Mainos

Punttisalilla kävijät/bodausta harrastavat

  • 933 557
  • 4 656

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Soutaminen on kyllä hyvä lämmittelytapa ja nyt itseasiassa säiden huonontuessa ajattelin alkaa paukutella pidempiä lenkkejä soudellen. Lähisalissa ei ole kuin yksi Concept2, mutta päiväaikaan jos pääsen, ei käyttöä kovin paljon ole ja silloin viitsisi ehkä sen tunnin tai vaille hinkata siellä.

Olen Youtube-vakoillut tekniikoita ja yrittänyt löytää käytännössä sellaisen tyylin, jossa vauhti pysyy vaivatta tasaisena. Tuskin kovin täydellinen tekniikka vieläkään on, jos joku lajia harrastava sen näkee, mutta en nyt ainakaan polvia kierrä kapulalla, kuten aika moni tuntuu tekevän. Hirveän vaikeaa on muutenkin suhteuttaa omaa vauhdinpitoa, jos pidempää soutulenkkiä ajattelisi. Olen 7-10 minuutin lämppäreitä soutanut 2min/500m tahtiin ja tuntuisikin, että tuo voisi olla aika hyvä tahti pidemmällekin lenkille. Ehkä 2.05/500 metriä. Näillä spekseillä on tietysti vaikea sanoa mitään, mutta olisiko esim. Scadella harrastajana jotain näppituntumaa, iskeekö betonit reisiin ja pakaroihin kovinkin yllättäen kymmenen minuutin jälkeen, jos normaalisti lämmitellessä olo ei mitenkään rasittunut tuossa vaiheessa ole?
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari kertaa olen tuon salilla käynnin yrittänyt aloittaa, mutta koskaan ei ole tuntunut "omalta jutulta". Itse siellä pienillä painoilla punasena joissain vanhassa t-paidassa, ja muut (niin, muka kaikki muut ;) naiset on siellä täydessä meikissä ja katsovat nenänvartta pitkin. Ei hemmetti, pitäs varmaan löytää joku sali jossa on vähän vähemmän pissiksiä. Siis porukalla on suunnilleen paita ja juomapullo samaa sävyä aina.

Toinen ongelma on se, että mulla on kaikki nivelet hiukan ylitaipuvia... ranteet pyörii, olkapäätkin taipuu periaatteessa liikaa taakse ja siksi ei meinaa saada edes alotettua noita liikkeitä (hyvin vaikea selittää).

Toinen yliliikkuvanivelinen ilmoittautuu! Mulla lonkat, olkapäät, nilkat ja ranteet nuljuu ja paukkuu. Juuri muutama viikko sitten pään yli veto- liikkeessä vasen olkapää muljahti hetkeksi vähän pois paikaltaan - Onneksi meni spontaanisti takaisin, kun nousin ylös. Siitä säikähtäneenä olen alkanut tehdä noita kiertäjäkalvosinliikkeitä aina ennen olkapäiden tai rinnan treeniä. Se on kyllä selvästi auttanut, vaikka ihan naurettavilla yhden kilon käsipainoilla niitä olen pitkiä sarjoja vääntänyt. Muutoinkin olen huomannut, että treenaaminen auttaa siihen nivelten nuljumiseen ihan arjessakin - Mulla esimerkiksi ennen olkapäät lonksui aina, kun vaan sängyssä käänsin kylkeä. Lonkkien muljuminen selinmakuulle mennessäkin on loppunut ahkeralla kyykkäämisellä.

Ei kannata paskaakaan välittää niistä fitnesspimuista, anna mennä vaan omaan tahtiin. Jos tulee täydessä tällingissä salille, eikä edes hikoile, niin ei se kyllä mitään treeniä ole! Itse sulkeudun omaan soittolistaan niin tiukasti, etten jaksa enää keskittyä muitten pukeutumisiin tai tekemisiin ollenkaan. Suosittelen kyllä PT:n palkkaamista ainakin aluksi, ettei satu mitään ikävää, varsinkaan noiden sun nivelien kanssa.

Reeniä horo reeniä! ;) ;)
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari kertaa olen tuon salilla käynnin yrittänyt aloittaa, mutta koskaan ei ole tuntunut "omalta jutulta". Itse siellä pienillä painoilla punasena joissain vanhassa t-paidassa, ja muut (niin, muka kaikki muut ;) naiset on siellä täydessä meikissä ja katsovat nenänvartta pitkin. Ei hemmetti, pitäs varmaan löytää joku sali jossa on vähän vähemmän pissiksiä. Siis porukalla on suunnilleen paita ja juomapullo samaa sävyä aina.

Ötökkä, sun ei kannata ja tarvitse siellä salilla välittää muista. Jokainen on siellä salilla itseään varten ja harjoitustyylejä ja tavoitteita on hyvin erilaisia. Jos jonkun pääasiallinen tehtävä salilla on tarkkailla muita ja egoilla, on hän väärässä paikassa. Rohkeasti vaan sekaan ja kaikki ovat joskus nostelleet pieniä painoja. Pari neuvoa harrastuksesi tueksi - aloita yksinkertaisilla perusliikkeillä, kuten penkki, hauiskääntö, yksinkertaiset työntävät ja vetävät laitteet ( pystypunnerruskone jne.) ja taljavedot. Näin totut liikeratoihin ja opit sen, miten oma fysiikkasi reagoi eri harjoitteisiin. Ja muista, toistojen laatu ratkaisee, ei määrä. Jos tekniikka hajoaa, painoja alemmaksi.

Ja Youtubesta löytyy hyviä videoita, osa suomalaistenkin voimailijoiden ja kehonrakentajien esittäminä. Huom - he ovat tehneet videoita myös aloittelijoille ja näyttävät oikeat suoritustekniikat.
 

Scade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen 7-10 minuutin lämppäreitä soutanut 2min/500m tahtiin ja tuntuisikin, että tuo voisi olla aika hyvä tahti pidemmällekin lenkille. Ehkä 2.05/500 metriä. Näillä spekseillä on tietysti vaikea sanoa mitään, mutta olisiko esim. Scadella harrastajana jotain näppituntumaa, iskeekö betonit reisiin ja pakaroihin kovinkin yllättäen kymmenen minuutin jälkeen, jos normaalisti lämmitellessä olo ei mitenkään rasittunut tuossa vaiheessa ole?
Tekniikkaa kannattaa tosiaan vähitellen hioa kuntoon yksi asia kerrallaan. Youtubessa on tekniikan osalta sekä todella hyviä opastuksia että aivan ala-arvoisia. Tärkeintä kuitenkin, että reidet ja lantion alueen lihakset tekevät suurimman osan työstä. Selän isommat lihakset sitten tässä perässä ja kädet oikeastaan vain viimeistelevät vedon eikä niitä tarvitse erikseen edes hirveästi miettiä. Noin lyhyesti ja ytimekkäästi. Pidemmästä versiosta kasvaisi jo aikamoinen eepos. Oikean rytmin löytäminen on myös toinen tärkeä asia. Lämpissä ja peruskunto alueella liikkuvissa vedoissa kannattaa pyrkiä mataliin tahteihin, noin 18-20 alueelle jolloin vedon ja palautuksen suhde on noin 1/3. Kovemmissa vauhdeissa tuo suhde hiukan muuttuu, ehkä jonnekin 1/2 alueelle, mutta hirveää penkillä edestakas rymistelyä tulisi välttää ja palautuksen pitäisi pysyä jokseenkin rennon oloisena.

Vauhdeista on noin äkkiseltään vaikea sanoa. Omalla näppituntumalla normikokoisen ja -painoisen sekä kohtuu hyvän peruskunnon omaavan miehen peruskuntovauhti asettuu jonnekin 2:05-2:15 alueelle kun tekniikka on ainakin auttavasti kunnossa. Sykemittarista on tietenkin apua vauhdin arvioimisessa. Itselläni menee tällä hetkellä tommoiset pitkät (noin tunnin) treenit tommosta 2:05 vauhtia suunnilleen. 2000m menee semmosta 1:39-1:40 vauhtia. Jos nyt noi antaa yhtään osviittaa. Eli voit varmaan ihan hyvin vetää tollasta 2:05 vauhtia.
 

rytky

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers
Moro vaan kaikki jatkiksen Arnoldit! Ajattelin, että ehkä tästä ketjusta löytyisi apua treeniongelmiini, eli olen käynyt salilla noin kuusi vuotta, melkeinpä niin että aina kun kunto on alkanut olemaan kova ja lihakset ihan hyvässä tikissä, onkin motivaatio kadonnut ja siitä seurannut 2-4 kuukauden salikortin tyhjän maksaminen. Sitten aina takaisin salille kun peilistä katsoessa huomaa että pömppis on taas päässyt kasvamaan ja lihakset surkastumaan, aloittaakseen vain kaiken työn alusta.

Olen koko ajan treenannut nelijakoisella ohjelmalla kehonrakennustyyppisiä sarjoja, eli 4x8-12 toistoa. Nyt tämä treeni tökkii niin pahasti, niin kehityksen kuin motivaationkin suhteen, että pakko saada jotain muutosta aikaiseksi. Olen huomannut että maksimivoimani eivät ole läheskään sillä tasolla, millä ne pitäisivät olla. Nyt aion aloittaa kolmijakoisen treeniohjelman, jossa päivät jakautuvat penkin, maastavedon ja kyykyn ympärille, tavoitteena kaikissa maksimimäärän kehitykset. Painoa minulla on nyt reilu 80 kg, tavoitteena ainakin alkuun olisi penkkiin 120 kg, maastavetoon 160 kg ja kyykkyyn 140 kg.

Eli minkälaisia sarja- ja toistomääriä kannattaisi alkaa tekemään? Onko omia kokemuksia? Ja mitä muita ns. tukiliikkeitä tekisin kullekkin liikkelle?
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Perusliikkeitä ja treeni pitää tehdä siellä missä pöllähtää magnesium ja haisee hiki eikä diskopoppi pauhaa. Perustana 5x5 ja muutaman viikon välein kakkosia ja seuraava treeni pitkiä sarjoja kevyemmin. Leukoja vedellään 3-4 sarjaa niin monta kuin menee. Lisää rautaa tankoon, kun viimeinen sarja tulee niin että jää paukkuja varastoon.
maanantaina rinnalleveto/tempaus, penkki, kyykky
keskiviikkona raaka työntö, maastaveto, leuanveto
perjantaina penkki, etukyykky, dippi
Vatsoja väännellään jos huvittaa, kapeaa penkkiä joskus,viikon toisen penkin olen tehnyt kevyemmin.
Vanhan liiton ohjelma jolla Hakalin nuorten miesten hartioita on levitetty vuosikymmenet.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli minkälaisia sarja- ja toistomääriä kannattaisi alkaa tekemään? Onko omia kokemuksia? Ja mitä muita ns. tukiliikkeitä tekisin kullekkin liikkelle?

Tähän saa ihan varmasti useita erilaisia vastauksia, riippuen siltä keneltä kysyy. Voimakkaan tavoitteellisesti treenaavista osa on sitä mieltä, että laatu ratkaise eikä niinkään määrät ja osa taas uskoo korkeaan volyymiin. Mun mielestä kannattaa kokeilla mikä itselleen sopii parhaiten ja hienosäätää kehityksen ja tuntemusten mukaan. Lisäksi on hyvä muistaa, että ihmiset ovat fysiologisesti hyvinkin erilaisia ja hermotusvaste on erilainen. Itselleni esimerkiksi peruspenkkipunnerruksen tekeminen suorilla sarjoilla on totaalisen turhaa, koska en pysty koordinoimaan kroppaani lähellekään optimaalisesti siten, että tuntuma menisi riittävästi oikeisiin paikkoihin. Alaviistopenkissä ja vinopenkissä alkaakin sitten tapahtua jo enemmän.

Tasapainoisesti työntäviä ja vetäviä liikkeitä, vaihtelun vuoksi välillä pudotussarjoja ja negatiivisia ja korkean volyymin intensiteettisarjoja. Ja lisäksi kannattaa pitää treeniohjelmassa suhteellisen laaja liikevalikoima, koska näin varmistaa sen, että treeni ei kärsi siitä, että jossain liikkeessä jää väärä suoritustyyli päälle tai että painojen noustessa 'ei-päätreenattava' lihas alkaa kompensoimaan liikettä.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Toinen yliliikkuvanivelinen ilmoittautuu! Mulla lonkat, olkapäät, nilkat ja ranteet nuljuu ja paukkuu. Juuri muutama viikko sitten pään yli veto- liikkeessä vasen olkapää muljahti hetkeksi vähän pois paikaltaan - Onneksi meni spontaanisti takaisin, kun nousin ylös. Siitä säikähtäneenä olen alkanut tehdä noita kiertäjäkalvosinliikkeitä aina ennen olkapäiden tai rinnan treeniä. Se on kyllä selvästi auttanut, vaikka ihan naurettavilla yhden kilon käsipainoilla niitä olen pitkiä sarjoja vääntänyt. Muutoinkin olen huomannut, että treenaaminen auttaa siihen nivelten nuljumiseen ihan arjessakin - Mulla esimerkiksi ennen olkapäät lonksui aina, kun vaan sängyssä käänsin kylkeä. Lonkkien muljuminen selinmakuulle mennessäkin on loppunut ahkeralla kyykkäämisellä.
Mulla ei onneksi muljahtele nivelet sentään (paitsi nyt on pieni treenitauko, kun astuin tyjän päälle ja nilkka hiukan vääntyi - oma moka), en saa niitä edes naksumaan. Huomaa vaan monessa liikkeessä, että siihen itse liikkeen tekemiseen ei saa yhtään voimaa, kun kroppa on heti aluksi "väärässä asennossa". Monia liikkeitä ei voi kunnolla tehdä, kun sattuu esim. ranteisiin, kun ne liikkuu niin paljon taaksepäin. Muutenkin tuntuu, että kroppa "sopii" harvaan noihin salilaitteisiin. Osasyy varmaan ihan täysi kokemattomuus saleiluun, mutta uskon että on myös yliliikkuvuus.

Esim. atsalihasliike ei tosiaan onnistu perinteisellä tavalla ollenkaan, en vana saa niitä kyynärpäitä polviin. Fysioterapeutti sanoi, että selässä on ylitaipuva kohta taaksepäin, ja se ilmeisesti tuota vaikeuttaa. Selkälihaksia taas sain edellisessä kuntotestissä niin monta, että siitä tuli arvosanaksi kiitettävä :) Sillankin saa tehtyä ilman ongelmia (joo, ei ehkä varsinaista lihaskuntoa tuohon tarvitse).

Hiukan näin jälkeenpäin olen katkera yläasteen liikunnanopettajalleni, joka antoi minulle kuntotestin "venytysosiosta" hylätyn, kun en yltänyt varpaisiin. Silloin opettaja oli vieressä ja katsoi, että polvet on niin suorat kun voi olla, mutta mullahan nekin taipuu vähän taakse ja siinä asennossa menee koko yläkroppa "lukkoon". Muutenkin olen aina luullut, että olen jäykkä ihminen kun nimenomaan tuo selkä aina "lukkiutuu" jos polvet on väärässä asennossa.

No, ensi viikolla olisi tarkoitus saleilu aloittaa, nyt tosiaan nilkan takia itsellä lyhyt täyskielto ollut liikuntaan. Koville ottaa!
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Tervehdys arvon muskelimiehet.

En tiedä kuuluisiko tätä edes tähän osioon kirjoittaa mutta kirjoitampa kuitenkin. Onko täällä ketään joka olisi treenaillut kahvakuulalla ja jos on niin millaista settiä vedätte? Millaisia liikkeitä, millaisilla painoilla ja mitkä ovat sarjojen kestot? Ja mitä mieltä olette yleensäkin kahvakuula touhuista?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Youtubessa on tekniikan osalta sekä todella hyviä opastuksia että aivan ala-arvoisia.
Kiitokset heti alkuun kommenteistasi! Luin ne jo tuoreeltaan, mutta en ehtinyt heti reagoida, ja sitten unohtuikin koko juttu. Lainaukseeni sen verran, että esim. tätä olen katsellut. Vaikuttaa maalikon kokemuksiin hyvältä, mutta toivottavasti ei ole kuitenkaan Soinin myymästä perseestä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Olisi syytä nostaa tätä ketjuakin, kun punttisali on varmaan monella lähtenyt enempi käyntiin kesän jälkeen. Reeni kulkee, ja varsinkin jalkoihin ollaan nyt perehdytty enemmän kuin koskaan. Ennen en pitänyt jalkatreenistä, mutta huimat tulosten nousut muutamassa viikossa tuo fiilistä.

Eilen tuli käytyä vähän myöhemmin puntilla ja tänään olisi tarkoitus taas, mutta vasta iltavuoron jälkeen kymmenen pintaan. Onko porukalla kokemuksia noin myöhään reenaamisesta? Syömistä ainakin täytyy katsoa treenin jälkeen, että saa unta. Aamulla ei oikein huvita mennä, kun olisi taas iltavuoroa tiedossa.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Moro vaan kaikki jatkiksen Arnoldit! Ajattelin, että ehkä tästä ketjusta löytyisi apua treeniongelmiini, eli olen käynyt salilla noin kuusi vuotta, melkeinpä niin että aina kun kunto on alkanut olemaan kova ja lihakset ihan hyvässä tikissä, onkin motivaatio kadonnut ja siitä seurannut 2-4 kuukauden salikortin tyhjän maksaminen. ?
Kaippa se motivaatio tipahtaa, jos liian kauan jyystää samaa ohjelmaa. Kandee vaihdella ainakin 3kk välein. Netistä löytyy monenmoista ohjelmaa, mutta itse olen alkanut Metallisydämen seuraajaksi. Poimin sieltä ohjelmaani ideoita. http://metallisydan.fitfashion.fi/ Raamattu tuo ei tietenkään ole, mutta on ainakin toiminut hyvin.
 

Scade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitokset heti alkuun kommenteistasi! Luin ne jo tuoreeltaan, mutta en ehtinyt heti reagoida, ja sitten unohtuikin koko juttu. Lainaukseeni sen verran, että esim. tätä olen katsellut. Vaikuttaa maalikon kokemuksiin hyvältä, mutta toivottavasti ei ole kuitenkaan Soinin myymästä perseestä.
Tulee taas "vähän" myöhässä tää vastaus, mutta menköön. Tuo video on joo kohtuu hyvä opas soudun perustekniikkaan. Yleensäkin soutajien tai soutufirmojen tekemät oppaat tuppaavat olemaan aika luotettavia. Crossfit-tyyppien tekemistä sitten löytyy vähän kaikenlaista tekemistä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Taisin manailla joskus täällä, kuinka hauis ei kasva vaikka voimatasot nousevat, ja sainkin hyviä vinkkejä tuomaan vaihtelua treeniohjelmaan. Nyt käytin vielä ruokapäiväkirjani viikon ajalta ammattilaisella arvioitavana ja sainkin kuulla, että kaikki muu on kunnossa, mutta syön hieman liian vähän. Koska olen jo todella pitkään arvioinut kulutukseni hieman alakanttiin, keho on ikään kuin tottunut vajaakaloreihin eikä siksi painossa ole juuri näkynyt muutosta. Lisään siis syömistä jonkin verran ja katsotaan, alkaisiko muutosta näkyä. :)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Saako desibeleillä enemmän kiloja ilmaan? Jos ei saa, niin miksi osa räyhää salilla kuin melonia tungettaisiin perseeseen? Ymmärrän toki, että kovan treenin viimeiset toistot jopa ihan tuntuvat, olen itsekin saanut otsasuonet pullolleen ja puuskutuksen päälle, mutta jotenkin ei ole ollut tarvetta huutaa silti. Persoonakohtaista ehkä, huutavathan jotkin sängyssäkin kuin syötävät, mutta en kyllä kuulu siinäkään lajissa huutajiin. No, pysytään salilla nyt vielä, nimittäin tänään oli kohtalaisen hupaisan kuuloista, kun suht isot parikymppiset kollit tulivat treenaamaan.Varmasti liikkui isommat painot kuin mulla, mutta kyllä lähti ääntäkin koko muun salin edestä. Parasta oli, että toisella niistä oli hirveä yskä, ja viimeisillä vedoilla treenihuutoon sekottui hillitön yskäkohtaus. Oli pakko ajoittaa omat sarjat jannun tauoille, jottei pudonnut painot päälle naurusta.

Lisäksi kohtalaisen homoeroottisen näköistä, kun toisen tehdessä sarjaa ja huutaessa toinen pullisteli hauistaan vieressä peiliin.

Jos satuin jonkun palstalaisen tässä profiloimaan, niin sorry kovasti. Saa toki mielenkin pahoittaa, mutta hupaisaa se silti on.
 

Jeffrey

Jäsen
Niin... Tuo huutaminenhan on toisaalta tosi treenaajien brändäämä, ja toisaalta sitten heidän valvoma asia. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että sitten kun penkistä nousee yli 200kg, voi alkaa huutamaan.

Onneksi itse olen oikeastaan aina käynyt saleilla, joissa huutajia ei ole. Itse kuulun sellaisen kevyen hymähdyksen päästelijöihin, mutta niitäkin sitten raskaimmissa sarjoissa. Esimerkiksi viimeinen vinopenkki sarja 50kg käsipainoilla aiheuttaa jo pientä hymähdystä. Kaippa se on osittain sitä, että lihaksen maksimaalisessa supistuksessa se lihaspaine vain on aika kova.

Mitä tulee yleisesti saliasioihin, niin täytyy olla pirun tyytyväinen siihen, että treenit kulkevat tällä hetkellä paremmin kuin koskaan, ja lopputulokseenkin voi olla hyvin tyytyväinen. Ainoa asia joka hieman hiertää on se, että Tinderissä pitäisi olla ehdottomasti sellainen filtteri, jolla saisi kunkin salin trikoot jaettua eri ryhmiin. Tai oikeastaan Tinderin pääsyvaatimuksissa pitäisi olla maininta trikookuvasta...
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Joo näinhän se on, että kun sitä painetta tulee siihen lihakseen niin viimeset toistot menee pinnistellen ja saattaa pientä huutoa syntyä. Tosin itsellä ei. Huomannut kyllä sen, että tuo huutaminen on joillain aika yliampuvaa ja yritetään vain saada jopa muiden treenajien huomio, jotta ne näkee kuinka paljon nostat sillä hetkellä. Itsekään en juuri tykkää tuollaisesta kirkumisesta, mutta nykyään tulee käytyä sellaisiin kellonaikoihin salilla, ettei siellä sellaisia ole eikä porukkaa muutenkaan.

TQoFE:n tapaan pitäisi itsekkin muokata hieman tuota ruokavaliota parempaan kuosiin ja pitäisi saada se +500kcal päivässä kulutukseen nähden, jotta sitä painoa tulisi. Nyt onkin se H- hetki, kun on syksy, niin voikin vähän bulkata.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kenelläkään hyviä vinkkejä vittumaisen tenniskyynärpään hoitoon? Taisi olla liian suuret painot vipunostoissa (n. kk takaperin), ja siitä lähtien tämä on vaivannut. Kyllä vituttaa kun ei voi treenata kunnolla.

Voltarenit ja kylmägeelit eivät ole juurikaan auttaneet, ja kortisonipiikki ei ole vaihtoehto.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Kenelläkään hyviä vinkkejä vittumaisen tenniskyynärpään hoitoon? Taisi olla liian suuret painot vipunostoissa (n. kk takaperin), ja siitä lähtien tämä on vaivannut. Kyllä vituttaa kun ei voi treenata kunnolla.

Voltarenit ja kylmägeelit eivät ole juurikaan auttaneet, ja kortisonipiikki ei ole vaihtoehto.
Itselläni moinen vaiva kesti aikoinaan puolisen vuotta. Jätin kaikki sellaiset liikkeet pois, jotka kipua aiheuttivat ja säännöllisesti laitoin kaiken maailman litkuja kyynärpään seudulle. Lopulta noin neljän kuukauden suhteellisen tuloksettoman hoidon jälkeen kävin urheiluhierojalla, joka hieroi käden ja selän jumit auki. Sanoi että minulla oli juuri tuon tenniskyynärpään puoleisen käden hauis ja hartia esim. aivan tukossa. Tuon hieronnan jälkeen vaiva alkoikin pikkuhiljaa helpottamaan ja pari kuukautta hieronnasta, niin vaiva oli kokonaan ohi.

Suosittelen siis, että käyt hierojalla avaamassa mahdolliset tukokset, minkä seurauksena kyynärpää on mahdollisesti alkanut oireilemaan. Kinesioteipit ovat olleet monella myös toimiva vaihtoehto ko. vaivan hoitoon.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itselläni moinen vaiva kesti aikoinaan puolisen vuotta. Jätin kaikki sellaiset liikkeet pois, jotka kipua aiheuttivat ja säännöllisesti laitoin kaiken maailman litkuja kyynärpään seudulle. Lopulta noin neljän kuukauden suhteellisen tuloksettoman hoidon jälkeen kävin urheiluhierojalla, joka hieroi käden ja selän jumit auki. Sanoi että minulla oli juuri tuon tenniskyynärpään puoleisen käden hauis ja hartia esim. aivan tukossa. Tuon hieronnan jälkeen vaiva alkoikin pikkuhiljaa helpottamaan ja pari kuukautta hieronnasta, niin vaiva oli kokonaan ohi.

Suosittelen siis, että käyt hierojalla avaamassa mahdolliset tukokset, minkä seurauksena kyynärpää on mahdollisesti alkanut oireilemaan. Kinesioteipit ovat olleet monella myös toimiva vaihtoehto ko. vaivan hoitoon.
Kävinkin jo viime viikolla hierojalla (jäsenkorjaajalla) ja se kyllä helpotti helvetisti verraten mitä se oli sitä ennen. Mullakin oli hauislihaksessa jumeja. Toipumisajat tuntuvat olevan aika pitkiä silti, kuten itsekin totesit. No täytyy malttaa treeneissä ja käydä uudelleen tuolla hierojalla. Kiitti!
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Saako desibeleillä enemmän kiloja ilmaan? Jos ei saa, niin miksi osa räyhää salilla kuin melonia tungettaisiin perseeseen? Ymmärrän toki, että kovan treenin viimeiset toistot jopa ihan tuntuvat, olen itsekin saanut otsasuonet pullolleen ja puuskutuksen päälle, mutta jotenkin ei ole ollut tarvetta huutaa silti.

En tiedä, mutta tätäkin ärsyttävämpää on joidenkin oman sukupuoleni edustajien tapa ähkiä ylikorostetusti, kuin huonossa aikuisviihde-elokuvassa. Aiheuttaa myötähäpeää ja häiritsee. Kuulostavatkohan ne yhtä nololta ja epäaidolta sängyssäkin?

TQoFE:n tapaan pitäisi itsekkin muokata hieman tuota ruokavaliota parempaan kuosiin ja pitäisi saada se +500kcal päivässä kulutukseen nähden, jotta sitä painoa tulisi. Nyt onkin se H- hetki, kun on syksy, niin voikin vähän bulkata.

Suoranaiselle bulkille en aio ryhtyä, mutta pidän huolen siitä, että nyt muutamaan kuukauteen en syö ainakaan liian vähän. Jos lihaksen mukana tulee vähän rasvaakin, niin sen saa helposti pois keväällä ennen rantakelejä :)

Noin muuten treeni kulkee ja fiilis on hyvä. Mukavaa, kun treenaamaan on ilo mennä.
 
Kenelläkään hyviä vinkkejä vittumaisen tenniskyynärpään hoitoon? Taisi olla liian suuret painot vipunostoissa (n. kk takaperin), ja siitä lähtien tämä on vaivannut. Kyllä vituttaa kun ei voi treenata kunnolla.

Voltarenit ja kylmägeelit eivät ole juurikaan auttaneet, ja kortisonipiikki ei ole vaihtoehto.

Itselläni on tenniskyynärpään naapurivaiva eli golf-kyynärpää. Paras hoito on toki lepo, mutta koska tuo krooninen vaiva, niin ei se ikinä ilman leikkausta parane. Jos on suuri tarve kipeätä kättä treenata, niin kortisoonipiikki tai kunnon tulehduskipulääke kuuri vie kyllä kovimmat kivut pois. Kannattaa käydä lääkärillä hakemassa diagnoosi ja saat kunnon lääkkeet, millä saat kyllä suurimmat kivut pois. Kannattaa myös pohtia kyynärtuen ostamista, jos siitä on hyötyä. Mutta kuten mainittua, niin eipä nuo rispaantuneet jänteet parane kuin leikkaamalla ja vaihtamalla.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
En tiedä, mutta tätäkin ärsyttävämpää on joidenkin oman sukupuoleni edustajien tapa ähkiä ylikorostetusti, kuin huonossa aikuisviihde-elokuvassa. Aiheuttaa myötähäpeää ja häiritsee. Kuulostavatkohan ne yhtä nololta ja epäaidolta sängyssäkin?

Toi on kyl sellainen, että kun näkee/kuulee salilla, on aika vaikea yrittää pitää pokkaa ja tehdä sitä omaa sarjaa. Aiheuttaa ne miesten hirveät ähkimiset/karjumiset myötähäpeää, mutta naisten voihkinta on ihan omaa luokkaa.

Energian saannin tasapainottaminen on iso asia. Itse huomasin, että sai salitreeniin ihan uutta puhtia kun alkoi syömään välipalaa töiden jälkeen ennen treeniä. Banaani tai pähkinöitä hieman, niin alkoi puntti nousta paremmin ja saanu pari kiloa sillä karistettua.
 

Jeffrey

Jäsen
Energian saannin tasapainottaminen on iso asia. Itse huomasin, että sai salitreeniin ihan uutta puhtia kun alkoi syömään välipalaa töiden jälkeen ennen treeniä. Banaani tai pähkinöitä hieman, niin alkoi puntti nousta paremmin ja saanu pari kiloa sillä karistettua.

Hienoa kuulla, että homma kulkee! Ylipäänsä ravinnon saantia tulisia jakaa mahdollisimman tasaisesti. Periaatteessa alettaisiin olla aika optimeissa, mikäli pystyisi ruokailla noin kahden tunnin välein. Tietysti jos on tottunut ruokailemaan vain muutaman kerran päivässä, vaatii tämä aikamoista annoskokojen muutosta. Itse pyrin syömään lämpimän ruuan noin 2 tuntia ennen salitreeniä, ja puolisen tuntia ennen sitten välipalaproteiinia, hedelmää ja kahvia. Kesällä, kun kulutus oli valtava, söin mäkkärissä kaksi tuplajuustoa ja join ison kahvin ennen salille menoa. Valitettavasti nykyisessä elinympäristössäni ei oikein ole mahdollista tuota enää toteuttaa.
 

Scade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä itsekin kannatan tasapainoista syömistä päivän läpi. Säästää tuollakin sitten rahaa kun ei tarvitse kalliisiin ja kohtuu turhiin treenilatureihin tunkea rahaa, että pystyy treenin vetämään läpi. On se muutenkin parempi olo kun aineenvaihdunta käy tasaisilla kierroksilla koko päivän läpi ilman hirveitä ylä- ja alamäkiä. Itse tosin olen nyt välipalakokoja hieman pienentänyt ja lounasta ja päivällistä suurentanut kun tulot on taas vähän pienemmät ja pääsee kuitenkin nauttimaan kohtuu laadukkaasta ja edullisesta opiskeluruokalusta. Kokonaan en kuitenkaan jätä välipaloja pois.

Etten asiasta ihan täysin poikkeaisiniin todetaan, että nyt syksyllä on taas punttitreenit pyörähtäneet ihan mukavasti käyntiin. Kesällä tuli vähän himmailtua noiden kanssa kun käytännössä kaikki aika ja energia meni lajiharjoitteluun kestävyys ja tekniikka puolella. Kyllä huomaa, että kun tammikuusta ollaan tultu painossa parikymmentä kiloa alas (siirryin soudussa avoimesta luokasta kevyeen luokkaan) ja kesällä oli vielä taukoa punttitreenistä niin on kyllä paljon kadonnut voimista. Luotan kuitenkin siihen, että kohtuu nopeasti palaa voimatasot tässä syksyn aikana. Jos ei nyt ihan entiselleen niin ainakin sinne tuntumaan. Saa nähdä kuinka paljon vaikuttaa se, ettei voi päästää painoa enää pahemmin nousemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös