Vuodesta kohta 3/4 kulunut ja voisi olla aika tehdä jotain osavuosikatsausta. Vaikka yleensä vertailen harjoitusmääriä kalenterivuoden mukaan, jakautuu harjoittelu yleensä siten, että lokakuun aikoihin on jonkin sortin ylimenokausi ja marraskuussa alkaa pk-harjoittelu seuraavaa vuotta varten. Pääosa kisoista on kesällä ja silloin rasitustila kropassa vaihtelee aika paljon.
Juoksu on pieni osa treenaamista, mutta olen ajatellut lisätä sitä ensi vuodelle jonkin verran ja ehkä juosta kisojakin tätä vuotta enemmän. Tänä syksynä kalenterissa oli kaksi kisaa, Nuuksio classic, joka meni täysin vihkoon, ja Vaarojen ultra, joka pitäisi taivaltaa läpi parin viikon päästä. Juoksukilsoja on ollut sitä varten liian vähän ja muutenkin harjoittelu heinäkuun seikkailukisan jälkeen on ollut huonoa laadullisesti. Lenkillä on käyty lähinnä perheen aikataulujen sallimissa rajoissa ja selkeä rytmitys on puuttunut. Viikot ovat liikaa toistensa kaltaisia ja puuttuu aiemmin käyttämäni 3-1-rytmi, jossa kolmen viikon ajan kuormitus kasvaa ja yksi viikko on kevyempi. Tätä yritän parantaa talven aikana. Lisäksi yritän löytää keinoja rasitustason tarkkailuun.
Tänä vuonna päiväkirja näyttää n. 500 h urheilua, jossa on mukana 78 h ja 48 h seikkailukisat. Juoksutreenejä (sis. suunnistus kerran viikossa) viime aikoina on ollut:
vko 32: 44,5 km, 3 lenkkiä, kaikki treenit yht. 9,5 h
vko 33: 45 km, 3 lenkkiä, kaikki treenit yht. 9 h
vko 34: 46,7 km, 3 lenkkiä, kaikki treenit yht. 9 h
vko 35: 45,1 km, 2 lenkkiä, kaikki treenit yht. 7,5 h
vko 36: 54 km, 5 lenkkiä, kaikki treenit yht. 11 h
vko 37: 70 km, 4 lenkkiä, kaikki treenit yht. 10 h
vko 38: 37,6 km, 3 lenkkiä, kaikki treenit yht. 5,5 h
Kilsoja ja lenkkikertoja ei ole sellaista määrää, jolla juostaisiin ultria, mutta lukemat jopa vähän yllättävät, kun tuntuu, ettei ole juossut oikein yhtään. Tästä onkin hyvä jatkaa määrien nostoa. Työmatka muuttui 18 km -> 11 km, joten pystyn todennäköisesti hyödyntämään sitä hiukan paremmin. Lenkkien keskipituus siis ehkä vähän laskee, mutta lukumäärä kasvaa. Harjoittelu ei heinäkuun jälkeen ole oikein kehittävältä tuntunut, joten pitää Vaarojen jälkeen pohtia, millaista ylimenokautta on tarvetta pitää, vai onko se jo oikeastaan tullut pidettyä.