Porcupine Tree

  • 30 235
  • 153

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
No niin, keikka takana. Katatonia veti teknisten murheiden saattelemana kolmisen varttia huonoilla soundeilla, joten sitä ei tullut ihan loppuun saakka seurattua. Porcupine Treen eka setti alkoi about sekunnilleen ysiltä ja The Incident mentiin kannesta kanteen. Kuten arvelinkin, valot ja visuaalit tekivät tekeleelle hurjasti oikeutta ja eka setti pitikin puuduttamatta otteessaan. Kymmenen minuutin väliajan jälkeen alkoi varsinainen ilosanoma Start of Something Beautifulin muodossa ja kun jatkona oli Russia on Ice/Anesthetize medley, niin tuon jälkeen olisi ollut ihan sama, vaikka loppuaika olisi soitettu ukkonooaa. Propsit todella hienolle valotuotannolle sekä rumpujeesus Gavin Harrisonin taikuudelle.

Settilista

1. Occam's Razor
2. The Blind House
3. Great Expectations
4. Kneel and Disconnect
5. Drawing the Line
6. The Incident
7. Your Unpleasant Family
8. The Yellow Windows of the Evening Train
9. Time Flies
10. Degree Zero of Liberty
11. Octane Twisted
12. The Seance
13. Circle of Manias
14. I Drive the Hearse
== intermission ==
15. Start of Something Beautiful
16. Russia on Ice / Anesthetize
17. Lazarus
18. Bonnie the Cat
19. Normal
20. Way Out of Here
== encore ==
21. The Sound of Muzak
22. Trains
 
Viimeksi muokattu:

Maynard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Kärpät, Newcastle United
Täältä myös pikaiset kommentit keikoista:

Katatonia kärsi kyllä todella pahasti karmeista soundeista, ja siihen päälle hajonnut basari-pedaali, niin eihän esitystä missään nimessä onnistuneeksi keikaksi voi kutsua. Biisithän ovat upeita, ja soittivatkin niitä kattavasti koko discografian varrelta, mutta vähän semmonen yläastebändi -fiilis touhusta jäi, ei äijät näyttäny itekkään ihan täysillä messissä olevan. Muutenkin tuo lämppäri-bändien touhu on aina vähä niin ja näin, varsinkin jäähallissa. Harmi, moni olisi varmasti halunnut nähdä äijiltä tukevan setin.

Porcupine Tree veti hienon keikan, ja jälleen kerran teknisesti aivan hemmetin loistokkaan. Ei voi muuta kuin ihailla äijien soitto- ja laulutaitoa. Incident-osuus lämpeni ehkä hieman hitaasti, koko uuden levyn soittaminen keikalla on aina jonkin sortin riskiveto. Mutta loppua kohden levyn dynamiikka alkoi tulla paremmin esille, ja hieno kokonaisuushan siitä muodostui.

Kakkossetin alkuun Start of something beautiful oli loistava veto, ja onneksi ovat alkaneet soittaa Anesthetizesta vain keskiosan, se on ehdottomasti biisin toimivin osa. Kuulosti upealta, taas kerran. Kakkossetistä muuten maininta Way out of Herelle, joka on kyllä noussut jopa Wilsonin viime vuosien vahvimmaksi sävellykseksi. Varsinkin livenä säväyttää aina todella lujaa. Sound of Muzak ja Trains aika perusvalinnat encoreen, mutta pakkohan tuo jälkimmäinen on ainakin soittaa. Ja miksipä ei, yksi kaikkien aikojen hienoimmista pop/rock -biiseistä, ja yleisö diggaa aina.

Kaiken kaikkiaan, upea parituntinen jälleen Porcupinelta. Gavin Harrisonin soittoa ei väsy kuuntelemaan, ja Wilson veti myös laulunsa hemmetin puhtaasti. Vielä kun sen Arriving somewheren joku päivä kuulisi...
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Tokihan siellä oli messissä joitakin kännipaviaaneja, joiden ainoat intressit koko Porcupine Treen keikalla oli, soitetaanko Trains...kaiketikin tämä nyt sitten on niitä suosion kasvun ikäviä lieveilmiöitä. Miksei kaikki PT-diggarit voisi ihan rehellisesti olla vaan elitistejä? Hymiö.

Eräs mainitsematta jäänyt asia oli myöskin se, että John Wesleyn stemmalauluissa on taas vuoden sisään tapahtunut jotakin merkittävää, koska miehen soundi alkaa olla korkeissa stemmoissa (mitä Wesley pääasiassa vetää) hyvinkin wilsonmainen. Ja tosiaan, Russia on Ice oli loistavaa lämmittelyä paatuneemmille faneille, mutta Anesthetize räjäytti sitten pankin suoralta kädeltä. Melkomoista hurmosta oli loppukeikka.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Porcupine Tree nähty nyt toisen kerran. Sanoisin, että nyt keikka oli sitä jotain, mitä sen olisi pitänyt (minulle) olla muutama vuosi takaperin. Pääsyy varmasti siitä, että varsin hyvä sijainti, kentällä. Ei kenttäpaikan ylivertaisuutta voida yliarvioida, etenkään jos kunnon meiningistä ja visuaalisuudesta pitää. Istumapaikat harvoin antaa sitä kaikkea ja itse kun tykkään jorata, hyppiä ja heilua. Näin myös tuli tehtyä, vaikka mikään kovin nyrkinpuintibändi Porcupine Tree ei minulle olekaan, enemmän jammailua.

Keikkasetti oli kautta linjan varsin kova.

Pääosassa oli tietysti uusin levy ja se, että soitettiin "biisi" kokonaan osoittautui mielestäni todella hyväksi ratkaisuksi. En osaa sanoa avautuiko albumin hämmentävä teema nyttenkään, vaikka bändille tyypillisiä hämäriä videoita heijastettiin skriinille kiitettävästi, mutta tietyt musiikilliset elementit esiintyivät reippaasti edukseen liveversion myötä. Sai jotenkin lisää potkua ja ehkä levyn kuuntelukin on nyt astetta paria intensiivisempää. Vimmaisia osuuksia ja nostatusta ja hienoita ambientmaisuuksia. Todella saumatonta ja tarkkaa työskentelyä, mutta sitä tärkeää tunnetta oli myös mukana, eikä mennyt missään vaiheessa liian pystyynkuolleeksi ja tekniseksi. Kömmähdys Drive the Hearsen alussa myös sopivasti kevensi tunnelmaa.

Pelkkä The Incident olisi melkeinpä jättänyt hienon maun ja rahanarvoisen kokemuksen suuhun, mutta jälkimmäinen puolisko toki täytti musiikkivatsaa lisää.

Start of Something Beautiful tyylikkäinen videoineen oli todella maukas aloitus ja olen tyytyväinen, että sain tämän ehkäpä Deadwingin parhaimman kappaleen kuulla livenä. Kaunista. Russia on Ice, joka niin ikään on Lightbulb Sunin parhaimmistoa oli upea jatkumo. Olisin tosin kuunnelut pidempään, mutta mukaan sotkettu Anesthetize jollain tapaa melkein pilasi fiiliksiä. Vaikka kyseinen raita on myös oman albuminsa parhaimmistoa, niin se ei tällä kertaa miellyttänyt. Oli jopa liian meluisa versio, mutta tuntui Porcupine Tree fanikunnan junttisiipeen kolahtavan kyllä, kun sisälsi lähinnä sen metallisimman osion. Onhan se hieno ja upea, mutta tosiaan Russia on Icen jälkeen tuntui hiukan tökeröltä.

Aina yhtä kaunis Lazarus laulatti yleisöä, kuten odottaa sopii. Ei nyt tippaakaan yllättänyt, että oli setissä taas kerran mukana. Pitäähän nyt kaikille olla jotakin. Eikä siinä mitään, yhteislaulu sopii keikalle kuin keikalle, ainakin johonkin kohtaan. Odottelin itse hiukan Remember Me Loveria uutuuslevyn kakkoslevyltä, mutta setissä oli nyt mukana Bonnie the Cat, joka ei ole lainkaan heikko tapaus sekään. Maaninen ja kolkko biisi joka toi ihan mukavaa omaa ilmettään keikkasettiin.

Yksi hiuksianostattavin ja vaikuttavin osuus oli kuitenkin Normal. Tuo Nil Recurring EP on jotenkin mennyt ohi, tullut kuunneltua ehkä kerran pari läpi. Aivan huikea biisi ja livenä yksi hienoimpia kokemuksia aikoihin. Ehkä olisi syytä kuunnella tuo EP joku kerta uudelleen.

Way Out of Here ei nyt ole ihan se suurin lempparini Fear of the Blank Planetilta, mutta livenä varsin toimiva, olisi ihan kliimaksinakin ollut pätevä, mutta encore oli tietysti jäljellä. Sound of Muzak on kyllä yliarvostetun In Absentian parhaimmistoa, mutta olisin mieluummin kuullut samalta levyltä vaikkapa Blackest Eyesin tai .3:n. Toimi kuitenkin. Viimeisenä yllättäen ehkä koko bändin yliarvostetuin ja samalla myös rasittavimasta päästä oleva renkutus, eli Trains, jonka aikana poistuttiin paikalta, koska piti ehtiä vikaan junaan ja vähän muutenkin. Ei toimi tuo kappale, ei levyltä, eikä livenä. En ymmärrä mitä suuri yleisö on tuossa biisissä oikein löytävinään? Varsin yksinkertainen rämpytys, eikä melodiakaan ole edes erityisen tarttuva, toisin kuin vaikkapa Lazaruksessa, joka sentäs on oikeasti toimiva poppiballadi. No, kukin tyylillään. Ottaa vaan päähän junttiyleisö, joka odottaa lähinnä tuota biisiä ja muita In Absentian ralleja, ikään kuin tuotantoa ei olisi mm. aiemmilta vuosilta olemassa ja monin verroin parempaakin. Merkillistä massahysteriaa.

Kuultiin sellaistakin kommenttia yleisön seassa, että keikan eka puolisko oli tylsää, unettavaa ja onneksi tauon jälkeen tulee (tuttuja) hyviä biisejä. Jopa sellaistakin, että hyvät biisit tulivat vasta encoressa? =D Jepjep. No, kuten sanottua: kukin tietysti tyylillään... huvittaa vaan.

Noissa hämärempien ja polveilevimpien biisien kohdalla, kuten Start of Something Beautiful, Russia on Ice, Bonnie the Cat ja Normal toivoi, että joskus kuulisi sellaisen setin Porcupine Tree:lta jotka koostuisi noista ja monista muista vanhemmista vähän vähemmän valmiiksi pureskelluista kappaleista. Olisi itselleni melkoisen hieno musiikkikokemus. Toiveeksi varmaan jääkin.

Upea keikka joka tapauksessa, paria tylsää ja liian tuttua ratkaisua lukuunottamatta. Hyvä maku jäi suuhun ja kyllä yksi vuoden parhaimmista keikoista.

***

Lämppäriä en ehtinyt kuulla kuin kolmisen biisiä ja aika torsoksihan se jäi. Kärsi varmasti huonosta äänentoistosta ja muusta, mutta eipä tuo Katatonia puraise oikein muutenkaan. Liian monotomista ja tasapaksua huttua meikäläisen makuun. Eli ei nyt harmita, että tuli nojailtua oluttuopposen ääressä anniskelualueella hiukan aiottua pidempään.
 

Akseli

Jäsen
Porcupine Tree tuli nähtyä toista kertaa.

Katatonia oli yllättävän hyvä vaikka en ole juurikaan tuotantoon ehtinyt tutustua. Aikain alusta kaapattu viimeinen kappale örinöineen alkoi oikeastaan vain isosti hymyilyttää.
Harmi että Katatonialla oli tosiaan hieman teknisiä ongelmia.

Porcupine Tree.
Incident kuulostaa levyllä hienolta varsinkin kun sitä tarpeeksi kierrättää. Levy on kokonaisuus joka aukeaa vasta sitten kun sitä on tarpeeksi pyöritetty.

Incident aukeni taas hieman uudella tavalla ja kyllä tässä on myönnettävä että ensimmäinen "puoliaika" meni lähinnä suu auki. Kyllä se niin hienoa oli. Legendaarista.

Toisella puoliajalla mentiin hyvillä valinnoilla. Tavaraa alkaa olla takataskussa niin paljon pojilla että väkisinkin jää todella hyviä viisuja soittamatta. Russia on Ice/Anesthesize oli hieno kokonaisuus joka yllätti makiasti.

Tätä on helppo suositella.

Keväällä sitten Kamelot Nosturissa. Sitä on hyvä jäädä odottelemaan.
 

Maynard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Kärpät, Newcastle United
Seuraava esiintyminen äijiltä nähtävissä kesällä Ruisrockissa. Tosin jos Ylen uutista katsoo, asiassa on pientä epäselvyyttä. Siellä kun lukee Porky Pine Tree :D
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Mitäs mieltä porukka on Steven Wilsonin soolotuotannosta? Porcupinen Treehen verrattuna metallivaikutteet on karsiutuneet ja tilalle tullut Jazzia. King Crimsonmaisemmissa tunnelmissa siis liikutaan. Porcupine Treen ja soolobändin lisäksi Wilsonilla on myös kasa muita projekteja, jotka mahtaa tosin olla aikalailla kuopattuja. Noista projekteista mainittakoon Blackfield ja No-Man. Lisäksi Steven Wilson on uudelleen miksannut vanhoja proge-levyjä mm. King Crimsonilta, Yes:ltä ja Jethro Tullilta. Tänään Steven muuten esiintyy Helsingissä, joten jos joku menee paikalle niin raporttia tulemaan:)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitäs mieltä porukka on Steven Wilsonin soolotuotannosta? Porcupinen Treehen verrattuna metallivaikutteet on karsiutuneet ja tilalle tullut Jazzia. King Crimsonmaisemmissa tunnelmissa siis liikutaan.
Onhan noita tullut kuunneltua, mutta eivät ne ihan täysillä iske. Parhaiten miehen toinen soololevy Grace for Drowning, joka nyt oli ainakin toistaiseksi viimeistä Porcupine Treen albumia huomattavasti parempi kokonaisuus.

Hiukan vaan tuntuisi, että Wilsonilta on kaikki omaperäisyys kadonnut ja hullaantunut liikaa juuri King Crimsoneista ja kumppaneista ja jotenkin tuotokset alkaa kuulostaa pelkältä tributoinnilta. Komeaa kuultavaa ja soittoa tietty, mutta jos haluan kuulla King Crimsonia niin kuuntelen King Crimsonia. Varsinkin tuo uusin lätty on kyllä niin KC, että ei mitään rajaa ja siksi ei ole erityisemmin kiinnostanut kuunnellakaan.

Toivottavasti Porcupine Tree aktivoituisi joku päivä ja tulisi taas vähän enemmän omankuuloista. Toisaalta jos ei lähde, niin ei lähde. Viitaten taas siihen viimeisimpään The Incidentiin, joka oli kyllä yhtyeen levyksi todella väsynyt.

Keikkaa olisi tosiaan tänään Circuksessa, mutta huomasin eilen sen olevan loppuunmyyty. Näin ollen jää välistä, kun ei ollut ajoissa valppaana. Kai sitä mietti, että tuo ei myisi loppuun, kun lippuja oli niin pitkään vielä. Varmasti joku jossain lippuaan myy, mutta tiedä sitten kiinnostaako ihan riittävästi, etenkin kun melko kalliit liput ja se viimeisin levy ei nyt tosiaan säväyttänyt pahemmin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keikkaa olisi tosiaan tänään Circuksessa, mutta huomasin eilen sen olevan loppuunmyyty. Näin ollen jää välistä, kun ei ollut ajoissa valppaana.
Lippupalvelu kyllä vielä nytkin myy lippuja tuonne. En tosin itse ole menossa kun en ole mitenkään kiinnostunut tästä soolomateriaalista.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lippupalvelu kyllä vielä nytkin myy lippuja tuonne. En tosin itse ole menossa kun en ole mitenkään kiinnostunut tästä soolomateriaalista.
Jaa, kas siellä vielä löytyy. Katsoin pelkästään Tiketistä ja vedin johtopäätelmät.

No, ehkä se kertoo jotain, kun lippua ei tullut hankittua jo ajat sitten, että kiinnostus ei ole ihan niin kovaa tasoa.

Ei kyllä jokunen vuosi sitten Ilosaarirockissa ottanut Blackfield myöskään tuulta siipiensä alle. Oli jopa paikoin erittäin vaivaannuttava konsertti seurata. Toki Steven Wilson ei viimeisimmillä levyillä ole ollutkaan mukana kuin aika nimellisesti. Livenä nyt ei pelastanut pannukakkua millään.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Hiukan vaan tuntuisi, että Wilsonilta on kaikki omaperäisyys kadonnut ja hullaantunut liikaa juuri King Crimsoneista ja kumppaneista ja jotenkin tuotokset alkaa kuulostaa pelkältä tributoinnilta. Komeaa kuultavaa ja soittoa tietty, mutta jos haluan kuulla King Crimsonia niin kuuntelen King Crimsonia. Varsinkin tuo uusin lätty on kyllä niin KC, että ei mitään rajaa ja siksi ei ole erityisemmin kiinnostanut kuunnellakaan.

Toivottavasti Porcupine Tree aktivoituisi joku päivä ja tulisi taas vähän enemmän omankuuloista. Toisaalta jos ei lähde, niin ei lähde. Viitaten taas siihen viimeisimpään The Incidentiin, joka oli kyllä yhtyeen levyksi todella väsynyt.
Enpä sanoisi liikaa että omaperäisyys on kadonnut, kun tuon tyylistä settiä ei tällä hetkellä kuitenkaan moni tee. Toisaalta en tunne King Crimsonin levyjä kovinkaan hyvin, niin en tiedä mikä on sieltä napattua. Minä taas olen eniten kuunnellut uusinta levyä soolotuotannosta. On sillä hetkensä, mutta ei pääse Porcupinen tasolle. Joku näköjään laittanut videon eiliseltä keikalta
youtubeen.

Incidentiltä pidin Pink Floydia lainailevasta Time Fliesista, mutta muuten ei oikein iskenyt. Pari kuukautta sitten kävin Oulussa kuuntelemassa paikallista Porcupine Tree cover bändiä Nuclear Nighclubissa ja ihan hyvin soittelivat.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Ei ole palaamassa PT, anteeksi jos innostuit ketjun nostosta. Syy on vain liitännäinen.

Mitäs mieltä porukka on Steven Wilsonin soolotuotannosta? Porcupinen Treehen verrattuna metallivaikutteet on karsiutuneet ja tilalle tullut Jazzia. King Crimsonmaisemmissa tunnelmissa siis liikutaan. Porcupine Treen ja soolobändin lisäksi Wilsonilla on myös kasa muita projekteja, jotka mahtaa tosin olla aikalailla kuopattuja. Noista projekteista mainittakoon Blackfield ja No-Man. Lisäksi Steven Wilson on uudelleen miksannut vanhoja proge-levyjä mm. King Crimsonilta, Yes:ltä ja Jethro Tullilta. Tänään Steven muuten esiintyy Helsingissä, joten jos joku menee paikalle niin raporttia tulemaan:)

Vastaus tulee tavallaan ajankohtaisena, kun uusi levy juuri ilmestyi. Putoaa kyllä ihan kympillä tämäkin pitkä, siinä missä edellisetkin, ellei jopa vieläkin paremmin. Tästä Wilsonin soolotuotannosta on myös hiotumassa hieno kokonaisuus, levyjen teemat eroaa aika runsaalla skaalalla. Eihän sitä kukaan jaksaisi samalla meiningillä vetää muutenkaan. Hienoa muutenkin, että Steven osaa muokata itseään, tällä kertaa se tarkoitti jopa hieman poppi-vivahdetta. Musiikillista matkaahan herra elää, vaihe kerrallaan. Yhtä kaikki, pitää PT -liskot loitolla tämäkin. Minnemann ja Beggs ovat vaan muusikkoina mulle niitä ihan pyramidin huipulla olevia, jo siksi oli pakko tehdä nosto tälle hienolle ketjulle, vaikka eivat olekaan ketjun aiheen kanssa millään lailla tekemisissä. Beggs ja Mr. Chapman ovat niin perkeleen kova combo, että heikompaa hirvittää.

No, ehkä se kertoo jotain, kun lippua ei tullut hankittua jo ajat sitten, että kiinnostus ei ole ihan niin kovaa tasoa.

Olitko Ted vielä samoissa tunnelmissa?
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Porcupine Treestä innostuin joskus vuosia sitten ennen kaikkea Deadwing-levyn myötä. Sittemmin kuuntelu on jäänyt vähemmälle ja Wilsonin muihin projekteihin en käytännössä ollut vielä vähän aikaa sitten tutustunut lainkaan. No, kaveri pyysi seuraksi tuonne Circuksen keikalle, eikä kyllä kaduttanut että tuli sitten lähdettyä. Todella hieno keikkahan se oli ja teki tehtävänsä, sillä aika pikapuolin tuli tuo Hand. Cannot. Erase haettua kaupasta. Noin kymmenen kuuntelukerran jälkeen voin todeta kyseessä olevan yhden ehdottomasti hienoimmista levyistä, tai oikeastaan Wilsonin kohdalla voi puhua teoksesta, joita tässä on muutaman viime vuoden aikana tullut kuunneltua.

Nyt on sitten muutenkin Wilson tullut päivittäiseen kuunteluun, mikä on ihan virkistävää, sillä enpä muistanut tai varmaan aiemmin edes ymmärtänyt kuinka helkkarin upea levy Fear of a Blank Planet on. Torstaina kävin vielä Oulun Musiikki-Kullaksesta hakemassa Wilsonin edellisen soolon Grace for Drowningin, josta kerkesin eka levyn kuuntelemaan. Onkin sitten tosiaan hieman erityyppistä matskua, eikä ihan samalla tavalla avautunut kuin tämä uusin. Hieman samoissa tunnelmissa kuuntelin kuin aikoinaan PT:n Incidentin. Incident ei ole vielä tähän päivään mennessäkään avautunut, joten saapa nähdä miten tuon kanssa käy. No ensin voisi tietty ennen ensimmäistäkään tuomiota kuunnella sen toisenkin levyn.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Nyt on ollut mullakin Hand. Cannot. Erase jonkin verran kuuntelussa. Edellisen levyyn verrattuna soundia on modernisoitu ja siihen verrattuna tämä kuulostaa minusta enemmän Porcupine Treeltä. Parhainta antia on minusta bändin huikea soitto pitemmissä biiseissä. Sen sijaan tarttuvia kertosäkeitä on annosteltu varsin niukasti. Pitäis kuunnella/lukea levyn lyriikat läpi sen verran ajatuksella, että teema levyn tarina avautuu kunnolla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Steven Wilson esiintyy tänään Tampereella ja huomenna Helsingissä. Täällä voi vaikka pälistä keikkakokemuksista tai muuten vaan miehen soolomeiningeistä.

Huomenna siis itse menossa Circukseen. Olen aiemmat miehen soolokeikat missannut, osin ehkä sen takiakin, että ei ole niin napannutkaan (+ kalliit liput). Porcupine Treen kuuntelukin on viime vuosina ollut jostain syystä aika jäissä, vaikka kyseessä onkin suurimpia lempparibändejä kautta aikain. Soololevyt on napsuneet vähän vaihtelevasti, mutta ihan mihinkään megakuunteluun ne ei ole jääneet vrt. mitä PT:n tietyt levyt oli yhteen aikaan.

Hand. Cannot. Erase on kuitenkin hieno albumi ja odotan mielenkiinnolla miten materiaali soi livenä ja mikä tärkeintä PT:n helmiä pitäisi tulla kanssa ihan kivasti.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Molemmille keikoille on liput ja tänään vielä hotellimajoitus kera Tampereen yöelämän. Pitää toivoa, että olisi edes pientä vaihtelua seteissä. Vaikka ei haittaa samakaan setti.

Hyviä keikkoja kaikille Stevenin ystäville!
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Jaa, tämähän on mennyt ohi, että Wilson on täällä taas. Viime keväänä kävin kuuntelemassa Circuksessa, ja vaikka keikkapaikkana tuo on kaukana hyvästä, niin keikan sisältö oli kunnossa. Silloin ainakin taisi tulla Hand. Cannot. Erase kokonaisuudessaan tai ainakin lähes + sitten mukavasti aiemmilta soololevyiltä. Jos oikein muistan niin PT:ltä Wilson ei soittanut muuta kuin vähän väsyneen Lazaruksen ja kertoikin siinä yhteydessä että ei tykkää palata keikoillaan kovinkaan monen vuoden päähän tuotannostaan.

Huominen jää kyllä muilta kiireiltä väliin. Onneksi progehammaksen kolotukseen auttoi sunnuntainen Adrian Belewin keikka Tavastialla. Se oli hienoa ja iloista menoa se.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hemmetin hyvän setin heitti Steven Wilson bändeineen Circuksessa. Äänentoistokin oli hyvää, mikä usein on Circuksesa ollut ongelma. Miehen spiikeistä ei tosin aina saanut ihan selvää ja meni hyvät stoorit osittain ohi korvien. Vika voi olla omissa korvissakin, mutta häly peitti aika lailla. Porukkaa olikin tuvan täydeltä. Sen verran myöhässä saavuttiin, että oli vaikea saada hyviä paikkoja enää, mutta saundi kuului ja lavalle näki jotain, että eipä siinä.

Soolomatsku avautui lisää tämän keikan ansiosta, mikä on hienoa. Hand. Cannot. Erase kuulosti kokonaisuudessaan livenä vielä paremmalta kuin levyllä. Paikoin todella kovaa meininkiä. Silti pakko sanoa, että Porcupine Tree osasto potki munaskuille ihan täysin. Lazarus ja Don't Hate Me kombon aikana kulki kylmät väreet pitkin kehoa. Varsinkin jälkimmäinen biisi on ehkä huikein PT:n kappale ja kaikki se jammailu... no sitä olisi kuunnellut vaikka loputtomiin. Muutakin kaikkea hienoa oli ja Wilson jotenkin todella hyvässä tikissä. En muistanutkaan, että se laulaessa välillä revittelee noinkin kovaa ja välillä jopa raivokkaasti. Ihme uguli.

Upea keikka, jäi todella hyvä maku ja oli hintansa arvoinen.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Silti pakko sanoa, että Porcupine Tree osasto potki munaskuille ihan täysin. Lazarus ja Don't Hate Me kombon aikana kulki kylmät väreet pitkin kehoa.

Kyllä. Olisi noita mielellään vielä jonkun biisin kuunnellut. Tosin mahdotontahan se Wilsonin tuotannosta on sellaista settilistaa vääntää, etteikö sieltä suosikkibiisejä pois jää. Sen verran laaja on kaverin tuotanto ja jokaisesta projektista löytyy helmiä. Vajaa kolmetuntinen show ja lukuisista upeista hetkistä huolimatta jäi jopa vähän nälkäkin. Kertoo vain siitä, että minkä tason jamppa Wilson on biisintekijänä.

Itse nostaisin tuon Grace for Drowningin loistavan Indexin esille. Tuostahan Wilson&co ovat vääntäneet suorastaan hyytävän liveversion. Lazarus on aina hieno hetki, ei biisin aina tarvitse olla mutkikas ja vaikea ollakseen loistava. Setissähän oli oikeastaan sopivassa mittasuhteessa näitä pidempåiä ja mutkikkaampia jamitteluita ja sitten näitä Lazaruksen, Hand.Cannot.Erasen ja Sound of Muzakin kaltaisia keveämpiä makupaloja.

Soundille Pakkahuoneella täysi kymppi. Harvoin nykyisen tukkoonahtamisen aikana kyllä kuulee näin selkeää ja hyvää soundia.

Ja joo, mielestäni Wilson on vanhetessaan oikeasti parantunut laulajana. Eihän tuo nyt mikään Pavarotti tietysti ole, mutta selkeästi tarkempaa ja sävykkäämpää menoahan tuo oli kuin PT:n ajan live-Dvd:ltä on tottunut kuulemaan.

Oli paljon viime keväistä Circuksen vetoa parempi tämä, vaikka vähän kinttuja kolmen tunnin seisoskelu koittelikin. Itsellä oli vähän Wilson-kiintiö viime vuodet täynnä, mutta nyt kipinä miehen musiiikkia kohtaan on taas löytymässä. HCE on kyllä loistava lätty ja menee omissa listoissa aivan miehen kärkiteoksien joukkoon. Josko sitä ottaisi seuraavaksi Insurgentesin työn alle. Jäi aikanaan Blank Planetin varjoon itselläni, mutta nyt kun tuota tuli vähän pyöriteltyä, niin kyseessähän on aivan perkeleen hyvän oloinen lätty.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos jotain negaa pitäisi eiliseltä sanoa, niin siellä oli muutama fani ottanu keittoa vähän liikaa ja ei meinannut pysyä pystyssä ja kaatuili muiden päälle. Mahtaa jäädä tosi hienot muistot konsertista kun ei meinaa edes jalat pysyä alla. Ihan muiden kanssakävijöiden vuoksikin voisi vähän iloliemen määrää kyllä annostella iisimmin...

Sitten, tietysti jokainen lippunsa maksanut saa keikasta nauttia miten haluu, mutta ihmettelen vähän sitä, että kun Porcupine Treen hienoimpia helmiä soi, niin koko se aika käytetään kaverin kanssa äänekkäästi jutusteluun niitä näitä liiemmin seurailematta mitä lavalla tapahtuu. Muutamia tuollaisia tapauksia seisoskeli takanamme ja se on vähän rasittavaa kun kuuluu jotain papatusta koko ajan. Kuunnellaan ja keskitytään siihen musiikkiin helvetti soikoon!

T. Ted the rokkipoliisi Raikas

P.S. Hieno versio David Bowien Space Odditysta kuultiin myös.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Asiat jo aikalailla sanottu, mutta sanon samat asiat hieman erilailla:) Pieni keikka raportti. Lento oli hieman myöhässä ja kiirehtimisen jälkeen Hand. Cannot. Erase:n eka biisi alkoi samalla kun ehdimme circukseen sisälle. Eka setti tuli siten seurattua vähän huonommista asemista ja välillä bassot rämisytti seiniä.
En ole vaihtanut mielipidettäni aiemmin kirjoittamastani: pitemmät progeilut on H.C.E:n parhaimmistoa. Toinen setti oli erittäin monipuolinen raskaamman Porcupine Tree:n, kauhubiisi Indeksin, Bowie coveroinnin ja rauhallisemman soolotuotannon (Raven) ansiosta. Vermillioncore verhon takaa kuulosti jopa Ozric Tentaclesin psykedeliarockilta. Joka instrumentissa alansa maestro ja Soundid tosi selkeät niin se tuli myös esille. Liki kolmetuntisessa keikassa oli todellakin kuulijalle vastinetta lipun hinnalle. Oli kyllä hieno keikka.

Uusi 4 1/2 EP on muuten julkaistu tammikuussa. Ei metsään mene sekään, vaikkei mikään näistä "jäännösbiiseistä" megahitiksi nousekaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös