Puolueiden eduskuntavaaligallupit 18.4.2011–

  • 131 582
  • 1 296

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kokoomus on ihan itse syypää noihin lukuihin. Otetaan ja laitetaan pelkkiä noviiseja tärkeisiin tehtäviin kun maa on lähes selvitystilassa ja sivuutetaan ne "vanhat" poliitikot joilla olisi kokemuksensa kautta annettavaa. Loka-Laitisen sanoin, ei tätä maata nosteta keskuskauppakamarinulikoilla. Itse aina äänestänyt Kokoomusta, mutta alkaa olemaan usko koetuksella. Niin vasemmistolaista politiikkaa ja demareiden edessä nöyristelyä että oikein vituttaa. Lisäksi kinastellaan lillukanvarsista, soiden suojelusta ja eläkeläisten kalastusluvista kun satoja jää joka vitun päivä ilman töitä. Uskomatonta paskaa tämä entinen sixpack on tarjonnut ensin kädettömän Kataisen johdolla ja nyt tämä kävelevä Pepsodent-mainos jatkaa samalla linjalla.

Toivottavasti Vanhasen Masa asettuu ehdokkaaksi niin ei tarvitse miettiä ketä äänestää.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kesk+SDP+Per´muodostaisi yksinkertaisen enemmistön. RKP:n voisi ehkä lisätä.
Eiköhän tuolta pohjalta muodosteta puhdas porvarihallitus: Keskusta-Kokoomus-Persut. Voi olla, että ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin RKP:tä ei huolita hallitukseen, kun ei ainakaan persut halua puoluetta hallitukseen (ideologisia eroja kieli- ja maahanmuuttopolitiikassa. Persuilla olisi myös yksi ministerin paikka vähemmän, jos ruotsalaiset eivät ole hallituksessa) eikä ehkä Sipiläkään halua RKP:tä hallitukseen Kokoomusta peesaamaan.

Jos kuitenkin syntyy hallitus Keskusta-SDP-Persut, voitaneen todeta, että Stubbilla on loistava polittinen tulevaisuus takanaan.
 
Viimeksi muokattu:

Byvajet

Jäsen
Eiköhän tuolta pohjalta muodosteta puhdas porvarihallitus: Keskusta-Kokoomus-Persut.


Persut on vasemmalla oleva suomalaisen karvaperseduunarin etujärjestö (Persut on selvästi enemmän vasemmalla kuin SDP), enkä ymmärrä, kuinka Kokoomus ja Persut saadaan sopimaan samaan hallitukseen. Nehän ovat monissa asioissa päinvastaista mieltä. Kokoomus tahtoo takki auki Eurooppaan ja kannattaa yksilön vastuuta, oikeuksia ja yleistä vapautta, kun taas Persut tahtovat kansallismielisyyttä, Euroopasta etääntymistä, perinteisiä arvoja, yhteisöllisyyttä ja joukkovoimaa.

Realistisempi vaihtoehto on SDP, Keskusta, Persut, joka on vasemmistohallitus. Sitten on tietenkin vaihtoehto Kokoomus, Keskusta ja ne pikkuiset.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Persut on vasemmalla oleva suomalaisen karvaperseduunarin etujärjestö (Persut on selvästi enemmän vasemmalla kuin SDP)

Nyt menee rosvosektoriin. Ensinnäkin, Persut ovat ennenkaikkea arvokonservatiivejä. Koti, kirkko, isänmaa ovat isoilla kirjamilla agendassa. SDP:stä ei tällaista löydy. Toiseksi, he ovat myös markkinakonservatiiveja, ts. markkinatalous ei ole mitenkään kivakiva heidän ohjelmassaan, enemmänkin faktojen sanelema pakko.

SDP on pitkälti, muttei täysin, arvoliberaalinen puolue, siellä on äijäfeministi (heh) puheenjohtajana ja vara-pj:nä heittämällä Vasemmistoliittoon sopiva Sanna Marin joka ottaa roolia koko ajan enemmän (hermostuttaa muuten ay-liikettä tällä hetkellä aika paljon). SDP + VAS yhdentyminen ei muuten välttämättä ole kovin kaukana tulevaisuudessa.

Timo Soini on lähtökohdiltaan keskusta-oikeistolainen mutta ilman EU-fantsuttelua. Puolueen oikea siipi (JHA, Terho, Packalen, Immonen, Saarakkala jne) ei ikinä suostu demareitten hyysäysmeininkiin. Persujen mainstreamia edustaa J. Niinistö (todella skarppi kaveri kuten JHA ja Terhokin) jonka voisi istuttaa Kepuun ilman että kukaan huomaisi. Sitten on markkinakriittiset Oinoset sun muut jotka ovat selkeästi keskusta-vasemmistolaisia. Persujen hörhöosasto koostuu koko poliittisesta spektrumista (Immonen, Oinonen, Hakkarainen jne).

Eli Persujen kategorisoiminen oikeisto-vasemmisto akselilla on mahdotonta, heidän yhdistävä tekijä on konservatiivisuus. Ei istu SDP:n kanssa kovinkaan hyvin tällä hetkellä.

,
Realistisempi vaihtoehto on SDP, Keskusta, Persut, joka on vasemmistohallitus. .

Ellei SDP:n kannatus ota kunnon nousua niin ei varmasti tule tapahtumaan. Rinne ei lähde kolmanneksi pyöräksi Soinin ja Sipilän taakse pyörimään.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kesk+SDP+Per´muodostaisi yksinkertaisen enemmistön. RKP:n voisi ehkä lisätä.

Tuohon en kyllä jaksa uskoa johtuen SDP:n synkeistä vaalinäkymistä. Todennäköisin hallituspohja on porvaripohja Kesk+Kok+RKP. Perussuomalaiset eivät aja samoilla Audeilla kuin Kokoomuksen ministerit ikinä, koska kokkareiden ja persujen välillä on niin suuret näkemyserot joista esimerkki nähtiin vuoden 2011 hallitustunnusteluista, jotka päätyivät PS:n kannalta äkkiä johtuen EU-näkemyseroista.

PS saavutti jytkynsä eurotukipakettien, maahanmuuton voimakkaan lisääntymisen sekä yleisen vittuuntumisen ansiosta jolloin tavan duunarit valitsivat Perussuomalaiset omakseen. EU:sta ei ole paljoakaan puhuttu viime aikoina joten persujen tulee uudistua voimakkaasti vaaliteemoissaan jotta se pääsisi edes lähelle jytkyään. Puolueen mahdollisuus on liikkuvissa äänestäjissä, "heräävien" vaihtoehtona sekä etenkin entisten Demareiden sekä vasemmistoliittolaisten äänissä. Ne saadessaan, on PS yllätysvalmis porukka jälleen kerran.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Persut on vasemmalla oleva suomalaisen karvaperseduunarin etujärjestö (Persut on selvästi enemmän vasemmalla kuin SDP), enkä ymmärrä, kuinka Kokoomus ja Persut saadaan sopimaan samaan hallitukseen.
Persut sopii mihin tahansa hallitukseen. Niin suuri polte Soinilla on ministeriksi. Ja hän tietää, että erittäin suurella todennäköisyydellä nyt on hänen ainoa mahdollisuutensa päästä kerran elämässään ministeri -audin takapenkille. Sen jälkeen hän voi hyvällä omalla tunnolla jättäytyä politiikasta ja siirtyä poliittisella virkanimityksellä johonkin hyvin palkattuun työhön.

Soini kulkee idolinsa Pekka Vennamon viitoittamaa tietä.
 

cyclone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Kokoomus tahtoo takki auki Eurooppaan ja kannattaa yksilön vastuuta, oikeuksia ja yleistä vapautta, kun taas Persut tahtovat kansallismielisyyttä,

Huutonaurua tähän... kokoomus on johtanut nyt kohta 4 vuotta hallitusta joka ajaa aktiivisesti lisääntyvää holhousta, valvontaa ja yksilön oikeuksien rajoittamista. On se kumma että laput silmillä kuljetaan eikä tosiasioihin kiinnitetä huomiota kun politiikasta puhutaan. Kokoomus on sekoilullaan aiheuttanut täysin kestämättömän tilanteen pitäessään väkisin vallan kahvasta kiinni.

Ensi vaalien jälkeen on todella vaikea nähdä sellaisen hallituskoalition muodostumista, joka kykenisi Suomen tulevaisuuden kannalta ikävän kipeisiin päätöksiin. Kokoomus kulkee pää pilvissä, Keskusta on näennäisen fiksusta puheenjohtajasta huolimatta täynnä edistyksen jarrruja, persut on lähinnä hupipuolue, demarit nyt vitsi jo itsessään ja viherkommarit, aidot kommarit ja uskovaishihhulit nyt pitäisi kieltää jo yhteisen edun nimissä
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Persut sopii mihin tahansa hallitukseen. Niin suuri polte Soinilla on ministeriksi. Ja hän tietää, että erittäin suurella todennäköisyydellä nyt on hänen ainoa mahdollisuutensa päästä kerran elämässään ministeri -audin takapenkille. Sen jälkeen hän voi hyvällä omalla tunnolla jättäytyä politiikasta ja siirtyä poliittisella virkanimityksellä johonkin hyvin palkattuun työhön.

Soini kulkee idolinsa Pekka Vennamon viitoittamaa tietä.

Ahaa, tämä mantra tällä kertaa käytössä. Etkös sinä lyönyt Daespoon kanssa vetoakin siitä, että Soini ei lähde hallitukseen?

Sipilä alkaa olla pomminvarma pääministeri. Hänellä sellainen pyhimysrengas pään päällä, ettei nämä tutut kepuilut sitä horjuta. Esim. vaikka tämä paskalakipelleily nyt yhtenä esimerkkinä. EU:n suhteen vedetään niin kaksilla kiskoilla kuin vaan on mahdollista. Yksi kaveri tuossa kertoi äänestävänsä Kepua, koska haluaa pakkorutosin vittuun ja euron myös. Ja Soini on tietysti pettänyt. Sipilä hoitaa hommat kuntoon.

Eipä silti, aika no brainer-kysymys tuo on, jos pitää Stubbin ja Sipilän väliltä valita.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllä minustakin on vaikuttanut siltä, että nyt on persuilla kova hinku hallitukseen. Soinin naama alkaa kyllästyttää ihmisiä ja hän varmasti tietää, että nyt on se viimeinen sauma päästä Audin takapenkille. Samaten Jussi Niinistöä varmasti jo kihelmöi päästä käsiksi puolustusministerin salkkuun ja lisäämään kerrtausharrjoitusten määrää.

Jännää nähdä, että kokeeko kokoomus vielä millaisen syösykierteen ennen vaaleja. Hallitsevan pääministeripuolueen kohdalla on usein käynyt niin, että gallupit jopa mairittelevat suhteessa siihen todelliseen vaaliuurnien kannatukseen. Ehdokasasettelun osalta on myös kysymysmerkkejä, koska viime vaalien syömähampaista ainakin Katainen, Häkämies, Virkkunen ja Kataja ovat nyt tiettävästi pois ehdokkaiden listalta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllä veikkaan, että Keskusta haluaa ehdottomasti PS:n mukaan hallitukseen sitoutumaan koviin päätöksiin. Jos esim. kuntauudistusta jatkettaisiin (epävarmaa Keskusta-vetoisessa hallituksessa) niin oppositiossa PS tekisi "keskustat" eli pyrkisi populistisesti vesittämään kaiken järjen uudistuksesta. SMP-siipi on siellä paljon voimakkaampi kuin SS-siipi. Kokoomuksen kannattaisi toivoa kok+kesk+rkp+kd -enemmistöä, koska silloin PS ei voisi neuvotteluja pahasti jarruttaa, mutta se vaatii kannatuksen pysymistä vähintään näissä luvuissa.
 

Byvajet

Jäsen
Kyllä minustakin on vaikuttanut siltä, että nyt on persuilla kova hinku hallitukseen.


Sinne ei ole edellytyksiä, jos Kokoomus on hallituksessa. Soinin ainoa voima on retoriikka, eikä hän saa mitenkään sovitettua sanojaan niin, että Kokoomus ja Persut solahtavat yhteen.

Epäilen myös, onko Soinista terveytensä ja yleiskuntonsa puolesta enää taistelemaan hallituspaikasta.
 
Kesk+Kok+PS+RKP. Otaksun, että tuolla saadaan toimiva hallitus muodostettua. Maanpuolustukseen panostetaan nykyistä enemmän, kuntien pakkoliitoksia ei tule, talouskasvusta riippuen pienten kuntien saamia tukia lisätään, pakkoruotsiin ei kosketa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sinne ei ole edellytyksiä, jos Kokoomus on hallituksessa.
Nopeasti vilkaistuna taidat nyt ainoana olla tätä mieltä. Jos kerran vassarit ja Kokoomus mahtuivat samaan hallitukseen, vaikka kyseisillä puolueilla ei ole mitään yhteistä, mahtuvat Kokoomus ja persutkin. EU-tukipaketit eivät seuraavissa vaaleissa tule olemaan avainasia, joten kyllähän tämä selvältä näyttää.

Omat arvaukset ja todennäköisyydet:
50% = Kesk+Kok+PS
15% = Kesk+Kok+RKP+KD
15% = Kesk+PS+SDP
15% = Kesk+Kok+PS+KD
5% = Kesk+Kok+PS+RKP

Vihreitä ja Vasemmistoliittoa ei hallitukseen halua kuin SDP, ja demarit eivät ole siinä asemassa, että pääsisivät tähän vaikuttamaan.

Kesk+Kok+PS on käytännössä ainoa yhdistelmä, joka voi saada jonkinlaisia leikkauksia ajettua tässä maassa läpi. Kyllä kyllä, PS:n varjobudjetti oli mitä oli, mutta tässä hallituskoalitiossa PS suostuu hyvinkin oikeistolaiseen politiikkaan kunhan he saavat heille tärkeitä asioita (maanpuolustus, kaksikielisyys, maahanmuutto ym.) tapetille. PS myös kannattaa turhan byrokratian ja hallinnon poistamista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Nopeasti vilkaistuna taidat nyt ainoana olla tätä mieltä. Jos kerran vassarit ja Kokoomus mahtuivat samaan hallitukseen, vaikka kyseisillä puolueilla ei ole mitään yhteistä, mahtuvat Kokoomus ja persutkin. EU-tukipaketit eivät seuraavissa vaaleissa tule olemaan avainasia, joten kyllähän tämä selvältä näyttää.
Vasemmistoliiton ja Kokoomuksen "mahtuminen" samaan hallitukseen kertoo paremminkin vaihtoehtojen puutteesta kuin mistään muusta. Tästä oli kyse varsinkin vuoden 2011 hallitusneuvotteluissa. Jos eduskuntavaalien suurin puolue pystyy muodostamaan alkuasetelmiltaan suht riidattoman enemmistöhallituksen ilman säädyttömiä yhdistelmiä - kuten kok+vas - niin tällaista varmasti ryhdytään ajamaan.

Vuoden 2011 tilanne oli yksi pahimmista sotien jälkeisen ajan hallitusneuvotteluista, kaikki 50-60 -lukujen väännöt mukaan lukien. Valitettavasti toimintakykyisen ja yhteen hiileen edes auttavasti puhaltavan hallituksen kokoaminen ei ollut mahdollista. Joten kuten on Kataisen ja sittemmin Stubbin hallitus kitkutellut eteenpäin, mutta näin Kokoomuksen jäsenkorttia kantavana on välttämättä todettava, että hallitus on ollut koko lailla paska alusta alkaen. Satunnaisia hyviä hetkiä lukuun ottamatta jälkeä ei voi kutsua erityisen laadukkaaksi. Tosin puolustukseksi voi sanoa, että vuoden 2011 hallitusneuvottelujen tilanne ei juuri tämän kummempaa tulevaisuudenkuvaa edes tarjonnut. Oli tarjolla hallituksen epäsikiö jonkun vedettäväksi.

Toivon, että seuraaviin vaaleihin mentäessä Nato ja puolustuspolitiikka nousevat päällimmäisiksi vaaliteemoiksi. Tarvitaan avointa ja älyllistä keskustelua pitkän tähtäimen turvallisuuspoliittisista kysymyksistä. Tämä tarjoaa kansalaisille myös selkeitä vaihtoehtoja. Julkisen avoimen keskustelun kautta olisi paremmin ymmärrettävissä, ketkä edistävät Suomen parasta eli monitasoista kuulumista läntiseen arvoyhteisöön, ja ketkä ovat taantumuksellisia ja luottavat neuvostoaikaisiin harhakuviin Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden kaikkivoipaisuudesta.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivon, että seuraaviin vaaleihin mentäessä Nato ja puolustuspolitiikka nousevat päällimmäisiksi vaaliteemoiksi. Tarvitaan avointa ja älyllistä keskustelua pitkän tähtäimen turvallisuuspoliittisista kysymyksistä. Tämä tarjoaa kansalaisille myös selkeitä vaihtoehtoja. Julkisen avoimen keskustelun kautta olisi paremmin ymmärrettävissä, ketkä edistävät Suomen parasta eli monitasoista kuulumista läntiseen arvoyhteisöön, ja ketkä ovat taantumuksellisia ja luottavat neuvostoaikaisiin harhakuviin Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden kaikkivoipaisuudesta.

Samaa mieltä, että asiallista ja avointa keskustelua tarvitaan. Minusta tätä ovat peräänkuuluttaneet hyvin sekä presidentti Niinistö että ulkoministeri Tuomioja. Sen keskustelun tulos ei voi kuitenkaan olla tuollainen mielikuvilla pelaileva leimaaminen, jossa itse asia hukkuu täysin retoriikan taakse. Siis itse en ole Nato-kysymyksessä mitenkään ehdottoman kielteinen vaan näen sen ehdottoman tarpeellisena maailmanpoliittisena toimijana, eri asia vain on, tarvitseeko Suomen ja Ruotsin siihen nyt liittyä, vakauttaisiko se oikeasti tilannetta Pohjolassa? Tästä on esimerkiksi Pekka Visuri esittänyt hyviä argumentteja. Sekä ideologisille Naton vastustajille että Naton oikeistolaisille kannattajille olisi hyvä tiedostaa myös, kuka on seuraava Naton pääsihteeri :).

Mitä tulee uusimpaan galluppiin, niin näyttää keskustavetoiselta hallitukselta. Silti, paljon voi vielä tapahtua. Nykyisen kaltaisilla kannatuslukemilla toki kesk+kok tai kesk+kok+ps -pohjat ovat todennäköisimpiä, kumpaakaan en varsinaisesti vasemmalle kallellaan olevana toivo.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Nopeasti vilkaistuna taidat nyt ainoana olla tätä mieltä. Jos kerran vassarit ja Kokoomus mahtuivat samaan hallitukseen, vaikka kyseisillä puolueilla ei ole mitään yhteistä, mahtuvat Kokoomus ja persutkin. EU-tukipaketit eivät seuraavissa vaaleissa tule olemaan avainasia, joten kyllähän tämä selvältä näyttää.

Omat arvaukset ja todennäköisyydet:
50% = Kesk+Kok+PS
15% = Kesk+Kok+RKP+KD
15% = Kesk+PS+SDP
15% = Kesk+Kok+PS+KD
5% = Kesk+Kok+PS+RKP

Vihreitä ja Vasemmistoliittoa ei hallitukseen halua kuin SDP, ja demarit eivät ole siinä asemassa, että pääsisivät tähän vaikuttamaan.

Kesk+Kok+PS on käytännössä ainoa yhdistelmä, joka voi saada jonkinlaisia leikkauksia ajettua tässä maassa läpi. Kyllä kyllä, PS:n varjobudjetti oli mitä oli, mutta tässä hallituskoalitiossa PS suostuu hyvinkin oikeistolaiseen politiikkaan kunhan he saavat heille tärkeitä asioita (maanpuolustus, kaksikielisyys, maahanmuutto ym.) tapetille. PS myös kannattaa turhan byrokratian ja hallinnon poistamista.

Samperi. Spekuloin juuri kokoomusketjuun, vaikka täällähän sen olisi pitänyt olla.

Tadulta aivan ansiokasta arviointia, mutta tuon Kesk+PS+SDP koalition arvelen olevan kuitenkin hieman todennäköisempi kuin 15%. Jonkin tilkepuolueen siihen luultavasti pitäisi saada, eli käytännössä KD.
Persut ovat hankalan ronkelia porukkaa: VAS, VIHR, RKP ja aina kolisee.

Korjaan itseäni: eihän tuo Kesk+PS+SDP näillä kannatusennusteilla välttämättä mitään tilkkeitä tarvitse.
 
Viimeksi muokattu:

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse aina äänestänyt Kokoomusta, mutta alkaa olemaan usko koetuksella.

Itse kanssa 20v äänestin aina Kokoomusta mitä nyt Pressan vaaleissa ei toisella kierroksella ollut Kokkareiden edustajaa niin sitten SDP:n vastaehdakasta toisella kieroksella. Oma mittani tuli jo tosin aiemmin täyteen tuohon Kokoomuksen irtautumiseen nyky elämästä ja olen äänestänyt kaksissa viime vaaleissa (kunnallis/euro) muita puolueita. Ei nuo valinnatkaan ole hyviltä tuntuneet, mutta nyt Alexin astuessa puikkoihin on Kokoomus vieraantunut minusta entistä kauemmas.

On käsittämätöntä, että Suomen pääministerinä on täysin Suomen nykytilanteesta vieraantunut henkilö joka vielä nimittää ministereiksi täysin kokemattomia omasta vastuualustaan lapsenkengissä olevia omia "kavereitaan". Tiedän olevani sisimmäni kokoomuslainen, mutta nykymenolla ei pistäisi pahakseni pientä kurinpalautusta vaikka opposition kautta. Ennenaikaiset eduskantavaalit tämä maa ainakin tarvitsisi kun nykyinen pääministeri on kykenemätön johtamaan tätä maata.

Niin ja en tule äänestämään seuraavissa vaaleissa Stubbin johtamaa Kokoomusta. Muista puoluista löytyy vamasti varteenotettavampia vaihtoehtoja...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Samperi. Spekuloin juuri kokoomusketjuun, vaikka täällähän sen olisi pitänyt olla.

Tadulta aivan ansiokasta arviointia, mutta tuon Kesk+PS+SDP koalition arvelen olevan kuitenkin hieman todennäköisempi kuin 15%.

Lisäksi perussuomalaiset ja RKP mahtuvat samaan hallitukseen huomattavasti todennäköisemmin kuin esimerkiksi tuossa edellä kuviteltiin - tai ylipäätään yleisesti kuvitellaan. Kaksikielisyysasia on niin pitkissä puissa muutettavaksi (perustuslakia myöten), ettei tuo yhteistyö siihen kaadu. Jos Soinin joukkue lopulta vaaleissa ylipäätään pärjää. Konservatiivirintaman bias ilman RKP 50 - RKP mukana 5 ei ole lähellekään oikea suhde. Joskaan ei tuon konservatiivirintaman todennäköisyyskään noin korkea vielä ole.

Muistakaa nyt, että vaaleihin on puoli vuotta. Jos poliittinen muisti ei sinne saakka yllä, kannattaa katsella ihan vanhoja mittauslukuja jne., ja tutkia sieltä, minkä verran puolessa vuodessa, tai viimeisessä kuukaudessakin tapahtuu elämistä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ennenaikaiset eduskantavaalit tämä maa ainakin tarvitsisi kun nykyinen pääministeri on kykenemätön johtamaan tätä maata.

Ennenaikaiset eduskuntavaalit olisivat tässä kohtaa noin helmikuussa. Ei enää juuri kannata edes ajatella.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
En nyt vain ihan ymmärrä sitä, että miksi hallitukseen ei otettaisi mukaan vielä KD:tä. KD on kuitenkin puolue, joka on mielestäni lähimpänä PS:ää sekä Keskustaa ja tämän lisäksi KD:llä ei ole hirveästi kynnyskysymyksiä. Kunhan kirkkoon ja kirkon (etu)oikeuksiin ei hirveästi kosketa, niin KD on tyytyväinen.

Kesk + Kok + PS + KD

Ja edelleen myös ihmettelen tätä mantraa mitä täällä hoetaan, että "Soinilla kova hinku päästä hallitukseen vielä, kun se on mahdollista". Samaan aikaan, jos PS ei mene hallitukseen seuraavien vaalien jälkeen, niin samat nimimerkit totetavat kuinka PS pakoilee vastuuta sun muuta. Mitä Soini voi tässä tilanteessa tehdä, jotta oikeisto(?) ei häntä haukkuisi? Teet niin tai näin, niin aina se on väärinpäin.


Keskustan johtaessa hallitusta on PS:n paljon helpompi olla mukana hallituksessa Kokoomuksen kanssa, kun Kokoomus ei johda hallitusta äärimmäisen positiivisilla EU-linjauksillaan, vaan varauksin EU:hun suhtautuva Keskusta on pääministeripuolue.

Itselläni on vielä täysin auki ketä äänestän. Jan Vapaavuori on mielestäni äärimmäisen fiksu kaveri, mutta vielä on omat pohdinnat kesken.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En nyt vain ihan ymmärrä sitä, että miksi hallitukseen ei otettaisi mukaan vielä KD:tä. KD on kuitenkin puolue, joka on mielestäni lähimpänä PS:ää sekä Keskustaa ja tämän lisäksi KD:llä ei ole hirveästi kynnyskysymyksiä. Kunhan kirkkoon ja kirkon (etu)oikeuksiin ei hirveästi kosketa, niin KD on tyytyväinen.

Kesk + Kok + PS + KD

Minunkin mielestäni noiden kolmen ison kanssa mukaan tulee paljon todennäköisemmin KD kuin RKP. KD sopii noiden kolmen ison arvomaailmoihin paljon paremmin, eikä ole edes sitä pientä skismaa, mitä voisi olla RKP:n kanssa. KD on myöskin ollut erittäin hyvä hallituskumppani nykyhallituksessa, ja sellainen on isojen puolueiden näkökannasta aina mukavaa.

Ja edelleen myös ihmettelen tätä mantraa mitä täällä hoetaan, että "Soinilla kova hinku päästä hallitukseen vielä, kun se on mahdollista". Samaan aikaan, jos PS ei mene hallitukseen seuraavien vaalien jälkeen, niin samat nimimerkit totetavat kuinka PS pakoilee vastuuta sun muuta. Mitä Soini voi tässä tilanteessa tehdä, jotta oikeisto(?) ei häntä haukkuisi? Teet niin tai näin, niin aina se on väärinpäin.

Monelle ihmiselle Timo Soini on se, joka aiheuttaa tuollaisen mainitsemasi kaltaisen sokean reaktion. Heillä ei välttämättä ole Perussuomalaisista yhtään mitään pahaa sanottavaa, he itse asiassa jakavat monet arvot Perussuomalaisten kanssa, mutta koska Timo Soini johtaa puoluetta, niin täytyy lapsellisesti olla kaikkea sitä vastaan, mitä Timo Soini tekee. Olen siinä käsityksessä, että tuo on puhdasta kateutta, kun joku ihminen saa lähes tyhjästä aikaan menestyvän puolueen. Pitäähän siitä olla kateellinen, varsinkin kun ne puolueet joita nämä kirjoittajat itse ovat äänestäneet, ovat edelleen pieniä puolueita. Soinin johdolla Perussuomalaiset nousivat yhdeksi suurista, kun taas vihreät ja vasemmistoliitto ovat edelleen pieniä ja vituttaahan se ja nimenomaan noita aatesuuntia edustavilta se lapsellisin kitinä kuuluukin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En tiedä Soinin himoista tai himottomuuksista ministeriyden suhteen, mutta noin maan kannalta olisi hyväksi jos PS olisi mukana seuraavassa hallituksessa Keskustan ja Kokoomuksen kanssa - silloin se ei voisi opportunistisella oppositiopolitiikalla pelotella pääministeripuoluetta ja sitoutuisi myös elintärkeisiin reformeihin, johon seuraavan hallituksen on pakko ryhtyä. PS:n mukana olo tekisi myös hallituksen enemmistöasemasta vahvan ja vähentäisi pikkupuolueiden iltalypsyjä. Oppositiokin ehkä löytäisi jotain koherenssia tälläisessä asetelmassa ja olisi hyvä jos vihreätkin kerrankin malttaisivat jäädä oppositioon. SDP:tä en pysty näkemään hallituksessa millään realistisella vaalituloksella (eli haarukassa 14-17%) - sille jos kenelle tekisi hallitusjäähy todella hyvää.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mielestäni on varsin selvää, että RKP on myös seuraavassa hallituksessa. KD:ta on turha ottaa mukaan esittämään omia vaatimuksiaan, kun vahva enemmistö saadaan aikaiseksi ilman 5 kansanedustajan kristillisiäkin. RKP:llä tuskin on uusia merkittäviä vaatimuksia. Kunhan pakkoruotsi säilyy ja ruotsinkielisiä palveluita ei ajeta alas, kelpaa ohjelmat RKP:lle.

KD:n vaatimukset? KD vaati samaa mitä aina ennenkin, "koti, uskonto ja isänmaa". PS ajaa aivan samoja asioita, kuin KD. Ainoana erona on se, että KD:lle tämä on kynnyskysymys. Sen sijaan PS on täysin eri mieltä RKP:n kanssa pakkoruotsista sun muista ruotsin kieleen liittyvistä kysymyksistä. Kaiken lisäksi uusimman gallupin mukaan KD:n ja RKP:n ero on 0,4 prosenttiyksikköä, joten en oikein ymmärrä kitinääsi "5 kansanedustajan kristillisiä" kohtaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös