Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 264 665
  • 1 898

ilu

Jäsen
Auvitu on tuossa se (HIFK #18), joka jotenkin laskee kyllä intensiteettiään..

Tilanne on aivan äärimmäisen tulkinnanvarainen. HIFK-leirissä ilmeisesti ollaan sitä nyt pyöritelty, että kun Rask tulee kiekon kanssa ylös niin hän näkee edessään viisi Tapparan pelaajaa. Näistä yksi on siis tämä kaatunut kaveri, joka on juuri päässyt pystyyn ja menossa vaihtoon. Yksikään HIFK-kaveri ei kiinnitä huomiota, että heidän selkiensä takana on vielä Karjalainen joka pääsee karkuun. Mutta on huomattava, että Karjalainen ei ole se kuudes pelaaja kentällä, koska hän ei ole menossa edes vaihtoon.. eli edelleen oli oikea ratkaisu jättää väärä vaihto viheltämättä

Hussokin luultavasti vähän hämmentyi kun vihellystä ei tullutkaan, sillä sen verran helposti tuo kyllä meni sisään

En ymmärrä, millä logiikalla on oikea ratkaisu jättää väärä vaihto viheltämättä. Toki HIFK ei odota, että selkien takana on pelaaja kärkkymässä, kun puolustukseen on jo ryhmittynyt kentällinen kavereita. Ei se, että Mäntylä törmäilee ja kierii pitkin jään pintaa vielä anna aihetta olettaa, että mies ei olekaan kentällä vaan mukamas jo vaihdossa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Nelosen/Ruudun sivuilta löytyy hyvä video tuosta väärä vaihto-tilanteesta, jossa on kentällä olevat pelaajat vielä laskettu. Tapparan kuudes pelaaja "varastaa" aivan selvästi ja tulee kaukaloon liian aikaisin ja ottaa samalla vastaan HIFK:n hyökkäystä. Jääkö tämä nyt tuomareilta näkemättä vai viheltämättä, kun on ratkaisevat hetket eikä haluta vihellyksillä ratkaista peliä. Vasta tämän jälkeen tapahtuu tuomarin ja Mäntylän kontakti ja kyllähän tuossa tuomari "ajaa" Mäntylän päälle. Selvä jäähy jää viheltämättä eikä väärä vaihdon viheltäminen olisi ollut väärin. Mutta tällä kertaa sitten näin.

Anteeksiantamatonta on kuitenkin se, että HIFK:n pelaajista osa ja ilmeisesti myös Husso lopettavat pelaamisen ainakin osittain jäähyä odotellessaan. Siis mitä helvettiä, jo junioreissa opetetaan, että vihellykseen asti pelataan. Joskus tuomareilta jää jotain näkemättä/viheltämättä, mutta eihän nyt pelaamista saa kesken lopettaa. Ammattilaispelaajat pelaavat ratkaisevia pelejä ja sitten alennutaan Ö-junnujen tasolle, kaikille kenkää saatana.

Harvemmin muutenkaan voitetaan, jos ei yhtään itse tehdä. Paikkoja oli tänäänkin, mutta jos ei noista mestoista tehdä, niin sitten ei voi kuin syytellä itseään. Kimmo Kuhta voisi roudata ison peilin sinne pukukoppiin ennen kuudetta peliä. Josko se nyt vähän aukeaisi omaa lärviä tuijottamalla.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Oonko mä ainoa joka näki tuon tuomarivirheen joka edelsi Tapparan ekaa maalia? Olin hallilla ja en ole nähnyt tilanteesta mitään videokuvaa, joten voin myös olla väärässä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Anteeksiantamatonta on kuitenkin se, että HIFK:n pelaajista osa ja ilmeisesti myös Husso lopettavat pelaamisen ainakin osittain jäähyä odotellessaan.

Kukaan ei lopettanut pelaamista millään tavalla. Hyökkääjät olivat syvässä Tapparan alueella ja puolustajat ja Karjalainen jäi puolustajien taakse tai tarkalleen ottaen oli siellä koko ajan. Ihan höpöttämistä, että IFK lopettaisi pelaamisen. Ei lopeta missään vaiheessa pelaamista yhtään. Kyllähän jokainen voisi vetää tuollaisen kortin pakasta, kun jokainen läpiajo sattuu "Teemu Aalto lopetti pelaamisen" - ei lopettanut vaan mies oli selän takana ja ei enää ehtinyt saada kiinni.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Luttisen ja Stögön ulosanti pelin jälkeen ei ollut parasta mahdollista mutta eipä tuo nolotakaan. Tuossa vitutuksessa on täysin selvää että tulee hieman kärkkäitä lausuntoja ja niin olisi tullut jokaiselta valmentajalta tai pelaajalta. Eiköhän noin ammattilaisina ole tiistaina taas oikeissa asioissa kiinni.

Lausunnot ovat sitä mussuttamisen ja itkemisen kulttuuria, jota Liiga on nykyään täynnä. Jokaisen ottelun jälkeen joku vinkuu tuomareista ja kai se sitten toimii. Epäilen, että tämä menee siihen, että tiistaina Hakametsässä tämä tuomarimoka tasoitellaan ja perjantaina ei enää vihelletä edes vääriä vaihtoja.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Houston, we have winners!

No ei tietenkään ole, vaikka moni sillä tätä fiaskomaista grande catastrofea yrittääkin selitellä. Tappara varastaa jatkuvasti vaihtotilanteissa ja tällä kertaa harvinaisen räikeä varastaminen sitten johti ottelun ja pahimmassa tapauksessa mestaruuden ratkaisuun. Vaikea uskoa että maistuisi hyvältä edes kolmen vuoden hopeaputken jälkeen.

Helppohan se on ryhmittää viisi miestä kiekon alle kun kuudes vielä sirklailee kirjaimellisesti kaukalon toisella puolella.

Ei ole merkitystä. Ei ole koskaan aiemmin ollut. Väärät vaihdot on vihelletty välittömästi vaikka kesken vastustajajoukkueen hyökkäyksen. Sääntöä tulkittiin tänään juuri niinkuin sitä tuomari halusi itse tulkita, ei minkään linjan mukaisesti.

Lainaan nyt retorisen kysymykseni vastauksen sääntökirjasta:

SÄÄNTÖ 87 – PELAAJA JÄÄLLÄ / PELAAJA POISSA JÄÄLTÄ

i. Pelaaja, jonka on toinen luistin jäällä ja toinen luistin poissa jäältä pelaajapenkin puolella, katsotaan olevan poissa jäältä, ellei hän pelaa kiekkoa tai osallistu jotenkin toimiin vastustajaa kohden tai ole molemmin luistimin jäällä.

SÄÄNTÖ 88 – PELAAJIEN VAIHTAMINEN PELITILANTEEN AIKANA

i. Pelaajia voidaan vaihtaa milloin tahansa pelin käydessä sillä edellytyksellä, että vaihtavat pelaajat ovat enintään 1,5 metrin etäisyydellä laidasta pelaajapenkkinsä kohdalla ja vaihtavat pelaajat eivät osallistu pelitilanteeseen millään tavoin.

ii. Jos peliin tuleva pelaaja poistuu 1,5 metrin alueelta ja osallistuu pelitilanteeseen ennen kuin poistuvalla pelaajalla on toinen luistin pelaajapenkillään, joukkueelle tuomitaan rangaistus ”liian monta pelaajaa jäällä”.

iii. Jos pelitilanteen aikana suoritettavassa vaihdossa joko peliin tuleva tai jäältä poistuva pelaaja pelaa kiekkoa, ajautuu kontaktiin vastustajan kanssa tai osallistuu pelitilanteeseen, kun sekä vaihtoon menevä ja peliin tuleva pelaaja ovat 1,5 metrin alueella, joukkueelle tuomitaan rangaistus ”liian monta pelaajaa jäällä”.

iv. Jos pelitilanteen aikana suoritettavassa vaihdossa vaihtavat pelaajat ovat enintään 1,5 metrin etäisyydellä laidasta pelaajapenkkinsä kohdalla ja vaihtavat pelaajat eivät osallistu pelitilanteeseen millään tavoin, rangaistusta ”liian monta pelaajaa jäällä” ei tuomita.​

Ylläolevasta opimme sen, että sillä, että tuomari ja pelaaja törmäsivät, ei ollut mitään merkitystä, koska 1,5 metrin sääntöä oli jo rikottu. Mutta eihän näitä sääntökirjalla vihelletä.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
En itsekään kyllä mihinkään liigan salaliittoon usko, mutta kyllä vituttaa nämä ratkaisut tällä hetkellä kuin pientä oravaa jonka käpy on jäässä. Ensinnäkin tuo aivan jumalattoman salliva linja sataa vain ja ainoastaan Tapparan pussiin. Sitten tosiaan Raskin hylätty maali. Sitten katsotaan screeniltä Zabon korkea maila olisi nyt reiluuden nimessä katsottu myös tänään! Sitten tahattomasta korkeasta mailasta playoffeissa pelikieltoa ei riitä sanat edes tuohon (tätä myös studiossa ihmeteltiin) kun samaan aikaan Mäntylän hyppytaklaus päähän niin ei mitään. Ja sitten tämän päiväinen vain kruunaa tämän. En usko mihinkään salaliittoihin, mutta voi vittu kun liiga vetää päin vittua tämän!
Pakko tähän ottaa kantaa. Se screeniltä katsominen-väitehän on vain pelkästään Törmäsen käsialaa, linjatuomari voi myös raportoida omia näkemyksiään päätuomarille keskusteluissa, studion ihmettelyt ei yllätä yhtään, kun katsoo ketkä pari sälliä siellä istuu.
Mäntylän tilanteesta samaa mieltä, täysin selvä ulosajon/pelikiellon paikka.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olen aina sympannut Hifk:ta. Kun Ässät on pudonnut aikaisemmin, Hifk on ollut se joukkue, jonka kelkkaan olen hypännyt. Ikinä ei mikään muu joukkue ole herättänyt tunteita puolesta tai vastaan.
Mutta nyt täytyy sanoa, että toivon Tapparan mestaruutta. Ihan pelkästään näiden Törmäsen ja kumppanien lausuntojen perusteella.
"Liiga ei halua, että me voitetaan. Meitä vihataan..." Voi hyvänen aika sentään.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Luttisen ja Stögön ulosanti pelin jälkeen ei ollut parasta mahdollista mutta eipä tuo nolotakaan. Tuossa vitutuksessa on täysin selvää että tulee hieman kärkkäitä lausuntoja ja niin olisi tullut jokaiselta valmentajalta tai pelaajalta. Eiköhän noin ammattilaisina ole tiistaina taas oikeissa asioissa kiinni.
Uskon, että tuollainen avautuminen vain auttaa asian käsittelyä joukkueen sisällä näin ottelun loputtua. Mutuilen, että Törmäsen ja Luttisen auktoriteetti polveaa esimerkillä johtamisesta. Random-pelaajan ei tarvitse näitä tunteita käsitellä enää niin paljon itse, kun joukkueen johtajat ovat rehellisesti näyttäneet omat tunteensa asiasta julkisesti. Mikään ei kasvata vitutusta enempää, kun teennäinen hissuttelu. Nyt mediaan on näytetty mitä joukkue tuomiosta oikeasti tuntee ja sitä tunnetta voidaan jo alkaa jalostaa voimavaraksi.

On eri asia jos he nostaisivat esiin pientä jupinaa aiheuttaneet asiat ja lisäisivät vettä myllyyn, lopulta suurentaen siitä aiheutuvaa vitutusta kopissa.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Kyllähän tällä tuomiolla, tai siis lähinnä sen puutteella, Lugu teki itsestään vitsin jota narrit aikoinaan pakenikin tasa-arvoiseen ryby-liigaan. Huonosti on asiat sielläkin, mutta ei näin huonosti!
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Puolueettomana on helppo sanoa, että ei tossa ollut mitään miksi pitäisi koko some kääntää ylösalaisin ja pää puhki vittuuntua. Kuudes pelaaja oli tulossa vaihtoon, eikä osallistunut peliin millään tavalla. Tuomariin törmääminen pidensi vaihtoaikaa huomattavasti. Tappara ei saanut etua tästä kuudennesta pelaajasta. Siksi en myöskään koe tässä tapahtuneen vääryyttä. Long story short, HIFK:n ja Törmäsen kannattaa pikku hiljaa kerätä itsensä tai kannu jää Hakametsään.

Tosin kyllä muakin varmaan ois toi tapahtunut vituttanut, mikäli ois omaa joukkuetta vastaan tullut.
 

julle-jr

Jäsen
Parin päivän tauon uskoisin hyödyttävän nyt tällä kertaa IFK:ta. Tunnekuohu on nyt just liian suuri, mutta eiköhän se saada käännettyä voimavaraksi. Vääryyttä kärsineellä on helpompaa.

Hienoa siis, että tänäkin keväänä mestaruus ratkeaa PELI7:ssä ja onneksi IFK:lla on kotietu.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Kyllähän tällä tuomiolla, tai siis lähinnä sen puutteella, Lugu teki itsestään vitsin jota narrit aikoinaan pakenikin tasa-arvoiseen ryby-liigaan. Huonosti on asiat sielläkin, mutta ei näin huonosti!
No ei kai se Lukko nyt sentään Jokereita Venäjälle ajanut. *hymiö*
 

Rankkari

Jäsen
Tappara lähti ottelusarjaan altavastaajana. HIFK otti isännän roolin, ja hallitsi pelejä ottelusarjan alussa, ja myös sen jälkeen. Luulin että Tappara oli lyöty. Nyt Tappara on yhden voiton päässä mestaruudesta. Meneekö ottelusarja kuitenkin 2-4 tapparalle,kuten ennustin?
Tämä on joukkeurheilun parasta antia.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ymmärrän periaatteessa sen, että kun pettymys on niin tuoreena mielessä pelin jälkeen niin sanotaan mitä sattuu. Mutta oikeasti 60 minuuttia aikaa ja teet yhden maalin niin on sitä muuallakin vikaa kuin tuomareissa joilta yksi tilanne meni vituiksi.

Luttiselle terveiset että ihme ettei tuomarit ja koko maailma vihannut HIFK:ta vielä viikko sitten kun Ramstedt sai tekaista sen paitsiomaalinsa.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Väittäisin että mitään kohua ei olisi! Etelän media on etelän media. Aina hirvee poru kun HIFK kärsii, mutta annas olla kun jokin muu joukkue kokee vääryyttä. Ei sanan sanaa, vaan urkkaruudut ym. muut roskalehdet hehkuttaa vain miten h*levetin hienosti tsadin kultapojut tänä iltana pelasi.
Juuri näin. Tuo Tapparan tekemä maali ei ole ratkaissut vielä mitään. Toista on kun palataan ajassa vuosia vuosia takaperin eli vuoteen 1994 jolloin Jokereiden Otakar Janecky teki korkealla mailalla jatkoajalla maalin ja Rauman lahja suomen jääkiekoilulle Seppo Mäkelä hyväksyi maalin. Tuohon kyseenalaiseen maalin retkesi sen vuoden kausi SM liiga tasolla. Nyt ei ole ratkennut vielä mitään joten turha mussuttaa. Vielä on kaksi eräpalloa jäljellä joten paras voittakoon.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Ymmärrän periaatteessa sen, että kun pettymys on niin tuoreena mielessä pelin jälkeen niin sanotaan mitä sattuu. Mutta oikeasti 60 minuuttia aikaa ja teet yhden maalin niin on sitä muuallakin vikaa kuin tuomareissa joilta yksi tilanne meni vituiksi.

Eipä se vastustajakaan ilman vituiksi mennyttä tilannetta yhtä enempää tehnyt.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Voiko maalin tehdä korkealla mailalla ?onko sillä väliä kenen mailasta menee ?
Hifk maali oli selkeä korkea maila.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Perinteistä hinkin kovuutta. Lyödään mailankärjellä silmään. 3 peliä menikin jo ihan siististi. Maalit 11-5, mutta sarja 2-2. Alkaa käämit palaa hinkiläisiltä. Tästä on hyvä jatkaa.
Ensinnäkin onnittelisin Tapparaa hyvästä noususta tähän sarjaan. Kahdessa viime pelissä Tappara on ollut parempi.
Älkää nyt hyvät ihmiset tuomitko tätä @Eeyorea. Todennäköisesti hän on älykkö joka on päättänyt parantaa muiden elämää kirjoittamalla vähä-älyisiä tekstejä. Luettuaan tämän @Eeyore sepustuksia jokainen voi ajatella olevansa Aleksis Kivi. "Suuri on hän joka itse hölmöksi tekeytymällä antaa toisen tuntea olevansa suuresti viisas". (Iso Paha, 2016)
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Kukaan ei lopettanut pelaamista millään tavalla. Hyökkääjät olivat syvässä Tapparan alueella ja puolustajat ja Karjalainen jäi puolustajien taakse tai tarkalleen ottaen oli siellä koko ajan. Ihan höpöttämistä, että IFK lopettaisi pelaamisen. Ei lopeta missään vaiheessa pelaamista yhtään. Kyllähän jokainen voisi vetää tuollaisen kortin pakasta, kun jokainen läpiajo sattuu "Teemu Aalto lopetti pelaamisen" - ei lopettanut vaan mies oli selän takana ja ei enää ehtinyt saada kiinni.

Tästä ollaan näköjään sitten eri mieltä. Muutama muukin kirjoittaja tuntuu kuitenkin näkevän tilanteen samalla tavoin kuin meikäläinen, myös Tappara-leiristä. Mutta eipä siinä, lopetti pelaamista tai ei, Karjalaiselta tiukka spurtti oikeaan aikaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voiko maalin tehdä korkealla mailalla ?onko sillä väliä kenen mailasta menee ?
Hifk maali oli selkeä korkea maila.

Sehän osui Tapparan pelaajaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös