Playoffs 2024 välierät: Tappara (1.) – KalPa (7.)

  • 100 838
  • 1 165

Kumpi vie

  • Tappara

  • KalPa


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika lukukelvotonta paskaa näemmä useamman sivua, kun jotain turkulaisia purjehduskauden miehiäkin täällä kitisee seassa. Ilveksen sakki sentäs jo keskittyy päälajiin, eli jalkapalloon.

KalPa oli selvästi parempi tänään jääkiekoilussa ja menemme tästä eteenpäin.
 

Hahmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakko se on myöntää, että KalPa on kova. Eihän se tietenkään yllätyksenä tule puolivälierien ja tämän sarjan alun jälkeen. Hienosti jatkoivat omaa peliään kärsivällisesti ja hakivat tärkeän ja ansaitun voiton. Hieno "nousu" viime ottelun katkerasta tappiosta. Kertoo hyvin valmennetusta joukkueesta, joka luottaa omaan juttunsa.

Tappio toki harmittaa, mutta tylsäähän se olisi, sarja voitettaisiin liian helposti. Tiukkaa on ja niin pitää ollakin.

Uumoilinkin tappiota tähän väliin. Tämä on nähty monesti ennenkin, että itse tuudittaudutaan "turvallisen tuntuiseen sarjajohtoon" ja vastustajan ollessa paremmin ytimessä tulee sitten tukkaan. Toki KalPa pelasi todella hyvin ja ihan pelaamalla ansaitsi voittonsa. Tappara ei löysäillyt tai pelannut todella surkeasti, muttei pystynyt missään nimessä parhaaseenkaan.

Tappara tuli hyvin peliin ja mielestäni vei peliä ekan erän, vaikka siinäkin laukaukset menivät selvästi KalPalle. Hyökkäyksiin lähdöt onnistuivat ja peliä saatiin pyörimään KalPa-päätyyn. Toki Heljankokin joutui kerran venymään huipputorjuntaan.

Toisessa erässä peli kääntyikin sitten KalPalle. Sitkeästi savolaiset jauhavat omaa peliään ja puolustavat hyvin. Vähän kuin Tapolan Tappara. Tappara oli ensimmäisen erän jälkeen sormi suussa hyökkäyspelinsä kanssa. Toki ajoitukset yms. olivat muutenkin pielessä, mutta varmasti KalPa oli tätä vahvasti edesauttamassa.

Kuten moneen kertaan mainittu, Tapparan taso heilahtelee pelien sisällä turhan paljon, eikä lähellekään ehjiin 60-minuuttisiin pystytä. Silti usein tasaiset pelin on kauden aikana pystytty loistavan maalivahdin ja tehokkaiden paikkojen hyödyntämisen avulla voitoiksi. Tänään ei sentään.

Synkkyyteen ei ole syytä vaipua, mutta Tapparan pitää taas pystyä nostaa tasoaan, jotta sarjan momentum saadaan käännettyä. Saapa nähdä, pystyykö tämä Tappara siihen. TPS-sarjassa parannettiin sarjan mittaan, mutta sen alku olikin tämän sarjan alkua heikompi ja KalPa on vielä Tepsiäkin kovempi vastus.

Viime vuosina Tappara on tarpeen tullen ollut todella hyvä kiristämään ruuvia ja parantamaan heikomman pelin jälkeen. Nyt on kuitenkin taas uusi joukkue, uudet koutsit ja uudet systeemit. Ei voi liikaa luottaa "voittamisen kulttuuriin". Onneksi on kaksi voittoa alla, vaikka KalPa on pelejä enemmän hallinnut.

Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten sarja tästä lähtee kehittymään.
Erinomaisen hyvin sanottu. Ytimessä on ehkä juuri se, että Tapparan osalta ollaan varsin kaukana parhaasta, eli koko potentiaalista. Ainakin helvetisti kauempana kuin kumpikaan vastustaja tähän mennessä. Se on sikäli hyvä uutinen, että kiristysvaraa on olemassa, paljon. Varmastikin eniten kaikista jäljellä olevista joukkueista. Huono uutinen taas on se, ettei tällä kaudella ole vieläkään nähty alusta loppuun saakka ehjää peliä. Sitä odotellessa. Hyvä alku olisi jo se, että ketjumuutoksilla haettaisiin tasapainoa siihen, että jokainen ketju alkaisi päästä peliin. Ehjiä kenttiä (Rauhala, Keskinen) ei kannata rikkoa, mutta muuten on paljon sanomista tiettyjen herrojen kankeissa otteissa ja erityisesti heidän laittamisessaan samaan ketjuun. Tanus olisi kullanarvoinen, toivottavasti pystyy pelaamaan. Runkosarjasta tuttu ylimääräinen kikkailu on pääosin jäänyt pois ja taisteluilmeestä Krisu ei jää vajaaksi.

KalPa pelaa hienoa peliä ja ryskää kaikilla sylintereillä upeasti. Valmentajansa herra Karjalainen on onnistunut upeasti sekä pelitavan ja -taktiikan kuin myös taisteluilmeen hakemisessa. KalPa pelaa mielestäni sikäli loistavaa kiekkoa, että täydellisiä suvantovaiheita ei oikeastaan ole. En laske sitä lauantaisen ottelun paniikkia sellaiseksi. Siinä vaan konseptit sekosivat pahemman kerran, mutta kauneusvirheet kuuluvat jääkiekkoon.

Ainoa, mistä en pidä on Liigan otteluohjelma. Miten tämä voi vuodesta toiseen olla näin vaikeaa? Varmaan joukkueet haluavat pelata perjantaina ja lauantaina, mutta eikö vaan voitaisi aivan yksinkertaisesti pelata NHL-tyyliin joka toinen päivä ja jakaa sarjat niin, että jossain päin olisi aina katsottavaa. Joskus jonkun keksinnön voisi ottaa ulkopuolelta valmiina, ei tarvitsisi ihan kaikkea räpeltää itse omin kätösin ja korjata paskaa kyhäelmää vuodesta toiseen.

Edit. Toinen kappale ryssää --> ryskää (freudilainen?). Ja viimeinen kappale kävisin --> kätösin (F9).
 
Viimeksi muokattu:

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Playoffsit ovat kyllä hienoa aikaa! Itse en jaksa oikein runkosarjasta innostua, koska siinä pelataan liikaa otteluita, ja niiden merkitys on lopulta aika pieni. Joukkueista 10/15 pääsee playoffseihin. En pidä tuosta säälipleijarivaiheesta, koska se entisestään vähentää runkosarjan merkitystä. Mitä järkeä on siinä, että ensin hinkataan 60 ottelua, jonka jälkeen esim. nyt Kalpa, joutuu pelaamaan paras kolmesta sarjan siitä pääseekö varsinaisiin pleijareihin vai ei? Kolme peliä ovat tärkeämpiä kuin 60 ottelua..

Kalpa keräsi 11 pistettä enemmän runkosarjassa kuin Sport. Miksi siis Sportin tulee saada säälistä mahdolisuus vielä päästäkin pudotuspeleihin?!? Aiempina kausina playoffsit pelattiin vieläpä niin kiireisellä aikataululla, ettei sääleistä ponnistavilla joukkueilla ollut mitään saumaa taistella levännyttä vastustajaa vastaan. Tällä kaudella sentään on saatu playoffseihin väljyyttä, joka itseasiassa parantaa peliä.

Kalpan identiteettihän on ehdottomasti liikkeessä. On se kovakuntoinen joukkue! Ja nyt kun plaijareita ei pelata niin kiireellä kuin aiemmimpina kausina (aiemmin pelipäivät esim. ma, ke, pe, la, ma, ke, to), se palvelee erinomaisesti Kalpaa. Ja siis en sano tätä mitenkään katkerana, vaan aidosti Kalpan liikkuvaa pelitapa ihaillen!

On hienoa, että sarjassa on erilaisia joukkueita. Kalpa lyö aivan erilaisen haasteen kuin vaikkapa TPS. Kalpan liike tuottaa eniten haasteita Tapparan konkareille, Kontiolalle ja Savinaiselle. En ala heitä missään nimessä parjaamaan, mutta ovat rehellisesti sanottuna eniten kusessa tuon vauhtikiekon suhteen. TPS-sarjassa olivat tärkeässä roolissa ja kantavia voimia. Nyt taas on helppo nähdä, miksi Tapparasta tästä sarjassa eniten tulostavatuuta ovat kantaneet Keskisen ketju. Tietysti siksi, että heillä riittää jalka Kalpaa vastaan. Samoin Rauhalan kenttä pärjää kyllä.

Minua ihmetytti, miksi Grönborg laittoi Levtchin näiden raskasjalkaisten konkareiden ketjuun?!? Toki tuomaan siihen liikettä, mutta eihän noi papat oysy mukana! :D Itse olisin ehdottomasti laittanut taskuraketti Granathin herrojen kanssa, ja Levtchi Sompin ja Camperin kanssa.

Tanus olisi äärimmäisen tärkeä pelaaja tähän sarjaan. Jalkaa ja taitoa riittää! Olisiko tullut siitä kuuluisasta tilanteesta jonkilainen aivotärähdys. Täytyy toivoa että äijä saataisiin askiin. Sijoittaisin hänet Levtchin ja Sompin kanssa samaan kerjuun. Babtistella ei oikein tunnu riittävän. Itselle iso pettymys ja vähän turhake jäällä. Joutaisi poppareille. Sitten jää vielä Camper. On pelimies, mutta itse ajattelen että hänelle ei oikein ole löytynyt koko kaudella sellaista unelmakenttää. Tehnyt silti tehoja erinomaisesti!

Jos Tappara pystyy kairaamaan itsensä tästä finaaliin (itselläni kyllä luottoa riittää), uskon että silloin Kontiola ja Savinainen ovatkin jälleen keskeisessä roolissa. Tämä Kalpan liike vain on heillenyt painajaismaista. Savinaisen osalta itselläni on myös epäilys, ettei ole ihan täydessä kunnossa. Veikkaan että pelaa jonkin vamman kanssa ja kauden päätyttyä menee leikkauspöydälle. Mitään tietoa minulla ei ole, pelkkää mutuilua.

Mutta kuten aluksi kirjoitin, plaijarit ovat ihan parasta aikaa! Runoisarjan aikana en jännittänyt kertaakaan, pleijareissa saa nauttia myös jännityksestä kun jokaisella pelilla, vaihdolla, taklauksella, laukauksella, onnistumisella ja epäonnistumisella on merkitystä!

Perjantaina jatkuu! :)
 

hyperion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Playoffsit ovat kyllä hienoa aikaa!
Siis lyhyesti: niin on! Kyllä olen useana vuotena miettinyt että on sitä todella onnekas kun on saanut näistä tosipeleistä nauttia lähes, tai oikeastaan täysin säännönmukaisesti joka vuosi aivan tajuttoman pitkään. Kyllä tässä joku maaginen tunnelma on, kun katson tästä ikkunasta pihalle ja lumet on sulaneet yhtä hiekkakasaa lukuunottamatta maasta kokonaan pois, ja me pelataan kiekkoa ja väännetään tosissaan tärkeistä asioista. Moni seura on jo pitänyt Keski-Euroopan reissunsa, meillä vielä kirjoitetaan tarinaa. Joku taika tässä vuodenajassa on, muistoja on aina Hakametsän parkkipaikalta näiltä ajoilta jostain 2013-2014-2015 kun olen vetänyt Kalevan Prismasta yksikseni ostamaani Karhun pinttiä ja on ollut hyvä fiilis.
 

hyperion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos Pelicans voittaa oman sarjansa niin mua ei silloin haittaa jos Tappara putoo koska silloin saadaan uus Mestari ja tekis ihan hyvää.

Toki Tappara-Pelicans olis hieno uusinta. Ainoa toive on että näistä neljästä Kärpät ei vie kannua tänä keväänä.
Jos Pelicans - KalPa -finaali nähdään niin KalPan kannattajaksi on ryhdyttävä. Toi KalPan päävalmentaja Karjalainen on ihan hieno mies (joskin - on sanottava että en tajua miksi senkin nyt pitää alkaa sitten vähän mediapelailemaan jotain vähäpäästöisiä busseja, just tämmöisten juttujen puuttumisen takia pidän hienona miehenä - toivon, toivon että jää tuohon). Siellä Pelicansin penkin takana onkin sitten ihan totaalinen mediapeluri.

(Ja ennen kuin kukaan nostaa yhtään mitään Grönborgista niin sanon suoraan että minä olen sellainen kaveri että arvostan tulisieluista eläytymistä ja meininkiä, omien puolustamista ja sitä räyhäämällä heitettyä FUCK YOU!!!:ta yllättävän paljon verrattuna vaikka Niemelän virnuilevaan meininkiin ja Ida Vainioihin katsomossa. Etenkin kun tiedetään että kun peli on päättynyt ja käsitelty niin Grönborg on lempeä ukko joka elelee kotonansa rauhallista laiffia muistaakseni kolmen nais-ihmisen ja parin narttulemmikin eli pelkkien naisten keskellä - vähän kuin minä. Ja mun mielestä sekin että Grönborg esim. uskaltaa sanoa niistä tuomareista kun vituttaa, vaikka tietää että tässä liigassa sakkoja jaellaan, on yllättävän BDE -meininkiä verrattuna siihen Niemelän "en mää voi sanoa mitään" "on kielletty kommentoimasta" *hymy* -meininkiin.)

Mutta joo Karjalaisessa on tietty BDE-aura kyllä myös.

Ja olisihan se samalla altavastaajan kannattamista.

Mutta on tässä nyt Pelicans - KalPa -finaaliin vielä paljon matkaa. Tappara kuitenkin johtaa sarjaa ja ensi pelissä edelleen KalPalla periaatteessa pakkovoiton paineet, 3-1 ryöstön kautta olisi tosipaha. Ja 2-2:kin olisi silti sarja joka on tasaisella progressiolla menossa Tapparalle. Eli on KalPalla tässä töitä vielä.
 

JakkeKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Iltalehden "uutinen": Asiantuntija uskoo: Jukka Jalonen nappaa SM-liigan sensaatiopelaajan MM-joukkueeseen

Toivottavasti pitää paikkansa, koska O.Kapanen on tämän kevään hahmo riippumatta siitä miten tämä sarja menee. Kukaan edes Kuopiosta ei märissä unelmissaan pystynyt arvaan miten hyvä tämä pelaaja on. On jos jonkunlaisia tähtiukkoja monessa eri joukkueessa, mutta ainakin tähän asti Oliver Kapanen pyyhkii pöytää kaikilla.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
(joskin - on sanottava että en tajua miksi senkin nyt pitää alkaa sitten vähän mediapelailemaan jotain vähäpäästöisiä busseja, just tämmöisten juttujen puuttumisen takia pidän hienona miehenä - toivon, toivon että jää tuohon).
No, eihän tuolla bussijutulla ollut mitään tekemistä Karjalaisen kanssa vaan KalPan some-osastohan sen kommentin teki.
 

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Iltalehden "uutinen": Asiantuntija uskoo: Jukka Jalonen nappaa SM-liigan sensaatiopelaajan MM-joukkueeseen

Toivottavasti pitää paikkansa, koska O.Kapanen on tämän kevään hahmo riippumatta siitä miten tämä sarja menee. Kukaan edes Kuopiosta ei märissä unelmissaan pystynyt arvaan miten hyvä tämä pelaaja on. On jos jonkunlaisia tähtiukkoja monessa eri joukkueessa, mutta ainakin tähän asti Oliver Kapanen pyyhkii pöytää kaikilla.
Boldaus oma. Kyllä tuon potentiaalin pystyi näkemään jo viime kevään puolivälieräsarjassa. Sillon ei vielä vaan fysiikka aivan riittänyt.
 

pullaristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS sekä muut yritteliäät ja joukkueet
Kyllä tässä välieräsarjassa näkyy hyvin mihin päin suomalainen jääkiekko ja sen pelaamistapa on menossa ja ollut jo hetken menossa nimittäin aktiivisempaan suuntaan. Hieno homma, tämmöisessä pelitavassa kehittyvät luultavasti pelaajatkin paremmin ja yleisökin tykkää. Tähän asti nauttinut tästä sarjasta 100% jos ei tuloksia ajattele.
 

hyperion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No, eihän tuolla bussijutulla ollut mitään tekemistä Karjalaisen kanssa vaan KalPan some-osastohan sen kommentin teki.
Jos näin niin hyvä niin. Itse luin tuon jonkun keltaisen lehden artikkelista jossa oli kuitenkin Karjalaisen kommentit sen jutun coressa, kun Karjalainen puhui vastustajan voittamisesta ei yhdellä iskulla vaan lukuisalla määrällä pieniä iskuja. Siitä ihan vaan kuluttajana artikkeli lukemalla jäi fiilis, että oli Karjalaisen sanoja.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
KalPalla viimeisimmistä 20 pelistä 17 ovat olleet maalin pelejä, eli päättyneet maalin erolla tai toinen joukkue on tehnyt tyhjiin. Kiva kun on jänniä pelejä, mutta onhan se myös aika raskasta. Voi olla, että Liiga on THL:n suosituksesta antanut noita pidempiä taukoja otteluiden välillä, ettei kannattajien pumput rasitu liikaa.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Viimeisimmän pelin perusteella Tapparalla on liikaa pelaajia jotka eivät pysy mukana kovassa luistelussa (Savinainen, Kontiola, Baptiste ehkä jopa Kemiläinenkin). Jos olisin Grönbori niin laittaisin kaikki 5vs5 parhaat munat samaan koriin: Puhakka-Keskinen-Levtchi ja loput kentät yrittäisivät pelata 0-0.

Mietin että miksi Tappara lähtee mukaan tälläiseen luistelukisaan ja ei suostu laittamaan sitä mestaruusvuosien 0-5 träpin-träppiä keskialueelle kyttäämään vastahyökkäyksiä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Viimeisimmän pelin perusteella Tapparalla on liikaa pelaajia jotka eivät pysy mukana kovassa luistelussa (Savinainen, Kontiola, Baptiste ehkä jopa Kemiläinenkin). Jos olisin Grönbori niin laittaisin kaikki 5vs5 parhaat munat samaan koriin: Puhakka-Keskinen-Levtchi ja loput kentät yrittäisivät pelata 0-0.

Mietin että miksi Tappara lähtee mukaan tälläiseen luistelukisaan ja ei suostu laittamaan sitä mestaruusvuosien 0-5 träpin-träppiä keskialueelle kyttäämään vastahyökkäyksiä.
Nimenomaan Kemiläinen. Mutta Baptisehan ei ole mikään hidas pelaaja.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Viimeisimmän pelin perusteella Tapparalla on liikaa pelaajia jotka eivät pysy mukana kovassa luistelussa (Savinainen, Kontiola, Baptiste ehkä jopa Kemiläinenkin). Jos olisin Grönbori niin laittaisin kaikki 5vs5 parhaat munat samaan koriin: Puhakka-Keskinen-Levtchi ja loput kentät yrittäisivät pelata 0-0.

Mietin että miksi Tappara lähtee mukaan tälläiseen luistelukisaan ja ei suostu laittamaan sitä mestaruusvuosien 0-5 träpin-träppiä keskialueelle kyttäämään vastahyökkäyksiä.
Toisaalta eilen näytti tokan erän alkupuolella, että alkaa KalPalta bensa vähän loppumaan, kun Tappara rummutti pitkiä hyökkäyksiä, mutta toisin sitten kävi. Ja Tappara ei ole pelannut träppiä koko kaudella ja omasta sekä Riken + Tapparan pelaajien mielestä sitä ei myöskään käytetä. Voitetaan tai hävitään tällä sabluunalla. Mutta itse ehkä heittäisin Camperin huilille ja toisin Luodon painaan hommia. Myös Tanuksen paluu olisi hyvä homma, eikä Granathinkaan herääminen olisi pahitteeksi.
 

hyperion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan lentely tuo KalPalle lisäbuustia. Uskoisin näin. Vähän kuten Juntusen toilailut 2017.
Henkisesti varmaan tuokin, sen ymmärrän.

Pitkässä sarjassa tosin saatetaan mennä tämän suhteen nimenomaan henkiseltä puolelta fysiologian puolelle ja Tappara oikeasti alkaa saamaan siitä etua.

Tosin ottelutahti vähentää tätä efektiä kyllä.
 

Pizza64

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Iltalehden "uutinen": Asiantuntija uskoo: Jukka Jalonen nappaa SM-liigan sensaatiopelaajan MM-joukkueeseen

Toivottavasti pitää paikkansa, koska O.Kapanen on tämän kevään hahmo riippumatta siitä miten tämä sarja menee. Kukaan edes Kuopiosta ei märissä unelmissaan pystynyt arvaan miten hyvä tämä pelaaja on. On jos jonkunlaisia tähtiukkoja monessa eri joukkueessa, mutta ainakin tähän asti Oliver Kapanen pyyhkii pöytää kaikilla.
Alkukaudesta ei Oliver ollu niin hyvä, kun armeija sotki sitä, vaan mitä pitemmälle kausi eteni ja sai rytmistä kunnolla kiinni, niin paremmaksi eiku tulee, epäilen vahvasti, että NHL kutsuu jo ensvuonna, eikä mene isänsä ja Olli Jokisen joukkueeseeh SHL:ään.
 

Bumble

Jäsen
Ja 2-2:kin olisi silti sarja joka on tasaisella progressiolla menossa Tapparalle. Eli on KalPalla tässä töitä vielä.
Hyvä teksti, mutta tähän pitää tarttua - mielestäni 2-2 -tilanteeseen päädyttäessä kaikki ennusmerkit on jo KalPan puolella, vaikka kotietu Tapparalla vielä olisikin. KalPahan on jo nyt osoittanut pystyvänsä voittamaan Tampereella (2x Ilves, 1xTappara).

Ensimmäinen pelihän oli tasainen ja Tappara sen jatkoajalla (mielestäni ansaitusti) vei. Sen jälkeen KalPa on ollut pelillisesti edellä - 2. pelissä Tappara käänsi pompuilla ja suonenvedolla pelin itselleen KalPan pitkän hallinnan jälkeen. 3. pelissä KalPa sai viimein hallintansa mukaisen palkkion. Jos tuohon lisätään neljännen pelin voitto KalPalle ja ekstrapoloidaan noiden tulosten yli, niin kyllä KalPan trendikäyrä on nousussa, Tapparalla laskussa ja ennusmerkit tuossa vaiheessa jo vahvasti KalPan jatkoonmenon puolella.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan ne aivopierut tuntuvan olevan osin seurausta siitä, että viisikko ei ole ihan samalla sivulla, että soitetaanko nopeata biisiä vai slovaria. Paha siinä on lähteä kiekottelemaan alas, jos useampi kaveri kirmaa ylöspäin. Ja vielä kun se kiekottelu käydään seisovin jaloin. Ensimmäisessä erässä kiekoteltiin vähemmän ja päästiin hyökkäämään melko helposti. Toinen erä olikin avointa rallia molempiin suuntiin ja Anterohan sekosi aivan täysin. Siis ei pysynyt mitenkään perässä ja hölisi aivan omiaan Tapparan pelaajista. Ja viimeinen 1-1,5 minuuttia vie Anteron selostusta aika vahvasti. Jos toinen on istunut virtauksen päällä sen minuutin, on tuo joukkue dominoinut koko erää. Kunniamaininta (vaikkei tämä olekaan Anzan ketju) Mäenpään jättösyötölle, kunRauhala luisteli herran kiinni, nosti mailan ja vei kiekon lavasta...

En tiedä mitä Juolevi luuli siinä Räsäsen maalissa. Heittikö oikeasti paineettomasti sokkona jäitä pitkin keskelle siniviivaa? Ja sen jälkeen jähmetys. Oli kyllä käsittämätön ratkaisu ja tuli taas mieleen herran TPS-ottelusarja ja laput silmillä.
Granathin käyttöä ihmettelen, herra vetelee rotaation kautta joka toista kierrosta, kun pitäisi vetää niska kyyryssä Rauhalan ja Liedeksen rinnalla. Leskinen alkaa sen sijaan hiljakseen näyttämään sitä mihin on totuttu.

Oli hieno matsi eilen. Vauhtia aivan helvetisti, loistavaa maalivahtipeliä, kovaa kamppailua ja tuomarienkin esitystäkin voidaan pitää onnistuneena. Hieman siellä jäi pikkukakkosia pilliin, mutta kokonaisuus oli kyllä hyvällä tasolla.
Lisää.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Alkukaudesta ei Oliver ollu niin hyvä, kun armeija sotki sitä, vaan mitä pitemmälle kausi eteni ja sai rytmistä kunnolla kiinni, niin paremmaksi eiku tulee, epäilen vahvasti, että NHL kutsuu jo ensvuonna, eikä mene isänsä ja Olli Jokisen joukkueeseeh SHL:ään.

Oliverin kannalta tuo SHL siirto olisi vaan järkevämpi teko joten uskon siihen, että ei yritetä liian nopeasti ylös. KalPan kannalta toki olisi parempi jos Oliver siirtyisi suoraan Montrealin organisaation alaisuuteen.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Oliverin kannalta tuo SHL siirto olisi vaan järkevämpi teko joten uskon siihen, että ei yritetä liian nopeasti ylös. KalPan kannalta toki olisi parempi jos Oliver siirtyisi suoraan Montrealin organisaation alaisuuteen.
Kyllähän tässä haisee semmonen Artturi Lehkosmainen urapolku. Omanpään peli on vielä aivan lastenaskelissa. On saanut osittain nimellä sen anteeksi. Ja toki iänkin puolesta. Lähtee hakemaan Liigaa kovemmasta sarjasta vielä kokemuksia. Niin on fyysisesti kuin pelillisestikkin valmiimpi NHLään. Eikä tuo nyt hirveän huonosti oli Lehkosella mennyt.

Sitten taas... Nyky-Montrealiin ei liene mahdoton päästä testaamaan, joko riittää. Ja kyllä siellä rapakon takana junnut opetetaan myös puolustamaan.

Ja mitä sarjaan tulee. Kaikki on edelleen auki. KalPa sai jällen yhden Tappara-mörön selätettyä. Kun voittivat heidät kotonaan. Nyt vaan täysi 60min peli Kuopiossa (55min ei riitä) ja sarja 2-2. Hockey is a momemtum game.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvä teksti, mutta tähän pitää tarttua - mielestäni 2-2 -tilanteeseen päädyttäessä kaikki ennusmerkit on jo KalPan puolella, vaikka kotietu Tapparalla vielä olisikin. KalPahan on jo nyt osoittanut pystyvänsä voittamaan Tampereella (2x Ilves, 1xTappara).

Ensimmäinen pelihän oli tasainen ja Tappara sen jatkoajalla (mielestäni ansaitusti) vei. Sen jälkeen KalPa on ollut pelillisesti edellä - 2. pelissä Tappara käänsi pompuilla ja suonenvedolla pelin itselleen KalPan pitkän hallinnan jälkeen. 3. pelissä KalPa sai viimein hallintansa mukaisen palkkion. Jos tuohon lisätään neljännen pelin voitto KalPalle ja ekstrapoloidaan noiden tulosten yli, niin kyllä KalPan trendikäyrä on nousussa, Tapparalla laskussa ja ennusmerkit tuossa vaiheessa jo vahvasti KalPan jatkoonmenon puolella.
Tätä se oli jo TPS sarjassa. TPS vie peliä, Tappara roikkuu mukana Heljangon ansiosta. Tekee käsittämättömällä tehokkuudella omista paikoista. No mutta, tätähän se on ollut koko kauden. Siitä huolimatta koko kauden otannalla joukkue heiluu kärkipaikalla.
Ei tietenkään mitään KalPalta pois. Hyvää peliä on pelannut. Mutta vastaavaa pyöritystä piti myös HPK runkkarin päätöskierroksella.
Edelleenkin jollain tapaa pidin TPS jopa vaarallisempana vastuksena. Äärettömän kova kamppailemaan. Ihan hyvin Tapparakin pystyy luistelemaan. Kyllä ne kulmaväännöt tepsiä vastaan vei voimia. Tappara pärjää kulmissa KalPaa vastaan paljon paremmin. Siinä mielessä ymmärrän noita rännikiekkoja. Mielestäni KalPaa vastaan voisi koittaa mies maalille ja vetoja paljon. Niin epävarma Lekkas on kiekon liimaamisessa.
KalPan ykkönen on tietty äärettömän kova, niin oli myös tepsin ykkönen.
Jos tämä nyt vaikuttaa siltä että KalPa on ennakkosuosikki jatkoon, niin toivottavasti ei tule isoa pettymystä jos Tappara yllättää ja pronssipeli kutsuukin. Tappara saattaa roikkua vielä mukana.

Edit: voidaan myös sanoa että tiistain voittomaalin Tappara antoi ihan tarjottimella KalPalle. Hiukan tarkemmalla pelillä, tulos olisi voinut olla ihan toinen KalPan jyräämisestä huolimatta. Yleisesti ottaen Tapparan av on pelannut erinomaisesti.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Mielestäni KalPaa vastaan voisi koittaa mies maalille ja vetoja paljon. Niin epävarma Lekkas on kiekon liimaamisessa.
En nyt muista mitä kautta tämä tilasto kantautui taannoin korviini, mutta niiden mukaan Lekkas on ollut tämän kauden Liigan paras maalivahti torjumaan vetoja pelaajaruuhkan takaa. Voi olla, että olen nähnyt myös unta ja tuollaista tilastoa ei edes ole olemassa. Mutta vaikka Lekkas ei välttämättä kiekkoja liimaa, niin hänellä on onneksi kyky torjua niitä pois sektorista.

Muutamat pelaajat ovat löytäneet kauden aikana Steffin heikon kohdan, eli ylhäällä on kiekon mentävää tilaa. Näitä ei taida Tappara vielä olla juurikaan tehnyt, joten toivottavasti siellä ei palstaa lueta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös