Raimo Summanen HIFK:n päävalmentajana

  • 1 378 461
  • 3 266
Suosikkijoukkue
Kaunein kaikista!
Jalasta kiinni pitämisiä sun muita voidaan toki pitää moraalittomina, mitä ne onkin, mutta todelliset riskit niissä kuitenkin on aika pienet.

Kun satakiloinen ukko kaatuu perseelleen siitä syystä, että jalasta pidetään kiinni, on kierukan tai sivusiteiden pamahtaminen todella lähellä. Todelliset riskit ovat erittäin suuret.

P.S. se on Bambi liukkaalla jäällä!
Tämä ei ainoastaan McMulliganille, vaan 90 %:lle koko porukasta.

Kiekko jäähän!
 

444

Jäsen
Mitä itse Summaseen ja tähän kauteen tulee, asiasta varsinaiseen otsikon juttuun, niin aika mielenkiinnolla tässä katsellaan minnepäin luontoa sen vene lähtee tässä seilailemaan. Kovalla treenijaksolla yms on aika turha selittää huonoja esityksiä. Kyllä ne muutkin joukkueet treenaa varmasti kovaa, eikä ifk tässä ole mikään poikkeus, vaikka jotkut niin haluaa uskotellakin. Oleellisempaa on se, ettei siellä oikeen vielä tunnu olevan mitään punaista lankaa tekemisessä kentällä ja pelaajien osalta paletti on enemmän kuin sekasin tällä hetkellä. Paljon uusia pelaajia on varmasti osasyy, muttei siihenkään kannata sokeasti luottaa, että kyllä sieltä kauden aikana tullaan ja otetaan muut kiinni. Kyllä se peli muillakin joukkueilla kehittyy kokoajan kauden aikana ja takamatkalta on vaan pidempi matka ottaa kiinni muut eteenpäin menijät, kuin edes pieneltä iskuetäisyydeltä. Tältä osin luulisi pelisysteemin jo viimesissä ET-peleissä näyttävän jotain kunnollisia suuntaviivoja, eikä mitään luolamiesten luontosäntäilyjä.
Varmasti muutkin harjoittelevat kovaa, sitä tuskin kukaan kiistää.
Yhtälailla kiistämätön fakta on, että harvalla joukkueella on tässä vaiheessa 1) näin valtavasti viime kaudesta vaihtunut joukkue sekä 2) näin käsittämättömän laaja ja "laadukas" hyökkääjistö. Laadukas lainausmerkeissä siksi, että muutama kysymysmerkkikin löytyy. Kun IFK ei muita höntsäpelejä kauden alla pelaa, niin etenkin tällä laiturimäärällä on hiton olennaista käyttää ne ainoat mahdolliset tilaisuudet hyvien tutkaparien ja viisikoiden löytämiseen. Ei niitä kannata harjoituksissa etsiä, kun takeita toimivuudesta ei ole eikä tule. Sen sijaan näissä peleissä, joissa ei ole mitään panosta, voidaan ihan hyvin keskittyä pelin ja pelaajien tarkkailuun. Huomattavasti tyhmempää olisi, minun mielestäni, tuudittautua oletukseen, että Fata ja Salmelainen sekä Kuparinen ja Puustinen todennäköisesti pelaavat hyvin yhteen, koska näin tapahtui jo yhdessä pelissä, ja lähteä siltä pohjalta liigakauteen, jossa loppujen lopuksi joka ikinen piste merkitsee paljon.

Toki lauantainen peli näytti suoraan sanottuna jopa huolestuttavan heikolta, mutta olen huolissani vasta sitten, kun kymmenen kierroksen jälkeen on koossa kymmenen pistettä ja tehtyjä maaleja on samat kymmenen.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
En nyt usko, että tuota Gilliesiä hankittiin pääasiassa Jokereita varten. Ainakin omasta mielestäni HIFK:ssa on (lähes) aina lähdetty siitä, että joukkueessa on joku joka pystyisi hanskaamaan uskottavasti. Viime kaudella oli Melart (ja Liivik) ja nyt kun molemmat lähtivät niin tarvittiin joku. Virtanen oli jo hankittu (ja tämän takia Liivik päästettiin ilmeisesti menemään), mutta tämä ei sitten halunnut tulla. Sitten kai yritettiin Hordichuckia, mutta oli sitten liian kallis tai ei halunnut tulla. Lopulta päädyttiin siis Gilliesiin. Kyllähän Gillies jo läsnäolollaan pitää pelin hieman siistimpänä, vaikka ei sikailuja tai Ruudun tempauksia kokonaan poista. Sekonpään maine toimii sekin osin peloitteena.

Tiedän että todennäköisesti saan paskaa tästä, mutta ainakin itseäni ihmetyttää joidenkin HIFK-fanien puheet tässä Gillies-casessa. Monet perustelivat hankintaa sillä, että se pitäisi erityisesti Jokerien sikailut kurissa. Sen aikaa mitä olen tätäkin palstaa seurannut (n. 12 vuotta), monien HIFK-fanien keskuudessa (ainakin pieniä) sikailuja ja ylilyöntejä on pidetty erityisesti HIFK:n etuoikeutena, mutta nyt kun muut (erityisesti Jokerit) harrastavat sitä niin se on niin väärin. Vai johtuuko se sitten siitä, että Jokerit menivät tiettyjen rajojen yli (kyykkääminen, syyttömän pelaajan noutaminen antamatta mahdollisuutta puolustautua) tai kenties siksi ettei niitä olla voitu vielä kostaa?
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tiedän että todennäköisesti saan paskaa tästä, mutta ainakin itseäni ihmetyttää joidenkin HIFK-fanien puheet tässä Gillies-casessa. Monet perustelivat hankintaa sillä, että se pitäisi erityisesti Jokerien sikailut kurissa. Sen aikaa mitä olen tätäkin palstaa seurannut (n. 12 vuotta), monien HIFK-fanien keskuudessa (ainakin pieniä) sikailuja ja ylilyöntejä on pidetty erityisesti HIFK:n etuoikeutena, mutta nyt kun muut (erityisesti Jokerit) harrastavat sitä niin se on niin väärin.

Aamen.
Varmasti asiaan vaikuttaa myös sekin mitä sanoit, että muutamat sikailut on menny selkeästi yli rajojen, muttei se kuitenkaan vie edellämainitulta asialta pohjaa pois.
 
Menee kieltämättä jo jokseenkin ohi aiheen, mutta vastataan nyt vielä.

JOS Ruudulla olis yhtään enempää selkärankaa, olisi se vastannut jo moneen kertaan ilman hanskoja teoistaan, kuten myös jättänyt suurimman osan tempuistaan tekemättä. Näin ei kuitenkaan ole niinkuin kaikki tietää. Kaikki, myös Summanen, varmasti tietää millanen luupää Ruutu on ja ettei mörön hankkimisella ole yhtään mitään vaikutusta Ruudun temppuihin. Ruutu on kuitenkin pelannut rapakon toisella puollakin aika pitkän uran ja jatkuvasti samankaltaisia gooneja on ollut vastustajissa, mutta toiminta on ollut täysin tota samaa. Eli käytännössä Ruudun toimintaa perustelemalla Gilliesin hankinta jo taitaa mennä metsään, koska siihen toimintaan Gilliesin läsnäolo tuskin sen enempää vaikuttaa.

Mitä nyt itse ehtinyt Ruudun pelejä katsella liigassa, niin suurin haitta Ruudusta on omalle joukkueelle sillon, kun vastustajaa ei voisi vähempää kiinnostaa sen tekemiset, eikä siihen anna yhtään enempää huomioarvoa. Sillon alkaa usein se lisähuomion kerjääminen ja seurauksena nro 25 istuu boksissa tai suihkussa. Hyvänä esimerkkinä tästä toiminnasta Jyp, jota vastaan Ruutu on välillä näyttänyt kuin bambilta heikoilla jäillä eikä tiedä minnepäin menisi tai mitä tekisi, että saisi riittävästi huomiota. Toisaalta taas, kun se Ruudun toiminta menee kohteeseensa ku märkään voihin (niinkuin ifk:n kohdalla on usein ollut), on Jokerit jo puoliksi voittanut pelin, kun vastustaja rupeaa keskittymään epäolennaisuuksiin pelin sijasta. Sehän se Ruudun perimmäinen tarkoituskin on. Ehkä valitettavaa, ehkä ei, mutta aika usein totta. Yksi näkökanta toki on sekin, että Ruutu on jo osaksi onnistunut tehtävässään, kun saanut Summasenkin keskittymään pelin sijasta Ruutuun, mahdolliseen kostamiseen tai mihin vain turhuuteen, joka vie Summasen huomiota pois itse pelistä.

Keskusteluhan on parhaimmillaan silloin kun keskustelijat pyrkivät perustelemaan omat näkemyksensä. Valitettavasti IFK- ja jokerifanien välillä on ollut vaikea saada kunnon keskustelua aikaiseksi tällä palstalla. Joten annetaan palaa nyt, vaikka menisi vähän ohi aiheenkin. Toisekseen kyllähän Gillies on leimallisesti Summasen hankinta, joten kyllähän tämä siltä osin tähänkin ketjuun osuu.

Kyllä Ruutukin on ihminen. Se, että herra on antamassa haastatteluja Urheiluruudussa IFK:n hankinnasta kertoo siitä, että kyllä Gilliesin tulo on herraa mietityttänyt. Ei Ruutu Gilliesia varmasti pelkää, mutta ymmärtää silti varmasti hankinnalla lähetetyn viestin. Jos sen harkinnan seurauksena yksikin kyseenalainen teko jää tekemättä voidaan hankintaa pitää onnistuneena. Kriteerinähän tämä on erittäin huono, koska me emme ikinä saa tietää mitä olisi tapahtunut, jos IFK ei Gilliesia olisi hankkinut.

Mitä taas tulee tuohon Ruutun historiaan NHL:ssa niin tottahan se on, että herra on siellä kohdannut Gilliesin kaltaisia ukkoja monen monituista kertaa. Yksi ero Ruutun toiminnalla SM-liigassa ja NHL:ssa on kuitenkin ollut. NHL:ssa Ruutu tappeli. Se mistä tämä johtuu on varmasti jälleen kerran yksi väittelyn aihe lisää. Moni perustelee tätä liigan ja NHL:n sääntöjen eroilla. Itse kuitenkin olen taipuvainen uskomaan, että NHL:ssa Ruutulla ei ollut vaihtoehtoja. Joko vastustaja haki herran tappeluun päästä repimällä tai oma valmentaja ilmoitti, että teoista on kannettava vastuu. NHL:ssa nuo rivalryt ovat kuitenkin astetta verisempää touhua kuin täällä. Yksikään seura tuollaiseen tuskin ehdoin tahdoin haluaa lähteä. Toisekseen en kyllä muista Ruutun NHL-uralta vastaamia toimia kuin mitä IFK:ta vastaan on nähty. Tässä kohtaa myönnän toki, etten herran uraa NHL:ssa seurannut laisinkaan. Rottahan herra on aina ollut. Nyt viimeisten kausien aikana Ruutun rottailun muoto on vain muuttunut iljettävään suuntaan. Voin olla tältä osin naiivi, mutta väitän, että Jokereissa pelannut Jarkko Ruutu on raukkamaisempi pelaaja kuin IFK:ta edustanut Jarkko Ruutu. Selvyyden vuoksi todettakoon, että tämä kritiikki suuntautuu nimenomaan Jarkko Ruutua ja hänen tekojaan kohtaan, ei Jokereita seurana.

Ruutun arvokkuuden ilmenemisestä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Herran tehtävä on nimenomaan pistää vastustajan pakka sekaisin omalla perseilyllään. Tähän se meidän yhteisymmärrys nyt kuitenkin päättyy. Siinä missä sinä näet Gilliesin hankinnan olevan vain yksi osoitus IFK:n keskittymisen suuntautumisesta vääriin tekijöihin minä väitän muuta. Gilliesin hankinnalla IFK nimenomaisesti hankki itselleen keskittymisrauhan. Pukukopissa on nyt yksi pelaaja, jonka tehtävänä on toimia kilpenä J. Ruutun ja IFK:n muun joukkueen välillä. Hankkimalla Gilliesin vie IFK yhden Ruutun aseista pois tämän käytöstä suhteessa Söderholmiin ja muihin joukkueelle pelillisesti tärkeisiin mutta verrattain huonolla hermokontrollilla varustettuihin pelaajiin. Ruutun mussutukset tulee jatkossa osoittaa mr. Gilliesille, joka tarpeen vaatiessa sitten välittää tietoa eteenpäin punaisten keskuudessa. Trevor Gillies, IFK:n Postimies Pate.

Minun väitteeni siis onkin, että hankkimalla Trevor Gilliesin joukkueeseen Raimo Summanen varmisti sen, että muu IFK-joukkue voi keskittyä vain peliin unohtaen Jarkko Ruutun ja tämän temput jäällä. Näihin Ruutun suorittamiin ylilyönteihin IFK-pelaajien on sinänsä ollut vaikea varautua mutta ajateltu niitä on varmasti. Voi kuulostaa lapselliselta, mutta uskon, että nyt niiden ajatusten kohdalla on vain teksti "Trevor hoitaa!" Uskon tällä olevan suuri vaikutus positiiviseen suuntaan IFK:n otteissa Jokereita vastaan. Saldohan on varsin surullinen parilta viime kaudelta.

Mitä itse Summaseen ja tähän kauteen tulee, asiasta varsinaiseen otsikon juttuun, niin aika mielenkiinnolla tässä katsellaan minnepäin luontoa sen vene lähtee tässä seilailemaan. Kovalla treenijaksolla yms on aika turha selittää huonoja esityksiä. Kyllä ne muutkin joukkueet treenaa varmasti kovaa, eikä ifk tässä ole mikään poikkeus, vaikka jotkut niin haluaa uskotellakin. Oleellisempaa on se, ettei siellä oikeen vielä tunnu olevan mitään punaista lankaa tekemisessä kentällä ja pelaajien osalta paletti on enemmän kuin sekasin tällä hetkellä. Paljon uusia pelaajia on varmasti osasyy, muttei siihenkään kannata sokeasti luottaa, että kyllä sieltä kauden aikana tullaan ja otetaan muut kiinni. Kyllä se peli muillakin joukkueilla kehittyy kokoajan kauden aikana ja takamatkalta on vaan pidempi matka ottaa kiinni muut eteenpäin menijät, kuin edes pieneltä iskuetäisyydeltä. Tältä osin luulisi pelisysteemin jo viimesissä ET-peleissä näyttävän jotain kunnollisia suuntaviivoja, eikä mitään luolamiesten luontosäntäilyjä.

Mitä taas tulee tähän treenaamisen kovuuteen, niin kyllä minä ainakin menen pitkälti sen taakse European Trophyn suhteen. Kovassa treenaamisessakin on eroja. Varmasti jokainen joukkue treenaa kovaa, mutta kyllä IFK on varmasti siellä top kolmessa kovaa treenaamisen suhteen. Lisäksi huomionarvoista on se, että IFK on hävinnyt kaikki ottelut huonoon alivoimaan ja onnettomaan ylivoimaan. Kuulemani mukaan IFK:n treeneissä ei vielä toistaiseksi ole juurikaan keskitytty erikoistilannepelaamiseen. Toistaiseksi on hiottu niitä ihan perusasioita ihan kyllästymiseen saakka. Kyllähän se on kuitenkin fakta, että Raimo Summanen suhtautuu harjoitteluun poikkeuksellisella intensiteetillä ja intohimolla jopa ammattivalmentajien vertaisryhmässä.

Mielestäni IFK:n viisikkopelaamisessa on nimenomaisesti huomattavissa tuo punainen lanka, mistä syystä itse olenkin varsin rauhallisin mielin persiilleen menneistä ET-otteluista huolimatta. IFK on nopea joukkue, joka pyrkii kääntämään pelin nopeasti kohti vastustajan maalia. Toistaiseksi viisikon etäisyydet eivät ole olleet kunnossa, minkä seurauksena hyökkäyspeli on näyttänyt yksin yrittämiseltä. Tästä yksin yrittämisestä on usein seurauksena kuitenkin vain kiekonmenetys ja täysin levällään oleva viisikko. Toki tämä voi olla vain fanin haihattelua, mutta itse uskon Summasen saavan porukan pelaamaan todella kovalla tasolla. Jalkoja ja potentiaalia IFK:n porukassa kuitenkin löytyy.
 
Yksi kysymys vielä aiheesta.. Millä perusteella ifk voittaa helvetin paljon, mikäli Ruutu ja Gillies tappelee?
Mä näkisin, että ei tolla nyt isoon kuvaan ole oikeen mitään suurempaa vaikutusta. Ruudun tuleviin toimiin sillä tuskin vieläkään olisi merkitystä. Kyllä se on tapellut riittävästi nhl:ssä ja saanut dunkkuunkin, mutta toiminta on edelleen sitä samaa. Mitäs, jos Ruutu ei saisikaan Gilliesiltä kunnon löylytystä, vaan pääsisi antamaan muutaman takas, tai halimaan Gilliesin kumoon? Siinä saattaisi lähteä myös Trevorilta heti tietynlainen goljat-maine niskasta muiden silmissä, eikä se ainakaan enemmän pelkoa sen jälkeen aiheuttaisi muissa pelaajissa, jos sitä aiheuttaa nytkään. Toki, jos sitä perustelee Ruudun saamisella suihkuun kentältä enempää ärsytystä aiheuttamasta, niin ymmärrän. Mutta vastaavasti se poistaa myös kentältä sen ifk:n pelotteen. Win-win / lose-lose situation mun silmissä, miten päin sitä nyt haluukaan katsoa.

Vastataanpas nyt sitten vielä tähän. Eli kyllä minä ajattelin ihan puhtaasti suihkuun lähetettävien pelaajien taidolla. Jarkko Ruutu on parempi jääkiekkoilija kuin Trevor Gillies, minkä seurauksena IFK voittaa, jos nuo pelaajat ajetaan suihkuun. Pelotteen poistumista en koe sinänsä minää menetyksenä, jos vaihdossa saataa Ruutu. Kyllähän muut Jokeripelaajat ovat varsin suoraselkäisiä jääkiekkoilijoita. Eikä Jokereiden nyrkkiosastokaan tuossa kohtaan mikään ylivertainen IFK:hon verrattaessa olisi, vaikka joukkueelta SBA löytyykin.

Mitä taas tulee tuohon Ruutun ja Gilliesin väliseen tappeluun, uskon vahvasti Jarkon roolin olevan pitkälti se vastaanottava osapuoli. Kokemus tappelemisesta jäällä, harjoittelussa tappeluiden painottaminen, koko, voima, ulottuvuus. Kaikki luetellut ominaisuudet menevät kuitenkin Gilliesille tässä vertailussa. Kaikki on tietysti mahdollista, mutta en usko Jarkko Ruutun mahdollisuuksiin rehellisessä jääkiekkotappelussa Trevor Gilliesia vastaan. Toki tämä on sinänsä turhaa pohdintaa, etten usko ko. herrojen tappelevan tällä kaudella. Se ei sovi Jarkko Ruutun tyyliin, eikä se varmasti olisi myöskään Jokereiden etu. Teoreettisessa tappelussa en kuitenkaan näe IFK:lla mitään hävittävää.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keskusteluhan on parhaimmillaan silloin kun keskustelijat pyrkivät perustelemaan omat näkemyksensä. Valitettavasti IFK- ja jokerifanien välillä on ollut vaikea saada kunnon keskustelua aikaiseksi tällä palstalla.

Naulan kantaan.

Kyllä Ruutukin on ihminen. Se, että herra on antamassa haastatteluja Urheiluruudussa IFK:n hankinnasta kertoo siitä, että kyllä Gilliesin tulo on herraa mietityttänyt. Ei Ruutu Gilliesia varmasti pelkää, mutta ymmärtää silti varmasti hankinnalla lähetetyn viestin. Jos sen harkinnan seurauksena yksikin kyseenalainen teko jää tekemättä voidaan hankintaa pitää onnistuneena. Kriteerinähän tämä on erittäin huono, koska me emme ikinä saa tietää mitä olisi tapahtunut, jos IFK ei Gilliesia olisi hankkinut.

Tässähän se ongelma onkin, kun mitään konkreettista todistetta ei välttämättä tule Gilliesin vaikutukselle, vaan enemmänkin mielipiteitä. Toki myönnän, että selvä vaikutus on ollut, mikäli Ruutu on kuin kiltti koulupoika kaikinpuolin jatkossa ifk:ta vastaan. En mä kovin suurta arvoa Gilliesin vaikutukselle antaisi ET-peleistäkään, kun Ruutu ei siellä sikaillut. Ei sekään nyt sentään ihan joka pelissä perseile, eikä se sillon automaattisesti tarkota sitä, että se olis pelännyt jotain vastustajaa.

Mitä taas tulee tuohon Ruutun historiaan NHL:ssa niin tottahan se on, että herra on siellä kohdannut Gilliesin kaltaisia ukkoja monen monituista kertaa. Yksi ero Ruutun toiminnalla SM-liigassa ja NHL:ssa on kuitenkin ollut. NHL:ssa Ruutu tappeli. Se mistä tämä johtuu on varmasti jälleen kerran yksi väittelyn aihe lisää. Moni perustelee tätä liigan ja NHL:n sääntöjen eroilla. Itse kuitenkin olen taipuvainen uskomaan, että NHL:ssa Ruutulla ei ollut vaihtoehtoja. Joko vastustaja haki herran tappeluun päästä repimällä tai oma valmentaja ilmoitti, että teoista on kannettava vastuu. NHL:ssa nuo rivalryt ovat kuitenkin astetta verisempää touhua kuin täällä. Yksikään seura tuollaiseen tuskin ehdoin tahdoin haluaa lähteä. Toisekseen en kyllä muista Ruutun NHL-uralta vastaamia toimia kuin mitä IFK:ta vastaan on nähty. Tässä kohtaa myönnän toki, etten herran uraa NHL:ssa seurannut laisinkaan. Rottahan herra on aina ollut. Nyt viimeisten kausien aikana Ruutun rottailun muoto on vain muuttunut iljettävään suuntaan. Voin olla tältä osin naiivi, mutta väitän, että Jokereissa pelannut Jarkko Ruutu on raukkamaisempi pelaaja kuin IFK:ta edustanut Jarkko Ruutu. Selvyyden vuoksi todettakoon, että tämä kritiikki suuntautuu nimenomaan Jarkko Ruutua ja hänen tekojaan kohtaan, ei Jokereita seurana.

Myönnän etten itsekään ole tosiaan suurennuslasilla seurannut Ruudun kaikkia otteita NHL:ssä. Nopeasti muistuu kuitenkin mieleen esimerkiksi vastustajan käden (muistaakseni) pureminen viimeisiltä kausiltaan sieltä. Eikä kyseessä ole tosiaankaan ihan ainoa kusipäinen temppu mitä siellä tehnyt. Vertaus 2000-luvun alun Ruutuun on vähän siinä ja siinä. Osalle on aika kullannut muistoja, osalle katkeroittanut, osa ei vaan muista. Mun mielikuvissa Ruutu on aina ollut täysi kokovartalokyrpä pelaajana, oli se sit Jokereitten, ifk:n tai kenen muun väreissä millonkin pelannut. Kyllä mä silti samalla voin myöntää Ruudun hämmennyksien saavan aikaan pieniä naurujakin, niin kauan kun kyseessä ei ole täydelliset pimenemiset, vaan ennemminki noi hanskanheilutukset tai suunsoitot vastustajille tai tuomareille yms pienet koiruudet.

Gilliesin hankinnalla IFK nimenomaisesti hankki itselleen keskittymisrauhan. Pukukopissa on nyt yksi pelaaja, jonka tehtävänä on toimia kilpenä J. Ruutun ja IFK:n muun joukkueen välillä. Hankkimalla Gilliesin vie IFK yhden Ruutun aseista pois tämän käytöstä suhteessa Söderholmiin ja muihin joukkueelle pelillisesti tärkeisiin mutta verrattain huonolla hermokontrollilla varustettuihin pelaajiin. Ruutun mussutukset tulee jatkossa osoittaa mr. Gilliesille, joka tarpeen vaatiessa sitten välittää tietoa eteenpäin punaisten keskuudessa. Trevor Gillies, IFK:n Postimies Pate.

Tässä on tosiaan asia mistä voidaan hyvin sopia olevamme eri mieltä, ainakin osittain. Asia olisi hyvinkin pitkälle noin, mikäli Gillies olisi nyrkkien lisäksi myös kohtuullisen hyvä pelaaja, joka pelaa riittävästi minuutteja pelissä. Kun hän ei sitä kuitenkaan ole, niin jääaikaakaan ei ole luvassa kovin montaa minuuttia pelissä. Ruutu kuitenkin pelaa jatkuvasti noin 15 minuuttia ja Gilliesin olettaisin olevan enemmänkin jossin 3-10 min välissä, sillon kun on kokoonpanossa. Nopeella matikalla tossa jää Ruudulle aivan riittävästi aikaa häslätä muiden ifk-pelaajien kustannuksella ja sen se aivan varmasti tulee käyttämään. Kuten myös uskoisin Ruudun yrittävän hämmentää Gilliesiä pitkin kautta, sillon kun ovat samaan aikaan jäällä, kuten oli nähtävissä ET-pelistä. Kumpi sitten lopulta saa keskinäisissä jutuissa toisensa pasmat sekasin, jää nähtäväksi, mutta noilla peliajoilla ei Gillies riitä ihan kunnolla puskuriksi Ruudun ja muiden ifk-pelaajien väliin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vajaa viikko siihen että liigakausi alkaa...

Lähtöasetelma:
HIFK:n viime kausi oli kaaosta ja synkkää aikaa, fanit vaativat pitkään Sopan päätä vadille ja se sitten saatiinkin lopulta.

Valmentajaksi tuli lähestulkoon kaikkien toiveiden mukainen Summanen, joka ei kuitenkaan saanut käännettyä kurssia. HIFK tipahti lopulta hopealle asti päässeelle tapparalle otteluvoitoin 1-4.

Sitten aloitettiin uuden rakentaminen ja keskustelua ollaan käyty lähinnä Summasen persoonan ympärillä, siitä kuinka Summasen HIFK on valmis tekemään mitä vain puolustaakseen omiaan. Harjoituspelit meni vähän miten meni, mutta niillähän ei ole tippaakaan väliä enää tässä vaiheessa.

Mutta silti suurin kysymys on tässä: Onko Summasesta johtamaan HIFK menestykseen?

Oikeastaan mikään merkki mitä Summasen aikana ollaan saatu vastaa tähän että "ei". Toki meininki on ilmeisen erilaista kuin Sopan aikana, mutta hei oikeasti missään ei ole näkynyt yhtään mitään merkkiä siitä, että viikon päästä olisi jalkeilla petolauma joka menestyy kauden alusta asti. Eikä vielä voida sanoa mihin asti tuolla koneella mennään, oikeastaan kaikki on auki ja itselläni on ainakin sellainen olo, että meillä on enemmän kysymysmerkkejä tulevan kauden alla kuin valmis odotus siitä, että tiedetään mitä tulevaisuudelta odotetaan.

Mitä jos kriisi alkaa jo ensi viikonloppuna? Mitä jos harjoituspelien huonot otteet on vielä kuukauden päästä edelleen näkyvissä? Mitä jos heti alussa läikähtää yli ja fokus menee siihen mitä HIFK tekee pelin voittamisen tavoitteiden ulkpuolella?

Onko meillä pokkaa vaatia tarvittaessa Nybarilta samaa mitä viime jouluna? Voidaanko meillä vaatia Summasen päätä vadille, jos siltä tuntuu?

PS:n kauden alkaessa olin ihan varma siitä että meillä otetaan toinen kannu putkeen ja puikoissa on ihan oikea mies, brändin näköinen metsuri joka ei paljoa viivelähdöistä tiedä. Soppa-case nyt on ruodittu joka puolella loppuun asti, mutta nyt on teoriassa taas puikoissa SE jätkä, jonka olisin toivonut olevan meillä koko 2000-luvun alun.

Pelottaa vaan ihan vitusti, että 2013 se sama mies vie HIFK:n sellaiseen usvaan, että uudelleenrakentaminen saa ihan uuden merkityksen. Joka tapauksessa mm. Peltosen ja Söderholmin urien joutsenlaulut on alkamassa ja jonkinlainen uusi ajanjakso on alkamassa. Muutamia kuukausia, niin nähdään onko Summanen ajanjakson päätös vai alku.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mutta silti suurin kysymys on tässä: Onko Summasesta johtamaan HIFK menestykseen?

Oikeastaan mikään merkki mitä Summasen aikana ollaan saatu vastaa tähän että "ei". Toki meininki on ilmeisen erilaista kuin Sopan aikana, mutta hei oikeasti missään ei ole näkynyt yhtään mitään merkkiä siitä, että viikon päästä olisi jalkeilla petolauma joka menestyy kauden alusta asti.

Summasen tapa toimia on erilainen kuin monen muun valmentajan. Ennen kautta pääpaino oli sopivia pelaajien hankkiminen tiettyihin rooleihin ja roolit on mietitty Summesen toimesta. Sen jälkeen harjoituskaudella katsotaan ja pelataan tai pikemminkin pelaillaan ja tarkkaillaan Summasen antureilla ja mittareilla mitä saatiin suhteessa roolituksiin ja suhteessa harjoitusotteluiden vastustajan vahvuuksiin ja heikkouksiin. Tätä voidaan kutsua Summasen tapaan termillä Mother Nature Hockey, luontoäidin jääkiekko. Asiassa ei ole mitään uutta sinänsä. Summanen on viehättynyt pohjois-amerikkalaiseen johtamistaitoon ja yksi sen kulmakivistä on kaiken olemassa olevan hajottaminen (organisaatio, tehtävät, toimintatapa jne), kaaos ja sen jälkeen uudestisyntymä, roolitus ja menestys. Summanen viittaa tähän toteamalla että luonto antaa ja luonto tuhoaa - juuri samoin kuten ex-esimieheni, amerikkalaisen huippuyliopiston kasvatti totesi rakentaessaan kaaoksen kautta uuden organisaation.
 
Ja jos täysin rehellisiä ollaan Gillies tappelee, Ruutu ei ja Jokerit voittaa. Vaan ei helvetin paljon, jonkun yyveen verran.

Niin mitäs minä kirjoitinkaan? Kyllä IFK toki voi voittaa tuossa vaihdossa myös yksipuolisen pieksennän kautta. Tätä vaihtoehtoa en kuitenkaan missään olosuhteissa toivo.
 

Stigu

Jäsen
Tätä voidaan kutsua Summasen tapaan termillä Mother Nature Hockey, luontoäidin jääkiekko. Asiassa ei ole mitään uutta sinänsä. Summanen on viehättynyt pohjois-amerikkalaiseen johtamistaitoon ja yksi sen kulmakivistä on kaiken olemassa olevan hajottaminen (organisaatio, tehtävät, toimintatapa jne), kaaos ja sen jälkeen uudestisyntymä, roolitus ja menestys.
Jotenkin noin miellän itsekin tuon Summasen Mother Nature Hockeyn. Isoin mahdollisuus mutta samalla uhkatekijä tuossa prosessissa on tuo kaaosvaihe: Sen lopputuloksena voi syntyä jotain hienoa, mutta ongelmana on se, että se voi kestää liian kauan: Joukkueen peli ei loksahda kohdilleen ja pelaajamuutokset tehdään liian myöhään.

Näkemieni EHT-pelien perusteella IFK:n pelissä toimii tällä hetkellä ainoastaan nopea suunnanmuutospeli, ja sekin vain ajoittain. Lisäksi joukkue vaikuttaa melko nopealta, mikä on poikkeuksellista IFK:ssa. Hyökkäys- ja puolustuspään pelaaminen ja veskaripelaaminen ovat todellakin tuossa kaaosvaiheessa. Silti usko Summaseen on edelleen kova. Olen ymmärtänyt että hän tekee jokaisen pelaajan kanssa myös erikseen paljon töitä, joten varmasti tuntee nämä myös yksilöinä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmasti alkukausi on vaikea. Joukkueessa on yksinkertaisesti liian paljon uusia osia. Esim naapuri on nyt siinä tilanteessa missä HIFK oli 10-11 kaudella, runko pysynyt samana saman valmentajan alla. On vielä eri asia tuoda mm. Karalahden kaltainen veteraani uuteen systeemiin kuin yliopistopoika jenkeistä. Noh, näillä mennään toistaiseksi.

Mv-peli ja puolustuspään ongelmat on saatava ekana kohdilleen+maalintekijät voisi alkaa tekee niitä maaleja. Loukkaantumisista en sen kummemmin vielä tiedä mutta kyllähän noista et-rostereista näkee että Rami kokeilee nyt lähes kaikkea. Kierrätystä ja kokeiluja. 60 matsia on pitkä aika joten metodinsa kullakin.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko meillä pokkaa vaatia tarvittaessa Nybarilta samaa mitä viime jouluna? Voidaanko meillä vaatia Summasen päätä vadille, jos siltä tuntuu?

Sanoisin, että Summasen cv:llä mies saa huomattavasti enemmän siimaa kuin Soppa ja ihan ansaitusti. Noin iso joukkueen vaihtuvuus ei voi olla näkymättä kauden alussa ja jengin pitää vielä hitsautua yhteen. Lisäksi Villen paluu varmasti rauhoittaa ja järkevöittää meininkiä kentällä.

Mutta puolustus- ja maalivahtipeli kyllä huolettavat.
 

Anzi

Jäsen
...mutta hei oikeasti missään ei ole näkynyt yhtään mitään merkkiä siitä, että viikon päästä olisi jalkeilla petolauma joka menestyy kauden alusta asti. Eikä vielä voida sanoa mihin asti tuolla koneella mennään, oikeastaan kaikki on auki ja itselläni on ainakin sellainen olo, että meillä on enemmän kysymysmerkkejä tulevan kauden alla kuin valmis odotus siitä, että tiedetään mitä tulevaisuudelta odotetaan.

Mitä jos kriisi alkaa jo ensi viikonloppuna? Mitä jos harjoituspelien huonot otteet on vielä kuukauden päästä edelleen näkyvissä? Mitä jos heti alussa läikähtää yli ja fokus menee siihen mitä HIFK tekee pelin voittamisen tavoitteiden ulkpuolella?

Onko meillä pokkaa vaatia tarvittaessa Nybarilta samaa mitä viime jouluna? Voidaanko meillä vaatia Summasen päätä vadille, jos siltä tuntuu?

PS:n kauden alkaessa olin ihan varma siitä että meillä otetaan toinen kannu putkeen ja puikoissa on ihan oikea mies,...

Cobol tuossa valoittikin tuota Summaseen liittyvää johtamistapaa, ja mitä olen todella tietävistä ja lähellä olevista lähteistä kuullut niin, juuri tämä MNH-vaihe on HIFK:ssa ollut menossa viime viikkoina ja Summanen on sen itsekin sanonut julkisestikin suurelle yleisölle.

Mutta kertokaa nyt mihin tämä useaan otteeseen näissä viesteissä tuleva "Koko kauden menestyminen", "Jouluna kenkää", "Liigan alussa tappikunnossa" asenne liittyy? Luodaan kuvitteellinen tilanne, jossa MNH-tilanne jatkuu jouluun saakka ja ehkä jopa tulevan vuoden puolelle ja HIFK roikkuu sijoilla 6.-9. Keväällä sitten kun Liiga-kausi on ohi kaulassa roikkuu metallia.=Onko kyseessä väärin voitettu tai saavutettu mitali, kun HIFK ei dominoinut tai ollut sijoilla 1.-3. kauden alusta lähtien?

Joku kirjoitti joskus viikko pari sitten, että HIFK:ta koskee eri luonnonlait kuin muita joukkueita. Eli jos jouluna HIFK ei ole kärkikahinoissa, niin "HIFK-luonnonlait" estää sen olemisen siellä myös talven lumien sulaessa. Älkää nyt kuitenkaan tämän olevan kaltaista "Luonnonlait"-tuubaa näpytelkö vastaukseksi...

(edit: yksi kappalejako liikaa)
 

Andrew

Jäsen
Raimo Summanen valmensi Jokerit Suomen mestariksi 2002 ja tällöin Jokerit hävisi runkosarjassa viisi viimeistä peliä ja lehdet "huusivat" kriisistä, mutta pudotuspeleihin tuli aivan erilainen Jokerit, joka korjasi lopulta koko potin!

Harjoituspeleistä ei voi vetää liikaa johtopäätöksiä, mutta silti jos kokoajan tulee tappioita ja peli näyttää kauhealta niin en oikein jaksa uskoa, että iso parannus tapahtuu viikon päästä. Runkosarja on eri asia, koska siellä näitä voitto- ja tappioputkia tulee pitkässä kaudessa kaikille.

HIFK-Blues on ehdottomasti avauskierroksen mielenkiintoisin ottelupari. Minkälainen HIFK luistelee jäälle?!
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anzin kirjoitus on niin asiaa kuin vain olla ja voi. Täällä esiintyy usein, siis koko JA:ssa, näitä väsyneitä kliseitä:

'voitais treidata pelaajat Y ja O XXXX:n S.n ja T:n'

'katellaan ekaan mj-taukoon asti, sittenhän se tiedetään'

'ne on treenannu tosi paljon mj-tauolla'

'vitun homorunkkarit oli nähty baarissa! kenkää jokaiselle juopolle heti!'

'Zidlicky on tulossa mahdollisesti ensi kaudeksi vaikka sillä onkin vuoteen 2042 sopimus'

jne. Yksi omalla kohdallani sattunut oli tuon -11 mestaruuskauden vikat runkosarjan pelit+koko syksy. Syksyllä peli näytti muka paskalta ja ne vikat matsithan otettiin käkättimeen oikein olan takaa. Vaan miten kävikään. Ja nyt kun on jotain niitä syksyn matseja tullut katsottua frendin koneelta niin on siellä aika helvetin hyvä HIFK esiintynyt, fyysinen ja taisteleva höystettynä isolla taidolla.

Mutta kun me ollaan faneja niin meillä on oikeus. Siksi pidän kiinni mm. ekoista 10 pelistä missä näkee esim. Tissin torjuntakunnon, Summasen taktisen nerouden ja koko viisikkopelin toimivuuden.

Keväällä kun Rami nostaa kannua en muista koko syksystä hölkäsenpöläystä.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Keväällä kun Rami nostaa kannua en muista koko syksystä hölkäsenpöläystä.

Tässä on kuitenkin yksi pieni mutta. Jos nyt kuitenkin jotenkin, kaiken todennäköisyyden vastaisesti, tapahtuisikin sellainen historiallinen poikkeus, että IFK ei ensi keväänä nostelisikaan kannua, niin asiaa saattaisi joutua katsomaan toiseltakin kannalta: Saiko niille kauden aikana peleissä käymiseen/niiden muuten seuraamiseen käytetylle rahalle ja ajalle vastinetta?

Tämä tietysti voi kertoa vain minun degeneroitumisesta (siis SaiPan kannattajaksi liukumisestani), mutta en vain oikein osta tuota ajatusta, että aivan sama, mitä paskaa yleisölle siihen asti tarjotaan, kunhan huhtikuussa kulkee. Siis toki, jos on mahdollista pelata hyvin vain kuukausi vuodessa, niin se huhtikuu on oikein kiva (toki positiivista tällä taktiikalla olisi, että joukkue ei pääse kesälomille jo maaliskuun puolivälissä), mutta kun ihan mahdollista voisi olla sekin, että koko kausi menisi edes kohtuullisesti. Aika usein mestaruuden on jopa voittanutkin joukkue, joka ei runkosarjan jälkeen ole ollut sijoilla 6-10.
 

Stigu

Jäsen
Marren kanssa samoilla linjoilla. Me fanit kiljumme pitkin kautta malttamattomina (ainakin minä) kahdesta syystä:

1. Todennäköisyys
Joukkue, joka pärjää heti alkukaudesta, pärjää todennäköisemmin myös keväällä. Paino sanalla todennäköisemmin, poikkeuksiakin toki löytyy suuntaan ja toiseen.

2. Viihdespekti
Jos joukkue voittaa keväällä mestaruuden, ei se lohduta pätkääkään siihen vitutukseen, joka syntyi syksyllä, kun katsoi jengin taaperrusta esim. 20 peliä. Siis se syksyn vitutus ei pyyhkiydy jälkeenpäin pois, vaikka keväällä olisi "täällä on ihanaa missä te muut ootte"-fiilis. Ainakaan ilman aikakuulaa.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
HIFK-Blues on ehdottomasti avauskierroksen mielenkiintoisin ottelupari. Minkälainen HIFK luistelee jäälle?!

Su 15.09 on SE matsi mihin Ramin jengi tähtää. Blues (tai kuka tahansa) on hyvä treenivastus paikkojen avaamiseen.
Jos Blues ei ole hereillä, niin Hifk mättää 3 maalia ekassa erässä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tule helppo peli tuosta ekasta matsista. Blues on käsittääkseni vetänyt ihan kohtuu hyvin harkkapeleissä ja monet ovat puhuneet "vanhan" Hirson paluusta + toi pakkiosasto on aika miehekäs verrattuna meidän vastaavaan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2. Viihdespekti
Jos joukkue voittaa keväällä mestaruuden, ei se lohduta pätkääkään siihen vitutukseen, joka syntyi syksyllä, kun katsoi jengin taaperrusta esim. 20 peliä. Siis se syksyn vitutus ei pyyhkiydy jälkeenpäin pois, vaikka keväällä olisi "täällä on ihanaa missä te muut ootte"-fiilis. Ainakaan ilman aikakuulaa.

Rankasti eri mieltä tästä. Tän liigan taso ei minkään joukkueen kohdalla riitä 60 matsin 'hyvää runkosarjapeliä' nykyään kun itä vie dollareilla. Tosiasia on se, että liigajengit rakentavat vielä loppuvuodesta kevään paletteja, tasaisuus on noussut täysin uuteen merkitykseen ja mustat hevoset ovat todellisia tekijöitä. Suikkasen tepsin mestaruus, ässät viimekaudella, narrien totaalisulaminen jne. Myönnän että 20 paskaa peliä on vaikea muuttaa Kanisteriksi keväällä mutta silti.

Kaikki tähtää kevään menestykseen ja 3p voitosta 60 pelistä- sarjassa mikään 12-15p ero ei ole yhtään mitään. Se on tottakai maksavan fanin kohdalla vittumaista kun syötetään syksyllä kaviaarin sijasta silkkaa paskaa mutta luulen että esim Porilaisia tuo ei haitannut pätkääkään viime keväänä.

Mielipideasioitahan nämä mutta kun mä olen oikeassa ja te väärässä.
 

Jotva

Jäsen
Onko muuten Summanen tai kukaan muu HIFK:sta avannut tuota luontoäitikiekko-termiä sitä yhtä haastattelua enempää? Itse en muista, mutta enpä kovin tarkasti ole tätä seurannutkaan.

Jos ei, niin paljon on juttua piisannut yhden haastattelun perusteella ainakin täällä palstalla ja muuallakin mediassa.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä muuta tuon filosofian taustalla oikeasti on, vai onko mitään? Onko kyseessä sittenkin vain heitto, jolla pistetään lätkäväki sekaisin? Haastattelu sopisi siis itseessään tuohon hajoita ja hallitse tyyliin.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mä laittaisin tuon siihen "ihan heitto vaan" kategoriaan jolla sai lehdistön hiljaiseksi ja mietteliääksi. Tai sit se on ollut joku joukkueen oma inside vitsi.

Mutta muuten samaa mieltä että jos tässä oikeasti on joku filosofia takana niin mukavahan siitä olisi kuulla lisää. Kun ei googlekaan tunne tuollaista termiä ;).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös