RIP-ketju

  • 2 869 264
  • 11 593

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Muistan toki Kekkosenkin, mutta mun elämässä Manu oli se ensimmäinen oikea presidentti. Seuraajista ei ole oikein välittynyt sellaista maan isä/äiti -fiilistä kuten Koivistosta nuorelle minulle tuli. Myönnän että koskettava hetki oli kuulla poismenosta hetki sitten. Huomenna ovat liput puolitangossa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Vähän turhan hieno mies poistui keskuudestamme, joskin erittäin kunnioitettavassa 93v iässä. Lepää rauhassa herra presidentti.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
RIP Mauno Koivisto. Vaikka olenkin Kekkosen ajan lapsia ja siihen kasvatettu että muita presidenttejä ei ole kuin UKK, niin Koivisto oli kuitenkin se presidentti josta uskalletiin ruveta jopa huumoria viljelemään.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään luin, että Mauno Koivisto on siirretty saattohoitoon ja nyt jo lähti. Törnin jääkäri, valtiovarainministeri, Suomen pankin pääjohtaja, pääministeri, presidentti, lentopalloilija ja mitä kaikkea muuta Manu olikaan. Hieno mies. Rauhaisat levot Mauno Koivistolle, Suomen toistaiseksi vanhimmaksi eläneelle presidentille. Tämä uutinen kosketti kovastikin. Taisi olla Mauno jotain sukuakin minulle, ei kumminkaan ihan lähintä lähisukua.
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Manu oli todellinen koko kansan presidentti. Satamajätkä ja puoluekirjaltaan demari, mutta myös asevelisosialisti, joka opiskeli itsensä tohtoriksi ja josta kasvoi suuri valtiomies. Mies, joka pystyi hyödyntämään kykynsä lähtökohdistaan huolimatta. Mies, jota kaikki kunnioittivat.

Tuntuu surulliselta, ettei näitä tule ehkä enää, ja että tämän tyyppisiä tarinoita etenkin vallassa oleva kokoomus haluaa estää. Suomen menestyksen salaisuus on ollut nimenomaan mahdollisuus sosiaaliseen nousuun, eli se, että parhaat kyvyt saadaan käyttöön. Kyvyt ratkaisevat, eivät raha.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tänään luin, että Mauno Koivisto on siirretty saattohoitoon ja nyt jo lähti.
Toki saattohoitoon oltiin siirrytty jo joskus tässä viikon sisään, mutta tänään siitä vasta uutisoitiin. Mutta joo, olihan se Assi Koiviston lausuma "Ei tiedetä onko aikaa päiviä vai tunteja" vähän sellainen että pian tulee uutinen ilmi.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Luvassa on varmasti aika suuri tapahtuma Helsingin keskustassa, kun "Manu" saatetaan viimeiselle matkalleen. UKK:n hautajaisista tuli viime syksynä jo 30 täyteen ja varmaan yhtä iso kulkue on luvassa nyt. 4. kesäkuuta on pääkaupungissa puolustusvoimain lippujuhlan valtakunnallinen paraati, joten taitaa tämä surusaattue olla jo ennen sitä.

Koivisto oli sitä oman nuoruuteni olennaista historiaa. Kevennyksinä jäivät mieleeni Kari Suomalaisen piirtämä presidentin "tavaramerkki" otsalla roikkuva hiuskiehkura, sekä tietysti näyttelijä Ismo Kallion imitoima "Vara-Manu". Kommenteista muistan ainakin sen kun pressa haukkui toimmittajia sopuleiksi.

Muistoa kunnioittaen!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Manulle kunnoitukseni myös Amerikan maalta, vaikkei hän ihan aateveli ollutkaan. Presidentillinen kylläkin. Lakki...päästä. Lepo.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Kuten tuossa aiemmin hyvin kirjoitettiin, nelikymppiselle Manu on The Presidentti. Hyviä lentopallomatseja vaan tuonpuoleiseen. Huomenna klo 9 aion katsoa tasavallan presidentin puheen Koivistolle sekä todellakin myös hautajaiset. Iso osa lapsuuttani ja nuoruuttani.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
RIP Mauno Koivisto. Demari, jota kunnioitin. Olit viimeinen Presidentti isolla peellä. Niinistöllä mahdollisuus nousta lähelle, jos valitaan toiselle virkakaudelle.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toki saattohoitoon oltiin siirrytty jo joskus tässä viikon sisään, mutta tänään siitä vasta uutisoitiin. Mutta joo, olihan se Assi Koiviston lausuma "Ei tiedetä onko aikaa päiviä vai tunteja" vähän sellainen että pian tulee uutinen ilmi.

Näinhän näissä yleensä kai menetellään. Kun uutisoidaan jonkun olevan saattohoidossa, tämä tehdään yleensä silloin kun kyse on enää tunneista. Nytkään tiedotetta ei annettu saattohoitoon siirryttyä, vaan vasta muutama tunti ennen kuoleman koittamista.

Ymmärrettävää sinänsä. Saattohoito on joskus pitkäkin prosessi, ja etenkin alkuvaiheessa kuoleva voi hyvinkin olla vielä tajuissaan. Tällöin omaiset haluavat varmasti viettää hänen kanssaan viimeiset hetket rauhassa. Kun potilas ei enää ole tajuissaan, ja kuoleman hetki on lähellä, tiedote voidaan hyvinkin antaa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Olit viimeinen Presidentti isolla peellä. Niinistöllä mahdollisuus nousta lähelle, jos valitaan toiselle virkakaudelle.

Kuten Koiviston ketjuun kirjoitin, kukaan ei tule pääsemään samoihin mittoihin, ei edes lähelle. Niinistössä on valtiomiehen vikaa, mutta aika on aivan väärä tehdäkseen hänestä läheskään yhtä suuren. Koiviston kuoleman myötä on ajankohtaista pohtia, miten paljon presidentti-instituutti on tässä maassa muuttunut. En minä ainakaan osaisi suhtautua nykyään elossa olevien presidenttien kuolemaan yhtä syvällisesti vaikka poliitikkoina ja ihmisinä heitä arvostaisinkin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Isä oli Manun työpari satamassa aikoinaan. Luoja Sinua Mauno suojelkoon.
 
En minä ainakaan osaisi suhtautua nykyään elossa olevien presidenttien kuolemaan yhtä syvällisesti vaikka poliitikkoina ja ihmisinä heitä arvostaisinkin.

Ja sitten voimme pohtia, että kuinka paljon tässä on kyse presidentti-instituution muutoksesta, ja kuinka paljon on kyse siitä, että sinä keski-ikäistyt. Minä näkisin, että suurempi merkitys on tuolla jälkimmäisellä seikalla.
 

Luotain

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kekkosen aikaan pienenä poikana pelkäsin, että mitäs sitten kun Urkki kuolee. Turhaa pelkäsin. Kepeet mullat ja isot kiitokset Manu.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Hieman viiveellä, mutta keppeet mullat Manulle täältäkin. Itselleni The Presidentti myös. Alkaa Lauri Törnin jääkärit käydä vähiin pikkuhiljaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös