Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2019 finaalit: Kärpät (1.) – HPK (5.)

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana BlackWolf, 15.04.2019 klo 21.50.

 1. Koodari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vihdoinkin kotiutunut tämän illan matsista. Olipa huikea sarja ja onnittelut HPK:lle ja sen kannattajille, hienoa porukkaa kerta kaikkiaan. Piti tuossa kaupungilla kävellessä heittää ylävitoset kaikkien vastaantulevien HPK:n kannattajien kanssa eikä yksikään alkanut aukomaan päätään kärppien tappiosta. Respect!
   
  Vaihtomies, Läskisalo, MarkoPalo ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Juuri näin. Tähän ei maailma lopu, Martinit kilisee vastakkain ja rantabaarin taustalla ORANSSI auringonlasku toivottaa kiekkoagenteille kaikkea hyvää. Taisto on nyt tauonnut.

  Kun maailma ei riitä. Siitä ainoastaan suurempi on Kanada Malja. Nyt se on Kerhon!
   
  Läskisalo, Gagne, lartama24 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 3. Pedon kynnet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kausi ohi. Kaus,i joka päättyi hienoon seitsemän pelin finaalisarjaan, ja äärimmäisen tasaiseen viimeiseen peliin. Game 7 ja jatkoerä on aika raaka yhdistelmä, jonka hedelmistä Kärpät on pari kertaa päässyt nauttimaan koti-Raksilassa viimevuosina, mutta ei sitten enää tällä kertaa. Itse pidin Kärppien aktiivisesta tavasta, jolla he tulivat jatkoerään. Siitä jäi ainakin itselleni hyvä fiilis, tappiosta huolimatta. Case Heponiemi 2+2 en ala nyt tässä ruotimaan, vaan totean, että..... Onnittelut HPK ja Hämeenlinna.
   
  Läskisalo, Vesa & OPEX tykkäävät tästä.
 4. Miekkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Kiitokset HPK:lle kovasta, reilusta ja tiukasta sarjasta ja onnittelut mestaruudesta. Hyvä maku jäi kerhon faneista ja teidän kasvutarina oli upea. Tottakai jatkoajan selkeä tuomarivirhe (heponiemen korkea maila) syö helvetisti, mutta oli myös tilanteita toisin päin kun hyödyttiin tuomarien virheistä.
  Muiden seurojen joidenkien fanien lapsellisesta lällättelystä huutonaurua! Mutta niihän se menee kun joku voittaa liikaa ja on vielä rikas sekä tyylikäs niin meneehän se joillain kateellisilla suomalaisilla tunteisiin. Se on varmaa, että tämä tulos lisää nälkää pirusti pohjoisessa ja ollaan varmasti valmiina ensi kaudella tuplan metsästykseen! Helvetin iso kiitos tälle seuralle, mitä se on antanut näin pitkänlinjan fanille. Kun on ollut vaikeita hetkiä omassa elämässä niin Kärpät on antanut niin suurta iloa ja riemua elämään. Vaikea kuvailla kuinka tärkeä tämä seura loppujen lopuksi on minulle. Voitetaan tai hävitään, seistään aina teidän tukena!<3
   
  Vaihtomies, Läskisalo, Vesa ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 5. mayra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ruskeat (valkoiset) kirjekuoret
  Oranssi aurinko nousee!

  Tuntuu, että HPK oli sen ratkaisevat 5% parempi tässä sarjassa ja ansaitsee täysin voittonsa. Suuret onnittelut HPK:n joukkueelle ja faneille. Virkistävää, että altavastaajaksi povattu joukkue kampesi voittoon.

  Kädenpuristukset tuli tarjoiltua Oulun yössä siellä vaikuttaneille hämeenlinnalaisille ja lopuille virtuaalinen onnittelutassu. Me oululaiset järsimme hopeaa. Kelpo kausi kokonaisuudessaan. Hyvää kesälomaa kaikille Liigaa seuranneille ja Hämeenlinnaan mahtavia bileitä.
   
  Vaihtomies, Läskisalo, Vesa ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 6. puuha-pete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Minnesota, Hollanti
  Kättelyjono ja taputukset vastustajalle. Kohta on nilkkatulehdus.
   
  M10 tykkää tästä.
 7. Kennedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Noutajat
  Pienestä kiinni. Kerho teki mahdottomasta mahdollisen ja paluumatka lyhenee huomattavasti. Iso kiitos molemmille jengeille ja kannattajille. Tämä sarja oli Hämeenlinnalaisittain once in a lifetime. Se, jos mikä nostaa karvat pystyyn vielä vuosien jälkeen. Sen uskon. Oulu on dynastia ja matkalla kaatui pari aikaisempaa. Se pitkä matka, minkä HPK Kannattajat ovat tehneet jengiä tukien useiden vuosien aikana, on nyt saanut kultareunuksisen muiston, joka ei historian kirjoista lähde pois. Tätä tunnetta on odotettu pitkät 13 vuotta ja nyt nautitaan. Oulun Kärpät oli kovin mahdollinen koetinkivi ja se kyettiin selvittämään. Rispektit Ouluun, kiekkokulttuuria löytyy.
   
  Vesa, Gagne, Epätietoinen ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 8. Katajanokan spanieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Onnittelut molemmille joukkueille - oli varmaan pelillisesti (tasollisesti) parhaita finaalisarjoja Liigan historiassa. Ainoastaan tässä viimeisessä ja ratkaisevassa pelissä näkyi hermostuneisuus ja pelin taso lievästi siitä kärsi. Muutama hajanainen (poimittu otsikoiden ulkopuolelta) kommentti pelaajista:
  • Odotuksiin nähden parhaat pelaajat eli suuret onnistujat olivat Kärpiltä J Lindsten ja HPK:lta M Karjalainen. Kuka olisi uskonut haahuileva neppailija Jasperista kuoriutuvan nähty raataja ja ratkaisija finaaleihin? Miro taas ei todellakaan ole jäällä toikkaroiva köntys, vaan Liiga-tasolle loistava fyysinen peruspakki. Molemmilla voi olla vielä ovet avoinna rahakkaampiin peleihin. Hienoja kasvutarinoita.
  • Niclas Almarilla ja Rasmus Kuparilla on valitettavasti vielä aika pitkä matka heidän tavoitteena olevaan rapakon taakse luisteluun. Molemmilla lienee mietinnän paikka?
  • Kärppien Hepokatista voi todeta upean kehityksen. Hennosta rääpäleestä on kasvanut nopeasti Liigan huippu. Jos kehitys jatkuu nähdyllä tavalla, lienee änärisopimus selviö.
  • Larmista ja Vehviläisestä lienee sanottu jo kaikki tarpeeton. Kommenttina voinee lisätä horinoiden suomalaisen mv-tuotannon alennustilasta olevan vahvasti lietelannalla höystettyjä.
  Kiitos molemmille, oli todella viihdyttävä finaalisarja.
   
  Vaihtomies, Läskisalo, Vesa ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 9. ReijoRotta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Littbarskin sääret, Pekka Suorsan balanssirisu
  Huhhuh! Hienoa HPK! Finaalisarja oli myös eräänlainen urheiluhengen jatkoaikavoitto, ei harmistelijoita liiemmälti. Toki Kärpillä nyt mälsää, mutta suurin osa Kärpistä ja kärppäfaneista tietää miltä vastustajasta nyt tuntuu ja sitä ei sovi pilata. Onnittelut vielä Hämeenlinnaan!
   
  Läskisalo ja Vesa tykkäävät tästä.
 10. Rinkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kiitos hienoille Kärppien faneille. Etenkin Joelle. Kerho voitti mestaruuden, sattumaako? Tuskin. Näin sinut torstaina Rinkelinmäellä, mutta en uskaltanut tulla jutulle, koska ajattelin, että jos tapaamme niin perhonen läpyttää siipiään väärään aikaan ja Kerho häviää varman mestaruuden. Arille myös voimia, toivottavasti tämä mestaruus ei ole sinulle liian raskas.
   
  Vesa tykkää tästä.
 11. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Ei ollut paskempi reiszu tänään, mutta ei jäänyt myöskään vaiivaamaan ettei ehditty saamaan olutta ennen ekaa jatkoerää

  Etäkärpille koitettiin antaa virtaa.
   

  Liitetyt tiedostot:

  HokiJone, mayra, Koodari ja yksi muu tykkäävät tästä.
 12. Jupa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Hyvää huomenta erityisesti Hämeenlinnaan ja Ouluun!

  Ensinnäkin HPK:lle onnittelut mestaruudesta! Ja Ouluun tsempit, varmasti harmittaa ja huolella.

  Sanoisin, että jokaisessa pelissä tulee tuomarivirheitä (vihellettyjä tai viheltämättä jättämisiä) 10-20 per peli. Siksi tämän ’ratkesi tuomarivirheeseen’ -saagan voisi lopettaa. Samalla tavalla se tällä logiikalla ratkeaa joka ikisessä pelissä.

  Paras seitsemästä. Jos jokainen peli pelataan 3x20 minuutin pelinä ja sarja venyy 7-peliin, minuutteja ratkaista finaalit kertyy vähintään se 420. HPK oli parempi joukkue kuin Kärpät tällä 420+ minuutin jaksolla.

  Runkosarjaa pelaa jokainen joukkue vähintään 60 x 60 eli 3 600 minuuttia. Päälle pelataan PO-matseja uskoakseni keskimäärin 6 matsia per sarja minimissään se 60 minuuttia per peli. Tämä tekee puolivälierät, välierät ja finaalit yhteen laskettuna minuutteja lisää ratkoa pelejä yhteensä 1080.

  HPK oli Suomen paras jääkiekkojoukkue vuosina 2018-2019 pelatussa minimissään 4 680 minuutin sarjassa. Vaihtoja tällä jaksolla oli arviolta noin 6-7000.

  Ja näissä laskelmissa ei ole mukana yhtään jatkoaikaa tai jatkoerää. Unohtakaa siksi se yksi väärä vihellys.

  Parasta tässä HPK:n mestaruudessa on tämä: uskon, että se tarkoittaa koko lajille, sen seuraajille ja myös urheiluseurojen talouksille hyvää: lisää pelaajia, lisää katsojia, lisää euroja. Miksi? Usko siihen, että hyvällä joukkueella voidaan voittaa jäällä paperilla ylivoimaisia joukkueita, hyvällä valmentamisella ja seurakulttuurilla voi voittaa kenet tahansa.

  Näin tässä sarjassa neutraalin kiekkojännittäjän päädystä siis kiitos Hämeenlinnaan tästä!

  Jupa
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019 klo 07.58
  Läskisalo, Marlboro, MarkoPalo ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 13. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mutta jos eilen olisi ratkaissut ennen jatkoaikaa, olisi ratkaisu tullut seitsemännessä 60 minuutin matsissa. Eli oli 7 kuusikymmenminuuttista aikaa.
   
 14. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Pitkässä juoksussa tuomiot menee tasan.
   
 15. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Vilpittömät onnittelut myös tästä suunnasta tuoreelle mestarijoukkueelle HPK:lle ja etenkin sen valmennusryhmälle jonka pitkäjänteinen projekti sai nyt ansaitsemansa kruunun. Erityisen hyvältä tämä tuntuu siksi että itselläni on äitini isän puolelta sukua Hämeenlinnassa, joten senkin takia toivoin että HPK:n 13 vuoden odotus päättyisi. Onnittelut toki myös Oulun suuntaan hienosta kaudesta, hieman vajaaksi jäi mutta ei anneta sen haitata noin muuten uskomatonta kautta. Pienet marginaalit ym. kliseet on tässä ketjussa käyty läpi joten niitä en ala sen kummemmin toistelemaan. Tietysti tällaista ratkaisua varmasti kukaan ei toivonut että mestaruus ratkeaisi kyseenalaiseen tilanteeseen, mutta tuomaritkin ovat vain ihmisiä ja me kaikki teemme virheitä yhtä lailla. Onnittelut siis molemmille joukkueille hienosta finaalisarjasta ja hienosta kaudesta kaiken kaikkiaan, syksyllä palataan taas asiaan.
   
 16. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Olihan se karu virhe nyt jälkeenpäin ajateltuna. Toisaalta livenä sitä ei huomannut kovin helposti ja en kyllä itse nähnyt sitä edes siitä yhdestä(?) hidastuksesta, mikä tuli tilanteen jälkeen.

  Tässä on 30 vuotta tullut Kerhon kanssa elettyä ylä- ja alamäkiä, ja onhan siellä ollut niitä hetkiä, kun on isoillakin hetkillä ollut kyseenalaista tuomaritoimintaa.

  Tuomaritoimintaan on oppinut vuosien varrella suhtautumaan niin, että pelejä on paljon ja pelit on pitkiä, niin kyllä siellä aikaa on ollut ratkaista se homma muulla tavoin. Kääntäen voi sanoa, että aika paljon on pitänyt tehdä oikein, että ollaan siinä tilanteessa, jossa tuomarivirhe voi tarjota mahdollisuuden ratkaista peli. Sama pätee sitten niihin tuuripomppuihin.

  Iso käsi sille, että suuri osa Kärppäleiristä ottaa tämän noin tyynesti ja ymmärtävästi. Ei olisi meidän leiriltä onnistunut. Siinä näkyy varmaan se Kärppien vahvempi menestyskulttuuri.
   
  Vaihtomies, Läskisalo, Vesa ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 17. Kampitus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Wild, Avalanche
  Onko jossain videota siitä Larmin ja Veinin kohtaamisesta ottelun ratkettua?
   
 18. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Lainaus:
  Iskut meni Veinille, mutta Larmi päätyi lopulta päälle. Hyvä mylly oli.
   
  Kampitus, Gagne, mayra ja yksi muu tykkäävät tästä.
 19. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Kampitus, clayman & Crank tykkäävät tästä.
 20. Crank Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Flyers, nippelitieto
  Lainaus:
  Todella tyylikkäästi toimittu Larmilta. Tohon kohtaamiseen voi melkeinpä tiivistää tän finaalisarjan hengen.
   
  Vaihtomies, HokiJone, Petr T. ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 21. clayman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mestarit
  Lainaus:
  Juttelin tästä kaverin kanssa (ihsn toisen joukkueen kannattaja) ja hän totesi, että olisi antanut siinä tilanteessa ihan saman tuomion kuin tuomarikin. Live-tilanteessa tuota ei voi niin selkeästi erottaa kuin nauhalta. Näinhän se usein menee. Siksi niitä nauhoja hinkataan tilannehuoneessakin.

  Se on totta, ettei Kerholeiri olisi suhtautunut tyynesti, jos tilanne olisi mennyt toisin. Toisaalta, Kärpät ei olisi ollut väärä voittaja, eikä "huonompi olisi voittanut". Tilanne oli tasan kaikin puolin. Kumpikaan ei olisi ollut väärä voittaja. Kaksi parasta joukkuetta pudotuspeleissä.
   
  Vesa, banaaninviljelijä, ruoja ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 22. mayra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ruskeat (valkoiset) kirjekuoret
  Lainaus:
  Ei ollut, sillä ei Kärpät olisi saanut tehtyä ratkaisumaalia jatkoajalla.

  Heponiemi tiivisti hyvin:

  "HPK oli parempi tällä kerralla ja antaisee juhlansa. Turha on jossitella".

  Jos joku jaksaa yksittäisestä tilanteesta jauhaa, niin ehdotan, että lopettaa ja menee vaikka kebabille tai mitä näitä ajanviettotapoja meillä oululaisilla nyt olikaan.
   
  Läskisalo, Vesa, MarkoPalo ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 23. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Kyllähän tämä oli äärimmäisen pienten marginaalien touhua. Ihan niin kuin 2014 ja Kärpät - Tappara sarja, jossa Palola missasi jatkoerässä huipputontin. Kärppien kannalta tuo HPK:n tasoitus 1-1 oli äärimmäisen paha kolaus. Hetkeä aikaisemmin Kivihalme ampui viivalta ristikkoon. Kyllähän se totta on, että eilen ihan hyvin Kärpätkin olisivat voineet voittaa. Eivät voittaneet ja sen kanssa nyt eletään. Mahtava tarina kyllä Pennasen HPK:lla. Harmittaa HPK-fanien puolesta, että vappu meni jo ettekä pysty yhdistämään mestaruusbileitä sen ympärille. Noh, uskon että osaatte juhlia kyllä ihan tarpeeksi hyvin ilman sitäkin ;)

  Mestarijoukkueesta Emil Larmi oli lopulta mielestäni isoin yksittäinen tekijä ja ihmettelinkin, miksi MVP-palkinto meni Paajaselle. Ei siinä, hieno mies hänkin on, mutta silti olisin Larmille sen antanut.

  Nauttikaa! HPK ja sen fanit ovat mestaruusbileensä ansainneet!
   
  Läskisalo, Vesa, Koodari ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 24. clayman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mestarit
  Lainaus:
  Jumalauta että arvostan näitä kirjoituksia. Kärpillä on hienoja faneja/kannattajia. Toisessakin ketjussa juuri samanlainen viesti. Kunnioitan todella paljon. Tähän pitää itsekin oppia vielä paremmin.
   
  Läskisalo, Vesa, Gagne ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 25. rubberpuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Paras seitsemästä -sarja ei valehtele. Parempi voitti! Onnea Hämeenlinnaan ja juhlikaa isosti!
   
  Läskisalo, Vesa, banaaninviljelijä ja yksi muu tykkäävät tästä.