SDP:llä pitäisi sitten olla valoisa tulevaisuus, kun eläkeläisten määrä koko ajan kasvaa.Toki SDP haluaa omia tuon työväen puolue -termin, vaikka parempi olisi eläkeläispuolue.
SDP:llä pitäisi sitten olla valoisa tulevaisuus, kun eläkeläisten määrä koko ajan kasvaa.Toki SDP haluaa omia tuon työväen puolue -termin, vaikka parempi olisi eläkeläispuolue.
Perussuomalaiset käyttävät populismia ja tulkinnasta riippuen myös valheita eniten, mutta eivät he ainoita ole.
Populismia kyllä, valheista en ole varma. Väärän tiedon esittäminen ei ole valehtelemista jos oikeasti kuvittelee väitteensä olevan totta. Vasemmistossa valehtelu lienee huomattavasti systemaattisempaa ja harkitumpaa. Vaikea sanoa kumpi sitten on parempi. Toinen ei ymmärrä paljoakaan, toinen ymmärtää paljonkin, mutta valehtelee.
eläkeläiset ja yli 65-vuotiaat eivät diggaa yhtä paljon kuin aikaisemmin
Gallupin tärkein anti oli, että kansa ei ostanut Marinin kustannuskilpailukyvyn romahduttamishaaveita eikä toisaalta näyttänyt syttyvän yritysten toimintakenttään puuttumisesta.
Tämä oli itselleni oikeastaan yllätys, koska pelkäsin, että tällaiselle populismismille olisi enemmänkin otollista maaperää.
Tai sitten demareiden kannattajat eivät vaan tykänneet kun Marin ei tuominnut eläkeputken poistoa, eli Marin ei ollut tarpeeksi populisti.Gallupin tärkein anti oli, että kansa ei ostanut Marinin kustannuskilpailukyvyn romahduttamishaaveita eikä toisaalta näyttänyt syttyvän yritysten toimintakenttään puuttumisesta.
Tämä oli itselleni oikeastaan yllätys, koska pelkäsin, että tällaiselle populismismille olisi enemmänkin otollista maaperää.
"SDP yhä suurin, Vihreät säilytti asemansa kärkinelikossa. Kokoomus jo lähes tasoissa kannatustaan menettäneiden Perussuomalaisten kanssa."
Ei pidä verrata eri toimijoiden galluppeja noin vaan saman laatijan galluppeja, joista näkee sitten trendejä.Joo, mihin tässä nyt haluaa taas verrata. Demarien kannatus on tässä YLE:n uusimmassa gallupissa suurempi kuin HS:n gallupissa heinä- ja elokuussa. Onko kannatus siis laskussa vai ei?
Ovat kuitenkin melko pitkälle vertailukelpoisia, joten miksei verrattaisi?Ei pidä verrata eri toimijoiden galluppeja noin vaan saman laatijan galluppeja, joista näkee sitten trendejä.
Eiväthän ne ole ollenkaan vertailukelpoisia.Ovat kuitenkin melko pitkälle vertailukelpoisia, joten miksei verrattaisi?
Ehdottomasti näin, mutta "trendien" mittaamisessa keskinäinen vertailu on ihan paikallaan. Lähinnä tarkoitan sitä, että jos hyvin pitkälle samoilla haastattelumäärillä tehdyissä gallupeissa toisessa jonkin puolueen kannatus on 20%, 21%, 21 % ja toisessa 20%, 23%, 21%. Ei tuo keskimmäisen kuukauden 23% "pomppaus" johdu välttämättä siitä, että kansa olisi jotenkin erityisen hyvin ostanut puolueen sanoman ja teot.Eiväthän ne ole ollenkaan vertailukelpoisia.
Voi tottakai vertaille eri galluppeja keskenään ja pohtia, että todellinen puolueen kannatus on todennäköisesti jotain tuolta väliltä, mutta ei voi ottaa elokuulta hesarin galluppia, verrata sitä heinäkuun ylen galluppiin ja todeta puolueen Z kannatuksen kasvaneen, koska eri toimijoiden gallupit on laadittu eri tavalla käyttäen erilaisia korjauskertoimia.
Esimerkiksi hesarin galluppi saattaa liioitella puolueen X kannatusta ja ylen galluppi näyttää puolueen Y kannatuksen alakanttiin. Jos vertaa saman toimijan eri galluppeja, niin silloin ei tule tuota heittoa, koska gallupit ovat laadittu käyttäen samoja korjauskertoimia.
Minusta ainoa merkittävä trendi on sdp:n kannatuksen kasvu koronan myötä. Se on hieman muuttanut asetelmia, kun vihreät ja kepu ovat jatkuvasti tiukoilla. Persuilta on myös hävinnyt momentumia, kun mätäkuun jutut on vaihtuneet perinteisiin työmarkkinakiistoihin. He voivat kuitenkin nostaa kannatusta, mikäli talouden taantuma lisää turhautumista ja mikäli EU:lta tulee uusia ukaaseja. Kokoomus ei ole mielestäni tehnyt mitään ansaitakseen nykyistä lisäystä.
Tuoreen politiikan tutkimuksen mukaan perussuomalaisten vahva suosio on seurausta populististen valheiden uppoamista niihin äänestäjiin, jotka eivät seuraa politiikkaa lainkaan tai hyvin vähän. Jopa kolmasosa äänestäjistä tekee äänestämispäätöksen vasta vaalikampanjan viimeisen kahden viikon aikana, vaikka aikaa seurata politiikkaa ja säädä käsitys puolueiden todellista arvoista ja suurista linjoista olisi jopa neljä vuotta.
Vuosien 2011, 2015 ja 2019 eduskuntavaalien ja eduskuntavaalitutkimuksen yhteydessä keväällä 2019 tehtyjen henkilökohtaisten haastattelujen perusteella tehdyn tutkimuksen mukaan perussuomalaisia äänestävät eniten työläiset ja keskiluokan ihmiset, joiden tulotaso on heikentynyt tai jotka ovat jääneet työttömäksi.
Siten "maailmalta tuttu yhteys äänestäjän taloudellisen tilanteen heikkenemisen ja populististen puolueiden kannatuksen välillä näkyy myös Suomessa."
Siitä huolimatta, että todistetusti perussuomalaiset on juuri se puolue, joka on kaikkein eniten valmis leikkaamaan huono-osaisilta ja suosimaan hyvätuloisia!
Tutkimusartikkelin tehnyt Helsingin yliopiston tutkija Hanna Wass:
"– Kun katsotaan perussuomalaisten vaihtoehtobudjetteja tai heidän talouspoliittisia ohjelmiaan, niin itse asiassa sieltä piirtyy kuva aika lailla puolueesta, joka on valmis etenkin vähävaraisiin kohdistuviin menoleikkauksiin ja hyvätuloisia suosiviin veronalennuksiin, Wass viittasi muun muassa SDP:n veroasiantuntijan Lauri Finérin ”
Wassin mielestä perussomalaisten entisen johtajan Timo Soinin maalaama kuva perussuomalaisista työväenpuolueena ei vastaa enää todellisuutta. Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset on veistetty eri puusta."
Äänestäjien harha perustuu tutkimuksen mukaan siihen, että jopa kolmasosa äänestäjistä ei seuraa politiikkaa lainkaan, vaan valitsee puolueensa vaalikampanjan viimeisen kahden viikon aikana. Tällöin muutaman viikon vaalikampanjan aikana syötetyt populistiset valheet korvaavat sen tiedon, mikä olisi ollut kaikkien saatavilla neljän vuoden ajan, jos vain olisi seurattu politiikkaa.
Tämä ilmenee suomalaisten äänestyskäyttäytymis-tutkimushankkeesta, jonka raportti julkaistiin äskettäin. Tutkimusraportissa kerrottiin, että "joka kolmas äänestäjä valitsi puolueensa vaalikampanjan kahden viimeisen viikon aikana."
Linkki raporttiin: https://bibu.fi/neljan-kuplan-kansa-miten-suomalaiset-aanestavat/
Juuri tuosta kahdenviikon aikajänteestä johtune puolueiden kattokampaniat on nykyään tosi lyhyitä. ainoastaan tuntemattomien ehdokkaiden kannattaa tehdä pitkiä vaalikampanioita (saadakseen nimen esiin), mutta varsinaiset kattokamppikset on sen viimesen kuukauden.
..persukannattajat täällä ei tietenkään tuota analyysiä heidän kantytamisensa syistä hyväksy, koska kaikki tutkijat on vihervassareita ja tieteellinen tutkimus muutenkin on falsenews
Tutkijat: Keskiluokan pudokkaat äänestävät perussuomalaisia – Riikka Purra tunnistaa häviäjien ahdistuksen
Uhka tulotason laskusta ja pelko yhteiskunnallisen aseman putoamisesta ajavat äänestäjiä perussuomalaisten syliin.yle.fi
Erillisenä mielenkiintoisena havaintona neljästä "äänestäjäkuplasta" ainoastaan porvarius näyttää tilastollisesti merkitsevästi korreloivan positiivisesti korkeakoulutuksen kanssa. Minusta tämä vaikuttaa selvimmältä ehdokkaalta jos tutkimuksesta haluaa vetää provokatiivisia mutta tosiasiallisia huomioita. Nielläänkö tuo sitten aivan purematta kuplassa "punavihreät", mene ja tiedä.
Niinno, onhan ne köyhyystutkijat, assyyrialaisen savenvalannan ja naistutkimuksen maisteritkin korkeakoulutettuja.Tiedä tuota, koska "punavihreä" termillä sekoitetaan esim Vassarit ja Vihreät samaan kasaan. Eduskuntavaalitukimuksien mukaan korkeakoulutettujen osuus on suurin Kokoomus äänestäjillä ja toiseksi suurin Vihreiden äänestäjillä. Nämä erottuvat tässä selvästi. Vähiten korkeakoulutustaustaisia äänestäjiä on Keskustalla.
Nää löytyy Sami Borgin eduskuntavaalitutkimuksista ja ne on netissä.
Mutta kuplat on ihan todellisia , niiden sisältä niitä on aina vaikea havaita.. siis ihan kaikkien kuplien sisältä. Siksi tuo on mielenkiintoinen tarkastelukulma.
Niinno, onhan ne köyhyystutkijat, assyyrialaisen savenvalannan ja naistutkimuksen maisteritkin korkeakoulutettuja.
Toinen asia on se että mikä on niiden lisäarvo akateemisessa mielessä.
Edit: Tai ylipäätänsä lisäarvona yhteiskunnallisesti tai kansantaloudellisesti.
No jos näkee historian tutkimuksen, filosofian ja muun sellaisen turhana. Jotain asioita oli historiasta oppimisesta ettei toisteta niitä virheitä, mutta antaa niiden olla. Jos opiskelujen aihe ei voi tuottaa rahaa se on turha. Kuten kielten opiskelu yliopistossa.Niinno, onhan ne köyhyystutkijat, assyyrialaisen savenvalannan ja naistutkimuksen maisteritkin korkeakoulutettuja.
Toinen asia on se että mikä on niiden lisäarvo akateemisessa mielessä.
Edit: Tai ylipäätänsä lisäarvona yhteiskunnallisesti tai kansantaloudellisesti.
En tiedä katsotaanko samaa taulukkoa mutta itse katsoin tuota: https://www.vaalitutkimus.fi/documents/The-Finnish-Voter_20190709.pdfTiedä tuota, koska "punavihreä" termillä sekoitetaan esim Vassarit ja Vihreät samaan kasaan. Eduskuntavaalitukimuksien mukaan korkeakoulutettujen osuus on suurin Kokoomus äänestäjillä ja toiseksi suurin Vihreiden äänestäjillä. Nämä erottuvat tässä selvästi. Vähiten korkeakoulutustaustaisia äänestäjiä on Keskustalla.
Nää löytyy Sami Borgin eduskuntavaalitutkimuksista ja ne on netissä.
Tiedä tuota, koska "punavihreä" termillä sekoitetaan esim Vassarit ja Vihreät samaan kasaan. Eduskuntavaalitukimuksien mukaan korkeakoulutettujen osuus on suurin Kokoomus äänestäjillä ja toiseksi suurin Vihreiden äänestäjillä. Nämä erottuvat tässä selvästi. Vähiten korkeakoulutustaustaisia äänestäjiä on Keskustalla.
Nää löytyy Sami Borgin eduskuntavaalitutkimuksista ja ne on netissä.
Mutta kuplat on ihan todellisia , niiden sisältä niitä on aina vaikea havaita.. siis ihan kaikkien kuplien sisältä. Siksi tuo on mielenkiintoinen tarkastelukulma.