Punttisalilla kävijät/bodausta harrastavat

  • 932 645
  • 4 661

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
..Soutaminen on helpon kuuloista, mutta kannattaa perehtyä tekniikkaan esim. Youtuben avulla, ellei peräti alan harrastajaa satu olemaan tuttavapiirissä...

Soututeknikka mulla on varmaan ainakin kohtalaisesti hallussa, kun takavuosina tuli soudeltua tunnin lenkkejä tuon tuostakin. Mutta silloinkin treenasin soutulaitteella siihen varsinaisesti paneutumatta... vähän puntin korvikkeena. Lähinnä olisin halunnut kysellä mielipiteitä sille, että jos tavoitteena ei ole varsinaisesti lihasten kasvattaminen, vaan kiinteytyminen ja kestävyysvoiman parantaminen, niin mitä tuon soudun lisäksi pitäisi vielä tehdä, että kroppa tulisi suht. kokonaisvaltaisesti käytyä läpi, Huomioonottaen, että kerta viikkoon pyöräilen, pelaan tennistä ja uin ja pari kertaa viikossa vielä juoksenkin tuohon päälle? Yhdistetty juoksu-kuntosalitreeni (yleensä kaksi kertaa viikossa) koostuu tätänykyä noin puolentoistatunnin treenistä, jossa juoksulenkin pituus on 45-60 minuuttia ja siihen päälle 20 min cross-trainerilla ja 20 min soutulaitteella

Aamupalasta... kyllä vanhakin koira voi oppia uusille tavoille. Ensimmäiset 40 vuotta meni siten, että oksennus lensi jos ruokaa yritin alle kahden tunnin heräämisesä suuhun tunkea. Nyt viimeisen vajaan parin vuoden aikana olen systemaattisesti opetellut syömään aamupalan; alkuun smoothien muodossa... (luonnonjogurttia, hedelmiä tai marjoja sesongin mukaan,, mantelimaitoa, pellavansiemenrouhetta ja jäätä tehosekoittimeen). Viime aikoina olen löytänyt hunajan ja siirtynyt syömään aamupalana saman satsin (pl. jää) hunajalla terästettynä ja jogurtti muodossa. Viikonloppuisin kerta viikkoon tukevammin englantilainen aamupala, tosin pekonin olen korvannut ilmakuivatulla kinkulla.

Se, että aamupala alkoi lopulta maistua oli lopulta niin yksinkertaisesta asiasta kiinni, että opettelin nukkumaan aikaisemmin ja pidempään. Tätä nykyä kallistan pään tyynyyn mahdollisuuksien mukaan jo klo 11 mennessä, joten siinä tulee reipas 11 tunnin tauko päivällisen ja aamupalan välillä. Usein jopa herään orastavaan näläntunteeseen, jota ei tapahtunut varmaan kertaakaan ensimmäiseen 40 elinvuoteen, heh

Aamupalan mukaanottaminen on tasapainoittanut koko ruokailurytmiä. Aamupalan ansiosta lounas on tätänykyä paljon kevyempi. Vastaavasti syön iltapäivällä hedelmän (yleensä banaanin) ennen treenaamaan lähtöä. Päivällinen on suomalaisittain myöhään, eli vasta 7:-8 välillä illalla ja sen jälkeen ei enää tarvitsekaan iltapalaa. Hiilareita rajoitan (en tosin hedelmien tai kasvisten muodossa) niinä päivinä kun en treenaa ja myös päivällisellä ei aivan kauheasti perunaa/riisiä/pastaa lautasella ole ellei treeni ole ollut tavallista kovempi. Enemmän kasvis/liha/kala-painotteisesti mennään päivällisellä.

On totta, että jos malttaisi puhtaasti syödä, niin syötävän ruoan määrä olisi huomattava. Minulla tätä ongelmaa ei tosin ole, sillä kerta viikkoon on mässypäivä ja sen lisäksi kultivoin vartaloani myös annoksilla viiniä ja olutta pitkin viikkoa, ettei ihan terveys-natsiuden puolelle homma heilahda.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@Prof. Puck
Lähinnä tulee mieleen erilaiset vartalonpainoharjoitteet, joista leuanveto on varmasti perusliikkeistä kovin. Siihen lankutusta, selkäpenkkiä ja vastaavia, miksei pitkiä kyykkysarjojakin. Jälkimmäiseen saa tietysti vähän haastetta ja eloa Smithissä tai prässeissä, ellei halua vapaan tangon alla keikkua. Nuo siis ihan sellaisina perusvoimaa ja koordinaatiota tukevina liikkeinä.
---

Kokeilin tänään huvikseni 100x100kg mavessa eli kymppitonnia pienillä painoilla. Räpsähtihän se alle 25 minuuttiin, mutta hiukan kieltämättä laittoi puuskuttamaan. Enemmän tuollainen kestävyysjuttu ja crossfit-homostelu, jos sitä kaipaisin, mutta kyllä mä tykkään mieluummin nousta lähelle maksimiykköstä ja hakea pyramidilla sitä kymppitonnia.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mukavasti meni selkä jumiin kun vedin jalkakyykkyä pitkästä aikaa. Venyttelin aika pitkään ja aloittelin pienillä painoilla ja pikkuhiljaa lisäsin. Kolmannessa sarjatoistossa sitten selkä veti jumiin. Tankohan nousee hiukkasen hartioilta jos tekee tuon kyykyn ihan loppuun saakka räjähtävällä mallila. Siinä vaiheessa kun tanko painui taas koko painolla hartioile niin selkä veti kyllä täysin jökkiin. Ekoina päivinä ei pystynyt kunnolla kävelemään kun veti selän ihan täysin jumiin. No ny se on helpottanut, mutta kipu on itse tuolla selkärangan alaosan nivelessä. Yksi nivel on aika kivulias kun siihen sormella painaa. Tuskimpa siellä mitään isompaa vaurioo kuitenkaan on kun päivä päivältä parantanut. Kävin jo tuossa alkuviikosta salilla...keskityin kylläkin yläkroppaan.

Joskus olen tuosta jalkakyykystä lukenut, että se on vaarallista tehdä räjähtävästi ihan loppuun asti sen takia juuri kun tanko kevenee hiukkasen hartioilla ja sen jälkeen luonnollisesti palautuu koko painolla takaisin. Tekee pahaa selälle. Itselle on vaan opetettu se tekemään niin nimenomaan jos hakee sitä räjähtävyyttä. Tosin kun laittaa riittävästi painoa niin ei se tanko enää siitä hartioilta mihinkään nouse vaikka kuinka kyykkää ylös. Tämä oli kuitenkin eka kerta kun selkä veti noin pahasti jumiin vaikka olen aina sen samanlailla tehnyt.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mä en kyllä pommikyykkyä ymmärrä, enkä omalla liikkuvuudellani ala edes leikilläni kokeilemaan. Räjähtävyyttä pystyy treenaamaan ilman painojakin tai sitten varioidusti vaarattomammilla liikkeillä kuin syväkyykyllä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Muutama päivä oltiin reissussa jossa tuli mussutettua sipsiä, jäätelöä, suklaata ja kaikenmoista epäterveellistä. Ei tarvinnut kuin tuon muutaman päivän syödä tuolla tavalla niin salilla tuntui kuin ei ikinä olisi täällä mitään tehnytkään. En sitä mitenkään hienosti osaa selittää, mutta kai tuommoinen epäterveellinen ruoka jotenkin kehon laittaa tukkoon.

Päätin sitten että pidänkin kevyemmän treenikierron.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tämähän sopii oikein hyvin tänne, ette kai te pidättele pierujanne salilla.
Saako salilla haista hieltä? Keskustelu leimahti: ”Joskus oksettaa jo ovella” - Terveys - Ilta-Sanomat

Ja ensimmäinen joka kertoo peseytyvänsä ennen salille menoa on homppeli.

Kyllähän hyvällä salilla ilma kiertää ja hiki haisee. Ainakin itse olen sellaisilla saleilla viihtynyt, toisin sanoen isoilla kaupungin saleilla käynyt melkein koko ikäni. Naisille löytyy omat salinsa jos isot hikiset miehet pelottaa ja mikä parhainta niin viime vuosina fitness-buumin myötä nämä paljonkin silmäniloa tuottavat daamit ovat eksyneet näille kaupungin saleillekin. Taitaa olla niissäkin piireissa aika passee hoitaa treenit Elixialla tai vastaavassa rahastusklinikassa.

_
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
^ Tuli tuosta mieleen että on hymyilyttänyt pari kertaa tuolla salilla kun on kuullut miten iso mies huutaa sarjojen aikana. Ihan siis sielunsa pohjasta antaa tulla. Ei haittaa minua ainakaan yhtään tuollainen ja jos tuollainen häiritsee niin sitten on kyllä väärässä paikassa. Tulee ainakin semmonen tunne että tuo jätkä ottaa tosissaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Rajansa kaikessa. Hygieniastaan voi sen verran huolehtia, että muutkin kykenevät tiloissa olemaan, nimittäin olen joutunut itse näin miehenä lähtemään pois samasta tilasta yhden hikoilijan tieltä. Ihan vitun pistävä käry, ei vain pystynyt. Ja kuitenkin siivoan oksennukset lapseni jäljiltä tai kissan ripulit tarvittaessa. Sama jannu kyseessä useamman kerran.

Ymmärrän myös sen, että tiukan sarja aikana saattaa narahtaa paukku, mutta ihan vain pieremisen ilosta muita paskankäryllä terrorisoivia en ymmärrä. Huonoa käytöstä ympäristöstä huolimatta.

Ja huutamistakaan en ihan vain sen äänentuoton takia harrastettuna ymmärrä. Ääntä lähtee kaikista, jos tiukalle menee sarja, mutta joillain sankareilla sitä huutoa syntyy jo lämmittelysarjojen aikana. Lähinnä koomista ja joissain tapauksissa lapsellista, mutta näistä kolmesta tapauksesta lopulta harmittomin, ellei nyt satu ihan naapurilaitteelle. Nämä salihuutajat lienevät samaa porukkaa, joka huutaa orgasmin partaalla heti hepan kärjen kastuttua.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kohtapuoliin vuosi täynnä siitä, kun salihommat jäivät ja nyt on sitten oikeastaan vaan pelailtu salibandyä ja lätkää, nyt syksyn olen aktiivisesti käynyt uimassa, eli peruskunto on tasoa ihan ok. 2015 oli vielä kunnon bullmentula-meininki, paljon proteiinia, tanko taipui ja lyhyitä toistomääriä. En edes tiedä miksi, mutta isot painot kiehtoivat ja kehitystä tulikin kuin konemaisesti. Vuosi sitten kävi perinteiset: hirveät talvisairastelut, opiskelukiireet ja vielä salijäsenyys loppui... paskapuheet sikseen, ei riittänyt motivaatiota jatkaa.

Painoa tuossa vaiheessa oli muistaakseni 93kg ja voimaa tuntui olevan niin perkeleesti. Säbään ja lätkään tämä vaikutti odotetusti niin, että juoksukunto vähän kärsi, mutta kulmissa pelaaminen helpottui ja mailankäsittelyynkin sai vähän uutta tehoa. Nopeus pysyi yllättäen suht ennallaan, olen aina ollut geeneiltäni hyvin räjähtävä: lyhyet matkat ja ponnistus toimii. Ihan tyytyväinen olin kehitykseeni, vaikka ruokavaliosta johtuen (ja "kataboliaa" peläten) oli aina ehkä 1-2kg extraa kropassa. Treenit (4-5 kertaa viikossa) kuitenkin alkoivat enemmän ja enemmän maistumaan puurolta, mistä johtuen ehkä homma jäikin eikä samaan ole kiinnostanut palata.

Nyt kuitenkin on ollut pidempään palava halu aloittaa osittain salitreeni, mutta enimmäkseen kokeilla ryhmäliikuntaa (!). Paino on asettunut 83-84kg hujakoille ja ylimääräistä ei ihan hirveästi ole ja kädet ovat alkaneet tuntua vanhoilta rimpuloilta. Tammi-helmikuussa on muutto edessä ja uusi sali jo bongattu, ajattelin kuukauden päivät käydä vääntämässä perusohjelmaa (esim. golden six) suht pienillä painoilla, jotta saa lihakset heräämään uuteen elämään. Tämän jälkeen olisi tarkoitus uskaltautua esimerkiksi bodypumpiin, bodycombatiin ja mitä näitä nyt on, sillä on kyllä katsottava totuutta silmiin ja todettava, etten saa yksin treenatessa itsestäni hirveän paljon tekemisen meininkiä irti. Samalla olen viime aikoina vihdoin saanut lisättyä kasvisten/hedelmien syöntiä ja muutenkin jätettyä kilon mättöateriat vähemmälle. Tavoitteena siis alkaa treenaamaan itsestäni liikkuvampaa, vahvempaa ja terveellisempää versiota itsestäni, sillä lisäten tehoa jääkiekkoon ja salibandyyn sekä elämään yleisesti. Ehkä jopa saada viimeksi 4-5 vuotta sitten esillä ollut sixpack esiin.

Onko täällä siis (miehillä) kokemuksia ryhmäliikunnasta, sen tehosta/tuloksista ja yhdistämisestä salitreeniin? Suunnitelmissa siis olisi siirtyä viikkorytmiin, jossa kävisin niin pallopeleissä, salilla kuin ryhmätunneilla.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Kohtapuoliin vuosi täynnä siitä, kun salihommat jäivät ja nyt on sitten oikeastaan vaan pelailtu salibandyä ja lätkää, nyt syksyn olen aktiivisesti käynyt uimassa, eli peruskunto on tasoa ihan ok. 2015 oli vielä kunnon bullmentula-meininki, paljon proteiinia, tanko taipui ja lyhyitä toistomääriä. En edes tiedä miksi, mutta isot painot kiehtoivat ja kehitystä tulikin kuin konemaisesti. Vuosi sitten kävi perinteiset: hirveät talvisairastelut, opiskelukiireet ja vielä salijäsenyys loppui... paskapuheet sikseen, ei riittänyt motivaatiota jatkaa.

Painoa tuossa vaiheessa oli muistaakseni 93kg ja voimaa tuntui olevan niin perkeleesti. Säbään ja lätkään tämä vaikutti odotetusti niin, että juoksukunto vähän kärsi, mutta kulmissa pelaaminen helpottui ja mailankäsittelyynkin sai vähän uutta tehoa. Nopeus pysyi yllättäen suht ennallaan, olen aina ollut geeneiltäni hyvin räjähtävä: lyhyet matkat ja ponnistus toimii. Ihan tyytyväinen olin kehitykseeni, vaikka ruokavaliosta johtuen (ja "kataboliaa" peläten) oli aina ehkä 1-2kg extraa kropassa. Treenit (4-5 kertaa viikossa) kuitenkin alkoivat enemmän ja enemmän maistumaan puurolta, mistä johtuen ehkä homma jäikin eikä samaan ole kiinnostanut palata.

Nyt kuitenkin on ollut pidempään palava halu aloittaa osittain salitreeni, mutta enimmäkseen kokeilla ryhmäliikuntaa (!). Paino on asettunut 83-84kg hujakoille ja ylimääräistä ei ihan hirveästi ole ja kädet ovat alkaneet tuntua vanhoilta rimpuloilta. Tammi-helmikuussa on muutto edessä ja uusi sali jo bongattu, ajattelin kuukauden päivät käydä vääntämässä perusohjelmaa (esim. golden six) suht pienillä painoilla, jotta saa lihakset heräämään uuteen elämään. Tämän jälkeen olisi tarkoitus uskaltautua esimerkiksi bodypumpiin, bodycombatiin ja mitä näitä nyt on, sillä on kyllä katsottava totuutta silmiin ja todettava, etten saa yksin treenatessa itsestäni hirveän paljon tekemisen meininkiä irti. Samalla olen viime aikoina vihdoin saanut lisättyä kasvisten/hedelmien syöntiä ja muutenkin jätettyä kilon mättöateriat vähemmälle. Tavoitteena siis alkaa treenaamaan itsestäni liikkuvampaa, vahvempaa ja terveellisempää versiota itsestäni, sillä lisäten tehoa jääkiekkoon ja salibandyyn sekä elämään yleisesti. Ehkä jopa saada viimeksi 4-5 vuotta sitten esillä ollut sixpack esiin.

Onko täällä siis (miehillä) kokemuksia ryhmäliikunnasta, sen tehosta/tuloksista ja yhdistämisestä salitreeniin? Suunnitelmissa siis olisi siirtyä viikkorytmiin, jossa kävisin niin pallopeleissä, salilla kuin ryhmätunneilla.

On kokemusta ryhmäliikunnoista paljonkin. Bodycombat jo vuosia ollut suosikki. Itsellä jäi sählyt ja lätkät nuoruuteen, ja juokseminen pakkopullaa.
Muutaman kerran se vaatii, että pääsee sisään, ja rankkoja noi tunnit on, kun pääsee sisään, mutta toisaalta nopeasti kunto kohenee.

Bodypumpissa kävin aikoinaan paljonkin. Rasva palaa hyvin, mutta ei tuollaisilla pitkillä sarjoilla toki paljonkaan lihasmassaa kasva. Rankka tunti kyllä, kun painot saa itselle kohdalleen. Harvoin, jos käy, tulee lihakset täällä helposti todella jumiin.

Bodycombat nyt on tällainen intervalli tunti, joka parantaa kestävyyttä, koordinaatiota, hapenottokykyä jne.
Halutessaan tämäkin todella rankka itsellä noin 1000kcal kulutus tunnissa.

Kahvakuula tunteja suositellut myös monelle ja itselle maistuukin paremmin kuin vaikka tuo pump tätä nykyä.

Spinning tietysti myös tehokasta, mutta omasta mielestä vähän tylsää. Helpompaa kyllä ehkä kuin tuo combat.

Rohkeasti kannattaa mennä koittamaan. YouTubesta voi katsoa vähän alkua, että tietää vähän paremmin.
 

Jeffrey

Jäsen
Onko täällä siis (miehillä) kokemuksia ryhmäliikunnasta, sen tehosta/tuloksista ja yhdistämisestä salitreeniin? Suunnitelmissa siis olisi siirtyä viikkorytmiin, jossa kävisin niin pallopeleissä, salilla kuin ryhmätunneilla.

Aika paljon tulee treeniä viikolle. Ryhmäliikoissa olisi varmasti hyödyksi hakea jotain muita treenejä edistevää kombinaatio. Vanha totuus siitä, että ei se penkkitulos parane bodypumpilla lienee ihan paikallaan, lisäksi nuo ryhmäliikat ovat kuitenkin suunniteltu pääasiassa naisten tarpeisiin monipuolisena liikuntana, jääkiekko sinulla ajanee jo tuon.

Itse kävin aikanaan aika paljon joogassa ja pilateksessa punttiharjoittelun lisäksi. Näillä harjoitteilla oli myös salia edesauttanut vaikutus, ja voisi olla varsin sopiva ryhmäliikka myös jääkiekkoa silmälläpitäen. Omalla kohdalla nuo jäivät kun paino pääsi itsellä nousemaan ja tuppasi ranteet ja olkapäät kipeytymään asanoissa. Tai ainakin omalla kohdallani sali ja jooga oli liikaa kuormaa omille nivelille.

Muutoin paljon tsemppiä valitsemallesi tielle! Tuntuu, että sulla viikkoon tulee aika paljon kaikkea, niin suosittelen ehdottomasti laskemaan kalorit kuntoon. Valitettavasti ne mättöateriat saattavat tulla tutuksi kulutuksen noustessa. Itsellä energiatarve on siinä 6000 kalorin pinnassa ja siihen vielä lihaskasvua tukemaan vähän lisää. Ainakin omasta mielestäni on helpompi syödä se mättöateria harvemmin, kuin edelleen melko iso ateria useammin. Alkuun riittää se kun laskee proteiinit (2-2.5 grammaa / painokilo) ja rasvat ( 1 gramma / painokilo) suunnilleen kohdilleen, ja hiilarilla sitten täyttelee fiiliksen mukaan jos ei jaksa tarkemmin laskea. Toki sulla tuntuu tulevan senverta paljon treeniä, että jos kokonaiskalorit ja uni ei ole riittäviä, loppuu sulta koneesta puhti melko nopeasti.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Aika paljon tulee treeniä viikolle. Ryhmäliikoissa olisi varmasti hyödyksi hakea jotain muita treenejä edistevää kombinaatio. Vanha totuus siitä, että ei se penkkitulos parane bodypumpilla lienee ihan paikallaan, lisäksi nuo ryhmäliikat ovat kuitenkin suunniteltu pääasiassa naisten tarpeisiin monipuolisena liikuntana, jääkiekko sinulla ajanee jo tuon.

Itse kävin aikanaan aika paljon joogassa ja pilateksessa punttiharjoittelun lisäksi. Näillä harjoitteilla oli myös salia edesauttanut vaikutus, ja voisi olla varsin sopiva ryhmäliikka myös jääkiekkoa silmälläpitäen. Omalla kohdalla nuo jäivät kun paino pääsi itsellä nousemaan ja tuppasi ranteet ja olkapäät kipeytymään asanoissa. Tai ainakin omalla kohdallani sali ja jooga oli liikaa kuormaa omille nivelille.

Muutoin paljon tsemppiä valitsemallesi tielle! Tuntuu, että sulla viikkoon tulee aika paljon kaikkea, niin suosittelen ehdottomasti laskemaan kalorit kuntoon. Valitettavasti ne mättöateriat saattavat tulla tutuksi kulutuksen noustessa. Itsellä energiatarve on siinä 6000 kalorin pinnassa ja siihen vielä lihaskasvua tukemaan vähän lisää. Ainakin omasta mielestäni on helpompi syödä se mättöateria harvemmin, kuin edelleen melko iso ateria useammin. Alkuun riittää se kun laskee proteiinit (2-2.5 grammaa / painokilo) ja rasvat ( 1 gramma / painokilo) suunnilleen kohdilleen, ja hiilarilla sitten täyttelee fiiliksen mukaan jos ei jaksa tarkemmin laskea. Toki sulla tuntuu tulevan senverta paljon treeniä, että jos kokonaiskalorit ja uni ei ole riittäviä, loppuu sulta koneesta puhti melko nopeasti.

Penkkitulos ei varmasti parane pumpissa on totuus, mutta treeninä tuo tunti on kyllä raskaampi ja tehokkaampi muuten kuin monen salitreeni.

Tuon haluaisin korjata, että nämä combat ja pump tunnit tuskin on naisille suunnattuja, kun muualla maailmassa videoiden perusteella niissä käy yhtä paljon miehiä. Suomessa vielä naisilla enemmistö.
Varmasti saleilla on paljon naisille suunnattuja, mutta niistäkin moni varmasti tekisi hyvää miehille. Esim. pilates, huollot jne.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suurkiitokset vastauksista!

Bodypumpissa kävin aikoinaan paljonkin. Rasva palaa hyvin, mutta ei tuollaisilla pitkillä sarjoilla toki paljonkaan lihasmassaa kasva. Rankka tunti kyllä, kun painot saa itselle kohdalleen. Harvoin, jos käy, tulee lihakset täällä helposti todella jumiin.

Bodycombat nyt on tällainen intervalli tunti, joka parantaa kestävyyttä, koordinaatiota, hapenottokykyä jne.
Halutessaan tämäkin todella rankka itsellä noin 1000kcal kulutus tunnissa.

Kahvakuula tunteja suositellut myös monelle ja itselle maistuukin paremmin kuin vaikka tuo pump tätä nykyä.
Nämä kolme ovatkin olleet harkinnassa, luulisin kanssa että kahvakuulasta olisi paljon hyötyä sillä olkapäät ovat aina olleet meikäläisen heikkous. Vedettiin intissä aikanaan yksi kahvakuulatunti ja oli paikat niin jumissa, että traumat vasta pikkuhiljaa laantuneet... Massankeräys ei onneksi ole enää tavoitteena (mitä nyt ehkä vähän ryhtiä yläkroppaan, jaloissa ei valittamista), vain enemmänkin kireys ja yleinen jaksaminen. Siihen luulisin että tuo bodypump voisi toimia.

Aika paljon tulee treeniä viikolle.
Näin on, mutta jos 16-vuotiaana pystyi vetämään sen 8-9 treeniä viikkoon niin miksei nytkin *köh*. Todellisuudessa pyrin saamaan treenimäärän asettumaan sen 5-6 treeniä per viikko tasolle, joten voi hyvinkin olla että jätän salilla pumppaamisen kokonaan pois ja pyöritän palloilun lisäksi pelkästään jumppatunteja. Eihän sitä tiedä millaiseen komboon päätyy, mutta kun olen koko elämäni lähes jatkuvasti urheillut, niin todella vaikea on olla tekemättä mitään. Ikää on kohta vasta 25 vuotta, joten palautumisen pitäisi vielä olla ihan kunnossa. Olosuhteiden pakosta olen nyt jonkun aikaa joutunut rajoittamaan urheiluni siis uimiseen, mikä on ihan hauskaa hommaa, mutta aika tylsää puurtamista se loppupeleissä on.

Olen onneksi siitä onnellisessa (ja harvinaisessa) tilanteessa, että alkuvuodesta tulee todella olemaan aikaa harrastaa (joustava duuni), kämppä lähellä salia + lenkkipolkuja ja vielä jäähalli kohtuullisen lähellä. Palloilulajeissa on hyvin rento meininki osallistumisen suhteen, minkä lisäksi pystyn pelaamaan niin maalivahtia kuin kenttäpelaajaa. Pitää ottaa nyt ilo irti kun on mahdollisuus.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@Jeffrey Pakko nyt kysyä, että millaisella makrojakaumalla sä tuohon 6000:een pääset? Painoa ja kokoa sulla muistaakseni oli keskimääräistä enemmän, mutta silti esim. 6x1000:n ateria on aikamoista mättämistä, ellei rasvojen osuus paisu tarkoituksella. Ja näin itse näitä juttuja parhaillaan testaillessani ja harjoitellessani kysyn, en päteäkseni tai vittuillakseni.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kokeilin tälle viikolle pudottaa hiilarit alle 200:n ja kalorit samalla reilusti miinukselle. Jälkimmäinen ei kyllä ole edes ongelma, kun olen ainoastaan proteiinipainotteisen palkkarin tavannut ottaa ja muuten olen mennyt kotiruoalla protskuja painottaen. Kahden ekan päivän saldo on -2000... Eli aika helppoa on syödä liian vähän, kun kieltäytyy vain herkuista ja mätöistä. Hiilarit jäivät ekana päivänä 160:een, mutta eilen tarjottiin kylässä safka, enkä alkanut länkyttää siinä mistään ruokailuista vaan söin kiitoksella. Vähän yli 200g tuli hiilareita, samalla proteiiniannos jäi päivän osalta vajaaksi.

Eilen en treenannut, mutta tänään voi olla jo hiukan erilainen fiilis punnertaa kuin maanantaina. Tämä on toki vain viikon raapaisu, mutta kokeilen nyt kuitenkin kuinka kroppa reagoi alussa tällaiseen muutokseen.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eihän sitä tiedä millaiseen komboon päätyy, mutta kun olen koko elämäni lähes jatkuvasti urheillut, niin todella vaikea on olla tekemättä mitään. Ikää on kohta vasta 25 vuotta, joten palautumisen pitäisi vielä olla ihan kunnossa.
Itse kävin aikanaan aika paljon joogassa ja pilateksessa punttiharjoittelun lisäksi. Näillä harjoitteilla oli myös salia edesauttanut vaikutus, ja voisi olla varsin sopiva ryhmäliikka myös jääkiekkoa silmälläpitäen.
Itsekin olen tämän koulukunnan suosija nyt, tajusin tämän vasta +30 vuotiaana mutta nyt tuntuu siltä etten lopeta ikinä pilatesta, varsinaisesti en joogassa käy mutta kun kyseessä joogasali niin pilatekseen yhdistyy paljon venyttäviä liikkeitä sekä muutamalla ohjaajalla on jooga-taustaa.
Ja tällä nimenomaan on painonnostoa ja muita urheilulajeja edesauttava vaikutus, pilateksessa puhutaan power housesta, eli keskusta pitää olla terästä lantionpohjasta lapatukiin ja kaikki siitä välistä eli pitkät kyljet ja syvät vatsa- sekä selkälihakset jne. Salilla kun näät porukan nykivän vatsalihaksia niin niin 9/10 treenaa silloin vain pinnallisia lihaksia ja tämän huomasi itsekin kun olin tehnyt näin 15 vuotta ja Pilates tunneilla vatsaharjoitteissa tärisin koko mies kun lihakset eivät aluksi pitäneet. Silloin kun tämä keskiosasto on terästä pystyy tekemään paljon enemmän kuin ennen salillakin ja puhtaasti. Toisinsanoen Pilateksen harjoittaminen ei tee sinusta minkään lajin tähteä mutta antaa erinomaiset lähtökohdat toteuttaa huipputaso.

Itselle tuo on urheiluviikossa todellinen win-win tunti koska on samalla hengähdystauko vaikka treenataan pakettia kuntoon. Tehdään matalalla sykkeellä joten on tavallaan välipäivä kun muina päivinä on salia, palloiluja, lenkkipolkua leuanvetoineen ja tukkeineen.

Ja jos pitää esim Pilatesta vain naisten hömppänä niin kannattaa tutustua herran historiaan, siellä on kehonrakennusta, nyrkkeilyä, voimistelua, kouluttajana olemista Scotland yardissa jne. Knoppitietona se oli juuri Pilates joka bongasi Max Schmelingin ja sai hänet tulemaan jenkkeihin nyrkkeilemään ja samalla auttoi hänet ja muut Ring Magazinen perustajan Nat Fleischerin nyrkkeilijät huippukuntoon omin metodein. Joseph Pilates - Wikipedia

_
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hygieniastaan voi sen verran huolehtia, että muutkin kykenevät tiloissa olemaan, nimittäin olen joutunut itse näin miehenä lähtemään pois samasta tilasta yhden hikoilijan tieltä. Ihan vitun pistävä käry, ei vain pystynyt.
Tämähän johtuu pääsääntöisesti siitä että jotkut käyttää pesemättömiä salivaatteita taikka sitten iholla on kuivunut hiki vielä eli suihkussa ei olla käyty pariin päivään. Kyllähän salilla kuin salilla hiki valuu jopa lentää, ainakin siellä missä itse treenaan, näillä saleilla treenataan paljon muitakin lajeja eikä siellä mikään ihmemmin haise. Itsekin salitreenin ohessa otan jopa yli tunnin lämpöjä tai silloin kyseessä on panostus ihan eri lajiin mutta kuitenkin, jos paita niin märkä että jättää treenipenkkiin jälkiä niin aina vaihtopaita mukana sitä varten.

Ilmanvaihtokin on tärkeää, jossain pienessä pommisuojassa voi olla niin nihkeä ilmanvaihto että pienimmätkin epäpuhtaudet tuoksahtaa heti. Suosikaa isoja saleja tai treenatkaa ulkona, sekin on hyvä vaihtoehto.

_
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jotkin tietyt ja laadukkaalla ohjaajalla varustetut ryhmäliikunnat ovat tosi hyviä paketteja perus bodailun ja malmien noston rinnalle, esim. kahvakuula, mutta vaatii todella sen, että ohjaaja on todellakin ammattilainen. Suomessa ryhmäliikunnat on mielletty ja oikeastaan tehdäänkin varta vasten naisille. Tämä voi olla peruja sieltä jostain aerobic-ajoilta, missä kimeä-ääninen ohjaajapirkko käskyttää edessä vellovaa naismerta puukepin ja steppilaudan kanssa.

Olen joskus ollut noilla bodypump-tunneilla ja kyllä siellä itsensä puhki saa ja kaloreita palaa kuin polttouunissa, mutta tuo konsepti on liikaa sellainen, että yhteen tuntiin ahdetaan kaikki mahdollinen. Ohjaajat ovat jotain liikunnanohjauksen alkeiskurssin käyneitä nuoria itsensäpeilailija-minkkejä, joiden motiivi tuntuu olevan suinkin enemmän itsensä esittely kuin asiakkaiden hyvinvointi/kuntoilu. Tuolla näkee aivan vitusti huonolla tekniikalla tehtyjä liikkeitä ja tuossa juuri korostuu laadukkaan ohjaajan merkitys. Musiikki jylisee ja minkki käskyttää edessä ja aikaa ei hänelle jää minkäänlaiseen neuvontaan, vaikka näkisin, että siellä joku kiskoo pyöreällä selällä kulmasoutuja. Taviskuntoililjalle melkein soisi enemmän perus-kuntosalia kuin sen, että käy 2-3 kertaa vetämässä itsensä maitohappo-tärviölle ja lopun aikaa ei tee mitään, mutta jokainen tekee mitä huvittaa.

Mutta kuitenkin, ammattitaitoisen fysioterapeutin vetämät ohjaukset ovat nimenomaan tässä mielessä hyviä, että tekniikasta harvemmin tingitään. Juuri nuo pilates-puolen jutut ovat hyviä nimenomaan.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Nyt oon panostanut oikein kunnolla tuohon leuanvetoon. Ei ole koskaan ollut oikein lempiliike. Maksimitoistot on pyörinyt tuossa kymmenen paikkeilla ja nyt olen yrittänyt joka viikko vetää 100 leukaa. Päivässä siis 3*8 tai 4*7 toistoa vähän fiiliksen mukaan välillä välipäivän pitäen. Tuntuu, että toistomäärät ei lisäänny, mutta salilla huomannut, että tuonne yläselkään suuntaavissa liikkeissä saa rautaa laittaa enemmän kuin ennen. Eli jotakin on tapahtunut. Ainoa mikä harmitta niin kämmenet ei meinaa kestää ja aukeaa. Tulee oikein vertakin ja sitten ei auta kuin teipata ne. Pitäisi jotkut kunnon hanskat ostaa sitä varten.

Penkki on lisäki semmoinen liike, joka ei oo koskaan kulkenut eikä tunnu kulkevan. Ehkä siihen jotain pyramidi hommia pitäis kehitellä. Tosin ei ole itselle mikään kynnyskysymys paljonko rautaa penkistä nousee.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Huomenna pitäisi aamusta mennä pitkittyneeseen räkäinvaasioon liittyen verikokeisiin. Mites tuo huomisen puntti kannattaisi hoitaa? Voiko käydä juuri ennen verikoetta vai sen jälkeen vai vasta illemmalla vai mitämitä?
 

Jeffrey

Jäsen
Huomenna pitäisi aamusta mennä pitkittyneeseen räkäinvaasioon liittyen verikokeisiin. Mites tuo huomisen puntti kannattaisi hoitaa? Voiko käydä juuri ennen verikoetta vai sen jälkeen vai vasta illemmalla vai mitämitä?

Paha kysymys. Voisin kuvitella, että liikunnan aiheuttama kiihtynyt aineenvaihdunta ja liikunnan seurauksena nautittu vesi laimentavat verta, ja/tai vähentävät taudin aiheuttajaa per mittayksikkö. Eli siis se taudin aiheuttaja ei välttämättä ole ainakaan yhtä selkeästi havaittavissa, mitä ns. lepotilassa jos ihan heti treenin jälkeen kokeisiin menet?

Ihan tällä loogisella implikaatio analyysillä sanoisin, että käy jälkeen, mutta ei niin väliä kuinka paljon jälkeen?

Ehkä jos ne nyt paljon sulta sitä verta pumppaa, niin voisi olla hyvä antaa kropan hieman palautua ennen treeniä.

Voisin kyllä uskoa, että jos asialla olisi oikeasti suurta merkitystä, olisi sinulle siitä ilmoitettu ajanvarauksen yhteydessä.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Paha kysymys. Voisin kuvitella, että liikunnan aiheuttama kiihtynyt aineenvaihdunta ja liikunnan seurauksena nautittu vesi laimentavat verta, ja/tai vähentävät taudin aiheuttajaa per mittayksikkö. Eli siis se taudin aiheuttaja ei välttämättä ole ainakaan yhtä selkeästi havaittavissa, mitä ns. lepotilassa jos ihan heti treenin jälkeen kokeisiin menet?

Ihan tällä loogisella implikaatio analyysillä sanoisin, että käy jälkeen, mutta ei niin väliä kuinka paljon jälkeen?

Ehkä jos ne nyt paljon sulta sitä verta pumppaa, niin voisi olla hyvä antaa kropan hieman palautua ennen treeniä.

Voisin kyllä uskoa, että jos asialla olisi oikeasti suurta merkitystä, olisi sinulle siitä ilmoitettu ajanvarauksen yhteydessä.

Pohdin itse asiaa näin maallikkona oikeastaan täysin samasta näkökulmasta. Ja kyllä se käytännössä tarkoittaisi sitä, että lähes heti treenin jälkeen olisi verikokeiden vuoro, koska ei sinne salille nyt keskellä yötäkään tule lähdettyä.

Verta nyt tuskin kovin paljoa pumpataan, tai ainakin tällaisessa uskossa elän. Mietin vain sitä, että mitenköhän se käsi, josta verta on otettu toimii sitten treenissä? Tänään tuli tietysti tehtyä jalat, eli käsiä nyt on huomenna pakko käyttää mikäli puntille eksyy.

Ja toivon itsekin tosiaan, että tossa ajanvarauksen yhteydessä olisi ne kriittisimmät vinkit annettu, mutta siinä ei kyllä annettu yhden yhtä ohjetta.
 
Nyt oon panostanut oikein kunnolla tuohon leuanvetoon. Ei ole koskaan ollut oikein lempiliike. Maksimitoistot on pyörinyt tuossa kymmenen paikkeilla ja nyt olen yrittänyt joka viikko vetää 100 leukaa. Päivässä siis 3*8 tai 4*7 toistoa vähän fiiliksen mukaan välillä välipäivän pitäen. Tuntuu, että toistomäärät ei lisäänny, mutta salilla huomannut, että tuonne yläselkään suuntaavissa liikkeissä saa rautaa laittaa enemmän kuin ennen. Eli jotakin on tapahtunut.

Jos alkaa maksimeilla menemään se 10-12 leukaa, niin voi jo kokeilla vaikka 5 kg lisäpainoa haaroväliin. Kannattaa myös kiinnittää huomio tekniikkaan, on ihan eri asia vetää ns. kisaleukoja kuin vajaita. Itse vetelen tällä hetkellä 15 kg lisäpainolla (oma paino 70+), kuuden toiston sarjoja leukaa.

Proteiinihapatuksen keskellä kannattaa sitten muistaa se, että enemmän ei ole parempi, vaan ylimääräinen protsku varastoituu kehossa läskiksi. Normikuntoilijan proteiinintarve täyttyy melko hyvin ihan normisafkalla.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Proteiinihapatuksen keskellä kannattaa sitten muistaa se, että enemmän ei ole parempi, vaan ylimääräinen protsku varastoituu kehossa läskiksi. Normikuntoilijan proteiinintarve täyttyy melko hyvin ihan normisafkalla.

Mikäs sun näkemys sitten on siitä, paljonko "normikuntoilija" (miten määritellään?) tarvitsee proteiinia vuorokaudessa lihaskasvun saavuttamiseksi?
 

Jeffrey

Jäsen
Pohdin itse asiaa näin maallikkona oikeastaan täysin samasta näkökulmasta. Ja kyllä se käytännössä tarkoittaisi sitä, että lähes heti treenin jälkeen olisi verikokeiden vuoro, koska ei sinne salille nyt keskellä yötäkään tule lähdettyä.

Verta nyt tuskin kovin paljoa pumpataan, tai ainakin tällaisessa uskossa elän. Mietin vain sitä, että mitenköhän se käsi, josta verta on otettu toimii sitten treenissä? Tänään tuli tietysti tehtyä jalat, eli käsiä nyt on huomenna pakko käyttää mikäli puntille eksyy.

Ja toivon itsekin tosiaan, että tossa ajanvarauksen yhteydessä olisi ne kriittisimmät vinkit annettu, mutta siinä ei kyllä annettu yhden yhtä ohjetta.

Voihan se käsi tosiaan hieman olla hellänä. Itse nyt joulun alla otin tuon influenssa piikin, ja aavistuksen oli tunnoton käsi samana ja seuraavan päivän treeneissä. Ei se muistaakseni kuitenkaan treeniä sen suuremmin häirinnyt.

Proteiinihapatuksen keskellä kannattaa sitten muistaa se, että enemmän ei ole parempi, vaan ylimääräinen protsku varastoituu kehossa läskiksi. Normikuntoilijan proteiinintarve täyttyy melko hyvin ihan normisafkalla.

Tämäkin on vähän suhteellista. Keho pystyy käyttämään ylimääräistä proteiinia myös hiilarina tai rasvana. Toki tämä on osin turhaa, mutta tapahtumaketju ylimääräisestä proteiinista ylimääräiseksi läskiksi ei ole yhtä suoraviivainen kuin esimerkiksi hiilarin kanssa.

Toki ravintopuolella kaikki lähtee oman harjoittelun laadusta ja tavoitteista. Tiede on kuitenkin tällä hetkellä aika yksimielisesti sitä mieltä, että mikäli halutaan samanaikaisesti maksimoida lihasmassa ja minimoida läski, eli olla mahdollisimman "leaneja", tällöin proteiinin saanti voi hyvinkin olla melko korkea.

Jos nyt esimerkiksi 80kg kuntoilijan suhteen puhutaan 200g proteiinista päivää kohden, niin kyllä siinä jo saa syömisiensä perään katsoa, jotta sen saisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös