Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vegasissahan tuo tänä vuonna oli. Kivaa vaihtelua yhteistyökumppaneille...eiku...
 
Ässät-Lukko 19.1.2008 2-3, Petri Vehanen 60 torjuntaa, Jokerit-Lukko 22.1. 2008 3-0, Petri Vehanen 62 torjuntaa! Petri Vehanen, Maailmanmestari mallia 2011!

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Edelleen. Onko hoitanut hyvin? Mun mielestä ei. Rauma Rock ja muut pikkujoulut tuo kyllä rahaa. Rahaa myös on hukattu miljoonia väörien pelaajasopimusten vuoksi. Rajala on ollut siunaamassa näitä sopimuksia.
Talouden hyvä hoito ei tarkoita hallin oheispalveluiden hintojen nostamista kattoon.

Se, että RTKn hallitus on pudottanut konserniavustusta ei ole Rajalan saavutus. Ja tuskin tuo juurikaan on sponsoreita tai sellaisia hirmuisesti haalinut.

Noin kolmen miljoonan pelaajabudjetilla pitäisi pystyä parempaan urheillulliseen tulokseen. Rajala ja Vanhatalo ei ole tähän pystynyt.

Kerro mulle miten Rajala on onnistunut taloudellisesti tekemään hyvää tulosta?

Ajamalla katsojia pois hallista nostamalla hintoja? Riitaantumalla kannattajien kanssa? Säästämällä Kovasen juhlaottelussa? Reissaamalla vuosittain New Yorkissa katsomassa yhteistyökumppaneiden kanssa NHLää kauden tärkeimmällä hetkellä helmikuussa, jolloin pitäisi keskittyä vahvistamaan joukkuetta?
Onkohan sulla nyt vellit ja puurot sekaisin.
Lukossa on pitkään ollut perinne että valmentaja rakentaa joukkueen valitsemalla pelaajat. TJ tuo taloudelliset raamit toiminnalle. Nyt Killerin on aloittaessa UTJ:na kasaa valmentaja kassa joukkueen, edelleenkin TJ:n asettamien taloudellisten raamien puitteissa. Pelaajakoordinaattori kartoittaa pelaajia saadun toimeksiannon mukaan.

Lukon liikevaihto on kasvanut taloudellisesti vaikeina aikoina se kertoo jotain taloudenpidosta. Se että kaikki hankitut pelaajat ei ole vastannut fanien odotuksia ei ole minusta TJ syytä eikä liity taloudenpitoon vaan urheilupuoleen.

Se että TJ matkustaa on sitä mitä kuuluukin tehdä. Verkostoitua ja haistella uusia tuulia ja mahdollisuuksia eikä istua toimistolla ja uskoa että kaikki viisaus on Raumalla.

Varmasti yhteiseloa ja vuoropuhelua fanien kanssa ottelutapahtuman kehittämisessä olisi hyvä lisätä jotta se pärjää kilpailussa ruudun ja kotisohvan kanssa joka on suuri syy yleisesti katsojamäärien putoamiseen.
Kun Lukko pelasi puolivälierissä Duffan aikana ei silloinkaan halli täyttynyt.
Tämä on iso dilema yleisesti tällä hetkellä lähes kaikkialla liigapaikkakunnilla eikä yksin Rajalan ongelma.

Fakta on myös se että liiga on businesta ja ilman sitä ei ole liigaa.
 
Säälin saa ilmaiseksi mutta kateus pitää ansaita !

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Strongbow
Ymmärrän että pettymysten hetkillä jotkut huutelee heti " kaikille kenkää" ja johdon päät vadille. Lukossa on uusi hallitus, kohta alottava oma kasvatti UTJ, Organisaatiota uudistettu. Rajalan persoonasta voi olla montaa mieltä ja varmasti on tehnyt virheitä kuten kaikki muutkin mutta talouden on hoitanut hyvin.
Ja koska nämä muutoksen realisoituvat sen mestaruuden muodossa? Kyllähän sitä voi tehdä vaikka mitä muutoksia, ilman että oikeasti mikään muuttuu. Onko näistä organisaatiomuutoksista mitään hyötyä jos tässä kärvistellään vielä sen toiset 55 vuotta ilman voittoa? Itse olen ainakin jo silloin haudassa, eli mitkään organisaatiomuutokset ilman selvää tavoitetta ei juuri lohduta.

Olen sitä mieltä että Lukossa tulisi siirtyä tulospalkkaukseen koko organisaation leveydeltä. Eli palkat alas ja mestaruusbonukset sen verran ylös että motivaatio ei lopu vaikka olisikin ehtinyt jo kerryttämään joitain hiluja taskunpohjalle.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olen sitä mieltä että Lukossa tulisi siirtyä tulospalkkaukseen koko organisaation leveydeltä. Eli palkat alas ja mestaruusbonukset sen verran ylös että motivaatio ei lopu vaikka olisikin ehtinyt jo kerryttämään joitain hiluja taskunpohjalle.
Eivät saaneet Tukosellekaan sorvattua pelimäärään sidottua sopimusta vaikka kaverin loukaantumisherkkyys oli kaikkien tiedossa. Vielä tuo, että pitäisi jotain tulostakin saada aikaiseksi jotta liksa juoksee nykyiseen malliin ei tule koskaan menemään norsunluutorniin asti. Suojatyöpaikka nyt ja aina. Onko Saarikosken uusi titteli jo tiedossa, loppuosa on kuitenkin päällikkö joten ei kai sillä etuliitteellä niin väliä ole.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
Eräs nimimerkki ehti eilen kirjoittaa joko tähän tai sitten toiseen ketjuun ilmeisesti tietoaan Timo Rajalan vaikutuksesta hänen työympäristöönsä. Viesti ehti olla näkyvillä vain lyhyen aikaa, mutta ehdin lukea sen. Viestissä luki kutakuinkin niin, että Lukon toimitusjohtajan alaisuudessa on ihmisiä, jotka voivat huonosti esimiehensä takia.

En tiedä miksi kirjoittaja päätti poistaa viestinsä, mutta kunnioituksesta jätän nimimerkin kertomatta, ja toivon muidenkin tekevän niin, koska en usko olevani ainoa, joka ehti lukea kyseisen viestin.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Kristián Pospíšil
Viikonlopun länsisuomesta bongattua:

Pelaajabudjetti saattaa laskea. Lukko oli budjetoinut 2-3 pleijaria. Toteutuma 1.

Kaikki kuulemma tehdään, ettei pelaajabudjettiin tarvitse koskea. Säästöt haetaan ensisijaisesti jostain muualta, mutta pelaajabudjetin leikkaus on viimeinen keino.

Kuulostaa loogiselta. Juuri sellaiselta, että kyseessä on Rajalan ajatus. Urheilumenestyksen vastuun Rajala tietenkin sysäsi Virralle ja Vanhatalolle.

Ratkaisuehdotus:

- Kevennetään hallinnon puolelta palkkakuluja. Hankitaan toimistolle työntekijöitä, sellaisia, joilla on vastuu työstä. Toimisto täynnä myynti- ja markkinointipäälliköitä, silti paidoissa ja laidoissa on metrikaupalla tyhjää mainostilaa maaliskuussa.


- Vähennetään johtajien ja päälliköiden lukumäärää.

- Vanhatalo ulos. Elo, Virta ja Sahlstedt osaavat varmasti hoitaa Vanhatalon palkan eteen tehdyn työn eli soitella Ässistä vapautuville pelaajille kerran talvessa.

- Parannetaan perusasioita. Ei se vaan voi olla perkele totta, että lihapiirakat ja makkarat loppuvat toisen erätauon alussa ylätorin kipsoista.
 
En kommentoi.

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mukava nähdä, että jotkut kuten @Okkul näkevät asiat samoin kuin minä. Aika iso prosentti asioista, mistä Rajalaa syytetään täällä ei liity mitenkään hänen työhönsä.

RD:n tultua Lukkoon asioita alettiin tekemään hyvään suuntaan. Ei enä räiskitty pelaajabudjetin yli. Vielä kun se urheilutoimenjohtaja olisi hommattu samaan aikaan, kun Vuori aloitti tai oli aloittamassa niin ehkä Lukossa olisi asiat vähän enemmän edellä kuin nyt. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Osa syy UTJ:n myöhäiseen palkkaamiseenhan oli myös siinä, että ei haluttu ottaa ihan ketä tahansa siihen hommaan. Nyt siinä on henkilö, jonka varmasti kaikki tällä palstalla hyväksyvät.

Uskon myös, että Rajala onnistuu löytämään ratkaisuja, jonka avulla pelaajabudjetti saadaan pidettyä samana kuin tällä kaudella. Jos ja kun näin käy niin voidaan puhua Rajalan onnistumisesta.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt toimistolla taitaa olla hyvin luppoaikaa kun budjetoitujen pelien järjestämisessä ei ole enää kiirettä, joku monista päälliköistä voisi käydä vaikka tätä jatkoajan Lukko-osiota läpi ja koota yhteenvedon kannattajia askarruttavista ja häiritsevistä asioista. Sitten koko ylempi johto voisi vaikka istua alas miettien jonkinlaista yleistä vastinetta ja anteeksipyyntöä. Tämä prosessi voisi yllättävästi avata uusia näkökulmia asioista joilla olisi kysyntää kannattajien keskuudessa ja ehkäpä jopa joku päälliköistä voisi mielessään ajatella keinoja miten asioita voisi tehdä paremmin.

Vastineen voisi sitten vaikka julkaista Lukon nettisivuilla, paikallislehdessä tai liimata A4-liuskat toimiston ikkunaan. Tämä vinkki on ilmainen.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
Mukava nähdä, että jotkut kuten @Okkul näkevät asiat samoin kuin minä. Aika iso prosentti asioista, mistä Rajalaa syytetään täällä ei liity mitenkään hänen työhönsä.
Teidän kahden mielipiteistä näkyy vain se, miten vähän ymmärrätte toimitusjohtajan tehtävästä. Siksi niitä kutsutaan vain mielipiteiksi.

Minäkin olin joskus sitä mieltä, että Rajala on onnistunut ihan hyvin, mutta sitten aloin lukemaan muiden kirjoituksia, muista toimitusjohtajista, ja jopa kuulemaan Rajalan kanssa yhteistyötä tekeviä ihmisiä. Jälkimmäiset pelkkiä kuulopuheita, mutta ihmeen samanlaista tarinaa on eri puolilta kuulunut.

Toimitusjohtaja vastaa taloudesta, kyllä. Mutta talous ei ole pelkästään myyntiä. Talous on työntekijöiden tehokkuutta, sidosryhmien suhteiden toimivuutta ja brändin luomista. Urheiluorganisaatiossa brändi pitäisi olla urheilu, ei junttimusiikkijuhlat.

Se että TJ matkustaa on sitä mitä kuuluukin tehdä. Verkostoitua ja haistella uusia tuulia ja mahdollisuuksia eikä istua toimistolla ja uskoa että kaikki viisaus on Raumalla.
Jos Rajala ei ole pystynyt verkostoitumaan edes suomalaisessa jääkiekkopiirissä, miten ihmeessä se muka onnistuu vieraalla mantereella.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kato Rajala verkostoituu siellä Rangersin, Islandersin, Devilsin ja Vegasin pomojen kanssa. Kohta Raumalla pelaa Zuccarello, Lundqvist, Haula, Vatanen ja hitto vieköön Tavares.
 
Kiekon maksoi UTURA!

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
@Radiopää onko sinulla toimitusjohtaja kokemusta?
Minulla on ja uskallan puhua kokemuksesta. Tämä on mielipidepalsta ja niin sinun kuin minunkin kommentit on mielipiteitä ei sen enempää.

Täällä kritisoidaan päälliköiden titteleitä, nyky organisaatioissa hyvin monet tehtävien nimikkeet on päälliköitä ilman alaisia. Tämä on osaltaan siksi että tehtäviin saataisi kyvykkäitä tekijöitä ja kuvaisi tehtävän vastuullisuutta.

@Remy Martin kukaan ei voi etukäteen tietää realisoituuko muutokset mestaruutena. Mutta muutokset joita Lukko on tehnyt toivottavasti mahdollistaa sen.

Ei Lukon tai minkään muunkaan organisaation johtoa valita huutoäännestyksellä.
 
Säälin saa ilmaiseksi mutta kateus pitää ansaita !

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
kukaan ei voi etukäteen tietää realisoituuko muutokset mestaruutena. Mutta muutokset joita Lukko on tehnyt toivottavasti mahdollistaa sen.
Ei voikkaan, mutta ei sen pitäisi estää selkeiden tavoitteiden asettamista. Esimerkiksi jos tämän vuoden mahalasku ja UTJ:n aloittaminen otetaan uuden alun määreeksi, niin onko mestaruus viiden vuoden sisällä kohtuuton tavoite. Jos sama kyntäminen vuodesta toiseen jatkuu myös seuraavat viisi vuotta niin kuka kantaa vastuun? Onko se UTJ, valmentaja vai joko silloin saakatseet kääntää korkeimpaan operatiiviseen johtoon?

Olet oikeassa ettei johtoa tule valita huutoäänestyksellä, mutta on niitä suurempiakin pomoja tippunut palliltaan aiheuttaessaan pienenpääkin pahennusta asiakaskunnassaan?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
@Radiopää onko sinulla toimitusjohtaja kokemusta?
En ole ollut toimistusjohtaja, jos sitä tarkoitat. Tarkoittaako tämä sitten sitä, etten osaa arvioida toimitusjohtajan osaamista, tehtäviä ja merkitystä sekä organisaatiossa että sidosryhmissä? Ei todellakaan tarkoita.

Siinä olen samaa mieltä. että täällä syytetään Rajalaa paljon asioista, jotka eivät hänelle kuulu. Tai ainakin näyttää siltä, ettei Lukossa urheilullinen menestys ole kuulunut kenenkään vastuulle, joten miksi siis Rajalaakaan siitä syyttämään. Kuten aikaisemmin totesin, Rajalan osaamista ja pärjäämistä voidaan mitata vain suhteessa hallituksen tavoitteisiin. Jos hallituksen tavoite on myyntitoiminnan sivutuotteena harjoittaa liigakiekkoa, lienee Rajala onnistunut tehtävässään.

Ei Lukossa kaikki asiat huonosti ole, ja siihen yksi auttava tekijä on kilpailun puute. Lukon tuote voi olla miten huonossa kunnossa tahansa, niin silti sille löytyy ostajia, koska siihen on sekä totuttu että muita vaihtoehtoja ei ole. Voi sitä toki pitää kovana saavutuksena, että Rauman Lukko on joka vuosi pystynyt hankkimaan joukkueeseen riittävän määrän pelaajia, jotta se on voinut harjoittaa päätoimintaansa eli SM-liigan nimeä käyttävää myyntitapahtumaa.

Ei voikkaan, mutta ei sen pitäisi estää selkeiden tavoitteiden asettamista. Esimerkiksi jos tämän vuoden mahalasku ja UTJ:n aloittaminen otetaan uuden alun määreeksi, niin onko mestaruus viiden vuoden sisällä kohtuuton tavoite. Jos sama kyntäminen vuodesta toiseen jatkuu myös seuraavat viisi vuotta niin kuka kantaa vastuun? Onko se UTJ, valmentaja vai joko silloin saakatseet kääntää korkeimpaan operatiiviseen johtoon?
Lukollahan oli jo joitakin vuosia sitten tavoite voittaa mestaruus viiden vuoden sisällä. Tavoite ei täyttynyt, mutta silti seurassa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tästä voi päätellä, ettei seuran todellinen tavoite ollutkaan se, joksi se julkisesti kerrottiin. Siksi haluaisinkin tietää, mikä Lukon hallituksen todellinen tavoite on, ja millä ajanjaksolla tämän tavoitteen olisi tarkoitus toteutuvan.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
@Radiopää En ole oikeastaan missään vaiheessa ollut sitä mieltä, että Rajala olisi täydellinen toimari. Onhan tuossa nyt sattunut jos jonkin moista sekoiluia, mutta päähommansa on hoitanut kohtuullisen hyvin. Eniten ihmettelen sitä, että jos porukka haluaa täällä oikeasti Rajalasta eroon niin haukkuisi niistä asioista, mitkä oikeasti ovat hänen syytään ja vastuullaan. Rajala selvästi korpeaa montaa täällä, mutta niin kauan kun häntä haukutaan vääristä asioista niin kukaan ei ota niitä juttuja tosissaan hallituksessa. Tuntuu, että mikä tahansa huono juttu Lukossa voi olla Rajalan syytä, jos tätä palstaa lukee. Lukon FB sivuillakin huvittavinta on se, että jos Lukko häviää yksittäisen pelin niin kommenteissa lukee "Rajalalle kenkää".

Nyt kun täällä on otettu pelkästään positiivisia juttuja esille muiden joukkueiden toimareista niin otanpa yhden negatiivisen. Juuri kauden lopulla HPK:n toimari oli ainakin sekoillut Twitterissä muunmuassa tykkäämällä jonkun kommentista, missä kehotetaan hakkaamaan toimittaja, joka kritisoi HPK:ta tai jotain vastaavaa. Ei se homma siis ihan kaikkialla ole niin hyvissä käsissä.
 

Nalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Nyt toimistolla taitaa olla hyvin luppoaikaa kun budjetoitujen pelien järjestämisessä ei ole enää kiirettä, joku monista päälliköistä voisi käydä vaikka tätä jatkoajan Lukko-osiota läpi ja koota yhteenvedon kannattajia askarruttavista ja häiritsevistä asioista. Sitten koko ylempi johto voisi vaikka istua alas miettien jonkinlaista yleistä vastinetta ja anteeksipyyntöä. Tämä prosessi voisi yllättävästi avata uusia näkökulmia asioista joilla olisi kysyntää kannattajien keskuudessa ja ehkäpä jopa joku päälliköistä voisi mielessään ajatella keinoja miten asioita voisi tehdä paremmin.
Alkaa jo pikkuhiljaa rasittamaan nämä kaikille kenkää, yhtä paljon kun on kiva olla liigassa lätinät.

Kerroppa mikä näiden "turhien päälliköiden" toimenkuva on? Entäpä kuinka monta pelaajaa saadaan joukkueeseen yhden päällikön palkalla. Sitten voit kertoa hoitavatko nämä päälliköt tehtävänsä toimenkuvansa mukaan. Vasta kun kerrot noihin vastauksen, voit sanoa kaikkien olevan turhia ja että heillä riittää aikaa lukea jatkoajan vittulut ja tehdä niistä johtopäätökset, varsinkin kun täällä olevat toteutettavissa ovat: toimarin, "turhien päällikköjen", valmentajan ja muutaman pelaajan työsuhteen päättäminen.

Kun pyöritetään satoja yhteistyökumppaneita, 50-70 vakltuista työntekijää, +100 tapahtumatyöntekijää, 3000-4000 asiakasta, tarvitaan näitä turhia paperinpyörittäjiä enemmän kun halutaan myöntää.

Ja edelleen pelaajasopimuksessa lopullisen päätöksen tulla pelaamaan Lukkoon tekee aina pelaaja+agentti. Eli koskaan ei kaikkia niitä pelaajia saada jota haluttaisiin vaikka kuka neuvottelisi Lukon puolesta.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Alkaa jo pikkuhiljaa rasittamaan nämä kaikille kenkää, yhtä paljon kun on kiva olla liigassa lätinät.

Kerroppa mikä näiden "turhien päälliköiden" toimenkuva on? Entäpä kuinka monta pelaajaa saadaan joukkueeseen yhden päällikön palkalla. Sitten voit kertoa hoitavatko nämä päälliköt tehtävänsä toimenkuvansa mukaan. Vasta kun kerrot noihin vastauksen, voit sanoa kaikkien olevan turhia ja että heillä riittää aikaa lukea jatkoajan vittulut ja tehdä niistä johtopäätökset, varsinkin kun täällä olevat toteutettavissa ovat: toimarin, "turhien päällikköjen", valmentajan ja muutaman pelaajan työsuhteen päättäminen.

Kun pyöritetään satoja yhteistyökumppaneita, 50-70 vakltuista työntekijää, +100 tapahtumatyöntekijää, 3000-4000 asiakasta, tarvitaan näitä turhia paperinpyörittäjiä enemmän kun halutaan myöntää.

Ja edelleen pelaajasopimuksessa lopullisen päätöksen tulla pelaamaan Lukkoon tekee aina pelaaja+agentti. Eli koskaan ei kaikkia niitä pelaajia saada jota haluttaisiin vaikka kuka neuvottelisi Lukon puolesta.
Aamen tälle!
 
Ässät-Lukko 19.1.2008 2-3, Petri Vehanen 60 torjuntaa, Jokerit-Lukko 22.1. 2008 3-0, Petri Vehanen 62 torjuntaa! Petri Vehanen, Maailmanmestari mallia 2011!

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
@Nalle Olet hyvin oikeassa tuosta kirjoituksesta. Mutta ongelma onkin se, mitä hallitus haluaa ja mihin panostetaan. Olen hyvinkin ollut sitä mieltä että Rajala &kumpp on hoitanut asiaa hyvin kun rahaa tulee. Ilman rahaa ei tule pelaajia. Mutta toteutus viimeisen 2-4 vuoden aikana on ollut puhtaasti raha. Mihinkään muuhun ei olla haluttu panostaa. Tai panostus on ollut pakkopullaa. Tietyllä tapaa Rajalan eväät nykypäivän some&yms. muussa arjen johtamisessa alkaa tulemaan tiensä päähän. Normaali tj homma luistaa ja rahaa tulee, mutta nyt tärkeimmät sidosryhmät alkaa olla potkittuna päähän liian paljon. Mainokset maksavia palvellaan, mutta missä vaiheessa mainostajat tajuavat, että yleisö ei enää välitä tuotteesta > ei tule mainosrahaa? Merkit on pahasti ilmassa ja asiaan pitäisi reagoida vahvasti. Joko Rajala reagoi asiaan tai sitten hänet täytyy vaihtaa. Vaihtoehdot ovat vähissä.
 
"Ei ole olemassa virheitä. On vain olemassa puuttuvia yrityksiä." Henrik Dettmann

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
– Minä en osaa sanoa, mikä meni vikaan. Miksi me olimme yhdeksäs, miksemme olleet vaikkapa neljäs? En minä osaa vastata, enkä usko, että kukaan mukaan ihminen osaa sitä sanoa, varsinkaan näin nopeasti kauden jälkeen, Rajala sanoo.
– Siihen en osaa vastata, miksei finaalipaikkaa tai mestaruutta ei ole tullut, kuten tuskin osaa kukaan. Miksi hävisimme välierien game sevenissä kahtena vuonna peräkkäin Tapparalle, emmekä päässeet finaaliin. En tiedä, Rajala painottaa.
Nämä Rajalan Kiekkoareenalle antamat kommentit kertovat Rauman Lukosta paljon. Yhtiöllä toimitusjohtaja, joka ei osaa vielä yhdentoista vuoden jälkeen selittää seuran urheilullista tulosta mitenkään, vaikka hänen pitäisi tuntea organisaatio paremmin kuin kenekään toisen. Onko tosiaan niin, että hallituksessa tapahtuneiden vaihdosten jälkeen Rauman Lukossa on yhä usko siihen, että Timo Rajala on oikealla paikalla ja oikealla palkalla.
 
Viimeksi muokattu:

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siitä samaa mieltä, että pitäisi tietää. Vaihtoehtoja on vain yksi. Pitää TJ:n tietää. Tai sitten on väärä henkilö.
 
"Ei ole olemassa virheitä. On vain olemassa puuttuvia yrityksiä." Henrik Dettmann

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Alkaa jo pikkuhiljaa rasittamaan nämä kaikille kenkää, yhtä paljon kun on kiva olla liigassa lätinät.

Kerroppa mikä näiden "turhien päälliköiden" toimenkuva on? Entäpä kuinka monta pelaajaa saadaan joukkueeseen yhden päällikön palkalla. Sitten voit kertoa hoitavatko nämä päälliköt tehtävänsä toimenkuvansa mukaan. Vasta kun kerrot noihin vastauksen, voit sanoa kaikkien olevan turhia ja että heillä riittää aikaa lukea jatkoajan vittulut ja tehdä niistä johtopäätökset, varsinkin kun täällä olevat toteutettavissa ovat: toimarin, "turhien päällikköjen", valmentajan ja muutaman pelaajan työsuhteen päättäminen.

Kun pyöritetään satoja yhteistyökumppaneita, 50-70 vakltuista työntekijää, +100 tapahtumatyöntekijää, 3000-4000 asiakasta, tarvitaan näitä turhia paperinpyörittäjiä enemmän kun halutaan myöntää.

Ja edelleen pelaajasopimuksessa lopullisen päätöksen tulla pelaamaan Lukkoon tekee aina pelaaja+agentti. Eli koskaan ei kaikkia niitä pelaajia saada jota haluttaisiin vaikka kuka neuvottelisi Lukon puolesta.
En minä ole kenkää kenellekään vaatimassa, vaan kriittistä otetta omaan tekemiseen. Jossain homma kuitenkin sakkaa kun kausi toisensa jälkeen päättyy urheilulliseen katastrofiin. Valmentajista ja pelaajista riippumatta kaudet toistaa itseään, ainut palanen jota ei ole vielä vaihdettu tai jolta vastuunottoa ei ole edellytetty on operatiivinen johto. Kuten sanottu, julkisia anteeksipyyntöjä ja katumusharjoituksia on yritysksiltä nähty pienenmpienkin epäonnistumisien jälkeen, Lukon tapauksessa tämä edes hieman osoittaisi että organisaatio välittäisi kannattajistaan eli loppujen lopuksi rahoittajistaan.

En missään nimessä tarkoittanut että Lukon palkkalistoilla olevat päälliköt ovat turhia, he ovat käsittääkseni pääasiallisesti kuukausipalkkaisia toimihenkilöitä jotka toteuttavat työssään esimiestensä ohjeistusta. Kauden loputtua operatiivisella toiminnalla ei ole niin kiire etteikö voisi laittaa hieman paukkuja itsensä kehittämiseen. Ja korostan että se kriittisen oman tekemisen tarkastelu on on tarpeen nimenomaan siellä ylemmässä johdossa, sieltä tämä vuosi toisensa jälkeen tapahtuva konttaus on suurimmaksi osaksi peräisin.

Onhan koko baletin pyörittäminen kovaa hommaa ja vaatii paukkuja, mutta se ei saa olla syy menestyksettömyydelle. Kirjoituksestasi jää kuva ettei menestyksellä ole niin väliä kunhan vaan saadaan järjestettyä erilaisia tapahtumia ja kerättyä joukkueen kannattajilta ja sponsoreilta rahat pois, ja joukkueen urheilullisen puolen olevan vain välttämätön paha mukana hyvässä bisneksessä. Minä taas ajattelen asiaa täysin päinvastoin, edustusjoukkueen menestys pitäisi olla arvoista tärkein, kaikki muut myynnit ja tapahtumanjärjestelyt voi järjestää sitten vähän sinnepäin yrittäen välttää konkurssia. Siinä kun hallilta lampsii kotiinpäin voiton jälkeen niin kyllä siinä antaa mielessään anteeksi monta sellaista asiaa järjestelypuolella mitkä tappion jälkeen olisi mielessä.

Niiden pelaajienkin houkuttelussa auttaisi varmasti se että he tietäisivät tulevansa menestyvään organisaatioon joka toimisi ponnahduslautana tulevaisuuteen. En usko että on pelkkää sattumaa ettei Lukosta ole lähtenyt käytännössä yhtään pelajaa NHL:ään.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukko ilmoitti Rajalan johdolla Dufvan tullessa, että viidessä vuodessa tavoitteena on mestaruus ja vakiinnuttaa paikka kuuden joukossa.
Mites tuo on onnistunut?

Tuli oikein paha olo, kun luki tuon Entiedä-Rajalan haastattelun. Tuota samaa on nyt kuultu monta vuotta.

Jos tavoitteen saavuttaminen on mennyt noin pahasti reisille, niin silloin pitäisikin vaatia päitä vadille.
 
Kiekon maksoi UTURA!

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Lukko ilmoitti Rajalan johdolla Dufvan tullessa, että viidessä vuodessa tavoitteena on mestaruus ja vakiinnuttaa paikka kuuden joukossa.
Mites tuo on onnistunut?

Tuli oikein paha olo, kun luki tuon Entiedä-Rajalan haastattelun. Tuota samaa on nyt kuultu monta vuotta.

Jos tavoitteen saavuttaminen on mennyt noin pahasti reisille, niin silloin pitäisikin vaatia päitä vadille.

Täytyy kyllä rehellisyyden nimissä myöntää, että kyllähän se Ässien laariin sataa niin kauan kuin Rajala huseeraa Lukon toimarina.

Pelottaa oikein ajatella minkälainen Lukon organisaatio olisikaan, mikäli siellä olisi peräsimessä tyylin Leinonen tai joku Junno.

Mikäli Lukon hallitus ei olisi niin mukavuudenhaluinen niin se olisi houkutellut jonkun tosiosaajan ja lohkaissut vaikka 15% pelaajabudjetista toimarin pestiin niin jo alkaisi Junnot ynnämuut liikkumaan.

Mutta ei siinä mitään, jatketaan näillä eväillä eteenpäin...
 
"I want to believe"

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
Vai että liian vähän myyty pelipaitaan mainoksia? Siinä se Rajalan virhe muuten on, jos sitä haluaa hakea, että niitä on myyty liikaa. Saman rahan voisi hoitaa vähentämällä mainoksia pelipaidasta. Isompi mainos isommalle yritykselle, toi tilkkutäkki on jo lähes Junnon Kärppien paitaan verrattavissa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
"Turhista päälliköistä" sen verran,että Rajala heidän kaikkien esimies on. Tj:n siis pitää luoda alaisilleen selkeä toimenkuva ja myös valvoa tehtävien toteutumista.

Jos vaikkapa viesintä sakkaa, niin Rajalan vastuulla se lopulta, vaikka tekijä onkin joku muu ihminen. Samoin kuin se, että ravintolasta on aina makkarat loppu. Jonkun pitää se asia valvoa, että oikeita tuotteita on oikea määrä oikeassa paikassa, mutta lopulta Rajala vastaa tästäkin asiasta.
 
On sama pelaatko jääkiekkoa Raumalla vai New Yorkissa. -Toni Häppölä-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy