Puolueiden eduskuntavaaligallupit 2019–2023

  • 341 374
  • 3 270

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
No, onnistuu tai ei onnistu, mutta "helppo" tämä hallituskausi ei ole ollut. Siis kaikista maailman adjektiiveista tuo on about huonoin. Viimeisin vastaava kriisitilanne lienee kohdannut Suomen hallitusta viimeksi, no ehkä Fagerholmin pääministerikaudella 1948-49. Ensiksi oli ja siis on maailmanlaajuinen pandemia ja sitten sen päälle Euroopassa ja maailmassa puhkesi kirein sotilaallinen tilanne sitten 1980-luvun alun, joskin tätä vauhtia päästään pian Kuuban kriisin tasolle.
Juu argumentti hyvä. Kuitenkin heitän vastapalloon, että milloin on ollut noin paljon rahaa käytettävissä?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei. Tätä me emme ymmärrä. Eikä sitä tunnu ymmärtävän ruotsalaisetkaan, kun eivät järkevästi ota velkaa
Niin, mitä tuohon nyt ihminen sanoisi? Ensinnäkin, että epäilisin että Ruotsi päätyy ottamaan nettovelkaa - ja että rationaalinen vertailu on nimenomaan kriisiä edeltäviin talouksiin. Jostain syystä Suomessa on suvaittu rakenteellista vajetta hyvinkin monenlaisten hallituskokoonpanojen aikana.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Niin, mitä tuohon nyt ihminen sanoisi? Ensinnäkin, että epäilisin että Ruotsi päätyy ottamaan velkaa - ja että rationaalinen vertailu on nimenomaan kriisiä edeltäviin talouksiin. Jostain syystä Suomessa on suvaittu rakenteellista vajetta hyvinkin monenlaisten hallituskokoonpanojen aikana.
Voihan se olla että Venäjän hyökkäys muuttaa Ruotsinkin tilannetta, mutta Suomi olisi ottanut vähintään 7 mrd velkaa tänä vuonna ilman sitäkin, joten onhan tuossa ero kuin yöllä päivällä.
Joka tapauksessa Suomen talous oli 2018 lähes tasapainossa, joten hallituksella olisi ollut paremmatkin pelikortit kädessään kuin mihin lopputulokseen on päädytty.
Sekin on totta, että Suomessa on rakenteellista vajetta ollut. Jos hallitus olisi sen korjannut, niin sillä olisi päässyt valtiomiesluokkaan ja minäkin olisin äänestänyt demareita.

Onhan tällä hallituksella rima ollut korkealla. Jos se olisi pystynyt velkaantumisen torjumaan niin olisihan se vastannut 7,5 metrin ylitystä seiväshypyssä. Nyt se ei vain ollut lähelläkään vaan telineet ylitettiin 5,15 korkeudesta kuten usein ennenkin. Joskus helpompina aikoina tuo on riittänyt riman ylitykseen, mutta nyt ei. En siis näe että se tekee suorituksesta erityistä, että rima oli ylempänä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Juuri laskin, että inflaation pitäisi tuoda yli miljardin uutta alv-tuloa. Myös tuloverotuksen pitäisi tuoda lisää, koska palkat kun nousee sen 2% per vuosi, niin todellisuudessa massan verotus kasvaa aika roimasti verutuksen progression myötä ja valtion kassa näin myös.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Nuohan on ihan perusasioita ja esim Halla-aho teki sen jo huomattavasti aiemmin.
Halla-aho ei ole toiminut pääministerinä eikä missään muussakaan vastuullisessa tehtävässä. Ei edes persujen puheenjohtajana enää, kun ilmeisesti hänen rahkeensa eivät riittäneet siihenkään pitempää aikaa. Ilman vastuuta mistään, on helppo kommentoida mistä vaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No ilmeisesti näin ei kuitenkaan tapahtunut. Lapin matkailusesongit ei tainnut olla mitään menestyksiä koronatalvina.
Joo, vaikka majoitusyrittäjät kai pärjäsi ihan hyvin, niin muu matkailusta elävä toimiala oli helisemässä. Ulkkarit käy safareilla ja syövät ulkona joka ilta. Suomalaiset hiihtää ja laittaa laatikkoa mökissään.
 

Analyzer

Jäsen
Samaa mieltä kahdesta ensimmäisestä kappaleesta, mutta viimeisestä eri mieltä.
Näkisin että tämä NATO-kysymys on sellainen, jossa ei tässä maailmantilanteessa vain voi olla ottamatta selvää kantaa. Se olisi syönyt vielä enemmän kannatusta, jos puolue ei olisi nopeasti kertonut kantaansa. Puolueen Naton kannattajat olisivat varmuuden vuoksi valinneet toisin jos puoleen linja olisi jäänyt epäselväksi.

Vertailun vuoksi voi katsoa vaikka Keskustaa ja miten tuo katsotaan josko mietittäisiin kesän puoluekokouksessa jos muistetaan -venkoilu meinasi valahtaa jo housuun.

Toistan. nyt ei ole oikea aika venkoilulle.

Saatat olla tässä oikeassa. Kuitenkin esim sellaiset sinänsä Nato-jäsenyyden puolella olevat mutta samalla asiaa viivyttelevät kannanotot olisivat voineet olla suosittujakin. Kuten tyyliin kannatamme jäsenyyttä, jos Ruotsi liittyy. Tai jotain muuta vastaavaa. Jahka Venäjän uhittelu ja kiristys kohta kunnolla alkaa, niin luulen kansankin kohta empivän uudelleen kantojensa kanssa ja tuollaiset venkoilu-kannanotot voivat olla pian suosittujakin.

Nyt Halla-aho — Purra akseli kuitenkin paalutti linjan nopeasti. Hyvä niin. Näin vakavissa asioissa puolueiden kannatukset eivät saa olla merkittäviä asioita päättäjille.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Eipä taida Marinista olla Churchilliksi, mutta siis vasemmistososiaalidemokraatti siirtyi muutamassa viikossa lujasti ja päättäväisesti Naton kannalle - vetäen hyvin ilmeisesti suurimman osan puolueestaan mukaansa. Vaikka olisi paljonkin virheitä tehnyt, ja onkin, niin arvostan tuota päättäväisyyttä, ettei vilkuilla sivuille vaan toimitaan.

Sama. Marin tuntuu olevan hyvinkin pätevä silloin, kun ajat ovat oikeasti kovat. Sitten kun on hetken aikaa näyttänyt paremmalta, niin on sortunut tekemään politiikkaa populistisesti oma kannatus edellä. Tässä ei olisi sinäänsä mitään vikaa, jos ei sattuisi istumaan hallituksessa, saati johtamaan sitä.

Mutta itseltä siis myös mitä nöyrimmät tunnustukset Sannalle. Tämän kriisin on vetänyt todella hyvin ja uskon hänen vievän meidät lopulta Natoon yhdessä Niinistön kanssa.
 

Analyzer

Jäsen
Ehkä hyvinkin näin presidentin ja kepun kohdalla, mutta ainakin Heinäluoma muutti kantaansa heti Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Heinäluoma ei ansaitse minkäänlaista tunnustusta. Hänen suhtautumisensa Venäjään on ollut yksinkertaisesti väärä ja hänen ja hengenheimolaistensa vuoksi eurooppa on ajautunut energiariippuvuuteen Venäjästä. Mikä on ollut ilmiselvä Putinin tavoite, jonka on nähnyt se kuuluisa sokea Reettakin(@A.Mertaranta).

Sen sijaan Marinilla ei tällaista menneisyyden syntilistaa ole ja hän näyttää luotsaavan Suomea päättäväisesti kohti Natoa. Siinä hän on joutunut laittamaan ison kasan YYA-henkisiä tovereita nippuun ja pois tieltä, jotta tämä on tullut mahdolliseksi. Marinille iso arvostus, näyttää olevan tiukoissa ja vaikeissa paikoissa omimmillaan. Sen sijaan nämä Heinäluomat ja Rönnholmit eivät minulta mitään arvostusta saa sillä, että tuomitsevat Venäjän hirmuteot. Se nyt vasta olisikin, jos edes siihen eivät aatteiltaan kykenisi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Marinille iso arvostus, näyttää olevan tiukoissa ja vaikeissa paikoissa omimmillaan. Sen sijaan nämä Heinäluomat ja Rönnholmit eivät minulta mitään arvostusta saa sillä, että tuomitsevat Venäjän hirmuteot. Se nyt vasta olisikin, jos edes siihen eivät aatteiltaan kykenisi.
Entä mikä oli Kokoomuksen suhde Putiniin, kun puolue yhtenä miehenä ja naisena hallituksessa ajoi Putinin Rosatomin ydinvoimalan Pyhäjoelle sen jälkeen, kun Venäjä oli vallannut Krimin. Oliko isänmaallista toimintaa?
 

Analyzer

Jäsen
Entä mikä oli Kokoomuksen suhde Putiniin, kun puolue yhtenä miehenä ja naisena hallituksessa ajoi Putinin Rosatomin ydinvoimalan Pyhäjoelle sen jälkeen, kun Venäjä oli vallannut Krimin. Oliko isänmaallista toimintaa?

Se oli typerää toimintaa. Monien presidentiksi toivoma Stubb kommentoi mm. näin:

”Se, joka minua eniten häiritsee tässä keskustelussa, on tietty asenteellisuus, jopa russofobia, joka ilmenee muutamissa puheenvuoroissa. Se tulee nimenomaan sitä kautta, että yritetään lietsoa Venäjä-pelkoa energiapoliittiseen ratkaisuun. Tässä kannattaa puhua energiasta energiana” Stubb sanoi tiistaina eduskunnan lähetekeskustelussa.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Juu argumentti hyvä. Kuitenkin heitän vastapalloon, että milloin on ollut noin paljon rahaa käytettävissä?

Onhan tämä hallitus ollut melkoinen pettymys ja onhan se epäonnistunut sekä koronan hoidossa että taloudenpidossa. Kyllä se pitäisi kaikkien myöntää.

Koronan hoidossa oltiin aluksi myöhässä, eikä tehty riittävän nopeasti sulkutoimia. Hallitus päästi koronan Suomeen. Sitten, kun olisi pitänyt osata lopettaa liian tiukat koronatoimet, hallitus viivytteli ja liian tiukoilla koronatoimilla tukahdutti talouden ja aiheutti yrityksille ongelmia. Sen jälkeen hallitus taas liian nopeasti kuvitteli, että korona on ohi ja elokuussa liian nopeasti vapautti rajoitukset, jolloin saatiin uusi koronapiikki. Koko aikana hallitus ei saanut liikkeelle riittävän suuria tukipaketteja yrityksille, eikä varsinkaan kulttuuri- ja tapahtuma-alalle.

Velkaantuminen on ollut holtitonta. Sokka on irti ja samaan aikaan hallitus on ollut kyvytön tukemaan kuljetusalaa, hoitamaan tiestön kuntoa, pudottamaan bensan hintaa, lisäömään hoitajien määrää ja parantamaan hoitoalan jälkeen jäänyttä palkkausta.

Ainoa plussa tulee Natoon suuntautumisesta, hävittäjähankinnoista ja puolustusmäärärahojen kasvusta. Mutta nekin tehdään velaksi, sen sijaan, että rahat otettaisiin kehitysavusta.

Toivon ennenaikaisia vaaleja, jotta saadaan vaihdettua sellainen hallitus, joka lopettaa velkaantumisen, lisää yritystukia, pudottaa bensan hinnan, nostaa hoitoalan kuntoon, laittaa tiestöön enemmän rahaa..
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienosti @Tami Talk kiteyttää persumaisen ajatusmaailman tuossa edeltävässä viestissä. Tuohan on jo klassiikko että kymmenen miljardin kustannukset pitää kustantaa velanoton sijaan leikkaamalla mljardi. En tiedä oliko koko kirjoitus satiiria vai aito, mutta kyllä lähes tipahdin lattialle nauraen, Kiitos aamunpiristyksestä!
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Toivon ennenaikaisia vaaleja, jotta saadaan vaihdettua sellainen hallitus, joka lopettaa velkaantumisen, lisää yritystukia, pudottaa bensan hinnan, nostaa hoitoalan kuntoon, laittaa tiestöön enemmän rahaa..
Tuosta unohtui maailmanrauha, harmaan talouden lopettaminen sekä toimiva fuusiovoimala vuoteen 2025 mennessä.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Hienosti @Tami Talk kiteyttää persumaisen ajatusmaailman tuossa edeltävässä viestissä. Tuohan on jo klassiikko että kymmenen miljardin kustannukset pitää kustantaa velanoton sijaan leikkaamalla mljardi. En tiedä oliko koko kirjoitus satiiria vai aito, mutta kyllä lähes tipahdin lattialle nauraen, Kiitos aamunpiristyksestä!
Eikö noi bensan/ajoneuvoon kohdistuvan verotuksen laskemisen tuoma kassavaje pitänyt myös paikata kehitysapua leikkaamalla? Tuosta alkaa muodostua melkoinen taikaseinä persuille.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
On kyllä kinkkinen tilanne, kun yksinkertaisesti hyviä vaihtoehtoja ei ole. Nykyinen hallitus on järkyttävän huono ja Orpon kokoomus ei olisi mikään parannus siihen. Ei löydy tällä hetkellä puoluetta, jota voisi ensi vaaleissa äänestää.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eikö noi bensan/ajoneuvoon kohdistuvan verotuksen laskemisen tuoma kassavaje pitänyt myös paikata kehitysapua leikkaamalla? Tuosta alkaa muodostua melkoinen taikaseinä persuille.
Persujen kehitysavun leikkaus on sama kuin vasemmistolla veronkierron lopettaminen. Tai pääomaverotuksen muuttaminen progressiiviseksi. Tosin jälkimmäiset ovat epärealisempia vaihtoehtoja.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olen viime päivinä miettinyt näitä gallupeja ja miten ne tulevat kehittymään. Edellisten mittausten jälkeen on tapahtunut pari-kolme asiaa, joilla on merkitystä puolueiden kannatukseen.

1) Ruotsin mellakat. Nämä satavat oikeiston laariin. Persut saavat niistä isomman boostin, mutta kokoomus myös osansa. Vasemmistoliitto ja vihreät häviäjinä.

2) Nato-keskustelun. Tämän vaikutus on gallupeissa osittain jo sisällä, mutta tälläkään saralla Vasemmistoliitto ei juhli. Kysymys selvästi jakaa puoluetta johon kansalaisten enemmistöllä on vahva näkemys.

3) inflaatio eli suomeksi hintojen nousu ja elämän kallistuminen. Tämä sataa opposition laariin ja sataisi itseasiassa enemmänkin jos ihmiset ymmärtäisivät talouden päälle. Ukrainan sota, venäjän pakoitteet ja vihreä siirtymä on vain kolikon toinen puoli ja sen voisi vielä antaa anteeksi. Toinen puoli on valtioiden vuosia jatkunut ylivelkaantuminen, keskuspankkirahan puskeminen markkinoille ja siitä seuranneet ilmiöt. Ei ole ilmaisia lounaita ja nyt housussa oleva kusi alkaa jäätyä.

Neljäs tekijä on sitten jollain tasolla lakkotilanne. Korostan että tähän asti hallitus on ollut varsin järkevä pitämällä sormensa irti tilanteesta, mutta eihän kansan syvät rivit sitä näin näe. Suojatyökysymys on sellainen, että se jakaa kentän joka tapauksessa. Kummallakin tavalla osa pahoittaa mielensä. Sataa taas opposition laariin (täysin ansiotta).

En olisi uskonut että nyt oltaisiin tässä tilanteessa.
 

nolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen viime päivinä miettinyt näitä gallupeja ja miten ne tulevat kehittymään. Edellisten mittausten jälkeen on tapahtunut pari-kolme asiaa, joilla on merkitystä puolueiden kannatukseen.

1) Ruotsin mellakat. Nämä satavat oikeiston laariin. Persut saavat niistä isomman boostin, mutta kokoomus myös osansa. Vasemmistoliitto ja vihreät häviäjinä.

Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa pelkkää taustakohinaa. Persut saavat Kokoomukselle häviämäänsä kannatusta marginaalisesti.

2) Nato-keskustelun. Tämän vaikutus on gallupeissa osittain jo sisällä, mutta tälläkään saralla Vasemmistoliitto ei juhli. Kysymys selvästi jakaa puoluetta johon kansalaisten enemmistöllä on vahva näkemys.

Vasemmistoliitto menettää ehkä vähän kannatustaan Vihreille ja Demareille. Toisaalta sitten kun tämä vasemmistojohtoinen hallitus on vienyt Suomen Natoon, niin koko kysymys ei ole enää relevantti. Kuka silloin häviää?

3) inflaatio eli suomeksi hintojen nousu ja elämän kallistuminen. Tämä sataa opposition laariin ja sataisi itseasiassa enemmänkin jos ihmiset ymmärtäisivät talouden päälle. Ukrainan sota, venäjän pakoitteet ja vihreä siirtymä on vain kolikon toinen puoli ja sen voisi vielä antaa anteeksi. Toinen puoli on valtioiden vuosia jatkunut ylivelkaantuminen, keskuspankkirahan puskeminen markkinoille ja siitä seuranneet ilmiöt. Ei ole ilmaisia lounaita ja nyt housussa oleva kusi alkaa jäätyä.

Valtioiden (huomaa monikko) ylivelkaantuminen on teknisesti hallinnassa oleva asia. Sen sijaan nykyinen äärimmäinen talouden priorisoiminen ilmastonmuutoksen kustannuksella on juuri sitä housuun kusemista pakkasella.

Neljäs tekijä on sitten jollain tasolla lakkotilanne. Korostan että tähän asti hallitus on ollut varsin järkevä pitämällä sormensa irti tilanteesta, mutta eihän kansan syvät rivit sitä näin näe. Suojatyökysymys on sellainen, että se jakaa kentän joka tapauksessa. Kummallakin tavalla osa pahoittaa mielensä. Sataa taas opposition laariin (täysin ansiotta).

Lakkotilanne ärsyttää lähinnä niitä, jotka äänestäisivät oppositiota joka tapauksessa.

En olisi uskonut että nyt oltaisiin tässä tilanteessa.

Johtunee siitä että elät omissa harhoissasi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vasemmistoliitto menettää ehkä vähän kannatustaan Vihreille ja Demareille. Toisaalta sitten kun tämä vasemmistojohtoinen hallitus on vienyt Suomen Natoon, niin koko kysymys ei ole enää relevantti. Kuka silloin häviää?
Kysymys maanpuolustuksesta ei poistu yhden jäsenyyden myötä päiväjärjestyksestä. Aivan varma asia on, että Venäjän uhka ei hetkeen hälvene, vaan maanpuolustukseen panostetaan lähivuosina poikkeuksellisella tavalla. Haluaisisitko silloin, että hallituksessa on Veronika Honkasalo, Anna Kontula, Paavo Arhinmäki ja Johannes Yrttiaho vaiko Antti Häkkänen, Pauli Kiuru ja Heikki Vestman?
Valtioiden (huomaa monikko) ylivelkaantuminen on teknisesti hallinnassa oleva asia. Sen sijaan nykyinen äärimmäinen talouden priorisoiminen ilmastonmuutoksen kustannuksella on juuri sitä housuun kusemista pakkasella.
"Teknisesti hallinnassa oleva"? Ylivelkaantuminen syö pelivaraa ja kun markkinat on työnnetty täyteen pääomia, niin ei niitä sielä pois saa. Tähän asti ne ovat olleet kuplaannuttamassa pörssiä, mutta jos ja kun kannattavia investointikohteita ei ole (syystä tai toisesta), niin ketterästi ne siirtyvät spekulointiin raaka-aineiden ja vastaavien johtannaisilla. Narulla ei voi työntää.

Jos pelivaraa olisi, niin sen varassa voitaisiin selvitä poikkeusaikojen yli, mutta nyt sitä luksusta ei ole.
Lakkotilanne ärsyttää lähinnä niitä, jotka äänestäisivät oppositiota joka tapauksessa.
Eiköhän lakkotilanne ärsytä lähinnä niitä jotka ovat lakossa. Eiköhän hoitajat ja opettajat ole suurimmalta osalta vasemmistopuolueiden kannattajia, opettajista fiksuimmat toki kokoomusta. He eivät oppositiopuolueita tule vaikka pilvilinnat tulevista ansioista romahtavatkin, mutta turhautuneisiin nukkuviin osa voi siirtyä.
Johtunee siitä että elät omissa harhoissasi.
Mikä nolla se siellä pulla suussa mussuttaa. Tule näyttämään missä olet itse ennustanut kokoomuksen eli 26% kannatuksen.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kysymys maanpuolustuksesta ei poistu yhden jäsenyyden myötä päiväjärjestyksestä. Aivan varma asia on, että Venäjän uhka ei hetkeen hälvene, vaan maanpuolustukseen panostetaan lähivuosina poikkeuksellisella tavalla. Haluaisisitko silloin, että hallituksessa on Veronika Honkasalo, Anna Kontula, Paavo Arhinmäki ja Johannes Yrttiaho vaiko Antti Häkkänen, Pauli Kiuru ja Heikki Vestman?
Ihan vaan tähän että se joukko joka edelleen vastustaa NATO:a ja elää muutenkin idealistista unelmaa turvallisuuspolitiikan kanssa kuitenkin on juuri vasemmistoliiton takana erityisesti että se vaikka muiden jengien äänestäjät ei tätä halua, ei se välttämättä pahemmin näy kannatuksessa tuolla puolella.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihan vaan tähän että se joukko joka edelleen vastustaa NATO:a ja elää muutenkin idealistista unelmaa turvallisuuspolitiikan kanssa kuitenkin on juuri vasemmistoliiton takana erityisesti että se vaikka muiden jengien äänestäjät ei tätä halua, ei se välttämättä pahemmin näy kannatuksessa tuolla puolella.
Jo maaliskuussa uutisoitiin, että valtaosa vasemmistoliiton kannattajista on Naton kannalla. Tämä on kuitenkin kysymys, joka repii puoluetta vahvasti. Li Andersson on antanut jo hieman vihreää valoa NATO:lle, mutta osalle edustajista se on tekemätön paikka. Tilanne sen osalta siis sama kuin persuilla, mutta siinä missä persut repäisivät laastarin nopeasti pois Purran lausunnolla, niin vasemmisto yrittää irroitusta pikkuhiljaa. Kaikkihan tietävät miten siinä käy. Sattuu pidempään ja lopuksi sekin on vain repäistävä.

Katsotaan nyt miten puoluejohto saa rivit koottua, mutta todennäköistä on että osa valuu demareihin ja kommareihin tai muihin hörhöihin tai jää sivuun.
 

nolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vasemmustoliitossa Natoon tunteella suhtautuvat ovat sitä +70v porukkaa, jotka eivät ole vaihtamassa puoluetta ja muita nyt ei kiinnosta juuri ollenkaan tämä aihe. He ovat puolueessa ihan muista syistä jokainen. Eli ei vaikuta kannatukseen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vasemmustoliitossa Natoon tunteella suhtautuvat ovat sitä +70v porukkaa, jotka eivät ole vaihtamassa puoluetta ja muita nyt ei kiinnosta juuri ollenkaan tämä aihe. He ovat puolueessa ihan muista syistä jokainen. Eli ei vaikuta kannatukseen.
Pirun hyvin ovat mm. Anna Kontula ja Veronika Honkasalo säilyneet ikäisikseen, jos ovat +70v porukkaa. Ei myöskään ole mitään syytä epäillä, etteikö heidän äänestäjistään suuri osa edustaisi samaa demografista jakaumaa kuin edustajatkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös