Toki saattohoitoon oltiin siirrytty jo joskus tässä viikon sisään, mutta tänään siitä vasta uutisoitiin. Mutta joo, olihan se Assi Koiviston lausuma "Ei tiedetä onko aikaa päiviä vai tunteja" vähän sellainen että pian tulee uutinen ilmi.Tänään luin, että Mauno Koivisto on siirretty saattohoitoon ja nyt jo lähti.
Toki saattohoitoon oltiin siirrytty jo joskus tässä viikon sisään, mutta tänään siitä vasta uutisoitiin. Mutta joo, olihan se Assi Koiviston lausuma "Ei tiedetä onko aikaa päiviä vai tunteja" vähän sellainen että pian tulee uutinen ilmi.
Olit viimeinen Presidentti isolla peellä. Niinistöllä mahdollisuus nousta lähelle, jos valitaan toiselle virkakaudelle.
En minä ainakaan osaisi suhtautua nykyään elossa olevien presidenttien kuolemaan yhtä syvällisesti vaikka poliitikkoina ja ihmisinä heitä arvostaisinkin.
Luvassa on varmasti aika suuri tapahtuma Helsingin keskustassa, kun "Manu" saatetaan viimeiselle matkalleen. UKK:n hautajaisista tuli viime syksynä jo 30 täyteen ja varmaan yhtä iso kulkue on luvassa nyt. 4. kesäkuuta on pääkaupungissa puolustusvoimain lippujuhlan valtakunnallinen paraati, joten taitaa tämä surusaattue olla jo ennen sitä.
Koiviston saisi kylläkin haudata Turkuun eikä Helsinkiin, Turun poikia kun oli. Levätköön silti rauhassa, oli hautapaikka mikä hyvänsä.
Tietääkö joku muuten, miten tämän tason valtiomiesten kanssa yleensä tehdään? Onko jotain sääntöä? Oma toive näilläkin varmasti on, mutta noin mutulta sanoisin, että isot valtiomiehet haudataan yleensä Helsinkiin. Itsekään en tätä varauksettomasti kannata, vaan asia pitäisi katsoa tapauskohtaisesti. Helsinkiin voi aina pystyttää monumentteja, tärkeää olisi muistaa kotipaikka.
Koivisto taisi kyllä asua merkittävän osan poliittisesta urastaan Helsingissä, eikä muuttanut edes eläkepäivillään Turkuun, mutta turkulaiseksi hänet yleensä silti mielletään. Siksi Turullakin olisi perusteensa.
Eikös kaikki edesmenneet presidentit ole haudattu kotipaikkakunnilleen? Ei siis synnyinpaikalle vaan sinne mikä oli kotipaikka kuolinhetkellä... Toisinsanoen ihan sama käytäntö kuin tavallisten kansalaisten osalta.Tietääkö joku muuten, miten tämän tason valtiomiesten kanssa yleensä tehdään?
Ja sitten voimme pohtia, että kuinka paljon tässä on kyse presidentti-instituution muutoksesta, ja kuinka paljon on kyse siitä, että sinä keski-ikäistyt. Minä näkisin, että suurempi merkitys on tuolla jälkimmäisellä seikalla.