Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Puolustusvoimat ja puolustuspolitiikka

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana scholl, 23.09.2004 klo 18.24.

 1. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Ilta-Sanomat veti pääkirjoituksensa vaihteeksi puolustuspoliittisesti:
  Pääkirjoitus: Vaarallinen varustelukierre heikentää Euroopan turvallisuutta – pitäisikö Suomen hankkia ohjuspuolustuskyky?

  Eipä minulla sinänsä sen kummenpaa kommenttia tuohon juttuun, mutta mielenkiintoisia ovat nuo kommenttiosaston tuotokset.
  Trollikomppanialle, vai joukkueko sen vahvuus on, näköjään maksetaan , rahaa ryssillä riittää vielä. Hehe.
  Suomenkieleen on näköjään huolellisemmin panostettu verrattuna parin vuoden takaisiin suoltoihin.
   
 2. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Ei F-35 kelvannut Saksallekaan, turhaa Suomenkaan roikuttaa noita hävittäjähankinnoissa mukana. https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4...litseekin+90+Eurofighteria+tai+Super+Hornetia

  Trumpin Nato -rahoitus lausunnot ja vittuilu euroopalle eittämättä vaikuttaa asiaan. Miksi ostaa kalliita, toimintakyvyltään epävarmoja koneita kun USA:n sirkustirehtööri itkee lisäksi Naton kustannuksia enemmän euro-maiden harteille.

  Saksassa Airbus kokoaa Eurofighteria, joten se on realistinen ensisijainen valinta kansallista etua miettivälle valtiolle.
  Maan linjaa ennakoi se, että ilmavoimien esikuntapäällikkö erotettiin viime vuonna, kun hän suosi F-35:n valintaa. Saksan puolustushallinto ja johto puoltavat "eurooppalaista ratkaisua".
  Lisäksi Saksa osallistuu ranskalaissaksalaisen häivehävittäjän kehitystyöhön Eurofighterin jatkoksi. Ranskalaiset ovat varoittaneet ostamasta häivehävittäjä F-35:ttä, jotta kehitystyö ei häiriytyisi.
   
 3. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Laitela tykkää tästä.
 4. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  "Yhtenä valintaperusteena on kerrottu, ettei F-35 pysty kantamaan ydinaseita, kuten korvattava Tornado-hävittäjä."

  Ai niin, mutta eihän meillä ollutkaan ydinaseita.
   
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Suomessa on esitetty yhteistyö swedujen kanssa vaihtoehdoksi NATOlle. Yllatys yllatys, se ei ole menossa ihan niin. Vai onko sotilaallisessa tyhjiössä jotain sellaista voimaa, jota en oikein ymmärrä?
   
 6. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Jo suuri vääpeli Körmy sanoi aikoinaan ruotsalaisista: "Jos meitä ei olisi, tuo kansa puhuisi venäjää!".

  No, jos ollaan vakavissaan, niin ei tuo tietysti hyvältä näytä. Ruotsilla on ihan hyvää teknologiaa, mutta kyllä siellä ikävän alas on puolustuskyky ajettu, eikä sitä ole saatu nostettua, vaikka aina välillä tuo tyhjiön olemassaolo nousee esiin.
   
 7. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
 8. Boulerice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boogaard(R.I.P) ja Twist
 9. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Jotenkin on vaikea ymmärtää miksi suomenkielinen Twitter on päätetty työntää täyteen F35-mainoksia. Ei vaan tuon firman budjettia kaada, mutta epäilen tuollaisen touhun kääntyvän ennemmin negatiiviseksi kuin positiiviseksi.
   
 10. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
 11. puuntakaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa Ipandeerus
  Lainaus:
  Varmasti yrittää, mutta pikkutekijöitähän ne on. Demarit ja Keskusta isompi huoli.
   
 12. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  On. Varmaan saadaan Migit puun takaa.
   
 13. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  STT: Korkea ex-tiedustelupomo epäiltynä HS:n tietovuototutkinnassa

  Näköjään tähän juttuun on syyllinen löytymässä lopulta.

  "Pitkän linjan ammattisotilas on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnot sekä Sotakorkeakoulusta että Venäjän Federaation yleisesikunta-akatemiasta."
  Tuleehan tuosta aina väkisin jotain mieleen, vaikka ehkä ei pitäisi.
   
 14. varjo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
  No, Venäjällä opiskelu on vielä oma asiansa ja inttitouhuissa joutuu välillä valehtelemaankin mutta johan samainen kaveri ehti Krimistä todeta ettei Venäjä ole todnäk miehityksen takana. Samaan aikaan kun puoli internettiä jo oli tunnistanut sotilaiden lemmikkikissatkin.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Alafuzoff on ollut Suomen ja EU:n sotilasesikunnan tiedustelupomona. Aiemmat hänen lausuntonsa yllä olevan Krimin lisäksi ovat koskeneet mm. Suomea, Baltiaa ja Venäjää. Kahta ensinnainittua ei demokraattinen valtio Venäjä uhkaa. Suomen olisi tullut reagoida näihin tiukemmin. Viimeisin huomionosoitus Suomelta taitaa olla presidentti Niinistön myöntämä kontra-amiraalin ylennys joulukuussa 2014.

  Sotilaskoulutusta Venäjän korkeatasoisessa yleisesikunta-akatemiassa en itse pidä muuta kuin plussana. Ongelma ei ole koulutus sinänsä.
   
 16. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Täytyy toivoa, että tässä olisi vain vuodettu Hesarille syystä tai toisesta eikä niin että tiedot vuodettu ensin jonnekin muulle ja tämä taho vuotanut Hesarille sitten sopivana ajankohtana (nuo Hesarille vuodetut asiakirjat ovat ilmeisesti jotain yli 10 vuotta vanhoja), jossa idiootit toimittajat julkaiset ne joku vuosituhannen journalisti-palkinto jo mielessä.

  Hieman hankala ymmärtää motiivia miksi ex-tiedustelupäälikkö haluaisi vaikeuttaa uusien tiedustelulakien säätämistä ellei sitten jotenkin liityy tuohon mitä sanoit. Luulisi tuon tason upseerin ymmärtävän myös kiinnijääminsen olevan melko todennäköistä, jos vuotaa asiakirjoja joilla on todella pieni jakelu.

  Katsotaan mitä seuraavaksi tapahtuu vai tapahtuuko mitään.
   
 17. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
  STT: Korkea ex-tiedustelupomo epäiltynä HS:n tietovuototutkinnassa

  Lainaus:
  Aikamoista. Mä joskus kaverille läpällä ihmettelin että Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö on venäläinen. Toki tiesin jo nimen translitteroinnin perusteella (vrt. Sinebrychoff) että on vanhempaa emigranttiväkeä. Ja sitä myöden arvioin että suhteet Neuvostoliittoon ja sen seuraajavaltioihin olisivat korkeintaan muodollisen neutraalit.

  Tuonkin tiesin että oli opiskellut Venäjällä mutta niin oli moni muukin suomalaisupseeri. Enkä nyt puhu punaupseereista (Antikainen, Anttila ym.)

  Mutta en voi olla pohtimatta sitäkin että naapuri olisi saanut Georgijn liekaansa jossain vodkanhuuruisissa pidoissa jossa paikalla on ollut myös säpäköitä sihteerittäriä... Ikivanha konsti värvätä väkeä.

  Ja uran lopunhan herra amiraali toimi EU:n sotilastiedustelua johtajana... Saattaapi tulla muutama kysymyspatteri sieltäkin suunnasta.

  Onko Georgij Alafuzoff ryssien myyrä, vai huolimaton papereistaan? Vai vittuuntunut urakehityksestä ja vuotanut sen vuoksi puolijoutavia tietoja Erkon puljulle?

  Vai lavastettu syyllinen?

  Asia selviää seuraavassa jaksossa. Tai sitten ei...
   
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Tietovuoto ja vakoilu on vähän eriluokan juttuja. Tässä kai tukitaa vain tietovuotoa.
   
 19. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kuka jaksaa vielä käyttää aktiivisesti facebookkia? On tuosta saatu niin surkea ja kankea käyttää.

  Edit. Saattoi mennä väärään ketjuun.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2019 klo 21.17
 20. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Mikäli Alafuzoff olisi ryssille vuotanut kuvioita, niin miksi helvetissä siihen olisi Hesarikin saatettu kolmiopiiriin.

  Mutta voisiko olla, että joku G. A. olisi langennut jonkun HSn toimittajan hunaja-ansaan?
  Ehkä kertonut jotain jo " vieraiden tahojen" tietämää, ei ollenkaan jotain nykypäivän tilannetta vaarantavaa.
  Tämä on osaltani hyvin kaukaa keksitty kuvitelma, G.A ja L.H, nämä nimikirjaimetkin keksin ihan ite leikkiessäni itseni kanssa.

  Eli unhoittakaa koko juttu, minä uskon valtiomme tiedustelukyvykkyyden voivan pian paremmin kuin pitkiin aikoihin.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mikä tahansa on mahdollista. Arvaisin kuitenkin, että Hesarin toimittajat eivät ole ansaa viritelleet. Sotilastiedustelun salaisten paperien julkaiseminen mediassa on kuitenkin aina ongelma. Mielenkiintoista on seurata, mihin tietovuodon tutkinta johtaa ja mikä on vuodon syy - jos sellaista koskaan kerrotaan. Vahingossa tapahtuneeseen tietovuotoon en usko.
   
 22. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Pelkästään jo uuden tiedustelulakien vuoksi noin tulee käymään, mutta onhan tuo kuitenkin hieman huolestuttavaa, jos tiedustelupäälikkö joko tahattomasti tai tahallisesti on vuotanut nuo. Pahinhan tietysti olisi, jos kyseessä on myyrä niin mahdollinen vahinko olisi jo luokkaa katastrofaalinen. Mikäli tahaton niin kertoohan se, että turvallisuuskulttuurissa on ainakin huomattavasti parannettavaa ja miten sitten ulkomailla tuo tulkitaan. Paljonko tietoa uskalletaan antaa tänne, jos se syystä tai toisesta voi päätyä lehteen. Toki tapahtuu siitä maailmallakin tai USAn ydinaseiden sijoituspaikat Euroopassa taisi päätyä vahingossa (?) julkisuuteen tässä ihan viime aikoina.

  Mutta mitä tähän caseen tulee niin onhan se mielenkiintoista myös, että miksi vuodosta epäillyn nimi vuodettiin julkisuuteen juuri nyt. Virallisestihan asiasta ei olla komentoitu juuri mitään KRPn toimesta.
   
 23. ms.qvist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
  Lainaus:
  Jep, koulutus ei sinänsä ole ongelma - itse asiassa jopa suotavaa, että PV:ssä on väkeä, jotka ovat opiskelleet siellä. Toisaalta se on myös paikka, jossa kartoitetaan potentiaalisia värvättäviä ja jos ei ole kylmäpäinen ja tarkkaavainen, seuraukset voivat olla ikäviä. Mikään ei välttämättä ole sitä miltä näyttää.

  Siellä opiskelleet tietävät, psykologisten operaatioiden voivan alkaa jo opintojen aikana jos löytyy potentiaalinen värvättäviä (uhri).