Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Potkut Pekka Virralle!

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Kalikankosto, 05.12.2010 klo 00.17.

 1. Limeton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa mitalikannassa 2016-2017
  Ehkä Virta saikin tästä porukasta irti enemmän kuin mihin alun perin oli mahdollisuus. Vielä muistissa vanhat hyvät ajat kun pelattiin paremmin joukkueena. Ehkäpä hyökkäyspään pelaamisessa yksittäinen pelaaja otti liiaksikin roolia. Olisiko terävimmällä kärjellä ollut mahdollisuudet paljon isompaankin jos vastuu olisi jakautunut tasaisemmin?
   
 2. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Virta on vastuussa pelitavasta, ja pelitapa tuotti ainakin minun mielestä ihan tarpeeksi tekopaikkoja. Vaikea siitä on Virtaa syyttää, että nämä ammatikiekkoilijat ei osaa laittaa kiekko ylänurkkaan kun paikka on.
  Puolustuspelihän toimi taas aivan loistavasti kun katsotaan millaisella kalustolla taas kausi mentiin. Ja tässä kohtaahan se on pelitavan ansiota.

  Hyökkäysalueen peli on kyllä todella surkeaa. En ymmärrä miksi sinne maalille ei koskaan mene yksikään hyökkääjä.
   
 3. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  En tiedä, mikä KalPassa on ns. taakanjako vastuun suhteen joukkueen rakentamisessa. KalPassa ollaan aina Virran aikana rakennettu joukkue suunnilleen samalla kaavalla. Se, missä on ollut kulloisenkin tilanteen mukaan isoimmat erot on sitten kärkiosaamisen yksilötaito. Silloin, kun KalPassa oli sitä kärkiosaamista ja Virta valmentajana niin monet kritisoivat pelitapaa, joka ei soveltunut playoffeihin.

  Virran pelitapa on mielestäni heikolle materiaalille yksi parhaista pelitavoista. Kalpan tämän kauden materiaalilla on henkilökohtaisesti vaikea nähdä, että tätä parempi suorittaminen olisi ollut mahdollista. Toisaalta, jos ajattelee materiaalia ja pelitapaa niin uskon, että tuollainen vastaava joukko ei olisi ilman pelitapaa päässyt edes playoffeihin.

  Mielestäni Kalpan ongelma ei ole niinkään pelitavallinen vaan enemmän joukkueen kokoamista koskeva ongelma. Kalpassa on vuosia rakennettu joukkue Virran alaisuudessa samalla sapluunalla ja aina se sama sapluuna pettää playoffeissa. Tai no ei nyt aina, mutta usein se pettää. Olisi ehkä myös muualla Kalpan organisaatiossa aika vetää johtapäätöksiä, että voidaanko joukkue koota näin.

  Taloudellinen realismi varmasti sanelee Kalpalle osansa, kuten se tekee kaikille muillekin. Mutta nähdäkseni esim. puolustuksen voi koota aivan toisella tavalla ihan samaan hintaan. Se, mikä itseäni on jo vuosia "tökkinyt" on tuo pakkomielle nuoreen ja liikkuvaan pakistoon. Tosipeleissä tulee aina karmeasti esille KalPan liikkuvien ja pienien pakkien puutteet. Samalla hinnalla todennäköisesti saisi jopa Kuopioon näitä kokeneempia kehärääkkejä, jotka eivät enää liikkeessään ole nuoruusvuosien tasolla, mutta puolustusvarmuudessa aivan omalla tasollaan.

  Tuo hyökkäyssapluuna on mielestäni KalPalla ihan hyvässä kuosissa, jos vaan äijät on terveenä. Mutta esim. eilen tuli aika selvästi esille, että Pelicansin "ilkeät" isot pelaajat eivät vaan päästäneet Kalpan pistehirmuja maalintekosektorille. Kalpa pyörittää hyökkäyspeliä nätisti kulmissa, mutta ei se vaan pääse kulmista millään ilveellä tekosektorille, jos vastustaja miehittää maalinedustan. Äijiä ei saada maalille millään. Kalpa todennäköisesti on liigan luisteluvoimaisin jengi, mutta massasta jää hyökkäyksessä vajaaksi. Ei vaan päästä sinne sota-alueelle eikä saada kiekkoa sinne. Koko kolmas erä oli eilen ihan tuskainen, kun KalPa yritti ja yritti, mutta tuloksena ei ollut yhtään ykkössektorin maalipaikkaa omasta mielestäni.

  Pekka Virta on hyvä valmentaja tuollaiselle materiaalille Kalpassa ja todennäköisesti hän on antanut myös oman siunauksensa hankinnoille. Siitä en ole varma, että onko Pekka Virta sitten enää oikea valmentaja Kalpalle, jos joukkuetta lähdetään kokoamaan toisesta näkökulmasta. Näkisin, että Pekka Virta kyllä pystyy kasvattamaan pelaajia pelitapaan ja pystyy nostamaan heidän tasoaan, mutta viimeinen breikki tuntuu turhan usein tapahtuvan ihan muualla. Se, kuka muuttaisi Kalpan pelin sydäntä ja sielua, se on organisaatio. Jos organisaatio viimein suostuu tekemään sen analyysin, että tällä tavallla ei eteenpäin päästä.
   
 4. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Virralle respectiä siitä, että pyysi sentään lehdistötilaisuudessa suoraselkäisesti anteeksi kannattajilta. Eipähän 2012-sulamisen jälkeen tullut minkäänlaista anteeksipyyntöä tai selitystä keltään. Kaikki vaan hävisivät vähin äänin paikalta ja seurajohto lähti Charter-lennolla Teneriffan lämpöön kaljottelemaan kannattajien rahoilla. Sillä on kuitenkin aikamoinen symbolinen vaikutus, että joku tulee omalla naamallaan kameran tai kannattajan eteen ja ottaa johtajan vastuuta tapahtuneista asioista. Kannattajat maksavat omasta kukkarostaan sen pyörimisen siellä kaukalossa ja joutuvat kaupan päälle sitä vielä katsomaan. Jos miettii lähtökohtia ja runkosarjan loppua, niin 2-1 -tippuminen sääleissä ei kuitenkaan ole mitään verrattuna vuoden 2012-tyrmäykseen.
   
 5. Asenne01 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Tästä Virtakin sanoi tosiaan. Kauden alussa oli jo tajuttu, että ei tarvitse miettiä koko ajan sitä neljän tai viiden maalin tekemistä. Kun maaleja on enemmän kuin vastustajalla niin se riittää. Esim. eilen päästettiin kaksi, joka on omasta mielestäni vähän. Kolme olisi siis tarvittu voittoon. Ja ihan varmasti pelin aikana oli paikat tehdä tarvittava määrä maaleja. Virrassa se vika ei ole.
   
 6. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Et voi olla tosissasi? Vain idiootti vapauttaa päävalmentajan vastuusta joukkueen tuloksen edessä. Hän on kasaamassa joukkuetta, laatii pelisuunnitelman, lataa pelaajat, vastaa harjoittelusta, päättää kuka pelaa ja kuka ei. Se, että KalPa ei nyt saanut yhtä tai kahta maalia yhdessä ottelussa, on kapeakatseinen versio siitä mitä kauden aikana tapahtui. Pelaajien tippuminen kokoonpanosta, tappiot jumbojoukkueille tärkeällä hetkellä, ylivoiman surkea suorittaminen, surkean pieni tehtyjen maalien määrä ja jatkuva kotikaukalossa surkeilu eivät ole sattumaa. Kaikki nämä asiat vaikuttivat siihen, mikä oli lopullinen tulos.

  Siitä voidaan olla montaa mieltä, oliko kauden urheilullinen tulos hyvä vai huono, mutta jos sanot, että "Pekka Virran vika/ansio tämä ei ole", niin se on joko trollausta vai vilpitöntä tyhmyyttä.
   
 7. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Virta on hoitanut hommansa hyvin. Ei tuolla porukalla saataisi parempaa aikaan, vaikka itse saatana olisi ollut valmentajana. Pelitavasta ja näyttävyydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta jos ajatellaan pelkkää tulosta, niin ei mopolla mahdottomia. Ja vielä ketjun otsikkoon palaten antaisin potkut ensisijaisesti sille, joka on jo muutamana peräkkäisenä vuonna hommannut meille tuollaiset "ulkomaalaisvahvistukset"
   
 8. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Asia on nyt vahvistettu: Pekka Virta ei ollut tänään Oulussa aitiossa. Sami on tainnut antaa jo lapikkaan viuhua?
   
 9. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Olis aika vahvaa suorittamista Kapasilta potkia muutaman vuoden sisään jo toinen valmentaja pois ennen kauden alkua.
   
 10. Igor33 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kakkosveska maalissa, kakkosvalmentaja penkin takana. Harjoitusottelussa. Rutiinikäytäntö KalPassa.

  Vielä saadaan siis hetki pitää iloliemet rauhasessa.
   
 11. Elmox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  No minä jo Raksilassa katselin että käsillä on tulevan kauden tärkeimmät valmistelut
  ja päävalmentajaa ei mailla eikä halmeilla. Jos olis sairastapaus niin ehkä siitä olis infottu...
   
 12. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kale ja Veljmiehet, Failers sekä Flyersin Ville.
  Lainaus:
  Tietäen organisaatiomme kyvyttömyyden hoitaa informointia periaatteella kerromme-kliinisesti-faktat, en näe ihmeellisenä että Pekan mahdollinen flunssa on jätetty kertomatta. Toisaalta itselleni hiipii mieleen skenaario ristiriidasta Ruotsinreissulta, jonka seurauksena Pekka on pakannut fläppitaulunsa. Onhan se nyt varmaan aika hankala tilanne, että oma pomo on vieressä ja hierkarkiassa paperilla alempana, mutta miten käytännössä?
   
 13. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tätä tämä nyt tulee olemaan koko kauden, jatkuvaa spekulointia milloin Pekka saa monoa vai onko jo saanut. Varmasti herkullinen tilanne kaikille osapuolille.
  Noh, sitä saa mitä tilaa.
   
 14. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Muuten en ota kantaa keskusteluun, mutta mitä ihmettä Pekka Virran potkiminen auttaisi? KalPan joukkue on paperilla omasta mielestäni niin heikko, että saa kyllä melkoinen valmentaja olla, jos tuo porukka pystyy menestymään. Jos spekuloinnissa on ollut, että Tapparalta lähti tältä kaudelta kaikki maalit niin vastaavasti voisi spekuloida samaa KalPan kohdalla, että kuka tuosta porukasta ne maalit tulee tekemään. Ja tuo materian heikkous ei muuksi muutu vaikka ottaisi viisi uutta valmentajaa sisään.
   
 15. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  KalPa Facebookissa: "Pekka on kotona syysflunssassa. Aamujäät sekä ottelun hoiti yhdessä muu valmennus. Pekalle pikaista paranemista!"
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  En tiedä kuka tekee vai tekeekö kukaan meillä maalit/maaleja. Viime kauden suurimmat lähtijät ovat Tammela, Ruohomaa, Davis. Ruohomaa teki 12 Davis 11 ja Tammela 5. Toki Ruohomaa alusti siinä samassa semmoiset 30 häkkiä.

  Viime kauden 18 maalin Keränen jatkaa, samoin 11 maalin Mankinen ja Nikko. Näistä Nikon maalimäärän voi olettaa nousevan peliajan nousun myötä. Ja Rissanen toivuttuaan paikkaa osittain Ruohomaan maali+ syöttömäärää, edellyttäen toki että on täydessä iskussa, ei askossa.

  Sisään on sitten hankittu 15 maalia viime kaudella SaiPassa tehnyt Tommi Jokinen sekä samaan maalimäärään Allsvenskanissa päässyt Alexander Ruuttu. Lisäksi sisään on tullut Vainiola joka tuo enemmänkin syöttötaitoa ja pakistoon Sopanen joka tuurillaan tekee lähtenyttä Jokelaa useamman maalin (2kpl). Myös pakistossa Riikolalla ja Lyytisellä on enemmän maalintekopotentiaalia kuin viime kauden 5 ja 2 maalia. Se on toki totta että hyvin rajallinen tuo meidän nippu on. Sen nyt näkee sokeakin

  Jos ja jos ja kun tai ehkä mutta on tuossa vara parempaankin.

  Mitä sitten valmentajan vaihtoon niin ei siinä kauheasti järkeä olisi. Virralle maksetaan kuitenkin palkkaa kauden loppuun. Toki jos Pekka ei miellytä ja halutaan Sami Kapanen nostaa pääkoutsi niin mikäs siinä. Ainakin itselle tämä kelpaisi enemmän kuin hyvin. Ainakin mitä Kapanen oli Nelosella kommentoimassa niin viisasta juttua ja hyviä pointteja toi esille. Viime kaudella johdatti myös A-junnut pronssille. Uskoisin myös että tekemiseen tulee enemmän tahtoa ja nälkää mutta mahdollisesti myös pelkoa. Pomo on koutsina ja kenkä voi tulla kelle vain milloin vain. Voisipa jopa olla ihan hyvä veto potkia Virta pois Joulun alla ja antaa iso kiitos mitä kaikkea on tehnyt KalPan eteen. Kevään voi kokeilla sitten Samilla minne rahkeet riittävät.
   
 17. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Järjetöntä nimenomaan. Virran jatkosopimus olisi iso virhe KalPalta, jos he haluaisivat Kapasen vetovastuuseen. Ja juu, kyllä se uusi päävalmentaja voisi tuoda freesiä ilmettä, mutta on jotenkin vaikea nähdä, että KalPan materiaali missään olosuhteissa riittäisi kovin kummoiseen suoritukseen. Joukkue on myös ULKOA katseltaessa kovin tasapaksu ja varsinaisia superstaroja ei ole. Ei toki kyllä muillakaan Liigan jengeillä, mutta kyllä erityisesti Kuopiossa tarvittaisiin kipeästi ulkopuolelta vetoapua joukkueen näkyvyyteen ja näyttävyyteen. Yksikin isompi stara tekisi tuossa joukkueessa ja sen kiinnostavuudessa ihmeitä.
   
 18. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Eli ei kannata missään nimessä vaihtaa, mutta vaihdetaan vaan
   
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Juuri näin. Tai sitten siinä ei olisi kauheasti järkeä niinkuin sanoin. Sillä Virralle maksetaan kuitenkin se koko kauden palkka, seisoopa penkin takana tai ei. Joulutauolla se toisaalta olisi kuitenkin sama tai Helmikuussa tehdä ja antaa Kapaselle vetovastuu, sillä Virta ei Kuopiossa kuitenkaan enää jatka. Toki jos joukkue on menossa poffeihin niin sitten on turha sekoittaa pakkaa.
  Ihan hyvä yritys taas. Ei vaan tälläkään kertaakantanut hedelmää.

  @peterra juurikin näin. Virran aika on ohi se on ihan varma. Ei enää Kuopiossa jatka. Taino eihän se varmaa ole mutta jos näin kävisi olisi sama lyödä koko jengi konkkaan. Tuskin Kapasetkaan sentään nuin tyhmiä ole.

  Totta olisi myös se, että yksi olkoot vaikka ulkomaan arpa toisi lisää mielenkiintos meille kalpalaisillekkin. Sangen tasapaksu tuo joukkue on vaikkakin meille siellä on joitakin kiinnostavia pelaajia, kuten Rissanen, Riikola, Kilpeläinen ja Nikko sekä Keränen. Joku isokokoinen voimahyökkääjä tai sitten Sakari Salmismainen taitoniekka.
   
 20. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Lainaus:
  Pekka Virta nauttii omituista kritiikin suojaa. Turussa ja Porissa valmentaessaan vika oli organisaatiossa. Kuopiossa syynät ovat huono rosteri, liikaa jännittävä yleisö ja milloin mikäkin. Pelitapa on pyhä, eikä sitäkään saa vaihtaa. Kerran jo kokeiltiin muuta kuin kulmahyrrää ja ei siitä mitään tullut. Aina on vika jossain muussa kuin Pekka Virrassa.

  Jos KalPan valmentajaksi otettaisiin Peki joka kerta kun rosteri on SM-Liigan mittakaavassa "heikko", niin vuodesta 1985 ei olisi ollut kuin ehkä 3 "pekitöntä" kautta.
  ps. kuka täällä on sanonut, että Peki pitäisi potkia nyt ja että se auttaisi jotain?
   
 21. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Nauttiiko? Pekka Virran saa minun puolestani potkia vaikka heti, mutta en näe sillä olevan mitään vaikutusta siihen, miten KalPa tuolla joukkueella pärjää vuonna 2016-2017. Ja organisaatio, joka kenkii päävalmentajan vain vaihtaakseen huonompaan tai toiseen samanlaiseen on minun mielestäni ainoastaan typerä. KalPan tapauksessa paljon PAREMPIA keinoja olisi yrittää VAHVISTAA joukkuetta kuin leikkiä valmentajapelejä.
   
 22. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Ite ottaisin mielummin Tommi Miettisen. Sami on kyllä puhunut fiksuja liittyen lätkään, ja häntä saadaan kiittää Kuopion liigakaupunki-statuksesta, mutta olisihan se aikamoinen eturistiriita, jos päävalmentaja olisi sama mies kuin omistaja.

  Miettinen olisi sikäli looginen valinta, että hän on käynyt KalPan "valmentajaopistoa" jo useamman vuoden ajan toimien KalPan apulaisvalmentajana ja nyt sitten A-junioreiden ykkösenä. Samanlaisen taipaleenhan tarpoi myös vanha tuttumme Tuomas Tuokkola ennen nousuaan liigajengin päävalmentajaksi.
   
 23. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Kyllä kyllä. Onhan tuo jo ajatuksena melko karmiva juurikin tuosta syystä. Mutta jos tosiaan talvi on synkkä ja pimeä niin ehkä Kapasta voisi koittaa siinä keväällä. Ja antaisi Miettisen vetää kauden loppuun Assa. Kyllähän se varmaan Miettinen on joka tulee sitten kaudella 17-18 puikkoihin ellei Kapaset vedä ässää hihastaan. Juuri tuon omaklaani-kasvatusportaan takia Miettinen se vahvin ehdokas seuraavalle kaudelle on. Se kannattaisiko ukko ottaa sitten kehiin jo tässä skenaariossa onkin mielenkiintoinen kysymys. Olisiko parempi vetää kausi kokonaan Assa vai pompata yhtäkkiä edarin remmiin ja kuka sitten Ahan Samiko itse? Menisi aika sekavaksi, vaikkakin tutut miehet sinällään päikseen paikkoja vaihtaisivatkin.

  Mutta tämäpä tästä. Jänniteellään miten Virran ja meidän KalPan käy.
   
 24. nahkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
  Tuloksia ei pidä tuijottaa liikaa. Menen tässä nyt hieman vastavirtaan ja vaadin POTKUJA Pekka Virralle!
   
 25. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Vaadin perusteluja. Ollaan kuitenkin nähty parasta KalPaa vuosikausiin.