikkaa haluaa selvittää niin kenties selviää noiden avulla.

Itsellä on nyt juoksukausi "päätöksessä". Mulla se alkoi tossa noin maaliskuun hujakoilla ja kilsoja kertyi noin 1500. Päätavoite eli maraton on juostu ja se oli kokemuksena todella hieno. Vähimmäistavoite täyttyi, vaikkakin uskoin, että paukkuja oli pikkasen parempaankin. Päivän kunto oli se mikä oli ja pulinat pois. Kuitenkin sellainen fiilis jäi, että tää on mun juttu ja jatkossa tähän laitetaan kaikki paukut. Jatkossa juoksemiseen tulee olemaan myös enemmän aikaa, hyvä niin.

Täytyy nyt funtsia, että miten tästä lähtee kohti seuraavia tavoitteita. Ainakin tässä syksyllä täytyy jatkaa peruskestävyyden kehittämistä. Ajattelin ottaa ohjelmistoon juoksun lisäksi pitkiä kävely/sauvakävelylenkkejä maastossa sekä lihaskuntoa. Uintia pitäisi myös käydä kokeilemassa ja opettelemassa. Jos nyt ainakin kolmesta neljään kertaa kävisi edelleen lenkillä, ainakin tänä syksyn ajan.

Lenkkien suhteen täytyy jatkossa juosta enemmän niin, että vauhti kiihtyy loppua kohden. Nyt on ehkä liikaa ollut tasavauhtisia lenkkejä vaikka toki oon vetänyt myös vauhtileikittelyjä ja intervalleja. Vauhdin kiihdyttämisellä jollain lenkeillä voisi saada parempaa kehitystä aikaan.

Milläs mietteillä te muut ajattelitte viedä loppusyksyn ja talven läpi?
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Milläs mietteillä te muut ajattelitte viedä loppusyksyn ja talven läpi?

Tässä tulee kai kohta paniikki, kun ei minulla vieläkään ole pitkiä housuja. Miten semmoiset siis ostetaan? Mistä tiedän mikä on sopivan kireä trikoo, kun en ollenkaan tykkää tiukoista vaatteista. Jotenkinhan se pitää itse vain huomata mikä sopii, ei jaksaisi ehkä jonkun myyjän kanssa hirveästi olla tuon takia.

Mietteet noin sinänsä ovat tässä vaiheessa vain peruskunnon ylläpito. Olen niin iloinen puolimaratonkokeilun onnistumisesta, että ei toisaalta ole ehtinyt miettiäkään liikoja.
 

Fordél

Jäsen
Tässä tulee kai kohta paniikki, kun ei minulla vieläkään ole pitkiä housuja. Miten semmoiset siis ostetaan? Mistä tiedän mikä on sopivan kireä trikoo, kun en ollenkaan tykkää tiukoista vaatteista. Jotenkinhan se pitää itse vain huomata mikä sopii, ei jaksaisi ehkä jonkun myyjän kanssa hirveästi olla tuon takia.

Se selviää ihan vain nappaamalla housut rekiltä ja menemällä sovituskoppiin. Ja nyt on se hyvä puoli, että alerekiltä löytyy vaikka mitä hyviä löytöjä. Jos trikoita haluaa, niistä löytyy kylmempiin ilmoihin soveltuvia. Toinen vaihtis on kapealahkeiset tuulihousut, jonne mahduu mukavasti kerrastoa tai vaikka trikoot. Ei muuta kuin rohkeesti kauppaan, mars mars!

Mietteet noin sinänsä ovat tässä vaiheessa vain peruskunnon ylläpito. Olen niin iloinen puolimaratonkokeilun onnistumisesta, että ei toisaalta ole ehtinyt miettiäkään liikoja.

Jep, ilo pitää ottaa ehdottomasti irti saavutuksista ja niistä ottaa voimat kohti uusia haasteita.
 

Kuoppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Milläs mietteillä te muut ajattelitte viedä loppusyksyn ja talven läpi?

Peruskunto on loppusyksyn ja talven sana. Kuntosalilta koitetaan saada vähä lisää lihaa mieheen ettei kukkakepiks luulla. Siinä ohella ainakin 3 lenkkiä viikkoonsa, siis jos ei mitään pääkallokelejä tule. Itellä on kans uinti kutkutellu nyt syksyn tullen. Kai se täytyy hakee paikalliseen uuteen uimahalliin joku kortti ni saa kattoo pysyykö vielä pinnalla.

Muuten kesä oli ihan ok noin niinku juoksun suhteen. Kilometrejä en laskenu, mutta paria sairasteluviikkoo lukuunottamatta sai juostua suunitelmien mukaan. Tavoitteita ei muita ollu kuin puolikas läpi ja helpostihan se läpi meni. Vajaat kaks minuuttia tosin jäätiin kahden tunnin alituksesta, mutta jos jaksaa/pystyy samalla lailla harjotella ni uskon että kehitystä tulee sen verran että 1.50 vois olla ens vuoden finlandian tavote. Finlandian puolikkaan lisäks vois kankaanpäässäki koittaa puolikasta.

Tänään tuli kyllä hieno tunne lenkillä. Viime vuoden toukokuus ei kahta kilometriä jaksanu juosta vaikka kuinka hiljaa koitti edetä. Nyt 1½ vuotta myöhemmin askel on kevyt ja heti lenkille lähtiessä tuli se juoksemisen ilo. Pelasti kyllä koko viikon.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kakskytäviis kilsaa viikossa kolmen kuukauden ajan ja tilannepäivitys: paino pudonnut 7 kg ja vaaka näyttää alle 80 kg ties kuinka pitkän ajan jälkeen. Jokohan kohta rohkenisi lisätä kilometrejä? Ei mukamas riitä päivät viikossa ja tunnit kellossa, mutta sehän on vaan järjestelykysymys.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kakskytäviis kilsaa viikossa kolmen kuukauden ajan ja tilannepäivitys: paino pudonnut 7 kg ja vaaka näyttää alle 80 kg ties kuinka pitkän ajan jälkeen. Jokohan kohta rohkenisi lisätä kilometrejä? Ei mukamas riitä päivät viikossa ja tunnit kellossa, mutta sehän on vaan järjestelykysymys.

Tietenkin voit lisätä. Kilometri on varmaan sinullakin sitä kuuden minuutin luokkaa, niin laskepa nyt kuinka paljon se lisääminen oikeasti veisi aikaa.

Ei se vie, taas selitellään niin kuin ketjussa on puhuttu.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tietenkin voit lisätä. Kilometri on varmaan sinullakin sitä kuuden minuutin luokkaa, niin laskepa nyt kuinka paljon se lisääminen oikeasti veisi aikaa.

Ei se vie, taas selitellään niin kuin ketjussa on puhuttu.
Ee... siis lähinnä ajattelin lisätä yhden lenkin viikko-ohjelmaan, en niinkään kilometrejä yksittäisen lenkin pituuteen. Ja siinäkin mennään jo niillä rajoilla, että ehtii ajoissa töihin arkiaamuina. Heräämisestä ei oikein voi enää nipistää. Pitäisi siis vain juosta kovempaa, jos meinaa samassa ajassa tehdä pitempää lenkkiä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei se vie, taas selitellään niin kuin ketjussa on puhuttu.
En tiedä, missä vaiheessa minä olen sun muroihisi kussut, mutta nämähän ovat täysin jokaisen omia valintoja, eikä niissä tarvitse mitään selitellä. Minä kerroin aikoinaan omat valintani. Ja pakko sekin on sanoa, että joillakuilla voi oikeasti olla enemmän liikkuvia osia arjessaan kuin toisilla, joten turha niitä on ulkopuolisten arvottaa sen enempää. Ainahan sitä voisi juosta vaikka tunnin päivässä, mutta entäpä jos ei koe sitä sen arvoiseksi ja vaikka nukkuu tai lukee tenttiin sen ajan mieluummin. Turha niitä on selittelyinä pitää.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Normaali 12km ensilumella pikkupakkasessa ja auringonpaisteessa uusilla trikoilla. Sopivan viileää on juosta, mutta jotain tuonne täytyy kaiketi laittaa alle kovemmilla pakkasilla. Kylmä siinä taitaa muuten tulla.

Reitin varrella kuultua, äiti ja jotain 3vee tytär:

- "Miten toi voi juosta lumissa?"
- "Sillä on varmaan sellaiset nastat"
(Vastaus ei tyydytä, vaan raivoisa huuto perään)
- "Ei saa juosta lumilla!"

Paikoin oli enemmänkin liukasta, alustoja oli erilaisia.
 

cheesus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, KK-81, IPK, Petroskoi Puls
Allekirjoittaneen juoksutreeniä on viimeisen puolen vuoden aikana haitannut sangen pirullinen vaiva nimeltään plantaarifaskiitti.

Kenkinä meikäläisellä on on ollut ennen useammat Asics Nimbukset, mutta toukokuussa päätin kokeilla vaihteeksi saman valmistajan GT 2170-kenkiä. Pikkuhiljaa kenkien vaihdon jälkeen vasen kantapää kipeytyi pikkuhiljaa tehden juoksemisesta täysin mahdotonta.

Parin kuukautta meni jalkaa lepuuttaessa ja hierojalla käydessä. Kuukausi sitten aloin pikkuhiljaa lenkkeillä uudestaan ja tein mielenkiintoisen havainnon: Jalka alkaa oireilla välittömästi, jos pistän jalkoihin GT:t, Nimbusten kanssa ei mitään ongelmia.

Jalkojen kanssa ei meikäläisellä ole tähän mennessä ongelmia ollut. Juoksukilometrit ovat olleet sangen maltillisia (max. 80 km/viikko), ja lihashuoltoon väitän paneutuneeni normaalia tossunkuluttajaa perusteellisemmin. Ihmetystä vain herättää se, voiko kenkä olla sitten meikäläiselle niin totaalisen väärä, että se saa aikaan tällaiset vaivat?
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Allekirjoittaneen juoksutreeniä on viimeisen puolen vuoden aikana haitannut sangen pirullinen vaiva nimeltään plantaarifaskiitti.

Mulla oli samaa ongelmaa, joka alkoi viime joulukuussa ja parani joskus kevään aikana, tosin sählyn jälkeisenä aamuna pientä kireyttä keskellä kantapäätä on edelleen havaittavissa. Kyselin lääkäri -ketjussa tuosta, tässä Snaksterin ohjeita hoitoon.

Mielenkiintoisesti menee noi kengät ristiin, mulla oli Nimbukset käytössä, kun plantaarifaskiitti ilmestyi, olin juossut lähestulkoon joka lenkin asfaltilla, yhteensä vajaat 400km puolen vuoden aikana. Oma vaiva hävisi, kun venyttelin ahkerasti ja kävin Jumbon Intersportista hakemassa kantapäiden alle geelilaput (10-15e), joita pidin joka kengissä.

Nimbukset on todella hyvin vaimennetut kengät, joten kuulostaa ihan mahdolliselta syyltä tuohon oireeseen.

Oletko muuten tykännyt noista GT-2170 -kengistä? Olen myös harkinnut siirtyväni ko. malliin seuraavaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös