Mainos

Prospect Pools – NHL:n tulevaisuus

  • 48 212
  • 191

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Normaaliahan se on että Phillymiehet kuten me muutkin pidetään omia prospecteja parempina kuin mitä muilta löytyy. Suurin osa noistakin pojista on parikymppisiä eli kolmesta viiteen vuoteen menee ennen kuin voidaan todeta se mitä yleensä tapahtuu: mittava NHL-ura jää haaveeksi.
Kiistatta parhaat maalivahtilupaukset löytyy tietysti Bostonista. Nimet Vladar, Mcintyre sekä Subban tulee kaikumaan 2020-luvun pihapeleissä täällä kotosuomessakin. Harmi vaan että Subban taitaa matkata Aavikkorosvojen leipiin vuoden päästä mutta siinä on kasvamassa takuuvarma tähtivahti.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Voisinpa kirjoitella hieman syväanalyysia Panthersin lupausaltaasta. Listaan ensin oman mielipiteeni mukaisesti parhaat prospectit eri pelipaikoille. Sitten kerron vähän lisää tilanteesta. Mitat ovat eliteprospectista.

Vasemmat laiturit:

1. Lawson Crouse CAN 193cm 95kg 19v L
2. Connor Brickley USA 183cm 93kg 24v L
3. Dryden Hunt CAN 182cm 89kg 20v L
4. Jaroslav Kosov RUS 192cm 95kg 23v L

Oikeat laiturit:

1. Logan Shaw CAN 192cm 92kg 23v R
2. Juho Lammikko FIN 190cm 91kg 20v L
3. Joe Wegwerth USA 191cm 104kg 20v L
4. Chris Wilkie USA 180cm 91kg 20v R

Sentterit:

1. Jayce Hawryluk CAN 180cm 84kg 20v R
2. Henrik Borgström FIN 191cm 80kg 18v L
3. Denis Malgin SUI 175cm 80kg 19v R
4. Kyle Rau USA 173cm 81kg 23v L

Pakit:

1. Mike Matheson CAN 188cm 87kg 22v L
2. Ian McCoshen USA 191cm 99kg 20v L
3. Linus Hulström SWE 180cm 88kg 23v R
4. Thomas Schemitsch CAN 191cm 93kg 19v R
5. Mackenzie Weegar CAN 183cm 96kg 22v R
6. Michael Downing USA 188cm 93kg 21v L

Maalivahdit:

1. Samuel Montembeault CAN 191cm 87kg 19v L
2. Sam Brittain CAN 191cm 103kg 24v L

Tässä oman näkökulman mukainen NHL-rosterin kokoinen lista lupauksista. Eihän tuo kovin hehkeältä tosiaan näytä. Onneksi itse Panthersin runko on täynnä nuoria kavereita joita ei enää prospecteiksi lueta, kuten Barkov, Ekblad, Huberdeau ja McCann.

Kokoon on selvästi panostettu, kun listaamistani 20 kovimmasta lupauksesta 12 on 188cm tai enemmän. Crouse, Hawryluk ja Matheson tuolta nousevat esiin parhaiten. Näitä kolmea pidän varmoina NHL-pelaajina. Ensi kaudella ainakin Hawryluk ja Matheson Panthersin paidassa varmaan nähdään. Toivottavasti Crousellekin mahdollisuus kehittyä liigassa annetaan, sillä tuo CHL ei ole mielestäni paras paikka kiekollisesti kehittyä, kun pystyy fyysisyydelläänkiin dominoimaan. Crousesta odotan ykkös- tai kakkosketjun voimahyökkääjää, Hawrylukista kolmosketjun pistenikkaria ja Mathesonista top 4 pakkia.

Näiden kolmen jälkeen taso laskee jonkunverran. Siellä on ihan mielenkiintoisia nimiä, mutta tuskin heistä top 6 hyökkääjiä/top 4 pakkeja saadaan, Borgström ehkä. Shaw, Wegwerth, Lammikko, Borgström ja McCoshen ovat näistä lopuista ne todennäköisimmät NHL-uran tekevät kaverit aikalailla kokonsa puolesta. Tästä viisikosta kärkikenttiin näen vain Borgströmmillä mahdollisuudet. Rau, Malgin ja Wilkie ovat vähän pienemmän kokoisia kavereita, joilla riittää taitoa, mutta kuinka pitkälle asti? Jaroslav Kosov on pelannut KHL:ssä suunnilleen tuollaisella viiden pisteen kausivauhdilla, joten aika iso kysymysmerkki siperian mies on.

Dryden Hunt on ehkä mielenkiintoisin nimi itselleni koko lupauskatraasta. 1995 syntynyt varaamaton Hunt teki Floridan kanssa sopimuksen helmikuussa. Moni joukkue häntä yritti haaviinsa saada ja onneksi Florida tämän kilpailun voitti. Hunt oli ennen viime kautta tehnyt tasaisella tahdilla pisteitä WHL:ssä. Kaudelle 2015-16 Hunt siirtyi Moose Jaw Warriorsin riveihin ja pelasi komean läpimurtokauden. 72 peliä, 58+58 ja poffeissa vielä 10 peliä tehoilla 7+9. Voitti WHL:n maalipörssin, parhaan pelaajan palkinnon sekä sijoittui pistepörssissä toiseksi Toronton lupauksen Adam Brownin taakse. Hunt teki myös alkuvuodesta viiteen otteluun neljä hattutemppua, videokooste näistä maaleista löytyy juutuubista. Hunt on 182cm pitkä, ampuu vasemmalta ja on monipuolinen pelaaja. Eniten huomiota kiinniti miehessä ratkaisutaito. Olkookin vain WHL, mutta ajaa hyvin maalin lähelle ja kun hän tuohon p-pisteiden väliin pääsee, kädet eivät tärise, vaan laittaa yleensä kylmänviileästi sisään. Sijoitin hänet vasemmissa laitureissa kuitenkin viel Brickleyn taakse, sillä harppaus NHL-tasolle tulee olemaan paljon isompi kuin Brickleyllä, aika näyttää pystyykö Hunt sen ottamaan.

Linus Hulström pelasi hyvän viime kauden ja toivottavasti pystyy jatkamaan kehitystään. Uskon McCoshenista top 6 pakkia, ja jos tuosta Hulström, Schemitsch, Weegar, Downing nelikosta edes yksi NHL-pakki saadaan olen tyytyväinen.

Montembeaultilla on potentiaalia huipulle, mutta veskarit nyt aina ovat isoja kysymysmerkkejä, joten en rupea edes syvempään vielä miettimään tilannetta. Montembeault, Brittain, Fagerblom, Cowley, Stevens ja Bednard nyt noita veskalupauksia ovat.

Pari kovemman tason lupausta, joiden jälkeen hämärämpää, sieltä voi kuoriutua montakin kovaa jannua, tai sitten kaikki jäävät eurojyriksi, aika näyttää.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Eipä tuo Columbuksenkaan veskapooli paskempi ole ja siellä oikeastaan on näitä suhteellisen kovatasoisia lupauksia mielestäni kolme kappaletta (Korpisalo, Forsberg ja Dansk), joista kaksi on nostanut osakkeitaan aikalailla viime kaudella. Muutenkin Ohiossa tuo lupausosasto näyttää erinomaiselta, vaikka Rychel odotetusti pois kaupattiinkin.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Tässä ketjussahan on mukava hehkutella niitä omia lupauksia ja sitten 5v päästä naureskellaan, kun arviot menivät täysin vihkoon. Raakaa peliähän tuo pelaajien kasvattaminen on. Jokaisessa vaiheessa varauksen jälkeen karsiutuu reippaasti porukkaa. Osa ei saa edes sopimusta varanneen organisaation kanssa. Osa pärjää vielä junioreissa tai euroopassa, mutta AHL osoittautuu liian hankalaksi. Jäljelle jää se AHL tähtien joukko, joista suuren osan kohtaloksi koituu farmin ja NHL:n välinen hissiliike. Pelityyli ei toimi NHL:ssä, nopeus ei riitä tai yksinkertaisesti taso ei riitä. Tuosta sitten räpiköi läpi vielä se joukko joka on top6 pelaaja vielä AHL:n puolella, mutta NHL:ssä pelipaikka löytyy alemmista ketjuista ja sielläkin menestys on keskinkertaista. Nämä sentään menevät vielä halpoina syvyyspelaajina.

Mukava kuulla muitten näkemyksiä omista prospekteista ja toki aina ilo hehkuttaa Toronton varmasti breikkaavia kavereita. Hieno ketju.
 
Eipä tuo Columbuksenkaan veskapooli paskempi ole ja siellä oikeastaan on näitä suhteellisen kovatasoisia lupauksia mielestäni kolme kappaletta (Korpisalo, Forsberg ja Dansk), joista kaksi on nostanut osakkeitaan aikalailla viime kaudella.

Minusta taas unohdit sen kaikkien kovimman maalivahtilupauksen Columbuksen prospect poolista. Arvaatko kenestä on kyse? Hän on mielestäni potentiaalisempi ykkösmaalivahti NHL:ssä jonain päivänä kuin tuo mainitsemasi kolmikko. Vinkkinä todettakoon, että hänet mainittiin muutama viesti taaksepäin täällä.
 
Eikö edes Carter Hart joka oli kauden 2015-2016 kauden CHL paras maalivahti? Oho, enpäs huomannu kuka siellä kommentoi, painoarvo olikin 0.

Minusta Hart on tuon poruukan potentiaalisin maalivahti yhdessä Alex Lyonin kanssa. Toki näiden herrojen urat ovat ihan eri kohdassa, vaikka samoihin aikoihin ovat organisaatioon liittyneetkin.

Tuosta CHL:n parhaan maalivahdin palkinnosta muutama sananen. Kun katsoo ajassa tästä päivästä taaksepäin tuonne suunnilleen vuosituhannen vaihteeseen, niin voi todeta, että tuon palkinnon voittaneista hyvän NHL-uran ovat tehneet tai tekemässä kolme nimeä (Price, Allen, Ward). Noiden lisäksi jonkinlaisen NHL-uran ovat tehneet niin ikään kolme nimeä (Raycroft, Emery, Kuemper). Loput 11 nimeä (Blackburn*, Russo, Glass, Pogge, Chet Pickard, Murphy, Houser, Bartosak, Cooke, Desrosier, Hart) ovat sellaisia, jotka eivät pystyneet NHL:ään nousemaan tai eivät ole vielä niin pitkälle kehityksessään
* Blackburn toki nousi jo (liian?) nuorena NHL:ään ja ehti pelata kaksikin kautta kunnes joutui lopettamaan NHL-uransa jo 20-vuotiaana ja koko uransa kautta myöhemmin.

Maalivahtien kehittymisen ennustaminen on kyllä sama kuin pelaisi lottoa, joten liian pitkälle en ainakaan itse jaksa noita rankata keskenään. Phillyn osalta hyvää on kuitenkin se, että heillä on lukumäärällisesti useita "lottopalloja", joten hyvällä säkällä edes joku noista osuu. Sillähän ei ole loppujen lopuksi väliä, vaikka yhtä lukuunottamatta kaikki muut olisivat busteja. Kyllä minusta @Walkin illa tuossa pointtinsa oli, vaikkei sen toteaminen ääneen mitään lahjoja vaatinutkaan.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Minusta taas unohdit sen kaikkien kovimman maalivahtilupauksen Columbuksen prospect poolista. Arvaatko kenestä on kyse? Hän on mielestäni potentiaalisempi ykkösmaalivahti NHL:ssä jonain päivänä kuin tuo mainitsemasi kolmikko. Vinkkinä todettakoon, että hänet mainittiin muutama viesti taaksepäin täällä.

Piti oikein luntata, Merzlikinshän se on.
 
Piti oikein luntata, Merzlikinshän se on.

Jep, mielenkiintoista ettet noteeraa häntä mitenkään, vaikka olet Columbuksen fani/kannattaja/jotainsinnepäin. Enkä nyt millään muotoa yritä lytätä sinua. Kunhan totesin huomioni siitä, että näitä lupauksia noteerataan eri tavalla siellä ja täällä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Minusta Hart on tuon poruukan potentiaalisin maalivahti yhdessä Alex Lyonin kanssa. Toki näiden herrojen urat ovat ihan eri kohdassa, vaikka samoihin aikoihin ovat organisaatioon liittyneetkin.

Maalivahtien kehittymisen ennustaminen on kyllä sama kuin pelaisi lottoa, joten liian pitkälle en ainakaan itse jaksa noita rankata keskenään. Phillyn osalta hyvää on kuitenkin se, että heillä on lukumäärällisesti useita "lottopalloja", joten hyvällä säkällä edes joku noista osuu. Sillähän ei ole loppujen lopuksi väliä, vaikka yhtä lukuunottamatta kaikki muut olisivat busteja.
Näistä olen samaa mieltä, Hart itseäkin lämmittää eniten. Ei ole sellaista superlupausvahtia, mutta monta hyvää jotka varmasti kelpaisivat myös Pican Bostonillekin. Mutta kun noita on sen verta, niin eiköhän jonkun kohdalla osu taivaanmerkit kohdalleen ja pääsee luomaan NHL-uraa. Flyersilla loppuu molempien kassarien sopparit ensi kauden jälkeen, joten toinen lähtenee ja toinen jää. En usko, että haluavat mitään kaksipäistä maalivahtihirviötä Starsin tyyliin joihin uppoaisi lähemmäs kymmenen miljoonaa. Olisiko sitten Lyon/Stolarz tyrkyllä kakkosen tontille.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Jep, mielenkiintoista ettet noteeraa häntä mitenkään, vaikka olet Columbuksen fani/kannattaja/jotainsinnepäin. Enkä nyt millään muotoa yritä lytätä sinua. Kunhan totesin huomioni siitä, että näitä lupauksia noteerataan eri tavalla siellä ja täällä.

No kaikkea ei voi muistaa, vaikka NHL:ää mielestäni suhteellisen tiiviisti seuraan. Sinänsä tietysti noloa, että seuraa paria joukkuetta ja ei muista toisen niistä kovimpia maalivahtilupauksia. Toisaalta näin nopealla katsomisella Merzlikins ei ole tehnyt Columbuksen kanssa sopimusta (mistä tämä unohdus pitkälti varmaankin johtui) ja on kiinnitetty kahdeksi tulevaksi kaudeksi Sveitsiin eikä sopimuksessa ole ainakaan lehtitietojen mukaan pykälää, jonka perusteella saisi vapaasti siirtyä NHL:ään. Mihinkäs asti tällaisten europelaajien oikeudet pysyivätkään NHL-seuroilla?

Olen tainnut aikaisemmin kuitenkin kirjoitella, että Columbuksen lupausosasto on erittäin hyvällä mallilla oikeastaan kaikilla osastoilla ja olen ihmetellyt esim. Hockey's Futuren ym. listauksia Blue Jacketsin lupausaltaan osalta, kun ovat olleet näissä kovin alhaalla. Mielestäni Columbuksen altaassa on sekä leveyttä että laatua erittäin mukavasti, vaikka Rychel kaupattiinkin pois. Nyt vielä lisäyksenä PLD, joka toivottavasti näyttää ihmettelijöille närhen munat sekä Abramov. Nykyisellään ehkä tuo pakisto on se heikoin osa-alue lupausten osalta, mutta toisaalta sielläkin keihäänkärki Werenski on ehkä yksi kovimmista puolustajalupauksista koko liigassa. Koska koko pakiston runko on nuori, Columbuksella ei kuitenkaan noilta osin ole mitään erityistä kiirettä tällä hetkellä.
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Tulee varmasti kymmenen vuoden päästä virne naamalle, kun lukee takaisin näitä veskarilupausten hehkutuksia, ja joku näistä lupauksista kuitenkin toimii Saipan luukunaukojana :) Enkä tarkoita mitenkään pahalla ja etteikö spekuloida saisi, mutta tuskin hirveän moni näistä täällä hehkutetuista kovin huikeaa uraa tekee, sen verran kysymysmerkkejä kun nämä maalivahdit aina sattuvat olemaan. Voin olla väärässäkin. Yleensä olen. Itse maalivahtilupauksista jalustalle nostaisin Sorokinin ja Husson.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nykyisellään ehkä tuo pakisto on se heikoin osa-alue lupausten osalta, mutta toisaalta sielläkin keihäänkärki Werenski on ehkä yksi kovimmista puolustajalupauksista koko liigassa.

Kyllä tuolta pakistostakin löytyy Werenskin lisäksi 5-6 varsin kovaa lupausta, joten vaikka se on ehkä Columbuksen heikoin osa-alue niin liigan tasolla se on mielestäni yksi parhaista. Varsinkin jos otetaan nuo nuoret, 21-22 vuotiaat Jones ja Murray, huomioon. Edelleen kyllä ihmetyttää miksi Columbus halusi ilmaiseksi eroon Paliottasta. Toki pelipaikka olisi ollut todella tiukassa, mutta olisi luullut, että joku tiimi olisi hänestä jotain maksanutkin.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kyllä tuolta pakistostakin löytyy Werenskin lisäksi 5-6 varsin kovaa lupausta, joten vaikka se on ehkä Columbuksen heikoin osa-alue niin liigan tasolla se on mielestäni yksi parhaista. Varsinkin jos otetaan nuo nuoret, 21-22 vuotiaat Jones ja Murray, huomioon. Edelleen kyllä ihmetyttää miksi Columbus halusi ilmaiseksi eroon Paliottasta. Toki pelipaikka olisi ollut todella tiukassa, mutta olisi luullut, että joku tiimi olisi hänestä jotain maksanutkin.

Tämä mennyt täysin ohi, siis pakki-Paliotta on CBJ:n osalta mennyttä kalua? Kyllähän Paliotalta odoteltiin läpimurtoa, mutta taisi valahtaa Monstereidenkin hierarkiassa niin alas ettei NHL ollut enää mikään vaihtoehto.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tämä mennyt täysin ohi, siis pakki-Paliotta on CBJ:n osalta mennyttä kalua? Kyllähän Paliotalta odoteltiin läpimurtoa, mutta taisi valahtaa Monstereidenkin hierarkiassa niin alas ettei NHL ollut enää mikään vaihtoehto.
Tosiaan oli kyllä vaikea löytää tietoa Paliotan osoitteesta, sen verta hiljaisuudessa homma hoidettu ja olihan Paliotta vielä Monstereiden sivuilla vielä rosterissakin, NY Rangersiin siis vei Michalin tie 2-way sopparilla. Näyttihän tuo pakkiprospektiosasto aika täydeltä ja Gabriel Carlsonia otaksutaan LEMiin ensi kaudeksi niin tilaahan sinne oli tehtävä, ilmeisesti.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tulee varmasti kymmenen vuoden päästä virne naamalle, kun lukee takaisin näitä veskarilupausten hehkutuksia, ja joku näistä lupauksista kuitenkin toimii Saipan luukunaukojana :) Enkä tarkoita mitenkään pahalla ja etteikö spekuloida saisi, mutta tuskin hirveän moni näistä täällä hehkutetuista kovin huikeaa uraa tekee, sen verran kysymysmerkkejä kun nämä maalivahdit aina sattuvat olemaan. Voin olla väärässäkin. Yleensä olen. Itse maalivahtilupauksista jalustalle nostaisin Sorokinin ja Husson.
Mulle riittää, että vähintään yksi näistä "hehkuttamistani" loisi jokseenkin hyvän uran Flyersin paidassa :). Kaikki muut saavat bustata, kuten @Mängimies mainitsi.

Odotellaan hiljaa, niin hyvä tulee.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Kyllä tuolta pakistostakin löytyy Werenskin lisäksi 5-6 varsin kovaa lupausta, joten vaikka se on ehkä Columbuksen heikoin osa-alue niin liigan tasolla se on mielestäni yksi parhaista. Varsinkin jos otetaan nuo nuoret, 21-22 vuotiaat Jones ja Murray, huomioon.

Jones ja Murray eivät taida oikein millään mittarilla olla enää "lupauksia" muutoin kuin ehkä tosiaan ikiensä puolesta. Jonesilla alkaa jo neljäs täysi kausi NHL:ssä ja Murraykin olisi todennäköisesti ilman loukkaantumisia pelannut jo lähes kolme täyttä kautta. Lisäksi kellottivat viime kaudella koko joukkueen eniten ja neljänneksi eniten jääaikaa per ottelu. Kuuluvat siis nähdäkseni selvästi jo joukkueen runkopelaajiin, kuten edellä totesin. Itse en näitä puolustajalupausaltaita osaa sillä tavalla arvottaa, että osaisin sanoa, miten Columbuksen lupausosasto Werenskin jälkeen suhteutuu muiden joukkueiden vastaaviin. Joka tapauksessa nämä eri listaukset ovat etenkin näiden lupausten osalta yleensä aika pitkälti katsojan silmissä. Kuten täälläkin on moneen otteeseen todettu, puolustajat "kypsyvät" keskimäärin hitaammin kuin hyökkääjät, joten näissä arvioissa on puolustajien osalta vielä enemmän tulkinnanvaraa kuin hyökkääjien. Joka tapauksessa esim. tässäkin ketjussa viitattu Bleacher reportin listaus tämänvuotisen varaustilaisuuden jälkeen, jossa Columbuksen lupausallas on arvioitu liigan kolmanneksi parhaaksi, on nähdäkseni oikeansuuntainen.
 

BeAGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Tappara
Kaikki riippuu myös siitä, miten katsojan silmissä prospect poolsit painottuvat. Kumpi on tärkeämpää määrä vai laatu? Omissa silmissä painotan enemmän määrä kuin laatua.
Ensimmäisestä asiasta olen osittain samaa mieltä. Avalanchella ei tunnu olevan juurikaan kunnon lupauksia, mutta en sijoittaisi Avalanchen paikkaa yhtään alemmaksi kahdesta syystä: Rantanen ja Meloche.

Esimerkiksi tässä tapauksessa Colorado minun mielestäni kuuluu liigan huonoimpiin prospect pooleihin, koska Rantasen, Melochen ja kumppaneiden jälkeen taso tippuu valtavasti, eikä kunnon lupauksia enää löydy.
 
Kokonaisuudessaan prospect poolista Blackhawksin kohdalla löytyy useampia potentiaalisia bottom 6-pelaajia sekä alempien parien puolustajia, mutta pari helmeäkin siellä on seassa. Loppuun heitän vielä ennustuksen, jossa väitän, että kauden aikana vakituisen NHL-paikan lunastavat Tyler Motte, Nick Schmaltz sekä Ryan Hartman. Vince Hinostrozalle annan pienen sauman murtautua kokoonpanoon, mutta ei ole minun mielestä vielä valmis pelaamaan pidempää ajanjaksoa ylhäällä.

Mikä tuosta Mottesta tekee niin erikoisen, että uskaltaa ennustaa heti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan vakituista NHL-paikkaa? Kyseessäh kun on tuollainen kääpiön (n. 175cm) kokoinen yliopistohyökkääjä. Pelasi kieltämättä hienon kauden Michiganissa, mutta aivan varmasti tehosaldossa näkyy noiden huippuhyvien (Compher&Connor) ketjukavereiden ansiot. Toimii tottakai myös toisinpäin eli kaksikko hyötyi Motten taidoista, mutta kyllä itse suhtautuisin varauksella Motten NHL-uraan. Kertoo toki sekin omalta osaltaan Chicagon nykyisen poolin ohuudesta, että Motte lukeutuu tuon porukan kirkkaimpiin lupauksiin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mikä tuosta Mottesta tekee niin erikoisen, että uskaltaa ennustaa heti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan vakituista NHL-paikkaa? Kyseessäh kun on tuollainen kääpiön (n. 175cm) kokoinen yliopistohyökkääjä. Pelasi kieltämättä hienon kauden Michiganissa, mutta aivan varmasti tehosaldossa näkyy noiden huippuhyvien (Compher&Connor) ketjukavereiden ansiot. Toimii tottakai myös toisinpäin eli kaksikko hyötyi Motten taidoista, mutta kyllä itse suhtautuisin varauksella Motten NHL-uraan. Kertoo toki sekin omalta osaltaan Chicagon nykyisen poolin ohuudesta, että Motte lukeutuu tuon porukan kirkkaimpiin lupauksiin.

Perustan oman arvaukseni/ennustukseni pitkälti siihen mitä olen raporteista lukenut eli omat havainnot ovat aika vähissä. Toki muutaman ottelun näin häneltä toukokuussa MM-kilpailuissa, joskin pelasi aika pienessä roolissa.

Tyler Motte ei ole säihkyvä taitopelaaja, mutta ei ole myöskään mikään puukäsi. Lyhyt kaveri, niin kuin mainitsit, mutta oli ainakin yliopistossa sekä AHL:ssä tunnettu siitä, että on kokoisekseen erittäin vahva sekä uskaltaa pelata iholla ja mennä sota-alueelle. Hyökkäyspään vahvuuksia ovat sitten mainio laukaus ja se verkko todellakin heiluu, kun paikan saa. Ja on aivan jäätävän nopea luistelija, siis aivan jäätävä.

Blackhawksilla on todella suuri puute vasemmista laitahyökkääjistä ja jotta pääsee Quennevillen systeemiin sisään, täytyy pelata niin kuin Quenneville haluaa. Q ei katsele suurella ilolla, jos hyökkääjä ei osaa puolustaa, jos kyseessä ei ole todellinen game breaking-talentti, kuten esimerkiksi Patrick Kane tai Artemi Panarin. Tyler Motte osaa puolustaa ja on raporttien mukaan erittäin fiksu molempiin suuntiin, sitä valmennusjohto Chicagossa arvostaa.

Motte tuskin aloittaa kauttaan Blackhawksissa, mutta uskon, että kauden edetessä murtautuu kokoonpanoon. Yliopistossa pelasi hyvien ketjukavereiden kanssa ja AHL:ssä taisi pelata Keron sekä Hinostrozan kanssa, jotka olivat viime kaudella erinomaisia Rockfordissa, joten ihan oikein pienellä varauksella pitäisikin suhtautua ensi kauden odotuksiin Motten kohdalla. Omissa hahmotelmissani pistäisin Motten kolmosketjuun Krügerin sekä Hossan kanssa tuoden hieman offensiivisuutta ketjuun ilman, että ketjun puolustaminen kärsisi.

Suhtaudun todella optimistisesti tämmöisiin fiksuihin pelaajiin, jotka osaavat tehdä maaleja sekä puolustaa. Välillä turhankin, mutta ennustus on aina ennustus. Blackhawksilla on käynyt tuuri näiden omien myöhempien kierroksien varauksien kanssa, joten sitä täytyy jatkaa, jos tällä corella menestystä vielä janotaan.

Täytyy myös huomioida se, että valmennusjohdolta saatujen tietojen mukaan Blackhawks antaa nuorille kunnon mahdollisuuksia päästä rosteriin ja siellä on hyökkäyksessä periaatteessa viisi paikkaa vapaana. Motte on mielestäni yksi potentiaalisimmista pelaajista, joka paikan voi ottaa. Kilpakumppanit ovat Desjardins, Schmaltz, Panik, Hinostroza, Kero, Hartman, Lundberg, Rasmussen, Mashinter sekä Tootoo. Joku saattoi unohtua, mutta siellä on kyllä paikkoja auki. Desjardins sekä Schmaltz lienevät noista tosin ne varmimmat kokoonpanopelaajat kauden avauksessa.
 
Viimeksi muokattu:
Jo ketjun avausviestissä esiin nostettu Arizonan prospect pool on minunkin papereissani kaikkein kovin. Ja saivat vielä yhden kovan palasen lisää kun hankkivat Lawson Crousen Floridasta. Kyllä allaolevasta porukasta kelpaa koulia tulevaisuuden huippujoukkuetta:

Domi - Strome - Duclair
Crouse - Keller - Merkley
Perlini - Dvorak - Fischer
Martinook - MacInnis - Garland
Bunting - Dauphin - Samuelsson
Karlsson - Gaudet - Lööke

Chychrun - DeAngelo
Tinordi - Dineen
Capobianco - Wood
Mayo - Samuelsson
Mermis - Hache

Hyökkäys on nimien puolesta jäätävän kova, etenkin keskeltä. Otin nyt Domin, Duclairin ja Martinookin mukaan, vaikka pelaavatkin jo säännöllisesti NHL:ssä. Kuitenkin heillä vasta rookiekausi takana. Puolustus ei yllä hyökkäyksen tasolle, mutta silläkin osastolla Chayka on tehnyt hyvää duunia hankkimalla organisaation lupaavimmat puolustajat tänä kesänä.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Jo ketjun avausviestissä esiin nostettu Arizonan prospect pool on minunkin papereissani kaikkein kovin. Ja saivat vielä yhden kovan palasen lisää kun hankkivat Lawson Crousen Floridasta. Kyllä allaolevasta porukasta kelpaa koulia tulevaisuuden huippujoukkuetta:
----
Mayo - Samuelsson
---
Hyökkäys on nimien puolesta jäätävän kova, etenkin keskeltä. Otin nyt Domin, Duclairin ja Martinookin mukaan, vaikka pelaavatkin jo säännöllisesti NHL:ssä. Kuitenkin heillä vasta rookiekausi takana. Puolustus ei yllä hyökkäyksen tasolle, mutta silläkin osastolla Chayka on tehnyt hyvää duunia hankkimalla organisaation lupaavimmat puolustajat tänä kesänä.

Mielenkiintoista nähdä miten Coyotes onnistuu mittaamaan prospecteistaan potentiaalin irti. Ainakin tällä hetkellä sekä laatua että määrää on tajuttoman paljon, mutta kai sieltä kannattaa treideissäkin siirrellä osaa hyökkääjistä, sillä kehittymistä edistävät näytönpaikat ja pelipaikat ovat kiven alla. Pelkkä saman ikäisten prospectien haaliminenkaan ei pidemmällä tähtäimellä ole hyväksi joukkueelle. Ehkä se Chayka on vihdoin saanut pooliin riittävästi leveyttä. NHL kokemusta Killer D'sin lisäksi on kokonaisen kauden verran myös työteliäällä ja luotettavalla Martinookilla sekä lyhyempiä stinttejä Gaudetilla, Dauphinilla ja Samuelssonilla. Strome ja Dvorak todennäköisesti murtautuvat kokoonpanoon ensi kaudella ja pienet on myös Crousen mahdollisuudet nousta show'n puolelle heti.

Philip Samuelsson vaihtoi muuten kesällä maisemaa Montrealin suuntaan.

Ja pakkipuolelta pitää muistaa, että näiden prospectien edessäkin vääntää jo vakio NHL naamoina 23v Connor Murphy, 25v Oliver Ekman-Larsson, sekä 26 vuotiaat Michael Stone, Kevin Connauton ja Luke Schenn, eli heilläkin on kaikilla pelivuosia vielä useita jäljellä. Pakkipari Murphyllä ja OEL:illä on vielä muutama vuosi aikaa saavuttaa se ihan täysi potentiaalinsa pelaajina.

Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa Coyotesin GM:ien kärsivällisyydelle, vaikka talouspuoli, muuttohuhut ja tarve menestyä "väkipakolla" ovat kummitelleet taustalla jo kauan. Hyvää duunia Maloneyltä ja uudelta GM:ltä Chaykalta. Jollain NHL sivuilla oli muuten juuri äsken jotain mainintaa siitä ettei NHL liigaa haittaa vaikka Coyotes haalii itselleen Prongereita, Bollandeja ja Datsyukkeja capi täytteeksi ja napsii prospecteja siinä sivussa. Ilmeisesti nämä liikkeet ovat muiden joukkueiden fanien silmissä aiheuttaneet vähän närää.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Corey Pronman listasi NHL:n 120 kovinta prospectia, eli maksimissaan 25 ottelua yhdellä kaudella tai 50 matsia yhteensä pelannutta pelaajaa. Patrik Laine on koko listan ensimmäinen, Puljujärvi kolmas ja Ahokin mahtuu nipinnapin top-kymppiin. Saros on veskareista kolmantena.

Koko listaa en nopealla googlaamisella löytänyt, joten esimerkiksi Juolevin sijoitus jäi epäselväksi. HFboardsille oli kuitenkin kerätty muutamia poimintoja.
1. Patrik Laine
2. Auston Matthews
3. Jesse Puljujarvi
4. Dylan Strome
5. Mitch Marner
6. Clayton Keller
7. William Nylander
8. Pierre-Luc Dubois
9. Matthew Tkachuk
10. Sebastian Aho
11. Alex Nylander
12. Zach Werenski
13. Matthew Barzal

16. Daniel Sprong

25. Kyle Connor

29. Brayden Point

40. Brock Boeser

82. Jimmy Vesey

100. Zach Senyshyn (from 53 last year)

104. Anthony DeAngelo (from 50 last year)

Goalies

1. Andrei Vasilevskiy
2. Matt Murray
3. Juuse Saros
4. Ilya Samsonov
5. Ilya Sorokin

Vähemmän yllättäen Torontolla on pullat aika hyvin uunissa. Sijat 2., 5. ja 7. ovat kaikki Leafsin prospecteja. Toki todennäköisesti kaikki kolme lakkaavat olemasta prospecteja ensi kauden aikana, mutta juuri tällä hetkellä nimilista on vakuuttava.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Corey Pronman laittoi NHL:n prospectiosastot paremmuusjärjestykseen ja tuo lista on nähtävissä täältä ilmaiseksi: Ranking every NHL team by prospect pipeline - ABC News

Penguins odotetusti listan häntäpäässä (sijalla 27.). Viime vuosina ei ole paljoa ollut kärkipään pickejä käytössä ja sitten sieltä on valmistunut NHL:ään niitä parempia lupauksia, ja ne näkyvät heti tällaisissa prospectiosastojen tarkastelussa. Nykyisyys ja lähitulevaisuus on kuitenkin valoisa ja se on tärkeintä.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ei ole paljon pakeilla asiaa Pronmanin listan kärkisijoille. Kertooko sitten siitä, että pakkien kehitystä on vaikeampi arvioida vai vain siitä, ettei tarpeeksi kovia lupauksia vain ole ollut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös