Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Norm Macdonald hävisi taistelun syöpää vastaan ja menehtyi 61-vuotiaana. Hattu päästä, oli hauska mies eläessään.
Ai jumalauta mikä isku. Äijällä oli keikkaa bookattuna myöhemmälle syksylle ja sitä uutta podcast/talk show -kauttakin odoteltiin. Piti kymmenen vuotta sitten diagnosoidun syövän salassa kaikki nämä vuodet. Muistan kun jossain haastattelussa viittasi aiheeseen, enpä arvannut että itsestään puhui... taitaa tämä yö mennä klippejä katsoessa ja kuunnellessa, niin kuin niin moni yö on jo aikoinaan mennytkin.

"I didn't even know he was sick"
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Macdonaldilla oli tosiaan taito mennä jutuissaan "hieman" yli. Yleisökään ei aina tiedä, kehtaako/pitääkö jutuille nauraa. Kuuluu vain vaivaantunutta naurua. Tykkään tästä.

Siinä meni maailman hauskin kanadalainen.

Tässä juttua alkoholismista (mukana myös aiemmin linkattua syöpää):

 
1991 | 1992 | 2009 | 2016 | 2017
1969 | 1970 | 1974 | 1980 | 1983 | 1998 | 2011
1995 | 2011 | 2019 || 1998 | 2018 ||

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No voi perkele. Vasta meni Sean Lock, ja nyt sitten toinen saatanan hauska ukko läksi ennen aikojaan. Norm oli varsinkin Conanin vieraana elementissään, monia hyviä klippejä on kaksikosta olemassa Youtubessa, tuo ylle linkattu Oscar Pistorius on hyvä, ja sitten on joku ikiaikainen missä Norm tönköttää toista vierasta Courtney Thorne-Smithiä tämän tehtyä jonkun paskaleffan Carrot Top -nimisen hahmon kanssa. Ja joku koista kerrottu huono, pitkä vitsi.

Jossain Roastissa Norm myös vaan kertoi aivan saatanan paskoja ja tönkköjä Kilon Poliisi -vitsejä, yleisö ei ihan päässyt messiin mutta muut lavalla olleet koomikot meinasi kuolla nauruun.

Ketä seuraavaksi lähtee? Jimmy Carr, Ricky Gervais? Jim Carrey? Jumala, säästä nuo ja ota Sami Hedberg ja Ellen DeGeneres!
 
RAPORTOI
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-
Norm Macdonald hävisi taistelun syöpää vastaan ja menehtyi 61-vuotiaana. Hattu päästä, oli hauska mies eläessään.
Ei helvetti, tämä tuli täysin puskista, vaikka jotain terveysongelmaa viimeisten vuosien esiintymisten perusteella arvelinkin.
Oma suosikkikoomikkoni, jonka juttujen pariin on tullut uppouduttua erityisesti silloin, kun on ollut paska fiilis jostain. Ja niin kun tuota uutta podcastia Adamin kanssa tuli odoteltua..
Curse of NML iski taas, mutta ehkä juttu jatkuu Super Daven kanssa siellä jossain...

“I’m pretty sure, I’m not a doctor, but I’m pretty sure if you die, the cancer dies at the same time. That’s not a loss. That’s a draw.”
- Norm Macdonald.

Hey I'm just an old chunk of coal but I'm gonna be a diamond some day
I'm gonna grow and glow till I'm so blue pure perfect
I'm gonna put a smile on everybody's face
 
Viimeksi muokattu:
Paul Newman told me you'll never get over it.

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika vahvasti eniten huumorillaan kohdilleen osunut ja pisimmältä ajalta seurattuna ollut koomikko.

Norm Macdonald live, erityisesti kaudet 1 ja 2. Super Dave, Tom Green, Fred Stoller, Kevin Nealon, Larry King, Nick Swardson, Simon Helberg, Andy Dick, Gilbert Gottfried, Bob Saget, Fred Willard, Martin Mull, Marc Maron, Letterman, Seinfeld.

Tietysti Youtubesta vierailut Conanissa ja Howard Sternissä jo jostain ysäriltä. Useampia hyviä otatuksia myös Tom Greenin ohjelmissa. Lukuisat vierailut eri podeissa, mm. hyvin mieleen jäänyt What's so Funny?. Me doing standup-taltiointi sisäls monta klassikkoa.

Ihan huvikseni googlasin nimen, että mitähän ajankohtaista on meneillään. Uutiset kertoi kuolemastaan. Joo, hieman tuli puskista.
 

Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Brian O'Neill
Norm Macdonald oli kuivakan ja absurdin huumorinsa kanssa viihdyttävää katsottavaa. Itsellä päällimmäisenä mielessä esiintyminen Bob Sagetin roastissa, jossa muiden vuorojen aikana luki sanomalehteä ja sitten veti itse kunnon anti-roast -setin täynnä heikko vitsejä vailla kunnon ilkeilyä kerrottuna hänelle ominainen pilke silmäkulmassa oikein nauttien, miten yleisö kiemurtelee tuoleillaan ja nauraa hämmentyneenä. Andy Samberg veti sitten myöhemmin James Francon roastissa (?) vastaavan tyyppisen revision ja latoi kaikille kehuja pilkaten samalla itseään.


Yksi suosikkivitsejäni Normilta oli valtavan pitkä tarina, joka menee lyhennettynä ja teurastettuna kutakuinkin: Olen luontoihminen ja rakastan eläimiä. Olin kävelyllä metsässä eräänä päivänä ja näin että linnun pesä poikasineen oli tippunut oksalta alas puunjuurelle. Päätin tehdä hyvän teot ja auttaa pesän takaisin paikoilleen oksalle. Se vaati muutaman heiton, mutta lopulta onnistuin.
 
Puheet katoavat, kirjoitukset säilyvät

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Omien puheiden mukaan Norm ei käyttänyt alkoholia tai aineita, kuten useimmat stand-up koomikot, joten jossain määrin on ollut huonoa tuuria että noin aikaisin lähti. No toki muista elintavoista ei ole tietoa tai stressitekijöistä. R.I.P.
 
You are going to be get fucked, one way or in another - Vinny Gambini

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Omien puheiden mukaan Norm ei käyttänyt alkoholia tai aineita, kuten useimmat stand-up koomikot, joten jossain määrin on ollut huonoa tuuria että noin aikaisin lähti. No toki muista elintavoista ei ole tietoa tai stressitekijöistä. R.I.P.
Tupakkaa poltti paljon. Siinähän on aika vahva karsinogeeni.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
RIP Norm. Yksi suurimmista sankareistani. Kaikkien aikojen hauskin mies. Harva julkkiskuolema on ikinä itseäni liikuttanut, mutta nyt olen pari tuntia katsellut pätkiä YouTubesta tippa linssissä.
 

Hattu on tavallisesti jäykästä materiaalista valmistettu päähine, jossa on kupu ja usein lieri. Hattua voidaan käyttää esimerkiksi pään suojaamiseen ja lämpöenergian säilyttämiseen, koristeena, itseilmaisuna tai kantajansa aseman merkkinä.​

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Aamulla sain tietää Normin pois menosta ja sen jälkeen on mieli ollut siellä täällä ja tippa linssissä useamman kerran. Ensinnäkin täytyy kiittää teitä kaikkia jotka olette miestä muistanut, itselleni Norm on ollut ehkä isoimpia asioita jotka on pysynyt minulla itselläni. Todella hieno nähdä ettei ole yksin ja on ollut myös tosi hieno katsoa muiden julkkisten juttuja miehestä. En ole tuputtanut, linkkaillut tai selitellyt miehen juttuja muille ihmisille yhtään, koska ei ne jutut kylmiltään usein muille toimi, kuten minulle joka on vuosia miestä seurannut.

Yksi esimerkki miehen merkityksestä itselleni on se, että olen lukihäiriöinen ja olen elämäni aikana ostanut ja lukenut vain yhden kirjan ja se on Normin kirja. Oli niin iso nälkä saada lisää Normia, että edes minulle todella hankala muoto ei haitannut yhtään.

Minusta Norm on maailman hauskin ihminen. Hän oli aina oma itsensä. Hän oli peloton. Häntä ei pompoteltu tai komenneltu. Hyvä esimerkki on SNL:sta saadut potkut. Joku vammanen NBC pomo oli OJ Simpsonin kamu ja hän ei halunnut että Norm enää OJ:stä vitsiä heittäisi. Noh seuraavassa Updatessa Norm vitsaili kahta kauheammin OJ:n kustannuksella. Tai sitten kun hänet pyydettiin roastaamaan Bob Sagettia. Noh Norm veti sen ihan "vihkoon" ja kertoi "paskoja vitsejä" ja se kääntyy jotenkin niin, että mies roastasikin koko roastin formaattia. Jumalauta se delivery, se oli timanttia. Ja ne pitkät vitsit joissa oli paska punchline. Aivan parasta.

Iso ikävä on jo ja harmi kun miehen uutta tuotantoa ei pääse enää ihastelemaan, miten nyt aikani kulutan? Ai niin, samalla tavalla kuin nytkin, katsomalla vanhoja Norm pätkiä.

Monet on jo linkannut monia hyviä pätkiä, mutta linkataanpas Normin soittelut Dennis Millerin radio showhun missä mies sai antaa ajatusten virrata. Yli 4 tuntia on matskua mutta menee mukavasti siivillä sekin aika. Miller oli aina hyvä Normin kanssa, koska mies repeili jo sille, että se saa Normin kanssa puhua, koska tietää että sieltä voi tulla ihan mitä vaan. :D Ainakin Normin vatsastapuhumis jutut puhelimen välityksellä saa aina repeilemään.


 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
RIP Norm.

Suosikkikoomikkoni. Tuo Normin talkshow/podcast Youtubessa oli täyttä timanttia (harmi että jaksot poistuivat sieltä kun myi formaattinsa Netflixille eivätkä siellä ole lisänneet kuitenkaan niitä tarjontaansa) ja tosiaan aina kaikista paras vieras ihan kenen tahansa muun talkshow'ssa. Lisäksi kuten yllä mainittiin, on tuo Normin kirja myöskin aivan loistava, hauskin kirja joka on tullut koskaan luettua. Liian aikaisin poistui keskuudestamme.

Hyviä pätkiä Normista laitettu jo tänne, mutta muistellaan Normia vielä tällä omalla suosikkipätkällä Conanin vieraana:


 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
NOBODY expects the Spanish Inquisition!

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Conan toki "lomalla" tällä hetkellä joten mitään muutakaan matskua ei ole eetteriin tarjota mutta jotain kertoo Conanin suhtautumisesta Normin poismenoon että Team Cocon tubekanava tunkee eetteriin lukuisia clippejä miehen vierailuista joka päivä.
Itseasiassa on:


Vahva suositus. Puhetta riittää legendaarisimmista Conan-vierailuista, Normin uniikista tyylistä, kumartelemattomuudesta ja vaikka mistä. Ja tosiaan, tämä jos joku kertoo Conanin suhtautumisesta Normiin. Conan tässä jaksossa sanookin, että jos joku haluaa nähdä kun hän aidosti, lapsenomaisesti nauraa, kannattaa katsoa joku klippi Normin vierailusta.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Bob Sagetin podcast Normista on myös hyvä kuunneltava kaikille. Surullista on ollut nyt koomikoiden parissa.
 
Ei mitään.
Muutama päivä nyt makusteltu ja yhtä pahaltahan tämä tuntuu edelleen. Täytynee siis vielä avautua kunnolla. Mietin aluksi etten pysty heti katselemaan Norm-klippejä, mutta niin vaan on tullut katseltua, luettua RIP-kirjoituksia ja kuunneltua podcasteja. Saget, Sandler, Spade, Lange, Nealon, Chase, Schneider, Carrey, Green, senaattori Bob Dole, Conan, Stern jne. ovat jakaneet tuntemuksiaan legendan ja monille näistä ystävän poismenosta. Näistä haluaisin nostaa esiin erityisesti Normin suosikin, David Lettermanin sanat. Näitä Dave on toki toistellut usein jo ennen Normin kuolemaa, myös suoraan hänelle itselleen. Kyseessä ei siis ole mikään kuolemasta johtuva kaunistelu, vaan aito rehellinen mielipide, jonka itsekin jaan.


Toiseksi, suosittelen jokaista käymään lukemassa Egretin muistokirjoituksen instagramin puolelta. Lainaan alle loppuosan, johon varmasti jokainen Norm-fanaatikko voi yhtyä:

Norm fans feel like we’re apart of something special. A community. A cult of sorts. We can share cryptic and fragmented sentences with each other that would be a mystery to anyone else, yet make us laugh harder than any other fully formed jokes of others. A language based on cherished quotes and memories.

I have endless hours of incredible memories of my time spent with Norm. Once I get through the tears and shock, I know I will find solace and comfort in those wonderful moments which I will genuinely cherish for the rest of my days.

Thanks to so many of you who have reached out to me today. It meant so very much to me. RIP Norm. Thanks for my life.


Tuli kuunneltua myös tuo Conanin podcast eilen. Muuten paljon hyvää juttua ja analyysiä Normista, mutta Andy ei näköjään ole vieläkään päässyt yli Swedish-German vitsistä, minkä lisäksi on käsittänyt sen täysin väärin. Kyseinen kohta podcastista onkin jo klipattu I'm not Norm-kanavalle, mikäli joku haluaa pelkästään tuon kohdan kuunnella. Myös Andyn ajatus siitä, että on vitsejä joita ei tulisi enää nykyaikana kertoa, tai että on ryhmiä joista ei pitäisi vitsailla kertoo mielestäni komedian, ja laajemmin yhteiskunnan ongelmista, hivuttautumisesta kohti puritaanista, totalitaristista yhden oikean mielipiteen maailmaa. Tässäkin suhteessa Normin, ja aiemmin mm. Patrice O'Nealin menetys ovat olleet raskaita. Komediassa ja huumorissa kaikki ovat tasa-arvoisia, eikä näin ollen kenenkään pitäisi myöskään olla "turvassa".
Minulle on myös jäänyt hieman epäselväksi oliko Conan tiimeineen peruuttamassa Normin esiintymistä hänen showssaan Fallon cancelointien jälkimainingeissa. Luulin että tämä oli myös syy, miksi Normia ei nähty Conanin päätösjaksossa. Kyseisen päätösjakson iltanahan Norm kirjoitti twiitin, jossa viitattiin suoraan Conanin päätösjaksoon puhumalla Canadiensista. Conanin podcastin mukaan Normia kuitenkin kysyttiin vieraaksi vuosien ajan, ja toivon että spekuloidun välirikon sijasta syynä vierailujen puutteelle oli sairaus. Kiitos myös teamcocolle siitä, että vihdoinkin saadaan noita vanhoja klippejä hd:nä eetteriin. Better late than never..

Tolstoi, Tsehov, Macdonald.. Hauskasti päinvastoin kuin @Squit , olen elämäni aikana lukenut todella paljon kirjoja, venäläiset klassikot mukaanlukien, mutta Based on a True Story: Not a Memoir puuttuu vielä listalta. Lupasin muutama vuosi sitten itselleni, että hommaan kirjan vasta Normin kuoleman jälkeen. Näin ollen minulla olisi vielä ikävälläkin hetkellä jotain täysin uutta Norm-materiaalia odottamassa. Nyt täytyy vaan selvittää nettikauppa, missä tarjotaan muutakin kuin "tilapäisesti loppua"..
Muistan kun jossain haastattelussa viittasi aiheeseen, enpä arvannut että itsestään puhui... taitaa tämä yö mennä klippejä katsoessa ja kuunnellessa, niin kuin niin moni yö on jo aikoinaan mennytkin.

"I didn't even know he was sick"
Vuosia huolella valmisteltu ja toistettu vitsi, jonka punchline onkin loppujen lopuksi oma kuolema. Kirjoitin yhdelle sivustolle tästä ja loppuun jotain tyyliin "RIP you dirty dog!" Kommenttini poistettiin loukkaavana.
Itse luulin, että lisääntynyt puhe ja vitsit sivuten kuolemaa liittyivät vain normaaliin vanhenemiseen, ja entistä suurempaan kiinnostukseen uskontoa ja filosofiaa, erityisesti eksistentialismia kohtaan.
Normista riittäisi vielä paljon sanottavaa, mutta jääköön toiseen aikaan ja paikkaan. RIP.
Ja RIP myös aiemmin tänä vuonna kuolleille Alexi Laiholle sekä John "mountaindog" Meadowsille. Oma youtube-feedini muistuttaa tällä hetkellä hautausmaata.
Macdonald, who is fifty-six, and whose performances have a sort of sunny nihilism, talked about Chekhov’s stories. “I like the endings where nothing happens. And I like bleakness, because I grew up in a bleak area,” he said. (In Quebec, then Ontario.) “There is one story about a guy who’s on a boat, who’s dying, on this long, long trip. And everyone’s taunting him, about dying, you know: ‘You’re going to be dead soon.’ ” Macdonald laughed. “So, anyways, the guy dies, and then Chekhov continues the story. They put him in a kind of duffelbag, a sack, and throw him overboard. He sinks in the ocean, his dead body. And one fish grazes against him, rips the sack, and his body tumbles out, and a bunch of minnows come and eat little bits of him. And a big fish comes and takes away his legs, and that’s the end.” (Some of these details are not in the original.) “You sort of go, ‘What? It’s still going on? The guy’s dead. He’s still asked to endure these indignities!’ It’s a really cruel ending, and I like that.”
 
Viimeksi muokattu:
Paul Newman told me you'll never get over it.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy