Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Potkut Pekka Virralle!

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Kalikankosto, 05.12.2010 klo 00.17.

 1. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  En äkkiseltään tällaista ketjua löytänyt (ihme) niin perustetaanpa nyt kun aihetta alkaa olla jo ihan suht riittävästi.

  Virta ei elä enää samalla intohimolla mukana kuin aiemmin ja selvästikin tämä ilmoitus Pekan sirtymisistä muihin maisemiin kielii siitä, että jotain isompia ongelmia pelaajiston ja Pekan välillä on. Onko muut huomannu, että kun Pekin lähtö julkaistiin niin KalPa ei ole voittanut ainuttakaan peliä?

  Virta uusiin maidemiin ennen tammikuun loppua sanon mä ja kaveri kans.
   
 2. Nebula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
  Kenkää! Kenkää! Kenkää! Vaikka, Virtaa olenkin arvostanut, niin kieltämättä mietiskelin tuossa juuri samaa, ettei ole voittoja paljon tullut vaan varsin selviä tappioita tuon ilmoituksen jälkeen...

  Hieman alkaa kieliä jostain isommasta ongelmasta joukkueessa...
   
 3. Haalariosasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mielenkiintoista, kuinka lyhyt matka voittoputkesta on siihen kun aletaan puhumaan valmentajan erottamisesta. Neljä tappiota ja täällä vaaditaan jo valmentajan päätä vadille. Niistä neljästä tappiosta kaksi tuli sarjan kärkijoukkueille ja kaksi muuta ainakin osin huonon maalivahtipelin seurauksena. No onhan näissä neljässä ja varsinkin kahdessa viimeisessä pelissä mennyt paljon muutakin päin helvettiä kuin pelkästään maalivahtipeli. Yhteensä neljä tehtyä maalia, kaksikymmentä päästettyä kertoo aika karua tarinaa. Tähän toki voisi myös lisätä Lahden vierailun mikä ei sekään ollut häävi vaikka pisteet tuli. Eli viimeaikaiset esitykset ovat olleet kyllä enemmän tai vähemmän rikkonaisia.

  Suuremmassa mittakaavassa, koko kautta katsottuna, KalPa on kuitenkin sarjan puolivälissä täysin aikataulussa tavoitteeseen nähden, 1.5 p\peli. Otteita on leimannut sekä pelien sisällä että otteluiden välillä epätasaiset otteet. Pakko myöntää että myös itse olen epäillyt ettei Virta ole saanut tuosta joukkueesta kaikkea irti vaan ainakin osan, varsinkin uusien kanssa, on epäonnistunut enemmän tai vähemmän. Itse en välttämättä lähtisi syyttelemään Virtaa intohimon puutteesta tai hakemaan selitystä valmentajan vaihdon ilmoituksesta, mikä olisi kuitenkin ilman ilmoitusta ollut enemmän tai vähemmän julkinen salaisuus. Saattahan olla että joukkueen sisällä ei ole kaikki ok (kuten huhuja on kuulunut), mutta eiköhän valmentajan vaihdokseen voi olla monta muutakin syytä (valmentanut jo kauan KalPaa, halutaan muutosta sekä seuran että Virran taholta, palkka...).

  Kyllähän se myös täällä on käynyt mielessä, että jos KalPan otteet ei lähitulevaisuudessa petraannu, niin eiköhän Virta pääse ennenaikaiselle kesälomalle varsinkin jos tuleva valmentaja on jo käytettävissä. Tässä tapauksessa sopimuksen loppuminen kuitenkin helpottaisi "vapautusta" kun palkan maksua ei jää niin pitkälle ajalle. Toisaalta kyllähän siitäkin tulisi ylimääräisiä kuluja todennäköisesti pakkasen puolelle painuvaan taloudelliseen tulokseen, joten en kylläkään usko että Virtaa kovin heppoisilla epäonnistumisilla ollaan pois potkimassa.

  Jokatapauksessa nyt peli ei ole kulkenut ja näkisin että tilanteen oikaisemisesta voi tulla Virralle todella iso haaste jossa miehen kyvyt henkimualiman hommien/pelityylin kanssa todella punnitaan. Vaikea lähteä veikkaamaan, kuin käy tai pitäisikö erottaa, mutta jos joukkueen sisällä on isoja ongelmia ja pelin suunta ei muutu, kyllä valmentajan aikaistettu vaihto voi olla oikea ratkaisu jossain vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2010 klo 11.00
 4. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Niin tässähän tullaan taas siihen, että mikä on oikeanlaista asennetta valmentamiseen... Mun mielestä menee aika vituiks, jos ennen kautta laitetaan valmentajan toimesta tavotteet 1,5pistettä/peli ja 10joukkoon. Ei hyvää päivää!

  Jos minä valmentaisin niin tavoite vähintään neljän joukkoon ja piste.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2010 klo 02.32
 5. OJIS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  vittu se on voitto tai ulos....
  eli jos oisin valmetaja ni tavoite ois aina mestaruus. AINA!!!!
   
 6. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Just niin. Tässä on asennetta. Tarkotinkin ey runkkaris väh. neloseks ja kannu keväällä! Täähän on jo semmonen perinne täällä kuopiossa. :)
   
 7. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Haluatko perustella miten KalPan ns. poikkeuksellinen kiekollinen pelitapa poikkeaa hopeakauden pelitavasta ja miten Pekka Virta on sen keksinyt? "Analyytikko" ei sitten käy vastauksesta. Jälkimmäisiin lauseisiin viitaten, miten on mahdollista, ettei tämä koko kiekolliseen "pekkavirran" pelitapaan sitoutunut organisaatio ole samalla kartalla ja hankinnat ovat pääosin lokeroon kuulumattomia palikoita?

  Lainaus:
  Ei se niin vaikeaa ole, soita Espooseen ja kysy Ville Varakkaalta. PeKin alaisuudessa ekalla kaudella syksyllä jotain 13 min per peli ja nyt yksi Bluesin johtavia puolustajia.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2010 klo 14.28
 8. Iggy12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
  Lainaus:
  Taitaa olla Varakaskin kehittynyt Virran alaisuudessa? Ilman Pekka Virtaa hänestä ei olisi välttämättä koskaan tullut liigapelaajaa. Minä taas olisin sillä kannalla, että antaa Virran tehdä rauhassa tämän kauden töitä ja sitten keväällä nähdään tulos. Eli ns. katsotaan kortti loppuun saakka. Ei sitä nyt parin tappion jälkeen voi olla valmentajaa potkimassa. Kylläpä sitä mieli muuttuu nopeasti... vähän aikaa sitten oltiin vielä kuuden ottelun voittoputkessa. Kuitenkin pelaajahankinnat eivät ole menneet kohilleen niin kuin aiempina kausina. On ollut paljon loukkaantumisia ja uusia pelaajia on tullut joka suunnasta. Tosiaan pakka on nyt aika sekaisin.

  Olihan jo alkukaudesta odotukset matalemmalla KalPasta kun ymmärrettiin ettei samanlaiseen kahden viime kauden menestykseen enää välttämättä pystytä. Totta kai nyt parin viime kauden äkillisen menestyksen jälkeen mopo on vähä lähtenyt keulimaan ja odotukset nousseet pilviin. Turha enää tässä vaiheessa vaihtaa valmentajaa ja tuskin tulos olisi edes parempi keväällä. Itse olen tosi tyytyväinen Virran työhön KalPassa. Hän on nostanut seuran pahjamudista pinnalle ja luonut KalPaan uuden pelillisen identiteetin. Kyllä tarina saisi aika ikävän lopun jos Virta saisi nyt potkut. Mielummin annetaan hänen itse kirjoittaa loppuratkaisu...
   
 9. ilman sukkia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Ei potkuja mutta Peksiä voisi kauniimmin sanottuna patistaa miettimään, tuottaako pelitapa samalla tavalla ylivoimaa ja maalipaikkoja kuin aikana jolloin nollatoleranssista oli vielä rippeitä jäljellä?

  Itse olen sitä mieltä että kahvakuulien myötä on kahvakiekkokin tehnyt ilkeän paluun liigaan. Kulmanepillä kulutetaan enemmän omia voimia kuin vastustajan joukkoja. Helpompi on kiinnipitää kulmissa kuin koittaa päästä irti pihdeistä...

  Jos muutosta haluaa etsiä edelliskausiin niin tämä kulmaneppailu on muutos, huonompaan suuntaan. Uutta linjausta, uutta viilausta pelitapaan ennen kevättä.
   
 10. Silkkiuikku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lentävä Kalakukko
  Lainaus:
  Kaikkea sitä kuuleekin. Tämän on pakko olla jotain kieli poskella huumoria. Mieti nyt hiukan. Neljä peliä sitten Virta oli kingi, kun voitettiin kaikki ihan millä pelillä vaan ja nyt pitäisi potkut antaa, kun ollaan hävitty neljä peliä. Oi meitä kärsivällisiä ja fiksusti ajattelemaan kykeneviä vaneja.

  Ei kai me olle yhtä tyhmiä, kuin jyväskyläläiset, oululaiset ja raumalaiset? Oulussa valmentajalle vaaditaan potkut ainä välittömästi sopimuksen julkistamisen jälkeen, Jyväskylässä vaadittiin Duffalle potkuja mestaruuskaudella vuodenvaihteen suvannon jälkeen, kun JYPPI hävisi ihan kaikille ja 15 pojon johto suli käsiin. Viime kaudella Uramalle vaadittiin potkuja, kun Lukko ei voittanutkaan jokaista peliä runkosarjassa, kuten alussa näytti.

  ääh. Taidetaan me olla. Ihan yhtä tyhmiä. Tai ainakin osa meistä. Me ei voiteta Virran potkuilla muuta, kuin lisää budjettialijäämää.

  Ketjun avaus on niin typerä ja aivan liian helppoa ratkaisua hakeva, että sen avaajalle voisi antaa potkut täältä keskustelupalstalta!

  Silkkimuna on puhunut! Tämä ketju voidaan sulkea ja hävittää!
   
 11. ZzyzxRoad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, St. Louis Blues, Liverpool.
  Lainaus:
  Tässäpä mielestäni tiivistyy hyvin tämän hetken ongelmat. Jos vastustajan pelaaja tai valmentaja saa pelin jälkeisessä haastattelussa sanoa lauseen; "pidettiin keskikaista kiinni ja paineistettiin KalPa pyörimään kulmauksiin", on ottelu päättynyt vihulaisten voittoon. Lääke KalPan myllyyn on löytynyt ja vähänkin organisoidumpi puolustus liigatasolla pystyy sitä aika hyvällä prosentilla toteuttamaan.

  Jotenkin vaan tuntuu että hyökkäysten tavoite on nimenomaan saada se kulmamylly pyörimään, eikä niinkään saada aikaan maalipaikkaa/laukausta. Siis eihän asia varmasti noin ole, mutta siltä se ajoittain vaikuttaa. Siniviivalta kiekko nepataan kulmaan, eikä vahingossakaan päätetä suoria hyökkäyksiä laukauksiin, joiden mahdollisista paluukiekoista sitten saataisiin niitä myllyjä, tai jopa rebound kiekkoja, joista iskettäisiin maaleja.

  Esim. rakas vihollisemme Jyväskylästä jopa ylivoimalla pelatessaan (saatikka tasakentällisin) tuo kiekon viivan yli, pelataan maalia kohti, päätetään hyökkäys laukaukseen, tapellaan irtokiekosta ja laitetaan pakkopeli käyntiin.

  Onko tällaisen pelitavan toteuttaminen muka oikeasti mahdotonta sitten tällä pelaajistolla? Onko pelaajat itsekkin alkaneet uskomaan ympäristön puheisiin siitä että ei porukasta vaan löydy kulmapaineihin riittävästi voimaa? Saatana kyllä siellä KalPankin treeneissä varmasti rauta nousee siinä missä muidenkin. On hyökkäyksessä toki näitä 'mikkihiiri' osaston miehiä, jotka näyttävät Olli Malmivaarojen ym. vieressä lähinnä hauskalta vitsiltä, mutta ei se Mr. KalPa, Sami Kapanenkaan sieltä isoimmasta päästä ollut, mutta perkele kun paini ja taklasi, oli sitten vastassa vaikka minkä kokoinen jättiläinen.

  Vähän rönsyilee jo ajatus kun vituttaa, mutta pää pointtina se, että pidetään toki kiinni KalPan omasta identiteetistä ja liikutetaan kiekkoa ja jalkaa entiseen HYVÄÄN malliin, mutta otettaisiin käyttöön pikkaisen enemmän myös variaatiota. Pekka Virta itsekkin jossain vasta näkemässäni haastattelussa sanoi, että eihän tällä pelitavalla niitä laukauksia niin paljoa tule kuin ehkä vastustajilla. HERÄTYS! Ei laukauksia -> ei maaleja.

  Ja ei, en toivo Virralle potkuja, mutta toivon että mies vähän heräisi tuosta kummasta horroksestaan joka näyttäisi vaivaavan ja uskaltaisi kokeilla pikkaisen jotain uuttakin. Niin ja kyllä siellä joukkueessa toki nukkuu muutkin kuin vain päävalmentaja.
   
 12. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kiitos mielipiteestäsi. Pekka ei ole ollut kingi kun voitettiin kuus peliä putkeen. Kuus peliä voittaa keskivertojoukkuekin aina silloin tällöin. Vastustajat olivat tällöin Ilves, Lukko, Jokerit ja Kärpät kotona ja Blues sekä Pelicans vieraissa. Pisteitä näistä voi laskea menetettävän vain Lukolle, Bluesille ja Jokereille. Pointti siis se, että puolet vastustajista olivat todellisia hempuleita, jotka tuleekin voittaa.

  Selvästikin jotain pitää tehdä kun ei hommat luista ollenkaan... Kotona ei vaan saa hävitä Tepsille ja Lukolle sata nolla peräkkäisinä peleinä.

  Mutta erittäin hieno homma, että sinä olet tyytyväinen tähän taaperrukseen. Sija seitsemän onkin tälle joukkueelle uskomattoman upea suoritus, ero piikkipaikkaan vaan 25pistettä... Upeasti on mennyt.
   
 13. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mukava olisi kuulla joukkueiden tilastomiesten suusta eilisen pelin potentiaaliset maalipaikat. Väitän että kotijoukkue sai jopa normaalia enemmän hyviä maalipaikkoja mutta kun ei kelpaa niin ei kelpaa. Siihen kun lisätään että omissa soi keskivertoa helpommin (käytännössä joka kerta) niin tulos oli mikä oli.

  Eli annetaan Pekalle vielä työrauha ja odotellaan tolppien väliin miestä joka saapi edes jotain kiinni. Vai pitäisikö ensi viikoksi vielä keikkamaalivahti hommata, Järä?
   
 14. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Olihan tuo maalivahtipeli aivan kaameta molemmilla. Ehdottomasti vuokrakassari on hankittava Ahosen paluun ajaksi.
   
 15. Iggy12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
  Tuskin kaipaatte niitä KalPan mömmöm vuosia liiganousun jälkeen, joten nykyinen tilanne lienee ihan tyydyttävä. Se on vain urheilun sääntö, että aina ei voi voittaa. Eihän Kärpätkään ole miljoonapelaajistollaan menestynyt tällä kaudella. Ei meillä mikään sm-liigan kärkipelaajamateriaali ole joten 7 sija on ihan hyvä suoritus eikä me vielä hirveästi olla jälessä kuuden joukosta vaan muutamalla voitolla kiritään taas mukaan. Olen täysin samaa mieltä Silkkiuikun kanssa. Ei voi oikeasti mopo lähtee keulimaan näin paljoa, että me ollaan sitten vuodesta toiseen sm-liigan kärkiseuroja. Ei ole täysin mahdollista. Kyllähän Ässät on keskinkertaisella materiaalilla yllättänyt, mutta niin teki KalPakin pari vuotta sitten. Tuskin Ässätkään pysyy montaa vuotta putkeen liigan kärkiporukoissa. Eri asia on kun Kärpät, Jokerit ja HIFK operoivat joka vuosi isoimmilla rahamäärillä, heiltä voi kuitenkin joka vuosi odottaa huippumenestystä. KalPalta ei. Se on se pikkuseurojen ongelma, että joskus menestytään vähän ja sitten taas vajotaan. Kyllähän Kapanenkin mainitsi, että KalPasta ollaan rakentamassa pysyvä playoff-joukkue. Ei joka vuotista mestariehdokasta. Nyt pidetään päät kylmänä ja kannustetaan mielummin KalPaa taas voittamaan ja ostetaan lippuja otteluihin.

  Edit: Anteeksi, että kirjoitin hieman kärkevästi, mutta tämä ketju on hieman aiheeton...
   
 16. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Onpa aika törkeää verrata Ässien nykyjoukkuetta ja KalPan parin vuoden takaista toisiinsa. Ässillä on vain nälkäisiä nuoria, mutta KalPalla vuosikymmenien kokemus omistajan, Kallen ja Mikan myötä.

  KalPan materiaali on nytkin ihan kärkipäätä ja sija seitsemän on todellista alisuorittamista... Sano Pekka tai Sami mitä tahansa muuta.

  Miten luulette KalPalle käyvän seuraavissa peleissä Hpk:a ja Jokereita vastaan? Voin kertoa, että turpaan tulee niin, että tukka lähtee. 6peliä selkään peräkkäin, mutta Pekka on sankari. Vittu jee!
   
 17. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Niinpä. Ei uskalla, ei halua vai ei osaa?
  Edelleen: nyt sieltä puuttuvat ne jätkät, jotka osasivat reagoida, ehdottivat ja sovelsivat tolkun pelillisiä muutoksia, johtivat tuhansien ottelujen esimerkillä ja rauhoittivat tilannetta sekä henkisesti että pelillisesti.

  Potkuissa nyt olisi hevon veen järkeä (ei sunkaan täällä kukaan tosissaan moista huutele?:), mutta kuten ennen kauden alkua oli puhe: nyt katsotaan, mihin PeKin eväät oikeasti riittävät.Yläasteen röökipaikan "koviksen" kiukuttelun mieleen tuovat julkilausumat ilman kykyä myöntää piippuhyllylle asti näkyvää pelitavallista pään seinään hakkaamista, saati kykyä avata jengin henkisiä solmuja, kun eivät ole ihan riittävä tapa kääntää kurssia.

  Tämmöistä ikävää pelin reaalimaailmaan sijoittuvaa muutosta, ihmisten uskottavaa johtamista ja paineiden sietämistä kun se koutsin työ joskus on - käytännössä.
   
 18. Iggy12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
  Lainaus:
  Jep, ei aina elämä ole ruusuilla tanssimista. Materiaali on heikentynyt ja johtajuutta vähentynyt isolla kauhallisella. Nyt ei vain ole sellaisia vastuunkantajia mukana. Virta helposti ylireagoi joissakin tilanteissa, mutta potkuille ei ole aihetta. Ei ole enää Kapasta, Sahlstedia ja Ströbää niin jonkun muun pelaajan on noustava esiin. Ei me nyt sentään missään kauheissa ongelmissa olla vaan monilla muilla seuroilla menee vieläkin huonommin. Mm. Pelicans ja Saipa.

  Jonkinlaisia pelillisiä muutoksia voisi tehdä...
   
 19. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Mikä onkin kaksivitosena toooodella helppoa, kun a)tuloksena yrityksestä ja siitä väistämättä syntyvistä virheistä/takaiskuista on PeKin hiustenkuivaaja ja paskanheitto mediassa. Ja varsinkin b)kun on koko peliuransa elänyt vain aikaa, jossa kaikenlainen oma ajattelu, vastuunotto ja reagointi on valmentaja"nerojen" toimesta kielletty - niin paljon tärkeämpää kun on ollut katsoa liiton monisteesta, miten tämä tilanne pitikään ns. oikeaoppisesti pelata. Teoriassa.

  Kapanen & co olivat poikkeuksellisen kovia pelaajia, mutta esim. Strömberg ei lähtökohtaisesti ollut mikään stara, vaan enemmän peruspakki. Mutta hän, kuten muutkin ennen 90-luvun lopulla alkanutta perseilyä, saivat oppia ottamaan sitä vastuuta tekemisistään niin henkisesti kuin pelillisesti. On hiukka myöhäistä tai ainakin saatanan hankalaa alkaa vaatia perusliigapelaajalta (huippulahjakkuudet pärjäävät toki aina) moista 15 vuoden rännikiekkojen ja kaiken todellisen esiin nousemisen - joka edellyttää aina riskinottoa ja kykyä omiin ratkaisuihin - kieltämisen jälkeen.

  Ylläoleva ei sinänsä mene PeKin piikkiin; kyse on paljon isommasta ongelmasta kuin Virran persoonasta ja KalPan tilanteesta. Liippaa kuitenkin asiaa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2010 klo 16.33
 20. Hockey Story Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  rahat ja henki?

  Kysymys kuuluu, löydettäisiinkö Virran tilalle vastavaa kokoluokkaa ja auktoriteettia omaava päävalmentaja nopealla ajolla vai ei. Pahin visio on joukkueen jääminen tappioputkeen ja kokemattoman tuuraajan harteille joka ei selviäkkään painetilasta ja saa uutta nostetta tilalle.Pahimmillaan seuraisi loppukauden kompasteluputki uusien kokemattomien valmentajien ehkä vaihtuessa vähänväliä mahdottoman työn edessä eikä ehkä pelattaisi enää mistään play-offpaikasta vaan sarjassa pysymisestä.Pelicans joka tällähetkellä pitää toistaiseksi perää on loppujen lopuksi vain 20 pisteen päässä takana ja jaossa on vielä noin 90 pojoa koko runkosarjassa.
  Virran kyky nostaa joukkue uudestaan tolpilleen pahastakin suovetelästä- myös hänen itsensä aikana syntyneistä tai aiheuttaneista- on nähty neljän vuoden aikana kerta toisensa jälkeen.Nyt menossa oleva pelillinen kankkunen joukkueessa ei ole ainutkertainen eikä ensimmäinen. Virran kyky selvittää kriisejä ei ole kadonnut senenempää kuin joukkueen kyky pelata kunnollista kiekkoa.

  Kysymys on jälleen luotosta.Annamme P.Virralle vielä aikaa selvittää alamäen syy ja laittaa asia kuntoon, olemmeko valmiita kestämään vielä enemmän takaiskuja kuin nuo 4 ottelua vai ei? Luotammeko siihen, että Virta ja joukkue saavat itsensä koottua riittävän ajoissa ja olemme iskussa kevään tärkeissä peleissä?
  Kenellä muulla heti palkattavalla riittävän tasokkaalla valmentajalla on iskeä pöytään meriitit ja vakuudet siitä, että joukkue palaa voittokantaan ja iskykykyiseksi tämän johdossa?
  Asia on vielä paljon monimutkaisempi toimiston ja omistajatahon kannalta katsottuna: Jo nyt painiskellaan selvästi kasvaneitten kulujen kanssa samaan aikaan kun katsomäärät kotihallissa alittavat peli pelin jälkeen sadoilla sen minimimäärän, mikä toisi positiivisen tilinpäätöksen keväällä. Siihenkin täytyy omistajien tuijottaa. Mitä taloudelle tekisi ratkaisu uudesta pikakomennuksella otetusta huipputason valmentajasta, joka ei sitten ehkä onnistuisikaan Virtaa paremmin joukkueen suunnan kääntämisessä?Lopputulos voisi olla vieläkin heikommin sujunut kevätkausi ja vielä suuremmat rahalliset menetykset. Millä taloudellisella riskillä pistämme Virran ulos ja korvaamme hänet vastaavalla?

  Kaiken lopuksi täytyy katsoa vielä strategiaa millä koko nyky-KalPa on rakennettu: Se on valmentajineen ja pelaajineen todella pitkän linjan työllä sorvattu kokonaisuus.On ollut kovia koettelemuksia ja vaikeita aikoja,tappioputkia ja surkeita pelejä peräkkäin ja tämä koostumus on noussut ja selvinnyt vaikeuksista kerta toisensa jälkeen.Edellinenkin valmentaja kesken kauden vaihtui vasta vuosien palveluksen jälkeen ja hötkyilemättä: Auttaisiko yhden kokonaisuuden osan purkaminen ja vaihtaminen nyt sitten tässä todella?
  On aivan eri asia vaihtaa valmentajaa kauden päätökseksi ja aloittaa sitten kokonaan uusi aikakausi. Jos nykyinen joukkue-konsepti arvioidaankin jo aikansa eläneeksi ja vaihtoon meneväksi, on sen vaihdon aika mielestäni kausien välissä, ei kesken. KalPan tapaisesti rakennettuun pitkänmatkan organisaatioon aikaiset hätäratkaisut eivät välttämättä tuo mitään uutta tai välitöntä apua. Joukkueen pelissä tällähetkellä esiintyvä tehottomuus ja henkinen alavire vaativat sellaisen tutun ratkaisijan, joka on jo ennestään perillä joukkueen kemiasta ja sisäisestä tilasta, ulkopuolisen hyppääminen puikkoihin voi rassata vieläkin enemmän kokonaisuutta tässä herkässä tilanteessa. Virralla pitää olla edelleen tästä eteenpäin kohtuullisesti aikaa ja mahdollisuus ratkaista tilanne omin eväin.

  Jos seuraavat 6-7 kierrosta sujuvat edelleen yhtä heikosti ja maaliimme mätetään kasapäin tavaraa vastustajan lavoista eikä kertakaikkiaan mikään auta, on tilanne toinen ja silloin mahdollisen totaalisen romahtamisen uhatessa voidaan tehdä pikaisia uusia ratkaisuja mitä ne sitten seurajohdon puolesta lienevätkin: Olennainen pointti tässä on se, että Virran meriiteillä ja kokemuksella varustetulle päävalmentajalle pitää antaa tarpeeksi tilaa ja aikaa korjata asiat.
  En lähtisi Virtaa vaihtamaan neljän hävityn pelin jälkeen.
  Tämän kirjoitti Martti Sakari, vanha pieru.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2010 klo 16.52
 21. marston Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tässä on tosiaan kantautunut jo aiemmin tällä viikolla korviin näitä ihmejuttuja ettei pelaajia enää kiinnosta pelata Virralle tämän vahvistettua ettei jatka ensi kaudella KalPassa, ja pelaajat lähinnä lopsauttelevat korviaan Pexin rääkymiselle. Lisäksi tästä syystä johtuen on muka todennäköistä ettei Virta jatka edes kauden loppuun peräsimessä. Luonnollisesti nämä tiedot ovat peräisin "sisäpiiriläisiltä ja asioistatietäviltä".

  Itse en a) edes usko näihin juttuihin ja b) ymmärrä mitä järkeä potkuilla on. Minusta se, että KalPa tiedotti yhteistyön päättymisestä Virran kanssa, oli oikea ratkaisu, jolla tyhjänpäiväiseltä vatkaamiselta ja periaattessa jo ennestään selvän asian salailulta vältyttiin. Näinhän muutamat muutkin seurat ovat tälläkin kaudella menetelleet. Ja aiempi historia on osoittanut että useinhan joukkueet ikään kuin haluavat pelata viimeisen kauden nykyiselle valmentajalleen ja saattaa nykyisen projektin kunnialla päätökseen. Eri asia on tietysti onko Pekka Virta sellainen valmentaja jolle halutaan pelata. Eikä omaan silmään näissä tämän viikon peleissä ole näkynyt viitteitä siitä etteikö joukkue yrittäisi. En millään usko, etteikö pelaajien keskuudesta löydy johtajuutta ja kunniaa pelata edelleen sata lasissa. Vaikka näiden ns. leadereiden määrä on vähentynyt, löytyy mielestäni joukkueesta johtajuutta myös nuoremmista. Esim. Tapio Laakso on tällainen sytyttäjä, jonka tekemisiä ja sanomisia oli ilo seurata vaikkapa eilen Lukko-pelissä.

  Toki jos oikein pahaan kierteeseen joudutaan tai taustalla hiertää jokin sisäinen ongelma, voisi valmentajan vaihtaminen jo tälle kaudella olla mahdollista. Mutta tuleeko valmentajan sitten olla jo sama joka on myös tulevien kausien päävalmentaja, vai voidaanko käyttää ns. väliaikaisratkaisua? Mutta kuten sanoin, tuskin kenenkään osapuolen intresseissä on, että tällaisiin toimenpiteisiin ryhdyttäisiin. Ja toisekseen uskomattomat mittasuhteet muutaman pelin häviöputki on saanut taas aikaan, että iso käsi taas kerran tämän koulukunnan "kannattajille".
   
 22. Susimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa,Edmonton Oilers,SapKo,Peliitat
  Lainaus:
  Jos asia todellakin olisi noin, voidaan uuteen seuraan ensi kaudeksi lähettää myös samalla ne pelaajat jotka korviaan lopsauttelevat. Ei oikein kuullosta ammatilliselta toiminnalta. Nämä "sisäpiirit ja asioista tietävät" voisivat pudotella sitten ihan konkreettisia nimiä noista.
  Itse en moiseen usko.

  Ja kyllä,NELJÄ tappiota ja fanit painaa jo paniikki nappulaa. Ei hyvää päivää, onhan näitä aiemminkin tullut,kyllä tää nytkin tästä kääntyy.
   
 23. Nebula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
  Oma "Kenkää, kenkää, kenkää!" -huuteluni oli puhdasta sarkasmia.

  En olisi Virtaa erottamassa, mutta kyllähän tosi on, että selkeillä lukemilla ollaan hävitty viimeiset matsit. Eri asia olisi jos puhuttaisiin maalin, parin tappioista. TPS:ltä kuokkaan neljällä maalilla, Lukolta viidellä ja HIFK:ltä kolmella.

  Onhan se nyt niin, että jotain täytyy olla tekeillä pukukopissa. Mitä se onkaan, toivon, että se selviää nopeasti.

  Tuskin täällä kukaan on paniikkinappulaa painamassa, mutta kai sitä huolestumisen saa jokainen esittää ilman, että jääräpäisimmät kannattajat alkaa soittamaan poskea?
   
 24. juhana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JOKERIT Helsinki, Suvi Teräsniska
  Näin ulkopuolisena näen tässä yllättävän paljon samankaltaisuuksia kuin Kärppien kohdalla 10 vuotta sitten. Silloin Juhani Tamminen valmensi Kärppiä.

  Ensinnäkin Tami ja Virta ovat molemmat voimakkaita persoonia, jotka herättävät tunteita puolesta ja vastaan. Tosin Virta ei onneksi ole samanlainen narsisti kuin Tamminen - ja on mielestäni parempi valmentaja jo nyt, vaikka on lähes 20 vuotta nuorempi.

  Tammisen johdolla Kärpät oli vihdoin noussut liigaan ja Tammisen asema Oulussa oli lähes jumalinen, tosin Tami itse vielä väritti tätä kulttia. Virta on taas tehnyt Kuopiossa huikean työn nostamalla KalPan uskottavaksi liigajoukkueeksi.

  Kärpät aloitti silloin kauden ihan mukavasti ja Tami nautti julkisuudesta. Vähän ennen joulua tuli kuitenkin tieto, ettei Tamminen jatka enää Kärpissä kauden jälkeen. Ei siis mikään dramaattinen ilmoitus. Jostain syystä joukkueen peli sekosi kuitenkin tämän jälkeen täysin ja myös joukkueen henki oli ahdistunut. Tammisen ja tiettyjen pelaajien välit menivät täysin poikki, tilanteen ratkaisemiseksi Junno vaihtoi valmentajan tammikuussa Heikkilään ja loppu onkin sitten aikamoista historiaa.

  No, sen jälkeen kun odotettu tieto siitä, että Virta ei jatka enää KalPassa ensi kaudella julkistetiin, joukkueen peli meni jostain syystä aivan sekaisin - sattumaa vai ei? Ja huhut Kuopiosta kertovat, että muutamilla pelaajilla on sukset pahasti ristissä P.Virran kanssa. Saa tulla korjaamaan, jos on parempaa tietoa. Ja vaikka huhut pitäisivätkin paikkansa, vika ei ole välttämättä pelkästään valmentajassa.

  En siis edes väitä, että KalPan pitäisi vaihtaa valmentajaa tässä tilanteessa. Joukkuella on tappioputkesta huolimatta vielä kaikki mahdollisuudet päästä hyvistä asetelmista pudotuspeleihin. Mutta onko KalPa kuitenkin pakotettu vaihtamaan valmentajaa, jos tulee enempi tappioita ja ilmapiiri joukkueen sisällä ahdistuu entisestään, jos Virta on valmentaja kauden loppuun asti?
   
 25. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Vieläkö pitkään ootetaan? Upeasti tänäänkin saatiin tehty maali... Yksi maali!