Toejoen Veikko
Jäsen
Onhan maailma muuttunut, mutta parisenkymmentä vuotta jatkunut Yhdysvaltalais/Nato-johtoinen yksinapaisuus alkaa olla historiaa. Kun Yhdysvallat on vähentämässä vahvuuttaan Euroopassa, ei ole Venäjän näkökulmasta yhdentekevää, miten tuo vahvuuden muutos mahdollisesti paikataan.Tämä pätisi, mikäli eläisimme edelleen kaksinapaisessa itä - länsi maailmassa.
Näin minäkin uskon ja uskoisin myös Venäjän aikovan ottaa Suomen maaperää haltuunsa riippumatta siitä, onko Suomi Naton jäsen vai ei. Mikäli laajempi sotilaallinen konflikti olisi ilmeinen, niin Naton voimia olisi uskoakseni sidottu huomattavasti tärkeämpiin painopistesuuntiin. Samoin Venäjän voimia olisi sidottu jo jonnekin muualle ja Leningradin piirin kanssa uskoisin Suomen pystyvän itsenäiseen puolustuskamppailuun. Suomen "lopullinen" kohtalo ratkeaisi kuitenkin suursodan lopputuloksen mukana. Jos Nato ottaisikin SCO:lta käkättimeen, niin Suomen asetelma puolueettomana, mutta suvereeniteettiaan puolustaneena maana olisi helpompi asemoitua uuteen tilanteeseen kuin suoraan vihollisleiriin kuuluneena maana.Pisin Kääpiö 186cm kirjoitti:Sotilaallisen eskalaation uhatessa Venäjä tulee aivan varmasti ottamaan Suomen maaperää haltuunsa sen verran kuin se katsoo tarpeelliseksi, mikäli se tällä uskoo estävänsä sen ettei jokin Venäjälle vihamielinen taho ehdi ensin käyttämään Suomen maaperää Venäjän vastaisiin toimenpiteisiin.
En myös usko, että ulkomaisen avun saanti olisi selviö, vaikka olisimmekin liittoutuneita. Avunantaminen jollekin pohjoisille metsien miehille ei olisi välttämättä ulkomaiden etujen mukaista. Mielestäni minkäänlaisen ulkopuolisen avun varaan ei voi laskea yhtään mitään.
Muistaakseni Wallin mainitsi jossain yhteydessä puolustuskyvyn väliaikaisesta heikkenemisestä.Freddie Freeloader kirjoitti:Tämä lause vaivaa mieltäni siinä määrin, että kaipaisin vähän lihaa luiden ympärille. Millä tavalla hallitus on heikentänyt Suomen puolustusta?
Joka tapauksessa näen hallituksen aikaansaaman miinoista luopumisen, sodan ajan joukkojen pienentämisen sekä kertausharjoitusten vähentämisen heikentävän Suomen puolustuskykyä. Esim. Hornetien lentomatka Helsinkiin tulee hallituksen tekojen johdosta kestämään aiempaa kauemmin.