Oma viestini oli kärjistetty ja itseasiassa kokoomuksen suhteen suurta ongelmaa ei ole. Tuo seura ei varmasti vain korosta kokkareiden parhaita puolia. Ei kaikkia veroja viedä ylös. Mutta kaikki tietävät, että rahaa on saatava. Menoja leikkaamalla? Vanhuksen hoidolta sitä ei voi tehdä. Opiskelijoilta ja koulutuksesta on tällä kaudella leikattu jo paljon. Mistä sinä leikkaisit? Kyllä näen, että jotain verokorotuksia voidaan tehdä, että leikkauksia apua tarvitsivilta tuet ei hiivu. Pelkkä työölisyyden nostaminen ei riitä.
Ihmisarvoista sitten ei voi joustaa, joka on sitten kriitikkiä persuille ja kd:lle.
Tämähän on valtavan vaikea kysymys. Ja tosiasia on se, että leikkauksia joudutaan tekemään valtavasti, oli vallan kahvassa sitten kuka tahansa.
Valtion verotuloista 46% menee sosiaaliturvaan ja 14% julkishallinnon pyörittämiseen. Nämä ovat mielestäni ne osuudet joihin tulisi ensisijaisesti keskittyä.
Työnteosta pitää saada kannattavampaa/houkuttavampaa. Mielestäni tälle on kaksi tietä, tuloveron keventäminen tai sosiaaliturvan heikentäminen. Itse lähtisin Ruosin linjalle, ja hakisin parempaa tuottavuutta kevyemmällä verotuksella. Samoin muut keinot tyllisyyden kasvattamiseen, ja sosiaaliturvan osuuden laskemiseen tulisi käyttää. Mielestäni kuitenkin Suomessa tulee olla myös sosiaaliturva, joka auttaa niitä ketkä oikeasti sitä tarvitsevat. Samalla potkia persiille niitä ketkä eivät sitä oikeasti tarvitse.
Samalla ikävä kyllä humanitäärinen maahanmuutto olisi nyt ajettava alas, ainakin niin pitkään kuin keksitään nyt jo tulleille järkevää tekemistä meidän maastamme.
Julkishallinnon toiminnassa on rutkasti tehostamisen varaa. Päätöksenteko kestää aivan liian kauan joka byrokratian syövereihin uppoaa rahan lisäksi paljon uutta kehitystä. Samalla esimerkiksi asuntotuotanto hidastuu ja edullisemman asumisen tuottaminen hankaloituu kun rakennusyhtiöllä menee helposti 10 vuotta lupaprosessissa, ennen kuin päästään edes rakentamaan.
Nykyisellään Suomi on ikävästi Irlannin tiellä. Tiellä jossa veronkeruu on lähinnä tulonsiirto "rikkailta" "köyhille", eikä yliopistoissa ole edes tietokoneita.
Kestävyysvajeen lopulliseen taklaamiseen näen oikeastaan vain yhden keinon, työn tuottavuuden rajun kasvun. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisen työntekijän ja suomalaisen yrityksen on kyettävä parempiin suorituksiin ja tuottavampaan kehitykseen kuin mitä nyt on nähty. Tämän mahdollistamiseksi nostaisin koulutuksen osuutta verotuloista, joskin myös suomalaisessa koulutuksessa on paljon tehostamisen varaa ja kehityksen pitää aina lähteä siitä että sama euro käytetään paremmin. Eikä niin, että niitä annettaisiin automaationa enemmän. Samalla yrityksiä tulee kyetä auttamaan kansainvälistymisessä, innovoinnissa ja investoinneissa. Esimerkiksi nyt puhuttu lentovero saattaisi ikävästi osua vientimyynnin persaukseen.
Itse olen jo useita vuosia sitten leikkimielisesti esittänyt, että suomalaisen vientimyyjän pitäisi saada ansionsa verottomana. Tuskin nyt sentään verottomana, mutta kestävyysvajeen korjaamiseksi suomalaisten yritysten on voitettava suurempi osuus globaaleista markkinoista ja tätä koko prosessia tulisi tukea mahdollisimman paljon.