Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Puolustusvoimat ja puolustuspolitiikka

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana scholl, 23.09.2004 klo 18.24.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Juuri näin. Nykyistä käytäntöä en tarkkaan tiedä, mutta aiempi käytäntö oli se, että kaikkia vähänkin kiinnostavia ja potentiaalisia suomalaisia Venäjällä tarkkailtiin, ja heille ehdotettiin yhteistyötä. Tästä on ollut puhetta useamman kymmenen suomalaisen kanssa. Joukossa pääosin johtotehtävissä olleita, mutta paljon muitakin. Erityisen kiinnostavaa oli, jos henkilön suku tai perhe oli tavalla tai toisella sidoksissa Venäjään. Jos yhteistyöpyyntö ei auttanut, KGB kertoi perheen/suvun kannalta olevan sellainen tilanne, että he haluaisivat auttaa(!). Mutta eivät toki voi tehdä mitään, jos... Venäjä tai silloinen Neuvostoliitto on pyrkinyt värväämään käytännössä jokaisen, joista se on laskenut olevan hyötyä. Sotilasarvoltaan korkeat ja/tai sopivissa paikoissa töissä olevat sotilaat olivat huippulistan kärkipäätä. Niistä joista voisi olla eniten hyötyä, monia kiristettiin.
   
 2. ms.qvist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
  Lainaus:
  Toistaiseksi tutkitaan vain tietovuotoa, mutta tämä tietovuotokin herättää muutamia kysymyksiä, joita julkisestikin on pohdittu, joten seuraavassa ei mitenkään "heikoilla jäillä" liikuta.

  Alunperin HS:n piti julkaista laaja (useampi osainen) kokonaisuus, jossa käsiteltiin myös nykyistä Viestikoekeskusta eli ent. Viestikoelaitosta, kohun myötä julkaistiin vain yksi osa. Tämä on herättänyt pohdintaa siitä, että kuinka paljon HS:llä on oikeasti ollut aineistoa - enemmän kuin 16.12.2017 julkaistussa "Salaisuus kallion uumenissa - ..." -artikkelissa, vai onko juttukokonaisuutta lähdetty rakentamaan vain julkaistun aineiston ympärille?

  Tässä on hyvä muistaa se, että toinen 16.12.2017 artikkelin kirjoittajista, eli Pietiläinen, suhtautui (suhtautuu) hyvin kriittisesti koko tiedustelulakikokonaisuuteen ja hän promosi sitä vastaan pidemmän aikaa, ja hän on kirjoittajana 14.12.2014 HS:ssä julkaistussa uutisessa "Tiedustelupomo Alafuzoff: Nato-jäsenyys heikentäisi suomalaisen tiedustelun laatua" - josta voidaan päätellä se, että hän on tuolloin haastatellut Alafuzoffia, eli hän on jollain tapaa tuntenut Alafuzoffin jo kolme vuotta ennen kohuttua tietovuotoartikkelia. Onko heillä vieläkin pidempi "historia", selvinnee tutkinnassa (tai OSINT-työllä)?

  Oma asiansa on sitten se, että salaiseksi luokiteltu aineisto on päätynyt Alafuzoffin haltuun mahdollisesti jo reilu vuosikymmen sitten, ei siis viikkoja tai kuukausia ennen artikkelin kirjoittamista. Tämä sillä edellytyksellä, että Alafuzoff on itse alkuperäinen lähde aineistolle, eikä joku muu ole ensin vuotanut aineistoa hänelle - pysykäämme olettamuksessa, että GA on alkuperäinen lähde, jolloin aineisto on päätynyt hänen haltuun hänen virkauralla. Sopivat tilaisuudet voi päätellä virkauran komentopaikoista, niitä ei montaa ole.

  Eli jos (tai kun) aineistoa on ollut Georgij Alafuzoffin hallussa kenties jopa vuosikymmenen, niin mitä hän on tehnyt tällä aineistolla tänä aikana? Milloin se on - tai kopioita siitä - luovutettu HS:lle? Millaisessa muodossa HS on saanut aineistonsa (digitaalisessa vaiko tulosteina)? Millaisessa muodossa alkuperäinen aineisto on päätynyt GA:n haltuun? Kaikesta jää lokimerkinnät, tai pitäisi jäädä - vai onko hän ottanut erikoiskameralla kuvia suoraan näytöltä hetkenä, jolloin hänellä on ollut lupa avata aineistoa, jolloin lokin mukaan kaikki on laillista, mutta tästä huolimatta kuvamateriaalia päätyy ulkopuolelle - mikäli näin on toimittu, niin... Ja tärkein kysymys, kuinka paljon Alafuzoffilla on salaiseksi luokiteltua aineistoa hallussaan, tai on ollut?

  Parhaimmassa tapauksessa tämä on vain tietovuoto-tapaus, huonoimmassa vastaavasti jotain paljon vakavampaa, mutta ammattilaiset ovat arvelleet, että jo tälläkin voi olla vaikutusta Suomen asemaan kumppanina, etenkin jos kysymysmerkkejä jää leijumaan ilmaan tutkinnan päätyttyä. Tarkennan kumppanina tiedusteluyhteistyössä.
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Suomalaisista hieman yli puolet eli 51 prosenttia kertoo vastustavansa Natoon liittymistä. Kielteisimmin jäsenyyteen suhtautuvat vasemmistoliiton kannattajat, joista 69 prosenttia vastustaa liittymistä. Natoon liittymistä kertoo kannattavansa 26 prosenttia suomalaisista. Myönteisimmin jäsenyyteen suhtautuvat kokoomuksen kannattajat, joista 57 prosenttia on liittymisen kannalla. Korkeatuloiset, itsensä poliittisesti oikealle sijoittavat ja akateemisesti koulutetut suhtautuvat Natoon myönteisemmin kuin vain peruskoulun suorittaneet, vasemmistolaiseksi itsensä luokittelevat ja pienituloiset. Nato-jäsenyyden kannatus on yleisesti ottaen vahvinta vahvinta jonkin verran oikeistolaisten (47 prosenttia) ja oikeistolaisiksi itsensä mieltävien (58 prosenttia). Jonkin verran vasemmistolaisista jäsenyyttä vastustaa 54 prosenttia ja vasemmistolaisista 69 prosenttia.

  Linkissä tarkemmin:

  Joka toinen vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä

  Keskustan osalta tulos muuttuu eniten sen perusteella, tukeeko valtiojohto Nato-jäsenyyden hakemista vai ei. Puolueen tukijoista jäsenyyttä kannattaa tällä hetkellä vain 23 prosenttia, 13 prosenttia on epävarmoja ja 64 prosenttia vastustaa. Jos valtiojohto tukisi hanketta, kasvaisi keskustan äänestäjien tuki 40 prosenttiin. Tuolloin 15 prosenttia olisi epävarmoja ja 44 vastustaisi.

  Yllä olevan perusteella lähinnä heikko koululutus, vasemmistolaisuus ja keskustalaisuus on tae länsimaiden yhteisen puolustusliiton jäsenyyden vastustamisesta.
   
 4. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Tuo keskustalaisten kaipaus ohjaukseen on jotenkin yllättävä. Siis, että vielä tänäkin päivänä haluavat presidentin, kansakoulun opettajan, kyläpäällikkönsä ja luultavasti myös Ilkan ja Keskisuomalaisen jne. lehtien pääkirjoitukset mielipiteensä muodostamiseen. Puhumattakaan Kepun puheenjohtajasta.
  Ei helevata soikoon..
   
 5. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Lainaus:
  Nyt kyllä oiotaan ja raskaasti, sillä vain 26% kannatti jäsenyyttä. Tai ehkä heikosti koulutetut ovat valmiimpia maamme puolustamiseen ;).

  Ruotsin kantaahan on kovasti ja haluttu "peilailla". Se on ihan selvää, että ruotsalaisilla rupeaa kannatus nouseman, koska ajoivat puolustusvoimansa niin huonoon kuntoon ja jotain pitäisi tehdä.

  Tänään tuli nähtyä paikallisessa kaupassa suomalaisia varusmiehiä. Ihan hyväkuntoisilta nuorilta ukkeleilta näyttivät. Viime kesänä tuli Ruotsissa vietettyä paljonkin aikaa ja sattumalta siinä oli paikallinen "varuskunta" vieressä. Sanoisin että toiminta oli "läski porukka nukkui hotellissa" , sillä kasarmissa ainut toimiva osa oli varikko ja ruokala(ilmeisesti varsinainen tupaosuus oli suljettu), jossa myytin sellasia satamamiehen annoksia x neljäi(ja todellista paskaruokaa:). Jäi yhteen kertaa ruokailukokeilu :D.

  Cobolin linkin kirjoittaja ei ainakaan ihan terävin kynä ollut "Nato-jäsenyyden kannatus on yleisesti ottaen vahvinta vahvinta jonkin verran oikeistolaisten (47 prosenttia) ja oikeistolaisiksi itsensä mieltävien (58 prosenttia). Jonkin verran vasemmistolaisista jäsenyyttä vastustaa 54 prosenttia ja vasemmistolaisista 69 prosenttia." :D
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019 klo 00.40
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Vastustajistahan kirjoitin, ja lähinnä heikko koululutus, vasemmistolaisuus ja keskustalaisuus olivat tae länsimaiden yhteisen puolustusliiton jäsenyyden vastustamisesta.
   
 7. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Järkevä ihminen olisi Krimin tilanteen jälkeen viimeistään kääntynyt kannattamaan Natoa, mutta Suomessa valtaosalle USA tulee aina olemaan mörkö ja Venäjä ystävä.
   
  Cobol tykkää tästä.