Playoffs 2018 välierät: TPS (2.) – Tappara (3.)

  • 70 962
  • 436

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Vähän meinaa valjuksi jäädä nämä pelit. Ensimmäinen oli tasainen mutta nukuttiin kolmas erä ja menetettiin johto. Tänään päätettiin sitten nukkua ensimmäinen jonka ansiosta ei päästy edes katsomaan oltaisiinko pärjätty. Huomenna Turussa on mökki täynnä ja parempaa paikkaa kääntää sarja ei oikeastaan edes voi olla. Kotiyleisö on takana ja siitä voitto niin tästä saadaan vielä sarja, tappiolla homma on taputeltu.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Noniin, vauhtilätkä on 3-0, trap vs. trap 0-0. Kumpi kelpaisi turkulaisille?

Ja pro tip hölmömmille: Tappara pelasi ekan trapin tänään reilun vartin jälkeen. TPS jo ekaan kahteen minuuttiin kolme.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaskisen on aika kaivaa kani hatusta. Rautakorpi vei tämän erän suvereenisti. Eka matsi oli tasainen, tänään ei.

Huominen tulee kovin nopeasti. Miten TPS:n vanhempi kaarti Kallio & Perrin? Nyt pitäisi kaivaa se uusi vaihde, mutta painaako väsy? Tänään TPS jäi jopa hämmentävän aseettomaksi. Tapparan trap ei ollut mitenkään erityinen. TPS peluutti ekassa matsissa täysin samaa, joten ei tuo mikään mysteeri turkulaisille ole. Tänään järjetön määrä aivan päättömiä päätyheittoja, joihin TPS-hyökkääjillä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta päästä ennen Tapparan pakkeja.

Heikko peli TPS:ltä ja samalla vahva esitys Tapparalta, niin sarjan toinen peli jäi aika vaisuksi.

Sarja on vasta 2-0, joten mitään ei ole ratkottu. Huomenna haetaan jo sarjalle vahvasti suuntaa. TPS tulee varmasti kovaa huomenna. Tämänkin päivän esitys oli vain yhden voiton arvoinen ja huomenna mennään taas nollista. TPS:n on pakko saada vähän jalkaa liikkeelle huomenna. Esim. Fraser oli tänään ajoittain täysin keilana, kun esim Luoto vähän laittoi jalkaa liikkeelle. Huomisesta tulee mielenkiintoinen. Toivottavasti hiukan viihdyttävämpi peli. Pelataan vaikka sitä shakkia, mutta molemmat joukkueet voisivat olla kaukalossa läsnä...

Setänen on ollut hyvä. Joten maalivahtiin TPS ei ole kaatunut.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Jo SaiPaa vastaan nähtiin, että tuo TPS ei kyllä kairaa itseänsä kannuun kiinni. Pari ensimmäistä peliä pystyi käsien kautta voittamaan, mutta naksu lisää fyysisyyttä, niin papat ei enää jaksa..
Toivon että vielä TPS voittaisi sen yhden pelin, niin tulisi vähän edes jännitystä.
Kallioon sanoin käyn nukkumaan: ” Oikeus voitti”.
 

bwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämän osataistelun turkulaiset hävisivät ilmeisen rampaan kapteeniinsa, joka edellisen pelin jälkeen vähätteli vastustajaa paitsi median, ilmeisesti myös oman joukkueensa edessä. Hän katseli ihan oikeasta paikasta (jäähyboxi) pelin ratkaisun.

Tepsi on kyllä hieno seura ja sillä on kultaisia keväitä edessään ihan lähivuosina jo. Tomi Kallion käsivarret eivät kuitenkaan kanna seuraa sen enempää kuin kannuakaan, ellei mies katso perusteellisesti peiliin. Vähän epäilen, että osaa enää.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei ne runkosarjakohtaamiset sitten kauheasti ole merkannut tässä sarjassa, kumma kyllä. Ihmeellistä että Tepsi tuntui höökivän paljon innokkaammin päälle runkosarjan keskinäisissä. Onko veteraaneilta virta loppu vai Tallinderin poissaoloko se noin paljon näkyy?

Sarja on kuitenkin vielä nuori, ja Tappara tavallaan väisti luodin ensimmäisessä pelissä Turussa. Tuuriakin tarvittiin, että kahden maalin takaa-ajo kolmannessa erässä onnistui, ja että jatkoerässä kestettiin TPS:n hallintajaksot.

Tämä Tampereen peli oli kuitenkin jopa helppo voitto, joten hyvältä alkaa näyttää Tapparan kannalta. Ehkä sitä arviota jatkoonmenijästä pitää tässä vaiheessa päivittää niin, että Tappara on nyt lievä suosikki etenemään finaaleihin tästä parista.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Milläköhän helvetin meriitillä Kallio oli ottelun tähdistössä? Jotain paikallista skenehuumoria?
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tepsi on kyllä hieno seura ja sillä on kultaisia keväitä edessään ihan lähivuosina jo. Tomi Kallion käsivarret eivät kuitenkaan kanna seuraa sen enempää kuin kannuakaan, ellei mies katso perusteellisesti peiliin. Vähän epäilen, että osaa enää.
Ulostulo oli hieman outo minustakin, mutta en osaa oikein päättää oliko tuo kuitenkaan ylimielisyyttä. Kallio on koko ajan korostanut sitä nöyryyttä ja itseluottamusta projektin aikana. Näkisin ehkä enemmän että tuossa yritettiin luoda sitä uskoa omiin juuri sillä uholla että ei se Tappara nyt niin kummoinen ollut etteikö se olisi voitettavissa, että kyllä se saadaan kairattua kun luotetaan omaan peliin. En näe että tässä olisi ollut kyse Tapparan aliarvioimisesta. Mitä taas tulee kapteenimme saavutuksiin niin niin hyvin kun mies onkin uskon Turkuun palauttanut, niin tähän asti on kuitenkin menossa jo kolmas poffi vuosi putkeen jolloin mies ei saa itsestään parasta irti kevään peleissä.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Milläköhän helvetin meriitillä Kallio oli ottelun tähdistössä? Jotain paikallista skenehuumoria?
Eikös Alumnien tähdet ole olleet huumoria alusta asti? Jotain vanhaa staraa juotetaan pelin ajan ja saa valita 3 parasta. Tässä taisi olla jokin aika takaperin oku peli missä kotijoukkue jäi nollille mutta sai kaikki tähdet.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tämä Tampereen peli oli kuitenkin jopa helppo voitto, joten hyvältä alkaa näyttää Tapparan kannalta. Ehkä sitä arviota jatkoonmenijästä pitää tässä vaiheessa päivittää niin, että Tappara on nyt lievä suosikki etenemään finaaleihin tästä parista.

Mikäs El Gordon on noin varovaiseksi edes alunperin saanut? "Lievä suosikki" ilmaisun käyttäminen taitaa tässä yhteydessä olla jo mustaa huumoria Tepsin suuntaan. Kyllä kaikki lätkäjätkät ovat jo kahden ensimmäisen TPS -pelin ja myös neljännesfinaalien perusteella nähneet, että jotakuinkin kaikki muut spekulaatiot kuin Tapparan tripla on 99,9% varma asia. Mikään pelillinen seikka ei puolla muita ratkaisumalleja. Muuten kaikkien loppujen pelien täytyy mennä Tapparalla täysin vihkoon tai suunnaton ylimielisyys vallata koko joukkueen valmentajaa myöten.

Tappara on sen verran kovassa tikissä, että sen ei tänään tarvinnut pelata kuin ensimmäiset 15 minuuttia ja läpsytellä loput ottelusta. Kaikki kunnia Tapparan pelaajille, valmennukselle ja joukkueen kokoajalle, sillä jos vielä kertoimet edes jollain tapaa ovat kohdillaan ja rahaa plakkarissa semmonen kymppidona, niin heittäisin varman betsin Tapparan mestaruudelle. Erittäin väkevää menoa Tapparalta ensimmäinen 10 minuuttinen, jossa se paljasti todelliset karvansa muille playoffs joukkueille. Ja samantien voidaan heittää "Trappara" heitot menemään, sillä tarpeen vaatiessa joukkue pyörittää samaa ensimmäisen erän rulettia mitä joukkuetta vastaan tahansa kokonaiset kolme erää.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Klassisesti sarja on kesken, sitähän tässä pitää hokea kummankin leirin fanit ja valmentajat kilpaa. Se kuuluisa Pihtiputaan mummokin näkee nyt, että itse Jukka Suuri nauraa paskaisesti ja pyyhkii käsikirjoituksellaan Kaskisella jäätä kentällä. Sitä teki Lehteräkin jo SaiPa-sarjassa, mutta Teron komppanian vahvuus oli niin vaatimatonta, että TPS käänti sen pelkällä materiaalillaan.

Nyt on kusinen tilanne. Tappara on kuin salaa kaksi ottelupalloa edellä ja tässä ne tamperelaiset ovat tykänneet olla kuin vesi Tammerkoskessa. Ainoa mahdollisuus päästä sarjaan mukaan on saada Jukan ja Tapparan pläänit aivan katolleen ja joukkue epämukavuusalueille. Se miten se tehdään, olisi Kaskiselta gradun paikka tähän kohtaan, mutta kun se pitäisi tietää jo huomiseksi. Jukka ja Tappara on sellainen monen sarjan toimesta kovassakin kivipesussa louhittu ryhmä, että pelkkä paineistus ja muka kova taklailu ei tottunutta kevään menestyjää horjuta suuntaan eikä toiseen. Resiina jatkaa kiskoillaan kohti finaalia, jollei sitä hidasteta ja ohjata väärille kiskoille sekä hieman horjuteta.

Nyt voisi ainakin alkuun sen anteeksi pyytelyn lopettaa ja lisätä oikeaoppista aggressiivisuutta ja kamppailupelaamista joka puolelle kaukaloa. Sillä on kummasti peli-intensiteettiä nostava vaikutus. Vittu semifinaalit käynnissä ja Fraserkin menee varoen käsikynkkää siellä jonkun tapparalaisen kanssa kysellen ettei vaan sattunut mitään ihan kuin taluttaisi jotain ikäihmistä suojatien yli. Ei ihmekään kun Haapala tekee edelleen mitä haluaa siinä missä muukin Tappara Tepsin alueella.

Yerkovich, come back!
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko kommentoida tuota Tomi Kallion pelaamista. Jos mies ei oikeasti ole kunnossa, niin se olisi esimerkillisen kapteenin teko ottaa pienempi rooli joukkueessa tai jäädä jopa kokonaan pois kokoonpanosta. Niin hyvä pelaaja Kalliokaan ei ole, että olisi hyödyksi joukkueelle puolikuntoisena.

Mielestäni nyt mitataan myös Kaskisen valmennus- ja johtamistaitoja. Jos hänellä ei ole uskallusta/kykyä sanoa Kalliolle, että nyt hänen paikka ei ole 1 kentässä. Minulle on jäänyt välillä sellainen kuva Kaskisesta, että hän on Tepsin kokeneiden pelaajien sätkynukke. Peluutus, reagointi ja taktinen osaaminen vaikuttavat olevan Kaskisen heikkouksia.
 

HTEspi

Jäsen
Kyllä tämä näyttää Tapparalle kääntyneen. Huomenna vielä ohut sauma kivuta mukaan sarjaan, mutta hieman huteralta tuo oljenkorsi tällä hetkellä vaikuttaa. Puolustuksen tärkein palanen on loppukauden sivussa, hyökkäyksen tärkein palanen pelaa täysin puolikuntoisena, lisäksi Virta taisi tänään pudota taklauksen seurauksena, joten ei TPS:n kannalta näytä kovin hyvältä. TPS:llä on toki laajempi rosteri kuin edellisinä kausina, mutta edellä mainittuja menetyksiä ei oikeastaan voi korvata.

Valmentajien välistä taistoa en lähde puimaan, mutta liialliset johtopäätökset valmentajien vaikutuksesta on huvittavaa kuunneltavaa. Tapparan maaleihin johtaneet tilanteet (Pikkaraisen kiekonmenetys, jäähyt) olivat pelaajien piikissä. Lisäksi viimeistely TPS:n osalta kolmannessa totaalisen surkeaa. Kaikkea vastuuta kentän tapahtumista ei voi kaataa valmentajan niskaan, kuten TPS-leirissä tällä hetkellä tunnutaan tekevän. Enkä nyt siis väitä, etteikö Kaskisella olisi parannettavaa, todennäköisesti on.

Naurettavan kova on tuo Tapparan rosteri ja ilmeisesti loukkaantumistilannekin tällä hetkellä erinomainen? Kuten @Jäkishöntsä yllä kirjotti, on mautonta ja naurettavaa odottaa Tapparalta mitään muuta kuin mestaruutta.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mitä vahvuuksia sitten enää jäljelle jääkään?

Kova ääni ja Turun murre?

TPS on ollut paljon hitaampi ja pehmeämpi kuin runkosarjan kohtaamisissa. Toisaalta hidasta se pelaaminen oli SaiPaakin vastaan, että olisi tämä ehkä ollut odotettavissa. Jos jotain kania hatusta tällä aikataululla kehtaisi ehdottaa, niin Filppula Perrinin keskelle ja Tomppa johonkin alaketjuihin pyytelemään anteeksi ja vähättelemään vastustajaa.

Miten muuten Pikkarainen on nykyään pelkkä housu joka huitoo mailalla? Muutama vuosi takaperin oli yksin pudottaa Tapparan puolivälierissä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Miten muuten Pikkarainen on nykyään pelkkä housu joka huitoo mailalla? Muutama vuosi takaperin oli yksin pudottaa Tapparan puolivälierissä.
Joku ei nyt täsmää sillä minusta ennen tätä sarjaa ei mies ole edes pelannut Tapparaa vastaan poffeissa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä vahvuuksia sitten enää jäljelle jääkään?

Voihan Kaskinen olla vaikka hyvä kehittämään nuoria pelaajia tai olla vaikka mentaalipuolen valmennuksessa loistava. Kovin vaan tuntuu peluuttavan liikaa Perriniä ja Kalliota, kun joukkueesta löytyy lähes yhtä hyviä pelaajia samaan rooliin kuten Filppula, Palve, Budish ym. Eikä hän tunnu kovin paljon tekevän muutoksia kokoonpanoon, paitsi silloin jos on pakko.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tosiaan tämä Aravirran kausi niinpäs olikin.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Melko varma olen, ettei TPS pelaa toista näin huonoa ottelua putkeen. Veikkaan, että huomenna tämä ketju täyttyy toisenlaisista viesteistä turkulaisten ottaessa ensimmäisen sarjavoiton. Tänään oli kuitenkin Tapparan päivä. Yksi kauden vahvimmista esityksistä oikeaan paikkaan ja erityisesti liikkeessä sekä kaksinkamppailuhalukkuudessa Tappara oli tänään edellä. Tappara on myös pystynyt puolustamaan jäähyttömästi ja vastaavasti TPS on ottanut paljon turhia kakkosia huolimattoman pelaamisen johdosta.

Jännä nähdä mitä muutoksia TPS tulee tekemään, sillä nyt olisi jo reagoitava. Mikäli Virta loukkaantui pahemminkin nähdään hyökkäyksessä pakostakin muutoksia ja todennäköisesti Pikkarainen ainakin on liipasimella. TPS:llä kuitenkin on jokunen liukasjalkainen pelaaja katsomossa (+VirtasJonne), joten rotaation käyttö olisi järkevää. Tapparalta Luoto pelasi tänään varmasti yhden uran parhaista peleistään, joten uskoisin Tapparan jatkavan samalla kokoonpanolla, vaikka siellä Nurmi ja Nenonen vuoroaan odottelevat.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Setänen on ollut hyvä. Joten maalivahtiin TPS ei ole kaatunut.
Tuo on kyllä totta. TPS on kaatunut ennen kaikkea surkeaakin surkeaampaan erikoistilanne pelaamiseen. Runkosarjassa TPS oli tilastojen valossa yksi liigan parhaimmista alivoimajoukkueista. Nyt Tappara on paukuttanut kahdessa pelissä 4 yv maalia. Samoin runkosarjassa TPS oli yksi parhaimmista yv joukkueista mutta nyt ei yv toimi yhtään. Keskiviikon pelissä Palloseuralle tarjottiin kaksi yv mahdollisuutta 2-2 tilanteessa. Ensin kolmannen erän lopussa ja sitten jatkoajalla mutta kun ei mene sisään niin ei vaan mene. Tänään tarjottiin pari yv mahdollisutta mutta sama juttu kun ei kelpaa niin ei kelpaa.
Aina voi jossitella eli jos ei Tappara olisi tehnyt sitä yhtä yv maalia ja jos TPS olisi tehnyt molemmista yv mahdollisuuksistaan häkit niin tilanne olisi ollut 2-2 tänäänkin. Toisaalta Palloseura oli niin sysipaska tänään että jos jollain ilveellä peli olisi jossain vaiheessa ollut tasan niin eiköhän kirvesrinnat olisi spurtanut siinäkin tilanteessa parin kolmen maalin karkumatkalle.
Tappara on ollut varsinaisen peliajan neljä viimeisintä erää selkeästi parempi. Oikeastaan viisi viimeistä erää sillä kyllä viime Turun matsissa Tappara oli myös toisessa erässä parempi vaikka TPS sen erän ainokaisen maalin tekikin.
No ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Toivotaan että lauantain pelissä TPS pystyisi antamaan samanlaisen vastuksen kuin keskiviikkonakin ja tällä kertaa kiekko pomppaisi meille jotta saadaan edes vähän jännitystä tähän sarjaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Melko varma olen, ettei TPS pelaa toista näin huonoa ottelua putkeen. Veikkaan, että huomenna tämä ketju täyttyy toisenlaisista viesteistä turkulaisten ottaessa ensimmäisen sarjavoiton.

Nooh, jos adrenaliinivarastoja riittää, niin ehkä se yksi huomenna voi tulla. Tai ehkä ennemmin 3-0:ssa, kun pelataan kauden päättymistä vastaan. Mutta se mihin TPS tänä keväänä kaatuu, on loukkaantumiset ja rosterin iäkkyys, joka ei kestä SM-Liigan tappotahtiotteluohjelmaa. Liikaa on nyt sekä vanhuksia, että loukkaantumisia, jotka syö syvyyden rosterista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös