Korveteista.
"Se pystyy merimiinoitukseen, sukellusveneiden torjuntaan, johtamaan merioperaatioita, sillä on pintatorjuntakyky meri- ja maaleihin ja alus pärjää Itämerellä ympäri vuoden missä tahansa sää- tai jääolosuhteissa.
114 metriä pitkän ja 16 metriä leveän aluksen miehistön vahvuus on noin 70, joista varusmiehiä tulee olemaan noin puolet. Varusmiehiä tulee palvelemaan samantapaisissa tehtävissä kuin nykyisillä miinalaivoilla, muun muassa merenkulku- ja taisteluvälinealalla, laivakokkeina sekä viestitehtävissä matruuseista upseerikokelaisiin. Rakentamisaikataulun mukaan ensimmäinen varusmiessaapumiserä astuu ensimmäiselle laivalle palvelukseen 2025.
Alusten rungot suunnitellaan ja rakennetaan Suomessa, mutta taistelunjohtojärjestelmän toimittaa ruotsalainen Saab AB. Ulkomailta korvetteihin asennetaan lisäksi Gabriel-pintatorjuntaohjusjärjestelmä Israelista, TP 47 -torpedojärjestelmä Ruotsista ja Evolved Sea Sparrow Missile -ilmatorjuntaohjusjärjestelmä Yhdysvalloista. Aluksen omasuojajärjestelminä toimivat 57:n millimetrin BAE Bofors -päätykki, harhamaaliheittimet, elektroniseen vaikuttamiseen kykenevät häirintälähettimet ja kauko-ohjatut aseet.
– Nykyinen Merivoimien meritorjuntaohjusjärjestelmä korvataan uudella pintatorjuntaohjusjärjestelmällä, korvettien ilmatorjuntajärjestelmä on aiempaa kauaskantoisempi ja sukellusveneentorjuntaan tarkoitettu uusi kevyt torpedojärjestelmä asennetaan Pohjanmaa-luokan korvettien lisäksi myöskin peruskorjattaville Hamina-luokan ohjusveneille, Saanio avaa.
– Monitoimikorvetit edustavat monessa suhteessa uudenlaista suorituskykyä. Ne pystyvät toimimaan pitkäkestoisesti kaikissa Itämeren olosuhteissa ympärivuotisesti ja niillä kyetään myös muihin Puolustusvoimien päätehtäviin, olivat ne sitten muiden viranomaisten tukemista, sotilaallista kriisinhallintaa tai sotilaallisia avunantotehtäviä."
Tuossahan sitä tulee. Vahva miinoituskyky joka on elintärkeä Suomelle. Samoin muu aseistus ajantasalla ja kyky torjua sukellusveneitä.
Koko on suhteellisen iso, mutta saaristo on täynnä laivaston kartoittamia "pimeitä" väyliä joilla alus kykenee liikkumaan suhteellisen hyvin.
Käytönnössä tositilanteessa kaikki julkisesti kartoitetut väylät ja muut strategiset merialueet lasketaan täyteen miinoja, jolla kielletään alueen käyttö vihollisilta. Käyttöön jaa laivaston kartoittamat omat väylät.
Rannikkotykistö tukee, kuten myös lavetin päällä olevat Boforsin merimaaliohjukset joilla tarvittaessa kyetään iskemään pintamaaleihin hyvin nopeasti ja melko kauas.