Playoffs 2019 finaalit: Kärpät (1.) – HPK (5.)

  • 265 488
  • 2 304

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Emil sulaa. Kiekot pomppii ja hukkuu näkökentästä.
Aika asiattomasti nyt rikotaan kirjoittamatonta sääntöä ;)

Sieltä se Kärpät taas pinnisti kuskin paikalle. Vähän tylsää näin "ulkopuolisen" silmin, mutta ei kovin yllättävää siltikään. Menis nyt seiskaan vielä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niitä on pakko alkaa tuomaan kohta jumbojeteillä sitten lisää jostain ulkomailta joka peliin, niin kauan kuin löytyy poroille sopivat, ahhah.
Kärpät ovat tottuneet siihen, että jostain ne sopivat löydetään. Tai sitten aivopestään tuomarit median välityksellä sopiviksi. Ja keksitään hyvät tarinat omien joukkojen tsemppaamiseksi.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Tämä on samaa logiikkaa, kuin kritisoisi länsimaalaista joka haluaa parantaa oman maansa oloja, kerran Afrikassa on nälänhätää.

Ei kannata olettaa, että tämä oli ensimmäinen peli jossa HPK on hyötynyt tuomareista.
Te olette ihan sekaisin. Onnesta oletan, mutta en ole varma. Onnea silti voitosta. Mää nyt lopettelen, aikainen herätys aamuyöllä jo.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Olisko kova paikka heittää Karjalainen kehiin, hän on Kärpät voittanut aikaisemmin.

No olis se aika kova temppu, kun Antti on pelannut viimeksi melkein 2 kuukautta sitten. Larmi pelannut nyt 17 peliä putkeen. Ellei nyt sitten ole Larmilla jotain vammaa, mutta en mä oikein usko.

Ei tässä nyt Larmiin ole kaaduttu, mutta fakta on kyllä se, että kahdessa viime pelissä on paremmin onnistunut maalivahti siellä toisessa päässä.

Mutta, torstai on toivoa täynnä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Vesa

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Vituttaa silti itseäkin tuollainen leposilmä Kallio tuolla studiossa. Joo Kärpät voittaa kilpikonna puolustamalla ja on ehkä viemässä mestaruudenkin sillä tavalla. Mitä sitten. Niin mäkin haluaisin että Kerho tekisi. Jos Kerho häviää, niin näillä Kallion sun muiden teeseillä saadaan ihq kiva "voitettu hopea" ja "parempi hävisi" teesit lentämään. Vitut. Hopea on aina paskempi kuin kulta saatana. Ylpeä olen omista, mutta jos ei kannua nosteta niin se vituttaa ja selittely budjeteista sun muista on vain itselle selittelyä. Paskempi on paskempi ja parempi on parempi. Thäts it.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Sarja on nyt 3-2, mutta vielä ei oo voitettu mitään. Yks kiinnitys vielä tarvitaan ja kerho tulee varmasti kovaa torstaina. Haisee jopa hieman seiskapeliltä, sen verta tasaisia ovat jengit olleet tähän saakka. Eihän tuo toki haittaa vaikka seiskapeliä ei nähtäis.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
No nyt oli VEININKIÄ.

Kärpät oli edelleen aika ajoin pinteessä tuon HPK:n karvauksen kanssa, mutta toisaalta kolmas erä oli mielestäni erittäin jämäkkä. Neloskenttä oli Kärpille tänään kultaakin kalliimpi ja pakisto suojeli äärimmäisen hienosti omaa maalia. Perinteinen playoff voitto, väitän että kokemuksella oli tänään merkitystä. Erityismaininta Kärppien timanttiselle alivoimalle.

Tuomarilinja muuttui näemmä sarjassa taas, ja tänään sai molemmat huitoa ja estää minkä kerkesi. Saa nähdä mitkä lottopallot torstaiksi arvotaan.

Ei sarja ohi vielä ole. Ensimmäisen maalin merkitys torstaina on valtaisa, koska väitän että kokemattomampi HPK elää enemmän tuosta tunteesta. Jos Kärpät hiljentää alussa Rinkelimäkeä, alkaa Kanada-malja taas liukua Ouluun. Jos HPK saa taas onnistumisen alle ja itseluottamusta takaisin, pelataan lauantaina G7.

Takatalvi tulee Ouluun, ei haittaa. Hokikausi on yhä kesken.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Näkemys: Kärpät oli viitospelissä enemmän kuin Vehviläinen − siili, kilpikonna ja Veini-show
Wennström osuu tässä kolumnissa ottelun kulminaation ytimeen. Jos en olisi nähnyt ottelua ja olisin pelkästään tilastojen varassa, voisin olla hieman huolestunut mutta ottelun nähneenä totean että Kärpät pelasi nimenomaan ehjän ottelun.

Voi olla, että Kärpät ideaalitilanteessa olisi tahtonut olla enemmän kiekossa ja saada enemmän laukauksia aikaan, mutta vaikuttaa siltä että Kärpät pystyi tänään parhaiten koko sarjan aikana omaksumaan tiukan puolustavan aseman jonka pohjalta se pystyi myös pelaamaan parempaa kiekollista peliä mitä esimerkiksi edellisessä kotiottelussa. Jokainen kentällinen onnistui hienosti kiekonriistoissa, syötönkatkoissa ja oikea-aikaisessa paineistamisessa varsinkin keski- ja puolustusalueella josta aiheutui lukuisia hyvävauhtisia pelinkääntöjä. Onnistuneen eteenpäin puolustamisen mahdollisti nälkäiset mailat ja hyvä liike. Kärpät oli tänään kaksinkamppailuissa erittäin vahva siinä missä sarjan kahdessa ensimmäisessä pelissä tilanne tuntui olevan päin vastoin.

Kerholla oli kuitenkin paikkoja tänään viedä peli vähintään jatkoilla tai voittaa suoraankin. Jotenkin jäi vaikutelma, että pelaajisto alkaa sarjan edetessä hieman väsähtämään, jos ei fyysisesti niin ainakin henkisesti. Larmi ei ole ollut Vehviläisen tasolla maalinsuulla ja Kärppien onneksi Markus Nenonen on HPK:n Radek Koblizek. Näin tiukoissa peleissä toisessa peräkkäisessä ottelussa tyhjän maalin missaaminen maksaa paljon.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Paskempi on paskempi ja parempi on parempi. Thäts it.
Ei se tee tyhjäksi sitä, että voittanut joukkue on pitkäjänteisellä työllään voittanut viimeksi kuluneen 15 vuoden aikana jo seitsemän Suomen mestaruutta ja vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jääkiekon ylivoimaisena kestomenestyjänä 2000-luvulla. Tänään hävinnyt seura oli puolestaan vielä neljä vuotta sitten aivan sekaisin, hukassa ja tuuliajolla, mutta on sen jälkeen - hitaasti mutta varmasti, määrätietoisella, ammattitaitoisella ja nöyrällä työllä - saatu hilattua takaisin uskottavaksi Liiga-joukkueeksi, joka voi pärjätä pudotuspeleissä.

Siihen nähden jo pelkkä hopea on toiselle näistä TODELLA ISO mitali.
 
Viimeksi muokattu:

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse ainakin asiaa tuot kovasti julki, kukaan muu ei ole nyt mitään tuollaista sanonut kuin sinä itse. Onko niin että jopa voitetun pelin jälkeen on pakko löytää jotain, jonka takia olisi mahdollista uhriutua? Jos ei ole mitään, niin sitten keksitään jotain sellaista?
Öööö? Nyt taisi olla siellä päässä vähän tappion tuomaa turhautumista?

No, ei se mitään. Ymmärrän, minuakin harmitti vielä pari peliä sitten kun Kärpät ei saaneet mitään aikaan. Kiitos Larmin, Kärpät on jo voiton päässä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ei se tee tyhjäksi sitä, että voittanut joukkue on pitkäjänteisellä työllään voittanut viimeksi kuluneen 15 vuoden aikana jo seitsemän Suomen mestaruutta ja vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jääkiekon ylivoimaisena kestomenestyjänänä 2000-luvulla. Tänään hävinnyt seura oli puolestaan vielä neljä vuotta sitten aivan sekaisin, hukassa ja tuuliajolla, mutta on nyt - hitaasti mutta varmasti, määrätietoisella, ammattitaitoisella ja nöyrällä työllä - saatu hilattua takaisin uskottavaksi Liiga-joukkueeksi, joka voi pärjätä pudotuspeleissä.

Siihen nähden jo pelkkä hopea on toiselle näistä TODELLA ISO mitali.

Totta tuokin. Kyllä Kärpät on maksellut rahoja jo moneen otteeseen. Täällä vasta opetellaan ja luodaan sitä kulttuuria.

Mutta on se hiukan mulkkuakin Kärpiltäkin hei. Kultaa on Junnon kravattiin asti ja porontaljat piukeena jalometallia. Ei voi sitten antaa meille sitä saatanan kultaa. Homot!
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Tasasta vääntöä taas. Kerho vei peliä enemmän, mut Veini oli huikea. Larmilta tavallista heikompi ilta. Samoin tuomareilta.

Torstaina jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eniten ehkä tuomarilinjassa ärsyttää se, että kymmenen selvää rikettä menee läpi ja sitten yhtäkkiä vihelletään jäähy jostakin samanarvoisesta. Jos on päätetty, ettei vihelletä, niin ei sitten vihelletä muuta kuin törkeät laita- tai polvitaklaukset. Nythän ei pelaaja voi yhtään tietää mistä se jäähy sitten tulee.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Mutta, torstai on toivoa täynnä.

Kim: "Torstai on toivoa täynnä" - Tiina/Susan: "Torstai on toivoa täynnä!" - "Haluatko ostaa vokaalin?" - "Joo, äks niin kuin äiti" - ""

Mitään Kärpiltä pois ottamatta, niin kyllä HPK on ollut kuskin paikalla. (max) kahta peliä vajaa kaksi kautta Mannerin Kärppiä on ollut sellaista, että runkosarjassa homma on lähtenyt pelaamaan heti ensimmäisestä ottelusta asti, CHL on ollut ihan täyttä työtä ja tuskaa, ja sitten playoffsit ovat menneet lepattelemalla kuin siipirikkoinen varis. Niin paljon kuin Mannerista valmentajana tykkäänkin, niin kyllä nyt viimeistään pitäisi olla peiliin katsomisen paikka, että mikä ihme jumi joukkueella on silloin, kun aletaan pelaamaan tärkeämpiä matseja. Onneksi liigan pudotuspelit antavat pikkuisen enemmän armoa kuin CHL, mutta jotenkin tuntuu, että Manner ei osaa valmistaa joukkuetta tosipeleihin, ja jos sieltä voitto tulee, niin se on enemmän pelaajien ja yksilöiden kuin valmennuksen hyvyyttä. Kaikki tämä sellaisten lasien läpi, jonka mielestä Manner on loistava valmentaja.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kärpät ovat tottuneet siihen, että jostain ne sopivat löydetään. Tai sitten aivopestään tuomarit median välityksellä sopiviksi. Ja keksitään hyvät tarinat omien joukkojen tsemppaamiseksi.

Tämä kevään osalta;

Kärpät kotona: Kärpät 27*2min, Vieraat 26*2min sekä 1* 5+20
Kärpät vieraissa: Kotijoukkueet 30*2min, Kärpät 36*2min sekä 1*5+20

Selkeähköä kotituomarointia siis. Sellainen mutu jo olikin, että vieraspeleissä linja on ollut tiukempi, mitä Oulussa.

Faktahan on kuitenkin loppupeleissä se, että hyvin tasan nämä playoffeissa halutaan viheltää eikä taatusti sen suurempaa hyötyä saa kumpikaan. Toki ehkä se joukkue, joka rikkoo enemmän, koska säännöt keväisin ovat mitä ovat.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät + NHL:n suomalaiset
Harvoin harmittaa oman suosikkijoukkueen voittaman pelin jälkeen näin paljon. Nimittäin se, että tuomarilinja heittelee ottelusta toiseen ja laji vaihtuu sen mukaan. Aivan järkyttävä määrä estämisiä ja monta kiinnipitämistä ja huitomista jätettiin tänään viheltämättä. Siksi peli on tuollaista painimista, mitä se oli HIFKiä vastaankin.
HPK vei peliä, mutta ei Kärpillä niin iso hätä ollut, kuin Telian studioväen kommenteista voisi päätellä.
 

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Totta tuokin. Kyllä Kärpät on maksellut rahoja jo moneen otteeseen. Täällä vasta opetellaan ja luodaan sitä kulttuuria.

Mutta on se hiukan mulkkuakin Kärpiltäkin hei. Kultaa on Junnon kravattiin asti ja porontaljat piukeena jalometallia. Ei voi sitten antaa meille sitä saatanan kultaa. Homot!

Kultaa ei jakele kuin Faaselin Renne ansaitsemattomille. Almulipas helvettiin ja ottamaan se kulta. Siinä on Hakanpäätä ja kumppaneita toki pieninä esteinä, mutta jos kultaa haluaa niin hoopeekoo on hyvä ja rasvaa piiput seuraaviin matseihin kuntoon, ettei tartte katsella nenosien nallipyssyjä enää.

Vaikka HPK tänään piti kiekko ja kuskasi sen surutta alueelle, eivät siellä maalin edessä kovin helposti päässeet heilumaan. Vehviläinen poimi nätisti ihan kaiken (paitsi yks tolppa). Toisessa päässä tolppia kolisteli Larmi. Penaltya ois voinut siitä antaa, mutta tykkään Larmin tavasta pelata vähän rajamailla ja pilke silmäkulmassa. Kärppien neloselta hemmetin hyvää tekemistä ja antavat mm. Kuparille ja Heponiemelle oivaa esimerkkiä pleijaripelaamisesta. Kukkoselta jälleen omissa hyvä peli. On se ihmemies ja tärkeä kaveri, vaikka välillä tuntui kauden aikana että on vähän täytemiehenä mukana. Arvostan pirusti Kukkosta. Tärkeä tärkeä pelaaja!
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Whirl , taisi kalikka kalahtaa. Tässä kukaan ala huorittelemaan tai väittämään kenenkään huudelleen vastustajalle henkilökohtaisesta tragediasta maalin jälkeen. Eikä tässä kukaan ole adresseja kirjoittelemassa tai valheellisesti väittämässä vastustajan pelityylistä. Eikä kukaan ole väittänyt talonpolttajan olevan Mukava Valkku. Reilu peli kaikki tyynni.

Olen huono häviäjä, vaikkakin Larmin filmien ja maalinsiirtelyiden puolella. Tai en ko. tekojen puolella. Huono häviäjä on muuten paljon ymmärrettävämpää ja hyväksyttävämpää kuin huono voittaja...

Ottelusarja on kesken.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä tää juttu Tomi Kalliosta on? Onko se mennyt taas itkemään jotain?

Oli pettynyt kun Kärpät on brändännyt itsensä hyökkääväksi ja eteenpäin puolustavaksi joukkueeksi ja sitten tulevat finaaleihin puolustamaan. Nostanut jo monesti tämän saman asian esille. Kärppien pitäisi pelata iloista hyökkäävää peliä kun ovat niin sitä mainostaneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös