Rannekello-ketju

  • 284 683
  • 989

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Kiitokset näistä! Minulla ei ole koneiston suhteen mitään mieltymyksiä, johtuen lähinnä siitä etten tiedä niistä mitään :)

Noista linkittämistäsi kelloista TAG Heuer Aquaracer oli sellainen mikä silmää miellyttää kovastikkin. Myös tämä Oris on sellainen jota voisin kuvitella käyttäväni:
754 7543 4064 LS Oris Aviation Big Crown Pointer Date Hinta 729

Tai tämä Longines:
L3.642.4.56.6 Longines HydroConquest Large Automatic Black Dial Bracelet Hinta 829

Omegan chronothan ovat todella hienoja, mutta omalla budjetillani ei silmääni ole sattunut vielä ostaripseä kutkuttelevaa chronometriä.

Pakko myöntää tässä asiassa pinnallisuuteni ja mainita että brändilläkin on väliä. Tämän takia esim. Tag Heuer kuumottaa kyllä Oris:ta enemmän.

Tulipa käytyä liikkeessä ihailemassa kelloja ja tämän reissun myötä nousi yksi malli kiinnostukseni alle:
Longines Heritage 1951:
L2.745.4.73.2 - Heritage Collection - Heritage - Watches - Longines Swiss Watchmakers since 1832

Kuopion kellotarjonta on valitettavan heikkoa ja esim. TAG Heuereita en ole vielä onnistunut löytämään mistään. Omegaa olisi kyllä tarjolla, mutta menee valitettavasti yli meikäläisen budjetin. Pitääpä siis seuraavalla Helsingin reissulla käydä TAG:n, tässäkin ketjussa mainittuja, malleja testaamassa käpälään.
 

Valkohuulikyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
Arvokelloista on tullut suuri mielenkiinnon kohde ja nykyään niihin tulee kiinnitettyä erittäin paljon huomiota kadulla ja netistäkin tulee tietoa aika paljon kaivettua.

Olen nyt hankkimassa uutta kelloa ja olen vaikeahkon päätöksen edessä. Näistä kahdesta vaihtoehdosta pitäisi toinen valita ja sehän on helpommin sanottu kuin tehty.

Breitling SuperOcean Heritage 42mm

Linkki kelloon:
Breitling SuperOcean Heritage A17321 | Watchfinder.com


Siisti ja legendaarinen malli Breitlingiltä. Jostain syystä olen erittäin mieltynyt tuohon mesh-rannekkeeseen ja pidän muutenkin simppelistä tyylistä ilman mitään kronoja.

IWC Portofino 40mm

Linkki kelloon:
IWC Schaffhausen | Fine Timepieces From Switzerland | Collection | Portofino Family | Portofino Automatic

Tätä kelloa olen himoinnut jo pidemmän aikaa. Kuten jo yllä mainitsin, niin olen erittäin kiintynyt todella simppeleihin kelloihin ja tässä ei ole todellakaan mitään liikaa. Todella elegantti ja ajaton kellon, josta löytyy myös tuo suosimani mesh-ranneke.

Breitling olisi tietysti halvempi vaihtoehto, mutta epäilyttää, että onkohan tuo 42mm kuitenkin hieman liian suuri omaan suhteellisen ohueen ranteeseen. Breitling on muutenkin merkkinä vähän macho, mikä ei sovi niin omaan tyyliini. Tuo SuperOcean on vaan todella tyylikäs kello, että laittaa mietityttämään.

Todennäköisesti tulen kuitenkin valitsemaan tuon IWC:n. Se on ehkä hieman varmempi sijoitus, koska en usko siihen hirveän helposti kyllästyväni. IWC houkuttelee myös sen takia, että se on hieman harvinaisempi merkki ja sitä ei tule kadulla vastaan joka päivä enkä välttämättä kellollani haluakkaan sen kaltaista huomiota mitä Breitling voisi mukanaan tuoda. Tottakai kummatkin vaihtoehdot kirpaisevat lompakossa pahemman kerran, mutta jotkut sijoittavat autoihin jne., mutta itselleni kelloista on tullut eräänlainen harrastus.

Jokatapauksessa asiaa pitää vielä harkita, koska Breitling irtoaisi kuitenkin huomattavasti halvemmalla.
 
Viimeksi muokattu:

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Breitling olisi tietysti halvempi vaihtoehto, mutta epäilyttää, että onkohan tuo 42mm kuitenkin hieman liian suuri omaan suhteellisen ohueen ranteeseen. Breitling on muutenkin merkkinä vähän macho, mikä ei sovi niin omaan tyyliini.

Sen verran kellon kokoon, että minulla on mieheksi todella kapea ranne, mutta ei tuo 42mm taulu siltikään näytä suhteettoman suurelta. SuperOcean ei mielestäni Breitlingin kelloksi ole mitenkään macho, koska siitä on riisuttu iso määrä viisareita ja tekstiä, jne. joita normaalisti Breitlingeissä on.

Valintaasi sen verran,että itse ottaisin tuon IWCn, jos lompakko vain kestää. Parempi laatu, pitää arvonsa paremmin ja harvinaisempi. Huonoja valintoja ei ole tosin kumpikaan noista.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Tuli löydettyä pari vähän vanhempaa kelloa ja nyt kiinnostaisi tietää mahtaako niillä käyttöarvon lisäksi olla muuta arvoa.

Tällainen 70-luvun Bulova. Tuskinpa tuolla mitään hirveästi hintaa on? Kello on saatu vuonna 1975 Turun Sanomilta palkinnoksi jostain.

Lisäksi löytyi vähän samanlaisella taululla oleva Citizen. (about yhtä vanha?) Kuvia en löytänyt. Siihen ajattelin tosin käydä laitattamassa uuden rannekkeen ja ottaa käyttöön kakkoskelloksi, ellei se nyt joku miljoonien arvoinen ole.

Ykköskellona on Certina DS First hopeisella teräsrannekkeella ja hopeisella taululla. Tällainen siis, hopea taulu vaan.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Tuli käytyä TAG Heuer –esittelyssä viikonloppuna ja tietäähän sen, ettei siitä mitään hyvää (järkevää) seuraa. Haaveena olisi nyt Carrera, mutta yksityiskohdista ja esim. ostopaikasta ym. ei ole vielä selvyyttä joten ideoita ja kokemuksia saa kertoa. Hyllyllä en ajatellut tuota pitää vaan käyttää päivittäin puvun kanssa töissä ja sen lisäksi muutenkin vapaa-ajalla. Toki myös korvaavaa 43mm-tuotetta voi ehdottaa, vaikka tuskin mieli tästä enää muuttuu…

Tässä ko. tuote eri lisukkeilla (linkit laatukellot.fi):
Valkonen taulu, metalliranneke
Sama nahkarannekkeella
Kahvi nahkarannekkeella (tämä näytti livenä hemmetin hyvälle, mutta metallirannekkeella)
musta+metalli

1. Korukaupojen hinnat ovat mitä ovat ja tinkaamallakaan tuskin pääsee samoihin hintoihin kun nettikauppojen kautta. Onko kokemuksia laatukellot.fi:stä? Onko suositella muita luotettavia (netti)ostopaikkoja?
2. Metalli vs. nahka: kumpaa hihnaa suositte? Nahka omaan silmään hitusen tyylikkäämpi, mutta likaantuu, kuluu ja täytyy vaihtaa 1-2v. välein. Metallin osalta pääsisi siis vähemmällä vaivalla ja rahalla.
 

Fordél

Jäsen
Noista Carrerankin esimerkeistä huomaa kuinka hihnalla on iso vaikutus kellon ulkonäköön. Omaan silmään ehdottomasti hienoin oli valkoinen taulu mustalla nahkahihnalla. Todella tyylikäs kokonaisuus. On myös sellainen paketti, joka sopii varmasti hyvin lähes asuun kuin asuun eli hyvin monikäyttöinen.

No mutta päädyit mihin vaihtoehtoon tahansa niin hienon kellon saat. Muuta näistä ei allekirjoittaneen osaamisella oikein pysty sanomaan.
 

scholl

Jäsen
Jos haluaa samaa kelloa pitää töissä ja vapaa-ajalla niin silloin nahkaranneke voi olla suhteellisen epäkäytännöllinen. Siis sitä vapaa-aikaa ajatellen.
 

-RVL-

Jäsen
Metallirannekkeisen ostaisin silläkin uhalla, että nahkarannekkeinen olisi ehkä vähän hienompi ja sekin on siinä ja siinä. Käyttömukavuus kuitenkin ennen kaikkea, vaikka varmastikin erittäin useilla ihmisillä kello on myös koru ja osa pukeutumista.

Henkilökohtaisesti en tykkää nahkarannekkeista kelloa pitää, vaikka sellaisiakin tullut ihan tänäkin vuonna hommattua jonkun suonenvedon seurauksena. Ehkä tykkäisin, jos aina olisi talvi ja mikäli olisin jossain toimistohommissa, mutta muuten ehdottomasti metalliranneke.

Onko muuten minkälaisia kelloja muut hommanneet kuluvan vuoden aikana?
 

scholl

Jäsen
Onko jollain kokemusta kumirannekkeesta? Olen vähän pohtinut sitä Omegan Planet Oceania oranssilla kumirannekkeella. Metalliranneke kolahtaa aina johonkin vapaa-ajalla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Onko jollain kokemusta kumirannekkeesta? Olen vähän pohtinut sitä Omegan Planet Oceania oranssilla kumirannekkeella. Metalliranneke kolahtaa aina johonkin vapaa-ajalla.

Mulla oli jokin tiuku kumirannekkeella 80- luvulla mutta kesäkuumalla ainoastaan tuotti tuskaista hikoilua ranteessa. Toimii varmasti merellä/järvellä kun on kosteat olosuhteet mutta kuntoilussa/vapaalla mielestäni ei. Tarraa häiritsevästi ranteeseen kiinni jne. Vapaa-ajalla(kin) kun on nykyisin kännykkä mukana niin siitä voi tarkastaa ajan. Tosin vapaa-ajalla aika on ainakin mulle suhteellinen käsite enkä niin kelloa tarvitse.
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko kellään tietoa Camy:n kultakelloista 40-luvulta? Tuollainen löytyi kuolinpesästä ja kaikki tieto olisi arvokasta, google tarjoaa tietoa huonosti, kellon takana merkintä 18K 0,750. Kello tuntuu toimivan hyvin, ei naarmuja eikä jätätä, nuppivetoinen.Kiitokset jo etukäteen.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Sain joululahjaksi elämäni ensimmäisen rannekellon.

Kello on mallia certina x02 260.7182.42.56 ja kuva siitä on Tässä.

Onko kyseessä rihkamakello vai onkohan tuollaisella jotain arvoa? Ulkonäkö miellyttää itseäni, mutta ranneketta täytyy liikkeessä lyhentää.

Linkki menee venäläisen koruliikkeen sivuille.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ei ole mikään miljoonakello kyseessä, mutta kuitenkin perinteinen sveitsiläismerkki. Certina on ihan laadukas kello, oma kellonikin on nimenomaan Certina. Arvoa näillä Certinoilla on muutama satanen. Ihan hyvän kellon sait ja paljon paremman (joskaan ei ehkä niin näyttävää) kuin joku "ganthilfigerhugoboss"-vaatemerkkikello.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
1. Korukaupojen hinnat ovat mitä ovat ja tinkaamallakaan tuskin pääsee samoihin hintoihin kun nettikauppojen kautta. Onko kokemuksia laatukellot.fi:stä? Onko suositella muita luotettavia (netti)ostopaikkoja?

Suosittelen menemään ihan paikallisiin kauppoihin. Yleensä kelloista saa hyvät alennukset tinkaamalla. Tässä on nyt kyseessä kello, jota löytyy takuulla jokaisen TH-dealerin hyllystä.

Laatukelloista on kuulunut kaikenlaista porinaa vuosien varrella. Uskoisin että Carrerasta saa paremman diilin ihan kivijalkakaupasta. Myös käytettyjä on paljon liikkeellä.

Pari katsomisen arvoista mestaa:

Chrono24 - Luxury watches | buy watches | sell a pre-owned watch

Sepän Viisari
 

Valkohuulikyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
Tuli hommattu parisen kuukautta takaperin tuo IWC:n Portofino, mitä tuossa vähän ylempänä mietiskelin. Tyytyväinen olen ostokseen ja hieno kello kyllä.

Halusin myös hieman japanilaista laatua kokoelmaani, joten tilasin Japanista hieman erikoisemman Seikon:

SeiyaJapan | Grand Seiko | G-Shock | Seiko Spirit | Prospex | Marinemaster | Citizen | SEIKO Automatic Alpinist SARB017


En olisi uskonut, että mieli muuttuu näin, mutta seuraavana ostoslistalla on Rolex Air King:

http://www.righttime.com/pre-owned/mens_watches/14000m.jpg

Hieno kello hienolla historialla.


1. Korukaupojen hinnat ovat mitä ovat ja tinkaamallakaan tuskin pääsee samoihin hintoihin kun nettikauppojen kautta. Onko kokemuksia laatukellot.fi:stä? Onko suositella muita luotettavia (netti)ostopaikkoja?

Helsingin seudulle vaan kivijalkaliikkeitä kiertelemään ja hinnoista keskustelemaan, niin uskoisin sinun saavan 20%-30% pois hinnasta, mikäli osaat kaupanteon alkeet edes. Viimeeksi kun itse kävin kiertelemässä siinä Espan kupeessa noita liikkeitä, niin tarjouksia tippui kysymättä. Yleensä alkuun se 10-15%, mistä on hyvä jatkaa neuvotteluja.
 

12961

Jäsen
Jaaha, taas se aika vuodesta, että alkaa kellokaupat kutittelemaan... Jaeger-Lecoultren Master Compressorin eri versioita on tullut kuolattua jo pitkä tovi. Ei haittaa, vaikka monet teinimuoviaccessoryroskat ovat saaneet ulkomuotoonsa ja erityisesti tauluunsa vaikutteita tästä kellosta.

Tämän linkin takaa löytyvä yksilö on Memovox-koneistolla, eli siinä on mekaaninen herätyskello. Koneisto siis pärisyttää pientä vasaraa teräksistä takakantta vasten, ja pitää riittävän äänen herätystä ajatellen. Vastaavalla tavalla toimivia herätyksiä löytyy nykyään JLC:n lisäksi lähinnä venäläisistä kelloista.

Tässä vielä linkki youtube-videoon, joka esittelee mekaanisen herätyksen äänimaailmaa.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itsekin olen sinne rekisteröityneenä, mutta ei siellä tulee enää juurikaan käytyä. Rannekellokuumeeni kesti kahden kellon ajan.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Itsekin olen sinne rekisteröityneenä, mutta ei siellä tulee enää juurikaan käytyä. Rannekellokuumeeni kesti kahden kellon ajan.

Mulla alkoi jo lapsena, mutta 6-7 vuotta sitten ostin ensimmäisen Omegan ja nyt erilaisia kelloja on kai joku 15 kpl, edullisia ja kalliita.
Tosin osa lähtee nyt myyntiin ja tarkoitus on supistaa kokoelmaa ehkä puoleen, eli niihin kelloihin jotka nytkin saavat ranneaikaa.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Juuri käyttöajan takia kellojeni määrä on jäänyt kahteen. Kahden kellon kierrätys riittää, käyttöönhän ne on tarkoitettu eikä kaappiin. Itsellä on Certina ja Bernhardt. Laadukkaamman kellon hankintaa varten tarvitsen reilun palkankorotuksen tai pienen lottovoiton. Tietysti unelmissa siintää Omega tai vastaava.
 

Valkohuulikyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
Kappas, taidetaan vaikuttaa eräällä samalla kelloforumilla SamSpaden kanssa. Hieno tuo GMT.

Tällä hetkellä kutittelee itseäni Grand Seiko:

(Linkin takana kello)
SeiyaJapan | Grand Seiko | G-Shock | Seiko Spirit | Prospex | Marinemaster | Citizen | Grand Seiko Quartz SBGX059

Kyllä Quartz-malli! Ainoita Quartzeja Citizen Campanolan ohella mikä aiheuttaa ostokuumetta.

Mikäli onnistun löytämään automaatin sopuhintaan ulkomaisilta forumeilta toki siihenkin voi tarttua. Harmin paikka tuolta Japanista tilattaessa on vain tuo alv. , jonka maksu ei liiemmin nappaisi. Toisaalta loppuvuodesta olisi tiedossa reissu Japaniin, mutta jaksaako sinne asti odotella on eri asia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös