Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

POHJOINEEEN!! – väriä katsomoon vai pyhäinhäväistys?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana RäpyläRepe, 28.04.2019 klo 16.12.

 1. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Ketju koskien Kärppien kannattajien korostamaa osaa Maamme-laulussa.

  Oletko sitä mieltä, että kyseessä on kannattajakulttuurin rikkautta ja omaperäinen katsojien tuoma väriläiskä ottelutapahtumaan? Vai ärsyttävä pyhäinhäväistys ja pilkka Maamme-laulua kohtaan? Sana on vapaa.

  Itse näen sen vain hauskana ominaisuutena, joka kivasti erottaa Kärppien kannattajat muista ryhmistä. Jos kaikilla faniryhmillä olisi samat laulut ja tavat vain joukkueen nimeä vaihtaen, niin se olisi aika tylsää, imho.

  Tässäpä hyvä jokakeväinen vääntöketju, joka aktivoituu Liigan playoffeista (mikäli Kärpät mukana) ja päättyy MM-kisojen kanssa, kun viimeinen Maamme-laulu raikaa ja pari kaupunnilaista vielä kiljuu katsomossa pohjoista.

  Ps. Ja jonkun toisessa esittämä crescendo on aika hakemalla haettu perustelu. Tuskin siellä sävellettäessä h-hetkellä yhtäkkiä kurkku suorana huudettiin pohjoista nollasta sataan, vaikka nousevalla voimakkuudella se tehdäänkin.
   
  HokiJone, Goljat & McTorso tykkäävät tästä.
 2. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Huutakoot. Mutta ei kai tämä nyt todellakaan mitään omaa ketjua tarvitse?
   
  JiiGeePee tykkää tästä.
 3. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Soittoa vain Pentti "kärpän tappaja" Hietaselle koskien Maamme-laulun vetoa, niin ei tarvitse kiristellä hampaita tuon yhden sanan huutamisen kanssa keväisin.
   
 4. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Lainaus:
  Ihan hyvä olla oma ketju tälle. Muuten on kohta puoli Jatkoaikaa poppariosastolla..
   
  Goner, Whirl, Koodari ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 5. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Minusta taas tuntuu, että ehdottomasti tarvitsee. Ottaa päähän lukea satoja ja satoja turhia lauluviestejä ketjuissa, joissa on tarkoitus keskustella jääkiekosta. Toivottavasti Moderaattorit alkavat ukaasiensa mukaisesti rankomaan niitä, jotka tätä tyhjänpäiväistä kinastelua vielä muualla kuin täällä jatkavat. Törkeän tylsä aihe on tämä. Toivon kuitenkin, että tämä ketju tyhjentää keskustelun Maamme-laulusta jääkiekkoketjuissa.
   
  Brother Whisper tykkää tästä.
 6. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Huuteleepa nuo Winnipegissäkin "True Northia", eli samapa tuo korostaa jotain asiaa. Mahatifot on kummiskin se pääasia.
   
  JiiGeePee tykkää tästä.
 7. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Ei saatana. Eihän nyt muillekaan perseilyille ole avattu omaa ketjua. Lukkoon ja bannia.
   
 8. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Vois joku korostaa kans sitä MAAMME osaa kans
   
 9. Redrose Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Ehdotin jo tuolla HIFK-osiossa, että Kärppien pelatessa pudotuspelejä vieraspaikkakunnilla sinne kutsuttaisiin jokin paikallinen torvisoittokunta soittamaan Maamme-laulun. Hallin kuuluttaja esittelee yleisölle orkesterin ja kehottaa siinä yhteydessä kaikkia laulamaan kansallislaulumme. Pohjoinen-huudot katoavat kyllä, jos kotiyleisö laulaa tasaisella kovaäänisellä volyymilla.
   
 10. A Siente Jäsen

  Passi pois jokaiselta huutajalta.
   
 11. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Tämä nyt on jokavuotinen vääntö, josta saadaan useita kymmeniä ellei satoja viestejä pilaamaan muita ketjuja, niin tuotettakoon ne lukuisat sivut tänne. Siellähän sivumäärä katsomalla true-änäriniilot saa pian väärän kuvan finaalisarjan kiinnostavuudesta, heh heh.
   
  Brother Whisper tykkää tästä.
 12. HockeyBoy66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Onhan Micke-Maxillakin oma ketju tällä keskustelupalstalla :)
   
  Palsa, peterra, JiiGeePee ja 16 muuta tykkäävät tästä.
 13. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Kyllä täällä väännetään muistakin asioista, ei kaikilla ole silti omaa ketjua.

  Tietysti jotkut voisivat vetää peukalon ulos omasta perseestä, ja miettiä onkohan siinä mylvinnässä jotain typerää, kun se niin paljon polemiikkia herättää.
   
 14. foligno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Tuo pohjoisen huutelu paitsi pilkkaa ja pilaa maammelaulun muiden katsojien osalta, on myös jonkinlainen junttiuden äärimmäinen huipentuma. Vain kertakaikkisen sivistymätön ihminen voi pitää tuota minään muuna.
   
  McK, BaronFIN, Hotsikahella ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 15. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tämän voisi äänestyksen kera siirtää tuonne äänestysalueelle. Jokainen voisi äänestää ja siitä tulos, veikkaan että tämä ketju ei tällaisenaan tuo mitään lisäarvoa palstalle.
   
  Smitty#41, pussukka & MäkSisäkumi tykkäävät tästä.
 16. Hidas_ja_kankea Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Etta, ACO
  Toki tällä ketjulle on mitä suurin tilaus. Tämän kevään jokainen Kärppien poff-ketju on täyttynyt luontaantyöntävästi täysin asiaan kuulumattomalla väännöllä. Nyt sitten avautuu mahdollisuus keskustella halukkaille ja toivottavasti ottelusarjaketju säilyy asiapitoisempana ilman monen sivun ot-vääntöjä. Tuolla olisi muuten hieno finaalisarja menossa, johon voisi keksiä myös siihen varsinaisesti liittyvää keskustelua tai pohdintaa.

  Mitä paremmat asemat Kärpillä kulloinkin on, sitä enemmän on keskusteltu POHJOISESTA. Nyt sitten halukkaat voivat jatkaa tässä ja jättää varsinaisen finaaliketjun siistimmäksi.

  Mitä enemmän POHJOISTA arvostellaan, sitä varmemmin se kajahtaa. Joskus JYP:in OIJOIJOI ja TPS:n hunajata ärsyttivät kovasti. Jostain kummasta syystä eivät ole ärsyttäneet viime aikoina.

  Sen verran vielä maammelaulusta pohjoinen-teemalla, että se on kannattajien keksimä ja #valkoinenkevät tai oranssi tms. ovat tulleet markkinoinnilta. Eläköön se pieni ero,

  Oma mielipiteeni maammelaulun esittämisestä on, että se on jenkkikopiointia jo itsessään. Ilmankin tultaisiin toimeen. Maammelaulun raiskaukseksi kelpaa jo laulutaidottoman julkisuuden henkilön honottava lauluesitys.
   
  Koodari ja RäpyläRepe tykkäävät tästä.
 17. Lomppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Saako kaikki tähän ketjuun osallistuvat automaattisesti bannia ja poroleiman?
   
 18. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Aivan sama, vastauksena ketjuun.

  Terveisin, ei vettä Raantaa rakkaampaa.
   
  Eetu, korkki & 1971 tykkäävät tästä.
 19. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Parempi oma ketju kuin tuon finaaliketjun tukkiminen tällä keskustelulla.

  Itse vain toivoisin, että koko maammelaulun ajan fanikatsomot laulaisivat sitä tyylikkäästi. Siinä ohessa saa toki pohjoista korostaa. Nykyäänkin toki lauletaan jossain määrin koko laulua, mutta aika vaimeasti.
   
 20. Aihio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Jokainen voi ajatella seuraavaa asiaa, jos Maamme-laulua varten otetaan hattu pois ja noustaan seisomaan. Onko silloin soveliasta huudella jotain omaa sekaan.

  Omasta mielestäni koko Maamme-laulun voisi ottaa pois näistä jääkiekko-otteluista. Itselleni tulee jäähallissa kuunnellessa, jopa hieman kiusaantunut olo. HPK:lle isot peukut, kun eivät ainakaan välierä sarjassa laulaneet Maamme-laulua.
   
 21. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Olisi tyylikästä mielestäni esiintyvältä taiteilijalta jättää "pohjoinen" laulamatta ja antaa katsomon mylviä se. Tämä voisi Raksilassa laulettuna mennä vielä enemmän vastustajafanien ihon alle.

  Mielestäni on erittäin hienoa kulttuuria, että ainakin Tampereella ja Hämeenlinnassa kuuluttaja antaa katsojien huutaa kotijoukkueen maalintekijän tai osan siitä. Tuo Maamme-laulu voitaisiin hienosti toteuttaa samalla tavalla.
   
 22. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mielestäni tässä mentäisiin jo yli. Pohjoista saa korostaa katsomosta käsin ihan rauhassa, mutta ei siinä nyt olisi mitään järkeä, että laulaja jättää osan laulusta laulamatta. Puhutaan nyt hitusen eri asiasta, kuin noissa maalintekijöiden huutamisissa.
   
 23. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Winnipeg on vieläpä etellämpänä kuin esim. Helsinki. Mokomat juntit.

  Itseäni lähinnä huvittaa muiden joukkueiden fanien mielensäpahoitus tuosta pohjoisen huutamisesta. Tämä mielensäpahoitus kun sattuu tapahtumaan vain ja ainoastaan silloin kun Kärpät menestyy, muuten ketään ei koko asia kiinnosta. Miksiköhän...
   
 24. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Juuri noin siihen pitääkin suhtautua. Minä lähinnä ihmettelen niitä Kärppäfaneja, joilla menee jotenkin ihon alle, kun tuosta provoillaan.

  Kyllä minäkin nautin siitä, kun vastustajien fanit valittavat JYPin oijoijoista.
   
  RäpyläRepe, 1971 & RaakaSamppa tykkäävät tästä.
 25. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Juurikin näin. Ylipäätään asiat jotka nyt edes jollain tasolla edistävät katsomokulttuuria niin eiköhän se ole ihan vaan hyvä juttu.

  Vielä muuten niille ketkä valittavat Maamme-laulun "raiskaamisesta" tuon pohjoisen huutamisen osalta, niin toivottavasti muistatte pahoittaa mielenne sitten esim. MM-kisojen aikaan kun karjalalippiksiä laulun aikaan päässä pitävät tyypit hoilaavat kaljapäissään täysin epävireessä tuota laulua Suomen voittojen jälkeen. Melkoista pyhäinhäväistystä!