Positiivisuusketju

  • 1 340 861
  • 9 671

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Asia selvä - ei mopolla moottoritielle

Playofftahdissa ollaan heittämällä.
Onko JYPin urheilullinen tavoite siis playoffeihin yltäminen? Joukkueen jolla on viidenneksi suurin pelaajabudjetti tavoite on olla vähintään kymmenes?
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joukkue on sarjassa kolmantena, junnut pistävät parasta pöytään, vanhemmat pelaajat ovat nousseet tasolleen, pelissä on koko ajan enemmän ja enemmän järkeä ja toimistollakin tehdään jotain. Silti täällä, positiivisuusketjussa, jaksetaan itkeä. On tää vaan masentava paikka tosiaan.
Lainailepas tästä ketjusta vaikka viisi viime aikoina kirjoitettua viestiä, joissa "itketään".

Kummitukselta kyllä hyvä havainto, että nykyjoukkueessa on paljon Veltsun entisiä valmennettavia, mutta niinkuin tuli jo todettuakin, a) nykytilanteessa on enemmän ja vähemmän pakko turvautua hankintojen sijaan omiin junioreihin, ja b) ei sitä vielä valitettavasti voida laskea vahvuudeksi, jos päävalmentaja haluaa joukkueeseensa vanhoja luottopelaajiaan. Sitä en tietenkään kiellä, etteivätkö nämä ko. kaverit hyviä pelimiehiä olisi.

Ja kuten myös on sanottu, Veltsulla oli ennen liigajoukkueen pääkäskijäksi nousemistaan varsin kovat meriitit (ja eiväthän ne tietty ole mihinkään hävinneetkään), mutta viime ja kuluva kausi ovat olleet urheilullisesti JYPin lähihistorian heikoimpia. Tähän asiaan minä tahtoisin muutosta... ai perhana, nyt meni taas itkemisen puolelle...
 

MattiM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Haha. Onhan se niin väärin olla positiivisin mielin, jos peli kulkee tällä hetkellä ja onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Tottahan se on, että kausi on pitkä ja mitä tahansa saattaa tapahtua. Itse olisin todella tyytyväinen suoraan playoff paikkaan ja siihen, että peli pysyisi paremmalla tasolla kuin viime kaudella.

ZayWestillä tuppaa olemaan hieman neuroottisesti värittynyt katsantokanta muiden mielipiteisiin. Jos peliä tai yksittäistä pelaajaa kehuu niin se tarkoittaa välittömästi onanoimista tai jotain muuta arveluttavaa toimintaa. Mikäli Jypin parantuneesta sometoiminnasta mainitsee niin sekin tarkoittaa Tynin puppelipojaksi ryhtymistä tai onanoimista. Relaisit vähän.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
RD sen joskus tiiviisti lohkaisi. Hyvä joukkue ei häviä kolmasti perätysten. JYP on siis hyvä joukkue toistaiseksi. Ilmeestä en toki osaa sanoa, kun viime aikojen nähdyt pelit rajoittuvat lauantaina Alakulmassa nähtyyn reiluun puoleen erään Ilvestä vastaan. Paljon on vielä töitä edessä, mutta olen ollut oikeastaan koko kauden varovaisen positiivinen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Minusta kummitus avasi viestillään asioiden taustoja ihan mainiosti. Juuri noinhan kaikki valmentajat pyrkivät joukkueensa rakentamaan, rajanaan resurssit joilla sitä tehdä. Minusta tuo siis todistaa enemmän Virtasen osaamisesta, kuin päinvastaisesta. Annat tuossa ymmärtää, että akatemian miehiä olisi nostettu pääasiassa säästökuurin vuoksi, vaikka tässä on osin perääkin, niin muistan Virtasen silloin ammoin kun valituksi tuli, naulanneen tämän yhdeksi teeseistään, nuorten voimakkaamman esiin tuomisen. RD ei tähän niin voimakkaasti ollut halukas. Organisaatiossa kuitenkin lienee ollut juuri tämä mielessä, kun akatemian perustivat, vahva oma tuotanto, sillä vaikka ei säästökuurilla oltaisikaan, on loogisesti JYPin kokoiselle toimijalle elinehto vahva oma pelaajatuotanto, mikäli menestyä halutaan muutenkin kuin satunnaisesti. Tällä hetkellä tilanne on positiivinen, kalliiden ukkojen kaupoille ei ole tarvetta lähteä, mutta muistaa kuitenkin pitää, että joka vuosi ei tuollaista tunkua löydy sieltäkään, silti sitä kannattaa jatkaa kärsivällisesti. Akatemian vuosikustannuksilla kun ei kovin montaa ukkoa ostella per vuosi. Kiitoksia kannattaa suunnata Ahvenjärvelle, kuten sanotkin, mutta ansaitsee niitä mielestäni koko organisaatio, joka kaukonäköisyyttään on tällaistä apparaattia älynnyt luoda ja ylläpitää.
Niin, RD ei nostanut koska siellä ei ollut hänen mielestään tarpeeksi hyviä pelaajia korvaamaan jo edustuksessa olevia pelaajia. Siitä kyllä häntä kritisoitiin, osin aiheestakin. Ja nyt koska JYPillä on verrattain nuori kokoonpano, kunnia on Virtasen? Mielestäni kunnia pitää antaa sille kenelle se kuuluu. Ensin Akatemia perustettiin, Seppäselle ja Dufvalle kehut avarakatseisuudesta. Seppäsen ja Dufvan ideoima projekti se oli ja tähtäin oli pitkällä. Nyt se tuottaa hedelmää, kiitos Ahvenjärven. Joni Lius varmasti on auttanut pelaajien henkisessä vahvuudessa sillä hän ainakin on ollut sillä puolella auttamassa. Nyt JYP keräilee näiden miesten ansiosta hedelmiä ja kunnia jaetaan Virtaselle? Does not compute. Virtanen ansaitsee kyllä krediittiäkin mutta ei tässä asiassa. Hänen ja muun valmennusjohdon suurimpiin ansioihin kuuluu pelitavan palauttaminen Ahon kiekkoon. Ei ole varmasti ylpeydelle helppoa tunnustaa epäonnistuneensa omassa alkuperäisideassaan. Joukkueelle hän on ilmeisesti niin tehnyt ainakin välillisesti. Julkisuudessa ei. Lisäksi krediittiä tulee oikeiden ketjukoostumusten löytämisessä.

Paljon on sanottu ettei kokonaiskuvan katsojat huomaa pelin nyansseja tai pieniä positiivisia asioita. Voi olla niinkin. Itse ainakin olen huomannut monia pieniä hyviä asioita mutta näen silti joukkueen tekemisen kokonaiskuvassa vielä kysymysmerkkejä. Tällä hetkellä joukkeen tekeminen on hyvää mutta sellaista hyvää rutiinia ei ole vielä muodostunut. Tiedostan että joukkue on nuori ja siten tiettyä epätasaisuutta on odotettavissa. Joukkueen tekeminen on siksi hieman veitsenterällä. Muodostuuko rutiini? Oppiiko joukkue kokonaisuutena pelaamaan ehjät 60 minuuttia ja tarvittaessa pidempään? Vai aiheuttaako epätasaisuus pelin hajoamisen ja itseluottamuksen laskun kirvelevien tappioiden myötä? Siksi tässä nyt ollaan seurantavaiheessa ja sitä kautta päätöksiä, isoja kehuja tai tuomioita ei kannata tehdä juuri nyt. Vasta sitten niitä voidaan tehdä ja jakaa kun otanta tämän kauden otteista on enemmän.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Asia selvä - ei mopolla moottoritielle

Onko JYPin urheilullinen tavoite siis playoffeihin yltäminen? Joukkueen jolla on viidenneksi suurin pelaajabudjetti tavoite on olla vähintään kymmenes?

Et sitten vahingossakaan tulkinnut että tarkoitin kuuden sakkia. Joko trollaat tai olet yltiönega. Kupin voi nähdä tulkintasi mukaan myös aina puoliksi tyhjänä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Et sitten vahingossakaan tulkinnut että tarkoitin kuuden sakkia. Joko trollaat tai olet yltiönega. Kupin voi nähdä tulkintasi mukaan myös aina puoliksi tyhjänä.
Tämä tuntuu edelleen olevan ihmisille vaikea ymmärtää. Runkosarjan kymmenen parasta joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin. Kuusi parasta pääsevät suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Sijoilla 7-10 olevat joukkueet ovat ainoat jotka pelaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minun näkemykseni mukaan tässä ei kukaan ole palvomassa Veltsua, sillä kaikki varmasti muistavat viime kauden, mutta yleisellä tasolla on noteraattu, että joukkueen pelaaminen ei ole tällä hetkellä täysin hukassa ja Veltsulla voi olla vielä toivoa. Eli ollaan varovaisen toiveikkaita. Tämä voi ehkä ajoittain ryöpsähtää ylikehumiseksi, mutta tuskin kukaan tässä vaiheessa on Veltsusta mitään jumalaa vuolemassa. Monella suunnalla on vain oltu niin masentuneita, että pienetkin positiiviset pilkahdukset otetaan vastaan avosylin.

Tämä tuntuu edelleen olevan ihmisille vaikea ymmärtää. Runkosarjan kymmenen parasta joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin. Kuusi parasta pääsevät suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Sijoilla 7-10 olevat joukkueet ovat ainoat jotka pelaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.
Joillekin tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää, että rivien välistäkin voi hieman lukea. Yleisesti puhutaan, että "voi yltää sääleihin", jos tarkoitetaan että yltää kymmenen sakkiin. Ja pleijaripaikalla tarkoitetaan useimmiten paikkaa kuuden joukossa.

Minä ainakin näen, että säälit ovat lähinnä pre-playoffeja, jollaisina suurin osa ihmisistä ne myöskin tuntuu näkevän.

Uskon, että Kulttimörkö nämä asiat jo tiesi, joten tuomitsen viestin turhaksi saivarteluksi.
 
Viimeksi muokattu:

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Neljännes pelattu ja JYP etenee tällä pistekehityksellä hätäisesti kuuden joukkoon. Saattaa mahdollisesti pudota sääleihin. Viime vuonna suoraan po-paikkaan tarvittiin 93 paunaa, mikä on erittäin lähellä tätä JYPin 1,5ppg:tä. Peli saattaa kehittyä voitokkaaksi ja ehkä jopa voittoputkimaiseksikin, mutta tämän hetken faktat eivät ole mielestäni mitään huuhaata.
Jos nyt kuitenkin edes faktat tarkistaisit. JYPin pistevauhti on 100 pisteen runkosarja. Sadalla pisteellä irtoaa lähes varmasti kotietu. Sijoitus on tällä hetkellä 3. mikä kertoo siitä, ettei kilpailijatkaan juuri paremmin suorita, ainakaan tuloksellisesti.

Se mitä tapahtuu/ei tapahdu kauden edetessä, on tällä hetkellä fiktiota tai arvuuttelua. Tulos riippuu siitä, kummalle puolele pienet asiat asettuvat. Parhaimmillaan peli on erittäin hyvää ja viihdyttävää, mutta pelitapa on vaativa ja altis takaiskuille, ellei joukkue ole mukana 100%.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Niin, RD ei nostanut koska siellä ei ollut hänen mielestään tarpeeksi hyviä pelaajia korvaamaan jo edustuksessa olevia pelaajia. Siitä kyllä häntä kritisoitiin, osin aiheestakin. Ja nyt koska JYPillä on verrattain nuori kokoonpano, kunnia on Virtasen?

Kunniaa annoin kyllä organisaatiolle, joka ymmärtääkseni sisältää kaikki luettelemasi nimet ja varmaan jokusen nimeämättömänkin, muistanpa Pentti Mikkilän haaveilleen jostain akatemiantapaisesta JYPille jo vuosikausia sitten, taisipa olla Helkovaara vielä niihin aikoihin puikoissa. Mikään yhden, tai muutaman nimen show ei siis akatemia ole ja ajatuskin on kuplinut taustalla jo vuosia. Dufvan oli varmaan huono nostella riittävän hyviä pelaajia akatemiasta, kun taitaa olla hänen agendansa hankkia niin kova jengi, kun perse kestää ja junnut loukkaantumisia paikkailemaan korkeintaan. Siinä mielessä Dufva ja rtk on match made in heaven, kun kirstunpohja ei irvistele, vaan voi kasata semmoiset stigaukot kun huvittaa. Virtanen saa kyllä multa siitä kunnian, että on ollut valmentamassa liigaan useaa näistä liigaa nyt vetävistä nuorista.

Tiedostan että joukkue on nuori ja siten tiettyä epätasaisuutta on odotettavissa. Joukkueen tekeminen on siksi hieman veitsenterällä. Muodostuuko rutiini? Oppiiko joukkue kokonaisuutena pelaamaan ehjät 60 minuuttia ja tarvittaessa pidempään? Vai aiheuttaako epätasaisuus pelin hajoamisen ja itseluottamuksen laskun kirvelevien tappioiden myötä? Siksi tässä nyt ollaan seurantavaiheessa ja sitä kautta päätöksiä, isoja kehuja tai tuomioita ei kannata tehdä juuri nyt. Vasta sitten niitä voidaan tehdä ja jakaa kun otanta tämän kauden otteista on enemmän.

Näinhän se on ja samojen pohdiskelujen äärellä oltaisiin olipa joukkueen peräsimessä kuka tahansa. Siihen nähden jotain on muuttunut, kun katsoo viimekauteen ja vertaa. Sitä en allekirjoita, että pelityyli olisi muutettu johonkin Ahon lätkään, vaan suosittelen optikolla käyntiä näin näkeville.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Asia selvä - JypFabu löysi Karri Kiven haastattelun

Sitä en allekirjoita, että pelityyli olisi muutettu johonkin Ahon lätkään, vaan suosittelen optikolla käyntiä näin näkeville.
Kas, kuukaudessa JypFabu on näköjään viimein saanut selville miten Marko Virtasen JYP pelaa.

http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/virtaselle-kenkää.54828/page-23#post-5531999

No, miten se Marko Virtasen JYP sitten pelaa?

Pakkohan sinun on se tietää. Muuten olisi tyhmää vertailla sitä aikaisempiin pelitapoihin ja sanoa että JYP tänään pelaa tavalla X tai Y.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sitä en allekirjoita, että pelityyli olisi muutettu johonkin Ahon lätkään, vaan suosittelen optikolla käyntiä näin näkeville.

Minulla on aika selvä käsitys miten JYP pelaa, tosin perustan väitteeni vain ruutu-palvelussa nähtyyn koska en sattuneesta syystä usein pääse paikan päälle (matkaa on aika paljon täältä Jyväskylään asti) mutta ennen kuin kerron lisää näkemyksiäni, kerro toki itse miten JYP pelaa. Palstaveli Sergein ohella minäkin odotan kovasti näkemystäsi.
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kun täällä Kouvolan korvessa asustelen, niin olen JYPin pelejä nähnyt vain ruutupalvelun kautta. Mutta onhan tuossa nyt ollut huomattava ero viimekautiseen verrattuna. Peli näyttää suhteellisen järkevältä, vaikka noissa vieraspeleissä on tappioita tullutkin urakalla.

Maaleja JYP on mättänyt paremmin kuin vuosiin, vaikka toki omissakin on kolissut runsaasti. Hyökkäyspeliin on siis saatu ideaa, vaikka joukkue on puolillaan puukäsiä. Eihän nimilistan perusteella JYPissä juuri muita taitopelaajia ole kuin Perrin ja varauksin Tuppurainen, pakeista ehkä Mäenpään voi laskea tähän kategoriaan, ei vain ole paljon pelannut. Niin ja onhan Kemiläinen tällä kaudella noussut esiin.

Kyllä tällaisistakin asioista voi ilahtua ja olla positiivinen.

Minä luulen, että se Virtanenkin osaa jopa valmentaa (viime kaudella en olisi tätä myöntänyt). Minusta on hölmöä viedä valmentajalta kunnia, jos hän on saanut oppia toiselta valmentajalta. Ei kukaan vie sitä pelaajiltakaan. Esim. Sami Vatanen sai rauhassa kehittyä Kalle Koskisen opissa, mutta ei kukaan väittänyt Vatasen taitojen olevan Koskiselta peräisin. Ei ne Virtasenkaan taidot ole Dufvalta/Aholta peräisin, vaikka niistä olisi oppia otettukin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Asia selvä - JypFabu löysi Karri Kiven haastattelun

Kas, kuukaudessa JypFabu on näköjään viimein saanut selville miten Marko Virtasen JYP pelaa.

http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/virtaselle-kenkää.54828/page-23#post-5531999

No, miten se Marko Virtasen JYP sitten pelaa?

Pakkohan sinun on se tietää. Muuten olisi tyhmää vertailla sitä aikaisempiin pelitapoihin ja sanoa että JYP tänään pelaa tavalla X tai Y.

No, nähdyn perusteella muutosta on avauspelaamisessa, hyökkäyspelaamisessa, karvausvariaatioissa, oman alueen puolustus lienee vielä sitä Ahon hybridiä pääosin.

Minäpä en nyt sen kummemmin ole vertailuja mihinkään esittänyt (tällainen väittämä on läpeensä korni), kommentoin ainoastaan väittämää, että JYP olisi palannut Ahon pelikirjaan epäosaaja Virtasen ah, niin utooppiselta yritelmältä, eikä se kykene kahden vasemman jalan mies edes julkisesti myöntämään jne.

Minusta homma on alkanut mennä uomilleen, kaikestahan se huokuu. Kriteerinäni onnistumiselle sanoisin, että jos keskitason rosterin nostaa ylempään kolmannekseen on valmennus onnistunut ja ansaitsee kehut. Nähtäväksi jää kuinka käy. Tällä hetkellä ainakaan mitään paniikkinappuloita on kenenkään turha haparoida käsiinsä. Katsotaan mj - tauolla, että missä mennään, muutosta kun ehtii siihen mennessä tulla rajustikin, kun erot on noin pieniä, sinne asti muistaakseni katsoin valmennuksen ansaitsevan työrauhan.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Maaleja JYP on mättänyt paremmin kuin vuosiin, vaikka toki omissakin on kolissut runsaasti. Hyökkäyspeliin on siis saatu ideaa, vaikka joukkue on puolillaan puukäsiä. Eihän nimilistan perusteella JYPissä juuri muita taitopelaajia ole kuin Perrin ja varauksin Tuppurainen, pakeista ehkä Mäenpään voi laskea tähän kategoriaan, ei vain ole paljon pelannut. Niin ja onhan Kemiläinen tällä kaudella noussut esiin.

Kyllä tällaisistakin asioista voi ilahtua ja olla positiivinen.

Minusta taas joukkueessa on vähemmän puukäsiä kuin pariin kauteen. Eli toisin sanoen joukkueessa on yllättävän paljon taitavia ja älykkäitä pelaajia.

Nuorista pakeistakin lähes kaikki pystyvät touhuamaan hyvin myös kiekon kanssa. Tosin kyseinen yhdistelmä aiheuttaa ajoittain huomattavia vaikeuksia omassa päässä.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
.....
Nuorista pakeistakin lähes kaikki pystyvät touhuamaan hyvin myös kiekon kanssa. Tosin kyseinen yhdistelmä aiheuttaa ajoittain huomattavia vaikeuksia omassa päässä.

Eikä vain nuorista. Veikko Viitanen pelaa elämänsä peliä tällä hetkellä. Oletteko huomanneet, että Viitanenkin pystyy antamaan hyvin pakki-pakki-syöttöjä ja rauhoittamaan omissa. Hyökkäyspäässä lämäri paukkuu tuhoisasti ja oman maalin edessä Veikko on oma ilkeä itsensä. Muistan hyvin Dufvan ja Ahon ajat, jolloin Viitanen+muut isot pakit heittivät pitkälti vain kiekkoja ulos alueelta pleksien kautta. Nyky-JYPin avauspeli on mielestäni parempaa kuin tuolloin ja se näkyy positiivisesti kovempikätisenkin pakin kiekollisessa itseluottamuksessa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muistan hyvin Dufvan ja Ahon ajat, jolloin Viitanen+muut isot pakit heittivät pitkälti vain kiekkoja ulos alueelta pleksien kautta. Nyky-JYPin avauspeli on mielestäni parempaa kuin tuolloin ja se näkyy positiivisesti kovempikätisenkin pakin kiekollisessa itseluottamuksessa.

Muistan hyvin Dufvan ja Ahon ajat, jolloin omiin meni korkeintaan kaksi maalia, laidat ryskyivät ja vastustaja oli köntsät housussa aina ottelun alussa Hippoksella. Muistan hurrikaaniprässin.

No joo se siitä. Avauspelaaminen on kyllä ollut varsin hyvällä mallilla, joskin tuo kiekottelu on tuottanut myös lukemattoman määrän kiekon menetyksiä oman sinisen alla (siinä vaarallisimmassa paikassa) - esimerkkinä pelit HIFK:ta ja Ilvestä vastaan. Toisaalta noin nuorella pakistolla se on aivan luonnollista. JYP myös kääntää pelin usein keskialueelta todella nopeasti. Muutaman pelaajan otteet ovat erityisesti ilahduttaneet, kaikki varmaan arvaakin keitä tässä pääasiassa tarkoitetaan. Hännikäinen on ollut loistava löytö!

Pääosin positiivisin fiiliksin tässä on peliä viimeiset matsit seurannut, ja tänään olisi taas paikka parannella myös tuota vierassaldoa. Huomenna sitten jälleen hyvä mittari kotipelissä. Sarjataulukossa sijoitus on tottakai hyvä, mutta 10. sijaan on matkaa huimat kolme pistettä. Vieraistakin on pakko alkaa voittoja tulemaan, ja muutenkin saada peliotteisiin tasaisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jos nyt kuitenkin edes faktat tarkistaisit. JYPin pistevauhti on 100 pisteen runkosarja. Sadalla pisteellä irtoaa lähes varmasti kotietu. Sijoitus on tällä hetkellä 3. mikä kertoo siitä, ettei kilpailijatkaan juuri paremmin suorita, ainakaan tuloksellisesti.

Se mitä tapahtuu/ei tapahdu kauden edetessä, on tällä hetkellä fiktiota tai arvuuttelua.

JYP tuskin tulee tällä pistetahdilla koko kautta suorittamaan ja olisin tuohon toki(my bad, sori) voinut lisätä oman spekulointini että 1,5ppg tismalleen kuulostaa realistiselta pistetahdilta runkosarjan lopuksi. Kauden edetessä alkaa varmasti tietyillä nuorilla pojilla(varsinkin pakeilla) painamaan kun kuitenkin pelataan ensimmäistä liigasesonkia isolla vastuulla ja tietyillä odotuksilla. Ekikään tuskin jaksaa enää olla tasaisen vahva pisteiden mättäjä koko kautta ja tuo tulee verottamaan myös. Eli itse prosessoin tätä asiaa siltä kantilta että tuleeko seuraavan 45 ottelun aikana enemmän voittoja kuin tappioita. Tälle pohjana on tämä ensimmäisen neljänneksen voitto-tappio-moodi minkä positiivinen puoli on ollut juurikin Ekin raikkaus/tehokkuus sekä nuorten poikien toistaiseksi riittänyt taso.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
JYP tuskin tulee tällä pistetahdilla koko kautta suorittamaan ja olisin tuohon toki(my bad, sori) voinut lisätä oman spekulointini että 1,5ppg tismalleen kuulostaa realistiselta pistetahdilta runkosarjan lopuksi. Kauden edetessä alkaa varmasti tietyillä nuorilla pojilla(varsinkin pakeilla) painamaan kun kuitenkin pelataan ensimmäistä liigasesonkia isolla vastuulla ja tietyillä odotuksilla. Ekikään tuskin jaksaa enää olla tasaisen vahva pisteiden mättäjä koko kautta ja tuo tulee verottamaan myös. Eli itse prosessoin tätä asiaa siltä kantilta että tuleeko seuraavan 45 ottelun aikana enemmän voittoja kuin tappioita. Tälle pohjana on tämä ensimmäisen neljänneksen voitto-tappio-moodi minkä positiivinen puoli on ollut juurikin Ekin raikkaus/tehokkuus sekä nuorten poikien toistaiseksi riittänyt taso.
Kylläpä on positiivista...

Itse uskon JYPin suoriutuvan runkosarjassa kuuden joukkoon (noin sadalla pisteellä). Kotietu olisi sitten jo kova suoritus.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt vetää ZayWest kyllä jo yli. Ihan tahallaanko yrität ärsyttää muita?

Tuossa viestissä ei ole oikein mitään faktapohjaa, vaan pelkkää (yltiönegatiivista) mutuilua. Eli kaikki mikä nyt menee hyvin on vain väliaikaista ja kaikki mikä nyt menee huonosti tulee menemään vielä huonommin. Loistava näkökanta asioihin.

Mielestäni realistisempaa on olettaa, että nuorten vauhti vain kasvaa kauden edetessä, kun kokemusta ja itseluottamusta tarttuu matkaan. Samalla Erkki pääsee hieman lepäämään, kun ei tarvitse kaikkea vastuuta kantaa yksin. JYPin suunta tällä hetkellä on varsin nousujohteinen, joten vaikea ymmärtää miksi juuri tällä hetkellä tulisi mieleen, että eiköhän koko loppukausi vedetä ihan vihkoon.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Nyt vetää ZayWest kyllä jo yli. Ihan tahallaanko yrität ärsyttää muita?

En.

Tuossa viestissä ei ole oikein mitään faktapohjaa, vaan pelkkää (yltiönegatiivista) mutuilua.

Omaksi spekuloinniksi asian korjasinkin ja pyysin anteeksi etten tuota alunperin tuonut esiin. Koitin vielä perustella miksi asian näen kuten näen.

Mielestäni realistisempaa on olettaa, että nuorten vauhti vain kasvaa kauden edetessä, kun kokemusta ja itseluottamusta tarttuu matkaan.

Syytät minua huuhaasta ja lauot itse tällaisia. Kannattaa varmaan tutkiskella vähän historian tiimoilta että miten moni ensimmäistä kauttaan operoiva nuorukainen suorittaa alussa esiintyneellä laatutasollaan koko kauden. Minä löydän yksittäistapauksia, mutten kourallista samassa joukkueessa olevia. Perrinin kohdalla viittasin JYPin terävimpään kärkeen kun puhutaan pisteiden takomisesta. Kuka on se toinen sentteri joka ottaa tulosvastuullisesti homman haltuun kun Eki puhaltelee kauden mittaan? Niinpä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
No, nähdyn perusteella muutosta on avauspelaamisessa, hyökkäyspelaamisessa, karvausvariaatioissa, oman alueen puolustus lienee vielä sitä Ahon hybridiä pääosin.
Myönnetään sen verran että puolustajilla ei ole niin kiire avata ylöspäin kuin Ahon aikana mutta näkisin sen johtuvan enemmän siitä että puolustajat ovat kiekollisesti taitavampia keskimäärin kuin Ahon aikana. Mainittu Viitanen osasi Ahon aikana antaa sen helpon pakki-pakki syötön silloinkin kun siihen aikaa oli. Virtasen JYP on myös suurimmaksi osin luopunut mies-mies vastaan puolustamisesta ja siirtynyt takaisin paikkapuolustukseen. Hyökkäyspelaaminen menee pääosin samalla kaavalla kuin Ahon aikana, samoin avauspelaaminen. Karvausvariaatiot myös noudattavat Ahon aikaista linjaa. Kiekolliseen tulee paine nopeasti yhdellä pelaajalla, agressiivinen karvaus korkealta ja muut vähintään kolme pelaajaa muodostaa trap-linjaa. Samoin taklaukset ovat nyt sallittuja, toisin kuin viime kaudella. Sekin on Ahon JYPin aikaista pelikirjaa. Eli kokonaisuudessaan Virtasen JYP suorittaa Ahon pelikirjaa, pienillä nyanssi eroilla johtuen pääosin pelaajamateriaalin muutoksesta.

Katsotaan mj - tauolla, että missä mennään, muutosta kun ehtii siihen mennessä tulla rajustikin, kun erot on noin pieniä, sinne asti muistaakseni katsoin valmennuksen ansaitsevan työrauhan.
Joo, katsotaan. Eihän siihen ole kuin noin viikko aikaa. En kyllä usko että muutosta paljon tulee viikossa sillä viime kausikin kokonaisuudessaan oli liian lyhyt sille (Virtasen ja Seppäsen sanojen mukaan).

Toivotaan kuitenkin että viikonlopun jälkeenkin voidaan JYP-leirissä katsoa positiivisia asioita.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Minusta JYP pelaa hyökkäysalueella selkesti Dufva/Ahon pelikirjan mukaan ja puolustusalueella on suurimmat muutokset pelaamiseen. Onko kyse pakiston paremmasta kiekollisesta taidosta vai Virtasen pelikirjan avautumisesta on vielä epäselvää. Eniten tekemistä on siinä miten pelataan kiekottomana omassa päässä tai puretaan paineen alla.

Viime kaudella JYP saaalisti 98 pistettä ja pistekeskiarvo oli 1,63. Nyt JYP on 1,67 pisteen keskiarvossa jolla tulee 100 pistettä. Vaikka varsinkin hyökkäyspeli on alkanut näyttää lupaavalta niin tilastollisesti JYP ei ole paljoa viime kautta paremassa vauhdissa.

Tärkeintä on olla keväällä kunnossa ettei JYP tipu laulukuoroon ekoissa peleissä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Syytät minua huuhaasta ja lauot itse tällaisia. Kannattaa varmaan tutkiskella vähän historian tiimoilta että miten moni ensimmäistä kauttaan operoiva nuorukainen suorittaa alussa esiintyneellä laatutasollaan koko kauden. Minä löydän yksittäistapauksia, mutten kourallista samassa joukkueessa olevia. Perrinin kohdalla viittasin JYPin terävimpään kärkeen kun puhutaan pisteiden takomisesta. Kuka on se toinen sentteri joka ottaa tulosvastuullisesti homman haltuun kun Eki puhaltelee kauden mittaan? Niinpä.
Lauoin takaisin samalla mitalla. Kumpikin näkemys on mielestäni kaukana todellisuudesta, mutta ei tässä nyt kukaan JYPin nuorista niin älyttömällä tasolla ole, että mitään kauheita romahduksia voisi syntyä. Todennäköisemmin nyt kohtalaisesti suorittaneet nuoret parantavat kauden mittaan, tai ainakin pitävät nykyisen tasonsa (keskimäärin). Joillakin taso varmasti laskee, toisilla nousee. Nuoria on joukkue täynnä, enkä usko että kenenkään kohdalla nyt nähty taso on se, millä tulevat koko kauden vetämään.

Edelleen uskon, että yrität olla jonkinlainen kehittynyt trolli, joka yrittää vain ärsyttää muita. Pitkän aikaa tässä olin jo ihastellut asiallisia viestejäsi, joissa oli järkeä vaikka muille jakaa, mutta nyt yhtäkkiä on tullut sellainen käännös, että en tiedä mitä ajatella.

Pessimisti saa olla ja etenkin realismi on aina tarpeen, mutta yltiöpäinen pessimistisyys ei hyödytä ketään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Myönnetään sen verran että puolustajilla ei ole niin kiire avata ylöspäin kuin Ahon aikana mutta näkisin sen johtuvan enemmän siitä että puolustajat ovat kiekollisesti taitavampia keskimäärin kuin Ahon aikana. Mainittu Viitanen osasi Ahon aikana antaa sen helpon pakki-pakki syötön silloinkin kun siihen aikaa oli. Virtasen JYP on myös suurimmaksi osin luopunut mies-mies vastaan puolustamisesta ja siirtynyt takaisin paikkapuolustukseen. Hyökkäyspelaaminen menee pääosin samalla kaavalla kuin Ahon aikana, samoin avauspelaaminen. Karvausvariaatiot myös noudattavat Ahon aikaista linjaa. Kiekolliseen tulee paine nopeasti yhdellä pelaajalla, agressiivinen karvaus korkealta ja muut vähintään kolme pelaajaa muodostaa trap-linjaa. Samoin taklaukset ovat nyt sallittuja, toisin kuin viime kaudella. Sekin on Ahon JYPin aikaista pelikirjaa. Eli kokonaisuudessaan Virtasen JYP suorittaa Ahon pelikirjaa, pienillä nyanssi eroilla johtuen pääosin pelaajamateriaalin muutoksesta.

Toivotaan kuitenkin että viikonlopun jälkeenkin voidaan JYP-leirissä katsoa positiivisia asioita.

Me ollaan kyllä katsottu selvästi ihan eri peliä jostain syystä. Mä näen esim. hyökkäyksiin lähdöt ja keskialueen ylitykset ihan eri näkösinä, kuin Ahon ja RD:n aikana. Puolustaminen syvältä (karvaus) sisältää mun mielestä useamman kuin kaksi varioo (prässi ja träppi), Puolustusalueella nään sitten enemmän yhtäläisyyksiä Ahon systeemiin (hybridi paikka- ja miesvartioinnista), mutta alueen koon muututtua se ei ihan samoin voi toimia, ongelmia tulee, kuinka antaa paine laitaan ja ehtiä sektoriin takasin peittämään tai työnjako alueella, jotta keskusta pysyy tukossa. Mikä selvästi on mun mielestä lisääntynyt aiemmaan on kiekolliset rintamahyökkäykset, jotka sekä Ahon, että varsinkin RD;n aikana loisti käytännössä poissaolollaan, tähän on vaikuttamassa ennen muuta erilainen avauspelaaminen, ei peli aukea pelkästään pakki pakilla, on siinä oltava jotain muutakin, että oikein ajoitettu keskialueen ylitys on mahdollinen kiekollisena. Minusta siis analyysisi on aivan metsässä, tai sitten minä olen vanhoilla päivilläni lakannut käsittämästä näkemääni.

Toiveemme on yhteinen ja kainosti minä tähän uskonkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös