Monesko Mikko Rantanen? Kyllä kai top-20 joukossa luulis olevan?
Kai sen jutun voisi edes avata? Siinä jaotellaan joukkueet prospekti-osaston mukaan.
Monesko Mikko Rantanen? Kyllä kai top-20 joukossa luulis olevan?
Kai sen jutun voisi edes avata? Siinä jaotellaan joukkueet prospekti-osaston mukaan.
Meinasin tota aiempaa listaa. Ei tuolla HfBoardsillakaan ollut Mikosta mainintaa, ja alkuperäinen juttu maksumuurin takana. Ne siis avasin, tiedoksesi.
Ok. Eipä mittään sitten ja pahoittelut.
Meinasin tota aiempaa listaa. Ei tuolla HfBoardsillakaan ollut Mikosta mainintaa, ja alkuperäinen juttu maksumuurin takana. Ne siis avasin, tiedoksesi.
Suomalaiset Pronmanin listalla:
Laine 1st
Puljujärvi 3rd
Sebastian Aho 10th
Olli Juolevi 14th
Mikko Rantanen 17th
Julius Honka 54th
Kasperi Kapanen 58th
Vili Saarijärvi 64th
Aleksi Saarela 68th
Esa Lindell 74th
Ville Pokka 77th
Artturi Lehkonen 81st
Oli siellä ainakin eilen maininta, että Rantanen oli listan sijalla 17. Muuten oli kyllä omaan makuun aikast heikko tekele.
Myös tuo NHL-seurojen listaus oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Itse olisin rankannut helposti Arizonan Toronton edelle ja seuraavat kohdat ainakin itseä vähän ihmetytti:
Toronto has the best farm system in the NHL and it isn't close. Based on my prospect definitions, there are zero reasonable arguments for anyone to even be in the same conversation. There are at least 20 prospects in this system that would fit in many other teams' top 10.
Itse pidän nimenomaan kärkeä Torontossa todella kovana, mutta taso tippuu sitten TOP10:n jälkeen todella kovasti. Esim mainitulla Arizonalla on mielestäni huomattavasti parempi TOP11-20 osasto. Torontolla puuttuu loistavat pakkiprospectit käytännössä kokonaan, mutta Arizonalla löytyy kärkiprospecteja myös pakkien osalta. Makuasioita tietysti noi organisaatioiden rankkaamiset, mutta ei tuossa ainakaan mitään omasta mielestä mitään suurta kuilua ole Toronton ja esimerkkinä käytetyn Arizonan välillä.
Ketjun avauksessa näkyy hyvin tämä NHL-sirkuksen arvaamattomuus. Siinä kun 8 vuotta sitten käyttäjä @Barky ihan aiheestakin mehusteli Coyotesin valoisalla tulevaisuudella, todellisuus Utahissa onkin ihan jotain muuta. Tai no, on kai seuralla edelleen ihan hyvä tulevaisuus, mutta tuosta mainitusta syvästä 12 nuorukaisen prospect-poolista on 8 vuotta myöhemmin on jäljellä ainoastaan yksi pelaaja, Clayton Keller. Melkoinen kato on siis käynyt.Kun nyt oikein vastaavaa ketjua ei löytynyt, päätin itse tämän avata.
Tarkoituksena olisi pohtia NHL-joukkueiden prospect pooleja, eli lupausten määrää ja tasoa. Ketjussa voi mm. sommitella tulevaisuuden ketjumuodostelmia ja rankata eri joukkueiden tulevaisuuden tähtiä. Aloitan itse:
Näen parhaan prospect poolin sijaitsevan Arizonassa. Jos ei Coyotes lupausten tasossa ja määrässä aiemmin ollut ykkösenä niin kesän draftin jälkeen ainakin omasta mielestä johtaa selkeästi. Riveihin lisättiin kolme aivan valtavan potentiaalin omaavaa kaveria. Ykköskierroksen pickeillä haaviin tarttui Clayton Keller sekä Jacob Chychrun, ja toisen roundin varausvuoro vaihtui Tampan pakkilupaukseen Anthony DeAngeloon. Ennestään kovia lupauksia Arizonassa on mm. Dylan Strome, Max Domi, Anthony Duclair, Tobias Rieder, Brendan Perlini, Henrik Samuelsson, Nick Merkley, Jarred Tinordi, Christian Fischer ynnä muita. Nyt aavikolle varattiin neljä pakkia lisää ja tradettiin yksi joten valoisa tulevaisuus Kojooteilla tosiaan on.
Juuri tuolla toisaalla huutelin, että mielenkiintoista seurata näiden viime kausia rämpineiden joukkueiden kehitystä seuraavien vuosien aikana. Hieman eri vaiheessahan nämä tuossa edellisessä viestissä mainitut joukkueet menevät, ja ehkä samaan ryhmään voi nostaa jo Philadelphiankin?
MTL syksyllä 2027Vähän menee prospekteista sinänsä ohi, mutta kun tässä nyt vertaillaan, niin mites näette mahdollisen TOP6 hyökkäyksen ja TOP4 pakiston joukkueilla esim. 3 vuoden päästä kun ottaa huomioon muutkin organisaatiossa olevat (tai oletettavasti olevat) sopimuksen alaiset pelaajat?
Tämä on mielenkiintoinen nosto näiden kahden joukkueen väliltä. Lähteet kertovat, että mikäli Chicago ei olisi treidannut tuota 2021 ensimmäistä vuoroaan, jolla Columbus valitsi Sillingerin olisi Chicagon valinta osunut Jesper Wallstedtiin. Tiedä minkälainen perhosefekti tähän päivään olisi seurannut, jos tuota kauppaa ei olisi tehty? No sitä on nyt turha enää murehtia.Ps. Muutenkin näiden joukkueiden vertailu on mielenkiintoista, koska A) molemmat yrittävät ryhtiliikettä absoluuttiselta pohjalta ylöspäin? B) Yhteistä historiaa on mm. Seth Jones treidissä, jonka osina meille siirtyneillä pickeillä valittiin Cole Sillinger ja David Jiricek.
Vähän menee prospekteista sinänsä ohi, mutta kun tässä nyt vertaillaan, niin mites näette mahdollisen TOP6 hyökkäyksen ja TOP4 pakiston joukkueilla esim. 3 vuoden päästä kun ottaa huomioon muutkin organisaatiossa olevat (tai oletettavasti olevat) sopimuksen alaiset pelaajat?
CBJ syksyllä 2027
TOP 6 hyökkäys: Fantilli 22v, Lindstrom 21v, Johnson 24v, Gaudreau 34v, Marchenko 27v, Brindley 22v/Chinakhov 26v
TOP 4 puolustus: Werenski 30v, Jiricek 23v, Mateychuk 23v, Severson 33v
Montreal vaikuttaa olevan "stepin edellä" lähinnä siitä syystä että heidän jälleenrakennuksen ykkössentterinsä (N.Suzuki) on jo 25v, kun taas Chicagolla (Bedard), Columbuksella (Fantilli) ja Anaheimilla (Carlsson) vastaavat ovat vasta sen 19-20v.
Tässä ketjussahan on mukava hehkutella niitä omia lupauksia ja sitten 5v päästä naureskellaan, kun arviot menivät täysin vihkoon. Raakaa peliähän tuo pelaajien kasvattaminen on. Jokaisessa vaiheessa varauksen jälkeen karsiutuu reippaasti porukkaa. Osa ei saa edes sopimusta varanneen organisaation kanssa. Osa pärjää vielä junioreissa tai euroopassa, mutta AHL osoittautuu liian hankalaksi. Jäljelle jää se AHL tähtien joukko, joista suuren osan kohtaloksi koituu farmin ja NHL:n välinen hissiliike. Pelityyli ei toimi NHL:ssä, nopeus ei riitä tai yksinkertaisesti taso ei riitä. Tuosta sitten räpiköi läpi vielä se joukko joka on top6 pelaaja vielä AHL:n puolella, mutta NHL:ssä pelipaikka löytyy alemmista ketjuista ja sielläkin menestys on keskinkertaista. Nämä sentään menevät vielä halpoina syvyyspelaajina.
Tämä kahdeksan vuotta vanha viesti on hyvä pitää mielessä tässä, kun erilaisia odotuksia maalaillaan ilmoille. Toki saa innostua omista ja mikä ettei toistenkin nuorista lupauksista, mutta kilpailu pelipaikoista on niin kovaa, että vain pieni joukko varatuista pelaajista nousee tähtijoukkoon ja vakituiseen rooliinkin NHL-tasolle suurimmalla osalla tekee tiukkaa. Hyvänä todisteena nuo vuoden 2016 erilaiset hahmotelmat.