Ilmoitukset

Nimimerkki MENTALSPORT on viikon sivussa viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Lähemäen Dynamo on passitettu pariksi viikoksi rauhoittumaan, sillä keskustelun sijaan hän on keskittynyt jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja provosointiin.

Nimimerkit heavy ja Kari Runk ovat saaneet viikon pelikiellon "Ampumavälikohtauksia maailmalla"-ketjun lainauksista, joissa vääristeltiin viestin alkuperäistä sanomaa.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2018 puolivälierät: SaPKo – IPK

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Murkula, 07.03.2018 klo 23.19.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Joo tuo Jasin tuohtuminen ja Räsäsen syytökset oli kirjoitetussa muodossa melko maustettuja. Minusta Räsäsen naurunpurkaus viittaa siihen että osui ja upposi.
  Näin se homma menee, kellä ensin pettää vati, on hävinnyt pelin. Tiedän, koska osaan olla itse ammattimainen vittuilija ja harvoin jään siinä toiseksi, juuri siksi kun pää pitää. En toteuta sitä missään netissä, mutta tiedän, ja moni muukin tuttavani tietää, että osaan.
  Tässä vaiheessa Räsänen on niskanpäällä, jatkan tuon kamppailuparin seuraamista koska humoristinen lehdistötilaisuus on tänäänkin odotettavissa lopputuloksesta riippumatta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2018 klo 13.00
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Jos vielä kerran sanon, ja sitten en tähän enää tartu. Se on yksi hailee, osuiko Galin päähän vai ei, koska ulosajo tuli ryntäämisestä. Suomeksi: Oikeuttiko tilanteen ryntääminen ulosajoa, kun sitä katsoo vain ryntäämisenä? Minä sanon, että ei oikeuttanut.

  Itse käsitin sen kättelyhomman muuten ensiksi niin, että Jasi olisi tyytyväinen, jos saisi Räsäsen kättelemään kerran hävityn pelin jälkeen. Eli ilmeisesti häviöpelin jälkeen ei ole kätellyt, mutta muuten olisi. Suomennos: olisi tyytyväinen voittoon. Toki voihan tuotakin taas pyöritellä, mutta mitä väliä.

  Tänään kotipeli, ja uskaltaisin väittää että nelinumeroiset menee rikki, neljännessä pelissä varmaan hätyytellään jo kahta peräkkäistä ykköstä neljän numeron sarjassa. Vahva usko, että tänään sarja tasoittuu, niin vahva kotijoukkue se IPK on verrattuna vieraspelaamiseen. Antaa varmaan myös yleisö sen kuudennen kenttäpelaajan. Peli päättyy tänään 3-1 IPKlle.
   
 3. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:

  No, Räsänen sanoi, että päinvastoin Jasi ei häntä kättele. No, se siitä, se on yksi ja sama. Se ei pelejä ratkaise. Ja sanoihan Räksä, että "olen tyytyväinen voittoon" .Eka peli on jo muinaishistoriaa ja nyt pitää keskittyä tähän toiseen. IPK:lla on vahva revanssin maku suussa ja tulee varmasti kovaa päälle. Kuitenkin toivon, että keskitytään siihen pelaamiseen. IPK:n olleessa vahva kotijoukkue, on SaPKo taas hyvin vahvasti pelannut vieraissa. Toivon hyviä tuomareita tähän matsiin.
   
 4. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Räksän kättelemiseen en ota kantaa mutta hieman takaisin Jasille että muistaakseni vaömentaessaan SaPKoa niin sai joskus hävityn pelin jälkeen negaa niskaan kun lähti kesken lehdistötilaisuuden pois ja ei tainnut kollegaa kätellä..

  Noh joo sivuseikka. Jokatapauksessa tänään game #2! innolla odotetaa taas iltaa ja fanseat lähetystä. Onko Iisalmessa vielä selostajana se kaveri joka kuulostaa iha mertsiltä? Ainaki alkukaudesta oli.. 0-4 SaPKolle!
   
 5. SideburnsPsycho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Video-klippien perusteella kommentoitua.
  Ensin Galinin vetää poikittaisella Saloa selkään, tuomarin käsi nousee jo siinä. Sitten taklaa "ylimääräisenä" laidassa, lähtee mukaan jo alullaan olevaan nyrkkihippaan kolmantena miehenä (jossa taitaa tulla nenään). Lopuksi riepottele vielä tuomaria. Ulosajo ei ehken maailman huutavin oikeusmurha tuosta sekoilusta.
  Räsänen ehkä vähän turhaa provosoi tahallisista vahingoittamisista mutta hyvin upposi Sinkkoseen ja sai hiiltymään. Ehkä se oli ainoa tarkoituskin.
  Tänään varmaan tiukempi peli mutta eiköhän ottelut ole 2-0 tämän illan jälkeen.
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Tarkalleen ottaen se provokaattori taisi olla pohjimmiltaan joku muu kun Räsänen koska tuo kommenttihan tuli vasta kolmennen kerran asiasta kysyttäessä.
  Ensimmäisen pelin paskinta antia on kuitenkin se että Rasmus Hämäläisen nimeä ei näy tänään kokoonpanoissa.
   
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Näin saatiin tästäkin sarjasta tasainen. Ihan käsittämätöntä miten SaPKon tasoinen joukkue voi olla noin huono. Pelin ensimmäisistä minuuteista lähtien näki että tässä ei lammaslaumalle käy hyvin.
  IPK pelasi tänään ihan satalasissa ja SaPKo ioli mennyt rusettiluisteluun.

  Minua henkilökohtaisesti sylettää melko vahvasti, että mennään pelipaikalle mutta ei pelaamaan. Tänään ei jäänyt mitään jälkipuinnin arvoista sen enempää. Keskiviikkona katsotaan sitten Talvisalossa onko lammaslauma älynnyt että pudotuspelit on käynnissä.
   
 8. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  IPK:n/PartaJasin taktiikka: Joka pelissä vähintään yksi ukko SaPKolta lasarettiin. Seittemännessä pelissä vastaan tulee kahden kentällisen joukkue, loput ukoista telakalla.
   
 9. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Joo o saa nähä keskiviikkona yleisöä on se 700 joista 100 on iisalmesta.. siellä karhukopla ottaa talvisalon kirkon haltuun ja ipk pelaa hurmoksessa. Toivottavasti SaPKo oppi tästä jtn. Edellee se yv oli täyttä sitä itteesä ja itse asiassa 5min yv muodostu käännekohdaksi. Ei playoffeissa pitäis 2 maalinjohtoa tolla tavalla menettää. IPKlle täysin ansaittu voitto ja sen kotiyleisölle. Keskiviikkona jatkuu..
   
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Hyvin päätelty. Joku epäili, että IPK valikoi SaPKon ylivoimasta jonkun jätkän, ja hoitaa sen pihalle. Mutta toisaalta, minkäs IPK sille voi, että nuo SaPKon pelaajat ovat mikkihiiriä. Fofanoville oli tulossa laitataklauksesta 2 minuuttia, tuomarit käy sitten Aholan tarkkailevan silmän alla kysymässä Räsäseltä, että mitä laitetaan. Ennen kuin kärkkäimmät SaPKo fanit repivät pelihousut, niin ei tuo Fofanovin taklaus joo kiva ollut, ja taisi se vitosen kriteerit täyttää (tosin ei olisi täyttänyt, ilman Pullin makoilua maassa), mutta mielenkiintoisesti tuomio tuli välittömästi, kun Räsäseltä oli mielipide kysytty. No, nää on näitä.

  IPK oli tänään parempi joukkue, ja ansaitsi voiton. Eikai tässä nyt hirveästi lisättävää ole. Mutta on tässä nyt perkele pakko jotain olla, kun SaPKon jätkät joka helvetin vaihdossa kahvaa kun Tappara konsanaan, ja selkeitä kampituksia, joita runkosarjassa vihelletään aina oli jotain kymmenen (=tarkoitan, että voisi niistä nyt jotain edes viheltää). SaPKo nauttii tällä hetkellä tuomareista, mutta osaa toisaalta pelata oikein niiden kustannuksella. Jos noin räikeät kampit sallitaan, niin esimerkiksi 170 senttiselle Salolle oikein näppärä tapa ottaa kiekko. Korkeat mailat pitää aina viheltää, hyvä että tuomarit otti ne pois IPKlta. Mutta jos playoff-ottelussa toisen joukkueen korkeat mailat vihelletään, mutta toisen joukkueen kampitukset ja koukkimiset ei, on jotain väärin. Suosittelen katsomaan esimerkiksi 2. erän viimeiset 1.30 minuuttia, siinä kaksi päivän selkeää jäähyä viheltämättä. Selostajakin osasi kertoa, että aika paljon tuomareilla ollut lämminhengistä juteltavaa Räsäsen kanssa.

  Mitä nyt oikein voisi sanoa Sinkkonen-Räsänen debatista. Harmi kun eivät olleet yhtäaikaa. Räsänen näytti juuri mieheltä, joka oli hävinnyt pelin tuomareiden kanssa.

  Iisalmessa kyllä loistava yleisö. Ehkä Mestiksen paras. Tämä vaatisi ryöstöä Savonlinnasta, tosin ensi peliin karhukopla ei ole tulossa, joten saa pojat pärjätä omillaan. Pieni huoli kyllä Autiosta, pomputteli aika paljon. Kestääköhän pää pudotuspelejä, ei ole ollut omalla tasollaan kummassakaan pelissä.

  Ai niin. Loukkaantui IPKlla myös eräs pelaaja, mutta yksikään IPK kannattaja ei ole täällä huutanut, että SaPKo tuli vain teurastamaan IPKn pelaajia.

  Lainaus:
  Tämä pätee nyt sitten toisin päin.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kyllä, SaPKo otti tänään kannikkaan ja ihan oikeutetusti koska oli niin täydellinen paksa. Muuten sanoisin @Knap että tuo suoltamasi huttu ihan silikkoo paskoo alusta aameneen. Jopa säälittävää kun kuitenkin teksti tulee ajoittain muissa yhteyksissä kuin IPK ketjussa ihan viisaita kirjoittavalta nimimerkiltä.
  Miten sokea pitää olla jos näkee vain toispuoleisesti läpimenevät rikkeet?. Kyllä jäi monta SaPKon rikettä viheltämättä tänään, mutta jäi niitä ihan perkeleesti myös IPK:lta. Jos olet sitä mieltä, että näin ei ollut niin katso tallenteelta uudelleen siten että editoit SaPKon mustaksi ja IPK:n valkoiseksi.

  Koettiin meillä melkoista riemuakin kun 4 vuotias poikani tiesi, että jos IPK voittaa niin pääsee lauantaina halliin mukaan. Sen kuultuun kannusti IPK:ta ja päästi melko sponttaanin riemun kiljahduksen kun kiekko meni tyhjiin.

  Olen kerran kokeillut, kun Marko Tuomainen löi kiekon Ruotsin pussiin. Katsoin mökillä ja hetki maalin jäljeen tajusin juoksevani munasillani rantakallioiden jäkälikössä. Kyllä tuo IPK maali aiheutti yhtä aidon riemun, kun siinä tosiaan varmistui launtaille pikkupojan pelipäivä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2018 klo 22.23
 12. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  No joo, ehkä vähän yli menee jossain kohin. Sitä kun on niin monessa ottelussa tälläkin kaudella tullut todistettua armotonta paskaa IPKta vastaan, niin ei noihin tuomareihin oikein osaa suhtautua kuin skeptisesti. Ei näitä ehkä olisi fiksu kirjoittaa, kun vasta seuraavana päivänä. Katson tilanteet objektiivisesti, vaikka tottakai olen tyytyväinen, jos IPKlta ei huomata jotain rikettä. Mutta siltikin sanon, että SaPKo rikkoi tänään enemmän kuin IPK. Ainakin sellaisia näkyviä rikkeitä. Katson tallennetta parhaillaan, ja on tuolla myös IPK rikkeitä. Mutta on niitä SaPKonkin.

  E: Varmaan SaPKo-leiristä näitä rikkeitä, mitä minä en huomioi, on nuo taklaukset, joista osa tulee kyllä myöhässä.
   
 13. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Tänään varmasti meni enemmän SaPKon rikkeitä ohi, se menee yleensä aika suhteessa muuhun peliin peilaten. Lauantaina niitä meni enemmän IPK:lta läpi.
  Siellä tulee mm. pari kohtaa jossa selostaja/kommentaattori kommentoi "siinä varmaan tuomari laski kolmeen" ja "siinä takatuomarilla käsi jo vähän heilahti mutta ei noussut" mm. tälläiset jäi mieleen niiden myöhäisten taklausten lisäksi, joissa useammassakin on ihan häppäräppä ryntäykseksi tulkittava vauhti.
   
 14. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:

  Mistäpä sinä tiedät, mitä se Räsänen tuomareiden kanssa jutteli? Olitko kuuntelemassa? Ei siinä mikkihiirinä tai vaikka hessuhopona paljon auta, jos kaveri tulee kyynär edellä suoraa selkään. Aivan päivänselvä ulosajo. Taitaa olla venäläisten perusomisaisuus tuo selän puolelta ajaminen.

  Tuomarit eivät tätä peliä ratkaiseet, vaan SaPKo:n umpisurkea vitosen aikainen ylivoima, lähes jokaisen aloituksen häviäminen ja kolmannen erän jo tutuksi tullut täydellinen sulaminen. IPK ansaitsi täysin voittonsa, se pelasi loppuun asti, sillä intensiteetillä kuin kotiyleisön edessä tuleekin pelata. IPK on nyt ainoa joukkue, mikä katkaisi SaPKo:n viime keutena alkaneen pleijareiden voittoputken.

  Salo on muuten 165 senttinen ja häneltä pari kertaa vedettiin kunnolla jalat alta., ei jäähyä, mutta se ei mitään todellakaan ratkaissut. Taistelevalla kotijoukkueella on myös tuuria, kun SaPKo:n kolmesta tolpasta ei yksikään mennyt.

  Nyt on kuitenkin kova matsi keskiviikkona Talvisalossa ja sarja alkaa alusta ja jos IPK sieltä voiton ottaa, sen pitää pelata elämänsä peli.
   
 15. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Jotenkin tän illan pelissä joukkue vaikutti samalta kuin KeuPaa vastaan toissa vuonna ekassa playoff matsissa, jossa johdettiin 3-0 ja ryssittiin 3-4 jatkoilla..Okei, nyt sulaminen ei ollut niin paha kuin silloin, mutta paskottiin kirjaimellisesti housuun siinä vaiheessa kun IPK teki 2-3 kavennuksen.. Mielestäni Räksä on hyvä valmentaja, mutta yhtä asiaa en voi käsittää.. Miks helvetissä se ei ota niitä aikalisiä ku vasta ihan pelin lopussa? 3-3 tasoitusmaalin jälkeen olisi ehdottomasti pitänyt ottaa aikalisä, kun joukkue oli jo pitemmän aikaa ollut aika purjeessa..
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Eikä riitä edes se elämän peli. SaPKo saanee Hämäläisen ja Lantan kokoonpanoon ja joukkue vahvistuu noilla miehillä ihan eri tason joukkueeksi kuin se joka tänään esiintyi Iisalmessa.
   
 17. Big Bear Jäsen

  Sarja tosiaan alkoi alusta, nyt pelataan kolmesta voitosta. SaPKo ei yllättäen pystynyt parantamaan lauantaista lainkaan, IPK vyöryi mahtavan kotiyleisön turvin kolmannessa erässä väkisin ohi. Kolmas erä oli lähes yhtä päätyä. Kotipelit hoidetaan ja tehdään yksi ryöstö, niin eikös se ole siinä?
   
 18. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  IPK käytti SaPKo:n jäykistymisen hyväkseen mainiosti. Ei mitään IPK:lta pois. Minä en kuitenkaan ymmärtänyt sitä SaPKo:n maalin hylkäämistä, kun IPK:n veskari itse siirsi maalin. Sen perusteellahan aina voi maalia siirrellä, kun vastapuoli pyörittää peliä siinä edessä. Se hylkäys oli pelin ehdoton käännekohta. Tosin IPK saa kiittää myös onneaan, että SaPKo:n kolmen tolppalaukausta olivat vain tolppia, ei maaleja.
   
 19. Anttiii Jäsen

  Kaksi ottelua takana ja ottelusarja 1-1

  En edelleenkään näe, että IPK pitkässä juoksussa voisi pässilaumaa horjuttaa. Lauantain SaPKon kotipelissä kiekollisessa pelissä tasoero oli huima, vaikka IPK kolme maalia saikin tehtyä. Isokokoiset puolustajat (mm. Huttunen ja Galin) tulevat olemaan ongelmissa SaPKon nopeiden hyökkääjien kanssa ja joutuvat istumaan jäähyllä.

  SaPKon pitäisi saada vaan YV-peli kuntoon mahdollisimman pian, muuten näe että suurempia ongelmia asiassa olisi, mutta huomenna keskiviikkona on sarjan kannalta tärkeä peli.

  IPK:n paras sauma ottaa voitto oli eilinen peli, koska siinä on aina erilainen lataus verrattaessa muihin peleihin ja altavastaajalla paras iskun paikka. Talvisalossa pässilauma ei tule häviämään yhtään matsia tässä sarjassa.

  Edelleenkään joukkueet eivät ole esittäneet parastaan. Maaleja nähdään paljon, joka on epätyypillistä pudotuspeleissä. Maalivahtien torjuntaprosentit eivät päätä huimaa. Kotijoukkueelta hienoa nähdä, että Lainio ja Lahtela ovat nousseet esille ja takoneet jo 4 maalia mieheen.

  Fyysisyyttä pitää olla molemmin puolin ja IPK on toistaiseksi onnistunut siitä paremmin. Tuskinpa huomennakaan selvitään ilman jälkipuheita.

  Galin ja Fofanov ovat tulisieluisia kavereita ja heitä pitää pyrkii SaPKon kuumentamaan.
   
 20. Hanibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Ketterä
  Kyllä ottelusarja 1-1. SaPKon tekemisestä huokuu vähän liika itsevarmuus (joku voisi kutsua sitä ylimielisyydeksi), joka kostautuu helposti. Tietysti on tosi on asia, että jos ei yritä niin ei voi edes onnistua. Maalivahtipeli ei SaPKolla täysin vakuuttanut, onko jännitystä liikaa. Ottelusarja ei kestä yhtään ns. helppoja maaleja. Ei muuta kuin eteenpäin kohti keskiviikkoa.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  En usko minäkään, että IPK:lla on sarjan voittoon saumaa. Tai saumat on, mutta ei se vaan voita.
  Väitän, että vaikka SaPKo ei juuri parantaisi niin IPK ei millään pysty pelaamaan tuolla eilisellä sykkeellä joka toinen päivä.

  Mutta väitän myös että SaPKo parantaa, ja siinä on pirun iso ero kun joukkuuen kaksi pelaajaa ihan parhaasta päästä korvaa kaksi heikointa suorittajaa.
  Keskiviikkona otetaan kliininen voitto.

  Onko tämä sitten ylimielisyyttä? Ei ole, tämä on vahvaa uskoa "omaan" joukkueeseen.
   
 22. Näkökulma Jäsen

  Lainaus:
  Tunteet menevät pleijareissa pahasti yli, vaikka IPK on hyvä joukkue, ansaitsi voittonsa, kuten SaPKo lauantaina. Salon "mikkihiirimäisyys" ja vrt ei koskaan filmaa, ei aristele mennä tilanteisiin ja pelaa hyvin. Jos SaPKo:lta haluaisi hakea niitä filmaajia, yms:ta, niin ehkä sieltä löytynee jokunen muu. Eipä vaikka Katosalmeakaan tarvitse kovin kovaa takaapäin housunkaulukseen kopauttaa, kun polvilleen tippuu. Se onko jäähyn paikka on tuomareiden tehtävä.

  En viitsi arvostella Sinkkosta, vaikka "meriitit Mestiksestä" hiukan kaksijakoiset. Heinolassa aikanaan paperilla hyvällä kokoonpanolla Mestiskarsintaan. Odotukset olivat siellä ihan toisenlaiset. Täällä seitsemäs kymmenen joukkueen sarjassa, mutta repi silloin SaPKo:sta KooKoo:ta vastaan saman taisteluilmeen, kun nyt IPK:lla. Sija kuusi hävittiin runkosarjassa LeKi:lle ihan omalla pelaamisella. Saa materiaalistaan taisteluilmeen esiin ja saa nähdä kuinka pitkälle kantaa. Räsänen erilainen ja tuomareihin vaikuttamaan ei pitäisi pystyä kummankaan. Se on tuomareiden heikkoutta. Ei mielestäni Sinkkosen raivoamisen tai Räsäsen kuittailun pitäisi antaa etua kummallekaan.

  Ei Galin osoittanut kauheaa pelisilmää ottamalla ihan ansaitun ja typerän ulosajon. Onko sillä mitään väliä, tuleeko ryntäämisestä vai päähän kohdistuneesta taklauksesta? No, pääsee/pääsi luultavasti vähemmällä, kun jäähyn syy ryntäys. Poikkarijäähy on kommentoitu ja tuli kevyesti. Viheltämättä jäi puolin ja toisin niin paljon, ettei ottelu meinannut kestää tuomareilla hanskassa.

  Tuomarit tosiaan meinasivat laskea homman lapasestaan ihan molempien joukkueiden osalta Savonlinnan ottelussa. Nyt Iisalmessa Pulliin johtanut taklaus olisi voitu jättää ilman ulosajoa. Pullin käännettyä selkäänsä, mutta oli pahasti irti laidasta, sekä juuri pelannut kiekon päätyyn. Iisalmen kommentaattorin kokemus, viisaus ja kommentti Fofanovin taklauksesta: "Olisi voinut jättää taklaamatta, kun näki selvästi miten tulee käymään." Se siitä arvostuksesta vastustajaa kohtaan. Silti vastuu on myös taklattavalla ja ei taklaus törkeä ollut. Jättämällä taklaamatta kun näki Pullin huonon asennon, ei mahdollisuutta ottaa taklausta vastaan pelattuaan juuri kiekkoa päätyyn ja myöhässähän nuo taklaukset tulevat järjestään pl. hyvin luistelemaan kykenevä Pihlajamäki.

  Ryntäys = irti laidasta, kova vauhti, tulkintakysymys, onko ryntäys vai laitataklaus ja päähän kohdistunut taas yleensä selkeämpi. Eilisestä kaksiminuuttia, mutta näkökulma tämäkin. Vahingoittamisyritykseksi en kyllä tilannetta sanoisi, en muutenkaan IPK:n pelaamista. Enemmänkin joukkueen hitaudesta, luisteluvoiman puutteesta taklausyritykset jäävät aavistuksen myöhäisiksi. Eilinen taklaus ei ollut milläänlailla törkeä, mutta Pullin peliasento, laidasta irti, niin ryntäyshän se silloin on tai laitataklaus.

  Noista nähnyt käytettävän yleensä laidasta metrin irti, niin laitataklaus ja kova vauhti ryntäys. Hyppy nykyään taidetaan tuomita päähän kohdistuneena lähes poikkeuksetta. Galin sattui "telomaan" juuri Lahtelaa, mitä Pihlajamäki koitti eilisessä ottelussa horjuttaa loistavilla, puhtailla ja kovilla taklauksilla. Siinä Galinin tempauksessa taas täyttyi mielestäni päähän kohdistunut taklaus, ryntäys ja tilanteen ulkopuolelta pelin ollessa jo poikki, kaikki syyt ulosajolle. Selvisi ilman kurinpidollisia toimia, joten Sinkkosen turha valittaa. Noista voisi yhden ottelun huilinkin tuomita.

  Kovaa pelaten ja roikkuen, repien, riistäen ovat IPK:n aseet ja hyvin pelasivat eilen. Kaksi ketjua, mitkä pystyy hyvään hyökkäyspeliin ja Pihlajamäki jakaa kovia, puhtaita, sekä otteissa taklaamisen mallia. Ei taklaa jos näkee vastustajan olevan irti laidasta tai huonossa asennossa. Ei päähän. Kertoo miehen hyvästä juniorikoulusta, vastustajan arvostamisesta ja tärkeä pelaaja IPK:lle. Eilen kolme kovaa taklausta yhdessä vaihdossa Lahtelaan. Hyviä taklauksia, joskin Lahtela on pelaaja, joka nuo myös kestää, ei yleensä ole huonossa peliasennossa ja pelaa itsekin kovaa. Ei taklausten muodossa, mutta kulmissa, maalinedustoilla ja kaksinkamppailuissa vahva. Luultavasti aiemmin maalinedustoilla saanut Galinin muistamaan miehen. Tai Jasin käyttämää keinoa pysäyttää hyvässä vireessä oleva sentteri ja tietäen Lahtelan arvon SaPKo:lle.

  Huomenna sitten taas tärkeä peli. IPK:lla varmaankin hurmos päällä eilisestä voitosta ja hyvästä ottelustaan. Käyttäen tämän viisaasti, Sinkkonen ohjaamalla energian oikeisiin asioihin on IPK:lla hyvä mahdollisuus hakea kotietu ja tehdä ottelusarjasta SaPKo:lle todella vaikean. SaPKo:lla nyt taas kotivoiton paikka, pakkokin ja sitten vielä voitto Iisalmesta perään luultavasti kääntäisi ottelusarjan lopullisesti.

  IPK:n luistelu, miten jaksavat isokokoisempana joukkueena ottelusarjan venyessä. Reserviä ei juurikaan ole kummallakaan ja en tiedä mitä Jasi tarkoitti joukkueiden lainoilla. SaPKo käytti runkosarjassa vain neljää pelaajaa enemmän ja 19 parasta pistemiestä olivat omia, koko kauden sopimuksia jo syksystä saakka.

  Kakkosveskarina ollut Sairanen, Kuivisto ja Mönkäre eivät paljon pelanneet. Huhtasalon sopimus purettiin, kuten Correalen. Aika samanlaisia joukkueita, missä runko pysynyt kauden kasassa ja ei olla lainojen varassa. No, osan Jasin heitoista totesin "huumoriksikin" ja showmies. Kokoonpanossa Pyykkösen ja Hämäläisen paikanvaihto toimi ainakin eilen.

  Katsotaan ja ainakin ottelusarjasta näyttäisi tulevan juuri niin kuuma, kuin oli odotettavissa. Molemmat ottelut olleet katsojille hyvää viihdettä ja Iisalmen yleisölle iso "peukku"! Hyvää kannustusta, pieni halli tuo hienon tunnelman, kun noin tuhatkin henkeä paikalla. Olisihan täällä kannustuksesta opittavaa, mutta Iisalmessa pelkästään pleijarit, niihin pääsy herättävät mielenkiinnon. Pieni halli takaa loistavan tunnelman "normaalilla yleisömäärälläkin."

  Täällähän jo läpsyttimet käyvät ihmisten korviin. Iisalmessa jaettiin yli 500 ämpäriä. Täällä samanlainen tempaisu aiheuttaisi paikallislehdessä kommenttivyöryn, puolet jättäisivät kausikortin ensi kaudelle ostamatta ja sponsoritkin lopettaisivat..;) No, tuon varmaan ymmärtää, ketkä haluaa...Eiköhän täälläkin ihmiset herää pikkuhiljaa ja yleisömäärä kasva. Viimeistään välieriin päästyään luulisi tälläkin kaudella 2000 rajan lähestyvän. Vaatii vain menestystä tuon 2000 katsojan rajan toteutuminen ja kyllähän viime kauden tunnelmaltaankin hyvä kevät antaa vielä odotuttaa. Ei KeuPa:kaan vetänyt vielä puolivälierissä porukkaa, eikä tunnelma ollut EU- ja Vantaa-otteluiden tasolla.
   
 23. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  @Näkökulma tekstin voin allekirjoittaa paria kohtaa lukuunottamatta aikalailla kokonaan.

  Lainaus:
  Galinhan ei ole hidas pelaaja. Huttusella on käsittämätön taito päästä omasta päästä vastustajan päähän huonolla liikkeellä, eikä edes kummoisilla harhautuksilla. Toki Huttunen on helvetin hidas nykyään. Eilenkin se SaPKon alivoimamaali oli Huttusen syytä (tosin oliko korkea maila, sitä en jaksa tarkistaa)
  Lainaus:
  En koittanut filmaajia hakea sillä termillä. Tarkoitin sitä, että kun IPKn isot pelaajat taklaavat SaPKon pieniä(kin) pelaajia. Esim Galinin taklauksessa.

  Lainaus:
  Kyllä nämä mestistuomarit vaan on heikkoja valitettavasti. Eilen fanseat lähetyksessä ei näkynyt, kun kuvaaja kuvasi maalia jostain syystä. Kuitenkin hallilla näkyi, ja Jasi meni vaihtoaition eteen, otti tuomarin jututukseen ja ilmeisen kovaa räyhäsi sille tovin siitä, kun eivät viheltäneet niitä todella selkeitä kampituksia (joita esimerkiksi 2. erän viimeisellä minuutilla oli kaksi). 3. erässä SaPKolle vihellettiin sellaisia jäähyjä, joita ei vihelletty aikaisemmissa erissä. Liekkö Jasin räyhääminen vaikuttanut, ainakin lyhyt päätelmä toisi siihen tulokseen.

  Lainaus:
  On. Jos ulosajon syy on ryntääminen, tilannetta tarkastellaan ryntäämisenä, ja katsotaan täyttääkö ryntääminen ulosajon kriteerit. Silloin ei ole mitään väliä onko toisella haljennut kallo, koska ulosajo ei tullut siitä. Siitäkin voi olla montaa mieltä, oliko se Galinin taklaus ryntääminen. Hyvin oli SaPKon jätkä laidassa kiinni, eikä Galin ottanut kummoisia vauhteja. Galin otti kolme (ei mitenkään kovaa) potkua, liukui ja taklasi ehkä hieman vittuuntuneena jäähyynsä, mutta silti ei ulosajon arvoisesti. Mutta ehkä tämä alkaa olemaan jo vanha juttu, koska Galin ei saanut lisäseuraamuksia, kuten ei pitänytkään.

  Lainaus:
  Pihlajamäki on tosiaan noussut uudelle tasolle playoffeissa. Tykkäsin runkosarjassakin, yksi suosikeistani. Laukaus on helvetin kova, tosin viimeistely hieman heikkoa eikä vaihtoa ilman taklausta. Alkaako @Big Bear syttymään myös jo Pihlajamäelle?

  Lainaus:
  Tarkoitti sitä, että IPKlla ollut sama rinki koko kauden. Eli ei ole käynyt yhtään lainapelaajaa (pl. Juusola) paikkaamassa loukkaantumisia (SaPKolla esim. Kiilholma), ja Kokkola, Piipponen, Nevalainen jne on tämän kauden periaattessa ollut IPKn pelaajia. Varmaan tarkoitus oli sanoa: Uskomattoman hyvin ollaan näin pienenä organisaationa selvitty runkosarjasta, eikä olla oikeastaan muilta saatu edes apua.

  Lainaus:
  Toimi kyllä hyvin tuo ämpärihomma. Tuntui lähes kaikkien syttyvän siitä ideasta, eikä edes tarvittu läpsyttimiä, eikä ääni ollut niin rasittava. Karhukoplan instagramissa oli kuva, jossa keskivolyymitaso oli hallissa ollut 104 db. Se on aika kova luku. Toivottavasti ämpärit jaetaan perjantainakin, niin soi SaPKolla sitten toivottavasti vielä lauantain pelissäkin päässä.

  Toivottavasti huomenna ei tule ansaittua tai epäansaittua ulosajoa IPKlle, olisihan se helpompaa ilman viiden minuutin alivoimaa, ja yhden pelaajan menetystä. Toivottavasti IPK saisi myös Fominin kentille vihdoin, eikä Late olisi loukkaantunut. Koponen oli eilen taas aika perseestä, joten lisäpeliaikaa ei kiitos hänelle.
   
 24. Linnankundi Jäsen

  "Karhukoplan instagramissa oli kuva, jossa keskivolyymitaso oli hallissa ollut 104 db."
  Jos melu on tuolla tasolla oikeasti, niin siihen pitäisi järjestäjien puuttua, kuulovaurion riski olisi noin 15 min. Korvatulppien jako yleisölle minimivaatimus. Vai oisko Karhukoplalla ollut viritetty mittari?
   
 25. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Kyllä korvatulppia jaettiin ennen ottelua kaikille haluaville. Tosin en tiedä tulkitsinko kuvan oikein, uskoisin että kyllä. Käys vaikka itse katsomassa tarkistuksen vuoksi.