Ilmoitukset

Nimimerkki MENTALSPORT on viikon sivussa viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Lähemäen Dynamo on passitettu pariksi viikoksi rauhoittumaan, sillä keskustelun sijaan hän on keskittynyt jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja provosointiin.

Nimimerkit heavy ja Kari Runk ovat saaneet viikon pelikiellon "Ampumavälikohtauksia maailmalla"-ketjun lainauksista, joissa vääristeltiin viestin alkuperäistä sanomaa.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2018 puolivälierät: Ketterä – Jokipojat

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Peteliuz, 08.03.2018 klo 00.56.

 1. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Ketju auki!

  Puolivälierien ensimmäiselle kierrokselle asettui unelmapari, kun etelä kohtaa pohjoisen taistelussa Karjalan herruudesta. Runkosarjassa sijalle kolme sijoittunut Ketterä saa vastaansa kuudenneksi sijoittuneen Jokipojat.

  Sarjanousija Ketterä paineli alkukankeuksien jälkeen pitkän runkosarjan läpi suhteellisen kivuttomasti ja kolmas sija runkosarjassa on loistava suoritus ottaen huomioon, että esimerkiksi joukkueen sentterikalusto on täysin sama kuin edellisellä kaudella Suomi-sarjassa.

  Jokipojat sen sijaan jäi ainakin allekirjoittaneen papereissa hieman yllättäen "vasta" kuudenneksi. Olin itse rankannut joukkueet vähintään päinvastaisille sijoituksille.

  Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kuudesti:

  11.10.2017 Jokipojat - Ketterä 5-3
  15.11.2017 Jokipojat - Ketterä 4-1
  29.11.2017 Ketterä - Jokipojat 1-4
  29.12.2017 Ketterä - Jokipojat 6-4
  14.2.2018 Ketterä - Jokipojat 4-3vl
  21.2.2018 Jokipojat - Ketterä 1-2ja

  Voitot: 3-3
  Pisteet: 7-11
  Maalit: 17-21

  Joukkueiden top 3 pistemiehet:

  Ketterä:

  1. Joona Jääskeläinen 30+31=61
  2. Jesse Juntheikki 20+41=61
  3. Santeri Vuoti 14+36=50

  Jokipojat:

  1. Joonas Larinmaa 11+38=49
  2. Oskari Lehtinen 22+22=44
  3. Tuukka Rajanmäki 15+28=43

  Maalivahdit:

  Ketterä:

  1. Juhana Aho 93,67%
  2. Santeri Lipiäinen 90,19%

  (Otin tähän Ketterän playoffseissa pelaavat veskarit)

  Jokipojat:

  1. Sebastian Ylönen 91,41%
  2. Joonas Harald 90,99%

  (Sama Jokipoikien osalta)

  TIlastojen perusteella edessä on kutkuttava ja hermoja raastava sarja, enkä ihmettelisi yhtään vaikka menisi seitsemänteen peliin. Molemmat joukkueet ovat kivikovia kotona ja yksikin vierasryöstö nousee todella suureen arvoon. Ketterän osalta ykköskenttä kantaa suurimman tulosvastuun, takana säestää Tomi Iso-Mustajärvi, Janne Kettunen ja Jere Laine. Kapteeni Jarno Lippojoen kokemus nousee esiin kevään peleissä, mies on muuten kolmella edellisellä Mestiksessä pelaamallaan kaudella ollut finaalissa KooKoon riveissä kausilla 12-13, 13-14 & 14-15.

  Tässäpä lyhyesti ja ytimekkäästi pieni pohjustus tulevaan sarjaan. Toivottavasti Jokipoikien osalta voinee joku joensuulainen kirjoittelija tehdä syvemmän analyysin.

  Tästä se lähtee!
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2018 klo 08.08
 2. UniqueSputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Saako Aho siis pelata pudotuspeleissä?

  "Lisäksi maalivahtien osalta liikkuminen Liiga-seuran ja Mestis-seuran välillä on mahdollista Mestiksen runkosarjan loppuun saakka. Päätökset loppukaudesta maalivahtien osalta on tehtävä viimeisen runkosarjan kierroksen jälkeen keskiviikkona 7.3. klo 23.59 mennessä."

  Käsittääkseni Ketterä käyttäisi tuota sääntöpykälää, mutta mistään ei ole tietoa tuosta tullut.

  Lainaus Mestiksen verkkosivuilta: Mestis - Siirtoaika umpeutuu - lisätietoa pelaajasiirtosäännöistä loppukauden osalta
   
 3. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Hyvä ennakko! Jatka samaa rataa!

  Olisiko pisteet kuitenkin 7-11 Jokipojille, koska kuuden pelin yhteispisteiden täytyy olla 18 pistettä?
   
 4. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Lainaus:
  Tietenkin olisi, nyt korjattu.

  Lainaus:
  Saa pelata. Aho on siirretty Ketterään 7.3.2018, asian voi tarkistaa pelaajasiirtolistalta.
   
 5. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hanson Bros. + Ketterät Imatralaiset
  Tämä oli karmein pelkoni. Jokipojat on ollut Ketterälle todella paha vastustaja, varsinkin alkukaudesta maalivahti Timo Niemi oli lähes ohittamaton este, onneksi Ketterän kannalta ei pelaa ilmeisesti. Lisäksi alkukauden heppoinen puolustus niin yksilöinä, kuin viisikkona ei juuri auttanut asiaa, toki nyt tilanne tältäosin parempi. Joku liemi on Mason jossain helvetin syövereissä keiteltävä, että Ketterä tästä jatkoon menee, sillä todella piinaava sarja oletettavissa. Jokipoikien fyysinen, nopea ja suoraviivainen pelityyli hyökkäyspäässä, sekä tarkka omanpään puolustuspeli on ollut myrkkyä ja luulenpa, että tässä sarjassa läikkyy ja nenää niistellään tuontuosta. Veikkaisin, että Jokipoikien agressiivisista puolustajista vähintään yksi tulee istumaan kakkua ja luultavasti Lassi Raitanen tulee jakamaan niittiä, sen minkä kerkeää joten päät on syytä pitää ylhäällä, ettei ne irtoa... Lisäksi se Lehtisen tykki on pimennettävä millä keinoin hyvänsä.
  Omien Etelä-Karjalaisten lasien läpi toivon, että jatkoon menee Ketterä. Kristallipalloni sähköttää ennusteeksi otteluvoitot 4-2. Lauantaina naama kalpeana ja kainalot hiessä hallille. Saas nähä kui äijän käy.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2018 klo 20.10
 6. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hanson Bros. + Ketterät Imatralaiset
 7. Mielenkiintoinen ottelupari. Runkosarjassa voitot lopulta tasan, ja melko erilaisia pelejä näiden joukkueiden välillä nähtiin. Jokipojat voitti kolme ensimmäistä, Ketterä kolme jälkimmäistä. Varsinkin ensimmäisessä kohtaamisessa Ketterä opetti vielä Mestiksen tavoille, osittain myös toisessa. Pari seuraavaa peliä Jokipojat puolusti ihailtavan tiiviisti, joka tulee olemaan suuressa roolissa myös pudotuspeleissä. Vaikka Ketterän hyökkäys on tuhoisa ja onnistuu laajalla rintamalla, on sillä suuri haaste murtaa Jokipoikien puolustus.

  Oma arvioni eri osa-alueiden voimasuhteista:

  Hyökkäys: Ketterä 60% - Jokipojat 40%
  Puolustus: Ketterä 35% - Jokipojat 65%
  Maalivahdit: Ketterä 50% - Jokipojat 50%
  Ylivoima: Ketterä 55% - Jokipojat 45%
  Alivoima: Ketterä 40% - Jokipojat 60%.

  Tasaista tulee olemaan, ja kuten aikaisemminkin on pohdittu, niin tämä pari voi venyä aina seiskapeliin saakka.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Aika hyvät arviot, mutta tuon uhden kohdan korjaan. Jos ja kun Aho pelaa niin veskaripeli on Ketterälle ~ 65% - 35%

  Kuulin mielenkiintoisen jutun Ahon haluttomuudesta pelata SaPKoa vastaan, mutta se ei ole ainakaan vielä tämän sarjan aihe. Tarkalleen ottaen tuo tuulihuhu jääneekiin toteen näyttämättä kun Jokipojat jatkaa tästä parista.
   
 9. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Hieno ottelupari saadaan tästäkin aikaan. Kyllähän Ketterä lähtee pienoisena ennakkosuosikkina sarjaan. Kovassa vireessä on joukkue, mutta ainahan nämä playoffit on tavallaan hyvinkin "erillaisia" pelejä, kun runkosarjan ottelut. Mutta tietysti pitää uskoa, että Jokipojat tulevat viemään sarjan 2-4. Ketterällä on kyllä pientä etua maalivahtiosastolla, mutta katsotaan nyt. The Big Steal heti lauantaina, niin saadaan sarjaan hyvä aloitus. Tilastoilla ei ole enää juurikaan merkitystä näissä peleissä. Kaikki lähtevät tavallaan nollista taas pelaamaan. Toivottavasti saadaan kuuma ja tulinen sarja!
   
 10. miraculeux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Kiitos Peteliuz pohjustuksesta! Mukava paketti oli! Myös X-Stiffiltä ja Sergei Fedorovilta asiallista settiä! Karjalan joukkueet vastakkain heti ekalle kierrokselle, mikäs sen parempaa!

  Veikkaan, että puolustus- ja maalivahtipeli nousee isoon rooliin. Järkyttäviä maalilukemia ei isketä missään pelissä. Arvaan ihan puhtaasti ka. 6 maalia/ottelu. Toivottavasti sarja etenee tasaisesti eikä repeä murskavoitoilla.

  Ihan on 50-50 tämä pari, mutta Jokipo -kannattajana toki toivon, että Ketterä lopulta kaatuu. Parempi voittakoon!

  Toivottavasti saadaan Joensuuhun myös vierasfaneja! Tervetulloo!
   
 11. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Kiitoksia @miraculeux ! Hartain toive tähän sarjaan on että herra Vuohtoniemi ei vihellä yhtään peliä. Tunnetta tulee sarja olemaan täynnä ja ylikin saattaa läikkyä, mutta tuota yliherkkää piiparia ei tarvita tappamaan sitä tunnetta.
   
 12. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Bingo! SJTL TASO - Ottelukalenteri
  Tuoltahan nuo nimeämiset löytyvät ja heti La 10.3 osuma, Vuohtoniemi askissa :)
   
 13. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Lainaus:
  Voi v....! No, jos tästä jotain hyvää yrittää väkisin hakea niin katsomon saa sytytettyä luokattomilla vihellyksillä ja viheltämättömyydellään. Parin kauden takainen tutkapari Pinomaa sentään on vissiin tajunnut itse lopettaa uransa.
   
 14. nufc Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä,Newcastle United
  Lainaus:
  Otetaan positiivisuuden kautta:eiköhän Vuohtoniemen pohjanoteeraukset ole jo tehty eikä ole muuta mahdollisuutta kuin parantaa.
   
 15. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  On siellä Räsänen kaverina joka ainakin Turussa on hyvin tukenut Vuohtoniemeä oikein tehokkaasti. Saatte ainakin yleisön syttymään ihan kertalaakilla.
   
 16. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Itse olen sitä mieltä, että Vuohtoniemi on aivan eri tasolla kuin Räsänen, siis paremmuudessa. Lieko sitten huhut Räsäsen omin sanoin sanotusta turkulaisvihasta syynä Turussa tähän.
   
 17. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hanson Bros. + Ketterät Imatralaiset
  Onneksi sentään linjuriosastolta ei löydy Mettälän nimeä......Täydentäisi kyllä hävityksen kivasti.
   
 18. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Lainaus:
  Sitä ihmettä tuskin tulee tapahtumaan. Suunta on ollut tasaisesti alaspäin, eikä se taso koskaan kovin korkealla ole ollutkaan. Valitettavasti hyvin usein tämän herran vislatessa pelistä jää kuva ettei tuomarilinjaa ole ollenkaan ja sitä myöten joukkueiden keskittyminen on muualla kuin pelissä.

  Lainaus:
  Herkkänahkainen Joel "Leuka" Mettälä olisi omissa papereissani alueen paras linjatuomari jos ei harrastaisi tarpeettomia pilkkikisoja joka matsissa.

  No, eiköhän tämä tuomareista valittaminen ennen ensimmäistä peliäkään ollut tässä. Palataan asiaan tarvittaessa huomenna. Spa Areena on täyttymässä hyvää vauhtia ensimmäiseen peliin, toivottavasti Joensuustakin tulee vieraskannattajia niin saataisiin ehkä hieman eloa myös imatralaisiin.
   
 19. Sellainen homma tuli vielä mieleen tästä otteluparista, että millaisia taistelupareja mahdollisesti saadaan tähän sarjaan? Runkosarjan viidennessä kohtaamisessa Jere Laine - Roni Viirlas -kaksikko tuntui olevan kokoajan pienessä nokkapokassa, ja nuo herrat varmasti nousevat fyysisyydellään myös esiin pudotuspeleissä. Ketterältä fyysistä peliä ja "hämmentäjän" roolia voi odottaa myös Jesse Koskiselta. Ketterän ykkösketju on varmasti kuumennuksen kohteena, ja mielenkiintoista nähdä, kuinka Juntheikki sekä Vuoti tuohon suhtautuu. Ketäs hämmentäjiä Jokipojista löytyy Viirlaksen lisäksi?
   
 20. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Esa Lehikoinen voi tarjoilla playoffeissa tapahtumia. Varsinainen talkkari ja toisinaan mennään rajoilla. Uskon olevan tässä sarjassa yksi näkyvimmistä Jokipoikien pakeista. Kenties hyvässä kuin pahassa..
   
 21. MHbreik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itä-Suomen Mestisjengit, SaiPa
  Lainaus:
  Jokipoikien hämmentäjät/kovaa taklaavat puolustuspäästä löytyvät tosiaan nelikosta Lehikoinen, Viirlas, Raitanen ja Eppu Rissanen. Hyökkääjistöstä ei oikein muita löydy kuin Oskari Lehtinen. Toki pudotuspeleissä ne tunteet käy entistä kuumempana, niin hämmentäjiä voi löytyä sellaisistakin pelaajista, joilta hämmennystaitoa ei uskoisi löytyvän.

  Aika vähän oli ylipäätään runkosarjassa ruuvausta ja hämmentämistä. Josko sitä edes tästä Karjalan taisteluparista Ketterä-Jokipojat löytyisi.

  Kohta mennään!
   
 22. boxmia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Hyhhyh. Aika kurja kolmannen erän puoliväli.. suht selkeitä tilanteita ja nyt kyl en ymmärrä jos tumareita haukutaan... mut tää vaikutti jo playoff kiekolta. Tapahtumia, tunnelmaa ja tunnetta. Mut ei tartteis yrittää teloa vastustajan parasta pelaajaa, Lehtistä... ja vielä alivoimalla selkeä laitataklaus selästä.. 2+10 siitä joka oikee tuomio. Melkee nyrkkihippaki nähtii ku vaan toinen heitti hanskat pois.. molemmat kuitenki suihkuun.. odotellaa maanantaita ja katotaa saako Imatran pojat pään kasaan ja keskittymään peliin. Osaavat selkeesti pelata.
   
 23. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Ketterällä ylilatauksen puolelle meni eka matsi. Tulee lämmin sarja, mielenkiinnolla kohti ensi viikkoa.
   
 24. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Olihan se kuuma ensimmäinen kamppailu. Jokipojat onnistui viemään kotiedun Ketterältä. Mutta sarja on vasta polkaistu käyntiin ja kaikki on täysin auki. Tunnetta saa ja pitää olla, kunhan ei tahallaan yritetä teloa vastustajan pelaajaa. Maanantaina jatkuu vääntö.
   
 25. cimoh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Jokipo, Canucks
  Ja Lehtisellä polvi paskana.. Perkele