Mainos

Presidentti hajottaa eduskunnan -countdown

  • 33 052
  • 366

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Koska kaikki poliitikot edustavat jotakin intressiryhmää, niin pelkistettynä se on kai sitten ymmärrettävä niin etteivät poliitikot voi ajaa yhteistä etua milloinkaan. Porvarit riistävät yleisen käsityksen mukaan duunareita ja vasurit puolestaan yrityksiä. Sitten sinne välimaastoon sijoittuvat persujen kaltaiset puolueet, jotka omien sanojensa mukaan ajavat suomalaisten asiaa, mutta tekevät sitäkin ainoastaan omasta näkökulmastaan ja lähtökohdista. Siitä miten he määrittelevät "suomalaisuuden". Se ei välttämättä istu sinällään tähän reilun 5 miljoonan ihmisen kansakuntaan.

Perussuomalaiset ovat siinä mielessä hyvässä asemassa etteivät ole koskaan olleet vallankahvassa, joten ilman menneisyyttä on hyvä heitellä kehiin mitä sylki milloinkin suuhun tuo. Kukaan ei tiedä suurista linjauksista muuta kuin, että EU on paholainen ja maahanmuuttoa tulee tiukentaa.
 

Viljuri

Jäsen
[...] Perussuomalaiset ovat siinä mielessä hyvässä asemassa etteivät ole koskaan olleet vallankahvassa, joten ilman menneisyyttä on hyvä heitellä kehiin mitä sylki milloinkin suuhun tuo. Kukaan ei tiedä suurista linjauksista muuta kuin, että EU on paholainen ja maahanmuuttoa tulee tiukentaa.

Eiköhän kuitenkin kysymys ole SMP:n seuraajapuolueesta, ja hyvän käsityksen mahdollisesta perussuomalaisten hallitustaipaleesta saisi Urpo Leppäsen toiminnasta ministerinä, hänhän lupasi mm. poistaa työttömyyden kuudessa kuukaudessa.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Soini on osaavampi kuin Leppänen, mutta kyllähän perussuomalaisten kannattajien moraalinen taso on sellainen, ettei mitenkään helppoa hallitustaivalta voisi ennustaa. Kaikenpuolinen tietämättömyyteen perustuva ennakkoluuloisuus ja omien näkemyksien validiteetin yliarvioiminen on kuitenkin ihmisen suurin mahdollinen puute.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ilmoittiko Soini KMS:ltä saadut tuet oma-aloitteisesti ennen kun asia tuli muuten julkisuuteen? Ai niin, persuille annettu tuki onkin vastikkeetonta, mutta muiden ei.

Kun et vastannut, että kuinka paljon Soini näitä tukia sai, niin päätin sähköpostitse kysyä mieheltä itseltään. Lyhyt ja ytimekäs vastaus:


"En ole saanut KMS-tukea.

TS

Samalla linjalla jatketaan."


Kyllä minä uskon tuohon niin kauan, kuin lyödään jotain todistetta tiskiin.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Voiko vaaleja ostaa?

Otsikon kannalta oikeasti tärkein kysymys on, että voiko vaaleja ostaa? Miettimättä sen pidempää asiaa, voisi helposti tulla siihen lopputulokseen, että totta kai - rahallahan saa ostettua mitä vaan. Kuitenkin, jos pysähtyy hetkeksi miettimään ongelmaa, niin voi tulla yllättäviä ratkaisua.

Koko tukeminen pitää sisällään valtavan endogeenisen ongelman:
Hyvät ehdokkaat saavat rahat (miksi tukija antaisi rahaa ehdokkaalle, joka ei mene läpi), joten on hankala sanoa, että pääsikö henkilö/puolue läpi sen takia, että oli oikeasti hyvä vai sen takia hän "osti" ääniä. Asiaa on itse asiassa tutkittu. Tulokset ovat se suuntaiset, että vaalibudjetin kasvattaminen ei juuri tuo lisä-ääniä. Sinänsä hauska juttu, ainakaan tämän perusteella ei voi vaaleja ostaa.

Mitä tulee tähän jatkoajan viralliseen huumoriinveikooon, eli TV:hen, niin hänhän on tyypillinen demari. Hänelle tuntuu olevan käsittämätön ajatus, että ihmiset voivat ajatella eri tavalla tai että saamaan tavoitteeseen voi päästä eri tavalla. Ne kaikki, jotka eivät täydellisesti allekirjoita TV:n yhteistä etua tai tekevät asioita eri tavalla, ovat vääräoppisia - oman edun ajajia. Mut joo, jatka vain - piristät mukavasti päivää
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp

Tiiraappa sitä kalkulaattorias uudestaan, oli oletuksesi piirunverran pielessä. Isommalla rahalla saa ammattitaitoisemmat imagonluojat valehtelemaan tavan kansalle puolueen/ehdokkaiden missiosta ja päämääristä, jotta sen mandaatin saa, vrt. sisällyksettömät sloganit, kuten "vastakkain asettelun aika on ohi", kun tällä sloganin omineella regiimillä asia on juuri päinvastoin. Tilanteessa missä esim. kolmen suurimman erot olivat hiuksenhienoja prosentuaalisesti, on enemmän kuin oletettavaa, että iso raha sai ostamansa poliitikon irvikuvakkeet läpi tällä pienellä, mutta ratkaisevalla rahallisella panostuksella. Luonnollista tietenkin on, että kukaan ei myönnä eikä tunnusta tekojaan, saati vedä niistä tarvittavia johtopäätöksiä, koska siihen hommaan tarvittaisiin selkärankaa ja miestä, eikä tunnetusti kenestäkään nykyisessä valtaklikistä siihen ole.

Kaksikymmentä vuotta, kaksi porvarihallitusta ja molemmilla kerroilla yhteiskunta selvitystilassa, enempää liene turha sanoa, siinä se on kaikkien ihailtavana.

Tästä johtuen, suurin ongelma tässä maan kammottavassa tilassa ei kuitenkaan ole kykyhallitus suokuseskelijoineen, vaan hirvittävään alennustilaan vajonnut demarileiri, aatteeton ja päämäärätön ja yhtä halukas pelinpolitiikkaan kuin kyky ja suokustakin.

koomisena koen täälläkin jopa hallituksen hajottamista vastaan esitettynä argumenttina, että näiden rosvojen pitäs jäädä laatimaan uusia pelisääntöjä demokratian pelastukseksi, ei hyvää päivää, pukki kaalimaan vartijana kuulostaa pikku kähminnältä tämän rinnalla. Onneksi läheskään koko paska ei ole vielä esiin revitty, toivoa sopii, että se sieltä esiin tuodaan, että suomea hallitseva mafia saataisiin esiin ja nurin, ettei tyhminkään enää kehtaa noita rosvoja puolustaa ja tekojaan oikeuttaa mukamas kyvyttömyydellään nähdä asiain tila toditusaineiston valossa. Etiikastahan on turha näissä piireissä edes mainita, luulevat vaan että jotain syötävää entisestä neuvostoliitosta on se.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Koska akateemisuus merkitsee jossain määrin myös asiantuntijuutta ja se painaa tässä yhteydessä enemmän kuin demaritausta.

Sinun mielestäsi varmaan noin. Itse näen tässä selvää tarkoitushakuisuutta. Ei liene sattumaa, että esimerkiksi demareiden puoluesihteeri Korhonen siteeraa nimenomaan Paloheimoa, kun esittää Vanhasen eroa vaativia teesejään?

Akateemisuus edustaa asiantuntijuutta eittämättä silloin, kun sen tarkoituksena on akateeminen puhtaus eli objektiivisuuteen tähtääminen. Mutta kuten kirjoitin, on syytä tässä tapauksessa vahvasti epäillä, ovatko puheenvuoroja käyttäneet tiedemiehet vai demarimyönteiset henkilöt, jotka työskentelevät tiedemiehinä.

Se nyt ei yllätä ketään, että demarilehdistö ei tästä haloota nosta. Päinvastoin, sehän juuri tuo esiin näitä demaritieteilijöitä. Mutta toivoisin räväkämpää esiintuloa porvarimedialta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mitä tulee tähän jatkoajan viralliseen huumoriinveikooon, eli TV:hen, niin hänhän on tyypillinen demari. Hänelle tuntuu olevan käsittämätön ajatus, että ihmiset voivat ajatella eri tavalla tai että saamaan tavoitteeseen voi päästä eri tavalla. Ne kaikki, jotka eivät täydellisesti allekirjoita TV:n yhteistä etua tai tekevät asioita eri tavalla, ovat vääräoppisia - oman edun ajajia. Mut joo, jatka vain - piristät mukavasti päivää

Pers-suomalainen, ymmärtääkseni Veikko on pers-suomalainen (joskin taustalla jotenkin oudosti tuntuisi ohuokuvan suorastaan SKDL:läinen henki). Tokihan täällä JA:ssakin oikeiston erottaa vasemmistosta ajattelun avarasta pluralismista, jopa Tavja, anteeksi, Tarja, tuo yleensä niin punainen vaate tuo esiin vain suorastaan herrasmiesmäisen objektiivisuuden JA:n sankoissa sinimustissa riveissä. Ei voi kuin ihailla sitä avarakatseisuutta.
 

kovalev

Jäsen
Eilisessä Pressiklubissa naistoimittaja heitti mielestäni ihan hyvän pointin. Eli vapaasti lainattuna: Kansainvälisen talouskriisin vuoksi ei ole mahdollista eikä aikaa järjestää uusia vaaleja, mutta kansanedustajien kolmen kuukauden kesäloma oli kyllä mahdollista viettää normaalisti aivan kaikessa rauhassa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Pieni arvausleikki tähän aamuun. Kenen sanoja:

- Hyvä, että tällekin saadaan pelisäännöt. Tähän asti sitä ei ole pidetty millään tavalla paheksuttavana, ja siksi olen itsekin näin tukituotteita kaupungille myynyt

Eipä ole montaa muutakaan asiaa paheksuttavana ennen pidetty, mutta nyt pidetään. Ja jos on itsekin paheksuttavia tehnyt, niin kannattaako sitten leikkiä jotain kirkasotsaista demokratian puolustajaa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun poliittinen eliitti näyttää vallan haluttomalta karsimaan itseään varten rakennettuja korruptioverkkoja, olisi syytä pohtia virkamieshallituksen nimeämistä vaalikauden loppuajaksi. Näin vältyttäisiin "kalliilta" vaalien uudelleenjärjestämiseltä ja mitä niitä muita tekosyitä olikaan heitelty. Virkamieshallitusta on historiassa käytetty mm. juuri silloin kun poliitikot itse eivät kykene tai halua tekemään päätöksiä jossain hankalassa aiheessa.

Vihreät asettuvat vaa'ankieliasemassaan asentoon Cancel, Vanhanen saa epäluottamuslauseen, hallitus kaatuu ja presidentti nimittää virkamieshallituksen tunnustelijaksi Osmo Soininvaaran.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Eilisessä Pressiklubissa naistoimittaja heitti mielestäni ihan hyvän pointin. Eli vapaasti lainattuna: Kansainvälisen talouskriisin vuoksi ei ole mahdollista eikä aikaa järjestää uusia vaaleja, mutta kansanedustajien kolmen kuukauden kesäloma oli kyllä mahdollista viettää normaalisti aivan kaikessa rauhassa.

Jep. Kansantalouden kannalta olisi ollut parempi ratkaisu polttaa kaikilta lomat, että saadaan maksimoitua tulot näin laman aikaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Koska kaikki poliitikot edustavat jotakin intressiryhmää, niin pelkistettynä se on kai sitten ymmärrettävä niin etteivät poliitikot voi ajaa yhteistä etua milloinkaan.

Politiikka on konflikti päämääristä. Jollei ole tätä tilannetta, ei tarvita politiikkaa, vaan voidaan "hoitaa yhteisiä asioita". Koska "yhteisten asioiden hoitoa" tai "yhteistä asiaa" ei ole, tarvitaan politiikkaa. Tämä nyt on ihan politiikan perusmääritelmä; itseäni harmittaa poikkeuksetta, kun tästä jostain mössöstä eli yhteisten asioiden hoidosta (mihin puheeseen toki parlamentaarikotkin jne. syyllistyvät, ja on kaiken maailman Vastakkainasettelun aika on ohi -puhetta joka puolelta, ei kannata tarttua tähän sloganiin, kun se on vain esimerkki). Tämä hämärtää koko perusasetelman. Politiikkaan kuuluvat erilaiset intressiryhmät ja erimielisyydet päämääristä, vaikka keinot voisivat ollakin yhteneväiset.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eipä ole montaa muutakaan asiaa paheksuttavana ennen pidetty, mutta nyt pidetään. Ja jos on itsekin paheksuttavia tehnyt, niin kannattaako sitten leikkiä jotain kirkasotsaista demokratian puolustajaa.
Pitäisiköhän alkaa varmuuden vuoksi ajamaan kahdeksaa kymppiä tuossa läheisellä motarilla, jos se rajoitus joskus tulevaisuudessa vielä tippuu satasesta...

Jos joku asia ei ole laitonta, niin silloin se ei ole laitonta. Tuo taiteen avulla taphtuva lahjaveron kiertäminen on tietenkin aika läpinäkyvää, mutta siitä kai ei ole nyt ollut kyse. Mitenkään kovin salaista se ei ole ainakaan ollut.

Tuota yläpesän Soininvaara ajatusta kannatan (ihan skandaalista riippumatta).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jep. Kansantalouden kannalta olisi ollut parempi ratkaisu polttaa kaikilta lomat, että saadaan maksimoitua tulot näin laman aikaan.
Voi olla että olen taas ihan kuutamolla, mutta kansanedustajilla ei ole mitään lomapalkkaa tai vastaavaa kuten muille ihmisillä, joten en oikein tiedä että millä tavalla "tulot maksimoituisivat". Tosin en myöskään tiedä, että mitä tuloja kansanedustajien työstä suoranaisesti syntyy.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uusi Suomi on listannut kaikki herra pääministerin kehnon muistin tuottamat erikoisuudet. Jos luulisi herra pääministeriä tavalliseksi masavanhaseksi niin epäilisi kyllä että etanoli on liottanut aivosoluja jo tovin ja kerta-annosten on täytynyt olla melkoisia. Mutta kun mies on oman ilmoituksensa mukaan raivoraitis. Voisiko pohojammaalaisissa uuniperunoissa olla jotain toksikologista, ehkä ne ovat olleet aavistuksen vihreitä uuniin laitettaessa? Ellei fysiologista selitystä näin systemaattiselle huonolle muistille löydy, täytynee alkaa puhua suoranaisesta valehtelusta tai ylimielisestä välinpitämättömyydestä. Kumpikin lienevät sellaisia ominaisuuksia, joita ei kannata tulevissa rekryhaastatteluissa ylikorostaa. Mihinkähän muihin tilanteisiin Masan surkea muisti on päässyt vaikuttamaan tietämättämme? Jospa Suomelle tarjottiin kesällä YK:n seuraavaa pääjohtajuutta mutta Masa on unohtanut vastata tiedusteluun? Ehkä NATO pyysi ilmoittamaan josko haluaisimme 100 vuoden ilmaisjäsenyyden ja täydet turvatakuut ja tuo kirje poukkoilee jossain Masan likapyykkikorissa vanuneiden verkkareiden takataskussa? Mitä muuta olennaista Masa on unohtanut???
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kun poliittinen eliitti näyttää vallan haluttomalta karsimaan itseään varten rakennettuja korruptioverkkoja, olisi syytä pohtia virkamieshallituksen nimeämistä vaalikauden loppuajaksi. Näin vältyttäisiin "kalliilta" vaalien uudelleenjärjestämiseltä ja mitä niitä muita tekosyitä olikaan heitelty. Virkamieshallitusta on historiassa käytetty mm. juuri silloin kun poliitikot itse eivät kykene tai halua tekemään päätöksiä jossain hankalassa aiheessa.

Virkamieshallitus voisi hallita sitten niin kauan, että kaikkien puolueiden kaikki organisaatiot ja apujärjestöt, jotka ovat vaaliavustusta antaneet, on tutkittu. Siinä mennee jokunen vuosi selvitellessä riippuen siitä, mistä ajankohdasta asioiden tutkiminen aloitetaan.

Selvitettäköön ulkomainen rahoitus vaikkapa 60-luvulta alkaen. Kommunistien ja demareiden taisto oli niin kiivasta, että siinä tarvittiin rupla ja dollari poikineen yhteistyökumppaneilta idästä ja lännestä.
Nyt on päästy parin pikkusäätiön jäljille ja kepu on ollut tulilinjalla. Mitä löytyneekään kaikista noin 3000 säätiön avustuksista poliitikoille. Onko kaikki tapahtunut säätiöiden sääntöjen mukaisesti, on sitten mielenkiintoista nähdä. Kaikki säätiöt ja niiden avustukset voidaan selvitellä 80-luvulta lähtien. Ay-liikkeen tuet puolueille ja niiden laillisuus kuuluvat selvitettäviin asioihin. Kaikkien kaupunkien ja kuntien tuet poliitikoille tuovat varmasti mielenkiintoista tietoa. Tuskin kahden kärkkään oppositiopoliitikon, Urpilaisen ja Kalliksen, vaaliavustukset Kokkolan kaupungilta jäävät tällä saralla ainoiksi tapauksiksi.

Kannatan Yläpesän esitystä siitä, että Osmo Soininvaara virkamieshallituksen pääministeriksi muutamaksi vuodeksi. Osmohan se olisi Suomen kansalle vakuuttava johtaja, jos kuka.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Vasemmistoliiton Jussi Saramokin on saanut rahaa yleishyödylliseltä ja RAY:n tukemalta Alkuasunnot Oy:ltä. Siis yritykseltä, jonka omistajia on mm kuntaliitto. Sammon kohdalla valtio-omistus oli tuomittavaa, mutta miten mahtaa olla tässä tapauksessa Kuntaliiton omistus?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Uusi Suomi on listannut kaikki herra pääministerin kehnon muistin tuottamat erikoisuudet. Jos luulisi herra pääministeriä tavalliseksi masavanhaseksi niin epäilisi kyllä että etanoli on liottanut aivosoluja jo tovin ja kerta-annosten on täytynyt olla melkoisia. Mutta kun mies on oman ilmoituksensa mukaan raivoraitis. Voisiko pohojammaalaisissa uuniperunoissa olla jotain toksikologista, ehkä ne ovat olleet aavistuksen vihreitä uuniin laitettaessa?

Tai sitten Susanin pimpistä tarttui joku bakteeri, joka jalostui Alzheimerin taudiksi ja dementiaksi....

Jokatapauksessa, Vanhanen on poliittinen ruumis, joka ei sitä vielä itse tajua.
 
Tai sitten Susanin pimpistä tarttui joku bakteeri, joka jalostui Alzheimerin taudiksi ja dementiaksi....

Jokatapauksessa, Vanhanen on poliittinen ruumis, joka ei sitä vielä itse tajua.


Tajuaa, muttei halua myöntää. Olisiko se Lahjus-Masan käsitys vastuunottamisesta ja niin kutsutusta suomalaisesta suoraselkäisyydestä?

Selvää on, että Vanhanen asettuu ehdolle myös seuraavissa vaaleissa ja tulee valituksi.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jokatapauksessa, Vanhanen on poliittinen ruumis, joka ei sitä vielä itse tajua.

Ei siltä näytä, että olisi poliittinen ruumis. Vihreät antavat täyden tukensa Vanhaselle. Kokoomus ja RKP ovat jo tukensa Vanhasen hallituksen jatkolle aiemmin antaneet. Eduskunta äänestää ensi viikolla hallituksen luottamuksesta ja silloin ratkeaa Vanhasen ja hänen hallituksensa jatkaminen.

Näin toimii demokratia kansan parhaaksi.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Olihan tää sarkasmia?

Eipä tietenkään ollut. Vanhasella ja hänen hallituksellaan on kaikkien hallituspuolueiden täysi luottamus. Tosin Vanhasen hallituksen luottamuksesta äänestetään ensi viikolla eduskunnassa ja silloin selviää ketkä KANSANedustajat haluavat Vanhasen hallituksen jatkavan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Eipä tietenkään ollut. Vanhasella ja hänen hallituksellaan on kaikkien hallituspuolueiden täysi luottamus. Tosin Vanhasen hallituksen luottamuksesta äänestetään ensi viikolla eduskunnassa ja silloin selviää ketkä KANSANedustajat haluavat Vanhasen hallituksen jatkavan.

Ja sitä kansaa ei sitten ole tässäkään skenariossa olemassakaan, on vain KANSAn edustajia, jotka ovat diktatorisessa asemassa suhteessa siihen kansaan, heh. Olisiko oikeampi nimitys vallan anastajat ja sen väärinkäyttäjät. Hyvät naurut tuosta sloganista irtosi, toivottavasti valtaregiimi älyää käyttää sitä jatkossa iskulauseenaan, niin se kansa varmasti on tuon kanssa yhtä mieltä, sillä onhan se totta kun se kirjoitettu.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ja sitä kansaa ei sitten ole tässäkään skenariossa olemassakaan, on vain KANSAn edustajia, jotka ovat diktatorisessa asemassa suhteessa siihen kansaan, heh. Olisiko oikeampi nimitys vallan anastajat ja sen väärinkäyttäjät. Hyvät naurut tuosta sloganista irtosi, toivottavasti valtaregiimi älyää käyttää sitä jatkossa iskulauseenaan, niin se kansa varmasti on tuon kanssa yhtä mieltä, sillä onhan se totta kun se kirjoitettu.

Kansa on Suomessa kaiken yläpuolella. Se valitsee edustajansa palvelemaan kansaa ja hoitamaan maan asioita. Ensi viikolla kansan valitsemat kansanedustajat äänestävät hallituksen ja pääministerin luottamuksesta. Etukäteen kaikkien hallituspuolueiden kansanedustajat antavat luottamuksensa hallitukselle ja pääministerille. Sittenhän se nähdään, minkälainen luottamus maan suurimman puolueen, kepun, pääministerinä toimivalla puheenjohtajalla on.

Puheet diktaattoreista, vallan anastajista ja sen väärinkäyttäjistä sekä valtaregiimista ovat pienen pienen opposition populistisia iskusanoja, joiden merkitys ja vaikutus jäävät demokratiassa aina hyvin marginaalisiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös