Ilmoitukset

Nimimerkki MENTALSPORT on viikon sivussa viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Lähemäen Dynamo on passitettu pariksi viikoksi rauhoittumaan, sillä keskustelun sijaan hän on keskittynyt jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja provosointiin.

Nimimerkit heavy ja Kari Runk ovat saaneet viikon pelikiellon "Ampumavälikohtauksia maailmalla"-ketjun lainauksista, joissa vääristeltiin viestin alkuperäistä sanomaa.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2018 puolivälierät: SaPKo – IPK

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Murkula, 07.03.2018 klo 23.19.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  En lähtisi ylitulkitsemaan näistä kyllä hirveämmin. Yhdessä pelissä Savonlinnassa IPK laukoi kaikkialta, mutta taas Iisalmen peleissä on haettu enemmän paikaka ennen laukaisua, samanlaisia eroavaisuuksia varmasti SaPKollakin. Toki kaikkihan me tiedettiin ennen sarjan alkua, että kumpi sielä toisen hyökkäysalueella enemmän viihtyy, joten ei nämä ole mitään yllättäviä lukuja. SaPKolla noin 30 laukausta kaikissa peleissä yhteensä, yksi peli oli SaPKon osalta murskavoitto (1. Peli), neljännessä pelissä IPK nukahti 2. erässä, joten SaPKo sai melkein kaksi erää vain laukoa. Näissä on monta puolta, enkä itse ainakaan analysoi noita sen enempää. Mutta hieman koomista kyllä, että tämän piti olla sarja, jossa pässi hakkaa päätä ja IPK ottaa yhden 1-0 puolustusvoiton ja niin edespäin, niin vain tainnut eniten maaleja tässä sarjassa tulla.

  Tämä sarja nyt kuitenkin kaikkein tasaisin ollut kaikista, IPK on ainut joukkue, joka on pystynyt venyttämään sarjan kuudenteen otteluun asti, mahdollisesti jopa game seveniin, ja se on kova juttu. Mikä parasta IPKn kannalta, IPK saa huomenna näkyvyyttä runsaasti, kun halli luultavasti taas täysi ämpäreineen ja ainut kotimainen jääkiekkottelu Jokerit - TsSKA -ottelun kanssa.

  Fiilis on se, että IPKn eväät on vain syöty. Ei oikeastaan uskoa omiin, jotenkin vain se 7-6 voitto on vienyt mehut joukkueesta, lauantainakin oli niin mitäänsanomaton esitys. Mutta tottakai huomenna (toivottavasti) yli 1000 päinen yleisö ainakin tekee parhaansa, ja joukkue syttyisi pelaamaan, kun Savonlinnassa ei kiinostanut. Harmi kun mahdollinen game seven olisi keskiviikkona, lauantaina olisi varmaan lähtenyt taas pari bussillista muuten Savonlinnaan, keskiviikkona varmaan aika harva. Pelataan nyt toi pois alta eka, heitetään vaikka loppulukemiksi 5-3.
   
 2. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Joo äläpä muuta sano. Toisaalta muistan yhden Jasin valmentaman sarjan jossa SaPKo vei aika selvästi altavastaajana KooKoon 7. otteluun ja vaikka koko ajan oli "mitäs jos" tunne niin silti järki sanoi, että huonosti tässä käy ja niin lopulta sitten kävi.

  Hieno sarja tämä on toistaiseksi ollut, mikäli en huomioi sitä että SaPKo on ajoittain ollut ihan muniin puhaltelija. IPK on ollut hyvä ja siellä on muutama jätkä jotka eivät ole vielä huonoa vaihtoa tainneet pelata, ala A. Hämäläinen.
  SaPKon peli kärsi tuossa pari peliä Rasmus Hämäläisen poissaolon vuoksi, mutta nyt se ketju on rautaa ja etenkin Kalle Saramäki loistaa työmies roolissaan. Ihan mahtavaa pelaamista Kallelta, vaikka tuota ei voi tilastoista lukea.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2018 klo 21.48
 3. Näkökulma Jäsen

  Lainaus:
  Joo, kaikkea ei tosiaan tilastoista näe ja Saramäki lienee yksittäisten pelaajien kohdalla parhaita esimerkkejä. Tosin maaleja tekee aika mukavasti. Silti työmäärää ja arvokkuutta joukkueelle ei voi tilastoista nähdä, eikä muuten kun katsomalla pelejä. Jotain tilastoista aina näkee ja kyllä nuo torjunnat, prosentit, maalivahtipeli SaPKo:lta on parannuttava, mikäli jatkoon mennään. Puolustuspeli, virheiden määrä, mutta tietysti koko pelikin muuttuu silloin ihan erilaiseksi.

  TUTO:a vastaan ei noilla prosenteilla kyllä otteluita voiteta, eikä varmaan tänäänkään. Saisi alkaa otteet varmentumaan, tasaiseksi ja turhat irtokiekot pois. Ei IPK:llekaan voisi antaa yhtään "ilmaista" maalia. Joskin tässä ottelusarjassa maalivahtipeli on ollut aika epätasaista molemmilla.

  Toivotaan, että nyt se voitto Iisalmesta irtoaisi. Seitsemännessä pelissä paineet ovat kovat ja nimenomaan SaPKo:lla. Eihän IPK:lla olisi kuin voitettavaa ja sinne asti jatkua ei tarvitsisi jatkua..;)

  IPK ei kokoonpanoaan muuta ainakaan mitenkään merkittävästi. Pakkipareissa Galin palaa Huttusen pariksi. Muistaakseni oli siinä aiemminkin, mutta viime ottelussa pakkiparit olivat sekoitettuna. Autio aloittaa maalilla.

  SaPKo:lla aloittaa näköjään Toivonen, mikä on hyvä valinta. Viljanen tuo tuoretta jalkaa, joten ei sekään huono ratkaisu. Paitsi, että Kuronen puuttuu. Se nyt ei kyllä ole hyvä asia ja toivottavasti ei kummempaa loukkaantumista..?! Luottavaisin mielin silti illan otteluun...
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2018 klo 12.14
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Noni, käytävällä kivet kopautettu Jasin kaa ja kaikki valmiina peliin.
  Rehti peli ja hyvät tuomarit niin lopputulosta saa hyvillä mielin kunnioittaa.
  Aika raju ratkaisu ajattaa sapkolaiset tuomarit Iisalmeen viheltämään ekaa katkopaikkaa.
  Ans kattoo miten käy.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2018 klo 19.09
 5. rosvo Jäsen

  Lainaus:
  Todella härski veto. Eikö olis muita tuomareita löytynyt tähän otteluun. Kolme lampaan persettä tämän päiväselle kaksikolle sekä Mikko Silvennoiselle kauden surkein tuomaripalkinto. Tuon huonompaa tuomaria ei Iisalmessa oo nähty tällä kaudella. Linjatonta toimintaa läpi kauden.

  Mutta onnittelut Sapkolle. Hieno sarja. Tunnetta riitti puolin ja toisin! Onnea jatkoon ja menkää päätyyn asti! Teillä on hyvä joukkue!
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jaa minustahan tuo pari onnistui tänään ihan hyvin.
  Peli oli kaikkiaan hyvin siistikin.
  Sinällään hölmöön jäähyyn homma ratkesi, mutta kun tuossa ei ollut tulkinnan varaa. Viheltämättä jättäminen olisi ollut virhe koska tuo sääntö on selvä.
  IPK sai samasta syystä minuutit Savonlinnassakin niin oli aika rohkeaa kokeilla menisikö läpi tänään.
  Esimerkiksi tilanne joss Piipponen meni laitaan tuntui olevan kova pala kotiyleisölle, mutta perkele kun siinä ei ollut rikettä. Tai mikä olisi mahtanut olla se rike?
  Hyvä sarja tämä oli, ja muistetaan lukuisista maalivahtien hörpyistä.
  Iisalmessa oli mukava pari kertaa pistäytyä, hyvät paikat vierasfaneille ja maukkaat makkarat.
  Tunnelma noissa peleissä oli hyvä ja Talvisalossa Talvisalon normaali, mutta tavallaan minä tykkään siitä koska siellä välitty ihmisten aito välittäminen pelistä eikä mistää oheistouhusta.
   
 7. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Mitkä ihmeen SaPKo:n tuomarit? laakkonen ainakin on Savonlinnassa usein vetänyt vieraille. Mutta nyt olivat hyviä, ei turhia jäähyiä, vaan antoivat pelata.
   
 8. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  No ei tämän päiväinen mikään katastrofi ollut, vaikka jotkut tilanteet kyllä jätti kysymysten varaan asioita. Esim. Rasmus Hämäläisen maali tuli aivan järkyttävällä vihellyksellä, mutta se paikattiin sitten toisella helpolla jäähyllä, ja onneksi IPK sai siitä maalin. Saramäen loukkaantumistapauksessa saattoi jäädä jäähy viheltämättä myös, en katsonut sinne tarpeeksi tarkasti huomatakseni sitä. Jatkoerässäkin SaPKo rikkoi selkeästi jäähyn arvoisesti kaksi kertaa, mutta IPK sai silti ensimmäisen ja ratkaisevan jäähyn. Se oli pakkovihellys tavallaan, mutta oli aikamoinen huutojäähy. Kaivertamaan jäi, että tuollainen paskamaali ratkaisi tämän sarjan.

  Sarja oli outo. IPK pystyi kummallisen hyvin vastaamaan maalintekokilpailussa, johon en olisi ikinä uskonut. Oikeastaan viimeinen peli oli puolustusnäytelmä vasta, mutta siltikin tuli 9 maalia. Missähän sarjassa on nähty Mestishistoriassa eniten maaleja? Tai mikä on ennätys G6 menneistä sarjoista maalien määrässä? Väittäisin tämän sarjan olevan kohtuullisen korkealla. Harmillista, että linja heitteli liikaa, eikä pelaajat aina tiennyt miten sai pelata. Savonlinnassa pelit tuppasivat olemaan hyvin rikkonaisia, ja ainakin minulle siksi tylsempiä. Game 2 oli minun suosikkini tästä sarjasta, vaikka G4 ehkä tarjosikin jollain sairaalla tasolla eniten. Ehkä taas ensi vuonna kohdataan, kuka tietää, silloin asetelmat olisi taas eri.

  Autio oli vasta tässä viimeisessä ottelussa omalla tasollaan, tiedä vaikka oltaisiin joku ryösty saatu Aution normitasolla, toisaalta ei ne SaPKon maalivahditkaan hyviä ole olleet. SaPKolla on kyllä todellinen maalivahtiongelma, enkä itse SaPKon fanina haluaisi nähdä Urpolahtea enää häkissä. Toivonen oli tänään parempi, mutta kyllä minä kokeilisin sitä Halosta. Valitettavaa sanoa, mutta ilman huikeaa kasvua TUTO sarjassa, en nää SaPKon kävelevän mestaruuteen. En tosin halua KeuPan voittoa, joten toivottavasti SaPKo-TUTO sarja päättyisi jommallekummalle 4-0, niin jäisi lepoaika ja itseluottamus. Mut tsemit Savonlinnaan.
   
 9. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Olet väitöksessäsi täysin oikeassa, koska eniten maaleja (55 maalia) Mestiksen pudotuspeleissä on tehty juurikin tässä SaPKo-IPK sarjassa, vaikka nyt ei pelattu kuin kuusi ottelua

  Kaksi vuotta sitten Hokki-TUTO puolivälierässä tehtiin 47 maalia ja se saattaa olla listalla toisena.
   
 10. Big Bear Jäsen

  Onnittelut Savonlinnaan jatkopaikasta. Haluan onnitella myös IPK:ta, hieno kausi kokonaisuudessaan. Rosteri oli hieman liian kapea, mutta turha mitään selitellä. Upea puolivälieräsarja yleisölle mutta tuskin valmentajille. Hieman hankala uskoa SaPKon vievän koko roskaa, mutta voihan Räpsä taikoa yhtä sun toista. Toki savolainen peukuttaa toista savolaista.
  Nyt alkoi ainakin mulla kesäloma Mestis-kiekosta. Takki on yhtä tyhjä kuin pelaajilla...
   
 11. Linnankundi Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän tuo TUTO kova on, mutta semmoinen pieni yksityiskohta runkosarjasta, että TUTO oli Peliittojen ohella ainut joukkue, jonka SaPKo voitti kaikissa runkosarjan peleissä. Tosin pelit TUTOa vastaan oli äärimmäisen tasaisia ja pari peliä oli pelillisesti TUTOn. IPK sarjassa SaPKon peli parani sarjan edetessä ja pakko oli parantuakin, muuten olisi lähtö kesälomille tullut jo tässä otteluparissa.
   
 12. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  En minäkään pidä SaPKo:n maalivahteja varmuuden symboleina, liikaa livahtaa helpohkoja maaleja. Halonen pääsee SaPKo:n käyttöön tänään, jos HPK:n A-junnut pudottavat HIFK: n A:n jatkosta.
   
 13. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Ja sanottakoon myös niin, että SaPKo ei voi pelata täysin samalla tavalla TUTOa kuin IPKta vastaan. Runkosarjassa pelit oli tasaisia ja itseasiassa meidän veskat pelas todella hyviä pelejä juurikin TUTOa vastaan. Toisaalta jokaisessa keskinäisessä matsissa koko joukkue pelasi hyvin. IPK sarjassa ekat pelit oli melko paskaa. Eilen oli tasoltaan paras peli SaPKolta. Eilen IPKn maaleista ehkä yhden voi laittaa Toivosen piikkiin. Muuten Toivonen pelas ihan mukiinmenevästi. Otti muutaman tärkeen. Uskoisin että sai itseluottamusta. Näinköhän käy niin että Toivonen aloittaa välierät ja saataisiin pikku kilpailutilanne. Urpolahtihan oli ihan liekeissä sillon kun Kaarlehto oli SaPKossa, kun pääsi pelaamaan. Oikeesti kunnon kilpailutilanne tekee hemmetin hyvää Urpolahdelle. Viime vuonna oli sen verran kova kassari luukulla, joten asia erikseen.
   
 14. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Uskon, että TUTO:a vastaa on SaPKo:n helpompi pelata, koska TUTO ei samalla tavalla sumputa oman maalinsa edustaa ja sitten tee yllättäviä vasta-lskuja, kuten IPK, vaan pyrkii ottamaan SaPKo:n tapaan peliä kontrolliinsa.
   
 15. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Totta tämä.