Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

POHJOINEEEN!! – väriä katsomoon vai pyhäinhäväistys?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana RäpyläRepe, 28.04.2019 klo 16.12.

 1. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Onneksi tässä näkyy hienosti se kunnioitus muita kohtaan!
   
  Dalhan, Tikiti, Whirl ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 2. foligno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Näiden näsäviisaiden ja usein hyvin itseriittoisten kommenttien sijaan suosittelen joskus oman (kollektiivisen) toiminnan kriittistä tarkastelua.
   
 3. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lopeta jo @foligno, olet nolannut jo itsesi tässä väännössä. Jos sulla on noin kova tarve haukkua muita junteiksi, niin tekisit sen edes tyylillä. Hauska hahmo.

  Tekaise meille vaikkapa lista, että mitä vieraskannattajat saavat tehdä ja mitä ei? Luulisi esim. tyhjään nakkikattilaan mahtuvan ääntä - myös ”Pohjoinen” huudon lisäksi.
   
 4. foligno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Veikkaan että varmaan lopetankin. En tosin sun huvittuneisuutta herättävän provon takia.
   
 5. holynordic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Pohjoinen, korkealta ja kovaa, aina ja iänkaikkisesti. Kaikissa halleissa. Aamen.
   
 6. kiljander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon lätkä,Mia San Mia,Tapiolan Honka,King James
  Lainaus:
  Joo, ehkä enemmän ulkopuolisten korvissa kuluu, mutta sillähän ei tosiaan ole mitään väliä. Hieno juttu ja hyvä oivallus kauuuan sitten joiltakin
   
  HokiJone tykkää tästä.
 7. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Lainaus:
  Jos alanvaihto kiinnostaa, suosittelen tiedustelemaan Telialta hommia. Sinne on ennenkin otettu turkulaisia luusereita kiukuttelemaan oululaisten tekemisistä.

  Siellä vierashallissakin tehdään selväksi, että pohjoisen väki on paikalla. Ymmärrän, että tuntuu ahdistavalta, kun kotietu menetetään suurijoukkoisen pohjolan kansan edessä. Siinä antautuu karskimpikin etelän mies, kun valkoinen valas murahtaa.
   
  Whirl, KotkaSydän & korkki tykkäävät tästä.
 8. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ruotsalaisilla on lippiksen hikinauha muutenkin paljon löysemmällä kuin suomalaisilla, joten tuskin nyt siellä kukaan ”nordenista” vetää hernettä nenuunsa. Suomalaiset ovat ihan omaa luokkaansa keksiessään syitä mielensä pahoittamiseen.
   
  Old referee tykkää tästä.
 9. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ruotsissa asuneena täytyy kyllä antaa eriävä näkemys tähän. Itse havaitsin, että ruotsalaisilla on tapana pahoittaa mieltään todella herkästi ja väittely vaikutti suorastaan kansallisurheilulta. Sain hyvää vertauspohjaa, kun olin töissä organisaatiossa, jossa oli runsaasti väkeä muistakin pohjoismaista. Tämä myös johti useisiin keskusteluihin näiden maiden kansalaisten eroavaisuuksista.

  Eli jos ruotsalaiset voivat yleisesti hyväksyä nordenin painottamiset, niin pitäisi se meiltäkin onnistua.
   
  Whirl tykkää tästä.
 10. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mörkö
  Mitenkäs sitten jos RoKi joskus nousee liigaan? Lauletaanko sittenkin Oulussa POHJOISTA joka joukkuetta vastaan vai ainoastaan etelän veteliä vastaan pelattavissa peleissä?
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 11. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Aijai, kyllä on taas ironia niin tanakkaa että sitä voisi leikata veitsellä ja myydä kilohintaan torinrannassa.

  Jets-fanit huutaa True north, Stars-fanit huutaa että Stars, Hurracanes-fanit huutaa että Red ja Kärppäfanit huutaa että Pohjoinen. Onpa vakava juttu. Suomessahan tästä kitisevät lähinnä niiden joukkueiden fanit jotka ottavat Kärpiltä nokkaan ja ne ketä kismittää se että Kärppä-kannattajilla on täysin oma juttunsa ja heillä ei. Ihan samalla tavalla sieltä kajahtaisi muistakin fanikatsomoista jos Maamme-laulussa hoilattaisiin ties mistä kirveistä tai hunajapurkeista. Jos kyse on sitten mukamas puhtaasti Maamme-laulun kunnioituksen vaalimisesta niin suosittelen jäämään pois esimerkiksi maajoukkuepeleistä ja turakaiskuorojen välittömästä läheisyydestä. Siellä vedetään usein yhden sanan sijaan koko kappale täysin vihkoon mutta silti jollain ihmeellä tavalla, jollain ihmeen kaupalla maailma jatkaa pyörimistään eikä kukaan kuole.
   
  Liikenteenlaskija, Whirl & KaljaVeikko tykkäävät tästä.
 12. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Kärpät on jo silloin NHL:ssä, joten ei rovaniemeläiset vastaan tule kuitenkaan.
   
  Goner, Dalhan, Liikenteenlaskija ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 13. Jurkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
  Kärpät on menestynyt liian hyvin. On ihan sama mitä Kärppäkannattajat tekevät, se aiheuttaa suunnatonta mielipahaa huonommin pärjäävien seurojen kannattajissa. Oli sitten kyse mahatifoista, pohjoisen huutamisesta tai mistä vaan, kaikki potuttaa vastustajien faneja. Tästä on siis mielestäni ihan turha väitellä.
   
  NakkiFakiiri tykkää tästä.
 14. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta kaikkien muiden joukkueiden kannattajien mielipiteiden tulkitseminen kateellisuudeksi saa Kärppäkannattajat vaikuttamaan ylimielisiltä.

  Kyllä näistäkin asioista keskustella saa, eikä se keskustelu ole turhaa.
   
 15. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, sympatiat KooKoo
  Ei ole ikinä Kärppä-fanien pohjoinen jäänyt mieltä kaivelemaan. Ehkä olen poikkeus etelän ihmisten joukossa. Suurin osa varmaan kiehuu raivosta vielä juhannuksena.
  Olikos se 2012 kun pelattiin Kärppiä vastaan pleijareissa. Kävin katsomassa kaikki kotimatsit ja yhden Oulussa. Pohjoinen-huudot eivät jääneet millään tavalla mieleen. Huusivatko edes? Oliko Kärppä-faneja Isku-Areenalla? Varmaan oli, mutta ei mitään mielikuvaa siitä, että olisivat jotain huutaneet. Huutakaa vaan kaikessa rauhassa, kuuluu asiaan ja kyllä maailmaan ääntä mahtuu.
   
  Telaketju ja Liikenteenlaskija tykkäävät tästä.
 16. Jurkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
  Lainaus:
  Toki saa keskustella, en ole sitä kieltänyt. Sanonpahan vaan, että se on turhaa.
  Enkä väitä, että se olisi kateutta, jota Kärppiä kohtaan tunnetaan. Se on vain jonkinnäköistä inhoa ja vitutusta siitä, kun toinen pärjää "liian hyvin". (Onko tuo sitten juuri kateuden määritelmä. En tiedä)
   
 17. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Kärpät on niin kivulias piikki monen tahon kannikassa, että kaikki häiritsee. Muistan divariaikoina kun toivoteltiin tervetulleeksi takaisin liigaan korpivaellukselta. Odottelivat keskitason joukkuetta, joka tuo virkistystä liigaan. Tulikin organisaatio, joka nousi muutamassa vuodessa aivan terävimmälle huipulle ja sysäsi näivettyneet Tepsin ja Jokerit pois asemasta johon oli totuttu. Tällä hetkellä Kärppien menestys tuntuu olevan kovin paikka mouhijärveläisille joille saa täällä Pirkanmaalla keväisin naureskella. Niskat jäykistyy kun pitäisi tervehtiä Kärppien ottaessa omansa. Hauskaa sakkia.

  Lainaus:
  Taitaa se ottelutapahtuma olla pilalla ihan siinä kun Kärpät nöyryyttää lähes tyhjässä viljasiilossa takavuosien kestomenestyjää, joka on surkean tekemisen johdosta tippunut keskikastin joukkueeksi urheilullisesti ja aivan pohjamutiin organisaationa. Ei siihen Pohjoisen huutoja tarvita.
   
  Whirl tykkää tästä.
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Et ole kieltämässä keskustelua, mutta haluat vain kertoa, että mielestäsi se on turhaa. Kuinkahan tarpeellista on osallistua keskusteluun vain kertoakseen, että minua ei tämä keskustelu kiinnosta, koska pidän sitä turhana?

  Ja kyllä, määrittelit tuossa juuri kateuden.
   
 19. Jurkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
  Lainaus:
  Selvä. Kiitos ilmoituksesta. Ja tsemppiä Jypille illan peliin!
   
 20. Filimonov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Nurmeksen Sepot
  Lainaus:
  Ja sieltähän se ylimielinen kommenttikin tuli.Rivien välistä luettunahan tuo on sama kuin "Meillähän on muuten illalla finaalipeli. Tsemppiä teillekin! Ai mutta tehän olettekin jo lomalla...".
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2019 klo 11.06
  A.P.Järvi, RaakaSamppa, k0l1kk0 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 21. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi
  Lainaus:
  Maamme-laulua ei ole puolivälierissä juuri kuunneltu, ja ei ole aina välierissäkään. Senpä vuoksi tuo ei ole keväältä 2012 varmaankaan jäänyt mieleesi.
   
  Runkosarja tykkää tästä.
 22. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Aivan! Onneksi joku muu muistaa paremmin kuin minä, missä olen ollut. Tuskinpa sentään lauloivat tuossa puolvälierä-vaiheessa, vaikka onhan Liigassa kaikelaisia hassuuksia nähty.. Finaaleihin Maamme-laulu kyllä sopii. JYP-kannattajat eivät erityisesti huutaneet (pohjoista) finaaleissa, Niissä ainoissa missä Pelsu on ollut.
  Hienoa työtä on Kärpät tehnyt, kun on koko joukkue ihan finaalissa niin usein. Eli täältä tulee lupa: saa huutaa.
   
  Whirl tykkää tästä.
 23. kepardi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Hyvä huuto, lisää vaan ääntä. Vieläkö ne muuten huutaa "kohta on maali"? Siinä olis vähän hiomista.

  Hesalaisethan huuteli ainakin joskus muita junteiks kun "teil ei oo metroo". Kylläpä harmitti.
   
  Individual tykkää tästä.
 24. Yeap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Siinä vaiheessa magneettinen napa on liikkunut jo niin paljon että pohjoinen on alhaalla ja etelä ylhäällä. Nyt kannattaa aloittaa selvitystyö siitä, mikä joukkue on silloin eteläis.. siis pohjoisin. Ehkä Turku mutta onko se myyty jo Ruotsiin?
   
  Wizzö tykkää tästä.
 25. Tolppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
  Kärppien kannattajilla on ihme käsitys, että kaikki mitä he tekevät jotenkin ärsyttää muita. Ei se nyt ihan niin mene.

  Yleensä minua ei ärsytä kärppäkannattajien toiminnassa - ehkä suomalaisessa kiekkokeskustelussa poikkeuksellisen usein vastustajien mielipiteisiin ylimielisesti suhtautumisen ohella - mikään muu kuin huutaminen Maamme-laulun päälle, joka itselleni symboloi tärkeitä asioita. Jos hoitaisitte homman tyylikkäästi, huutaisitte vaikka laulun päätyttyä ikään kuin kaikuna kahdeksan kertaa (mestaruuksienne määrä) pohjoinen, ettekä mölyäisi pohjoista kappaleen päälle. Ihan vastaavasti en tykkää jalkapallomaailmasta tutusta tavasta, jossa kansallislippuun ommellaan jotakin paikannimiä. Kansallislaulu kansallislauluna, lippu lippuna ja kannatuslakanat ja tifot sitten itsenään. Se että jotain tehdään maailmalla paljonkin ei tee teosta tyylikästä tai hyväksyttävää. Vai onko paska hyvää, kun miljoona kärpästä ei voi olla väärässä? No, on silläkin oma roolinsa luonnon kiertokulussa, mutta en minä sitä niellä halua.

  Toki sitä toivoo vaihtelun vuoksi yllätyksiä ja uusia mestareita, mutta organisaationa Kärpät ovat tehneet duuninsa hyvin ja mestaruutensa ansainneet. Eivät ne ole tulleet vain pohjoista huutamalla.
   
  Nelfor tykkää tästä.