Playoffs 2018 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (5.)

  • 168 713
  • 1 162

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oli pakko katsoa uudelleen ruudusta ko. tilanne, koska mua ihmetytti tää porukan "huono tasapaino" väite. Heiskanen lyö oikean luistimensa Karvisen luistimen eteen, jonka jälkeen lyö poikittaisella selkään. Eli ns. kamppaa + poikkaria perään, valoja päälle.. Ei todellakaan voinut Karvinen tilanteelle mitään. Vaarallinen tilanne, josta selvittiin säikähdyksellä. Noissa voi käydä huonosti, kun lentää pää edellä kohti laitaa.
En ala tästä sen enempiä vänkäämään. Hallilla katottuna näytti juurikin siltä, että Karvisella on huono tasapaino tilanteessa. Valoja päälle laittelin justiin, kiitos huolenpidosta. Mulla ei kotona ole aikaa, enkä edes viitsi, alkaa kelailemaan Ruudulta jotain tilannetta ja tarkastelemaan niitä sieltä pelin jälkeen. Mutta sinä jaksat, propsit siitä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Maalin peli ja äärimmäisen tasainen sarja. Maalin peli nähdään huomenna ja mahdollisesti lauantainakin. Peli kerrallaan mennään, ei tässä ole finaalipaikkaa jaettu vielä kummallekaan. Kärpät hallitsee mutta tuhnuilee. Valmentaja voisi sanoa, että yhtä maalia kohden joudutaan tekemään valtavan suuri työ. IFK osaa ottaa vastaan ja Lankinen torjuu melkein kaikki. Vastahyökkäyksissä IFK on vaarallinen, siellä on myös yllättävää terävyyttä ja tehokkuutta kuten Hade viimeksi tänään osoitti. Jos IFK osaisi pelata ylivoimaa, tilanne olisi hieman toinen.

Seuraavaa peliä kohti. Peli kerrallaan.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En ala tästä sen enempiä vänkäämään. Hallilla katottuna näytti juurikin siltä, että Karvisella on huono tasapaino tilanteessa. Valoja päälle laittelin justiin, kiitos huolenpidosta. Mulla ei kotona ole aikaa, enkä edes viitsi, alkaa kelailemaan Ruudulta jotain tilannetta ja tarkastelemaan niitä sieltä pelin jälkeen. Mutta sinä jaksat, propsit siitä.

En tarkoittanut mitenkään henkilökohtaisesti sinua "valot päälle" kommentilla vaan yleisesti, kun et ollu ensimmäinen joka tästä huonosta tasapainosta väitti. Satuin vain lainaamaan sun tekstiä, kun olit uusimpana kirjoittanut. Joo varmasti moni on kertonut oman kantansa juurikin yhdeltä näkemältä, kuten minä myös tein. Ei siinä mitään väärää ole, että kertoo mielipiteensä ko. tilanteen kerran nähtyänsä.

Sitä vain ihmettelin, että olenko ainoa kenen mielestä tilanteessa Karvisella ei ole mitään tehtävissä tilanteessa.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Tämän päivän pelistä pitää sanoa, että kummallakin joukkueella oli tänään ns voittava maalivahti. Eron joukkueiden välillä teki Hakanpää.

Malisen kenttä nosti tasoaan, mikä on HIFK:n kannalta rohkaiseva merkki torstain peliin. Kolmas ja jatkoerä olivat jo väsyneiden miesten kamppailua. Korjaako Tappara kypsän hedelmän?

Mun mielestä HIFK:sta tekee kiinnostavan joukkueen tietyt yksilöt kuten Lankinen, Heiskanen ja Åsten. Omassa roolissaan kovaa suorittamista. Siihen päälle hyvä joukkuepeli ja sitoutuminen. Pakko digata!

Random shittiä:

Jotain spessua on tämän vuoden HIFK:ssa on. Sen matsit on keskimäärin kohtuu viihdyttäviä.

Seurasin jo puolivälierävaiheessa kohtuu tarkasti Kärpät - Ässät sekä JYP - HIFK -sarjoja. Rehellisyyden nimessä pitää sanoa, että JYP - HIFK -sarja oli intensiteetiltään aivan toista luokkaa kuin oman suosikkijoukkueeni pelit Kärppiä vastaan.

Nyt kun ollaan seurattu välieriä niin olihan nuo Tapparan ja TPS:n matsit keskimäärin aivan helvetin puuduttavaa lätkä-shakkia. Taklattiinko koko ottelusarjassa yhtä monta kertaa kuin yhdessä Kärppien ja Stadin Kingien välisessä yhdessä erässä? Oliko montaakaan maalinedustarähinää vihellyksen jälkeen? Omaan silmään ei montaa sattunut.

Tappara on kuin mun Subarun CVT-vaihdelaatikko: kiihdyttää autoni hitaasti mutta tappavan varmasti suurimpaan sallittuun ajonopeuteen. Todennäköisesti riittää tänäkin vuonna päätyyn asti.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kärpiltä ihailtavaa kärsivällisyyttä tuon Hifkin trapin kanssa temutessa. Voiko Tapparan träppi olla tuotakin parempaa? En usko, mutta ratkaisuosasto toki siellä eri tasolla, jos vähän näin finaalia jo mietitään :)
Minusta taas tuosta trapista tullaan välillä ihan heittämällä läpi, mutta sitten taas puolustusalueella tiivistyy, ja keskusta sekä maalinedusta pysyy kiinni ja Lankinen hoitaa loput. Ainakin kahdella edellisellä kaudella Tapparan trap ollut tiiviimpi ja todellinen tunteentappaja. Ja tämä nyt ihan kehuna, kun Tampereella ovat niin kovia tästä mielensä pahoittamaan ;)
 

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Torstain pelissä varmaankin ratkaisun avaimet tulee muualta kuin kehittymisestä tai tunteesta. Tulee niin nopeeta, että joukkue joka toipuu paremmin fyysisestä rasituksesta voittaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n träppi on mielestäni rajusti ylikorostettu/-arvostettu, koska ainakin minun silmääni IFK on tässä sarjassa - ja JYPiäkin vastaan - päästänyt vastustajan pääosin aika helposti etenemään vauhdilla läpi keskialueen ja vetäytynyt omalle alueelle. Toki IFK puolustaa viisikkona aika tiiviisti omalla puolustusalueella maalin edustan, mutta käsittääkseni sillä ei "träppi" -käsitteen kanssa enää ole mitään tekemistä. En tiedä, ehkä ihmisiä hieman hämää etenkin Jani Alkion tapa leimata kaikenlainen puolustusasemassa pelaaminen "träpiksi".
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totuuden nimissä Kärpät ansaitsi jälleen voittonsa. Kärpät on käytännössä jokaisessa pelissä luonut 1-2.sektoreilta selvästi enemmän maalipaikkoja kuin IFK, ja myös monilla muilla osa-alueilla Kärpät on ollut hienokseltaan edellä. Paras seitsemästä on erinomainen järjestelmä, ja se kyllä löytää lopulta sen paremman voittoon, ja nyt tämän voittaja on todennäköisesti Kärpät. Mutta sota ei ole vielä ohi.

Tässä viimeisimmässä pelissä alkoi karulla tavalla näkyä IFK:ssa väsymisen merkkejä, ja se on todella huono uutinen kun heti huomenna pelataan. Heiskanen pahimpana esimerkkinä, jatkoajalla jalat alkoivat hidastua, pää alkoi väsyä, ja jatkoajan ratkaisut olivat todella huonoja. Kyllähän sen tuolla Heiskasen minuuttimäärällä ja pelityylillä myös ymmärtää, ettei nuorimies jaksa vetää ihan teräsmiehenä enää. Heiskanen on pelannut kahdessa viimeisessä matsissa yli tunnin, ja kun takana on jo 11 peliä pudotuspelejä, niin ei ihme jos poika alkaa hiljalleen piiputtamaan. Tänään olisin valmentajana vähän laskenut tuota Heiskasen kuormaa. Aika karmea tilanne lähteä jatkoajalle, kun kärkipakki on jo peluutettu puhki.

Pahinta on nähdäkseni se, ettei Heiskanen ollut läheskään ainoa jolla oli jatkoajalla vahvoja väsymisen merkkejä ilmassa, samoja merkkejä olin näkevinäni mm. Raskista, Carlssonista ja Erosesta. Mutta en jaksa vielä tästä asiasta aloittaa suurempaa pohdiskelua, katsotaan sarja loppuun ja perataan nämä sitten. Toivottavasti IFK saisi huomenna loistavan alun, jolloin pää olisi jälleen täynnä virtaa, ja tämän jälkeen se kroppakin tunnetusti jaksaa paremmin. Näissä tasatilanteissa IFK:n maltti ei tahdo riittää, kun mennään kohti ottelun loppu hetkiä. Kärpät on toistaiseksi jaksanut jauhaa kärsivällisemmin omaa juttuansa, ja se on iso tekijä pitkässä sarjassa. Toivottavasti IFK tulee huomenna kotipeliin uskoa täynnä. Kaikki on jätettävä jäälle vielä kotiyleisön edessä, jos hävitään paremmalle ja saappaat jalassa, niin se ei ole häpeä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
''Muutamat'' asiat vielä eilisestä, sekä Kärppien pelistä tässä sarjassa. Eilen IFK:lla alkoi kolmannessa erässä avauspeli sakkaamaan, ja kun hyökkäyspeli alkoi hiipumaan, niin IFK:n peli meni kiekon perässä luisteluksi, ja Kärppien kelatessa omista vauhteja, paljolti myös keskialueella seisoskeluksi. Kärpät avasi paremmin, puolusti keskialuetta paremmin, ja sai IFK:n päädyssä enemmän pitkiä pyörityksiä. Kärpät pelaa parhaimmillaan hemmetin hyvää lätkää, ja tästä syystä en pidä oikeusmurhana Kärppien mahdollista finaaliin menoa.

Kärppien osalta iso ero JYP:iin ja IFK:n puolivälieriin tulee hyökkäysalueen sekä keskialueen puolustuspelissä. Kärpät osaa kunnollisen kaksivaiheisen karvaamisen, eli paineistaa syvältä kuten JYP:kin osasi, mutta Kärpät osaa lisäksi vetäytyä myös passiivisempaan, ja äärimmäisen tiiviiseen keskialueen muodostelmaan. JYP ei osannut varjella johtoasemaansa tai edes viime hetkein tasatilanteita kovin fiksusti, ja Kärpät taas taitaa myös tämän passiivisemman pelin. Molemmat ovat tässä sarjassa vuorotellen träpänneet, mutta Kärpät on saanut paremmin murrettua tuota IFK:n keskialueen träppiä, tässä asiassa Mannerin kehittämä jo runkosarjassa ollut ''keskialueen muodostelman väleissä kyttäily'' on juurikin oikea lääke IFK:n aktiiviseen träppiin, jossa jää pakkien ja hyökkääjien väliin turhan paljon tilaa.

@aquanqua :n kanssa olen samoilla linjoilla siitä, että IFK:n träppi on vahvasti yliarvostettu. IFK ei pelaa juurikaan sitä klassista ja tiiveintä mahdollista träppiä, eli 0-5 muodostelmaa josta mm. Tappara on tullut tunnetuksi, vaan IFK hakee puoliaktiivista 2-3 muodostelmaa, jossa omalla sinisellä on kaksi pakkia, ja vastustajan sinisen tuntumassa kolmen hyökkääjän linja, joista yksi antaa usein näennäistä painetta. Kärpät saa aivan liikaa avauksia noiden hyökkääjien ja pakkien väliin. Jostain syystä Selin ei ole halunnut lähteä tuohon passiivisimpaan mahdolliseen träppiin jonka tavallaan ymmärrän, mutta kun KÄRPPIÄ VASTAAN se olisi juuri oikea muodostelma.

Kärpät harrasti runkosarjasta lähtien niitä parin hyökkääjän kyttäilyjä siellä keskialueella, ja sama on tässäkin sarjassa toistunut jokseenkin onnistuneesti. Ne kolme ylempänä olevaa hyökkääjää myy ilmaiseksi perseensä sillä sekunnilla, kun kiekko sujahtaa heidän ohi ja vastustajan lapaan. Mannerin Kärpille toki propsit tuosta keskialueen uistelusta, jota Stögönkin aikainen IFK aikanaan harrasti, mutta tuo ei onnistuisi jos vastassa olisi äärimmäisen passiivinen ja tiivis 0-5 muodostelma, joka on esimerkiksi finaaleissa mitä todennäköisimmin tarjolla. Kärppien etu tuossa hyökkääjien keskialueen uistelussa on myös se, että Kärpiltä löytyy todella nopeajalkaisia hyökkääjiä, kun taas esim. IFK:lla se hyökkäyskalusto on aika raskastekoinen, ja vähemmän kädellinen. Kun esim. Junttila saa kiekon vauhtiin keskialueella, niin noin 9/10 hän sen myös hyökkäysalueelle asti vie.

Jollain asteella ymmärrän ettei Selin halua varsinkaan ensimmäisellä kaudellaan lähteä liikaa kuseksimaan IFK-fanien ja organisaation päälle, ja kyllähän tuo keskialueen 2-3 muodostelma pitää pelin viihde-arvon ja temmon hieman korkeammalla, mutta näin finaalipaikasta taistellessa, ei tyylipisteillä pitäisi olla mitään helvetin merkitystä, kuten olen aiemminkin asian ilmaissut. Tai voihan se olla että IFK:n valmennus näkee tuon 2-3 muodostelman myös pelillisesti parempana vaihtoehtona Kärppiä vastaan, itse näen asian kyllä hyvin toisin. Jos haluat pelata passiivisesti, niin pelaa kans. Jos haluat paineistaa, niin nosta koko viisikon painopiste niin korkealle vastustajan aluetta, ettei sinne pakkin ja hyökkääjin väliin jää mitään kilometrin lokeroita.
 
Viimeksi muokattu:

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Väitän, että sarjan kulminaatiopiste oli tuo IFK:n 5-3 ylivoima. Oikeastaan sen jälkeen ei ollut epäselvyyttä, kumpi ottelun tulee viemään. Sen verran Kärppälauma oli nälkäisempi loppupelin ja ennenkaikkea jatkoajan. Seitsemättä ei tässä sarjassa enää pelata, vaan Kärpät katkoo tylysti sarjan huomenna Helsingissä 1-4 lukemin.
 

JPL

Jäsen
IFK:n träppi on mielestäni rajusti ylikorostettu/-arvostettu, koska ainakin minun silmääni IFK on tässä sarjassa - ja JYPiäkin vastaan - päästänyt vastustajan pääosin aika helposti etenemään vauhdilla läpi keskialueen ja vetäytynyt omalle alueelle. Toki IFK puolustaa viisikkona aika tiiviisti omalla puolustusalueella maalin edustan, mutta käsittääkseni sillä ei "träppi" -käsitteen kanssa enää ole mitään tekemistä. En tiedä, ehkä ihmisiä hieman hämää etenkin Jani Alkion tapa leimata kaikenlainen puolustusasemassa pelaaminen "träpiksi".
Kunnioitan kyllä mielipidettäsi, mutta sallineet poikkeavat ajatukset?

HIFK:n träppi ei ole yhtä passiivinen kuin vaikkapa Tapparan, vaan minusta siinä on enemmän vaiheita ja silloin kun karvauksessa ylimiehitetään hyökkäysaluetta, vaikka vastustajalla on kiekko, niin aina tällöin keskialuetta ei ehditä tukkimaan kunnolla. Viivelähdöissä HIFK:n ottaessa hyökkäystä vastaan sinisten välissä, träp on erittäin tehokas. Etäisyydet on todella pienet ja kaikki pelaajat on sopivasti liikkeessä. Tuo träppi on minusta parasta, mitä liigassa tällä kaudella on nähty.

Kärpäthän on koko kauden pyrkinyt rikkomaan träppejä sekä nopeilla käännöillä, että pitkillä pystysyötöillä hyökkäyssiniselle. Tässä sarjassa kumpaakaan ei juuri ole onnistuttu tekemään, jos vastustaja ei ole tehnyt selkeää virhettä ja on oikeastaan jouduttu ottamaan niin selkeä kiekkokontrollikiekko ja hitaat lähdöt päätykiekkoineen työkalupakista. Ei sitä kiekkoa, mitä Kärpät haluaisi pelata. HIFK:n hyvyyttä on, että on pelitapaa jouduttu muuttamaan, mutta Kärppien hyvyyttä on, että tästä huolimatta johtaa sarjaa.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän IFK:n pelissä väsymyskin painaa hieman vastustajaa enemmän. Puolivälierät olivat kuitenkin niin raskas rypistys, samanlaisia vääntöjä jokainen kuin nämä Kärppäpelitkin.

Sillä on sinällään turha mitään selitellä, mutta vaikuttaa kuitenkin. Ylivoimat pitää pystyä hyödyntämään paremmin, jos seitsemänteen peliin halutaan. Se on selvä, että IFK:ta on vaikea voittaa. Se on tasan kerran onnistunut Jypiltä tai Kärpiltä varsinaisella peliajalla.

Katsotaan miten tänään käy. Toisaalta tietää, että Tapparaa vastaan kävisi kuitenkin kylmät, mutta olisihan se pettymys tuonnempana jos tästä vielä finaaliin kairaisi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
HIFK:n träppi ei ole yhtä passiivinen kuin vaikkapa Tapparan, vaan minusta siinä on enemmän vaiheita ja silloin kun karvauksessa ylimiehitetään hyökkäysaluetta, vaikka vastustajalla on kiekko, niin aina tällöin keskialuetta ei ehditä tukkimaan kunnolla. Viivelähdöissä HIFK:n ottaessa hyökkäystä vastaan sinisten välissä, träp on erittäin tehokas.

Tää on ihan täyttä höpötystä. Kirjoitetaan vanhoja juttuja eikä katsella pelejä oikeasti.

Annan ohjeet:
Avaa Ruutu+
Hae ottelutallenne Tappara-TPS game 4
Kelaa jatkoajalle
Katso trappia

Tapparan trap on itse asiassa kehittyneempi ja edistyksellisempi kuin monellakaan muulla jengillä ja se on juurikin aktiivinen. Tappara pääsee itse järjestäen hyökkäämään, mutta vastustaja ei pääse Tapparan trapista lävitse eikä pääse hyökkäämään. Ja se ei johdu siitä, että Tapparan trappi olisi passiivisempi vaan siitä, että se on aktiivisempi.

Olen nähnyt tällä kaudella IFK:ta sellaiset 20 peliä tähän mennessä. IFK pelaa lähes tyylipuhdasta kopiota Tapparan 2015-2017 pelitavoista. IFK on kopioinut Tapparan pelaamisen tarkemmin kuin kukaan muu Liigassa.

Eniten tässä ärsyttää se, että sitä yritetään väkisin "defaktoittaa" eli sanoittaa faktat uudestaan ja hakea siitä kontrastia ja eroa. IFK pelaa nerokasta ja hyvää trappia, joka on todella passiivinen. IFK ei saa pelissä juurikaan maalipaikkoja kuten Oulussa nähtiin, mutta ei saa vastuskaan. Ja minä en hauku IFK:ta vaan pidän IFK:ta hyvänä jenginä, mutta älkää sanoittako uudestaan sitä, mitä siellä on.

On puheet muuttunut IFK-faneilta aika paljon tällä kaudella.
 

JPL

Jäsen
Tää on ihan täyttä höpötystä. Kirjoitetaan vanhoja juttuja eikä katsella pelejä oikeasti.

Annan ohjeet:
Avaa Ruutu+
Hae ottelutallenne Tappara-TPS game 4
Kelaa jatkoajalle
Katso trappia

Tapparan trap on itse asiassa kehittyneempi ja edistyksellisempi kuin monellakaan muulla jengillä ja se on juurikin aktiivinen. Tappara pääsee itse järjestäen hyökkäämään, mutta vastustaja ei pääse Tapparan trapista lävitse eikä pääse hyökkäämään. Ja se ei johdu siitä, että Tapparan trappi olisi passiivisempi vaan siitä, että se on aktiivisempi.

Olen nähnyt tällä kaudella IFK:ta sellaiset 20 peliä tähän mennessä. IFK pelaa lähes tyylipuhdasta kopiota Tapparan 2015-2017 pelitavoista. IFK on kopioinut Tapparan pelaamisen tarkemmin kuin kukaan muu Liigassa.

Eniten tässä ärsyttää se, että sitä yritetään väkisin "defaktoittaa" eli sanoittaa faktat uudestaan ja hakea siitä kontrastia ja eroa. IFK pelaa nerokasta ja hyvää trappia, joka on todella passiivinen. IFK ei saa pelissä juurikaan maalipaikkoja kuten Oulussa nähtiin, mutta ei saa vastuskaan. Ja minä en hauku IFK:ta vaan pidän IFK:ta hyvänä jenginä, mutta älkää sanoittako uudestaan sitä, mitä siellä on.

On puheet muuttunut IFK-faneilta aika paljon tällä kaudella.

Niin... Minähän puhun Kärppäkannattajan roolissa, eli voisin kuvitella olevani tämän asian suhteen puolueettomampi kuin vaikkapa sinä. Toki olen ko. joukkueiden pelejä nähnyt vähemmän kuin vaikkapa Kärppien, mutta saanen silti aiheesta mielipiteeni muodostaa.

HIFK paineistaa välillä huomattavasti korkeampaa kuin mitä Tapparan olen nähnyt tekevän oikeastaan ikinä. Toki siitä vaiheesta ei oikein voi träppinä vielä puhua, mutta se ohjaa kuitenkin paljon sitä, miten hyökkäävä joukkue keskialueelle pääsee etenemään, mihin puolustava joukkue pyrkii sen katkon saamaan.

Oikeastaan vituttaa, kun pitää yhtään mitään träp pelaamista kehua. Parempi olisi sanoa, että Selinin träp on vähän vähemmän jääkiekon syöpä kuin Rautakorven träp. Molempien perimmäinen tarkoitus on kuitenkin tappaa vastustajan pelistä vauhti ja tunne, mikä aiheuttaa yleisössä puutumista ja silloin on sama katsoa pelit kotona, kun ei ole sitä tunnetta mukana, mikä on ainoastaan hallissa, kun sattuu ja tapahtuu.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@JPL saat toki muodostaa mielipiteesi ja kerron sinulle nyt vielä kertaalleen, että mielipiteesi on yksiselitteisesti "out of date."

Noudata ohjeitani ja katso Tapparan pelejä uudestaan. Mielipiteesi Tapparan trapista perustuu siihen, mitä olet nähnyt ehkä kaksi vuotta sitten.

Mitä tulee siihen Rautakorven trappiin vs. Selinin trappiin niin Selin on kopiounut Tapolan trapin ihan sellaisenaan. Rautakorven trap ei ole passiivinen.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Väitän, että sarjan kulminaatiopiste oli tuo IFK:n 5-3 ylivoima. Oikeastaan sen jälkeen ei ollut epäselvyyttä, kumpi ottelun tulee viemään. Sen verran Kärppälauma oli nälkäisempi loppupelin ja ennenkaikkea jatkoajan. Seitsemättä ei tässä sarjassa enää pelata, vaan Kärpät katkoo tylysti sarjan huomenna Helsingissä 1-4 lukemin.

Ei ei ei...voi tietydti olla, että tänään sarja ratkeaa mutta päivänselvä asia on, ettei HIFK tule myymään nahkaansa halvalla. Siellä on sekä organisaatio että pelaajisto sen verran kokeneita, jotka kyllä osaavat nollata tilanteen. Tänään on uusi peli eikä eilisellä ole merkitystä.
 

Piku24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Hyviä pelejä on kyllä ollu ja eilen sai jännittää oikein kunnolla. Kevin Lankinen wau! Kova äijä! Kuitenkin...Kärpät on rehellisesti sanottuna ollut kiekollisessa pelissä paljon stadilaisia edellä tässä sarjassa ja voitais olla jo finaalissa paremmalla viimeistelyllä..tänään menee poikki 1-4.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voitto tuli tästä halonhakkuussta. Omasta puolestani koko systeemin voi muuttaa takaisin siihen että runkosarjan voittaja pokkaa mestaruuden. Näille "pilli taskuun, antaa poikain pelata" pläyoffeille vois perustaa oman halonhakkuusarjan jossa saa roikkua ja riekkua niin kuin lystää. Laita poikkarit jopa suotavia ja niistä vois jakaa extra pisteitä. Ensin kasataan miljoonilla "taitojoukkue" jolla lasketellaan helppoon runkosarjan voittoon ja sitten koitetaan näillä taitopelaajilla pujotella tuolla mailaviidakossa ja tehdä räkäisiä "play-off maaleja". Täyttä paskaa. Ja samaa halonhakkuuta siis joka joukkueelta, Kärpät mukaanlukien. Ja vuodesta toiseen...
Samaa mieltä. Tosin tähän lisäisin vielä sen, että näiden lisäksi on turha unelmoidan kovaa prässäämisestä hyökkäysalueella, kun siellä saa karvaajaa estää niin kuin huvittaa ennen kuin tämä pääsee edes lähellekkään kiekollista. Taklauspeli on lähes mahdotonta, kun ensin pitää ohittaa tämä päälle hyppäävä suojelija. Niin ja auta armias jos sitten kolaatkin sen eteen hypänneen. Se on tietenkin välitön jäähy.

Noh tänä vuonna IFK on hyötynyt selvästi enemmän tästä linjasta, joten ei ehkä vituta ihan yhtä paljon.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli katsottua eilen jatkoaika ja mielestäni Mäenalainen vei tuomareita mallikkaasti. Kärhämä Erosen kanssa, kun HIFK oli juuri selvittänyt alivoiman ja kaikki puolustajat olivat aivan puhki, Heiskasen vielä istuessa boksissa. Lopputulemana 4 vs 4 kentälle, pitkät vaihtomatkat ja parhaat kiekolliset/liikkuvat HIFK pakit boksissa.

Tyhmästi Eronenkin siinä alkoi naamaa hieroa, mutta olisivat tuomarit voineet sen verran lukea peliä, että moinen pikku kärhämä olisi jätetty puhaltamatta. Tilanne oli kuitenkin hakemalla haettu Mäenalaisen toimesta.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Piti ottaa kopsu toisesta ketjusta kun kukaan ei sitä kuitenkaan enää lue.


Tekeekö Petrell saman jonka JP Hytönen teki JYPille? Ratkaisee game vitosen/koko sarjan karmeeseen mokaan.

Edit:
Äkkiseltään voisi sanoa, että kapteenit ovat olleet ratkaisevassa osassa playoffeissa tänä vuonna. Niin tepsi, jyppi yms. Negana siis.
Jukka Peltola morjestaa!
 

Itäpuu

Jäsen
Heiskanen lyö oikean luistimensa Karvisen luistimen eteen, jonka jälkeen lyö poikittaisella selkään. Eli ns. kamppaa + poikkaria perään, valoja päälle.. Ei todellakaan voinut Karvinen tilanteelle mitään. Vaarallinen tilanne, josta selvittiin säikähdyksellä. Noissa voi käydä huonosti, kun lentää pää edellä kohti laitaa.
Ei kampannut vaan Heiskasen oikea jalka on Karvisen oikealla puolella. Näyttää kyllä yhdestä kuvakulmasta kampilta, mutta ei ole. Oikea tuomio mielestäni oli tuo 2+10, jos ja kun loukkaantuminen kerran vaikuttaa tuomioon.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei kampannut vaan Heiskasen oikea jalka on Karvisen oikealla puolella. Näyttää kyllä yhdestä kuvakulmasta kampilta, mutta ei ole. Oikea tuomio mielestäni oli tuo 2+10, jos ja kun loukkaantuminen kerran vaikuttaa tuomioon.

Paha sanoa toki varmaksi yhdestä kuvakulmasta, mutta se siitä tilanteesta kuitenkin. Tänään jatkuu! Tiukka matsi tulossa. Onkohan Nordis loppuunmyyty?
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Tuli katsottua eilen jatkoaika ja mielestäni Mäenalainen vei tuomareita mallikkaasti. Kärhämä Erosen kanssa, kun HIFK oli juuri selvittänyt alivoiman ja kaikki puolustajat olivat aivan puhki, Heiskasen vielä istuessa boksissa. Lopputulemana 4 vs 4 kentälle, pitkät vaihtomatkat ja parhaat kiekolliset/liikkuvat HIFK pakit boksissa.

Tyhmästi Eronenkin siinä alkoi naamaa hieroa, mutta olisivat tuomarit voineet sen verran lukea peliä, että moinen pikku kärhämä olisi jätetty puhaltamatta. Tilanne oli kuitenkin hakemalla haettu Mäenalaisen toimesta.

Samaa mieltä, pelin aikana jo myhäilin tyytyväisenä Sakun toiminnalle. Tämän on just sitä oikeanlaista hämmentämistä.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuli katsottua eilen jatkoaika ja mielestäni Mäenalainen vei tuomareita mallikkaasti. Kärhämä Erosen kanssa, kun HIFK oli juuri selvittänyt alivoiman ja kaikki puolustajat olivat aivan puhki, Heiskasen vielä istuessa boksissa. Lopputulemana 4 vs 4 kentälle, pitkät vaihtomatkat ja parhaat kiekolliset/liikkuvat HIFK pakit boksissa.

Tyhmästi Eronenkin siinä alkoi naamaa hieroa, mutta olisivat tuomarit voineet sen verran lukea peliä, että moinen pikku kärhämä olisi jätetty puhaltamatta. Tilanne oli kuitenkin hakemalla haettu Mäenalaisen toimesta.

Jep. Tämä oli hyvä haku. Näitä pieniä asioita kun tekee oikein, voi vaikutus lopputulokselle olla ratkaiseva. Eronen ei ollu tilanteen tasalla tuossa. Oliko vain hänen virheensä, vai olisiko penkiltä voitu jo ohjeistaa, ettei ole varaa näihin nyt lähteä.

Saapa nähdä, miten tänään. Oikein hoidettuna oikeassa kohtaa peliä, voi tänäänkin auttaa joukkuetta, kuten Mäenalanen tuossa teki. Molemmilta löytyy tähän roolipelaajia. Mutta myös muilta vaaditaan tarvittaessa Mäenalasen kaltaista toimintaa.
 
HIFK paineistaa välillä huomattavasti korkeampaa kuin mitä Tapparan olen nähnyt tekevän oikeastaan ikinä.
Tämä johtuu vain vähäisten nähtyjen pelien määrästä, sillä muutoin IFK paineistaa jo katsomon puolella.

Ja ei. Träpin tarkoitus ei ole tappaa tunne, vaan estää vastustajan hyökkäys, riistää kiekko ja vastahyökätä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös