Romanit

  • 1 482 484
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Tässä kannattaa huomioda se että kun se töissä käyminen ei huvita elanto ja lapsille makeiset on silti hankittava. Pahvihousujenkin.

Epäilen ettei pahvihousuja auttaisi heidän hypoteettinen työhalukaan. Tämä siksi, koska yleensä niihin yksinkertaisiinkin hommiin tarvitaan jonkinlaista sopivuutta, kun ei noita ojankaivuuammatteja oikein taida enää löytyä.

Jos en muuten väärin muista, niin suvaitsevaisuusonnela, Ruotsi, steriloi mustalaisia vielä 70-luvulla. Ei ehkä moraalisesti kiva ratkaisu, mutta noin pragmaattisesti ymmärrettävää, eikä loppujen lopuksi kovin totalitaristinen malli, vaikkakin kiistatta rasistinen.

Yleismaailmallisestikin sosiaalituen vastineeksi voisi harkita sterilointia etnisyyteen katsomatta. Tuo saattaisi ratkaista samalla sekä pahimman köyhyysongelman että väestön liikakasvun, ilman rasismia tai barbarismia.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Miksi sitä steriloitua köyhää sitten pitäisi turhaan elättää? Nirri pois vaan heti kun ihminen todetaan köyhäksi niin pysyy Suomi rikkaana.

Voisihan sitä yhden mahdollisuuden vielä antaa hoitaa oma elämänsä, mutta aivan liian riskaapelia antaa kuitenkaan lisääntyä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jos en muuten väärin muista, niin suvaitsevaisuusonnela, Ruotsi, steriloi mustalaisia vielä 70-luvulla.

Joku Ruotsin kunkku antoi aikoinaan romaneille kaksi vaihtoehtoa; joko Savoon tai hirteen. Tämän takia Itä-Suomessa on niin paljon romaneja, paitsi Pankakoskella, josta paikalliset ajoivat vähemmistön edustajat joskus 70-luvulla evakkoon.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Swearengen kirjoitti:
Yleismaailmallisestikin sosiaalituen vastineeksi voisi harkita sterilointia etnisyyteen katsomatta. Tuo saattaisi ratkaista samalla sekä pahimman köyhyysongelman että väestön liikakasvun, ilman rasismia tai barbarismia.
Miksi sitä steriloitua köyhää sitten pitäisi turhaan elättää? Nirri pois vaan heti kun ihminen todetaan köyhäksi niin pysyy Suomi rikkaana.

Siksi, koska en kannata esittämääsi ratkaisumallia sen paremmin idealistisella kuin käytännön tasolla. Kannatan sitä, että pidetään sopivaa tasapainoa kestävän yhteiskuntarakenteen ja ns. hyödyttömien mukavuustekijöiden välillä, eikä siihen muottiin sovi mitkään murhaamiset ja muu terrori. Jokainen kansakunta on tiettyyn rajaan asti myös vastuussa omista (ei muiden kansojen) ongelmapopulaatioista ja heille tulee järjestää resurssien mukaan siedettävät elinolot. Jonkinlaisena kansalliskonservatiivina kannatan laajaa yksilönvapautta ja kilpailua, mutta kansallisesti itsekkäästä näkökulmasta ja järjestäytynyttä yhteiskuntarauhaa painottaen.

Eikä se steriloimismallini ollut reaalipoliittista pohdiskelua, vaan heittäydyin siinä hetkeksi off topiccina idealistiseksi maailmanhalaajaksi. Sanoisin jopa viherpipertäjäksi, koska tuolla autettaisiin mutkan kautta myös esim. useita uhanalaisia eläinlajeja, joiden selviytyminen on pitkällä tähtäimellä törmäyskurssilla varsinkin kehitysmaalaisten lukumäärän kanssa. Tuossa kontekstissa ”sosiaaliturva” käsittää siis myös kansainväliset kehitysavut eri muodoissa. Ketään ei varsinaisesti pakotettaisi mihinkään, vaan sen sosiaaliavun saisi ikään kuin ostettua sillä, että katkaisee suvunjatkamisen.

Peace and love!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Varas vei kitaran hameensa alla. Tiedetään, yksittäistapaus. Varas oli sitä kuuluisaa 1% osuutta edustava tapaus. Mutta onhan tämä taas surullista.

Laatukriteerit ovat kuitenkin kansanpukuisilla varasteluhametta käyttävillä rasismin uhreilla kovat. Fenderin Stratocasterilla kelpaa soitella heimolaisten illanvietoissa. Mahtoiko hameen alle mennä myös vahvistin?

Uutinen itsessään on tyyppiesimerkki suomalaisesta uutisoinnista, joka on kuin Neuvostoliitossa eli suoraan ei asiaa voida sanoa, mutta rivien välistä todelliset tekijät on helppo lukea. Totuuden puhuminen kun on vihapuhetta ja rasismia, samoin kuin tuntomerkkien antaminen.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Romanien asu on kansalliseepos sitä me tavikset emme voi kieltää. Siellä kulkee sujuvasti valmiseinekset, öljykanisterit, 24 -päkit, yms ja nyt myös Fender Stratocaster.

Olen vakavasti kitaransoiton harrastajana ehdottomassa tämän eeposasusteen hankkimista myös oman vaimoni asustevalikoimaan.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Romanien (siis näiden meikäläisten) youtubeen lataamat musavideot ovat kerrassaan omituisia. Olen toisinaan ihmetellyt niiden sisältöä ja huomannut niiden omaavan merkittäviä samankaltaisuuksia esim. Kaukasuksen ja itäisen Euroopan kansojen vastaaviin videoihin. Kovasti he tykkäävät laulaa, mutta kaikki heidän hoilottavat miehensä ja naisensa kuulostavat kovin samalta.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Romanien kannattaisi perustaa muuttofirma, hameen alla kulkee todistetusti kätevästi vaikka mikä, taulutelkkarikin menee kuin tyhjää vaan ja jää vielä kädet vapaaksi kantohommiin. En tohdi käyttää sanaa työnjohtaja, joten sanottakoon päältäkatsoja Feija seisoskelee valppaana väärin pysäköidyn mersun vierellä ja akat kuskaa tavaraa, jotain saattaa kadota hameiden poimuihin, mutta sehän hyvä muutossa kun siinä sivussa voi "kadottaa" kaikkea turhaa mitä ei ole tullut heitettyä pois.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Romanien (siis näiden meikäläisten) youtubeen Olen toisinaan ihmetellyt niiden sisältöä ja huomannut niiden omaavan merkittäviä samankaltaisuuksia esim. Kaukasuksen ja itäisen Euroopan kansojen vastaaviin videoihin.

Avaapas tätä hieman lisää. Sama kansa soittaa samaa musiikkia, vaikka asuisi jossain toisessa maassa. Mikä tässä siis yllättää ja ihmetyttää ja on se mitä olet huomannut?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Huonoa tuuria tuossa Malminkartanon keississä. Siis samalla tavalla kuin rattijuoppojen onnettomuuksissa, eli asianomaiset eivät koskaan pääse hengestään, mutta aiheuttavat sivullisille vaaraa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jos nää olis olis ollut ruutia keksimässä, niin käytäisiin vieläkin keihäillä sodat: Nastolalainen mies lähti rötöstelemään Pohjanmaalle - reissulle nolo päätös

Meinaatko, että nuo "ruudinkeksijät" olisivat keksineet edes keihästä - eikös keksiminenkin ole työtä? Veikkaan, että nuo tyytyisivät viskelemään kiviä jos olisivat edes päässeet sieltä puusta alas. Ja olettamukseni on se, että tarkoitat näitä tummiin suoriin housuihin pukeutuneita miehiä etkä niitä polliiseja, jotka saivat mahdutettua raporttiinsa 164 sanaa ja yhden pisteen.

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tietysti voisi herätä kysymys mitä on heimoveljet homo-chatista alunperin etsineet? Myös tekijöiden tausta olisi ehkä ollut ilman otsikkoa arvattavissa nimistäkin. Linkki vie MTV3:n sivuille.
Julman ryöstön uhri löytyi tekstitelevisiosta – romanikolmikolle tuomio

Kannattaa laittaa näiden uutisten avainkohdat myös suoraan tähän ketjuun. Ihan siltä varalta, että uutisjutut yllättäen kokevat muodonmuutoksen ja seuraava juttua lukeva saakin lukea täysin erilaisen uutisen, josta on poistettu kaikki viittaukset tekijöihin ja taustoihin. Nykyisessä post-orwellilaisessa maailmassahan nettiuutiset päivittyvät ja poliittisesti epäsopiviksi katsottuja faktoja pimitetään tai muokataan.

Tässä siis tuon ylläolevan jutun olennainen sisältö, napattuna uutisesta sellaisena kuin se oli nyt eli 23.1.2014 klo 14.05:

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kolme romanimiestä pitkiin vankeusrangaistuksiin julmasta ryöstöstä.

Uhriksi joutui teksti-tv:n homoseksuaalien palstan ilmoitukseen vastannut helsinkiläismies. Uhria hakattiin pitkään ja hänen omaisuuttaan varastettiin tuhansien eurojen arvosta.

30-vuotias Kyösti Lindström tuomittiin 5 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeuteen, 22-vuotias Raineri Nyman 4 vuodeksi 6 kuukaudeksi ja 24-vuotias Allan Nyman 2 vuodeksi 10 kuukaudeksi. Tuomiot tulivat törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuollaisilla teoilla ne ennakkoluulot Feijoja kohtaan varmasti vähenevät. Olisi mielenkiintoista tietää vähemmistövaltuutetun kanta tällaiseen tapaukseen, jossa sekä syylliset, että uhri kuuluvat vähemmistöihin. Itse veikkaan vaikenemista.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Todella perinteiset nimet tuolla kolmikolla. Voi vaan kuvitella muutenkin minkälaiset cv:t kavereilla on. Nämä on taas niitä "älä lähhre shinne" -juttuja, jos siis uhri täysin valkolainen.
Tässä lähettyvillä ruokakaupassa pyörii kansallispukuisia usein. Vissiin sikarilaatikon ainakin + muuta viimeksi olivat varastaneet. Banaani ottassa on vähän väliä myyjillä ja vartijoilla näiden kanssa, mutta minkäs teet.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nykyisinhän pizzaonline.fi -palvelun kautta voi lätyt/kebut maksaa etukäteen verkkopankilla, mutta enää en niin tee. Nimittäin tuossa joku aika sitten tuli näin tehtyä, ja kun kuulimme kaverini kanssa etuoven edestä autonoven paukauksen (asun toisessa kerroksessa), säntäsimme molemmat nälkäisinä ikkunaan. Siellähän se kebabkuriiri oli meikäläisen rapun edessä, mutta pizzat lähtivätkin kahden romaninaisen ja yhden lapsen mukaan. Nämä siis lähtivät kävelemään poispäin kotitalostani.

Aikamme pohdimme kaverini kanssa kaikkia erilaisia skenaaroita, mutta lopulta tulimme siihen tulokseen, että kyseessä olisi kyseisen rodun edustajilta hyvin klassinen "oliks nää maksettu etukäteen, ne on sit meidän" -huijaus. Jos he olisivat itse tilanneet, niin miksei pizzakuski ajanut heidän kotinsa eteen, ja miksi nämä naiset osasivat tulla hakemaan tuotteitaan kauempaa?

Noh, tarinalle saatiin sentäs jotakuinkin onnellinen loppu, kun aikamme asiaa pizzerian kanssa selviteltyämme saimme uudet lätyt ja vielä puolentoista litran limpparin kaupan päälle ilmaiseksi. Kyseisestä paikasta tullaan siis tilaamaan jatkossakin, muttei enää koskaan ennakkon maksamalla.
 

Olli Tampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kekkonen
Noh, tarinalle saatiin sentäs jotakuinkin onnellinen loppu, kun aikamme asiaa pizzerian kanssa selviteltyämme saimme uudet lätyt ja vielä puolentoista litran limpparin kaupan päälle ilmaiseksi. Kyseisestä paikasta tullaan siis tilaamaan jatkossakin, muttei enää koskaan ennakkon maksamalla.

Tuliko laskettua, että paljon oli tuntihinta tuolle "ilmaiselle" limpparille? Ja suosittelen ettei kyseisestä paikasta tilattaisi yhtään mitään, ottaen huomioon kuskin status täytetenä pääsiäiskätenä kun ei kysellyt tilausten vastaanottajilta sen kummemmin mitään perään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös