RIP-ketju

  • 2 927 654
  • 11 764

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Innasen taidenäyttely oli jokunen vuosi sitten Tampereella. Harmittaa edelleen, etten ehtinyt sielä käydä. Kaverini kertoi näyttelyn olleen hyvä. Innasen taidetta kuvasti kaverini mielestään hyvin se, että kyseessä oli ainoa taidenäyttely, missä hän oli nähnyt ihmisten nauravan niin avoimesti.
Itse pidän Innasesta enemmän kuvataitelijana, ja kävinkin varta vasten Tampereella katsomassa Innasta Suomesta -näyttelyn, Werstas.fi.
Taulujen nimet ovat jo valmiiksi hauskoja. Yhden teema (Juppi-Jurvakaiset etc.) liippaa läheltä "Kun Suomi putos puusta" -laulua. Innasen mukaan kaikilla suomalaisilla on yhä päässä karvahattu.
Ylen Elävässä arkistossa on myös Innas-materiaalia.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
"Huuhaa" Innanen oli tietyllä tavalla melkoinen nero, joka osasi monessakin mielessä kierolla tavalla piruilla hyvän maun rajoissa suomalaisen kansan syvien rivien toisinaan varsin rajoittuneelle taiteellisuudelle. Mutta sen hän teki tyylillä. Itse arvostan varsinkin hänen parodioivia iskelmiään, ehkä etenkin siksi, että olen itsekin toisinaan vääntänyt kieli poskessa vastaavanlaista materiaalia kaverini kanssa, ja tunnen suurta hengenheimolaisuutta tässä Innaseen. Innanen vieläpä onnistui menestymään tuolla saralla, mikä on hieno saavutus. Parodia on silloin kaikkein onnistunein, kun se on selvästi tunnistettavissa vitsiksi, mutta suuri yleisö ottaa silti sen tosissaan.

Innasen taidenäyttely oli jokunen vuosi sitten Tampereella. Harmittaa edelleen, etten ehtinyt sielä käydä. Kaverini kertoi näyttelyn olleen hyvä. Innasen taidetta kuvasti kaverini mielestään hyvin se, että kyseessä oli ainoa taidenäyttely, missä hän oli nähnyt ihmisten nauravan niin avoimesti.

Innasen yksi lengendaarisimmista lausahduksista on (Wikisitaattien mukaan): "Jos minua kuoltuani sanotaan koko kansan taiteilijaksi, kuohuu vitutukseni vaahtona hautakummun kukkapuskille saakka. Silloin mikään ei ole mennyt perille". Siksi en kutsu miestä koko kansan taiteilijaksi, vaan vain suureksi neroksi.

Laitetaanpas kaikille Martin ystäville linkki tuubiin jossa Huuhaa paljastaa parhaan reseptinsä. En tiedä onko tämä hyvän maun rajoissa koska en ole tuota reseptiä kokeillut: http://www.youtube.com/watch?v=Ngcp_ZUZDjM

Tämä Vanamo-imitaatio on erittäin hauska.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Minusta on enemmän kuin sopivaa laittaa näin joulun alla joulukertomus Martti-sedän omalla suulla hänen päästänsä käsin eli Olka Lehikoisen joulu:
http://www.youtube.com/watch?v=ubETBfYVEKo

Rauhallista joulun odotusta kaikille tasapuolisesti.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Sanoittajamestari Sauvo "Saukki" Puhtila on siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

"Sauvo Puhtila tunnettiin paremmin taiteilijanimellä Saukki. Hän sanoitti lukemattomia ikivihreitä hittejä. Saukki teki sanat muun muassa kappaleisiin Suklaasydän, Poika varjoiselta kujalta, Lazzarella, Kuningaskobra ja Laiskotellen. Hän työskenteli uransa aikana esimerkiksi Olavi Virran, Annikki Tähden, Jaakko Salon ja Laila Kinnusen kanssa.

Saukki käänsi myös monia joululauluja, kuten Kun joulupukki suukon sai, Joulupukki matkaan käy ja Jollei jouluna ole lunta. Saukki muistetaan myös Saukista ja Pikkuoravista." -www.iltasanomat.fi

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418968492062.html
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Luulin että Sauvo Puhtila olisi jo ehtinyt vaihtaa hiippakuntaa. Vaan ehtii sen tehdä myöhemminkin, ei ole kukaan vielä jäänyt junasta. Levot hänellekin.

Saukki oli melkoisen idearikas ja ketterä sanoittaja, mutta voi vittu noita sen oravajuttuja. Pikkuoravat oli yksi ensimmäisistä asioista, jotka tuottivat lapsuudessa myötähäpeää, ja nyt puhutaan aikakaudesta jolloin olin noin 3-vuotias. Jos jengi tykkää niin ei siinä mitään, on ihan normaalia että kysynnälle pitää olla tarjontaa. Mutta kuka vietävän kollo oikeasti tykkää pikkuoravajutuista?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Pikkuoravat on kyllä aika myötistä aiheuttavaa sana- ja säveltuotantoa, pakko sanoa. Enkä nyt puhu myötätunnosta. Ei uponnut edes lapsena.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Pikkuoravat on kyllä aika myötistä aiheuttavaa sana- ja säveltuotantoa, pakko sanoa. Enkä nyt puhu myötätunnosta. Ei uponnut edes lapsena.

Saukin oravathan on apinointia Ameriikoista, Alvin and the Chipmunksista. Ainut ero nykymenoon on se, että apinointia on havaittavissa vielä enemmän.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Kepeät mullat Saukille.

Melkoiseksi harvinaisuudeksi laskisin myös ne 60-70-lukujen kolmivuotiaat, joille Saukki ja pikkuoravat aiheutti myötähäpeää. LP oli vakaassa käytössä ja osa omaakin lapsuutta.

T:Kollo
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Itävaltalais-sveitsiläinen muusikko Udo Jürgens on poistunut keskuudestamme autuaammille musisointimaille 80 vuoden iässä, kertoo mm. YLE. Jürgensin taiteilijaura kesti yli 60 vuotta ja hän mm. voitti urallaan Eurovision laulukilpailun vuonna 1966.

Minä muistan Jürgensin kuitenkin nyt ja aina siitä, kun toinen legenda, Jatkis-muonavahvuudesta poistettu palstaveli scholl, muisti liikuttavalla tavalla mainita, kuinka hän laittaa aina soimaan Jürgensin kappaleita (mm. Griechischer Wein -klassikon) "päästäkseen fiilikseen".
Udo Jürgens soi ja vedän keittoa. Siis uskomatonta. Koskaan missään ikinä ei ole varmaan ollut yhtä legendaarista muusikkoa kuin Udo Jürgens. Mahtavaa!
Suosittelen kaikille ostamaan Aber bitte mit Sahne I + II cd:t. Nyt on tarjolla sellainen luxus limited edition versio ja ekalla cd:llä on kaikki legendaarisimmat biisit.
... Udo Jürgens, ... sen aikainen musiikki jäi mieleen ja sellaista musiikkia voi jorata. Nykyään biisit tehdään joillain "helvetin koneilla" ja se on yhtä jumputusta vain, jota ei voi jorata ja joka vain vituttaa. Saa huonolle tuulelle kun menee baariin, jossa soi vain epämääräistä mökää ilman mitään melodiaa tai sanomaa.
... jos nyt haluaa nopeasti nostaa fiiliksiä ennen viihteelle lähtöä soittamalla Udo Jürgensiä täysillä ja ottamalla pari drinksua ja ...
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Voih, taas yksi musiikin suurmies poistui näyttämöltä ja vielä reilusti etuajassa, jos niin voi sanoa. Joe Cocker omasi valtavan karisman ja hänen musiikkiaan kuunteli mielellään.

RIP Joe.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Cockerille myös levot. Tänä vuonna on poistunut riveistä jo useampi saman aikakauden tekijämies rocking ja bluesin puolelta. Joukossa myös muutamia isoja nimiä, kuten Jack Bruce ja Johnny Winter. Nyt on vähitellen käsillä aika, kun Woodstock-esiintyjien sukupolvi harvenee jo luonnollisen poistuman kautta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Enää eivät noitarummut pärise Jouko "Jokkeri" Törmäsen kunniaksi. Olympiavoiton lisäksi työskenteli pitkään FIS:n mäkihyppypuolella ihan johtotason hommissa eli ilmeisen kova kaveri tuollakin puolella.

Terveisiä sinne yläkerran hyppyrimäkeen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Osanotot Jouko Sihveri Törmäsen läheisille ja suomalaiselle mäkiväelle. Siinä meni harvinaisen fiksu ja tasapainoisen oloinen mies (tekisi mieli sanoa että varsinkin mäkimieheksi, ja sanonkin, mutta jääköön maininta näin hävykkäästi sulkujaimiin).

Törmäsellä oli rauhallinen ja asiantuntijamaisen selkeä ulosanti, eikä ihme että hän sai urheilu-uransa jälkeen luottamusta aina lajin kansainvälisiä johto- ja asiantuntijatehtäviä myöten.

Muistan vielä hyvin, kun katsoin mustavalko-teeveestä tuon Jouko Törmäsen kultamitalijuhliin päättyneen suurmäen kisan Lake Placidissa 1980. Suomella ei noissa olympialaisissa ollut vielä yhtään kultamitalia, ja kisat olivat suunnilleen loppusuoralla. Oli lähestulkoon viimeinen hetki suomalaiselle olympiavoitolle, ja Jouko sen otti, kun Sveitsin Hansjörg Sumin kantti ei tiukassa paikassa kestänyt. Nuoren Jari Puikkosen pronssimitali oli ehkä vielä suurempi yllätys kuin Törmäsen kulta, täydentäen hienoa suomalaispäivää.

Jouko Törmänen ei vuoden 1980 olympiakisojen jälkeen enää ihmeempiin saavutuksiin yltänyt, mutta olympiavoittajana pienen maan urheilija liittyy pysyvästi kansansa suurten urheilusankareiden joukkoon. Tämä kunnia tuli myös Jouko Törmäsen osaksi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Törmänen oli todella stabiili ja henkisesti vahva urheilija, sitä todistaa tuo Lake Placidin kultakin. Törmänen oli analyyttinen mies mäkimieheksi ja todella ajattelevainen sekä vuorovaikutuskykyinen yhteisössään, mistä kielivät myös nuo kääpiön mainitsemat tärkeät virat lajin paalupaikoilla uran jälkeen. Kaikin puolin siis mäkimiesten joukossa fiksu, tervepäinen ja asiallinen mies, joka ei ole lainkaan itsestäänselvyys kun puhutaan mäkihypyssä vaikuttavissa/vaikuttaneista henkilöistä.

Hyvää matkaa Jokkerille.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kuolinsyystä ei ilmeisesti vielä tietoa, mutta ei liian vanha ollut....
Lapin Kansan päivitetyn uutisen mukaan kyse olisi ollut pitkäaikaisesta sisäelinsairaudesta, joka oli viime aikoina näkynyt jollakin tapaa Törmäsen olemuksesta. Mikä tuo sitten olikaan, vakavat sairaudet kaatavat kaikenikäistä väkeä, ja kenties lopputulema on ollut jo hyvän aikaa tiedossa.

Kiitokset kuitenkin Jokkerille hyvistä urheilumuistoista. Noina Törmäsen kunnian päivinä oli alkamassa poikkeuksellisen hieno jakso suomalaisessa mäkihypyssä, vaikka "esilaulajat" Törmänen ja Ylianttila olivat terävimmällä huipulla vain ohikiitävän hetken.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Eräs sosiologian merkittävimmistä nykyklassikoista, saksalainen Ulrich Beck, on kuollut, kertoo mm. YLE. Kunnia suuren yhteiskuntatieteilijän muistolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös